Lip Fillers

Margaritha Adams
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Margaritha Adams

Volle lippen geven je een jonge en frisse uitstraling. Met lipfillers krijgen dunne lippen weer volume. Ze zien er (weer) strak en vol uit, terwijl ze nog steeds natuurlijk ogen. Daarnaast verminderen rimpeltjes rond de mond. Op deze pagina vind je alle informatie over lipfiller behandelingen, zodat je kunt ontdekken of het iets voor je is. Vergelijk klinieken in de buurt en vind jouw gespecialiseerde arts.

Lipfiller behandeling informatie

Prijs
vanaf €150
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
6-9 maanden
Pijnscore 1-10
3-5

Wat is een lip filler?

Een lipfiller is een cosmetische behandeling waarbij een gelachtige substantie, meestal op basis van hyaluronzuur, via injecties in de lippen wordt ingebracht. Dit zorgt voor vollere en meer gedefinieerde lippen. Lipfillers zijn een goede oplossing om het natuurlijke volume van de lippen terug te brengen. Het kan ook gebruikt worden om van nature dunne lippen op te vullen.

Fillers worden meestal na verloop van tijd door het lichaam afgebroken. De resultaten zijn houden meestal 6 tot 9 maanden aan (soms zelfs tot 12 maanden). Laat de behandeling altijd door een gekwalificeerde arts uitvoeren, vanwege de mogelijke risico's en voor een zo natuurlijk ogend resultaat. 

Wil je geen lipfillers, maar toch mooiere lippen? Misschien is de lipflip behandeling met botox meer iets voor jou. Deze behandeling werkt op basis van spierverslappers. Het kantelt je bovenlip naar buiten, waardoor hij voller lijkt. 

lipfiller-behandeling

Voor wie is de behandeling met lip fillers?

Lipfillers is de ideale cosmetische behandeling voor mensen die:

 • vollere lippen wensen;

 • asymmetrische lippen (of de contouren van de lippen) willen corrigeren;

 • het natuurlijke volume van de lip terug willen brengen; of

 • de rimpels rondom de mond willen verminderen. 

Een behandeling met lip fillers is er voor vrouwen die op een natuurlijke manier volle lippen willen en een jeugdiger uiterlijk. De injectable behandeling geeft meer volume aan van nature smalle, dunne lippen en zorgt voor een glanzend en natuurlijk resultaat. Het is ook geschikt voor mensen die hun asymmetrische lippen willen corrigeren of de contouren van de lippen willen laten herstellen.

Hoe ouder we worden, hoe dunner onze lippen worden. Soms blijft er slechts een dun streepje over en zijn ze nog nauwelijks zichtbaar. Een behandeling met lip filler brengt het originele volume terug in de lip, voor een frisse uitstraling en met behoud van de zachtheid. Daarnaast vermindert het de rimpels rond je mond, waardoor je er jonger uitziet.

Wettelijk gezien mag je lipfillers vanaf de leeftijd van 18, maar sommige klinieken hanteren een leeftijdsgrens van 25 jaar. Lees meer over de leeftijdsgrens van lipfillers.

Hoe werkt een behandeling met lip fillers? 

Voorafgaand wordt meestal een verdovende crème aangebracht. Dit om ongemakken te minimaliseren. Vervolgens brengt de cosmetisch arts de lip filler, met als belangrijkste bestanddeel hyaluronzuur (een lichaamseigen stof), zorgvuldig aan in de lippen met een kleine injectienaald. Er worden een aantal prikjes gedaan op de gewenste plekken. De behandeling duurt tussen de 10 en 20 minuten. 

Na de behandeling kunnen de lippen wat gevoelig en gezwollen zijn. Ze kunnen er ook wat rood uitzien. Na een paar dagen verdwijnen deze klachten. Zou je graag je lippen willen opvullen, maar zie je op tegen de mogelijke pijn/gevoeligheid? Lees dan eens ons artikel over de pijnlijkheid van lipfillers

Welke lipfiller technieken zijn er?

Er zijn verschillende technieken voor het opvullen van lippen met fillers. De bekendste technieken zijn:

Russian Method techniek
De Russian method techniek is de bekendste behandeltechniek. Deze behandeling kenmerkt zich door het lipvolume verticaal toe te laten nemen. De lippen worden dus niet naar voren toe gevuld. De methode wordt daarom ook wel Russian Flat Lips Method genoemd.

Keyhole's lipfiller
In het Nederlands ook wel de 'sleutelgat' methode genoemd. Deze manier van lippen opvullen resulteert bij een ontspannen houding in een klein gaatje in het midden tussen de boven- en onderlip. Deze behandeling wordt niet door iedere arts uitgevoerd en is ook niet voor iedereen geschikt. Vraag jouw arts naar de mogelijkheden.

Cupids' Bow lipfiller
Bij de Cupido's boog techniek wordt het midden van de bovenliprand aangezet. Hierdoor krijg je meer definitie in het midden van je lippen. 

Het resultaat van lipfillers

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar en houdt maandenlang aan. Het blijft zeker 6 tot 9 maanden zichtbaar. Het echte resultaat zie je meestal pas na een paar dagen, nadat de zwelling is afgenomen. Een lipfiller behandeling wordt altijd uitgevoerd met tijdelijke fillers. Deze worden na verloop van tijd vanzelf door het lichaam afgebroken. Uiteindelijk zullen je lippen de oorspronkelijke vorm dus weer aannemen.

Ben je niet tevreden met het resultaat? Wacht in elk geval 2 weken af, want pas dan zie je het optimale resultaat. Zijn je lippen dan voller dan je had gewild, zijn ze niet symmetrisch of ben je er gewoonweg ongelukkig mee? Met een hyaluronidase behandeling kunnen je fillers weer worden opgelost. Gelukkig is dit in de praktijk niet vaak nodig.

Lipfillers - voor en na

Benieuwd naar de resultaten van fillers in de lippen? Bekijk dan eens de voor- en na-foto's van de lipfiller behandeling

voor-en-na-foto-met-lipfiller

Lip filler voor en na

Lippen voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (voor)
Lippen voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Den Bosch
Lippen voor en na foto's van ANC Clinics (voor)
Lippen voor en na foto's van ANC Clinics (na)
Deze foto's zijn van ANC Clinics
Lippen voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Lippen voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Prijzen van een behandeling met lipfillers

Ben je ontevreden over je dunne, smalle lippen? Lipfillers geven zelfs de smalste lippen meer volume. Voordat je een behandeling ondergaat, is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn, omdat de prijzen voor lipfillers sterk kunnen variëren. De gemiddelde prijs voor 1 ML lipfiller is €350. Prijzen kunnen veel verschillen tussen verschillende klinieken, dus het is de moeite waard om te vergelijken.

De variatie in prijs heeft te maken met de ervaring van de arts en de reputatie van de kliniek. Een ervaren arts vraagt doorgaans een hoger tarief. Ook het merk van de filler speelt een rol bij de kosten van de behandeling. Populaire A-merken lipfillers zijn onder andere Belotero, Aliaxin, Restylane en Juvederm. Je kunt eenvoudig online de prijzen van verschillende klinieken met elkaar vergelijken om de beste optie voor jou te vinden.

De gemiddelde prijs voor een lipfiller behandeling is in Nederland: 

Merk

Eenheid

Gemiddelde prijs

Hyaluronzuur filler

0,5 ML

€ 267

 

1,0 ML

€ 350

Belotero filler

0,5 ML

€ 280

 

1,0 ML

€ 343

Aliaxin filler

0,5 ML

€ 272

 

1,0 ML

€ 333

Let op! Vergelijken van prijzen loont, maar het is belangrijk om altijd te kiezen voor een ervaren en gekwalificeerde arts. Jouw veiligheid en tevredenheid staat voorop. Ga dus niet alleen af op de prijs, maar onderzoek ook de ervaring en reputatie van de arts of kliniek. En lees de reviews van klanten die je voorgingen. 

Lipfiller behandeling voor volle lippen

Stappenplan lipfiller behandeling

Het traject voor een lip filler behandeling ziet er als volgt uit: 

Stap 1: kies een geschikte kliniek 

Kies één of twee klinieken voor een informatief consult en houd daarbij niet alleen rekening met prijs en afstand, maar ook met de ervaring en deskundigheid van de behandelend arts. Neem de tijd om reviews te lezen van voorgaande klanten om inzicht te krijgen in de klanttevredenheid, het verloop van de consults en de kwaliteit van de nazorg en follow-up. Deze informatie biedt een goed beeld van zowel de behandeling als de algehele dienstverlening.

Stap 2: consult met een cosmetisch arts

Als je na het eerste consult met de arts enthousiast bent, kun je een afspraak maken voor de behandeling. Heb je nog vragen of twijfels? Aarzel niet om contact op te nemen met de kliniek, zodat zij je vragen kunnen beantwoorden. Als alternatief kun je ook een consult aanvragen bij een andere kliniek. Neem de tijd om weloverwogen beslissingen te nemen en denk goed na voordat je een definitieve keuze maakt.

Stap 3: voorbereiding

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Vermijd het drinken van alcohol de avond voor en na de behandeling. Als je gevoelig bent voor koortslippen, bespreek dit dan met de arts. Hij/zij adviseert je over het voorkomen van een uitbraak door bijvoorbeeld het gebruik van Zovirax enkele dagen voor de behandeling.

Medicijnen als aspirines en ibuprofen vergroten het risico op blauwe plekken na de injecties. Als je een pijnstiller nodig hebt, kun je beter kiezen voor paracetamol. Overleg bij twijfel altijd met je arts.

Stap 4: de behandeling

De lipfiller behandeling gaat als volgt:

 • Er wordt (meestal) een verdovende crème aangebracht op en rond de lippen;

 • De lipfiller wordt zorgvuldig met een naald geïnjecteerd in de lippen;

 • De behandeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten;

 • Je krijgt informatie over de nazorg.

Stap 5: nazorg

Voor een zo mooi mogelijk resultaat is een goede nazorg belangrijk. De eerste dag na de behandeling moet je goed koelen (niet ijskoud, dat is gevaarlijk) met een schone theedoek tussen de lippen en het koelkompres. Masseer je lippen niet, dit wordt afgeraden. Warmte zorgt voor meer zwelling, daarom worden heet douchen, saunabezoek, stevig sporten en zonnebank de eerste 48 uur afgeraden. Wanneer je arts iets anders adviseert, dan is het raadzaam de adviezen van je behandelend arts op te volgen. 

Lees meer tips voor een optimale nazorg na een lipfiller behandeling. En geniet van het beste resultaat!

Lip Fillers

Nadelen en risico’s van een behandeling met lipfillers

Complicaties komen gelukkig zelden voor. In sommige gevallen kan er een infectie optreden vanwege de gevoeligheid van het lipgebied, waar veel spiertjes, zenuwen en bloedvaatjes lopen. Na het plaatsen van de fillers met een naald kunnen de lippen rood en licht gezwollen zijn; dit kan worden verholpen door de lippen te koelen.

Het ontstaan van bobbeltjes na een lipfiller behandeling kan duiden op een ondeskundige injectie door de arts. In dit geval kan een hyaluronidase behandeling de bobbeltjes oplossen. Deze behandeling is ook aan te raden als je niet tevreden bent over de fillers, omdat het hyaluronzuur kan worden afgebroken. Als je na de behandeling andere klachten of complicaties ervaart, zoals pijn of verkleuring van de lip, is het belangrijk om contact op te nemen met de arts. 

Een lipvergroting 'mislukt' gelukkig maar zelden. Dit komt omdat wij in Nederland deskundige artsen hebben. Als de juiste lipfiller wordt gebruikt en een reguliere injectietechniek wordt toegepast, dan loopt het zelden mis. 

Lipfiller ervaringen

Laat je je lippen voor de eerste keer behandelen met fillers? Lees je vooraf goed in, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Er is voldoende informatie beschikbaar over deze behandeling. Ook reviews geven je snel een goed beeld over of mensen tevreden zijn met het resultaat. Kies voor een kliniek bij jou in de buurt met gekwalificeerde artsen. Op Injectablesbooking.nl kun je reviews lezen van alle klinieken bij jou in de buurt. 

Lees hier het verhaal van Elise (36) over haar ervaring met lipfillers

Lipfiller reviews

Ik had vandaag afspraak voor mijn lipfillers bij dr Arthur. Ik ben geholpen bij de balie door een hele lieve en knappe dame Antara! Wauw wat was zij lief en heeft mij zoveel geholpen ben haar zo dankbaar want ik ben zo tevreden met het resultaat van vandaag! Ze kwam ook bij de behandelkamer bij me langs om ook even kort te bespreken met dr! Je bent geweldig... Toon meer »
Ik had vandaag afspraak voor mijn lipfillers bij dr Arthur.
Ik ben geholpen bij de balie door een hele lieve en knappe dame Antara! Wauw wat was zij lief en heeft mij zoveel geholpen ben haar zo dankbaar want ik ben zo tevreden met het resultaat van vandaag! Ze kwam ook bij de behandelkamer bij me langs om ook even kort te bespreken met dr! Je bent geweldig Antara nogmaals heel heel erg bedankt voor je ondersteuning! Toon minder »
24 juni 2022 11:11
Vandaag een lipfiller behandeling gehad. Bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en alles werd stap voor stap uitgelegd ik heb het namelijk nog nooit eerder gedaan, echt hele lieve vrouwen 🙏😊
Roxanna Langedijk
Beauty Icon Almere
15 november 2022 21:09
Ik ben 2 weken geleden behandeld in Utrecht voor lipfillers. Ik wilde graag een natuurlijk resultaat en wilde eigenlijk voor de 0.5 mg gaan, maar door het goede advies van de arts door het goed kijken naar mijn gezichtsverhoudingen en wens, heb ik toch gekozen voor 1 mg. Ik ben echt mega blij en tevreden. Ze legde alles goed uit en door de verdovende crème i... Toon meer »
Ik ben 2 weken geleden behandeld in Utrecht voor lipfillers. Ik wilde graag een natuurlijk resultaat en wilde eigenlijk voor de 0.5 mg gaan, maar door het goede advies van de arts door het goed kijken naar mijn gezichtsverhoudingen en wens, heb ik toch gekozen voor 1 mg. Ik ben echt mega blij en tevreden. Ze legde alles goed uit en door de verdovende crème is alles bijna pijnloos. Ik ben heel blij en kom zeker terug.

De kliniek is super schoon, professioneel en buiten het centrum. Je kunt er makkelijk parkeren en er lopen niet veel mensen voorbij de ingang dus je hoeft niet bang te zijn dat mensen je naar binnen zien gaan als je dit niet prettig vind. Aanrader! Toon minder »
Laura Scheij - Verwolf
De Gezichtskliniek - Rotterdam
15 september 2023 09:09

Welke cosmetisch arts is gespecialiseerd in lipfillers?

Iedere Cosmetisch Arts heeft wel een eigen specialiteit. Sommigen richten zich op 'gracieus oud' worden, anderen op 'No Trace Face' en anderen op lipbehandelingen. Bekijk in de zoekresultaten van Injectablesbooking welke artsen zich richten op lipbehandelingen.

Vind de beste lipfiller kliniek bij jou in de buurt

Op zoek naar de juiste kliniek voor jouw behandeling? Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Lees beoordelingen en ervaringen van voorgaande klanten, vergelijk prijzen en maak direct een afspraak voor een consult.

Via Injectablesbooking.nl zoek en boek je de beste artsen bij jou in de buurt.

Vind een lipfiller kliniek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lip Fillers

Veelgestelde vragen over lipfillers

1. Wat is een lipfiller?

Een lipfiller is speciaal ontwikkeld om het volume in en van de lippen te herstellen of op te vullen. Alle bekende filler merken hebben een specifieke lipfiller. Deze hebben exact de juiste kenmerken voor een lipvergroting (lip augmentatie).

2. Wat is het resultaat van een lipfiller?

Direct na de behandeling hebben je lippen flink meer volume. Vaak komt dat ook door de zwelling van de lip. Dit is een natuurlijk reactie op de lipfiller behandeling en trekt weer weg. Als je goed koelt (niet ijskoud, dat is gevaarlijk), dan neemt de zwelling af. Na 2 weken is het resultaat van de lipbehandeling optimaal en goed zichtbaar. 

3. Hoeveel pijn doet het plaatsen van een lipfiller?

Lipfillers kunnen behoorlijk pijnlijk zijn, zowel de prikjes als het inbrengen van de hyaluronzuur. De pijn kan wel worden onderdrukt door het gebruik van een verdovende crème, tandartsverdoving of verdoving gemengd door de filler. Vraag een cosmetische arts naar professioneel advies.

4. Hoelang duurt het herstel van lipfillers?

De eerste 2 tot 5 dagen kunnen je lippen gezwollen zijn. De gevoeligheid van de lippen neemt in de loop van deze dagen af. Wanneer je na 10 dagen nog klachten hebt kun je het beste contact opnemen met de behandelend arts.  

5. Kun je lippen verdoven tijdens een behandeling lipfillers?

In 95% van alle lipfiller behandelingen wordt verdoving toegepast. De arts geeft meestal de volgende verdoving:

 • Lidocaïne in de filler

 • 30 minuten voor een behandeling EMLA crème

 • Tandartsverdoving

6. Hoelang werken lip fillers?

Lipfillers zijn vaak 6 tot 9 maanden effectief. De duur hangt o.a. af van het gebruikte merk. Sommige merken staan bekend als natuurlijke, zachte en dynamische fillers. Dit geldt bijvoorbeeld voor Aliaxin LV, Restylane Kysse, Juvéderm Volift, Teosyal Kiss en Belotero Lips. Andere merken staan bekend als iets harder en stugger; deze fillers geven soms wat langer resultaat, maar niet altijd. Raadpleeg je arts voor persoonlijk advies m.b.t. het beste resultaat. 

7. Is er een lipfiller aanbieding?

In principe heeft de Nederlandse vereniging van cosmetisch artsen (NVCG) afgesproken dat er niet met aanbiedingen mag worden gewerkt. Zij vinden dat mensen niet onder tijdsdruk moeten kiezen voor een behandeling met lipfillers. Toch zijn er soms lipfiller aanbiedingen of kortingen te vinden. Hou Injectablesbooking.nl in de gaten voor alle actuele prijzen. Voer je locatie in en vergelijk de prijzen van alle klinieken bij jou in de buurt.

8. Wat gebeurt er als je stopt met lipfillers?

Het product wordt volledig door je lichaam afgebroken. Na verloop van tijd nemen je lippen dus weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Wanneer de lippen over langere periode exorbitant opgevuld zijn geweest, kan het zijn dat ze niet meer volledig terugkeren in de oude vorm. Stel deze vraag ook aan de cosmetisch arts voor deskundig en persoonlijk advies.

9. Kan je zoenen na lipfillers?

Zodra de gevoeligheid uit je lippen is, meestal van 2 tot 5 dagen, kun je gewoon weer zoenen. Het is niet raadzaam om de eerste uren na de behandeling te zoenen. Ook in verband met eventueel infectiegevaar. Daarna kun je het zelf bepalen op basis van wat goed en fijn voelt voor jou.

10. Waarom geen lipfillers laten zetten?

Veel mensen zijn blij met lipfillers, maar je moet zelf bepalen of het past bij jou. Maak de keuze voor jezelf, en weeg de eventuele risico's/nadelen af tegen het gewenste resultaat. Een behandeling geeft gemiddeld 6 tot 9 maanden resultaat. Vergelijk alle klinieken en kies een kliniek die bij jou past voor een vrijblijvend consult met de arts.

11. Hoelang kan de pijn van lipfillers aanhouden?

Na een behandeling kunnen de lippen pijn doen, door de zwelling of doordat er wat velletjes loslaten door de zwelling. Er staat dan wat spanning op. Het advies is om regelmatig te koelen met een doekje ertussen. Ook is het aan te raden de eerste dagen goed met vaseline te smeren. Na 2 weken horen alle klachten verdwenen te zijn. Is dat niet zo? Neem dan contact op met je behandelend arts.

12. Kun je je lippen ook vergoten met botox?

Botox, ook bekend als Botulinetoxine, is een merknaam die vaak wordt geassocieerd met cosmetische behandelingen. Hoewel 'Botoxlippen' een veelgevraagde behandeling is, is het belangrijk om te weten dat lippen niet kunnen worden opgevuld met botulinetoxine. Botox wordt voornamelijk gebruikt om overactieve spiertjes te ontspannen, zoals bij fronsrimpels en kraaienpootjes, maar het kan niet worden gebruikt voor het opvullen van de lippen. Botox kan echter wel worden ingezet om hangende mondhoeken te voorkomen of een 'gummy smile' (tandvlees glimlach) te verminderen. Voor het verkrijgen van voller ogende lippen wordt een lipflip behandeling met botulinetoxine wel gebruikt, waarbij de lip iets naar buiten wordt gekanteld.

13. Waar moet je aan denken als je je lippen laat opvullen?

Als je een lipcorrectie overweegt, raden wij aan om altijd voor een ervaren arts te kiezen. Via injectablesbooking.nl kun je de verschillende artsen goed en makkelijk vergelijken. Het is belangrijk om goed je wensen te bespreken tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling. Wil je dat alleen je liplijn zichtbaar is? Wil je meer volume? En waar, alleen in je bovenlip of ook onderlip?

Kies voor een arts die bekend is met het merk hyaluronzuur filler. Er zijn in Nederland enkele gerenommeerde merken beschikbaar. Het is belangrijk dat niet voor een B-merk wordt gekozen. Ook kun je voor een lipfiller kiezen met en zonder lokale verdoving (lidocaïne).

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt