Fillers tegen wallen onder ogen

14-09-2020

Zoek je een arts of kliniek die de wallen onder je ogen verwijdert? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Wat kun je doen tegen wallen onder ogen? Fillers worden vaak toegepast als behandeling tegen wallen onder ogen. Na een fillerbehandeling zie je er vaak minder moe uit. Veel mensen storen zich aan de donkere kringen. Wallen geven je een vermoeid uiterlijk. Waar komen deze wallen of donkere kringen onder ogen vandaan en wat is er aan te doen? In deze blog krijg je alle informatie over een fillerbehandeling tegen donkere kringen of wallen.

Fillers tegen wallen onder ogen

Wat zijn wallen onder ogen?

Er zijn verschillende soorten wallen onder ogen. Het duidelijkste onderscheidt is de drietak: vetophoping, vochtophoping en donkere kring. Nummer één is erfelijk. Dit zijn wallen die zijn ontstaan door vetophoping. Daar is een operatieve ingreep, zoals een onderooglidcorrectie of midfacelift noodzakelijk. De vochtophoping kan ontstaan door buikslapen of na een trauma (een botsing of een operatie). Tegen vocht is het minst te doen. De meest effectieve behandeling is om het vocht weg te masseren naar de zijkant. Een huidtherapeute beheerst deze techniek, die kun je online vinden op Huidtherapie.nl.

De derde vorm van wallen zijn donkere kringen onder ogen. Roken, stress, weinig slaap, slecht eten en ouder worden zijn allemaal oorzaken van donkere kringen onder ogen. Ook agressief make-up verwijderen en het seizoen (pollen seizoen, winter seizoen) kunnen zorgen voor donkere kringen.

Een vaak onderbelichte oorzaak van wallen onder ogen of donkere kringen is de schaduw werking. Als iemand holle ogen heeft (ogen die wat dieper liggen), dan is er vaak een andere hoek van de jukbeenderen naar de oogkas. Dan ontstaat er al direct een andere schaduwwerking. De oorzaak is dan dus gewoon de anatomie. 

 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Donkere kringen oorzaak

Donkere kringen worden zichtbaar als de huid wat invalt, dunner wordt, wanneer je bleker bent of als de huid zwakker wordt. Wanneer je gestrest of vermoeid bent dan zie je dat direct aan iemands ogen. Vaak zijn ze iets wateriger, de huid is wat bleker en de ogen kunnen wat holler zijn. 

De donkere kringen worden veroorzaakt doordat de huid letterlijk doorschijnend wordt of door schaduwwerking. Bij een doorschijnende huid worden de wallen veroorzaakt door het stromende bloed onder de huid. Schaduwwerking kan ontstaan als de huid iets invalt of de ogen iets invallen omdat de hoek van het jukbeen/traangoot/oogkas dan veranderd. Schaduwwerking kun je ook van nature hebben als je diepliggende oogkassen hebt.

Behandelingen tegen wallen onder ogen

Als je donkere kringen hebt doordat je huid te dun is en daardoor doorschijnend, dan kun je de traangoot heel subtiel opvullen met fillers. De huidige fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur is een vochtbinder. Daardoor kan de huid heel soft en heel natuurlijk worden opgevuld zodat deze niet meer doorschijnend is. 

Wanneer je donkere wallen hebt doordat er altijd schaduwwerking is in je gezicht, dan kunnen fillers ervoor zorgen dat de gezichtscontour, de hoek van jukbeenderen/traangoot/oogkas, minimaal wordt verbeterd. Dit kan heel subtiel en biedt vrij snel succes.

Fillers tegen wallen onder ogen

Wallen onder ogen voorkomen

Wil je na een behandeling wallen onder je ogen voorkomen, dan kun je daar alleen invloed op hebben met je leefstijl. Goed slapen, gezond eten en goed water drinken en niet roken. En als dat niet het gewenste effect heeft of lastig is, dan is één a twee keer per jaar een traangoot filler een goede optie om fris en fruitig te blijven!

Hyaluronzuur fillers wallen onder ogen

Hyaluronzuur fillers bieden dus vaak een oplossing voor wallen onder ogen. Toch kan het zijn dat dit voor jou niet de juiste behandeling is. Hiervoor heb je echt een consult nodig met een ervaren cosmetisch arts. Zij/hij kan jou ook informeren over het merk hyaluronzuur en de kosten die aan de behandeling verbonden zijn.

Zoek je een behandeling tegen donkere kringen of donkere wallen onder je ogen? Voer je locatie in op Injectablesbooking.nl en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken