Alluzience de nieuwe Vegan Botox

1 januari 2022

Alluzience 

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 400.000 rimpelbehandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Er waren in Nederland sinds lange tijd 3 merken botulinetoxine op de markt. Bocouture, Azzalure en Botox (ja, Botox is een merknaam botulinetoxine). Daar is nu een vierde merk bijgekomen. Alluzience is onlangs toegelaten tot de Europese merkt. Wat is er anders aan de botulinetoxine Alluzience? Wie is de farmaceut achter Alluzience? Waar kun je behandeld worden met Alluzience?

Alluzience de nieuwe Vegan Botox

Vegan Botox

Alluzience wordt door ingewijden 'Vegan Botox' genoemd. Dat komt doordat er geen dierlijke eiwitten in de botulinetoxine zijn verwerkt. In alle andere goedgekeurde botulinetoxine merken zit lactose, dat zijn dierlijke eiwitten. Ook al is de kans gering, daardoor kan een allergische reactie ontstaan. 

Je praat dan over gemiddeld 2,5 milligram per 100 Eenheden. Dat is 0,0025 gram per 3 zones. 

Alluzience Botox

Alluzience claimt vegetarische botuline toxine te zijn. Er zijn geen dierlijke en menselijke eiwitten in verwerkt. Daarmee is de kans op immuun- en allergische reacties kleiner. De kans op een allergische reactie is bij andere botulinetoxine merken zeer klein. Het komt hooguit enkele keren per jaar in Nederland voor. Aan de ene kant, iedere verbetering moeten we omarmen, het zou mooi zijn als deze Vegan botuline toxine de kans op een allergische reactie volledig uitsluit. Aan de andere kant; de claim Vegan Botox doet het goed in de marketing, dat spreekt veel mensen aan.

Alluzience behandeling

Met een Alluzience behandeling kunnen dynamische rimpels worden behandeld. De meest voorkomende behandelingen zijn:

Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Voorhoofdsrimpels
Hyperhidrosis (overmatig zweten)
Tandenknarsen
Gummy Smile
LipFlip

Wat is Alluzience

Alluzience is de nieuwste botuline toxine. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan tweenhonderd miljoen botulinetoxine behandelingen uitgevoerd. Botulinetoxine is een van de meest onderzochte medicijnen wereldwijd. Alluzience is een doorontwikkeling op de bestaande botulinetoxines. Het medicijn is ontwikkeld door de bekende farmaceut IPSEN. 

Welke kliniek werkt met Alluzience?

Skin+Surgery Bergschenhoek
Skin+Surgery Den Haag
Alex Beauty Studio Eersel
Werk jouw kliniek ook met Alluzience? Mail: info@injectablesbooking.nl. 

Wat is er nieuw aan Alluzience botox?

Alluzience is de eerste ready-to-use botulinetoxine. Dit betekent dat het product niet meer hoeft te worden aangemaakt. Andere botulinetoxines moesten worden ‘geprepareerd’ met 0,9% fysiologisch zout. Dit kost tijd, maar is ook gevoeliger voor fouten. Met ready-to-use botulinetoxine Alluzience is de dosering altijd in orde. 

Is Alluzience beter dan bestande merken?

Waarom zou je als farmaceut met een succesvolle botulinetoxine een nieuw product lanceren? Omdat zij (farmaceut Ipsen en partner Galderma) van mening zijn dat werken met Alluzience eenvoudiger en veiliger is. Eenvoudiger omdat de botulinetoxine ready-to-use wordt geleverd, het hoeft niet meer gemengd te worden. En veiliger, omdat het ready-to-use wordt geleverd, kunnen er geen meng fouten meer worden gemaakt. De dosering is dus nauwkeuriger en stabieler dan ooit. Lees verder: Wat is botulinetoxine?

Werkt Alluzience langer?

Uit alle onderzoeken blijkt dat de werking vergelijkbaar is met de andere merken (Bocouture, Azzalure en Botox). Gedurende 12-16 weken is Alluzience effectief tegen rimpels.

Lees verder: Hoe werkt Botox?

Alluzience behandeling

Ben je op zoek naar een kliniek waar je terecht kunt voor een Alluzience behandeling? Voer je locatie in en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt: 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat kun je met Alluzience botulinetoxine?

Alluzience is door de EMA (Europees Medicijn Agentschap), goedgekeurd als wrinkle relaxer. Dit betekent dat Alluzience mag worden ingezet als botulinetoxine tegen fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en de wenkbrauwlift

Off label worden de meeste botulinetoxines veelvuldig toegepast als behandeling tegen hyperhidrosis (overmatig zweten), bruxisme (tandenknarsen), migraine en vele andere indicaties, klik hier voor meer informatie over mogelijke botulinetoxine behandelingen. De toekomst zal uitwijzen of Alluzience btx ook voor andere indicaties toegepast gaat worden. 

Galderma introduceert Alluzience

Galderma is een dochteronderneming van Nestlé (bekend van Maggi, Nescafé en KitKat) Het bedrijf richt zich op 3 business units: aesthetics, geneesmiddelen op recept en consumenten zorgproducten. Één van de bekende merken van Galderma is botulinetoxine merk Azzalure. Azzalure is een botulinetoxine van farmaceut Ipsen. Ipsen is ook de farmaceut achter de nieuwe botulinetoxine Alluzience. Galderma en Ipsen partneren in distributie en sales van zowel Azzalure als Alluzience. Volgt u het nog?

Wie is farmaceut Ipsen?

Ipsen is een Franse farmaceut, opgericht in 1929. Deze farmaceut is gespecialiseerd in oncologie, zeldzame ziekten en neurowetenschappen. Ipsen heeft wereldwijd 5.700 medewerkers en brengt 20 medicijnen op de markt in 115 landen*.

------------------

Lees verder:

Beste Botox kliniek
Botox aanbieding
Botox voor en na
Beste Botox arts
Goedkope Botox
Afspraak maken Botox behandeling

------------------

Is er goed onderzoek gedaan naar Alluzience?

Na vele jaren onderzoek in het laboratorium en studies na behandeling op kleine groepen patiënten, zijn er inmiddels 2 Fase III onderzoeken gepubliceerd. Fase III onderzoeken kenmerken zich door grotere groepen patiënten die over langere periodes worden onderzocht. Deze onderzoeksfase wordt ook wel ‘registratiefase’ genoemd.

De 2 gepubliceerde Fase III onderzoeken zijn:
- Treatment of moderate-to-severe glabellar lines using ready-to-use liquid abobotulinumtoxinA: Pooled data from two double-blind, randomized, placebo-controlled Phase III studies – Kestemont P., et al.
- Long-lasting improvement of glabellar lines using ready-to-use liquid abobotulinumtoxinA: post hoc analysis of a double-blind, randomized, placebo-controlled Phase III study – Kestemont P., et al.

Daarna, na het aanleveren van alle data uit onderzoeksfase I, II en III heeft Alluzience op 10 juni 2021 Europese goedkeuring ontvangen voor specifieke behandelingen. Deze goedkeuring is niet zomaar iets. Dit is een mega intensieve en nauwkeurige keuring door het Europese Medicijn Agentschap (EMA). 

Welke klinieken werken met Alluzience botox?

Werkt jouw kliniek ook met Alluzience? Mail: info@injectablesbooking.nl. 

Wat zijn is de prijs van een behandeling met Alluzience botulinetoxine?

Informatie volgt later.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt