Lip fillers voor mooie lippen zoals jij ze wenst

Margaritha Adams
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Margaritha Adams
 1. 1 Lipbehandeling met fillers
 2. 2 6-9 maanden effect
 3. 3 Alleen BIG bevoegde specialisten
 4. 4 Vanaf € 165

Volle lippen geven je een jonge en frisse uitstraling. Met lip fillers krijgen dunne lippen weer volume. Ze zien er (weer) strak en vol uit, terwijl ze nog steeds natuurlijk ogen. Daarnaast verminderen rimpeltjes rond de mond. Op deze pagina vind je alle informatie over lip filler behandelingen, zodat je kunt ontdekken of het iets voor je is.

Prijs
vanaf €150
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
6-9 maanden
Pijnscore 1-10
3-5

Wat is een lip filler?

Een lip filler is een cosmetische behandeling waarbij een gelachtige substantie, meestal op basis van hyaluronzuur, via injecties in de lippen wordt ingebracht. Dit zorgt voor vollere en meer gedefinieerde lippen. Lip fillers zijn een goede oplossing om het natuurlijke volume van de lippen terug te brengen. Het kan ook gebruikt worden om van nature dunne lippen op te vullen.

Fillers worden meestal na verloop van tijd door het lichaam afgebroken. De resultaten zijn houden meestal 6 tot 9 maanden aan (soms zelfs tot 12 maanden). Laat de behandeling altijd door een gekwalificeerde arts uitvoeren, vanwege de mogelijke risico's en voor een zo natuurlijk ogend resultaat. 

Wil je geen lip fillers, maar toch mooiere lippen? Misschien is de lipflip behandeling met botox meer iets voor jou. Deze behandeling werkt op basis van spierverslappers. Het kantelt je bovenlip naar buiten, waardoor hij voller lijkt. 

Lip filler voor en na

Lippen voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (voor)
Lippen voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek
Lippen voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (voor)
Lippen voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Den Bosch
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Amsterdam (voor)
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Amsterdam (na)
Deze foto's zijn van JECT Clinics Amsterdam
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Den Haag (voor)
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Den Haag (na)
Deze foto's zijn van JECT Clinics Den Haag
Lippen voor en na foto's van ANC Clinics (voor)
Lippen voor en na foto's van ANC Clinics (na)
Deze foto's zijn van ANC Clinics

Hoe werkt een behandeling met lip fillers? 

Voorafgaand wordt meestal een verdovende crème aangebracht. Dit om ongemakken te minimaliseren. Vervolgens brengt de cosmetisch arts de lip filler, met als belangrijkste bestanddeel hyaluronzuur (een lichaamseigen stof), zorgvuldig aan in de lippen met een kleine injectienaald. Er worden een aantal prikjes gedaan op de gewenste plekken. De behandeling duurt tussen de 10 en 20 minuten. 

Na de behandeling kunnen de lippen wat gevoelig en gezwollen zijn. Ze kunnen er ook wat rood uitzien. Na een paar dagen verdwijnen deze klachten. Zou je graag je lippen willen opvullen, maar zie je op tegen de mogelijke pijn/gevoeligheid? Lees dan eens ons artikel over de pijnlijkheid van lip fillers

Welke lip filler technieken zijn er?

Er zijn verschillende technieken voor het opvullen van lippen met fillers. De bekendste technieken zijn:

Russian Method techniek
De Russian method techniek is de bekendste behandeltechniek. Deze behandeling kenmerkt zich door het lipvolume verticaal toe te laten nemen. De lippen worden dus niet naar voren toe gevuld. De methode wordt daarom ook wel Russian Flat Lips Method genoemd.

Keyhole's lip filler
In het Nederlands ook wel de 'sleutelgat' methode genoemd. Deze manier van lippen opvullen resulteert bij een ontspannen houding in een klein gaatje in het midden tussen de boven- en onderlip. Deze behandeling wordt niet door iedere arts uitgevoerd en is ook niet voor iedereen geschikt. Vraag jouw arts naar de mogelijkheden.

Cupids' Bow lip filler
Bij de Cupido's boog techniek wordt het midden van de bovenliprand aangezet. Hierdoor krijg je meer definitie in het midden van je lippen. 

Lipfiller behandeling voor volle lippen

Stappenplan lip filler behandeling

Het traject voor een lip filler behandeling ziet er als volgt uit: 

Stap 1: kies een geschikte kliniek 

Kies één of twee klinieken voor een informatief consult en houd daarbij niet alleen rekening met prijs en afstand, maar ook met de ervaring en deskundigheid van de behandelend arts. Neem de tijd om reviews te lezen van voorgaande klanten om inzicht te krijgen in de klanttevredenheid, het verloop van de consults en de kwaliteit van de nazorg en follow-up. Deze informatie biedt een goed beeld van zowel de behandeling als de algehele dienstverlening.

Stap 2: consult met een cosmetisch arts

Als je na het eerste consult met de arts enthousiast bent, kun je een afspraak maken voor de behandeling. Heb je nog vragen of twijfels? Aarzel niet om contact op te nemen met de kliniek, zodat zij je vragen kunnen beantwoorden. Als alternatief kun je ook een consult aanvragen bij een andere kliniek. Neem de tijd om weloverwogen beslissingen te nemen en denk goed na voordat je een definitieve keuze maakt.

Stap 3: voorbereiding

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Vermijd het drinken van alcohol de avond voor en na de behandeling. Als je gevoelig bent voor koortslippen, bespreek dit dan met de arts. Hij/zij adviseert je over het voorkomen van een uitbraak door bijvoorbeeld het gebruik van Zovirax enkele dagen voor de behandeling.

Medicijnen als aspirines en ibuprofen vergroten het risico op blauwe plekken na de injecties. Als je een pijnstiller nodig hebt, kun je beter kiezen voor paracetamol. Overleg bij twijfel altijd met je arts.

Stap 4: de behandeling

De lip filler behandeling gaat als volgt:

 • Er wordt (meestal) een verdovende crème aangebracht op en rond de lippen;

 • De lip filler wordt zorgvuldig met een naald geïnjecteerd in de lippen;

 • De behandeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten;

 • Je krijgt informatie over de nazorg.

Prijzen van een behandeling met lip fillers (2024)

Ben je ontevreden over je dunne, smalle lippen? Lip fillers geven zelfs de smalste lippen meer volume. Voordat je een behandeling ondergaat, is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn, omdat de prijzen voor lip fillers sterk kunnen variëren. De gemiddelde prijs voor 1 ML lip filler is €350. Prijzen kunnen veel verschillen tussen verschillende klinieken, dus het is de moeite waard om te vergelijken.

De variatie in prijs heeft te maken met de ervaring van de arts en de reputatie van de kliniek. Een ervaren arts vraagt doorgaans een hoger tarief. Ook het merk van de filler speelt een rol bij de kosten van de behandeling. Populaire A-merken lip fillers zijn onder andere Belotero, Aliaxin, Restylane en Juvederm. Je kunt eenvoudig online de prijzen van verschillende klinieken met elkaar vergelijken om de beste optie voor jou te vinden.

De vanaf prijzen voor een lip filler behandeling in Nederland in 2024: 

Lipfiller prijzen 2024

 

 

Merk

Eenheid

Vanaf prijs

Hyaluronzuur filler

0,5 ML

€ 214

 

1,0 ML

€ 280

Belotero filler

0,5 ML

€ 227

 

1,0 ML

€ 292

Aliaxin filler

0,5 ML

€ 222

 

1,0 ML

€ 276

Juvéderm filler

0,5 ML

€ 262

 

1,0 ML

€ 343

Stylage filler

0,5 ML

€ 219

 

1,0 ML

€ 287

Restylane filler

0,5 ML

€ 254

 

1,0 ML

€ 333

Let op! Vergelijken van prijzen loont, maar het is belangrijk om altijd te kiezen voor een ervaren en gekwalificeerde arts. Jouw veiligheid en tevredenheid staat voorop. Ga dus niet alleen af op de prijs, maar onderzoek ook de ervaring en reputatie van de arts of kliniek. En lees de reviews van klanten die je voorgingen. 

Lipfiller korting en deals

Bekijk actuele filler aanbiedingen en acties bij alle klinieken: Klik hier.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Het resultaat van lip fillers

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar en houdt maandenlang aan. Het blijft zeker 6 tot 9 maanden zichtbaar. Het echte resultaat zie je meestal pas na een paar dagen, nadat de zwelling is afgenomen. Een lip filler behandeling wordt altijd uitgevoerd met tijdelijke fillers. Deze worden na verloop van tijd vanzelf door het lichaam afgebroken. Uiteindelijk zullen je lippen de oorspronkelijke vorm dus weer aannemen.

Ben je niet tevreden met het resultaat? Wacht in elk geval 2 weken af, want pas dan zie je het optimale resultaat. Zijn je lippen dan voller dan je had gewild, zijn ze niet symmetrisch of ben je er gewoonweg ongelukkig mee? Met een hyaluronidase behandeling kunnen je fillers weer worden opgelost. Gelukkig is dit in de praktijk niet vaak nodig.

Lip fillers voor mooie lippen zoals jij ze wenst

Nazorg van lip fillers

Voor een zo mooi mogelijk resultaat is een goede nazorg belangrijk. De eerste dag na de behandeling moet je goed koelen (niet ijskoud, dat is gevaarlijk) met een schone theedoek tussen de lippen en het koelkompres. Masseer je lippen niet, dit wordt afgeraden. Warmte zorgt voor meer zwelling, daarom worden heet douchen, saunabezoek, stevig sporten en zonnebank de eerste 48 uur afgeraden. Wanneer je arts iets anders adviseert, dan is het raadzaam de adviezen van je behandelend arts op te volgen. 

Lees meer tips voor een optimale nazorg na een lip filler behandeling. En geniet van het beste resultaat!

Lip filler ervaringen

Laat je je lippen voor de eerste keer behandelen met fillers? Lees je vooraf goed in, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Er is voldoende informatie beschikbaar over deze behandeling. Ook reviews geven je snel een goed beeld over of mensen tevreden zijn met het resultaat. Kies voor een kliniek bij jou in de buurt met gekwalificeerde artsen. Op Injectablesbooking.nl kun je reviews lezen van alle klinieken bij jou in de buurt. 

Lees hier het verhaal van Elise (36) over haar ervaring met lip fillers

Hii! Ik wilde nog even zeggen dat ik door Eline en eigenlijk iedereen, heel erg goed ontvangen ben! Iedereen stelde mij heel erg op mijn gemak en was super aardig! Ik vond het best spannend omdat dit voor mij de eerste keer was dat ik lip fillers ging krijgen. Maar iedereen was zo aardig en het werd fantastisch uitgelegd. Dus mijn complimenten voor jullie! I... Toon meer »
Hii! Ik wilde nog even zeggen dat ik door Eline en eigenlijk iedereen, heel erg goed ontvangen ben! Iedereen stelde mij heel erg op mijn gemak en was super aardig! Ik vond het best spannend omdat dit voor mij de eerste keer was dat ik lip fillers ging krijgen. Maar iedereen was zo aardig en het werd fantastisch uitgelegd. Dus mijn complimenten voor jullie! Ik wens jullie een hele fijne dag!💓 Toon minder »
Lotte van Oosten
Kalea Clinic Amsterdam
11 maart 2022 15:03
Ik ben zo enthousiast over JECT Clinics. Bij binnenkomst word je verwelkomd in een rustgevende sfeer en vriendelijk gegroet. Ik was een beetje nerveus, omdat het mijn eerste keer lip filler behandeling was en ik niet zo goed wist hoe het bij mij zou uitpakken. Wel zag ik dat JECT Clinics zich specialiseert in het optimaliseren van de natuurlijke look, hetgee... Toon meer »
Ik ben zo enthousiast over JECT Clinics. Bij binnenkomst word je verwelkomd in een rustgevende sfeer en vriendelijk gegroet. Ik was een beetje nerveus, omdat het mijn eerste keer lip filler behandeling was en ik niet zo goed wist hoe het bij mij zou uitpakken. Wel zag ik dat JECT Clinics zich specialiseert in het optimaliseren van de natuurlijke look, hetgeen ik ook wilde bereiken met de fillers. Dr. Knops, de behandelde arts, stelde mij enorm op mij gemak. Ze was zo zorgzaam en vakkundig. Ze begreep mijn wensen en legde duidelijk uit wat ik kon verwachten van de behandeling. Tijdens de behandeling voelde ik nauwelijks pijn en het resultaat was precies zoals ik gehoopt had. Dr. Knops heeft ook benadrukt dat als ik na de genezing niet helemaal tevreden ben met het resultaat, ik terug kan komen voor eventuele correcties (kosteloos). Dit laat zien dat ze waarde hechten aan feedback en voortdurend streven naar verbetering. Ik denk niet dat ik daar gebruik van zal maken, omdat het resultaat nu al perfect is! Toon minder »
25 februari 2024 13:01
Voor de eerste keer lip fillers geplaatst bij dr. Bruin en ik ben er onwijs blij mee. Ik was erg bang voor de naalden, maar dr. Bruin stelde mij onwijs op mijn gemak en de behandeling zelf was pijnloos!
Janetta Jonkheid
JECT Clinics Amsterdam
25 mei 2023 20:08
Lip fillers voor mooie lippen zoals jij ze wenst

Veelgestelde vragen over lip fillers

Hoelang werken lip fillers?

Lip fillers zijn vaak 6 tot 9 maanden effectief. De duur hangt o.a. af van het gebruikte merk. Sommige merken staan bekend als natuurlijke, zachte en dynamische fillers. Dit geldt bijvoorbeeld voor Aliaxin LV, Restylane Kysse, Juvéderm Volift, Teosyal Kiss en Belotero Lips. Andere merken staan bekend als iets harder en stugger; deze fillers geven soms wat langer resultaat, maar niet altijd. Raadpleeg je arts voor persoonlijk advies m.b.t. het beste resultaat. 

Hoelang duurt het herstel van lip fillers?

De eerste 2 tot 5 dagen kunnen je lippen gezwollen zijn. De gevoeligheid van de lippen neemt in de loop van deze dagen af. Wanneer je na 10 dagen nog klachten hebt kun je het beste contact opnemen met de behandelend arts.  

Kun je lippen verdoven tijdens een behandeling lip fillers?

In 95% van alle lip filler behandelingen wordt verdoving toegepast. De arts geeft meestal de volgende verdoving:

 • Lidocaïne in de filler

 • 30 minuten voor een behandeling EMLA crème

 • Tandartsverdoving

Wat gebeurt er als je stopt met lip fillers?

Het product wordt volledig door je lichaam afgebroken. Na verloop van tijd nemen je lippen dus weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Wanneer de lippen over langere periode exorbitant opgevuld zijn geweest, kan het zijn dat ze niet meer volledig terugkeren in de oude vorm. Stel deze vraag ook aan de cosmetisch arts voor deskundig en persoonlijk advies.

Kan je zoenen na lip fillers?

Zodra de gevoeligheid uit je lippen is, meestal van 2 tot 5 dagen, kun je gewoon weer zoenen. Het is niet raadzaam om de eerste uren na de behandeling te zoenen. Ook in verband met eventueel infectiegevaar. Daarna kun je het zelf bepalen op basis van wat goed en fijn voelt voor jou.

Hoeveel pijn doet het plaatsen van een lip filler?

Lip fillers kunnen behoorlijk pijnlijk zijn, zowel de prikjes als het inbrengen van de hyaluronzuur. De pijn kan wel worden onderdrukt door het gebruik van een verdovende crème, tandartsverdoving of verdoving gemengd door de filler. Vraag een cosmetische arts naar professioneel advies.

Hoelang kan de pijn van lip fillers aanhouden?

Na een behandeling kunnen de lippen pijn doen, door de zwelling of doordat er wat velletjes loslaten door de zwelling. Er staat dan wat spanning op. Het advies is om regelmatig te koelen met een doekje ertussen. Ook is het aan te raden de eerste dagen goed met vaseline te smeren. Na 2 weken horen alle klachten verdwenen te zijn. Is dat niet zo? Neem dan contact op met je behandelend arts.

Kun je je lippen ook vergoten met botox?

Botox, ook bekend als Botulinetoxine, is een merknaam die vaak wordt geassocieerd met cosmetische behandelingen. Hoewel 'Botoxlippen' een veelgevraagde behandeling is, is het belangrijk om te weten dat lippen niet kunnen worden opgevuld met botulinetoxine. Botox wordt voornamelijk gebruikt om overactieve spiertjes te ontspannen, zoals bij fronsrimpels en kraaienpootjes, maar het kan niet worden gebruikt voor het opvullen van de lippen. Botox kan echter wel worden ingezet om hangende mondhoeken te voorkomen of een 'gummy smile' (tandvlees glimlach) te verminderen. Voor het verkrijgen van voller ogende lippen wordt een lipflip behandeling met botulinetoxine wel gebruikt, waarbij de lip iets naar buiten wordt gekanteld.

Waar moet je aan denken als je je lippen laat opvullen?

Als je een lipcorrectie overweegt, raden wij aan om altijd voor een ervaren arts te kiezen. Via injectablesbooking.nl kun je de verschillende artsen goed en makkelijk vergelijken. Het is belangrijk om goed je wensen te bespreken tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling. Wil je dat alleen je liplijn zichtbaar is? Wil je meer volume? En waar, alleen in je bovenlip of ook onderlip?

Kies voor een arts die bekend is met het merk hyaluronzuur filler. Er zijn in Nederland enkele gerenommeerde merken beschikbaar. Het is belangrijk dat niet voor een B-merk wordt gekozen. Ook kun je voor een lip filler kiezen met en zonder lokale verdoving (lidocaïne).

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)RestylaneStylage
Bekijk agenda
Onlangs 12x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
Profhilo (2 ML)RestylaneSculptra (per flacon 10 ML)Stylage
Bekijk agenda
 
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 3x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 89,00
Filler per ml v.a.
€ 195,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
BeloteroProfhilo (2 ML)Stylage
Onlangs 91x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)Restylane
Onlangs 6x geboekt
Medical Beauty Clinic
Medical Beauty Clinic
Huis ter Heide, Amersfoortseweg 57
3 km
Botox zone v.a.
€ 185,00
Filler per ml v.a.
€ 485,00
Profiel bekijken
CosMed Kliniek
CosMed Kliniek
Bosch en Duin, Biltseweg 14
4 km
Botox zone v.a.
€ 180,00
Filler per ml v.a.
€ 465,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
1 ml Belotero filler: €319 → €249 / €70 korting per ml 🎁
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)
Onlangs 8x geboekt

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt