Voorhoofdsrimpels verwijderen met Botox

01-05-2022

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen, rimpels, op je voorhoofd. Ze vallen op en zeggen vaak iets over je leeftijd. Een behandeling met Botox tegen deze rimpels is één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen in Nederland. Lees alles over deze populaire behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Botox voorhoofd behandeling informatie

Prijs
vanaf €110
Behandeltijd
5-10 minuten
Hoelang effect?
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
2

Bekijk de klinieken bij jou in de buurt

Wat is een Botox behandeling tegen voorhoofdsrimpels?

Voorhoofdsrimpels zijn die grote rimpels op je voorhoofd. Die zorgen ongewild voor een oudere uitstraling. Daarom ben je deze, in het oog springende rimpels boven je wenkbrauwen, liever kwijt. Juist omdat ze zo opvallen is het fijn dat er een behandeling is die deze rimpels laat verdwijnen. Een Botox voorhoofd behandeling is een populaire en vaak uitgevoerde cosmetische behandeling. De Botox verwijderd de rimpels niet, maar de rimpels worden niet meer geactiveerd na de injecties. De spiertjes die de voorhoofdsrimpels veroorzaken zijn niet meer actief na de Botox.

Na de Botox behandeling ben je gemiddeld 12 tot 16 weken van de voorhoofdsrimpels af. Je hoeft je niet langer te storen aan die rimpels op je voorhoofd. Deze behandeling, waarbij botulinetoxine wordt geïnjecteerd in het voorhoofd, wordt met name bij mensen tussen de 30 en 59 jaar uitgevoerd. Komen de rimpels weer terug en wil je blijvend resultaat? Dan kun je ervoor kiezen om de behandeling te herhalen.

Wat is een voorhoofdsrimpel Botox behandeling?

Waarom een voorhoofdsrimpel Botox behandeling?

Hoe krijg je de rimpels van je voorhoofd weg? Net als een fronsrimpel kan een voorhoofdsrimpel je blik enorm bepalen. Na een behandeling met Botox, botulinetoxine, verdwijnen de rimpels en komt je natuurlijke gezichtsuitdrukking weer terug. Op deze manier kom je snel en relatief pijnloos van die storende rimpels af. Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels. Maar dit natuurlijke verouderingsproces kun je dus vertragen dankzij Botox. Je voorhoofd ziet er weer rimpelloos, glad en strak uit en je maakt een frisse, jonge indruk.

Hoe werkt Botox?

Hoe werkt Botox bij de aanpak van voorhoofdsrimpels? In het gezicht lopen heel veel spiertjes. De frontalis spier veroorzaakt de rimpels op je voorhoofd. Als je deze spier met een aantal Botox prikjes behandeld dan wordt de prikkeloverdracht van de spiertjes geblokkeerd. De spier is niet meer actief met als resultaat dat je geen rimpels meer hebt, voor zeker drie tot vier maanden. Botox is niet alleen heel effectief tegen voorhoofdsrimpels, maar ook tegen fronsrimpels. Die zitten ook op het voorhoofd maar dan tussen de wenkbrauwen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox voorhoofd reviews

Rimpels op je voorhoofd en wil je ze kwijt? Ben je benieuwd naar de ervaringen over een Botox behandeling tegen voorhoofdsrimpels bij andere consumenten? Lees wat de beleving van anderen is: hoe is de behandeling geweest en wat zijn de resultaten. Lees de reviews zodat je een goede keuze maakt voor een kliniek en de arts.

Botox voorhoofd voor en na

Wat is het resultaat van een Botox behandeling op je voorhoofd? Voor de behandeling waren (diepe) rimpels zichtbaar op je voorhoofd. Na een behandeling met botulinetoxine injecties zijn de rimpels verdwenen en heb je weer een glad en strak voorhoofd. Een gezicht zonder rimpels boven de wenkbrauwen. Bekijk de resultaten op de voor en na foto’s.

Botox voorhoofd voor en na de behandeling

Prijzen van een Botox voorhoofd behandeling

Van je voorhoofdsrimpels af? Een behandeling met Botox vermindert deze rimpels of laat ze zelfs volledig verdwijnen. De gemiddelde kosten voor een behandeling met Botox voor je voorhoofd in Nederland is €139,04. Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één zone. Dat is de Botox prijs per zone of gebied. Wil je niet alleen van je voorhoofdsrimpels af maar ook van de fronsrimpels of kraaienpootjes? Dan komen er meer zones bij en gaat de prijs omhoog. Vergelijk online de prijzen van alle klinieken in Nederland.

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een kliniek voor Botox voorhoofd behandelingen bij jou in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Hoe werkt een Botox behandeling?

Botox in de rimpels op je voorhoofd is heel effectief. Botulinetoxine ontspant de spier van het voorhoofd, waardoor de rimpels verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dat is het resultaat wat je wilt bereiken. Deze populaire cosmetische behandeling wordt tegenwoordig vaak uitgevoerd, meer dan 400.000 keer in Nederland. Je kunt voor deze behandeling bij veel verschillende klinieken terecht, dus ook bij eentje bij jou in de buurt.

Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels je krijgt. De eerste rimpels verschijnen vanaf je dertigste. Om dit proces tegen te gaan kiezen steeds meer mensen voor een behandeling met Botox, zodat die grote rimpels op het voorhoofd verdwijnen. Met een glad voorhoofd als eindresultaat. Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een Botox voorhoofdsrimpel behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een Botox voorhoofd behandeling? Neem de ervaring van anderen mee in het maken van een keuze. Lees reviews en let op de ervaring van de arts. Op basis van dit totaalbeeld maak je een afspraak voor een eerste vrijblijvend consult. Als je een goed gevoel hebt, kun je een afspraak maken voor de behandeling zelf.

Stappenplan voorhoofdsrimpel Botox behandeling

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een Botox voorhoofd behandeling

De rimpels op het voorhoofd zijn goed te behandelen met Botox, maar bij elke ingreep, hoe klein ook, kunnen complicaties ontstaan. Botox behandelingen zijn heel veilig. Maar er is een kleine kans dat er roodheid of een zwelling van de huid optreedt na de injecties. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een aantal dagen weg. Het nadeel van Botox is dat het een tijdelijke oplossing is. Voor een blijvend resultaat zijn herhaalbehandelingen nodig.

Botox in voorhoofd

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen Botox voorhoofdsrimpels

1. Hoe kom ik van rimpels op mijn voorhoofd af?

Een Botox behandeling is het meest effectief tegen voorhoofdsrimpels. De Botox zorgt ervoor dat de spiertjes ontspannen, die de voorhoofdsrimpels activeren. Een behandeling is 12-16 weken effectief. Ook nieuwe rimpels worden voorkomen zolang de botulinetoxine actief is.

2. Kun je voorhoofdsrimpels wegmasseren?

Dat kan, maar het is maar kort effectief. Het masseren en stretchen van de huid heeft vaak voor een paar uur een positief effect op de rimpels.

3. Wat kost Botox in je voorhoofd?

Bij de goedkoopste kliniek kost Botox tegen de horizontale voorhoofdsrimpels €90 per behandeling. De gemiddelde prijs in Nederland van één zone Botox behandeling is €139,04. (2022)

Er zijn goedkope klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in het maken van je keuze. Voer je locatie in en vergelijk alle prijzen bij jou in de buurt. 

4. Hoelang blijft Botox in je voorhoofd?

Botox tegen voorhoofdsrimpels is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je voor een vervolgbehandeling kiezen, als je dat wilt. De meeste mensen laten zich ongeveer drie keer per jaar behandelen. Op die manier creëer je een blijvend resultaat.

5. Wat kan ik doen tegen rimpels op mijn voorhoofd?

In Nederland worden meer dan 400.000 Botox behandelingen per jaar uitgevoerd. Botox is een effectieve manier om voorhoofdsrimpels te verwijderen. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief.

6. Hoe duur is Botox in je voorhoofd?

De gemiddelde prijs in Nederland van één zone Botox behandeling is in 2022 €139,04. Maak niet alleen op basis van de prijs een keuze voor een bepaalde kliniek. Goedkoop wil niet altijd zeggen dat ze ook kwaliteit bieden. Neem dus ook de ervaringen van de arts mee in je overweging.

7. Doet Botox in je voorhoofd pijn?

De behandeling wordt uitgevoerd met een ultradun naaldje, dat niet diep de huid in gaat. De voorhoofdsrimpels worden behandeld met diverse prikjes verdeeld over het voorhoofd. Ieder prikje duurt een paar seconde. De meeste mensen vinden het achteraf enorm meevallen.

8. Wat te doen tegen diepe rimpels op voorhoofd?

Een botulinetoxine behandeling is erg effectief tegen voorhoofdsrimpels. Soms worden permanent zichtbare lijnen op het voorhoofd behandeld met skinboosters.

9. Hoe ontstaan rimpels op mijn voorhoofd?

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door een combinatie van factoren. Genetisch bepaalde huidveroudering (afname collageen en elastine) en levensstijl (zonbeschadiging, roken, stress) zijn de belangrijkste oorzaken. Daarnaast is het zo dat hoe actiever je mimiek is, des te eerder rimpels zichtbaar kunnen blijven. Bijvoorbeeld, verbaasd, boos en blij kijken spelen daarin een rol.

10. Wat zijn de risico's van rimpels verwijderen voorhoofd?

Over het algemeen wordt een Botox behandeling bij deskundige toepassing door een erkende en ervaren arts als heel veilig beschouwd. Deze behandeling is inmiddels honderden miljoenen keren uitgevoerd, waarvan jaarlijks meer dan 400.000 behandelingen in Nederland.

11. In welke kliniek kan ik voorhoofdsrimpels laten verwijderen?

Er zijn meer dan 500 locaties in Nederland waar je terecht kunt voor het verwijderen van voorhoofdsrimpels met botulinetoxine. Het is belangrijk dat je eerst een vrijblijvend consult plant bij een kliniek. Wanneer je daar een goed gevoel bij hebt en de kosten van de rimpelbehandeling zijn duidelijk, dan kun je een keuze maken voor een behandeling. Zoek, vergelijk en boek een kliniek om voorhoofdsrimpels te verwijderen op Injectablesbooking.nl.

Vooraanstaande klinieken om voorhoofdsrimpels te verwijderen zijn:

12. Waarom is er prijsverschil in de Botox behandelingen?

De kosten van een Botox behandeling van het voorhoofd liggen erg uiteen bij de diverse klinieken. Er zijn drie Botox zones; de kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. De prijs van één zone Botox varieert in Nederland tussen de €80 en €250 per zone. Dit prijsverschil valt deels te verklaren door het merk botulinetoxine, de reputatie van de kliniek, of de kliniek een dure of goedkope locatie heeft en wat de opleiding en ervaring van de arts is. Voor het andere deel valt dit prijsverschil te verklaren door de kwaliteit van de behandeling en de marge waarmee de kliniek genoegen neemt. Het is aan te raden om de artsen en klinieken goed te vergelijken, zodat jij een goede keuze kunt maken. Lees verder dit artikel over goedkope Botox.

Een behandeling van het voorhoofd met botulinetoxine kost in Nederland in 2022 gemiddeld € 139,04.
Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één zone. Wat is één zone botox? De gemiddelde prijs in de grote steden is:

13. Wat zijn de resultaten van een Botox voorhoofd behandeling?

Het zichtbare resultaat na een Botox voorhoofd behandeling is dat de rimpels op het voorhoofd weg zijn. Een botulinetoxine behandeling van het voorhoofd heeft niet alleen cosmetische voordelen, maar ook therapeutische. Veel mensen krijgen een vermoeid gevoel wanneer je de hele dag je wenkbrauwen optrekt en je voorhoofdsrimpels activeert. Of zelfs migraine. Een Botox behandeling van het voorhoofd ontspant deze spieren en zorgt voor een open en fitte oogopslag.

14. Worden voorhoofdsrimpels volledig verwijderd?

Voorhoofdsrimpels worden niet persé verwijderd, ze worden alleen niet meer geactiveerd. Een behandeling met botulinetoxine zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren niet meer mogelijk is. Daardoor worden de spiertjes die de voorhoofdsrimpels veroorzaken niet meer geactiveerd. Het gelaat bestaat onder andere uit een ingenieus netwerk van spiertjes. De frontalis is de spier die de voorhoofdsrimpels veroorzaakt. Wanneer de frontalis spier met meerdere prikjes botulinetoxine wordt behandeld, dan is de prikkeloverdracht effectief te blokkeren. Voorhoofdsrimpels zijn dan voor drie tot vier maanden verleden tijd. Lees hier verder: Hoe werkt Botox?

15, Wat is botulinetoxine?

Botulinetoxine werd in de jaren ’70 ontdekt als behandelmethode tegen scheelzien. Wanneer je last hebt van scheelzien dan is er één spier overmatig actief. Wanneer deze spier wordt ontspannen met botulinetoxine dan is het scheelzien verleden tijd. In de jaren ’80 introduceerde farmaceut Allergan Botox. Botox is dus een merknaam van botulinetoxine, andere bekende merken zijn Azzalure/Dysport en Bocouture.

Botulinetoxine is inmiddels meer dan 100 miljoen keer toegepast, wereldwijd. Het is één van de meest onderzochte medicijnen door wetenschappers. De conclusie is toch wel dat de drie bekende merken botulinetoxine (Botox, Azzalure/Dysport en Bocouture) bij deskundig gebruik door gekwalificeerde artsen een behandeling is met een zeer hoog veiligheidsprofiel.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt