Marionetlijnen: Mondhoek filler behandelingen

Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin
  1. 1 Marionetlijnen behandelen met injectables
  2. 2 Maak een afspraak voor een informatief consult
  3. 3 Een vriendelijke en fitte uitstraling al na 1 behandeling!

Hangende mondhoeken ontstaan door het ouder worden met een verslappende huid als gevolg. De verticale lijnen links en rechts van de kin, de marionetlijnen, kunnen worden behandeld met injectables.

Prijs
vanaf €175
Behandeltijd
15 minuten
Hoelang effect?
6-9 maanden
Pijnscore 1-10
2-3

Marionetlijnen: een filler behandeling tegen hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken ontstaan als we ouder worden. De zogenaamde marionetlijnen (deze lijnen heten zo omdat een marionetpop wordt bediend met draden die de armen, benen en de mond laten bewegen. De bewegende mond geeft verticale lijnen van de mondhoek naar beneden) zijn een eerste teken van huidveroudering en geven een ongewild negatieve, norse blik. De huid rondom de mond verslapt, net als het onderhuids vetweefsel van de jukbeenderen en wangen. Met hangende mondhoeken als gevolg.

Een hangende mondhoek kun je laten verdwijnen door fillers te laten plaatsen door een arts. Na de behandeling in een cosmetische kliniek is er geen verticale lijn, rimpel, meer zichtbaar van de mondhoek naar beneden. Je gezicht heeft weer een positieve en stralende uitdrukking. De fillers van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, geven de huid op een subtiele manier volume en ondersteuning. Het resultaat van deze filler behandeling tegen marionetlijnen ziet er natuurlijk uit. Na ongeveer een week is het eindresultaat goed zichtbaar en is zes tot negen maanden effectief. 

marionetlijn-behandelen

Waarom een filler behandeling tegen hangende mondhoeken?

Heeft je gezicht een norse blik doordat je mondhoeken gaan hangen? Deze verticale rimpel kan worden aangepakt met fillers. De filler met hyaluronzuur werkt deze marionetlijnen subtiel weg, met als resultaat een gecorrigeerde mondhoek. De norse blik is verleden tijd en je gezichtsuitdrukking is weer stralend en vriendelijk. De filler geeft de verouderde huid weer volume. Na de filler behandeling houdt het resultaat negen tot twaalf maanden aan. Wil je blijvend je mondhoeken liften met fillers? Dan is een vervolgbehandeling nodig.

Marionetlijnen verwijderen

De marionetlijnen in je gezicht naast je mond zijn typische tekenen van huidveroudering. De arts kan deze lijnen verwijderen met behulp van fillers. Hij kan de verticale rimpels direct of indirect behandelen. Een directe behandeling betekent een filler plaatsen onder de rimpel zelf. Een indirecte behandeling betekent dat de filler in een hoger gebied van het gezicht wordt geplaatst. Zoals bijvoorbeeld bij de mondhoeken, oor of op de jukbeenderen. Na de behandeling heb je geen hangende mondhoeken meer.

Prijzen 2024

Wil je van je hangende mondhoeken af? Een behandeling met fillers verwijdert de verticale rimpels en lijnen naast je mondhoek. Deze effectieve behandeling is in 2024 beschikbaar vanaf € 175. De gemiddelde prijs in Nederland voor deze behandeling is € 305. Een goedkope kliniek lijkt aantrekkelijk, maar biedt natuurlijk geen garantie dat je het gewenste resultaat krijgt. Dat geldt trouwens ook voor een dure kliniek. Het is raadzaam om de reviews van de kliniek goed te vergelijken op Injectablesbooking. De prijs van de filler behandeling is ook afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid hyaluronzuur filler en de conditie van de huid. Voor een gemiddelde behandeling is 1 ml nodig. Vergelijk heel eenvoudig zelf online de prijzen van alle klinieken. En maak daarna een keuze.

Vind een kliniek voor een marionettenlijn filler behandeling bij jou in de buurt

In Nederland zijn er meer dan 600 locaties waar je terecht kunt voor een injectables behandeling. Het behandelen van de marionetlijnen met injectables komt zeer vaak voor. De meeste artsen die zich bezig houden met injectables behandelingen voeren deze behandeling uit. Toch is het aan te raden om te kiezen voor een arts met ervaring. Een cosmetisch arts KNMG heeft de officiële profielerkenning als zijnde cosmetisch arts. Dit betekent dat deze arts goed is opgeleid, veel ervaring heeft én lid is en wordt gevisiteerd door de beroepsvereniging NVCG. Het is raadzaam om deze informatie ook mee te nemen in je keuze voor de juiste arts. Zoek de arts die bij jou past op Injectablesbooking.nl en selecteer jouw NVCG arts om hangende mondhoeken te behandelen.

Hoe werkt een filler behandeling tegen hangende mondhoeken?

Fillers om de marionetlijnen in je gezicht op te vullen is een heel effectieve behandeling. De filler geeft volume waardoor de verticale rimpel verdwijnt. Je negatieve blik is weg en je kijkt weer zoals je je voelt: stralend. Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels. Als je je hieraan stoort, kun je er wat aan laten doen met injectables.

De arts brengt de fillers in en daarna ontstaat een liftend effect. De fillers onder de mondhoek geven ondersteuning aan de mondhoek, waardoor deze in ontspannen toestand minder naar beneden staan of hangen. Kies altijd voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Hij gebruikt ook niet meer filler dan nodig is. Zoek, vergelijk en boek de beste arts via injectablesbooking.nl.

 

Marionetlijnen filler reviews

Wat zijn de ervaringen van fillers tegen hangende mondhoeken? Lees altijd de reviews van andere consumenten, zodat je deze ervaringen mee kunt nemen bij het maken van een keuze voor een kliniek. Hoe is de filler behandeling tegen marionetlijnen bevallen en zijn anderen tevreden over de resultaten? Lees het in de reviews.

Ervaringen

Behandeld door Dr Stijn Rommens voor marionetlijnen. Geef uitstekende uitleg, is zacht en het resultaat is boven verwachting. Ik ben heel erg tevreden.
Diana DL
Faceland Brussel
2 november 2023 08:08
Een week geleden naar de salon gegaan om mijn neus/lippen plooi, marionette lijntjes en de rokers lijntjes met filler te laten behandelen. Werd vriendelijk door de dames begroet en geholpen. Na 2 dagen nam de zwelling af en na een week was het resultaat na behoren. Ik ben zeer tevreden met het geen wat de behandeling gedaan heeft... ik kom zeker terug!
Jenny Byrne
Glam Injectables
11 juli 2022 06:06
Consult voor ooglidcorrectie gehad en marionetlijnen en lipfiller laten doen voor 1ste keer bij Arwin Ahmad.Zeer vriendelijke en kundige dame,goede uitleg en ben zeer tevreden over de fillers en hoe ze gezet zijn.Ik raad deze kliniek zeer zeker aan en is tenminste betaalbaar
Candy Nobody
Faceland Maastricht
21 juni 2022 17:05

Voor en na foto's

Wat is het resultaat van een filler behandeling tegen hangende mondhoeken? Zijn de marionetlijnen, die verticale rimpels waar je je aan stoort, verdwenen na de filler behandeling? Voor de behandeling zie je diepe rimpels die een norse blik veroorzaken. Na de behandeling zie je er weer stralend uit omdat de filler de rimpels laat verdwijnen. De foto’s van voor en na de behandeling spreken voor zich. 

marionetlijnen behandeling foto
Marionetlijnen voor en na foto's van Vinci Kliniek Leiden (voor)
Marionetlijnen voor en na foto's van Vinci Kliniek Leiden (na)
Deze foto's zijn van Vinci Kliniek Leiden
Marionetlijnen voor en na foto's van ANC Clinics (voor)
Marionetlijnen voor en na foto's van ANC Clinics (na)
Deze foto's zijn van ANC Clinics

Beste kliniek voor een filler behandeling tegen marionetlijnen

Wat is de beste kliniek voor een filler behandeling tegen marionetlijnen? Let niet alleen op de prijs van een behandeling, maar ook op de ervaring en expertise van de behandelend arts. Staat de kliniek goed aangeschreven, hebben ze goede reviews? Boek altijd een eerste vrijblijvend consult en plan daarna pas de afspraak voor de daadwerkelijke behandeling.

Stappenplan filler behandeling marionetlijnen verwijderen

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een filler behandeling marionetlijnen

Aan iedere medische behandeling kleven risico's. Over het algemeen wordt een marionetlijn behandeling met een A-merk filler (Restylane, Juvéderm, Belotero) en uitgevoerd door een adequaat opgeleide arts als veilig beschouwd. Een infectie (de kans hierop is klein) kan met iedere behandeling gebeuren.

Nieuwe behandeling in Nederland
Lemonbottle behandeling

Veelgestelde vragen over behandeling marionetlijnen

1. Wat kosten fillers om marionetlijnen te verwijderen?

De goedkoopste kliniek vraagt €179 (voor 0,5 ml filler). De gemiddelde prijs ligt tussen de €300 en €400. Het is aan te raden om voor een vrijblijvend consult naar twee verschillende klinieken bij jou in de buurt te gaan. Vervolgens kun je kiezen voor de arts waarvan je professioneel advies krijgt en waarbij jouw gevoel het beste is.

2. Wat kan ik doen tegen marionetlijnen?

Een fillerbehandeling met hyaluronzuurfillers kan een goede oplossing zijn. Laat je vooraf goed informeren door een cosmetisch arts. Het resultaat is vaak erg subtiel, andere mensen zien niet dat je fillers hebt. Een behandeling is vaak zes tot negen maanden effectief. Daarna kun je ervoor kiezen om het nogmaals te laten doen, als je een blijvend resultaat wilt. Je hebt dan vervolgbehandelingen nodig.

3. Welk merk filler voor marionetlijnen?

Het is raadzaam om te kiezen voor een A-merk; naar deze merken is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Bespreek dit vooraf goed door met je cosmetisch arts. Hyaluronzuur fillers zijn er in vele varianten. In Nederland zijn er ongeveer 10 A-merk hyaluronzuur fillers beschikbaar. Deze A-merken, zoals bijvoorbeeld Restylane, Stylage of Aliaxin, hebben meerdere varianten hyaluronzuur. Iedere variant is geschikt voor een andere behandelindicatie. Zo wordt de kin met ander hyaluronzuur behandeld dan bijvoorbeeld de lippen of de traangoten. Iedere variant hyaluronzuur filler heeft weer andere kenmerken en eigenschappen. Het is aan te raden om je te laten behandelen met één van de A-merken.

4. Hoeveel ml filler is nodig voor marionetlijnen?

Gemiddeld worden de marionetlijnen met 1 ml filler hyaluronzuur behandeld.

5. Op welke leeftijd ontstaan marionetlijnen?

Marionetlijnen ontstaan vaak na het 30e levensjaar. Niet iedereen heeft aanleg voor marionetlijnen en dus zien de verticale rimpels er bij iedereen anders uit.

6. Wat zijn de risico's van marionetlijn filler behandelingen?

Aan iedere medische behandeling kleven risico's. Over het algemeen wordt een marionetlijn behandeling met een A-merk filler (Restylane, Juvéderm, Belotero) en uitgevoerd door een adequaat opgeleide arts als veilig beschouwd. Na iedere behandeling is er een kleine kans op een infectie.

7. Wat kosten fillers tegen hangende mondhoeken?

In Nederland betaal je gemiddeld €300 voor een filler behandeling tegen hangende mondhoeken. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid ml filler die de arts gebruikt, maar ook van de conditie van je huid en de diepte van de rimpels.

8. Wat zijn oorzaken van marionetlijnen?

Marionetlijnen ontstaand door huidveroudering, maar kunnen ook ontstaan als er sprake is van botresorptie. Naarmate we ouder worden neemt het volume van het bot af. Zo kan bijvoorbeeld de kaak slinken. Wanneer de kaak slinkt, dan verlies je mogelijk iets van volume op de kin. Daardoor kunnen ook de marionetlijnen ontstaan.

De marionetlijnen kunnen gepaard gaan met ‘hangende mondhoeken’. Dit betekent dat de laterale zijdes van de mond (buitenzijdes) wat naar beneden kunnen staan. Veel mensen vinden dat vervelend omdat het een negatieve uitstraling kan geven. En die uitstraling komt niet overeen met hoe jij je voelt.

Marionet lijnen kunnen ook ontstaan als er sprake is van botresorptie. Naarmate we ouder worden neemt het volume van het bot af. Zo kan bijvoorbeeld de kaak slinken. Wanneer de kaak slinkt, dan verlies je mogelijk iets van volume op de kin. Daardoor kunnen ook de marionetlijnen ontstaan. De marionetlijnen kunnen gepaard gaan met ‘hangende mondhoeken’. Dit betekent dat de laterale zijdes van de mond (buitenzijdes) wat naar beneden kunnen staan. Veel mensen vinden dat vervelend want het kan een negatieve uitstraling geven. En die negatieve uitstraling komt helemaal niet overeen met hoe jij je voelt.

9. Waar kan ik hangende mondhoeken laten behandelen met injectables?

In Nederland zijn er meer dan 600 locaties waar je terecht kunt voor een injectables behandeling. Het behandelen van de marionetlijnen met fillers komt zeer vaak voor. De meeste artsen die zich bezighouden met injectables behandelingen voeren deze behandeling uit. Toch is het aan te raden om te kiezen voor een arts met ervaring. Een cosmetisch arts KNMG heeft de officiële profielerkenning als zijnde cosmetisch arts. Dit betekent dat deze arts goed is opgeleid, veel ervaring heeft én lid is en wordt gevisiteerd door de beroepsvereniging NVCG. Het is raadzaam om deze informatie ook mee te nemen in je keuze voor de juiste arts. Zoek de arts die bij jou past op Injectablesbooking.nl en selecteer jouw NVCG-arts.

10. Wat te doen tegen hangende mondhoeken?

Deze marionetlijnen worden vaak met hyaluronzuur fillers behandeld. Deze fillers geven de huid volume en ondersteuning waar je dat nodig hebt. De arts kan op basis van jouw indicatie behandelen tussen de zygomatic (gebied tussen jukbeenderen en oor) en het oor, onder de mondhoek of in de kin. Behandeling van het zygomatic gebied (richting oor) geeft een gewenst diagonaal liftend effect. Een fillerbehandeling onder de mondhoek geeft ondersteuning aan de mondhoeken, zodat deze in ontspannen stand minder naar beneden staan. Behandeling van de kin geeft meer projectie, wat voor de huid vaak een zeer positief gevolg heeft. Er ontstaat dan weer een veel scherpere kin/kaaklijn, terwijl de verslapte huid veel minder zichtbaar is. 

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)RestylaneStylage
Bekijk agenda
Onlangs 12x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
Profhilo (2 ML)RestylaneSculptra (per flacon 10 ML)Stylage
Bekijk agenda
 
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 3x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 89,00
Filler per ml v.a.
€ 195,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
BeloteroProfhilo (2 ML)Stylage
Onlangs 91x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)Restylane
Onlangs 6x geboekt
Medical Beauty Clinic
Medical Beauty Clinic
Huis ter Heide, Amersfoortseweg 57
3 km
Botox zone v.a.
€ 185,00
Filler per ml v.a.
€ 485,00
Profiel bekijken
CosMed Kliniek
CosMed Kliniek
Bosch en Duin, Biltseweg 14
4 km
Botox zone v.a.
€ 180,00
Filler per ml v.a.
€ 465,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
1 ml Belotero filler: €319 → €249 / €70 korting per ml 🎁
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)
Onlangs 8x geboekt

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt