Rimpels bovenlip verwijderen

08-09-2020

Rimpels bovenlip verwijderen? Vergelijk alle behandelingen bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels bovenlip 

Veel mensen storen zich aan rimpels rond hun mond. Dat komt doordat deze rimpels heel erg opvallen. Kraaienpootjes worden nog wel gezien als ‘lief, leuk of schattig’, en voorhoofdsrimpels worden nog wel gebruikt om tijdens het praten iets te benadrukken. Maar met rimpels op je bovenlip, rimpels bij je mond en rokerslijntjes wil je maar 1 ding: Verwijderen! Injectablesbooking.nl geeft in deze blog alle informatie om rimpels rond de mond effectief te verwijderen. Ben je benieuwd hoe je een goede arts of kliniek bij jou in de buurt kunt kiezen? Lees snel verder.

Rimpels bovenlip verwijderen

Rokerslijntjes

Verticale rimpels op de bovenlip worden ook wel rokerslijntjes genoemd. Dat is niet helemaal terecht, want ook niet-rokers kunnen last hebben van rokerslijntjes. Rimpels op de bovenlip ontstaan door huidveroudering. Deze rimpels zijn goed te behandelen met fillers en/of met een ablatieve laserbehandeling. Bij een filler behandeling worden de rokerslijntjes opgevuld. Een arts geeft in de vouw van de rimpetjes weer wat volume. Zo wordt de huid "stretched" en worden de rimpels verwijderd.

Fillers rokerslijntjes

De fillers die worden gebruikt om rokerslijntjes op te vullen zijn van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Deze fillers zijn tijdelijk effectief, gemiddeld 9 maanden. Daarna is de hyalruonzuur filler in het lichaam opgenomen en kun je ervoor kiezen om de behandeling te herhalen. 

Rimpels bovenlip voor en na

Iedere rimpel is uniek. Dat maakt het lastig om representatieve voor en na foto's te laten zien. De volgende foto geeft een voorbeeld weer van de mogelijkheden met een fillers tegen rokerslijntjes op de bovenlip:

Rimpels bovenlip verwijderen

Rimpels bovenlip verminderen

Rimpels op de bovenlip vallen vaak storend op. Gelukkig zijn deze rimpels goed te verminderen. Met een ablatieve laserbehandeling kan de huid van de bovenlip worden vernieuwd. Eigenlijk wordt de bovenste huidlaag verdampt. Dit gebeurd gefractioneerd, dus 50% wordt wel verdampt en 50% wordt niet verdampt. Vervolgens ontstaat een nieuwe huid met minder rimpels op de oppervlakkige huid.

Rimpels bovenlip verwijderen ervaringen

Iedereen heeft zijn eigen rimpels. De ene rimpels zijn diep, de andere zijn oppervlakkig. Soms is de huid dun, bij anderen is de huid dik en stevig. Lees alle reviews over behandelingen van rimpels op de bovenlip op deze site. Voer je locatie in en vergelijk de ervaringen bij alle klinieken:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels bovenlip kosten

Een fillerbehandeling om rimpels op de bovenlip te verwijderen kost gemiddeld € 350 - € 450 per ML. Check de prijs bij alle klinieken bij jou in de buurt op deze website.

Hoe ontstaan rimpels

Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaken zijn genetische aanleg en leefstijl. Genetische aanleg is wat je hebt meegekregen van je ouders, dat is wat het is. Leefstijl heeft te maken met eten, drinken en slapen. Als je te weinig vocht drinkt, ongezond eet, te veel alcohol drinkt of te weinig slaapt, dan heeft dat uiteindelijk effect op de kwaliteit van je huid. Zongedrag en roken hebben zoals bekend ook invloed op je huidkwaliteit. Zeker roken kan voor rimpels bij de mond zorgen. Rimpels op de bovenlip worden namelijk ook ‘rokerslijntjes’ genoemd.

Rimpels bovenlip verwijderen

Er zijn verschillende behandelingen tegen rimpels rond de mond. Het is belangrijk om per indicatie te bekijken wat er nodig is. Rimpeltjes op de bovenlip zijn vaak heel oppervlakkig. Daar kan een dunne A-merk hyaluronzuur filler geschikt zijn, die de arts met de ‘blanching’ techniek heel oppervlakkig in kan spuiten. Soms is het effectief om de liplijn te accentueren. Het gecreëerde volume doet de rimpeltjes dan verdwijnen. Zo is er ook weer een techniek om ‘hangende mondhoeken’, de neus-lippenplooi en andere storende rimpels en lijnen te verwijderen. Het is belangrijk om te kiezen voor een arts die ervaring heeft, die jou begrijpt en die jij vertrouwd. Voer je locatie in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over rimpels bovenlip

Hoe krijg je rimpels bovenlip weg?

De rimpels boven je lippen krijg je weg met een fillerbehandeling. Heel subtiel worden de rimpeltjes opgevuld met hyaluronzuur, dat is een stof die van nature ook in je lichaam voor komt. Deze filler is ongeveer 9 maanden effectief. Vind hier een kliniek bij jou in de buurt.

Hoe kom je aan rimpels bovenlip?

Rimpels op de bovenlip ontstaan met het ouder worden, maar kunnen worden versneld door erfelijke aanleg, zonneschade en roken. Wanneer we ouder worden dan neemt het collageen en elastine in de huid af. Daardoor wordt de huid minder stevig en minder elastisch. Deze rimpels zijn goed te behandelen met een laserbehandeling of met fillers. 

Welke behandeling voor rimpels bovenlip?

Over het algemeen is een fillerbehandeling door een arts met een A-Merk filler (Restylane, Belotero, Juvéderm) veilig en effectief. 

Wat kost rimpels bovenlip?

Rimpels bovenlip verwijderen kost v.a. € 179. De gemiddelde prijs is tussen de € 300 en € 400. Vergelijk de tarieven van alle klinieken bij jou in de buurt. Maak direct een afspraak.

Hoelang blijven rimpels op de bovenlip weg?

In Nederland zijn sinds 1 januari 2015 alleen oplosbare fillers toegestaan. Deze zijn vaak gemaakt van hyaluronzuur, een stof die van nature ook in het menselijk lichaam voorkomt. Deze fillers lossen dus volledig op in je lichaam. Een behandeling met fillers is tussen de 6 en 18 maanden effectief. Dit is afhankelijk van de behandellocatie (waar de huid goed doorbloed is, verdwijnt de filler sneller), van de gekozen filler (het gekozen merk én de cohesie van de gekozen filler zijn daarin relevant).

Wie is de beste arts voor rimpels rond de mond?

Rimpels op de bovenlip verwijderen of rokerslijntjes verwijderen zijn vaak uitgevoerde behandelingen. Maar hoe kies jij nu de beste arts? Veel cliënten vergelijken de ervaring van de arts, het merk filler én de kostprijs per ML met elkaar. Vervolgens moet jij tijdens het consult een goed gevoel hebben. Op Injectablesbooking.nl kun je de beste arts voor filler behandelingen rond de mond goed met elkaar vergelijken. Voer jouw locatie in en vind alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Wat is de beste behandeling voor rokerslijntjes?

Rokerslijntjes kunnen het beste worden behandeld met een dunne filler of skinbooster behandeling. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt