Alles wat je moet weten over lipfillers

08-07-2020

Ben je op zoek naar een behandeling met lipfillers? Vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lip fillers

Volle lippen zijn een hedendaags schoonheidsideaal. Eigenlijk is het een teken van jeugdigheid. Naarmate dat wij ouder worden neemt het volume van onze lippen af. Oudere mensen hebben vaak erg dunne lippen, soms blijft er slechts een streepje over. Onbewust staan mooie volle lippen dus voor jeugdigheid, modern, bij de tijd, jong en hip. Lipfillers zijn zeer populair tegenwoordig. Een behandeling wordt altijd uitgevoerd met tijdelijke fillers. Injectablesbooking.nl is een onafhankelijke vergelijkingswebsite waarop je alle klinieken kunt vergelijken. Lees in deze blog alles over lip fillers!

Alles wat je moet weten over lipfillers

Fillers lippen

Voor iedere behandeling is er bijna wel een specifieke filler. Een filler voor de kaaklijn heeft bijvoorbeeld andere karakteristieken dan een filler voor de lippen. Fillers voor lippen moeten zich gedragen in harmonie met de natuurlijke eigenschappen van de lippen. Fillers lippen zijn daarom zacht en dynamisch. 

Over het algemeen geldt dat hoe steviger een filler is, des te langer hij blijft zitten. Het is dus een uitdaging om een filler te hebben die zacht en dynamisch is, én duurzaam. Bekende fillers merken zoals Belotero, Juvéderm, Stylage, Teosyal, Aliaxin en Restylane hebben goede fillers voor lippen.

Lipfillers informatie

Alle lipfiler informatie over de behandeling, hersteltijd, prijs en resultaat vind je in onderstaande tabel:

 pijn 1-107️
 behandeltijdca. 30 min
 wanneer resultaatdirect
 hersteltijdenkele dagen lichte zwelling en blauwe plekken
 nazorg3x per dag koelen met een schone theedoek ertussen.
Vermijd hitte (sauna, zon, heet drinken, zonnebank, stevig sporten)
 controlein overleg, na 2 weken
 hoelang resultaat6 - 9 maanden
 gemiddelde prijs€ 250 - € 400
 verdovinglidocaine in de filler, 30 minuten voor een behandeling EMLA creme, tandarts verdoving
 veiligheidKies voor een behandelaar met ervaring en een adequate opleiding

Lippen opvullen met fillers

Sinds reeds vele jaren worden lippen gecorrigeerd. Werden ze voorheen geaccentueerd met lippenstift, tegenwoordig worden lippen vergroot met hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Met een dunne naald kan de hyaluronzuur filler in de lip worden gespoten. 

Lipfillers zijn bij 2 groepen populair. In de categorie van 20-40 jaar zijn volle lippen een schoonheidsideaal. In de 40+ categorie willen de cliënten het volume van weleer terug. Naarmate wij ouder worden neemt het lipvolume namelijk af. Bijkomend voordeel is dat rokerslijntjes vaak worden verminderd door een lip filler behandeling. 

Daarnaast wordt de behandeling ook toegepast om asymmetrie te corrigeren. Bijvoorbeeld als je lip aan de ene kant dikker is dan aan de andere kant. Of als hij schuin weg loopt. Of na een ongeval.

Lip fillers voor en na foto

Een behandeling is bij iedereen anders. Iedereen heeft ook andere wensen. Voor een behandeling ga je op consult bij een cosmetisch arts. Het is raadzaam om tijdens het consult voor en na foto's van de arts te vragen. Vergelijk alle cosmetisch artsen op Injectablesbooking.nl. Hierbij een lip fillers voor en na foto: 

Alles wat je moet weten over lipfillers

Botox lippen niet de oplossing

Botox is een merknaam Botulinetoxine. Botox lippen is een veel gevraagde behandeling. Het is echter niet mogelijk om lippen op te vullen met botulinetoxine. Met botulinetoxine kun je spiertjes ontspannen die overmatig actief zijn. Zoals bijvoorbeeld bij fronsrimpels of kraaienpootjes. Rond de mond kunnen ze wel spiertjes ontspannen om hangende mondhoeken of een gummy smile (tandvlees glimlach) te voorkomen. Een lipflip, een behandeling om de lip iets naar buiten te kantelen zodat hij voller oogt, is wel een behandeling met botulinetoxine. Lees hier alles over een lipflip.

Waar moet je aan denken als je je lippen laat opvullen?

Wanneer je een lipcorrectie overweegt, raden wij aan altijd voor een ervaren arts te kiezen. Via injectablesbooking.nl kun je de artsen goed vergelijken. Het is belangrijk om goed je wensen te bespreken tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling. Wil je alleen je liplijn? Of meer volume? In je boven- of onderlip? Ook raden wij aan om bekend te zijn met het merk hyaluronzuur filler. Er zijn in Nederland enkele gerenommeerde merken beschikbaar. Het is belangrijk dat er niet voor een B-merk wordt gekozen. Ook kun je voor een lipfiller kiezen met lokale verdoving (lidocaïne) en zonder lokale verdoving.

-----------------------

Lees verder:

Lipfiller complicaties
Lipfiller ervaringen
Beste kliniek voor lipfillers
Vanaf welke leeftijd mag je lipfillers?
Lipfillers voor en na
Lipfiller aanbiedingen
Lipfiller prijs
Nazorg lip fillers

-----------------------

De lipvergroting

De arts spuit de hyaluronzuur fillers met enkele prikjes op de gewenste plekken. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Uw lippen worden hiermee weer voller en strakker voor zes tot twaalf maanden. Daarna is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

Wat is Russian Method lipfiller?

De Russian Method lipfiller methode is een populaire methode van lipbehandeling met fillers. In de liplijn worden dan meerdere kleine prikjes gezet waardoor meerdere kleine druppeltjes filler worden ingebracht. Hierdoor krult de lip optisch iets meer naar buiten waardoor je meer resultaat ziet. Diverse klinieken zijn gespecialiseerd in Russian Method lipfillers. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Prijs van de behandeling

De prijs van lipfillers varieren fors bij de verschillende klinieken. De gemiddelde prijs per behandeling ligt tussen de € 300 - € 450. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Allereerst zijn de ervaring van de arts en de reputatie van de kliniek belangrijk. Artsen met minder ervaring hanteren vaak minder hoge prijzen. Een kliniek met een kwalitatief imago die al flink wat jaartjes bestaat, hanteert vaak ook hogere prijzen voor lip fillers. Ook is het merk van de filler belangrijk in de lip filler prijs. Enkele A-merken lipfillers zijn onder andere Belotero, Aliaxin, Restylane en Juvéderm. 

Voor een behandeling om je lippen op te vullen is het belangrijk om je wens en verwachting goed te bespreken met de cosmetisch arts tijdens het consult. De arts zal van tevoren bespreken welk product het beste bij jou en jouw wensen past en welke hoeveelheid voor jou geschikt is. Ook de exacte kosten van de lipfillers wordt dan besproken. Sommige mensen hebben namelijk genoeg aan 0,5 ML, anderen wensen een behandeling met 1,0 ML lip filler. Lees hier alles over lipfillers voor en na resultaten.

Alles wat je moet weten over lipfillers

Lipvergroting risico’s

Complicaties zijn zeldzaam, maar bijvoorbeeld een infectie komt wel af en toe voor. Lippen zijn complexe onderdelen van het lichaam. Er lopen veel spiertjes, zenuwen en bloedvaatjes. Na een lipvergroting kunnen de lippen rood en gezwollen zijn direct na de behandeling. Dit is op te lossen door te koelen. Ook kunnen bobbeltjes ontstaan. Dit is vaak een gevolg van ondeskundig injecteren. Deze bobbeltjes kunnen worden opgelost met hyaluronidase. Dit enzym lost de geïnjecteerde hyaluronzuur vrijwel direct op. Ook indien je niet tevreden bent over je lipfillers, dan kan de filler met een hyaluronidase behandeling worden opgelost.

Complicaties die ontstaan door gebrek aan ervaring van de arts, het gebruik van verkeerde injecteertechnieken of het gebruik van niet de juiste fillers kunnend wel heftig zijn, maar zijn zeldzaam. Bij heftige pijn of verkleuring van de lip is het raadzaam direct contact op te nemen met de arts. 

-----------------------

Vind een lipfiller behandeling bij jou in de buurt

Lip filler Amsterdam

Lip filler Den Haag

Lip filler Rotterdam

Lip filler Utrecht

Lip filler Eindhoven
Lip filler Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Lipvergroting mislukt

Een lipvergroting mislukt maar zelden. Dit komt doordat wij in Nederland verstandige en deskundige artsen hebben. Indien de juist lipfiller wordt gebruikt en een reguliere injectietechniek wordt toegepast, dan loopt het zelden mis. Toch staat het internet vol met mislukte lipvergroting foto’s. Dat komt doordat A. Iedereen smult van mislukte cosmetische behandelingen. En B. Doordat deze lippen vaak zijn opgevuld door niet deskundige artsen (maar bijvoorbeeld door schoonheidsspecialisten) en de gebruikte filler geen specifieke A-merk lipfiller was.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lippen vergroten afspraak maken

Alle gerenommeerde klinieken en injectables artsen in Nederland staan in de database van injectablesbooking.nl. Kies voor een arts met ervaring en plan de behandeling die bij jou past! Zoek, vergelijk en boek jouw behandeling om je lippen op te spuiten!

Lees verder:
Lippen opvullen

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over lipfillers

Wat is een lipfiller?

Een lipfiller is speciaal ontwikkeld om volume in de lippen te herstellen of op te vullen. Alle bekende filler merken hebben een specifieke lipfiller. Deze lipfillers hebben exact de juiste kenmerken voor een lip augmentatie.

Wat is het resultaat van een lipfiller?

Direct na de behandeling hebben je lippen flink meer volume. Vaak wordt een deel bepaald door de zwelling van de lip. Dit is een natuurlijk reactie en zal weer wegtrekken. Wanneer je goed koelt (niet ijskoud, dat is gevaarlijk), dan zal de zwelling af gaan nemen. Na twee weken is het resultaat van de lipbehandeling goed zichtbaar. 

Hoeveel pijn doen lip fillers?

Lipfillers kunnen behoorlijk pijnlijk zijn, zowel de prikjes als het inbrengen van de hyaluronzuur. De pijn kan wel worden onderdrukt met verdovende creme, tandartsverdoving of verdoving gemengd door de filler. Vraag een cosmetische arts naar professioneel advies. Lees verder: Doen lipfillers pijn?

Hoe lang lippen gevoelig na fillers?

De lippen kunnen 2-5 dagen wat gezwollen zijn. De gevoeligheid neemt in de loop van deze dagen ook af. Wanneer je na 10 dagen nog klachten hebt kun je het beste contact opnemen met de behandelend arts.

Hoe lang duurt herstel lipfillers?

De lippen kunnen 2-5 dagen wat gezwollen zijn. De gevoeligheid neemt in de loop van deze dagen ook af. Wanneer je na 10 dagen nog klachten hebt kun je het beste contact opnemen met de behandelend arts. Je hebt gemiddeld 9-12 maanden plezier van lipfillers. Daarna kun je kiezen voor een nieuwe behandeling.

Kun je lippen verdoven?

In 95% van alle lip filler behandelingen wordt verdoving toegepast. De arts geeft meestal de volgende verdoving bij lipfillers:

  • Lidocaine in de filler
  • 30 minuten voor een behandeling EMLA creme
  • Tandarts verdoving

Hoelang na lipfiller mag je lipstick op?

Totdat de wondjes van de prikgaatjes gesloten zijn wordt make-up volledig afgeraden. Dit duurt enkele uren. Het is sowieso raadzaam om de eerste drie uur na een behandeling je lippen schoon te houden. Daarna kun je weer voorzichtig een SPF, lipstick of lipgloss op doen.

Wat is lipfillers nazorg?

De eerste dag goed koelen met een schone theedoek tussen de lippen en het koelkompres. Het masseren van de lippen wordt afgeraden. Warmte zorgt voor meer zwelling, daarom worden heet douchen, sauna, stevig sporten en zonnebank de eerste 48 uur afgeraden. Wanneer je arts iets anders adviseert dan is het raadzaam de adviezen van je behandelend arts op te volgen. 

Hoe lang werk lipfillers?

Lip fillers zijn vaak 6-9 maanden effectief. Dit hangt af van het merk lip filler. Sommige lip fillers staan bekend als natuurlijke, zachte en dynamische lip fillers. Dit geldt bijvoorbeeld voor Aliaxin LV, Restylane Kysse, Juvéderm Volift, Teosyal Kiss en Belotero Lips. Andere lipfillers staan bekend als iets harder en stugger. Deze fillers geven soms wel weer langer resultaat, maar niet altijd.

Is er een lip filler aanbieding?

Soms zijn er lipfiller aanbiedingen of korting op lipfillers. In principe heeft de Nederlandse vereniging van cosmetisch artsen (NVCG) afgesproken dat er niet met aanbiedingen mag worden gewerkt. Zij vinden dat mensen niet onder tijdsdruk moeten kiezen voor lip fillers. Hou Injectablesbooking.nl in de gaten voor alle actuelen prijzen.

Waar korting op lip filler?

Veel klinieken hebben regelmatig acties en aanbiedingen. Voer je locatie in en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt.

Wat gebeurt er als je stopt met lipfillers?

De lipfiller wordt volledig door je lichaam afgebroken. Na verloop van tijd nemen je lippen weer de oorspronkelijke vorm aan. Wanneer de lippen over langere periode exorbitant opgevuld zijn geweest, kan het zijn dat ze niet meer volledig terugkeren in de oude contour. Stel je vraag ook aan de cosmetisch arts voor deskundig en persoonlijk advies.

Kan je zoenen na lipfillers?

Zodra de gevoeligheid na 2-5 dagen uit je lippen is, kun je gewoon weer zoenen. Het is niet raadzaam om de eerste uren na de behandeling te zoenen. Daarna kun je het zelf bepalen op gevoel.

Waarom geen lipfillers?

Veel mensen zijn blij met lipfillers. Je moet de keuze voor jezelf maken, de risico's en het gewenste resultaat afwegende. Een behandeling geeft gemiddeld 9-12 maanden resultaat, dus het is raadzaam om goed te weten wat je wilt. Vergelijk alle klinieken en kies een kliniek voor een vrijblijvend consult die bij jou past.

Hoe lang moet je koelen na lipfillers?

Het koelen van lippen na een behandeling heeft direct na een behandeling het meeste zin. Daarna is het advies om de eerste 24 uur regelmatig te koelen met een koud kompres. Pas op dat het kompres niet te koud is, doe er anders een beschermende schone theedoek tussen. 

Hoe lang pijn na lipfiller?

Na een behandeling kunnen de lippen pijn doen doordat er zwelling is of doordat er wat velletjes loslaten door de zwelling. Er staat dan wat spanning op. Het advies is om regelmatig te koelen met een doekje ertussen. Ook kun je de eerste dagen goed vaseline smeren. Na 2 weken horen alle klachten verdwenen te zijn. Is dat niet zo? Neem dan contact op met je behandelend arts. Lees verder: Doen lipfillers pijn?

Hoe lang blijven fillers in je lippen?

Lip fillers zijn vaak 6-9 maanden effectief. Dit hangt af van het merk lip filler. Sommige lip fillers staan bekend als natuurlijke, zachte en dynamische lip fillers. Dit geldt bijvoorbeeld voor Aliaxin LV, Restylane Kysse, Juvéderm Volift, Teosyal Kiss en Belotero Lips. Andere lipfillers staan bekend als iets harder en stugger. Deze fillers geven soms wel weer langer resultaat, maar niet altijd.

Welke lip filler blijft het langste zitten?

Het is verstandig om te kiezen voor een A-Merk. A-Merken zijn: Belotero, Juvéderm, Restylane, Stylage, Teosyal en Aliaxin. Van deze merken blijft de meeste stugge variant het langste zitten. Maar deze variant geeft mogelijk niet het mooiste resultaat. Vraag je arts om persoonlijk advies. Kies een kliniek in de buurt. Maak direct een afspraak.