Marionetlijnen

20-11-2020

Zoek je een kliniek voor marionetlijnen behandeling? Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Marionetlijnen

De marionetlijnen zijn de lijnen vanaf de mondhoeken naar beneden. Het zijn de verticale lijnen links en rechts van de kin. Deze lijnen heten zo omdat een marionetpop wordt bediend met draden. Deze draden laten de armen, benen én mond bewegen. Door de bewegende mond hebben ze verticale lijnen van de mondhoek naar beneden. Marionetlijnen zijn een duidelijk beeld van veroudering. Deze lijnen ontstaan door een combinatie van oorzaken. De belangrijkste oorzaak is het verslappen van de huid en onderhuids vetweefsel van de jukbeenderen en wangen. Bij het ouder worden zakt dit vaak naar beneden weg. Marionetlijnen worden vaak behandeld met injectables. In deze blog lees je alle informatie voor de beste behandeling!

Marionetlijnen

Marionetlijnen behandeling

Marionetlijnen worden behandeld met fillers. Deze behandeling kan zeer subtiel, zonder dat het voor een buitenstaander opvalt. Tijdens een vrijblijvend consult worden jouw wensen besproken en bekijkt de cosmetisch arts wat voor jou de beste behandeling is. Het resultaat is dat er geen lijn (rimpel) meer loopt van de mondhoek naar beneden.

De marionetlijnen kunnen zowel direct als indirect worden behandeld. Een directe behandeling betekent met een filler onder de rimpel. Een indirecte behandeling betekent met een fillerbehandeling in een hoger gebied in het gezicht. Op deze manier wordt de marionet vouw gelift. Dit kan bijvoorbeeld zijn met fillers richting de mondhoeken, nabij het oor en op de jukbeenderen. Vaak heeft dit een verrassend goed effect.

Marionetlijnen verwijderen

Marionetlijnen zijn typische tekenen van huidveroudering. Deze lijnen kunnen worden verwijderd door fillers toe te passen waar de oorzaak is van de ontstane marionetlijnen. Op deze manier wordt de rimpel 'opgevuld'. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Marionetlijnen opvullen kosten

De kosten van de marionetlijnen behandeling kost gemiddeld € 400. Het exacte bedrag is afhankelijk van de diepte van de marionetlijn en de overall huidconditie. Bij een directe behandeling (rimpel opvullen) is 1 ML filler vaak voldoende voor beide marionetlijnen.

Fillers tegen hangende mondhoeken

Deze marionetlijnen worden vaak met hyaluronzuur fillers behandeld. Deze fillers geven de huid volume en ondersteuning waar je dat nodig hebt. De arts kan op basis van jouw indicatie behandelen tussen de zygomatic (gebied tussen jukbeenderen en oor) en het oor, onder de mondhoek of in de kin. Behandeling van het zygomatic gebied (richting oor) geeft een gewenst diagonaal liftend effect. Een fillerbehandeling onder de mondhoek geeft ondersteuning aan de mondhoeken zodat deze in ontspannen stand minder naar beneden staan. Behandeling van de kin geeft meer projectie, wat voor de huid vaak een zeer positief gevolg heeft. Er ontstaat dan weer een veel scherpere kin/kaaklijn, terwijl de verslapte huid veel minder zichtbaar is. 

Marionetlijnen behandeling voor en na

Voorbeeld voor en na foto van een marionetlijnen behandeling. De uitkomst is echter bij iedereen anders. Laat je goed informeren door een cosmetisch arts.

Marionetlijnen

Hyaluronzuur filler voor marionet lijn

Hyaluronzuur fillers zijn er in vele varianten. In Nederland zijn er ongeveer 10 A-merk hyaluronzuur fillers beschikbaar. Deze A-merken, zoals bijvoorbeeld Restylane, Stylage of Aliaxin, hebben meerdere varianten hyaluronzuur. Iedere variant is geschikt voor een andere behandelindicatie. Zo wordt de kin met ander hyaluronzuur behandeld dan bijvoorbeeld de lippen of de traangoten. Iedere variant hyaluronzuur filler heeft weer andere kenmerken en eigenschappen. Het is aan te raden om je te laten behandelen met één van de A-Merken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Andere oorzaken van marionet lijnen

Marionet lijnen kunnen ook ontstaan wanneer er sprake is van botresorptie. Naarmate we ouder worden neemt het volume van het bot af. Zo kan bijvoorbeeld de kaak slinken. Wanneer de kaak slinkt, dan verlies je mogelijk iets van volume op de kin. Daardoor kunnen ook de marionetlijnen ontstaan. 

De marionet lijnen kunnen gepaard gaan met ‘hangende mondhoeken’. Dit betekent dat de laterale zijdes van de mond (buitenzijdes) wat naar beneden kunnen staan. Veel mensen vinden dat vervelend want het kan een negatieve uitstraling geven. En die negatieve uitstraling komt helemaal niet overeen met hoe jij je voelt!

Hangende mondhoeken behandelen met injectables bij jou in de buurt

In Nederland zijn er meer dan 600 locaties waar je terecht kunt voor een injectables behandeling. Het behandelen van de marionetlijnen met injectables komt zeer vaak voor. De meeste artsen die zich bezig houden met injectables behandelingen voeren deze behandeling uit. Toch is het aan te raden om te kiezen voor een arts met ervaring. Een Cosmetisch Arts KNMG heeft de officiële profielerkenning als zijnde cosmetisch arts. Dit betekent dat deze arts goed is opgeleid, veel ervaring heeft én lid is en wordt gevisiteerd door de beroepsvereniging NVCG. Het is raadzaam om deze informatie ook mee te nemen in je keuze voor de juiste arts. Zoek de arts die bij jou past op Injectablesbooking.nl en selecteer jouw NVCG arts. 

Veelgestelde vragen over Marionetlijnen

Wat kosten fillers marionetlijnen?

De goedkoopste kliniek vraagt € 179 (voor 0,5 ML marionetlijnen). De gemiddelde prijs ligt tussen de € 300 en € 400. Het is aan te raden om voor een vrijblijvend consult naar 2 klinieken bij jou in de buurt te gaan. Vervolgens kun je kiezen voor de arts waarvan je professioneel advies krijgt en waarbij jouw gevoel het beste is.

Wat kan ik doen tegen marionetlijnen?

Een fillerbehandeling met hyaluronzuurfillers kan een goede oplossing zijn. Laat je goed informeren door een cosmetisch arts. Het resultaat is vaak erg subtiel, andere mensen zien niet dat je fillers hebt. Een behandeling is vaak 9-12 maanden effectief. Daarna kun je ervoor kiezen om het nogmaals te laten doen.

Welke filler voor marionetlijnen?

Het is raadzaam om te kiezen voor een A-merk zoals Belotero, Juvéderm, Restylane, Teosyal, Stylage of Aliaxin. Naar deze merken is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Bespreek dit goed van tevoren met je cosmetisch arts.

Hoeveel filler voor marionetlijnen?

Gemiddeld worden de marionetlijnen met 1 ML filler behandeld. 

Welke leeftijd marionetlijnen?

De marionetlijnen ontstaan vaak na het 30e levensjaar. Niet iedereen heeft aanleg voor marionetlijnen. 

Wat zijn de risico's van marionetlijn behandelingen?

Aan iedere medische behandeling kleven risico's. Over het algemeen wordt een marionetlijn behandeling met een A-Merk filler (Restylane, Juvéderm, Belotero) en uitgevoerd door een adequaat opgeleide arts als veilig beschouwd. Een infectie (kans is klein) kan met iedere behandeling gebeuren. Zie hier meer uitleg over complicaties bij fillers.

Wat kost fillers mondhoeken?

De goedkoopste kliniek vraagt € 179 (voor 0,5 ML mondhoeken). De gemiddelde prijs ligt tussen de € 300 en € 400. Het is aan te raden om voor een vrijblijvend consult naar 2 klinieken bij jou in de buurt te gaan. Vervolgens kun je kiezen voor de arts waarvan je professioneel advies krijgt en waarbij jouw gevoel het beste is.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt