Voorhoofdsrimpels verwijderen met Botox

01-05-2022

Zoek je de beste arts of kliniek die Botox voorhoofd kan behandelen? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox voorhoofd

Voorhoofdsrimpels zijn vaak erg kenmerkend. Voorhoofdsrimpels zijn die horizontale lijnen op het voorhoofd. Ze vallen op en zeggen vaak iets over je leeftijd. Een 'Botox voorhoofd behandeling' is een van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. Na een behandeling ben je gemiddeld 12-16 weken van je voorhoofdslijnen af. In dit artikel lees je hoe je alle cosmetisch artsen en klinieken kunt vergelijken én hoe je de beste botox voorhoofd arts/kliniek bij jou in de buurt kunt kiezen.

Voorhoofdsrimpels verwijderen met Botox

Botox voorhoofd behandeling

Wanneer jij je stoort aan rimpels op je voorhoofd dan kan een botulinetoxine behandeling een uitkomst zijn. Deze behandeling wordt met name uitgevoerd bij mensen tussen de 30-59 jaar. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief.

Voorhoofd Botox kosten

Een behandeling van het voorhoofd met botulinetoxine kost in Nederland in 2022 gemiddeld € 139,04.
Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één zone. Wat is één zone botox? De gemiddelde prijs in de grote steden is:

 1. Haarlem € 156,79
 2. Groningen € 151,61
 3. Utrecht € 151,00
 4. Eindhoven € 147,54
 5. Den Haag € 147,20
 6. Amsterdam € 144,91
 7. Breda € 136,00
 8. Rotterdam € 133,65
 9. Maastricht € 130,73
 10. Enschede € 129,86
 11. Arnhem € 128,60
 12. Almere € 110,60

Voorhoofdsrimpels verwijderen

Voorhoofdsrimpels worden niet persé verwijderd, ze worden alleen niet meer geactiveerd. Een behandeling met botulinetoxine zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren niet meer mogelijk is. Daardoor worden de spiertjes die de voorhoofdsrimpels veroorzaken niet meer geactiveerd. 

Het gelaat bestaat o.a. uit een ingenieus netwerk van spiertjes. De frontalis is de spier die de voorhoofdsrimpels veroorzaakt. Wanneer de frontalis spier met meerdere prikjes botulinetoxine wordt behandeld, dan is de prikkeloverdracht effectief te blokkeren. Voorhoofdsrimpels zijn dan voor 3-4 maanden verleden tijd. Lees hier verder: Hoe werkt Botox?

Botox voorhoofd voor en na

De volgende voor en na foto van voorhoofdsrimpels dient ter inspiratie. Foto's zijn zelden representatief voor jouw situatie. Iedereen is uniek. Vraag je arts tijdens je bezoek naar voor/na foto's van behandelingen die door de arts zelf zijn uitgevoerd.

Voorhoofdsrimpels verwijderen met Botox

Botox voorhoofd ervaringen

In Nederland worden per jaar meer dan 400.000 Botox behandelingen uitgevoerd. Bijna iedereen vindt het de eerste keer spannend. Het advies is om reviews te lezen van cosmetische klinieken. Wanneer een kliniek over langere periode regelmatig positieve reviews heeft dan krijg je daar wel een gevoel bij. Vergelijk Botox voorhoofd reviews van alle klinieken in de zoekresultaten. Vul je locatie in en lees reviews van cosmetische klinieken:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels voorhoofd leeftijd

Over het algemeen verschijnen rimpels vanaf het 30e levensjaar. Vanaf het 25e levensjaar neemt de aanmaak van collageen en elastine al af. In sommige kringen is het gebruikelijk om rond je 30e te kiezen voor een Botox behandeling. Zo een behandeling is vaak 3-4 maanden effectief. Daarna kun je het herhalen, als je dat wilt. Lees hier verder: Wat is Botox?

Glad voorhoofd

Door een behandeling met botulinetoxine kun je een glad voorhoofd krijgen. Dit betekent dat je dynamische rimpels niet meer zichtbaar zijn. Een behandeling duurt vaak ca. 5-10 minuten.

Voorhoofd rimpels behandeling

De rimpels in het voorhoofd zijn goed te behandelen met botulinetoxine. Wel is het raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. De botulinetoxine moet in de juiste dosering op de juiste plekken worden ingespoten. 

In Nederland zijn er meer dan 700 locaties waar je terecht kunt voor de behandeling van je voorhoofdsrimpels. Op injectablesbooking.nl kun je alle artsen en klinieken vergelijken op prijs, kwaliteit, locatie en beschikbaarheid. Zoek, vergelijk en boek je volgende voorhoofdsrimpels behandeling op injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botulinetoxine

Botulinetoxine werd in de jaren ’70 ontdekt als behandelmethode tegen scheelzien. Wanneer je last hebt van scheelzien dan is er één spier overmatig actief. Wanneer deze spier wordt ontspannen met botulinetoxine dan is het scheelzien verleden tijd. In de jaren ’80 introduceerde farmaceut Allergan Botox. Botox is dus een merknaam botulinetoxine, andere bekende merken zijn Azzalure/Dysport en Bocouture.

Botulinetoxine is inmiddels meer dan 100 miljoen keer toegepast, wereldwijd. Het is één van de meest onderzochte medicijnen door wetenschappers. De conclusie is toch wel dat de drie bekende merken botulinetoxine (Botox, Azzalure/Dysport en Bocouture) bij deskundig gebruik door gekwalificeerde artsen een behandeling is met een zeer hoog veiligheidsprofiel.

Botox voorhoofd

Een botulinetoxine behandeling van het voorhoofd heeft cosmetische voordelen, maar ook therapeutische. Veel mensen krijgen een vermoeid gevoel wanneer je de hele dag je wenkbrauwen optrekt en je voorhoofdsrimpels activeert. Of zelfs migraine. Een Botox behandeling van het voorhoofd ontspant de spieren en zorgt voor een open en fitte oogopslag. 

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Groningen
Arnhem

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Botox voorhoofd prijs

De kosten van een Botox behandeling van het voorhoofd liggen erg uiteen bij de diverse klinieken. Er zijn 3 Botox zones; de kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. De prijs van één zone Botox varieert in Nederland tussen de € 80 en € 250 per zone. Dit prijsverschil valt deels te verklaren door het merk botulinetoxine, de reputatie van de kliniek, of de kliniek een dure of goedkope locatie heeft en wat de opleiding en ervaring van de arts is. Voor het andere deel valt dit prijsverschil te verklaren door de kwaliteit van de behandeling en de marge waarmee de kliniek genoegen neemt. Het is aan te raden om de artsen en klinieken goed te vergelijken, zodat jij een goede keuze kunt maken. Lees verder dit artikel over goedkope Botox.

Kliniek voorhoofdsrimpels verwijderen

Er zijn meer dan 500 locaties in Nederland waar je terecht kunt voor het verwijderen van voorhoofdsrimpels met botulinetoxine. Het is belangrijk dat je eerst een vrijblijvend consult plant bij een kliniek. Wanneer je daar een goed gevoel bij hebt en de kosten van de rimpelbehandeling zijn duidelijk, dan kun je een keuze maken voor een behandeling. Zoek, vergelijk en boek een kliniek om voorhoofdsrimpels te verwijderen op Injectablesbooking.nl.

Vooraanstaande klinieken om voorhoofdsrimpels te verwijderen zijn:

Hofkliniek Voorburg
Praktijk voor Injectables Nijmegen
Moerman Clinics Groningen
Kliniek aan de Maas Maastricht

Voorhoofdsrimpels verwijderen met Botox

Veelgestelde vragen voorhoofd rimpels

Hoe kom je van rimpels voorhoofd af?

Een botox behandeling is het meest effectief tegen voorhoofdsrimpels. De botox zorgt ervoor dat de spiertjes ontspannen die de voorhoofdsrimpels activeren. Een behandeling is 12-16 weken effectief. Ook nieuwe rimpels worden voorkomen zolang de botulinetoxine actief is.

Kun je voorhoofdsrimpels weg masseren?

Het masseren en stretchen van de huid heeft vaak voor een paar uur een positief effect op de rimpels. 

Wat kost botox in je voorhoofd?

Bij de goedkoopste kliniek kost botox tegen de horizontale voorhoofdsrimpels v.a. € 90 per behandeling.
De gemiddelde prijs in Nederland van één zone botox behandeling is € 139,04. (2022)
Er zijn goedkope klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in je kliniekkeuze. Voer je locatie in en vergelijk alle prijzen bij jou in de buurt. 

Hoe lang blijft botox in je voorhoofd?

Botox tegen voorhoofdsrimpels is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je voor een vervolg behandeling kiezen, als je dat wilt. De meeste mensen laten zich ca. 3x per jaar behandelen. 

Wat te doen tegen rimpels op voorhoofd?

In Nederland worden er meer dan 400.000 botox behandelingen per jaar uitgevoerd. Botox is een effectieve manier om voorhoofdsrimpels te verwijderen. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief.

Hoe duur is botox in je voorhoofd?

Bij de goedkoopste kliniek kost botox tegen de horizontale voorhoofdsrimpels v.a. € 90 per behandeling.
De gemiddelde prijs in Nederland van één zone botox behandeling is € 139,04. (2022)

Doet botox in je voorhoofd pijn?

De behandeling wordt uitgevoerd met een ultradun naaldje die niet diep de huid in gaat. De voorhoofdsrimpels worden behandeld met diverse prikjes verdeeld over het voorhoofd. Ieder prikje duurt een paar seconde. De meeste mensen vinden het achteraf alleszins meevallen.

Hoe krijg je rimpels op je voorhoofd weg?

Met een Botox behandeling kun je rimpels op het voorhoofd verwijderen. Deze behandeling wordt sinds de jaren '80 uitgevoerd door artsen over de hele wereld. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je kiezen voor een volgende behandeling.

Wat te doen tegen diepe rimpels op voorhoofd?

Een botulinetoxine behandeling is erg effectief tegen voorhoofdsrimpels. Soms worden permanent zichtbare lijnen op het voorhoofd behandeld met skinboosters

Hoe ontstaan rimpels voorhoofd?

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door een combinatie van factoren. Genetisch bepaalde huidveroudering (afname collageen en elastine) en levensstijl (zonbeschadiging, roken, stress) zijn de belangrijkste oorzaken. Daarnaast is het zo dat hoe actiever je mimiek is, des te eerder rimpels zichtbaar kunnen blijven. Bijvoorbeeld, verbaasd, boos en blij kijken spelen daarin een rol.

Wat zijn de risico's van rimpels verwijderen voorhoofd?

Over het algemeen wordt een botox behandeling bij deskundige toepassing door een erkende en ervaren arts als veilig beschouwd. Deze behandeling is inmiddels honderden miljoenen keren uitgevoerd, waarvan jaarlijks meer dan 400.000 behandelingen in Nederland.