Voorhoofd botox tegen voorhoofdrimpels

20 maart 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen, rimpels, op je voorhoofd. Ze vallen op en zeggen vaak iets over je leeftijd. Een behandeling met botox zorgt ervoor dat deze rimpels op en snel en veilige manier worden verminderd. Een behandeling met botox is namelijk één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen in Nederland tegen deze rimpels. Lees alles over voorhoofd botox en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Botox voorhoofd behandeling informatie

Prijs
vanaf €90
Behandeltijd
15 minuten
Hoelang effect?
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
2

Hoe ontstaan voorhoofdrimpels? 

Zichtbare lijnen (rimpels) op het voorhoofd en zijn een veelvoorkomend symptoom van huidveroudering. Ze ontstaan vaak vanaf je dertigste. Deze rimpels zorgen (vaak ongewild) voor een oudere of vermoeide uitstraling. Daarom ben je deze, in het oog springende rimpels boven je wenkbrauwen, liever kwijt. Maar hoe ontstaan deze rimpels op het voorhoofd?

Een van de belangrijkste oorzaken is de afname van collageen en elastine in onze huid naarmate we ouder worden. Dit resulteert in een huid die minder veerkrachtige is en uiteindelijk vatbaarder voor fijne en diepe rimpels. Daarnaast kunnen diepe voorhoofdrimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen of door vaak te fronsen. Het gelaat bestaat nameijk (onder andere) uit een ingenieus netwerk van spiertjes. De frontalis is de spier die de voorhoofdsrimpels veroorzaakt.

Er zijn ook externe factoren die bijdragen aan ontstaan van rimpels op het voorhoofd. Denk hierbij aan bloodstelling aan de zon, roken, stress en een slecht dieet.

Hoe kom ik van mijn voorhoofdrimpels af?

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen tegen de rimpels op je voorhoofd. Een gezonde levensstijl is een goed startpunt. Er zijn ook meerdere producten te koop die ervoor zorgen dat je huid gezond blijft. Daarnaast kan je proberen om de voorhoofdrimpels weg te masseren maar dit heeft vaak weinig effect. 
Een botox behandeling is de meest effectieve manier om je rimpels te verminderen. Het is overigens ook een van de meest populaire behandelingen in Nederland. Voorhoofdsrimpels worden niet persé verwijderd, ze worden alleen niet meer geactiveerd. Een behandeling met botulinetoxine (botox) zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren niet meer mogelijk is. Daardoor worden de spiertjes die de voorhoofdsrimpels veroorzaken niet meer geactiveerd. Voorhoofdsrimpels zijn dan voor drie tot vier maanden verleden tijd.

botox-voorhoofd

Waarom kiezen voor een rimpelbehandeling met botox?

Een behandeling met botox is een van de meest effectieve manieren om je rimpels op het voorhoofd te verzachten. Daarnaast is vrijwel pijnloos (je hebt geen verdoving nodig) en geeft het een natuurlijk resultaat. Het is niet voor niks dat deze behandeling al meer dan 400.000 keer is uitgevoerd in Nederland. Na de behandeling ben je gemiddeld 12 tot 16 weken van je rimpels af. In enkele gevallen is de behandeling nog langer zichtbaar.

Het voorhoofd wordt gezien als één Botox zone door cosmetische artsen (net zoals de fronsrimpels en de kraaienpootjes). Hierdoor is het een relatief goedkope en eenvoudige behandeling. Na een behandeling met Botox verdwijnen de rimpels en komt je natuurlijke gezichtsuitdrukking weer terug. Op deze manier kom je snel en vrijwel pijnloos van die storende rimpels af. 

Hoe werkt een behandeling met botox? 

Nadat je een geschikte kliniek hebt gevonden, ga je een afspraak maken met een cosmetisch arts. Tijdens de eerste controle afspraak ga je o.a. een behandelplan maken. Tijdens de behandeling injecteert de arts een kleine hoeveelheid botulinetoxine (botox) in je voorhoofd. Dit wordt gedaan met een dun naaldje. Geen zorgen, deze ingreep is vrijwel pijnloos. De botulinetoxine zorgt ervoor dat de spieren in het voorhoofd zich gaan ontspannen. Hierdoor zijn de rimpels op je voorhoofd duidelijk minder zichtbaar voor zeker drie tot vier maanden. Komen de rimpels weer terug? Dan kan je ervoor kiezen om de behandeling opnieuw uit te voeren. Je kan er ook voor kiezen om een skinbooster behandeling te ondergaan. Deze behandeling zorgt ervoor dat je huid optimaal verzorgt is.

Stappenplan Botox voorhoofd behandeling

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Het effect van de behandeling

In de onderstaande foto's zie je dat alle vrouwen last hadden van diepe voorhoofdrimpels. Na de behandeling zijn de rimpels vrijwel verdwenen. Een gezicht zonder rimpels boven de wenkbrauwen geeft een mooie frisse uitstraling. 

botox-voorhoofd-resultaat

Op zoek naar een kliniek in de buurt?

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat kost een voorhoofd botox behandeling?

De gemiddelde kosten voor een behandeling met Botox in Nederland is €139,04. De prijs voor een behandeling is afhankelijk van het merk botulinetoxine wat wordt gebruikt. Dit zijn de meestgebruikte merken: 

  • Botox: het meest bekende botuline toxine merk van het Amerikaans bedrijf Allergan
  • Azzalure: een populair Europees botuline toxine merk. Het is afgeleid van het merk Dysport, wat in het verleden werd ingezet voor medische behandelingen bij patiënten met therapeutische indicaties
  • Bocouture: een relatief nieuw botuline toxine merk. In Amerika wordt het verkocht onder de handelsnaam Xeomin.

Prijsverschil per cosmetische kliniek

Daarnaast kan de prijs voor een behandeling verschillen per kliniek. Over het algemeen zijn er drie botox zones; dekraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. De prijs van één zone Botox varieert in Nederland tussen de €80 en €250 per zone. Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één botox zone - ofwel het behandelde gebied. Helaas zien sommige klinieken het voorhoofd als twee zone's waardoor de prijs kan oplopen.

Gemiddelde prijzen per stad

De prijs van een botoxbehandeling kan ook variëren per stad. Zie hieronder ge gemiddelde prijzen voor één zone botox - per stad: 

StadPrijs
Haarlem € 156,79
Groningen€ 151,61
Utrecht € 151,00
Eindhoven€ 147,54
Den Haag€ 147,20
Amsterdam€ 144,91
Breda€ 136,00
Rotterdam€ 133,65
Maastricht € 130,73
Enschede€ 129,86
Arnhem€ 128,60
Almere€ 110,60

 

Wil je niet alleen van je voorhoofdsrimpels af maar ook van de fronsrimpels of kraaienpootjes? Dan komen er meer zones bij en gaat de prijs omhoog. Vergelijk daarom gemakkelijk de prijzen van alle klinieken in Nederland via onze dienst. Ben je op zoek naar de meest goedkope behandeling? Lees dan ons artikel over goedkope botox.

Nadelen en risico’s van een Botox voorhoofd behandeling

Een botoxbehandeling is over het algemeen een veilige cosmetische ingreep. Maar bij elke ingreep, hoe klein ook, kunnen complicaties ontstaan. Maar er is een kleine kans dat er roodheid of een zwelling van de huid optreedt na de injecties. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een aantal dagen weg. Het nadeel van Botox is dat het een tijdelijke oplossing is. Voor een blijvend resultaat zijn herhaalbehandelingen nodig.

Beste kliniek om je voorhoofdrimpels te verwijderen

Welke kliniek is de beste kliniek voor een Botox voorhoofd behandeling? Neem de ervaring van anderen mee in het maken van een keuze. Lees reviews en let op de ervaring van de arts. Op basis van dit totaalbeeld maak je een afspraak voor een eerste vrijblijvend consult. Als je een goed gevoel hebt, kun je een afspraak maken voor de behandeling zelf.

Er zijn een aantal toonaangevende klinieken voor botox behandelingen:

Vind de beste cosmetische kliniek bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox voorhoofd ervaringen en reviews

Dokter Irene is echt een topper, denkt mee over mogelijkheden en trekt de grens bij onmogelijkheden en kijkt vooral naar wat er bij je past en hoe je het geheel natuurlijk ogend houdt. Ruim 1 jaar geleden heb ik de fietsenstalling in mn voorhoofd weg laten spuiten en het resultaat is nog steeds fantastisch! Daarbovenop is ze ook geweldig om mee te praten en... Toon meer »
Dokter Irene is echt een topper, denkt mee over mogelijkheden en trekt de grens bij onmogelijkheden en kijkt vooral naar wat er bij je past en hoe je het geheel natuurlijk ogend houdt. Ruim 1 jaar geleden heb ik de fietsenstalling in mn voorhoofd weg laten spuiten en het resultaat is nog steeds fantastisch!
Daarbovenop is ze ook geweldig om mee te praten en je gaat er zeker weten weg met een lach op je gezicht. Positive vibes only! Toon minder »
Arjan Lips
Dokter Irene
6 mei 2023 13:01
Ik ben al een tijd bij Maarten Façee Scheaffer onder behandeling en ben echt super tevreden. Het is een eerlijke, kundige en betrouwbare arts. Ik voel me volledig bij hem op mijn gemak en hij legt vooraf heel goed uit wat je kan verwachten. Het resultaat van de Botox is fantastisch, ik heb weer een glad voorhoofd!! Ik zou Maarten Façee Scheaffer aan iedereen... Toon meer »
Ik ben al een tijd bij Maarten Façee Scheaffer onder behandeling en ben echt super tevreden. Het is een eerlijke, kundige en betrouwbare arts. Ik voel me volledig bij hem op mijn gemak en hij legt vooraf heel goed uit wat je kan verwachten. Het resultaat van de Botox is fantastisch, ik heb weer een glad voorhoofd!! Ik zou Maarten Façee Scheaffer aan iedereen willen aanbevelen! Toon minder »
9 maart 2020 19:07
Heel goed ingelicht, vertrouwd, professioneel, heel vriendelijk en meedenkend, geruststellend en niet geheel onbelangrijk; tevreden met het resultaat, natuurlijk effect op de diepe en minder diepe voorhoofd rimpels en behandeling was pijnloos en relaxed
Bedankt!!
17 juli 2023 19:07

Botox voorhoofd voor en na

Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Amsterdam (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Amsterdam (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Amsterdam
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Stephanie's Salon Brunssum (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Stephanie's Salon Brunssum (na)
Deze foto's zijn van Stephanie's Salon Brunssum
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Westervoort (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Westervoort (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Westervoort
botox-in-voorhoofd

Veelgestelde vragen Botox voorhoofdsrimpels

1. Wat is de meest effectieve manier om uw voorhoofdrimpels te verminderen?

Een Botox behandeling is het meest effectief tegen rimpels op het voorhoofd. De Botox zorgt ervoor dat de spiertjes ontspannen, die de voorhoofdsrimpels activeren. Een behandeling is 12-16 weken effectief. Ook nieuwe rimpels worden voorkomen zolang de botulinetoxine actief is.

2. Kun je voorhoofdsrimpels wegmasseren?

Dat kan, maar het is maar kort effectief. Het masseren en stretchen van de huid heeft vaak voor een paar uur een positief effect op de rimpels.

3. Wat kost voorhoofd botox?

Bij de goedkoopste kliniek kost Botox tegen de horizontale voorhoofdsrimpels €90 per behandeling. De gemiddelde prijs in Nederland van één zone Botox behandeling is €139,04. Er zijn goedkopere klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in het maken van je keuze. 

4. Hoelang blijft Botox zitten in het voorhoofd?

Botox tegen voorhoofdsrimpels is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je voor een vervolgbehandeling kiezen, als je dat wilt. De meeste mensen laten zich ongeveer drie keer per jaar behandelen. Op die manier creëer je een blijvend resultaat.

5. Doet Botox in je voorhoofd pijn?

De behandeling wordt uitgevoerd met een ultradun naaldje, dat niet diep de huid in gaat. De voorhoofdsrimpels worden behandeld met diverse prikjes verdeeld over het voorhoofd. Ieder prikje duurt een paar seconde. De meeste mensen vinden het achteraf enorm meevallen.

6. Wat te doen tegen diepe rimpels op voorhoofd?

Een botulinetoxine behandeling is erg effectief tegen voorhoofdsrimpels. Soms worden permanent zichtbare lijnen op het voorhoofd behandeld met skinboosters.

7. Hoe ontstaan voorhoofdrimpels?

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door een combinatie van factoren. Genetisch bepaalde huidveroudering (afname collageen en elastine) en levensstijl (zonbeschadiging, roken, stress) zijn de belangrijkste oorzaken. Daarnaast is het zo dat hoe actiever je mimiek is, des te eerder rimpels zichtbaar kunnen blijven. Bijvoorbeeld, verbaasd, boos en blij kijken spelen daarin een rol.

8. Wat zijn de risico's van een botoxbehandeling?

Nee, een Botox voorhoofdsrimpels is geen gevaarlijke behandeling. Voorhoofd rimpels behandelen met Botox wordt bij deskundige toepassing door een bevoegde professional gezien als zeer veilig. Er is een kleine kans dat er roodheid of een zwelling van de huid optreedt na de injecties. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een aantal dagen weg.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt