Alluzience de nieuwe botulinetoxine

01-01-2022

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 400.000 rimpelbehandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Er waren in Nederland sinds lange tijd 3 merken botulinetoxine op de markt. Bocouture, Azzalure en Botox (ja, Botox is een merknaam botulinetoxine). Daar is nu een vierde merk bijgekomen. Alluzience is onlangs toegelaten tot de Europese merkt. Wat is er anders aan de botulinetoxine Alluzience? Wie is de farmaceut achter Alluzience? Waar kun je behandeld worden met Alluzience?

Alluzience de nieuwe botulinetoxine

Wat is er nieuw aan Alluzience botox?

Alluzience is de eerste ready-to-use botulinetoxine. Dit betekent dat het product niet meer hoeft te worden aangemaakt. Andere botulinetoxines moesten worden ‘geprepareerd’ met 0,9% fysiologisch zout. Dit kost tijd, maar is ook gevoeliger voor fouten. Met ready-to-use botulinetoxine Alluzience is de dosering altijd in orde. 

Is Alluzience beter dan bestande merken?

Waarom zou je als farmaceut met een succesvolle botulinetoxine een nieuw product lanceren? Omdat zij (farmaceut Ipsen en partner Galderma) van mening zijn dat werken met Alluzience eenvoudiger en veiliger is. Eenvoudiger omdat de botulinetoxine ready-to-use wordt geleverd, het hoeft niet meer gemengd te worden. En veiliger, omdat het ready-to-use wordt geleverd, kunnen er geen meng fouten meer worden gemaakt. De dosering is dus nauwkeuriger en stabieler dan ooit. Lees verder: Wat is botulinetoxine?

Werkt Alluzience langer?

Uit alle onderzoeken blijkt dat de werking vergelijkbaar is met de andere merken (Bocouture, Azzalure en Botox). Gedurende 12-16 weken is Alluzience effectief tegen rimpels.

Lees verder: Hoe werkt Botox?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat kun je met Alluzience botulinetoxine?

Alluzience is door de EMA (Europees Medicijn Agentschap), goedgekeurd als wrinkle relaxer. Dit betekent dat Alluzience mag worden ingezet als botulinetoxine tegen fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en de wenkbrauwlift

Off label worden de meeste botulinetoxines veelvuldig toegepast als behandeling tegen hyperhidrosis (overmatig zweten), bruxisme (tandenknarsen), migraine en vele andere indicaties, klik hier voor meer informatie over mogelijke botulinetoxine behandelingen. De toekomst zal uitwijzen of Alluzience btx ook voor andere indicaties toegepast gaat worden. 

Galderma introduceert Alluzience

Galderma is een dochteronderneming van Nestlé (bekend van Maggi, Nescafé en KitKat) Het bedrijf richt zich op 3 business units: aesthetics, geneesmiddelen op recept en consumenten zorgproducten. Één van de bekende merken van Galderma is botulinetoxine merk Azzalure. Azzalure is een botulinetoxine van farmaceut Ipsen. Ipsen is ook de farmaceut achter de nieuwe botulinetoxine Alluzience. Galderma en Ipsen partneren in distributie en sales van zowel Azzalure als Alluzience. Volgt u het nog?

Wie is farmaceut Ipsen?

Ipsen is een Franse farmaceut, opgericht in 1929. Deze farmaceut is gespecialiseerd in oncologie, zeldzame ziekten en neurowetenschappen. Ipsen heeft wereldwijd 5.700 medewerkers en brengt 20 medicijnen op de markt in 115 landen*.

------------------

Lees verder:

Beste Botox kliniek
Botox aanbieding
Botox voor en na
Beste Botox arts
Goedkope Botox
Afspraak maken Botox behandeling

------------------

Is er goed onderzoek gedaan naar Alluzience?

Na vele jaren onderzoek in het laboratorium en studies na behandeling op kleine groepen patiënten, zijn er inmiddels 2 Fase III onderzoeken gepubliceerd. Fase III onderzoeken kenmerken zich door grotere groepen patiënten die over langere periodes worden onderzocht. Deze onderzoeksfase wordt ook wel ‘registratiefase’ genoemd.

De 2 gepubliceerde Fase III onderzoeken zijn:
- Treatment of moderate-to-severe glabellar lines using ready-to-use liquid abobotulinumtoxinA: Pooled data from two double-blind, randomized, placebo-controlled Phase III studies – Kestemont P., et al.
- Long-lasting improvement of glabellar lines using ready-to-use liquid abobotulinumtoxinA: post hoc analysis of a double-blind, randomized, placebo-controlled Phase III study – Kestemont P., et al.

Daarna, na het aanleveren van alle data uit onderzoeksfase I, II en III heeft Alluzience op 10 juni 2021 Europese goedkeuring ontvangen voor specifieke behandelingen. Deze goedkeuring is niet zomaar iets. Dit is een mega intensieve en nauwkeurige keuring door het Europese Medicijn Agentschap (EMA). 

Welke klinieken werken met Alluzience botox?

Informatie volgt later. Werk jij met Alluzience? Mail: info@injectablesbooking.nl. 

Wat zijn is de prijs van een behandeling met Alluzience botulinetoxine?

Informatie volgt later.

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling