Voorhoofd botox tegen voorhoofdrimpels

30 november 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin
 1. 1 Voorhoofdsrimpels verleden tijd
 2. 2 Fitte en uitgeruste uitstraling
 3. 3 1 zone Botox
 4. 4 Tot 16 weken effectief

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen, rimpels, op je voorhoofd. Ze vallen op en zeggen vaak iets over je leeftijd. Een behandeling met botox zorgt ervoor dat deze rimpels op en snel en veilige manier worden verminderd. Een behandeling met botox is namelijk één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen in Nederland tegen deze rimpels.

Prijs
vanaf €90
Behandeltijd
15 minuten
Hoelang effect?
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
2

Hoe ontstaan voorhoofdrimpels? 

Zichtbare lijnen (rimpels) op het voorhoofd en zijn een veelvoorkomend symptoom van huidveroudering. Ze ontstaan vaak vanaf je dertigste. Deze rimpels zorgen (vaak ongewild) voor een oudere of vermoeide uitstraling. Daarom ben je deze, in het oog springende rimpels boven je wenkbrauwen, liever kwijt. Maar hoe ontstaan deze rimpels op het voorhoofd?

Een van de belangrijkste oorzaken is de afname van collageen en elastine in onze huid naarmate we ouder worden. Dit resulteert in een huid die minder veerkrachtige is en uiteindelijk vatbaarder voor fijne en diepe rimpels. Daarnaast kunnen diepe voorhoofdrimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen of door vaak te fronsen. Het gelaat bestaat nameijk (onder andere) uit een ingenieus netwerk van spiertjes. De frontalis is de spier die de voorhoofdsrimpels veroorzaakt.

Er zijn ook externe factoren die bijdragen aan ontstaan van rimpels op het voorhoofd. Denk hierbij aan bloodstelling aan de zon, roken, stress en een slecht dieet.

Hoe kom ik van mijn voorhoofdrimpels af?

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen tegen de rimpels op je voorhoofd. Een gezonde levensstijl is een goed startpunt. Er zijn ook meerdere producten te koop die ervoor zorgen dat je huid gezond blijft. Daarnaast kan je proberen om de voorhoofdrimpels weg te masseren maar dit heeft vaak weinig effect. 
Een botox behandeling is de meest effectieve manier om je rimpels te verminderen. Het is overigens ook een van de meest populaire behandelingen in Nederland. Voorhoofdsrimpels worden niet persé verwijderd, ze worden alleen niet meer geactiveerd. Een behandeling met botulinetoxine (botox) zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren niet meer mogelijk is. Daardoor worden de spiertjes die de voorhoofdsrimpels veroorzaken niet meer geactiveerd. Voorhoofdsrimpels zijn dan voor drie tot vier maanden verleden tijd.

Voorhoofd botox tegen voorhoofdrimpels

Waarom kiezen voor een rimpelbehandeling met botox?

Een behandeling met botox is een van de meest effectieve manieren om je rimpels op het voorhoofd te verzachten. Daarnaast is vrijwel pijnloos (je hebt geen verdoving nodig) en geeft het een natuurlijk resultaat. Het is niet voor niks dat deze behandeling al meer dan 400.000 keer is uitgevoerd in Nederland. Na de behandeling ben je gemiddeld 12 tot 16 weken van je rimpels af. In enkele gevallen is de behandeling nog langer zichtbaar.

Het voorhoofd wordt gezien als één Botox zone door cosmetische artsen (net zoals de fronsrimpels en de kraaienpootjes). Hierdoor is het een relatief goedkope en eenvoudige behandeling. Na een behandeling met Botox verdwijnen de rimpels en komt je natuurlijke gezichtsuitdrukking weer terug. Op deze manier kom je snel en vrijwel pijnloos van die storende rimpels af. 

Hoe werkt een behandeling met botox? 

Nadat je een geschikte kliniek hebt gevonden, ga je een afspraak maken met een cosmetisch arts. Tijdens de eerste controle afspraak ga je o.a. een behandelplan maken. Tijdens de behandeling injecteert de arts een kleine hoeveelheid botulinetoxine (botox) in je voorhoofd. Dit wordt gedaan met een dun naaldje. Geen zorgen, deze ingreep is vrijwel pijnloos. De botulinetoxine zorgt ervoor dat de spieren in het voorhoofd zich gaan ontspannen. Hierdoor zijn de rimpels op je voorhoofd duidelijk minder zichtbaar voor zeker drie tot vier maanden. Komen de rimpels weer terug? Dan kan je ervoor kiezen om de behandeling opnieuw uit te voeren. Je kan er ook voor kiezen om een skinbooster behandeling te ondergaan. Deze behandeling zorgt ervoor dat je huid optimaal verzorgt is.

Stappenplan Botox voorhoofd behandeling

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 3. 3 Behandeling
 4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Het effect van de behandeling

In de onderstaande foto's zie je dat alle vrouwen last hadden van diepe voorhoofdrimpels. Na de behandeling zijn de rimpels vrijwel verdwenen. Een gezicht zonder rimpels boven de wenkbrauwen geeft een mooie frisse uitstraling. 

botox-voorhoofd-resultaat

Wat kost een voorhoofd botox behandeling in 2024?

De laagste prijs voor één zone Botox is € 75 per zone. De gemiddelde prijs voor één zone Botox is in Nederland is €143,34. De prijs voor een behandeling is afhankelijk van het merk en de dosering botulinetoxine wat wordt gebruikt.

Meest gebruikte merken botox: 

 • Botox (Vistabel): het meest bekende botuline toxine merk van het Amerikaans bedrijf Allergan

 • Azzalure: een populair Europees botuline toxine merk. Het is afgeleid van het merk Dysport, wat in het verleden werd ingezet voor medische behandelingen bij patiënten met therapeutische indicaties

 • Bocouture: een relatief nieuw botuline toxine merk. In Amerika wordt het verkocht onder de handelsnaam Xeomin.

Prijsverschil per cosmetische kliniek

Daarnaast kan de prijs voor een behandeling verschillen per kliniek. Over het algemeen zijn er drie botox zones; dekraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. De prijs van één zone Botox varieert in Nederland tussen de € 75 en € 220 per zone. Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één botox zone - ofwel het behandelde gebied. Helaas zien sommige klinieken het voorhoofd als twee zone's waardoor de prijs kan oplopen.

Gemiddelde prijzen per stad

De prijs van een botoxbehandeling kan ook variëren per stad. Zie hieronder gemiddelde prijzen voor één zone botox - per stad: 

Gemiddelde Botox prijs per stad

1

Rotterdam

€ 128,94

2

Nijmegen

€ 129,35

3

Maastricht

€ 130,48

4

Eindhoven

€ 137,18

5

Arnhem

€ 141,33

6

Almere

€ 141,53

7

Leiden

€ 141,84

8

Den Haag

€ 142,38

9

Haarlem

€ 142,74

10

Zwolle

€ 144,77

11

Den Bosch

€ 145,58

12

Utrecht

€ 146,68

13

Amsterdam

€ 147,23

14

Hilversum

€ 147,40

15

Enschede

€ 148,41

16

Breda

€ 148,67

17

Tilburg

€ 149,25

18

Apeldoorn

€ 150,44

19

Groningen

€ 151,00

20

Amersfoort

€ 151,66

 

Wil je niet alleen van je voorhoofdsrimpels af maar ook van de fronsrimpels of kraaienpootjes? Dan komen er meer zones bij en gaat de prijs omhoog. Vergelijk daarom gemakkelijk de prijzen van alle klinieken in Nederland via onze dienst. Ben je op zoek naar de meest goedkope behandeling? Lees dan ons artikel over goedkope botox.

Zone Botox korting en deals 2024

Bekijk actuele Botox aanbiedingen en acties bij alle klinieken: Klik hier.

Botox voorhoofd voor en na

Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van HUID Den Haag (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van HUID Den Haag (na)
Deze foto's zijn van HUID Den Haag
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Amstelveen (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Amstelveen (na)
Deze foto's zijn van Dutchinjectables Amstelveen
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Den Bosch
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Westervoort (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Westervoort (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Westervoort
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics

Nadelen en risico’s van een Botox voorhoofd behandeling

Een botoxbehandeling is over het algemeen een veilige cosmetische ingreep. Maar bij elke ingreep, hoe klein ook, kunnen complicaties ontstaan. Maar er is een kleine kans dat er roodheid of een zwelling van de huid optreedt na de injecties. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een aantal dagen weg. Het nadeel van Botox is dat het een tijdelijke oplossing is. Voor een blijvend resultaat zijn herhaalbehandelingen nodig.

Beste kliniek om je voorhoofdrimpels te verwijderen

Welke kliniek is de beste kliniek voor een Botox voorhoofd behandeling? Neem de ervaring van anderen mee in het maken van een keuze. Lees reviews en let op de ervaring van de arts. Op basis van dit totaalbeeld maak je een afspraak voor een eerste vrijblijvend consult. Als je een goed gevoel hebt, kun je een afspraak maken voor de behandeling zelf.

Er zijn een aantal toonaangevende klinieken voor botox behandelingen:

Botox voorhoofd ervaringen en reviews

Ik irriteerde me aan mijn voorhoofdrimpels. Kreeg meteen advies wat het mooiste was om te doen. En het resultaat is echt een heel mooi en natuurlijk. Ik voel me een stuk zelfverzekerder
22 juni 2022 21:09
Ik kom nu al een langere tijd bij Imagine clinic en ik ben echt heel erg te spreken over deze kliniek. Ik kom voor de botox in m'n voorhoofd en heb hier ook mijn lippen laten doen. Ik ben echt zooo ontzettend blij met mijn lippen! Zo mooi en natuurlijk gedaan! Precies zoals ik het wilde. Daarnaast deed het geen enkele pijn. Pascal is een hele vriendelijk man... Toon meer »
Ik kom nu al een langere tijd bij Imagine clinic en ik ben echt heel erg te spreken over deze kliniek. Ik kom voor de botox in m'n voorhoofd en heb hier ook mijn lippen laten doen. Ik ben echt zooo ontzettend blij met mijn lippen! Zo mooi en natuurlijk gedaan! Precies zoals ik het wilde. Daarnaast deed het geen enkele pijn. Pascal is een hele vriendelijk man waar ik het goed mee kan vinden. Ik raad iedereen deze kliniek aan. Toon minder »
21 december 2023 16:04
Super tevreden, glowy skin natuurlijk resultaat. Profhilo & PhilArt voor huidkwaliteit en minibotox frons, voorhoofd en kraaien pootjes. Dank Dr. Gamze!
Lara Setiawati
SkinSensible
13 oktober 2023 08:08

Botox voorhoofd before and after

Onderstaande video toont het resultaat van een Botox behandeling van de voorhoofdsrimpels en frons. Deze cliënt heeft een behandeling geboekt via Injectablesbooking.nl

Veelgestelde vragen Botox voorhoofdsrimpels

1. Wat is de meest effectieve manier om uw voorhoofdrimpels te verminderen?

Een Botox behandeling is het meest effectief tegen rimpels op het voorhoofd. De Botox zorgt ervoor dat de spiertjes ontspannen, die de voorhoofdsrimpels activeren. Een behandeling is 12-16 weken effectief. Ook nieuwe rimpels worden voorkomen zolang de botulinetoxine actief is.

2. Kun je voorhoofdsrimpels wegmasseren?

Dat kan, maar het is maar kort effectief. Het masseren en stretchen van de huid heeft vaak voor een paar uur een positief effect op de rimpels.

3. Wat kost voorhoofd botox?

Bij de goedkoopste kliniek kost Botox tegen de horizontale voorhoofdsrimpels €90 per behandeling. De gemiddelde prijs in Nederland van één zone Botox behandeling is €139,04. Er zijn goedkopere klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in het maken van je keuze. 

4. Hoelang blijft Botox zitten in het voorhoofd?

Botox tegen voorhoofdsrimpels is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je voor een vervolgbehandeling kiezen, als je dat wilt. De meeste mensen laten zich ongeveer drie keer per jaar behandelen. Op die manier creëer je een blijvend resultaat.

5. Doet Botox in je voorhoofd pijn?

De behandeling wordt uitgevoerd met een ultradun naaldje, dat niet diep de huid in gaat. De voorhoofdsrimpels worden behandeld met diverse prikjes verdeeld over het voorhoofd. Ieder prikje duurt een paar seconde. De meeste mensen vinden het achteraf enorm meevallen.

6. Wat te doen tegen diepe rimpels op voorhoofd?

Een botulinetoxine behandeling is erg effectief tegen voorhoofdsrimpels. Soms worden permanent zichtbare lijnen op het voorhoofd behandeld met skinboosters.

7. Hoe ontstaan voorhoofdrimpels?

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door een combinatie van factoren. Genetisch bepaalde huidveroudering (afname collageen en elastine) en levensstijl (zonbeschadiging, roken, stress) zijn de belangrijkste oorzaken. Daarnaast is het zo dat hoe actiever je mimiek is, des te eerder rimpels zichtbaar kunnen blijven. Bijvoorbeeld, verbaasd, boos en blij kijken spelen daarin een rol.

8. Wat zijn de risico's van een botoxbehandeling?

Nee, een Botox voorhoofdsrimpels is geen gevaarlijke behandeling. Voorhoofd rimpels behandelen met Botox wordt bij deskundige toepassing door een bevoegde professional gezien als zeer veilig. Er is een kleine kans dat er roodheid of een zwelling van de huid optreedt na de injecties. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een aantal dagen weg.

Boek je injectables behandeling in Haarlem

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Haarlem
City Clinics Haarlem
Haarlem, Tempeliersstraat 23
2 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 39x geboekt
De Huidkliniek Haarlem
De Huidkliniek Haarlem
Haarlem, Rozenstraat 7
<1 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 475,00
Profiel bekijken
Kliniek het Bolwerk
Kliniek het Bolwerk
Haarlem, Staten Bolwerk 1e
<1 km
Botox zone v.a.
€ 165,00
Filler per ml v.a.
€ 450,00
Profiel bekijken
Bekijk agenda
 
Coonen Kliniek
Coonen Kliniek
Haarlem, Kinderhuissingel 4
<1 km
Botox zone v.a.
€ 170,00
Filler per ml v.a.
€ 450,00
Profiel bekijken
Skinplan Haarlem
Skinplan Haarlem
Haarlem, Meester Cornelisstraat 2
<1 km
Botox zone v.a.
€ 130,00
Filler per ml v.a.
€ 445,02
Profiel bekijken
Doctors at Soap Haarlem
Doctors at Soap Haarlem
Haarlem, Zijlstraat 57
<1 km
Botox zone v.a.
€ 130,00
Filler per ml v.a.
€ 350,00
Profiel bekijken
Arthur Ludlage, Cosmetische Kliniek
Arthur Ludlage, Cosmetische Kliniek
Haarlem, Zijlweg 62
1 km
Botox zone v.a.
€ 165,00
Filler per ml v.a.
€ 475,00
Profiel bekijken
Kris Skin Improvement
Kris Skin Improvement
Haarlem, Koningstraat 54
1 km
Botox zone v.a.
€ 165,00
Filler per ml v.a.
€ 330,00
Profiel bekijken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt