Behandeling met lipfillers voor mooie volle lippen

8 juli 2020
Margaritha Adams
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Margaritha Adams

Mooie volle lippen: dat is het resultaat na een behandeling met lipfillers. Dunne lippen krijgen weer volume, waardoor de lippen er weer vol en strak uitzien. Alle informatie over lipcorrecties lees je op deze pagina. Vergelijk hier ook klinieken in de buurt.

Lipfiller behandeling informatie

Prijs
vanaf €150
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
6-9 maanden
Pijnscore 1-10
3-5

Bekijk klinieken in de buurt

Wat is een lipfiller behandeling?

Smalle, dunne lippen meer volume geven. Dat kan dankzij een lipfiller behandeling. Lippen trekken net als de ogen, de aandacht. Volle lippen staan, vaak onbewust, voor een jonge en frisse uitstraling. En zijn tegenwoordig een schoonheidsideaal. Het voller maken van de lippen met fillers, geven dunne en/of oudere lippen weer volume. Je nieuwe lippen geven je gezicht een boost.

Een behandeling met lipfillers wordt altijd uitgevoerd met tijdelijke fillers. Hoe lang gaan deze fillers mee? Je ziet direct na de behandeling resultaat en dit blijft zeker zes tot negen maanden zichtbaar. Omdat de lippen zo teer zijn, worden voor de lippen fillers gebruikt die zich gedragen in harmonie met de natuurlijke eigenschappen van de lippen. Ze zijn zacht en dynamisch, zodat de functie van je lippen niet verandert.

Hoe ouder we worden, hoe dunner onze lippen worden. Soms blijft slechts een dun streepje over; de lippen zijn nauwelijks zichtbaar. Een behandeling met lipfillers is een populaire cosmetische behandeling bij vrouwen. Het geeft een heel natuurlijk resultaat.

lipfiller-behandeling

Waarom een behandeling met lipfillers?

Vind je dat jouw lippen te smal zijn en wil je minder rimpels rond je mond? Lipfillers geven jouw lippen op een natuurlijke manier weer volume en laten ze glanzen. De rimpels rondom je mond verminderen, waardoor je er minder oud en ‘getekend’ uitziet. Zeker als je ouder wordt, worden de lippen steeds dunner. Een behandeling met lipfillers geeft je gezicht een frisse uitstraling en je behoudt de zachtheid van je lippen.

Resultaten lipfiller behandeling

Een behandeling met lipfillers is voor vrouwen, die op een natuurlijke manier vollere lippen willen en een jeugdiger uiterlijk. Maar deze behandeling met fillers is ook geschikt voor mensen die bijvoorbeeld hun asymmetrische lippen willen corrigeren. Of die de contour van de lippen willen laten herstellen, waardoor de vorm van de lippen geaccentueerd wordt. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar en houdt maandenlang aan. Waardoor je lang plezier hebt van je nieuwe zachte volle lippen.

------------------

Meer informatie

Lipfiller kosten
Lipfiller aanbieding
Lipfiller voor en na
Lipfiller ervaringen
Lipfiller beste kliniek
Vanaf welke leeftijd mag je lipfillers?
Wat kun je met 0,5 ML lipfiller?

------------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lipfiller ervaringen

Laat je je lippen voor de eerste keer behandelen met fillers? Lees je vooraf goed in zodat je precies weet wat je te wachten staat. Er is voldoende informatie beschikbaar over deze behandeling. Ook reviews van mensen die lipfillers hebben, geven je een goed beeld over de resultaten. Kies voor een kliniek bij jou in de buurt met gekwalificeerde artsen. Op Injectablesbooking.nl kun je reviews lezen van alle klinieken bij jou in de buurt. 

Lees hier het verhaal van Elise (36) over haar ervaring met lipfillers

Lipfiller reviews

Ik doe al jaren mijn lipfiller bij oran Aesthetic en het ziet er altijd heel mooi en natuurlijk uit ! Ik ben vandaag nog geholpen door dr. Ehsan ,ik heb echt niks gevoeld van de prikjes ! Super blij met het resultaat!
chic clusive
Oran Aesthetics
12 februari 2023 17:05
Vandaag een lipfiller behandeling gehad. Bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en alles werd stap voor stap uitgelegd ik heb het namelijk nog nooit eerder gedaan, echt hele lieve vrouwen 🙏😊
Roxanna Langedijk
Beauty Icon Almere
15 november 2022 21:09
Hele fijne en goede kliniek! De prijs-kwaliteitverhouding is ook erg goed! Ik ben altijd bij eliza geweest voor lipfillers en wilde door tevredenheid en vertrouwen ook bij eliza traangoot fillers laten doen, maar eliza werd onverwachts ziek en zo kwam ik bij wouter terecht en heeft wouter mijn Traangoot fillers gezet. Ben tot nu erg tevreden en superblij met... Toon meer »
Hele fijne en goede kliniek!
De prijs-kwaliteitverhouding is ook erg goed!
Ik ben altijd bij eliza geweest voor lipfillers en wilde door tevredenheid en vertrouwen ook bij eliza traangoot fillers laten doen, maar eliza werd onverwachts ziek en zo kwam ik bij wouter terecht en heeft wouter mijn Traangoot fillers gezet.
Ben tot nu erg tevreden en superblij met het resultaat! Het is netjes, vakkundig en met eerlijk advies gedaan. Toon minder »
17 maart 2023 15:03

Lipfillers voor en na

Voor de behandeling met lipfillers zijn de lippen dun. Wat is het resultaat na de behandeling met lipfillers? De lippen zijn glad en zacht en geven je gezicht weer een frisse en jeugdige uitstraling. De volle lippen trekken weer de aandacht. De cosmetisch arts voert de behandeling uit volgens jouw specifieke wensen. Bekijk de voor en na foto voor een idee van de mogelijkheden:

voor-en-na-foto-met-lipfiller

Prijzen van een behandeling met lipfillers

Wil je van je dunne smalle lippen af? Een behandeling met lipfillers geeft zelfs de smalste lippen weer volume. Het is aan te raden je vooraf goed te oriënteren, want de prijzen voor lipfillers lopen behoorlijk uiteen. De gemiddelde prijs ligt tussen de €300-€450.

Het verschil in prijs heeft te maken met de ervaring van de arts en ook de reputatie van de kliniek in kwestie speelt een grote rol. Een ervaren arts vraagt een hogere prijs. Maar ook het merk van de filler speelt een rol bij de kosten van de behandeling. A-merken lipfillers zijn Belotero, Aliaxin, Restylane en Juvederm. Vergelijk zelf eenvoudig online de prijzen van alle klinieken. 

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een kliniek voor lipfillers behandelingen bij jou in de buurt

Hoe werkt een lipfillers behandeling? Een behandeling met lipfillers wordt niet gedaan met Botox. Dit is een veelgevraagde behandeling, maar je kunt je lippen niet laten opvullen met botulinetoxine. Dit wordt alleen gebruikt bij fronsrimpels en kraaienpootjes. Tijdens de lipfillers behandeling spuit de arts via een kleine naald hyaluronzuur (dit is een lichaamseigen stof) fillers met een paar prikjes op de gewenste plek. De behandeling duurt slechts 15 minuten. Direct na het vullen van de lippen is het resultaat zichtbaar. De lippen zijn voller en strakker voor zes tot negen maanden. Daarna kan de behandeling eventueel worden herhaald. Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Vind een lipfiller kliniek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een lipfillers behandeling 

Welke kliniek is de beste kliniek voor een behandeling met lipfillers? Kijk niet alleen bij een kliniek bij jou in de buurt, maar let ook op de ervaring en de titel van de arts. Reviews van klanten die jou voorgingen geven ook een beeld over de kwaliteit en de resultaten. Voelt het eerste consult goed? Dan heb je jouw kliniek gevonden.

Vind een kliniek voor lippen opspuiten bij jou in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Stappenplan voor aanvraag behandeling met lipfillers

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 3. 3 Behandeling
 4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een behandeling met lipfillers

Gelukkig komen complicaties niet vaak voor na de behandeling met lipfillers. Een infectie kan af en toe optreden, omdat door de lippen, een gevoelig gebied, veel spiertjes, zenuwen en bloedvaatjes lopen. Na het plaatsen van de fillers met de naald kunnen de lippen rood en wat gezwollen zijn. Dit kun je verhelpen door de lippen te koelen.

Als er bobbeltjes ontstaan na een lipfillers behandeling dan is er niet deskundig genoeg geïnjecteerd door de arts. Een hyaluronidase behandeling lost de bobbeltjes op. Deze behandeling is ook aan te raden als je niet tevreden bent over de fillers; het hyaluronzuur lost het op. Heb je na de behandeling andere klachten of complicaties zoals pijn of verkleuring van de lip, neem dan contact op met de arts.

-----------------

Populaire behandelingen op Injectablesbooking

 1. Profhilo behandeling
 2. Botox oksels
 3. Wallen onder ogen
 4. Lipflip
 5. Gummy smile
 6. Liquid facelift

-----------------

Welke cosmetisch arts is gespecialiseerd in lipfillers?

Iedere Cosmetisch Arts heeft wel een eigen specialiteit. Sommigen richten zich op 'gracieus oud' worden, anderen op 'No Trace Face' en anderen op lipbehandelingen. Bekijk in de zoekresultaten van Injectablesbooking welke artsen zich richten op lipbehandelingen.

Lipfiller behandeling voor volle lippen

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over lipfillers

1. Wat is een lipfiller?

Een lipfiller is speciaal ontwikkeld om het volume in en van de lippen te herstellen of op te vullen. Alle bekende filler merken hebben een specifieke lipfiller. Deze lipfillers hebben exact de juiste kenmerken voor een lipvergroting (lip augmentatie).

2. Wat is het resultaat van een lipfiller?

Direct na de behandeling hebben je lippen flink meer volume. Vaak komt dat ook door de zwelling van de lip. Dit is een natuurlijk reactie op de lipfiller behandeling en trekt weer weg. Als je goed koelt (niet ijskoud, dat is gevaarlijk), dan neemt de zwelling af. Na twee weken is het resultaat van de lipbehandeling optimaal en goed zichtbaar. 

3. Hoeveel pijn doet het plaatsen van een lipfiller?

Lipfillers kunnen behoorlijk pijnlijk zijn, zowel de prikjes als het inbrengen van de hyaluronzuur. De pijn kan wel worden onderdrukt door het gebruik van een verdovende crème, tandartsverdoving of verdoving gemengd door de filler. Vraag een cosmetische arts naar professioneel advies. Lees verder in ons blog: ‘doen lipfillers pijn?’

4. Hoelang zijn lippen gevoelig na het inbrengen van fillers?

De lippen kunnen twee tot vijf dagen wat gezwollen zijn. De gevoeligheid neemt in de loop van deze dagen af. Als je na 10 dagen nog steeds klachten hebt kun je het beste contact opnemen met de behandelend arts.

5. Hoelang duurt het herstel van lipfillers?

De eerste twee tot vijf dagen kunnen je lippen gezwollen zijn. De gevoeligheid van de lippen neemt in de loop van deze dagen af. Wanneer je na 10 dagen nog klachten hebt kun je het beste contact opnemen met de behandelend arts. Je hebt gemiddeld negen tot twaalf maanden plezier van lipfillers. Daarna kun je kiezen voor een nieuwe behandeling.

6. Kun je lippen verdoven tijdens een behandeling lipfillers?

In 95% van alle lipfiller behandelingen wordt verdoving toegepast. De arts geeft meestal de volgende verdoving bij lipfillers:

 • Lidocaïne in de filler
 • 30 minuten voor een behandeling EMLA crème
 • Tandartsverdoving

7. Hoelang na een lipfiller behandeling mag je lipstick op?

Totdat de wondjes van de prikgaatjes gesloten zijn wordt make-up afgeraden. Dit duurt enkele uren. Het is sowieso raadzaam om de eerste drie uur na een behandeling je lippen schoon te houden. Daarna kun je weer voorzichtig een SPF, lipstick/lippenstift of lipgloss gebruiken.

8. Wat is goede lipfillers nazorg?

De eerste dag na de behandeling moet je goed koelen met een schone theedoek tussen de lippen en het koelkompres. Masseer je lippen niet; dit wordt afgeraden. Warmte zorgt voor meer zwelling, daarom worden heet douchen, saunabezoek, stevig sporten en zonnebank de eerste 48 uur afgeraden. Wanneer je arts iets anders adviseert, dan is het raadzaam de adviezen van je behandelend arts op te volgen. 

9. Hoelang werken lipfillers?

Lipfillers zijn vaak zes tot negen maanden effectief. Dit hangt ook af van het gebruikte merk lipfiller. Sommige lipfillers staan bekend als natuurlijke, zachte en dynamische lipfillers. Dit geldt bijvoorbeeld voor Aliaxin LV, Restylane Kysse, Juvéderm Volift, Teosyal Kiss en Belotero Lips. Andere lipfillers staan bekend als iets harder en stugger. Deze fillers geven soms wat langer resultaat, maar niet altijd.

10. Is er een lipfiller aanbieding?

Soms zijn er lipfiller aanbiedingen of korting op lipfillers. In principe heeft de Nederlandse vereniging van cosmetisch artsen (NVCG) afgesproken dat er niet met aanbiedingen mag worden gewerkt. Zij vinden dat mensen niet onder tijdsdruk moeten kiezen voor een behandeling met lipfillers. Hou Injectablesbooking.nl in de gaten voor alle actuele prijzen.

11. Waar krijg ik korting op een lipfiller behandeling?

Veel klinieken hebben regelmatig speciale acties en aanbiedingen. Voer je locatie in en vergelijk de prijzen van alle klinieken bij jou in de buurt.

12. Wat gebeurt er als je stopt met lipfillers?

De lipfiller wordt volledig door je lichaam afgebroken. Na verloop van tijd nemen je lippen weer de oorspronkelijke vorm aan. Wanneer de lippen over langere periode exorbitant opgevuld zijn geweest, kan het zijn dat ze niet meer volledig terugkeren in de oude contour. Stel deze vraag ook aan de cosmetisch arts voor deskundig en persoonlijk advies.

13. Kan je zoenen na lipfillers?

Zodra de gevoeligheid uit je lippen is, meestal van twee tot vijf dagen, kun je gewoon weer zoenen. Het is niet raadzaam om de eerste uren na de behandeling te zoenen. Ook in verband met eventueel infectiegevaar. Daarna kun je het zelf bepalen op basis van wat goed en fijn voelt voor jou.

14. Waarom geen lipfillers laten zetten?

Veel mensen zijn blij met lipfillers. Maar je moet zelf bepalen of het past bij jou. Maak de keuze voor jezelf, en weeg de eventuele risico's/nadelen af tegen het gewenste resultaat. Een behandeling geeft gemiddeld 9-12 maanden resultaat, dus het is raadzaam om goed te weten wat je wilt. Vergelijk alle klinieken en kies een kliniek die bij jou past voor een vrijblijvend consult met de arts.

15. Hoelang moet je koelen na lipfillers behandeling?

Het koelen van de lippen na een behandeling heeft direct na een behandeling het meeste zin. Daarna is het advies om de eerste 24 uur regelmatig te koelen met een koud kompres. Pas op dat het kompres niet te koud is, doe er anders een beschermende schone theedoek tussen. 

16. Hoelang heb ik pijn na een lipvergroting?

Na een behandeling kunnen de lippen pijn doen, door de zwelling of doordat er wat velletjes loslaten door de zwelling. Er staat dan wat spanning op. Het advies is om regelmatig te koelen met een doekje ertussen. Ook is het aan te raden de eerste dagen goed met vaseline te smeren. Na twee weken horen alle klachten verdwenen te zijn. Is dat niet zo? Neem dan contact op met je behandelend arts. Lees verder in ons blog: ‘Doen lipfillers pijn?’

17. Hoelang blijven fillers in je lippen?

Lipfillers zijn vaak zes tot negen maanden effectief. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte merk filler. Sommige lipfillers staan bekend als natuurlijke, zachte en dynamische lip fillers. Dit geldt bijvoorbeeld voor Aliaxin LV, Restylane Kysse, Juvéderm Volift, Teosyal Kiss en Belotero Lips. Andere lipfillers staan bekend als iets harder en stugger. Deze fillers geven soms wat langer resultaat, maar niet altijd.

18. Welke lipfiller blijft het langste zitten?

Het is verstandig om te kiezen voor een A-merk lipfiller. A-merken zijn: Belotero, Juvéderm, Restylane, Stylage, Teosyal en Aliaxin. Van deze merken blijft de meeste stugge variant het langste zitten. Maar deze variant geeft niet per definitie het mooiste resultaat. Vraag je arts om persoonlijk advies. Kies een kliniek in de buurt en maak direct een afspraak voor een eerste consult.

19. Wat is Russian Method lipfiller?

De Russian Method lipfiller methode is een populaire methode van lipbehandeling met fillers. In de liplijn worden dan meerdere kleine prikjes gezet waardoor meerdere kleine druppeltjes filler worden ingebracht. Hierdoor krult de lip optisch iets meer naar buiten waardoor je meer resultaat ziet. Diverse klinieken zijn gespecialiseerd in Russian Method lipfillers.

20. Mijn lipvergroting is mislukt, wat nu?

Een lipvergroting mislukt gelukkig maar zelden. Dit komt omdat wij in Nederland deskundige artsen hebben. Als de juiste lipfiller wordt gebruikt en een reguliere injectietechniek wordt toegepast, dan loopt het zelden mis. Toch staat het internet vol foto’s van mislukte lipvergrotingen. Dat heeft meerdere redenen. Het komt omdat veel mensen smullen van mislukte cosmetische behandelingen. En omdat deze lippen vaak zijn opgevuld door niet-deskundige artsen (maar bijvoorbeeld door schoonheidsspecialisten). Of de gebruikte filler was geen specifiek A-merk lipfiller.

21. Waarom zijn Botox lippen niet de oplossing voor volle lippen?

Botox is een merknaam, Botulinetoxine. ‘Botoxlippen’ is een veelgevraagde behandeling. Het is echter niet mogelijk om je lippen op te laten vullen met botulinetoxine. Met botulinetoxine kun je spiertjes ontspannen die overmatig actief zijn. Zoals bijvoorbeeld bij fronsrimpels of kraaienpootjes en dit is niet aan de orde bij de lippen. Rond de mond kunnen ze wel spiertjes ontspannen om hangende mondhoeken of een gummy smile (tandvlees glimlach) te voorkomen. Een lipflip, een behandeling om de lip iets naar buiten te kantelen zodat hij voller oogt, is wel een behandeling met botulinetoxine. Lees hier alles over een lipflip.

22. Waar moet je aan denken als je je lippen laat opvullen?

Als je een lipcorrectie overweegt, raden wij aan om altijd voor een ervaren arts te kiezen. Via injectablesbooking.nl kun je de verschillende artsen goed en makkelijk vergelijken. Het is belangrijk om goed je wensen te bespreken tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling. Wil je alleen je liplijn zichtbaar? Of wil je meer volume? En waar, alleen in je bovenlip of ook onderlip?

Kies voor een arts die bekend is met het merk hyaluronzuur filler. Er zijn in Nederland enkele gerenommeerde merken beschikbaar. Het is belangrijk dat niet voor een B-merk wordt gekozen. Ook kun je voor een lipfiller kiezen met en zonder lokale verdoving (lidocaïne).

Het resultaat is direct zichtbaar en houdt gemiddeld zes tot negen maanden aan. Daarna kun je de behandeling eventueel herhalen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt