Voorhoofdrimpels behandelen met Botox

12 maart 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen, rimpels, op je voorhoofd. Ze vallen op en zeggen vaak iets over je leeftijd. Een behandeling met botox zorgt ervoor dat deze rimpels op en snel en veilige manier worden verminderd. De behandeling i is namelijk één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen in Nederland tegen deze rimpels. Lees alles over een voorhoofd botox behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Botox voorhoofd behandeling informatie

Prijs
vanaf €90
Behandeltijd
15 minuten
Hoelang effect?
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
2

 

Wat zijn voorhoofdrimpels en hoe ontstaan ze?

Voorhoofdrimpels zijn zichtbare lijnen op het voorhoofd en zijn een veelvoorkomend symptoom van huidveroudering. Ze ontstaan vaak vanaf je dertigste. Deze rimpels zorgen (vaak ongewild) voor een oudere of vermoeide uitstraling. Daarom ben je deze, in het oog springende rimpels boven je wenkbrauwen, liever kwijt. Maar hoe ontstaan deze rimpels op het voorhoofd?

Een van de belangrijkste oorzaken is de afname van collageen en elastine in onze huid naarmate we ouder worden. Dit resulteert in een huid die minder veerkrachtige is en uiteindelijk vatbaarder voor fijne en diepe rimpels. Daarnaast kunnen diepe voorhoofdrimpels ontstaan door vaak te fronsen, of wanneer je te vaak jouw wenkbrauwen optrekt. Het gelaat bestaat nameijk (onder andere) uit een ingenieus netwerk van spiertjes. De frontalis is de spier die de voorhoofdsrimpels veroorzaakt.

Er zijn ook externe factoren die bijdragen aan ontstaan van rimpels op het voorhoofd. Denk hierbij aan bloodstelling aan de zon, roken, stress en een slecht dieet.

Hoe kom ik van mijn voorhoofdrimpels af?

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen tegen de rimpels op je voorhoofd. Een gezonde levensstijl is een goed startpunt. Er zijn ook meerdere producten te koop die ervoor zorgen dat je huid gezond blijft. Daarnaast kan je proberen om de voorhoofdrimpels weg te masseren maar dit heeft vaak weinig effect. 
Een botox behandeling is de meest effectieve manier om je rimpels te verminderen. Het is overigens ook een van de meest populaire behandelingen in Nederland. Voorhoofdsrimpels worden niet persé verwijderd, ze worden alleen niet meer geactiveerd. Een behandeling met botulinetoxine (botox) zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren niet meer mogelijk is. Daardoor worden de spiertjes die de voorhoofdsrimpels veroorzaken niet meer geactiveerd. Voorhoofdsrimpels zijn dan voor drie tot vier maanden verleden tijd.

Top 10 voorhoofd botox weetjes

 1. Voorhoofdsrimpels worden veroorzaakt door samentrekkende spiertjes
 2. Deze spiertjes zijn te behandelen met Botox. De voorhoofdsrimpels zijn dan niet meer zichtbaar
 3. De behandeling duurt 5-10 minuten
 4. Het resultaat is na 3-6 dagen volledig zichtbaar
 5. Botox geeft 3-4 maanden resultaat
 6. Daarna kun je kiezen voor een vervolg behandeling
 7. Botox wordt al bijna 40 jaar toegepast in de medische wereld
 8. De goedkoopste voorhoofdsrimpels behandeling kost € 89
 9. De voorhoofdsrimpelbehandeling wordt gezien als één zone Botox
 10. Vergelijk klinieken in de buurt op Injectablesbooking.nl

Vergelijk alle klinieken in de buurt die voorhoofdsrimpels behandelen

Op Injectablesbooking.nl vind je alle klinieken in Nederland.

botox-voorhoofd

Waarom kiezen voor een botox behandeling?

Een botox behandeling voor de rimpels op je voorhoofd is een wordt tegenwoordig vaak uitgevoerd, meer dan 400.000 keer in Nederland. Het is namelijk een effectieve manier om je rimpels te verminderen. Daarnaast ben je gemiddeld 12 tot 16 weken van je (voorhoofd)rimpels af. In enkele gevallen is de behandeling nog langer zichtbaar.

Het voorhoofd wordt gezien als één Botox zone door cosmetische artsen (net zoals de fronsrimpels en de kraaienpootjes). Hierdoor is het een relatief goedkope en eenvoudige behandeling. Na een behandeling met Botox verdwijnen de rimpels en komt je natuurlijke gezichtsuitdrukking weer terug. Op deze manier kom je snel en relatief pijnloos van die storende rimpels af. 

Het resultaat van de behandeling: 

Voor de behandeling waren (diepe) rimpels zichtbaar op je voorhoofd. Na een behandeling met botulinetoxine injecties zijn de rimpels verdwenen en heb je weer een glad en strak voorhoofd. Een gezicht zonder rimpels boven de wenkbrauwen geeft een mooie frisse uitstraling. Bekijk de resultaten op de voor en na foto’s.

botox-voorhoofd-resultaat

Op zoek naar een cosmetisch arts? Vergelijk ze direct!

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe werkt een voorhoofd botox behandeling?

Je gaat samen met een cosmetisch arts een behandelplan maken. Tijdens de behandeling injecteert de arts een kleine hoeveelheid Botox in je voorhoofd met een dun naaldje. Geen zorgen, deze ingreep is vrijwel pijnloos. De botulinetoxime (Botox) zorgt ervoor dat de frontalis spier zich ontspant en daardoor niet meer actief is. Hierdoor zijn de rimpels op je voorhoofd duidelijk minder zichtbaar voor zeker drie tot vier maanden. Komen de rimpels weer terug? Dan kan je ervoor kiezen om de behandeling opnieuw uit te voeren. Je kan er ook voor kiezen om een skinbooster behandeling te ondergaan. Deze behandeling zorgt ervoor dat je huid optimaal verzorgt is.

 

Stappenplan Botox voorhoofd behandeling

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 3. 3 Behandeling
 4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

 

Wat kost een voorhoofd botox behandeling?

De gemiddelde kosten voor een behandeling met Botox in Nederland is €139,04. De prijs kan verschillen door een aantal redenen. Ten eerste zijn er meerdere fabrikanten van Botox op de markt, namelijk:

 • Botox: het meest bekende botuline toxine merk van het Amerikaans bedrijf Allergan
 • Azzalure: een populair Europees botuline toxine merk. Het is afgeleid van het merk Dysport, wat in het verleden werd ingezet voor medische behandelingen bij patiënten met therapeutische indicaties
 • Bocouture: een relatief nieuw botuline toxine merk. In Amerika wordt het verkocht onder de handelsnaam Xeomin.
   

Prijsverschil per cosmetische kliniek

Daarnaast kan de prijs voor een behandeling verschillen per kliniek. Over het algemeen zijn er drie Botox zones; dekraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. De prijs van één zone Botox varieert in Nederland tussen de €80 en €250 per zone. Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één botox zone - ofwel het behandelde gebied. Helaas zien sommige klinieken het voorhoofd als twee zone's waardoor de prijs kan oplopen.

Gemiddelde prijzen voor één zone botox - per stad:

StadPrijs
Haarlem € 156,79
Groningen€ 151,61
Utrecht € 151,00
Eindhoven€ 147,54
Den Haag€ 147,20
Amsterdam€ 144,91
Breda€ 136,00
Rotterdam€ 133,65
Maastricht € 130,73
Enschede€ 129,86
Arnhem€ 128,60
Almere€ 110,60

 

Wil je niet alleen van je voorhoofdsrimpels af maar ook van de fronsrimpels of kraaienpootjes? Dan komen er meer zones bij en gaat de prijs omhoog. Vergelijk daarom gemakkelijk de prijzen van alle klinieken in Nederland via onze dienst. Ben je op zoek naar de meest goedkope behandeling? Lees dan ons artikel over goedkope botox.

botox-in-voorhoofd

Boek je injectables behandeling in Rotterdam

Wordt nu
bekeken
De Gezichtskliniek - Rotterdam
De Gezichtskliniek - Rotterdam
Rotterdam, Boompjes 543
<1 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 199,00
Profiel bekijken
5* Rated boutique cosmetische klinieken
profhilo-logo
Afspraak maken
Onlangs 20x geboekt
Natural Beauty Kliniek
5
Natural Beauty Kliniek
Rotterdam, Bierstraat 6
<1 km
Botox zone v.a.
€ 180,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Van Rosmalen Kliniek Rotterdam
4.6
Van Rosmalen Kliniek Rotterdam
Rotterdam, Wijnhaven 10A
<1 km
Botox zone v.a.
€ 225,00
Filler per ml v.a.
€ 495,00
Profiel bekijken
V-Cosmetics
4.5
V-Cosmetics
Rotterdam, Schiedamsedijk 53A
<1 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 250,00
Profiel bekijken

Nadelen en risico’s van een Botox voorhoofd behandeling

De rimpels op het voorhoofd zijn goed te behandelen met Botox, maar bij elke ingreep, hoe klein ook, kunnen complicaties ontstaan. Botox behandelingen zijn heel veilig. Maar er is een kleine kans dat er roodheid of een zwelling van de huid optreedt na de injecties. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een aantal dagen weg. Het nadeel van Botox is dat het een tijdelijke oplossing is. Voor een blijvend resultaat zijn herhaalbehandelingen nodig.

Beste kliniek voor een Botox voorhoofdsrimpel behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een Botox voorhoofd behandeling? Neem de ervaring van anderen mee in het maken van een keuze. Lees reviews en let op de ervaring van de arts. Op basis van dit totaalbeeld maak je een afspraak voor een eerste vrijblijvend consult. Als je een goed gevoel hebt, kun je een afspraak maken voor de behandeling zelf.

Er zijn een aantal toonaangevende klinieken voor botox behandelingen:

Vind de beste cosmetische kliniek bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox voorhoofd ervaringen en reviews

Ik ben al een tijd bij Maarten Façee Scheaffer onder behandeling en ben echt super tevreden. Het is een eerlijke, kundige en betrouwbare arts. Ik voel me volledig bij hem op mijn gemak en hij legt vooraf heel goed uit wat je kan verwachten. Het resultaat van de Botox is fantastisch, ik heb weer een glad voorhoofd!! Ik zou Maarten Façee Scheaffer aan iedereen... Toon meer »
Ik ben al een tijd bij Maarten Façee Scheaffer onder behandeling en ben echt super tevreden. Het is een eerlijke, kundige en betrouwbare arts. Ik voel me volledig bij hem op mijn gemak en hij legt vooraf heel goed uit wat je kan verwachten. Het resultaat van de Botox is fantastisch, ik heb weer een glad voorhoofd!! Ik zou Maarten Façee Scheaffer aan iedereen willen aanbevelen! Toon minder »
9 maart 2020 19:07
Helemaal tevreden. Nu al een poosje botox in mijn voorhoofd tegen de hoofdpijn. Werkt echt perfect. Heb weer een normaal leven zonder hoofdpijn. Ik raad ook echt iedereen dit bedrijf aan.
wesley enk
Medic Beauty Arnhem
1 oktober 2022 17:05
Ik heb een Botox behandeling genomen tegen de rimpels in mijn voorhoofd en onder mijn ogen (kraaienpootjes). Ik ben heel tevreden met het resultaat. De arsten van Cosmetique Totale zijn een aanrader als je opzoek bent naar een eerlijke mening van een cosmetisch arts, die het beste met je voor heeft en een natuurlijk ogend resultaat nastreeft. Margreth
margreth voogel
Cosmetique Totale Amsterdam
11 oktober 2022 17:05

Vind een kliniek voor Botox voorhoofd behandelingen bij jou in de buurt

 

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

 

Veelgestelde vragen Botox voorhoofdsrimpels

1. Wat is de meest effectieve manier om uw voorhoofdrimpels te verminderen?

Een Botox behandeling is het meest effectief tegen rimpels op het voorhoofd. De Botox zorgt ervoor dat de spiertjes ontspannen, die de voorhoofdsrimpels activeren. Een behandeling is 12-16 weken effectief. Ook nieuwe rimpels worden voorkomen zolang de botulinetoxine actief is.

2. Kun je voorhoofdsrimpels wegmasseren?

Dat kan, maar het is maar kort effectief. Het masseren en stretchen van de huid heeft vaak voor een paar uur een positief effect op de rimpels.

3. Wat kost voorhoofd botox?

Bij de goedkoopste kliniek kost Botox tegen de horizontale voorhoofdsrimpels €90 per behandeling. De gemiddelde prijs in Nederland van één zone Botox behandeling is €139,04. Er zijn goedkopere klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in het maken van je keuze. 

4. Hoelang blijft Botox zitten in het voorhoofd?

Botox tegen voorhoofdsrimpels is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je voor een vervolgbehandeling kiezen, als je dat wilt. De meeste mensen laten zich ongeveer drie keer per jaar behandelen. Op die manier creëer je een blijvend resultaat.

5. Doet Botox in je voorhoofd pijn?

De behandeling wordt uitgevoerd met een ultradun naaldje, dat niet diep de huid in gaat. De voorhoofdsrimpels worden behandeld met diverse prikjes verdeeld over het voorhoofd. Ieder prikje duurt een paar seconde. De meeste mensen vinden het achteraf enorm meevallen.

6. Wat te doen tegen diepe rimpels op voorhoofd?

Een botulinetoxine behandeling is erg effectief tegen voorhoofdsrimpels. Soms worden permanent zichtbare lijnen op het voorhoofd behandeld met skinboosters.

7. Hoe ontstaan voorhoofdrimpels?

Rimpels op het voorhoofd ontstaan door een combinatie van factoren. Genetisch bepaalde huidveroudering (afname collageen en elastine) en levensstijl (zonbeschadiging, roken, stress) zijn de belangrijkste oorzaken. Daarnaast is het zo dat hoe actiever je mimiek is, des te eerder rimpels zichtbaar kunnen blijven. Bijvoorbeeld, verbaasd, boos en blij kijken spelen daarin een rol.

8. Wat zijn de risico's van een botoxbehandeling?

Nee, een Botox voorhoofdsrimpels is geen gevaarlijke behandeling. Voorhoofd rimpels behandelen met Botox wordt bij deskundige toepassing door een bevoegde professional gezien als zeer veilig. Er is een kleine kans dat er roodheid of een zwelling van de huid optreedt na de injecties. Ook blauwe plekken kunnen ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een aantal dagen weg.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt