Rimpels bovenlip verwijderen met een filler

8 september 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Rimpels op je bovenlip en bij je mond verdwijnen na een behandeling met fillers. Rimpels op de bovenlip ontstaan door huidveroudering. Laat de rimpels en lijntjes opvullen met fillers en de storende rimpels zijn weg. Lees alles over deze behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Bovenlip filler behandeling informatie

Prijs
vanaf €290
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
9 maanden
Pijnscore 1-10
3-5

Bekijk de klinieken bij jou in de buurt

Wat is een bovenlip filler behandeling? 

Rimpels rond en boven je mond is iets waar veel mensen zich aan storen. Dat komt omdat ze erg opvallen en je gezicht ´tekenen´. Kraaienpootjes worden nog gezien als leuk of schattig, maar die rimpels van de bovenlip en rokerslijntjes zien de meeste mensen liever voorgoed verdwijnen. Met fillers kun je deze rimpels effectief aanpakken en verwijderen.

De rimpels op je bovenlip ontstaan door huidveroudering. Ze worden ook wel rokerslijntjes genoemd, al is deze naam niet helemaal terecht, omdat ook niet-rokers last kunnen hebben van die verticale rimpels op de bovenlip. Fillers maken de rimpels een stuk minder en soms verdwijnen ze zelfs helemaal.

De cosmetisch arts spuit hyaluronzuur filler in de huid van de bovenlip. Hierdoor ontstaat meer volume in de lip waardoor de rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. De filler blijft ongeveer negen maanden effectief. Wil je een blijvend resultaat, dan is een vervolgbehandeling nodig om de rimpels van de bovenlip voorgoed te laten verdwijnen.

Rimpels bovenlip verwijderen met fillers

Waarom een bovenlip filler behandeling?

Word je niet blij van wat je ziet als je in de spiegel kijkt? Je ziet rimpels boven je lip, en sommige zijn zelfs best diep. Gelukkig is er wat aan te doen. Je kunt via een laserbehandeling de huid van je lip als het ware laten vernieuwen. Maar het laten zetten van fillers op basis van hyaluronzuur is ook een zeer effectieve methode in de strijd tegen rimpels. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Na gemiddeld negen maanden is de filler volledig opgenomen in het lichaam. En kun je kiezen voor een vervolgbehandeling zodat je blijvend resultaat hebt.

Ontstaan rimpels rondom mond

Hoe ontstaan rimpels? Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaken zijn genetische aanleg en leefstijl. Genetische aanleg is wat je hebt meegekregen van je ouders, en daar heb je zelf dus weinig invloed op. Leefstijl heeft te maken met wat je eet en drinkt en hoeveel je bijvoorbeeld slaapt. Als je te weinig drinkt, ongezond eet, te veel alcohol drinkt of te weinig slaapt, dan heeft dat uiteindelijk effect op de kwaliteit van je huid. Zongedrag en roken hebben ook invloed op je huidkwaliteit. Zeker roken kan voor rimpels bij de mond zorgen. Rimpels op de bovenlip worden ook ‘rokerslijntjes’ genoemd. Al is die naam niet helemaal terecht omdat ook niet-rokers verticale rimpels boven hun mond kunnen hebben.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels bovenlip verminderen reviews

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen die een bovenlip filler hebben laten plaatsen? Neem ook deze ervaringen van andere consumenten mee bij het maken van een keuze voor een kliniek en arts. Hoe is de behandeling zelf bevallen en zijn ze tevreden over het resultaat van de filler behandeling? Lees het in de reviews.

Rimpels bovenlip reviews

Vriendelijk ontvangen aan de balie, behandelaar Edwin de Jong zat al te wachten. Hij gaf eerlijk advies over rokerslijntjes vullen met fillers: je kan nog wat lijntjes zien en kan blauw worden dus gelijk koelen thuis om het te beperken. Niet direct gedaan en hij had gelijk, ik had direct naar huis moeten gaan en een icepack erop moeten doen! Toch tevreden me... Toon meer »
Vriendelijk ontvangen aan de balie, behandelaar Edwin de Jong zat al te wachten. Hij gaf eerlijk advies over rokerslijntjes vullen met fillers: je kan nog wat lijntjes zien en kan blauw worden dus gelijk koelen thuis om het te beperken. Niet direct gedaan en hij had gelijk, ik had direct naar huis moeten gaan en een icepack erop moeten doen!
Toch tevreden met Edwin! Ga nog voor controle en advies of ik mijn bovenlip ietsje voller kan laten maken dmv lip flip. 😀 Toon minder »
Angelique Bakker
Faceland Hilversum
25 april 2023 08:08
Na 2 jaar nadenken over lipfillers nam ik het besluit om het gewoon te doen. Door mijzelf goed te informeren kwam ik uit bij Faceland, de reviews waren heel goed en iemand had mij de tip gegeven om naar Faceland den Haag te gaan. Een afspraak was zo gemaakt en 4 dagen geleden zijn mijn lippen prachtig opgevuld. Omdat ik wat ouder word beginnen de rimpels zic... Toon meer »
Na 2 jaar nadenken over lipfillers nam ik het besluit om het gewoon te doen. Door mijzelf goed te informeren kwam ik uit bij Faceland, de reviews waren heel goed en iemand had mij de tip gegeven om naar Faceland den Haag te gaan. Een afspraak was zo gemaakt en 4 dagen geleden zijn mijn lippen prachtig opgevuld. Omdat ik wat ouder word beginnen de rimpels zichtbaar te worden en vooral bij mijn bovenlip. Ik ben behandeld door behandelaar Aresh Salman en wat heeft hij het goed gedaan. Hij luisterde naar mijn wensen en stelde mij erg op mijn gemak. De keuze was of ik een verdovende crème wilde of een tandartsverdoving. Ik dacht 'waarom pijn lijden als dat niet nodig is', dus heb ik mijzelf laten verdoven met een tandartsverdoving. Was zo gepiept en de prikken van de fillers heb ik niet gevoeld. Aresh Salman bleef mij in de gaten houden en was ook erg betrokken bij de nazorg. Hij zorgde goed voor me voordat ik de deur uitging. Ik ben razend enthousiast over het resultaat en kom zeker weten terug zodra dit nodig is. Een dikke 10 van mij. Toon minder »
Judy Rasmussen
Faceland Den Haag
2 januari 2023 07:07
Een afspraak gehad met Babette Diemel voor fillers marionette lijnen, neuslippenplooi en lijntjes bij de bovenlip.
Babette een super lieve vrouw die alle stappen uitlegt die ze doet. Ze verstaat haar vak en ze heeft mij zeer blij gemaakt. Een verbluffend resultaat. Ben super tevreden.
Diana Visser-Batist
Faceland Capelle aan den IJssel
14 augustus 2023 20:08

Bovenlip fillers voor en na

Wat is het resultaat van een bovenlip filler behandeling? Voor de behandeling met fillers zijn vaak veel of diepe rimpels en lijntjes boven de mond zichtbaar. Na de behandeling is de huid weer glad en strak en zijn de rimpels een heel stuk minder of zelfs volledig verdwenen. Je hebt weer een gezicht zonder rimpels boven je bovenlip. Bekijk zelf de voor en na foto’s.

rimpels-bovenlip-voor-en-na

Prijzen van een bovenlip filler behandeling

Ben je op zoek naar een aanbieding voor een bovenlip filler behandeling? Je kunt beter een keuze maken op basis van goede reviews en de expertise van de behandelend arts, dan dat je alleen kijkt naar de prijs. In Nederland betaal je gemiddeld €350-€450 per ml hyaluronzuur filler. Dit zijn de kosten voor een filler behandeling om rimpels op de bovenlip te verwijderen. Laat een arts altijd gebruik maken van een A-merk filler. Benieuwd naar alle prijzen? Vergelijk heel eenvoudig en snel online alle prijzen van alle klinieken.

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een kliniek voor een bovenlip filler behandeling bij jou in de buurt

In Nederland zijn er meer dan 600 locaties waar je terecht kunt voor injectables. Injectables is de verzamelnaam voor botulinetoxine en filler behandelingen. Deze rimpelbehandelingen worden vaak toegepast bij cosmetische klinieken. De prijzen van cosmetische behandelingen variëren enorm bij de diverse klinieken. De tarieven zijn vaak gebaseerd op de vaardigheid van de arts, de locatie en reputatie van de kliniek en het merk injectable dat wordt gebruikt. Over het algemeen is het raadzaam om voor een vrijblijvend consult naar een adequaat opgeleide arts met de nodige ervaring te gaan. Alleen een keuze maken op basis van de tarieven bevelen we niet aan.

Hoe werkt een bovenlip filler behandeling?

Fillers in je bovenlip laten plaatsen is een effectieve behandeling in de strijd tegen rimpels. De filler met hyaluronzuur, geeft volume en vult de rimpels op. Na de behandeling zijn de rimpels minder diep of zelfs helemaal verdwenen. De arts spuit een kleine hoeveelheid filler onder de huid van de bovenlip. Het resultaat houdt ongeveer negen maanden aan.
Veel mensen storen zich aan rimpels in hun gezicht. Hoe ouder we worden, hoe meer rimpels. Onze huid verslapt door de afname van collageen en elastine. Een filler zorgt voor een gladde en strakke huid. Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een bovenlip filler behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een bovenlip filler behandeling? Lees jezelf vooraf goed in over de behandeling. En als je een kliniek gaat kiezen let dan ook op de ervaring en expertise van de arts. Reviews van andere consumenten geven je een goed en eerlijk beeld over de behandeling en de resultaten. Boek altijd eerst een vrijblijvend eerste consult om kennis te maken en je wensen te bespreken.

rimpels-bovenlip

Stappenplan rokerslijntjes behandeling

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een bovenlip rimpels verwijderen behandeling

Iedere rimpel is uniek. Dus staar je niet blind op foto’s van anderen; het resultaat bij jou kan anders zijn. Bij elke ingreep, hoe klein ook, kunnen complicaties optreden. De huid kan gevoelig zijn na het plaatsen van de filler en er kunnen kleine blaasjes ontstaan. Die trekken vanzelf weer weg.

Het nadeel van een filler is dat het een tijdelijk resultaat biedt. Voor een blijvend resultaat zijn vervolgbehandelingen met fillers nodig.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over bovenlip filler behandeling

1. Hoe krijg ik de rimpels van mijn bovenlip weg?

De rimpels boven je lippen krijg je weg met een fillerbehandeling. Heel subtiel worden de rimpeltjes opgevuld met hyaluronzuur, dat is een stof die van nature ook in je lichaam voorkomt. Deze filler geeft volume en maakt de huid glad en strak. De filler is ongeveer negen maanden effectief. Vind hier een kliniek bij jou in de buurt.

2. Hoe ontstaan rimpels op de bovenlip?

Rimpels op de bovenlip ontstaan als je ouder wordt, maar kunnen versneld ontstaan door erfelijke aanleg, zonneschade en roken. Wanneer we ouder worden dan neemt het collageen en elastine in de huid af. Daardoor wordt de huid minder stevig en minder elastisch met rimpels als gevolg. Deze bovenlip rimpels zijn goed te behandelen met een laserbehandeling of met fillers.

3. Welk merk filler is veilig voor de behandeling voor rimpels op de bovenlip?

Over het algemeen is een filler behandeling door een cosmetisch arts met een A-merk filler (Restylane, Belotero, Juvéderm) veilig en effectief.

4. Wat kost een filler behandeling rimpels bovenlip?

Rimpels van de bovenlip verwijderen wordt al aangeboden vanaf € 179. De gemiddelde prijs ligt echter tussen de €300 en €400. Dan wordt de filler gezet met een A-merk en door een ervaren en kundig arts. Vergelijk de tarieven van alle klinieken bij jou in de buurt. Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

5. Hoelang blijven rimpels op de bovenlip weg na een behandeling met fillers?

In Nederland zijn sinds 1 januari 2015 alleen oplosbare fillers toegestaan. Deze zijn vaak gemaakt van hyaluronzuur, een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Deze fillers lossen dus volledig op in je lichaam. Een behandeling met fillers is ongeveer negen maanden effectief. Dit is uiteraard afhankelijk van de behandellocatie (waar de huid goed doorbloed is, verdwijnt de filler sneller), van de gekozen filler (het gekozen merk én de cohesie van de gekozen filler zijn daarin relevant).

6. Wie is de beste arts voor een filler behandeling tegen rimpels rond de mond?

Rimpels op de bovenlip verwijderen of rokerslijntjes verwijderen zijn behandelingen die vaak worden uitgevoerd. Hoe kies je de beste arts? Veel cliënten vergelijken de ervaring van de arts, het merk filler én de kostprijs per ml met elkaar. Vervolgens moet jij tijdens het eerste vrijblijvende consult een goed gevoel hebben. Op Injectablesbooking.nl kun je de beste arts voor filler behandelingen rond de mond goed met elkaar vergelijken. Voer jouw locatie in en vind alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

7. Wat is de beste behandeling voor rokerslijntjes?

Rokerslijntjes kunnen het beste worden behandeld met een dunne filler of skinbooster behandeling. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. De filler vult de rimpels en rokerslijntjes op, waardoor ze verdwijnen. Wil je blijvend resultaat? Dan zijn vervolgbehandelingen nodig.

8. Wat zijn rokerslijntjes?

Verticale rimpels op de bovenlip worden ook wel rokerslijntjes genoemd. Dat is niet helemaal terecht, want ook niet-rokers kunnen last hebben van rokerslijntjes. Rimpels op de bovenlip ontstaan door huidveroudering. Deze rimpels zijn goed te behandelen met fillers en/of met een ablatieve laserbehandeling. Bij een filler behandeling worden de rokerslijntjes opgevuld. Een arts geeft in de vouw van de rimpeltjes weer wat volume. Zo wordt de huid "stretched" en worden de rimpels verwijderd. De fillers die worden gebruikt om rokerslijntjes op te vullen zijn van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Deze fillers zijn tijdelijk effectief, gemiddeld 9 maanden. Daarna is de hyalruonzuur filler in het lichaam opgenomen en kun je ervoor kiezen om de behandeling te herhalen. 

9. Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaken zijn genetische aanleg en leefstijl. Genetische aanleg is wat je hebt meegekregen van je ouders. Leefstijl heeft te maken met eten, drinken en slapen. Als je te weinig vocht drinkt, ongezond eet, te veel alcohol drinkt of te weinig slaapt, dan heeft dat uiteindelijk effect op de kwaliteit van je huid. Zongedrag en roken hebben zoals bekend ook invloed op je huidkwaliteit. Zeker roken kan voor rimpels bij de mond zorgen. Rimpels op de bovenlip worden namelijk ook ‘rokerslijntjes’ genoemd.

10. Hoe worden rimpels rond de mond verwijderd?

Er zijn verschillende behandelingen tegen rimpels rond de mond. Het is belangrijk om per indicatie te bekijken wat er nodig is. Rimpeltjes op de bovenlip zijn vaak heel oppervlakkig. Daar kan een dunne A-merk hyaluronzuur filler geschikt zijn, die de arts met de ‘blanching’ techniek heel oppervlakkig in kan spuiten. Soms is het effectief om de liplijn te accentueren. Het gecreëerde volume doet de rimpeltjes dan verdwijnen. Zo is er ook weer een techniek om ‘hangende mondhoeken’, de neus-lippenplooi en andere storende rimpels en lijnen te verwijderen. Het is belangrijk om te kiezen voor een arts die ervaring heeft, die jou begrijpt en die jij vertrouwd. Voer je locatie in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt