Alles wat je moet weten over lipfillers

08-07-2020

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Volle lippen zijn een hedendaags schoonheidsideaal. Eigenlijk is het een teken van jeugdigheid. Naarmate dat wij ouder worden neemt het volume van onze lippen af. Oudere mensen hebben vaak erg dunne lippen, soms blijft er slechts een streepje over. Onbewust staan mooie volle lippen dus voor jeugdigheid, modern, bij de tijd, jong en hip. Lip filler zijn zeer populair tegenwoordig. Een behandeling wordt altijd uitgevoerd met tijdelijke fillers. Lees in deze blog alles over lipfillers!

Alles wat je moet weten over lipfillers

Lippen opvullen met fillers

Sinds reeds vele jaren worden lippen gecorrigeerd. Werden ze voorheen geaccentueerd met lippenstift, tegenwoordig worden lippen vergroot met hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Met een dunne naald kan de hyaluronzuur filler in de lip worden gespoten. Op deze manier kun je je liplijn accentueren, maar kun je ook het volume iets vergroten om ze de mooie volle lippen te krijgen die je wilt. Daarnaast wordt de behandeling ook toegepast om asymmetrie te corrigeren. Bijvoorbeeld als je lip aan de ene kant dikker is dan aan de andere kant. Of als hij schuin weg loopt. Of na een ongeval. Afijn, een lipcorrectie met fillers komt zeer vaak voor.

Botox lippen niet de oplossing

Botox is een merknaam Botulinetoxine. Botox lippen is een veel gevraagde behandeling. Het is echter niet mogelijk om lippen op te vullen met botulinetoxine. Met botulinetoxine kun je spiertjes ontspannen die overmatig actief zijn. Zoals bijvoorbeeld bij fronsrimpels of kraaienpootjes. Rond de mond kunnen ze wel spiertjes ontspannen om hangende mondhoeken of een gummy smile (tandvlees glimlach) te voorkomen. Een lipflip, een behandeling om de lip iets naar buiten te kantelen zodat hij voller oogt, is wel een behandeling met botulinetoxine. Lees hier alles over een lipflip.

Waar moet je aan denken als je je lippen laat opvullen?

Wanneer je een lipcorrectie overweegt, raden wij aan altijd voor een ervaren arts te kiezen. Via injectablesbooking.nl kun je de artsen goed vergelijken. Het is belangrijk om goed je wensen te bespreken tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling. Wil je alleen je liplijn? Of meer volume? In je boven- of onderlip? Ook raden wij aan om bekend te zijn met het merk hyaluronzuur filler. Er zijn in Nederland enkele gerenommeerde merken beschikbaar. Het is belangrijk dat er niet voor een B-merk wordt gekozen. Ook kun je voor een lipfiller kiezen met lokale verdoving (lidocaïne) en zonder lokale verdoving.

De lipvergroting

De arts spuit de hyaluronzuur fillers met enkele prikjes op de gewenste plekken. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Uw lippen worden hiermee weer voller en strakker voor zes tot twaalf maanden. Daarna is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

Wat is Russian Method lipfiller?

De Russian Method lipfiller methode is een populaire methode van lipbehandeling met fillers. In de liplijn worden dan meerdere kleine prikjes gezet waardoor meerdere kleine druppeltjes filler worden ingebracht. Hierdoor krult de lip optisch iets meer naar buiten waardoor je meer resultaat ziet. Diverse klinieken zijn gespecialiseerd in Russian Method lipfillers. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat kost lip fillers?

De prijs van lipfillers varieren fors bij de verschillende klinieken. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Allereerst zijn de ervaring van de arts en de reputatie van de kliniek belangrijk. Artsen met minder ervaring hanteren vaak minder hoge prijzen. Een kliniek met een kwalitatief imago die al flink wat jaartjes bestaat, hanteert vaak ook hogere prijzen voor lip fillers. Ook is het merk van de filler belangrijk in de lip filler prijs. Enkele A-merken lipfillers zijn onder andere Belotero, Aliaxin, Restylane en Juvéderm. 

 

Voor een behandeling om je lippen op te vullen is het belangrijk om je wens en verwachting goed te bespreken met de cosmetisch arts tijdens het consult. De arts zal van tevoren bespreken welk product het beste bij jou en jouw wensen past en welke hoeveelheid voor jou geschikt is. Ook de exacte kosten van de lipfillers wordt dan besproken. Sommige mensen hebben namelijk genoeg aan 0,5 ML, anderen wensen een behandeling met 1,0 ML lip filler. Lees hier alles over lipfillers voor en na resultaten.

Lipvergroting risico’s

Complicaties zijn zeldzaam, maar bijvoorbeeld een infectie komt wel af en toe voor. Lippen zijn complexe onderdelen van het lichaam. Er lopen veel spiertjes, zenuwen en bloedvaatjes. Na een lipvergroting kunnen de lippen rood en gezwollen zijn direct na de behandeling. Dit is op te lossen door te koelen. Ook kunnen bobbeltjes ontstaan. Dit is vaak een gevolg van ondeskundig injecteren. Deze bobbeltjes kunnen worden opgelost met hyaluronidase. Dit enzym lost de geïnjecteerde hyaluronzuur vrijwel direct op. Ook indien je niet tevreden bent over je lipfillers, dan kan de filler met een hyaluronidase behandeling worden opgelost.

Complicaties die ontstaan door gebrek aan ervaring van de arts, het gebruik van verkeerde injecteertechnieken of het gebruik van niet de juiste fillers kunnend wel heftig zijn, maar zijn zeldzaam. Bij heftige pijn of verkleuring van de lip is het raadzaam direct contact op te nemen met de arts. 

-----------------------

Vind een lipfiller behandeling bij jou in de buurt

Lip filler Amsterdam

Lip filler Den Haag

Lip filler Rotterdam

Lip filler Utrecht

Lip filler Eindhoven
Lip filler Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Lipvergroting mislukt

Een lipvergroting mislukt maar zelden. Dit komt doordat wij in Nederland verstandige en deskundige artsen hebben. Indien de juist lipfiller wordt gebruikt en een reguliere injectietechniek wordt toegepast, dan loopt het zelden mis. Toch staat het internet vol met mislukte lipvergroting foto’s. Dat komt doordat A. Iedereen smult van mislukte cosmetische behandelingen. En B. Doordat deze lippen vaak zijn opgevuld door niet deskundige artsen (maar bijvoorbeeld door schoonheidsspecialisten) en de gebruikte filler geen specifieke A-merk lipfiller was.

Alles wat je moet weten over lipfillers

Lippen vergroten afspraak maken

Alle gerenommeerde klinieken en injectables artsen in Nederland staan in de database van injectablesbooking.nl. Kies voor een arts met ervaring en plan de behandeling die bij jou past! Zoek, vergelijk en boek jouw behandeling om je lippen op te spuiten!

Veel gestelde vragen over lippen opvullen

Wat is het resultaat van een lipfiller?

Direct na de behandeling hebben je lippen flink meer volume. Vaak wordt een deel bepaald door de zwelling van de lip. Dit is een natuurlijk reactie en zal weer wegtrekken. Wanneer je goed koelt (niet ijskoud, dat is gevaarlijk), dan zal de zwelling af gaan nemen. Na twee weken is het resultaat van de lipbehandeling goed zichtbaar. 

Hoelang na lipfiller behandeling mag je make-up op? 

Totdat de wondjes van de prikgaatjes gesloten zijn wordt make-up volledig afgeraden. Dit duurt enkele uren. Het is sowieso raadzaam om de eerste drie uur na een behandeling je lippen schoon te houden. Daarna kun je weer voorzichtig een SPF, lipstick of lipgloss op doen.

Welke nazorg wordt geadviseerd na een lipfiller behandeling?

Na het opvullen van lippen worden enkele tips geadviseerd. Je mag de eerste dag goed koelen. Het masseren van je lippen wordt afgeraden. Blootstelling aan zon wordt afgeraden. De lippen zijn namelijk gevoelig na de behandeling. Zon vermijden en een goede SPF worden aangeraden. De eerste 24 uur wordt stevig sporten afgeraden, evenals de eerste 2 weken zonnebank en sauna bezoek. Wanneer je arts iets anders adviseert dan is het raadzaam de adviezen van je behandelend arts op te volgen. 

Hoe lang werken lip fillers?

Lip fillers zijn vaak 6-9 maanden effectief. Dit hangt af van het merk lip filler. Sommige lip fillers staan bekend als natuurlijke, zachte en dynamische lip fillers. Dit geldt bijvoorbeeld voor Aliaxin LV, Restylane Kysse, Juvéderm Volift, Teosyal Kiss en Belotero Lips. Andere lipfillers staan bekend als iets harder en stugger. Deze fillers geven soms wel weer langer resultaat, maar niet altijd.

Is er een lip filler aanbieding?

Soms zijn er lipfiller aanbiedingen of korting op lipfillers. In principe heeft de Nederlandse vereniging van cosmetisch artsen (NVCG) afgesproken dat er niet met aanbiedingen mag worden gewerkt. Zij vinden dat mensen niet onder tijdsdruk moeten kiezen voor lip fillers. Hou Injectablesbooking.nl in de gaten voor alle actuelen prijzen.

Lees verder: Lippen opvullen