Hyperhidrosis, behandeling met Botox tegen overmatig zweten

11-12-2020

Veel mensen hebben last van overmatig zweten. De mate van transpiratie vanuit de oksel is bovengemiddeld en veroorzaakt overlast voor de persoon in kwestie. De inzet van Botox wordt al tientallen jaren succesvol toegepast. Lees alles over de behandeling tegen hyperhidrosis en vind direct een kliniek in de buurt.

Hyperhidrosis behandeling informatie

Prijs
vanaf €400
Behandeltijd
15-20 minuten
Hoelang effect?
5-6 maanden
Pijnscore 1-10
7

Bekijk de klinieken bij jou in de buurt

Wat is een hyperhidrosis behandeling?

Als je last hebt van hyperhidrosis dan heb je last van overmatig zweten. De zweetproductie is overactief en dat is heel vervelend. Je irriteert je aan de zweetoksels, die ook nog eens natte vlekken onder je oksels op je kleding veroorzaken. Gelukkig is er wat aan te doen. Je kunt de zweetproductie remmen door Botox, botulinetoxine, injecties te laten zetten. Deze injecties zorgen ervoor dat de SNARE-eiwitten gedeactiveerd worden. Hierdoor wordt de zweetproductie gestopt. Na een aantal maanden herstellen de SNARE-eiwitten zich en dan komt de zweerproductie weer op gang. Dit proces duurt gemiddeld 20 weken. Daarna is opnieuw een behandeling met Botox nodig om het overmatig zweten te stoppen.

Dermatologen in het ziekenhuis of kliniek zijn gespecialiseerd in de behandelingen met Botox tegen zweetoksels. Ook artsen die cosmetische behandelingen uitvoeren in een kliniek kan deze behandeling om het overmatig zweten te stoppen bij je doen. De behandeling met Botox is zeer effectief en is daarom erg populair bij mensen die last hebben van hyperhidrosis.

Wat is een hyperhidrosis behandeling?

Waarom een hyperhidrosis behandeling?

Natte oksels met ruikend zweet is een probleem waar veel mensen zich aan storen. Hyperhidrosis is de medische term voor overmatig zweten. De meeste mensen met deze aandoening hebben vooral last van overmatig in de oksel, soms van de handpalm en/of voetzolen. Soms hebben mensen last van zweet over hun hele lichaam. Een behandeling met botulinetoxine is een zeer effectieve manier om het overmatig zweten te stoppen. De Botox behandeling stopt niet alleen het zweten zelf maar dus ook de bijbehorende geur.

Tips tegen zwetende oksels

Naast de injecties met Botox, die hele goede resultaten bieden, omdat de zweetproductie wordt stopgezet, kun je nog een aantal dingen proberen om de zweetproductie te verminderen. Drink voldoende water, minder stress kan overmatig zweten helpen te verminderen, eet voedingsmiddelen die het zweten verminderen of probeer een MiraDry behandeling. Door de warmte van de elektromagnetische energie ontstaat thermolyse van de zweetklieren waardoor de zweetklieren worden uitgeschakeld. Een behandeling kost ongeveer €1500. Zoek en vergelijk de klinieken die deze behandeling geven via deze site.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox bij hyperhidrosis reviews

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen over een Botox behandeling bij hyperhidrosis? Lees de reviews zodat je weet wat je te wachten staat. De ervaringen van anderen geven je een goed beeld over de behandeling met Botox. En misschien wordt een bepaalde kliniek of arts aanbevolen. Dat kan jou helpen bij het maken van een keuze.

Botox bij hyperhidrosis voor en na

Wat is het resultaat van een Botox behandeling bij hyperhidrosis? Voor de behandeling met botulinetoxine was er sprake van overmatig zweten en waren de plekken onder oksel nat van het zweet. Na de behandeling met Botox is de zweetproductie stopgezet met als fijn resultaat schone, droge en niet-ruikende oksels.

Prijzen van een Botox behandeling bij hyperhidrosis

Een behandeling met botulinetoxine is niet goedkoop. De prijs varieert bij diverse klinieken die een behandeling tegen hyperhidrosis aanbieden tussen de €400 en €600 voor twee oksels. De kosten zijn soms ook afhankelijk van de grootte van de oksel of van de mate van zweetproductie. Het is belangrijk dat je vraagt hoeveel eenheden botulinetoxine worden gebruikt. Dit bepaalt de effectiviteit en duurzaamheid van de behandeling.

Ben jij benieuwd naar de prijs van een hyperhidrosis behandeling? Voer je locatie in en vergelijk alle hyperhidrosis prijzen van klinieken in Nederland.

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een kliniek voor een Botox behandeling bij hyperhidrosis bij jou in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Hoe werkt een Botox behandeling bij hyperhidrosis?

Botox in de oksels is de meest effectieve methode en behandeling als je last hebt van overmatig zweten. Als je last hebt van te veel zweet onder je armen, dan heb je een overactieve zweetproductie. Als andere middelen niet helpen, zoals veel water drinken en gezond eten en leven, dan is een behandeling met Botox een uitkomst voor jou. Nadat de injecties zijn gezet wordt de zweetproductie stopgezet, en heb je geen last meer van stinkende natte oksels. Je kunt zonder problemen elke kleur shirt weer dragen en je armen omhoog doen zonder je te hoeven schamen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Beste kliniek voor een Botox behandeling bij overmatig zweten

Wat is de beste kliniek voor een behandeling met Botox in geval van hyperhidrosis (overmatig zweten)? Je kunt online via deze site een kliniek in de buurt opzoeken. Lees ook altijd de reviews van anderen zodat je een goede indruk krijgt van de kwaliteit die de kliniek levert en de kundigheid van de arts.

Stappenplan voor aanvraag Botox behandeling bij hyperhidrosis

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult? Worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat
hyperhidrosis behandeling

Nadelen en risico’s van een Botox behandeling bij overmatig zweten

Bij elke behandeling aan het lijf kunnen (kleine) complicaties ontstaan. Als je naar een deskundig en ervaren arts gaat is de kans op een complicatie klein. Er kan lokaal een bloeduitstorting ontstaan, maar dat verdwijnt na een aantal dagen.

In sommige gevallen kan het resultaat wat tegenvallen. Bespreek dit met de behandelend arts. Als de behandeling wel succesvol is, dan is het nadeel dat het resultaat niet blijvend is. Na ongeveer vijf maanden is de Botox niet meer actief en zijn nieuwe injecties nodig om opnieuw de zweetproductie te stoppen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen Botox behandeling oksels

1. Hoe duur is het om Botox in je oksels te laten zetten?

Botox in je oksels kost minimaal € 350 per behandeling. Vul je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt. Hier zie je ook direct een overzicht van de kosten.

2. Is Botox in je oksels slecht voor je?

Uit geen enkel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Botox in je oksels slecht voor je is. Botox wordt sinds de jaren '80 veelvuldig gebruikt en is één van de meest onderzochte medicijnen. Je lichaam heeft meer dan genoeg klieren over om je warmte af te voeren. 

3. Hoelang blijft Botox in je oksel?

De behandeling met Botox in je oksels werkt vijf tot zes maanden optimaal. Soms houdt het resultaat wel tot 12 maanden aan. Wil je een blijvend resultaat? Dan zal je de behandeling moeten herhalen. Alleen dan heb je geen last meer van overmatig zweten.

4. Is Botox onder de oksels pijnlijk?

Omdat je behoorlijk veel prikjes krijgt in een gebied met veel zenuwuiteinden (de oksel is een gevoelig gebied), wordt deze behandeling wel als gevoelig ervaren. Toch hebben veel mensen het ervoor over, omdat het resultaat zo goed is.

5. Hoelang mag ik niet douchen na een behandeling met Botox?

Het wordt afgeraden om de eerste uren stevig het gebied te wassen waar de Botox is gezet.

6. Welke verzekering vergoedt een behandeling tegen hyperhidrosis?

De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling met Botox tegen overmatig zweten niet. Dat komt omdat deze behandeling anders te populair, en dus te kostbaar voor verzekeraars, wordt.

Een hyperhidrosis behandeling kost minimaal € 350 per behandeling. Vul je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt.

7. Wat kan ik doen tegen zweetoksels?

Al heel wat jaar worden overmatig zwetende oksels (hyperhidrosis) behandeld met Botox. Het resultaat houdt vijf tot zes maanden aan, met soms een uitloper naar 12 maanden. Veel mensen laten de behandeling doen in het voorjaar doen, zodat zij in de zomer geen last hebben van zweetoksels. 

8. Wat kost een Botox oksel behandeling?

Botox in je oksels kost minimaal € 350 per behandeling. Kies een kliniek bij jou in de buurt op Injectablesbooking.

9. Wat kan ik doen tegen zwetende oksels?

1. Drink water

Drink voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden. Dit helpt om je temperatuur te reguleren waardoor je minder gaat zweten. Probeer tenminste 1,5 liter water per dag te drinken.

2. Stressvermindering

Minder stress kan overmatig zweten helpen verminderen. Ontspanningsoefeningen zoals yoga en ademhalingsoefeningen kunnen helpen om stress te verminderen. Zorg ook dat je regelmatig beweegt tussen het werken door.

3. Voeding

Mensen die ongezond eten hebben vaak een heftigere lichaamsgeur. Meer vlees, fastfood en andere onverzadigde vetten kunnen zorgen voor een storende lichaamsgeur. Dit geldt ook voor alcohol, koffie en te pittig gekruid eten. Eet voedingsmiddelen die helpen om het zweten te verminderen. Gezond voedsel zoals komkommer, selderij, radijs, spinazie en kiwi zorgen voor minder lichaamsgeur. 

4. MiraDry behandelingen

De MiraDry behandeling levert nauwkeurig gecontroleerde elektromagnetische energie aan de oksels. Door de warmte ontstaat thermolyse van de zweetklieren. Hierdoor worden deze zweetklieren blijvend uitgeschakeld. Gemiddeld kost een behandeling in Nederland € 1500.

5. Botox tegen zweten

Een arts prikt met een klein naaldje Botox in je oksel. Deze behandeling duurt gemiddeld 20 minuten en is vier tot zes maanden effectief. Veel mensen kiezen voor de zomer voor een behandeling, zo eind april/begin mei. Botox tegen hyperhidrosis kost gemiddeld € 450 per behandeling.

10. Botox in oksels

Botox in oksels is een vaak voorkomende behandeling. De arts zet tientallen prikjes botulinetoxine per oksel. De behandeling wordt wel als pijnlijk en irritant ervaren. De klanttevredenheid is hoog.

11. Wat is een MiraDry behandeling?

Een andere oplossing om van zweetoksels af te komen, is de MiraDry. Dit systeem vernietigt zweetklieren met thermische energie. Vergelijk alle klinieken in Nederland op Injectablesbooking.nl.

12. Wat is de prijs van een behandeling hyperhidrosis?

De prijs van een hyperhidrosis behandeling met botulinetoxine ligt bij de diverse klinieken flink uit elkaar. De goedkoopste kliniek biedt deze behandeling aan voor ongeveer € 350 per behandeling van twee oksels. De duurste kost meer dan € 600 per behandeling. Het is belangrijk dat je vooraf vraagt hoeveel eenheden botulinetoxine worden gebruikt. Dit bepaalt de effectiviteit en duurzaamheid van de behandeling. De kosten zijn soms ook afhankelijk van de grootte van de oksel of van de mate van zweetproductie. Voer je locatie in en vergelijk alle hyperhidrosis prijzen in Nederland. 

Wanneer je last hebt van hyperhidrosis (of je gewoon irriteert aan zweet oksels), dan is de zweetproductie overactief. Dit kan worden voorkomen met botulinetoxine injecties. Deze injecties zorgen ervoor dat SNARE-eiwitten worden gedeactiveerd. Dit voorkomt de afgifte van acetylcholine uit presynaptische blaasjes. Er is daardoor geen zweetproductie. De SNARE-eiwitten herstellen zich na verloop van tijd weer, dit merk je doordat de zweetproductie dan weer op gang komt. Dit proces duurt gemiddeld 20 weken. Lees hier alles over botulinetoxine en hier over de werking van botulinetoxine.

13. Welke merken Botox zijn er?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt