Alles wat je moet weten over lipfillers

08-07-2020

Ben je op zoek naar een behandeling met lipfillers? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Volle lippen zijn een hedendaags schoonheidsideaal. Eigenlijk is het een teken van jeugdigheid. Naarmate dat wij ouder worden neemt het volume van onze lippen af. Oudere mensen hebben vaak erg dunne lippen, soms blijft er slechts een streepje over. Onbewust staan mooie volle lippen dus voor jeugdigheid, modern, bij de tijd, jong en hip. Lipfillers zijn zeer populair tegenwoordig. Een behandeling wordt altijd uitgevoerd met tijdelijke fillers. Lees in deze blog alles over lipfillers!

Alles wat je moet weten over lipfillers

Lippen opspuiten met hyaluronzuur fillers

Sinds reeds vele jaren worden lippen gecorrigeerd. Werden ze voorheen geaccentueerd met lippenstift, tegenwoordig worden lippen vergroot met hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Met een dunne naald kan de hyaluronzuur filler in de lip worden gespoten. Op deze manier kun je je liplijn accentueren, maar kun je ook het volume iets vergroten om ze de mooie volle lippen te krijgen die je wilt. Daarnaast wordt de behandeling ook toegepast om asymmetrie te corrigeren. Bijvoorbeeld als je lip aan de ene kant dikker is dan aan de andere kant. Of als hij schuin weg loopt. Of na een ongeval. Afijn, een lipcorrectie met fillers komt zeer vaak voor.

Botox lippen niet de oplossing

Botox is een merknaam Botulinetoxine. Botox in lippen is nooit de oplossing. Metbotulinetoxine kun je spiertjes ontspannen die overmatig actief zijn. Zoals bijvoorbeeld bij fronsrimpels of kraaienpootjes. Rond de mond kunnen ze wel spiertjes ontspannen om hangende mondhoeken of een gummy smile (tandvlees glimlach) te voorkomen.

Waar moet je aan denken als je je lippen laat opvullen?

Wanneer je een lipcorrectie overweegt, raden wij aan altijd voor een ervaren arts te kiezen. Via injectablesbooking.nl kun je de artsen goed vergelijken. Het is belangrijk om goed je wensen te bespreken tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling. Wil je alleen je liplijn? Of meer volume? In je boven- of onderlip? Ook raden wij aan om bekend te zijn met het merk hyaluronzuur filler. Er zijn in Nederland enkele gerenommeerde merken beschikbaar. Het is belangrijk dat er niet voor een B-merk wordt gekozen. Ook kun je voor een lipfiller kiezen met lokale verdoving (lidocaïne) en zonder lokale verdoving.

De lipvergroting

De arts spuit de hyaluronzuur fillers met enkele prikjes op de gewenste plekken. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Uw lippen worden hiermee weer voller en strakker voor zes tot twaalf maanden. Daarna is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lipvergroting risico’s

Complicaties zijn zeldzaam, maar bijvoorbeeld een infectie komt wel af en toe voor. Lippen zijn complexe onderdelen van het lichaam. Er lopen veel spiertjes, zenuwen en bloedvaatjes. Na een lipvergroting kunnen de lippen rood en gezwollen zijn direct na de behandeling. Dit is op te lossen door te koelen. Ook kunnen bobbeltjes ontstaan. Dit is vaak een gevolg van ondeskundig injecteren. Deze bobbeltjes kunnen worden opgelost met hyaluronidase. Dit enzym lost de geïnjecteerde hyaluronzuur vrijwel direct op.

Complicaties die ontstaan door gebrek aan ervaring van de arts, het gebruik van verkeerde injecteertechnieken of het gebruik van niet de juiste fillers kunnend wel heftig zijn, maar zijn zeldzaam. Bij heftige pijn of verkleuring van de lip is het raadzaam direct contact op te nemen met de arts. 

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Eindhoven
Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Lipvergroting mislukt

Een lipvergroting mislukt maar zelden. Dit komt doordat wij in Nederland verstandige en deskundige artsen hebben. Indien de juist lipfiller wordt gebruikt en de juiste injectietechniek in acht wordt genomen dan loopt het zelden gierend uit de klauwen. Toch staat het internet vol met belachelijke lipvergroting foto’s. Dat komt doordat A. Iedereen smult van mislukte cosmetische behandelingen. En B. Doordat deze lippen vaak zijn opgevuld door niet deskundige artsen (maar bijvoorbeeld door schoonheidsspecialisten) en de gebruikte filler geen specifieke A-merk lipfiller was.

Lippen vergroten afspraak maken

Alle gerenommeerde klinieken en injectables artsen in Nederland staan in de database van injectablesbooking.nl. Kies voor een arts met ervaring en plan de behandeling die bij jou past! Zoek, vergelijk en boek jouw behandeling om je lippen op te spuiten!