Hyperhidrosis, behandeling met Botox tegen overmatig zweten

11-12-2020

Ben je op zoek naar een behandeling met Botox in je oksels? Vul je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox oksels

Zwetende oksels zijn een probleem waar veel mensen zich aan storen. Hyperhidrosis is de medische term voor overmatig zweten. De meeste mensen hebben alleen last van overmatig zweten in de oksels en soms de handpalmen of voetzolen. In sommige gevallen hebben mensen er over hun hele lichaam last van. De meest gebruikte methode tegen hyperhidrosis is een behandeling met botulinetoxine. Deze behandeling is bij deskundig gebruik door een gekwalificeerde arts effectief en veilig. In deze blog lees je hoe je zweet oksels (en bijbehorende geur) effectief kunt voorkomen.

Hyperhidrosis, behandeling met Botox tegen overmatig zweten

Zweet oksels met Botox behandelen

Een behandeling met botulinetoxine kun je bij vele artsen laten uitvoeren. Dermatologen (in een kliniek of ziekenhuis) zijn in deze behandeling gespecialiseerd. Maar ook cosmetisch artsen in bijna iedere cosmetische kliniek voeren deze behandeling uit. 

Een vooraanstaande Duitse dermatoloog (Heckmann et al) heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van botulinetoxine behandelingen tegen overmatig zweten. Zijn conclusie is dat er significant minder zweet productie is.

Een hyperhidrosis behandeling van de oksels is tot ca. 20 weken effectief. Tegenwoordig is er ook een trend gaande om je voor een spannende periode (veel presentaties) of voor de zomer (warmte en spanning laat je nóg sneller zweten) te laten behandelen met botulinetoxine in de oksels. Zweet oksels vallen in kleding vaak erg op. De kwaliteit van de kleding kan daardoor ook sneller achteruit gaan.

SNARE’s worden uitgeschakeld

Wanneer je last hebt van hyperhidrosis (of je gewoon irriteert aan zweet oksels), dan is de zweetproductie overactief. Dit kan worden voorkomen met botulinetoxine injecties. Deze injecties zorgen ervoor dat SNARE-eiwitten worden gedeactiveerd. Dit voorkomt de afgifte van acetylcholine uit presynaptische blaasjes. Er is daardoor geen zweetproductie. De SNARE-eiwitten herstellen zich na verloop van tijd weer, dit merk je doordat de zweetproductie dan weer op gang komt. Dit proces duurt gemiddeld 20 weken. Lees hier alles over botulinetoxine en hier over de werking van botulinetoxine.

Welke merken Botox zijn er?

Azzalure
Alluzience
Bocouture
Botox
Dysport

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox in oksels

Botox in oksels is een vaak voorkomende behandeling. De arts zet tientallen prikjes botulinetoxine per oksel. De behandeling wordt wel als pijnlijk en irritant ervaren. De klanttevredenheid is hoog.

Miradry behandeling

Een andere oplossing om van zweetoksels af te komen, is de Miradry. Dit systeem vernietigt zweetklieren met thermische energie. Vergelijk alle klinieken in Nederland op Injectablesbooking.nl.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Hyperhidrosis Enschede

Hyperhidrosis Apeldoorn

Hyperhidrosis Tilburg
Hyperhidrosis Amersfoort

Hyperhidrosis Arnhem
Hyperhidrosis Almere

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Kosten Botox behandeling oksels

Een behandeling met botulinetoxine is niet goedkoop. De prijs varieert bij de diverse klinieken tussen de € 400 en € 600 per 2 oksels. De kosten zijn soms ook afhankelijk van de grootte van de oksel of van de mate van zweetproductie. Ben jij benieuwd naar de prijs van een hyperhidrosis behandeling? Vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Hyperhidrosis, behandeling met Botox tegen overmatig zweten

Veelgestelde vragen Botox oksels

Hoe duur is botox in je oksels?

Botox in je oksels kost v.a. € 350 per behandeling. Vul je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt.

Is botox in je oksels slecht voor je?

Uit geen enkel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat botox in je oksels slecht voor je is. Botox wordt sinds de jaren '80 veelvuldig gebruikt en is één van de meest onderzochte medicijnen. Je lichaam heeft meer dan genoeg klieren over om je warmte af te voeren. 

Hoelang blijft botox in je oksel?

De behandeling met botox in je oksels werkt 5-6 maanden optimaal. Soms houdt het resultaat wel tot 12 maanden aan. 

Is botox onder oksels pijnlijk?

Omdat je behoorlijk veel prikjes krijgt in een gebied met veel zenuwuiteinden (gevoelig gebied), wordt deze behandeling wel als gevoelig ervaren. Toch hebben veel mensen het er voor over.

Heo lang niet douchen na Botox?

Het wordt afgeraden om de eerste uren stevig je gezicht te wassen.

Welke verzekering vergoed hyperhidrosis?

De meeste verzekeraars vergoeden deze behandeling niet. Dat komt omdat deze behandeling anders te populair, en dus te kostbaar voor verzekeraars, wordt.

Een hyperhidrosis behandeling is beschikbaar vanaf € 350 per behandeling. Vul je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt.

Wat te doen tegen zweet oksels?

Al sinds jaar en dag wordt overmatig zwetende oksels (hyperhidrosis) behandeld met botox. Deze is 5-6 maanden effectief, soms houdt het resultaat tot 12 maanden aan. Veel mensen laten dit in het voorjaar doen zodat zij in de zomer geen last hebben van zweetoksels.