Traangoot filler voor een frisse blik

6 februari 2023
Thanya Tha-In
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Dr. Thanya Tha-In

De traangoten zijn één van de meest behandelde gebieden in het gezicht. Traangoten zijn de geultjes die vanuit de ooghoeken onder de ogen langs lopen. Wanneer je daar een dunne huid hebt, vermoeid bent of wanneer de traangoten iets ingevallen zijn, dan ontstaan ‘wallen’. De traangoten kun je laten behandelen met fillers. Een arts verdeeld een dunne traangoot filler subtiel in de huid. Daardoor wordt de huid opgevuld en zie je er weer fris en stralend uit! Lees alles over deze populaire cosmetische behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Traangoot filler behandeling informatie

Prijs
vanaf €270
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
8-12 maanden
Pijnscore 1-10
2

Wat zijn traangoten? 

De traangoot is het geultje onder je oog, dat vanuit de binnenste ooghoek schuin naar beneden loopt. Traangoten zijn de belangrijkste oorzaak van donkere kringen om je ogen. Ze ontstaan door volumeverlies en worden meestal veroorzaakt door ouderdom of vermoeidheid. Bij sommige mensen zijn de traangoten ingevallen of omdat de huid daar erg dun is waardoor je er vermoeid uitziet terwijl je dat niet bent.

wat-is-een-traangoot

Wat is een traangoot filler?

Een traangoot filler vult de traangoot, waardoor de traangoten niet meer ingevallen zijn. Dit zorgt ervoor dat de donkere kringen en wallen verdwijnen. Het resultaat: je ziet er weer stralend uit! 
De filler bestaat uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zorgt voor een mooie, volle huid. Daardoor is de filler volledig afbreekbaar voor jouw lichaam. Nadat de traangoot is gevuld heb je er acht tot soms wel twaalf maanden plezier van met een verbluffend resultaat. Direct na de behandeling is het resultaat al zichtbaar. 

Traangoot fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Lees meer over alle verschillende filler merken.


Hyaluronzuur fillers zijn volledig afbreekbaar en zijn tussen de negen en soms wel tot twaalf maanden effectief. Ze geven dus een lang resultaat. Komen er toch weer donkere wallen? Dan kan de behandeling worden herhaald. Vaak is een kleine touch-up al voldoende. Een behandeling duurt maar een half uur en het resultaat is direct zichtbaar. Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

traangoot-filler

Wat is traangootbehandeling en hoe werkt het? 

Een traangootbehandeling, of een behandeling om je wallen te verwijderen, is een enorm populaire cosmetische behandeling. Nadat de traangoot is gevuld heb je er acht tot soms wel twaalf maanden plezier van met een verbluffend resultaat. Direct na de behandeling zelf is dit resultaat al zichtbaar.
De arts zet tijdens de behandeling met een dunne naald een zachte hyaluronzuur filler onder de ogen. Het traangootje wordt opgevuld. Het resultaat: de donkere kringen en je wallen zijn weg.

Wat zijn de nadelen en risico's van een traangoot filler behandeling? 

Na de behandeling met een traangoot filler kan het zijn dat je een paar dagen last hebt van een lichte zwelling. Ook kan het gebied onder de ogen wat gevoeliger zijn, maar dit is slechts tijdelijk. Laat de behandeling door een ervaren arts doen, dan verklein je de kans op complicaties.
Wanneer je niet tevreden bent met de behandeling dan kan de filler worden opgelost met hyaluronidase.

Stappenplan voor aanvraag behandeling traangoot opvullen

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult? Worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 3. 3 Behandeling
 4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Beste kliniek voor een traangoot filler behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een traangoot filler behandeling? Let vooral op de ervaring en expertise van de arts in kwestie als je een keuze gaat maken voor een kliniek. Reviews van andere klanten geven je een goed beeld over de kwaliteit van de behandelingen. Heb je een goed gevoel bij het eerste consult met de arts? Dan kun je een afspraak maken voor de behandeling. Een cosmetisch arts KNMG, plastisch chirurg of dermatoloog zijn medisch specialisten die een toepasselijke medische titel hebben.

Vind de beste kliniek voor een traangootbehandeling

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Traangoot filler voor en na 

Wat is het resultaat van een traangoot filler behandeling? Voor de behandeling heb je donkere kringen onder je ogen, zie je er vermoeid uit en tekenen de wallen jouw gezicht. Na de behandeling zijn de wallen en donkere kringen onder de ogen weg. Je maakt weer een frisse en stralende indruk. De foto’s van voor en na de behandeling spreken voor zich. Je ziet in de onderste foto dat de donkere kringen rond de ogen vrijwel zijn verdwenen. 

traangoot filler behandeling voor en na

Credits voor bovenstaand traangoten behandeling resultaat gaan naar Skin+Surgery Den Haag en Skin+Surgery Bergschenhoek.

Wat kost een traangoot filler behandeling? 

De gemiddelde prijs voor een traangoot filler behandeling in Nederland ligt tussen €300 en €500. De prijs die je betaalt ligt aan de arts, kliniek, of het merk van de filler die gebruikt wordt. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen voor een traangootfiller behandeling per filler merk: 

MerkPrijs per ML traangoot filler (gemiddeld)
Saypha€ 250 - € 350
Stylage€ 275 - € 375
Aliaxin€ 300 - € 400
Belotero€ 300 - € 400
Restylane€ 350 - € 450
Teosyal€ 350 - € 450
Juvéderm   € 400 - € 500


Een traangootbehandeling is een delicate behandeling en daarom is het raadzaam op zoek te gaan naar een erkende cosmetisch arts. Bij de behandeling van wallen is iedere millimeter cruciaal. Laat daarom niet de prijs, maar kwaliteit de doorslag geven. Lees meer over de prijzen van een traangoot filler behandeling. Traangoot filler voor mannen

Veel mannen hebben wallen of donkere kringen rond de ogen. Daardoor zien zij er vermoeid uit. Deze vermoeide blik kan komen door een zware levensstijl of door genetische aanleg. Een fillerbehandeling kan dan een oplossing zijn. Doordat de huid van de traangoot subtiel wordt opgevuld, is de vermoeide blik vaak verleden tijd. 
Lees meer over de traangoot filler voor mannen.

man met traangoot behandeling

Voorbereiding voor een traangootbehandeling

Hoe bereid je je optimaal voor op een traangoot behandeling?


 1. Kies een deskundige en ervaren cosmetisch arts.
 2. Kies voor een behandeling wanneer je een klik voelt en vertrouwen hebt in de arts
 3. Drink van tevoren geen alcohol, rook 48 uur geen sigaret, bespreek bloedverdunners met je arts
 4. Vaak zit er lidocaine in de filler. Dat is een verdovingsvloeistof. De behandeling wordt niet als enorm pijnlijk ervaren. Toch is het goed om je op enige pijn in te stellen. Het kan toch gevoelig zijn. En dan valt het uiteindelijk vaak mee!
 5. Blijf na de behandeling van je neus af. Dat voorkomt infecties. Laat je gezicht ook de eerste week niet behandelen door bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste.
 6. Bezoek de eerste dagen geen sauna, zonnebank of whirlpool.
 7. Het eindresultaat is na 2 weken bereikt, pas dan kun je het resultaat beoordelen.

Nazorg: wat mag niet na een traangoot filler behandeling?

Het nazorg advies na een traangoot filler is: 

 1. Koel de eerste 24-48 uur na de behandeling met een ijspak met een dunne doek ertussen. (voorkom bevriezing!)
 2. Rook de eerste 4-6 uur niet.
 3. Plan voor 24 uur na de behandeling geen zware (sportieve) inspanning
 4. Plan tot 2 weken na de behandeling geen saunabezoek, stoombaden, zonnebanken, massages en gezichtsbehandelingen.
 5. Gebruik voor 24 uur geen make up (medische camouflage in overleg met de arts)
 6. Slaap de eerste nacht op je rug en gebruik een extra kussen onder je hoofd.
 7. Drink 48 uur na de behandeling geen alcohol, maar wel veel water.
 8. Eet groente en fruit en vermijd overmatig gezouten voedsel.

Lees meer over fillers nazorg

traangoot behandeling

Traangoot filler ervaringen

Op deze website kun je van alle klinieken reviews lezen. Vul je locatie in en sorteer de klinieken op beoordeling. Lees traangoot ervaringen. Ook elders online is veel informatie te vinden over traangoot filler behandelingen. Omdat het zo’n populaire kleine ingreep is, kun je ook veel reviews vinden. Lees, voordat je een keuze maakt voor een kliniek, wat de resultaten zijn van de behandelingen die zij uitvoeren. Kies voor een arts die al jarenlang met injectables werkt en boek daar je eerste vrijblijvende consult.

Lees meer ervaringen van een traangootfiller behandeling. 

Resultaat

Het resultaat houdt gemiddeld 9 maanden aan (range 8-12 maanden). Het resultaat is ook afhankelijk van het gebruikte merk filler. Vraag je arts of er wordt gewerkt met één van de A-merk fillers.

Traangoot filler behandeling recensies

Ik vind het fijn dat deze kliniek bij mijn in de buurt is geopend.
Ik heb de frons, kraaienpootjes, neuslippenplooi en traangoot behandeling ondergaan bij Dream Clinics Hoofddorp. Ik ben echt blij met het resultaat! Ik zie er nu meer uitgerust en frisser uit. De arts is zorgzaam, deskundig en luistert naar wat je wil.
Henning Weigand
Dream Clinics Hoofddorp
17 december 2019 06:06
Wat een superfijne arts is Imraan! Hij stelt je helemaal op je gemak en dringt je niks op. Ik heb de traangootbehandeling door hem laten uitvoeren, het was volledig pijnloos en ik ben enorm tevreden!
2 maart 2022 15:03
Ik ben vaste klant bij Beautyicon en ben zeer tevreden met de behandelingen en de leuke vriendelijke dames. Zij hebben super goeie arts Dr. Abawi neemt alle tijd voor je, hij is deskundig en weet precies wat hij doet. ik heb botox, lip vergroting en traangoot behandeling gedaan bij hem en ben zeer tevreden met alle behandelingen. Ook neem ik verschillende be... Toon meer »
Ik ben vaste klant bij Beautyicon en ben zeer tevreden met de behandelingen en de leuke vriendelijke dames. Zij hebben super goeie arts Dr. Abawi neemt alle tijd voor je, hij is deskundig en weet precies wat hij doet. ik heb botox, lip vergroting en traangoot behandeling gedaan bij hem en ben zeer tevreden met alle behandelingen. Ook neem ik verschillende behandelingen hier allemaal top resultaat ! Dankjewel en tot snel.. Toon minder »
Rita Rewti
Beauty Icon Almere
31 januari 2023 12:12
Ik ben hier geweest voor een traangootbehandeling en uitstekend geholpen. Er werd alle tijd voor me genomen en veel rekening gehouden met het feit dat ik snel flauwval. Uitstekende service!
17 mei 2021 10:10
Super ervaring gehad. Traangoot behandeling laten doen. Eerste keer dat ik iets heb laten doen en vond best spannend. Maar merel stelt je op je gemak. En nu al altijd blij met het resultaat! Onwijs bedankt. Ik kom zeker terug in de toekomst.
28 augustus 2022 19:07

Vul je adres hier in en vergelijk klinieken

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over traangoot fillers

1. Wat is een traangoot filler?

Een traangoot filler is een hyaluronzuur filler die exact de juiste dikte heeft om in de traangoot, onder oogleden, een goed resultaat te geven. Alle bekende merken hyaluronzuur fillers hebben een traangoot filler variant. Vraag je cosmetisch arts naar het merk waarmee wordt gewerkt.

Een traangoot behandeling is één van de populairste filler behandelingen. Wanneer je een vermoeide blik hebt door donkere kringen onder je ogen, dan is een traangoot behandeling een uitkomst. Deze behandeling wordt niet door alle injectables artsen uitgevoerd. Het is een behandeling waarbij zeer nauwkeurig moet worden gewerkt. Het is om die reden aan te raden om te kiezen voor een arts die veel ervaring heeft met fillers.

2. Wanneer zie ik resultaat na een behandeling met traangoot fillers?

Direct na de behandeling is het resultaat zichtbaar. Het behandelde gebied kan wel iets gezwollen en gevoelig zijn. Na ruim twee weken is het eindresultaat goed zichtbaar. Vanuit privacyoverwegingen laten klinieken online niet veel traangoot voor en na foto's zien. Bij kwalitatieve klinieken is dit tijdens een consult op locatie wel mogelijk. Vaak hebben zij veel voor en na foto´s van een traangoot filler behandeling.

3. Is een traangoot behandeling met fillers veilig?

Als je kiest voor een ervaren arts die werkt met één van de A-merk hyaluronzuur fillers, dan wordt een traangoot filler behandeling als veilig beschouwd. Lang niet alle artsen voeren deze behandeling uit. Dat komt omdat het resultaat zo nauw luistert en het is millimeterwerk. Cliënten houden door de fillerbehandeling soms een blijvende zwelling in het onderooglid. Selecteer daarom zorgvuldig je cosmetisch arts. 

4. Wat zijn de risico´s van het laten opvullen van de traangoot?

De onderoogleden zijn een gebied waar snel een zwelling kan ontstaan. De ene persoon is daar gevoeliger voor dan de andere persoon. Wanneer je vaak vocht vasthoudt onder je ogen, dan wordt een traangoot filler soms afgeraden. Het is extreem belangrijk om de juiste hyaluronzuur filler variant te gebruiken. Liefst een hyaluronzuur filler, die niet de neiging heeft om vocht te binden. 

Vergelijk alle klinieken voor een traan goot behandeling bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

5. Is een traangoot behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een behandeling met traangoot fillers niet als pijnlijk. Op pijnschaal 1 - 10 krijgt deze behandeling een 2. Er wordt onder het oog één gaatje geprikt, dat is vaak het gevoeligst. De traangoot filler wordt via dit prikgaatje in de huid verdeeld. Het verdelen van de filler met een canule geeft een wat drukkend gevoel. 

6. Kan een traangoot filler worden verwijderd?

Met een hyaluronidase behandeling kan de hyaluronzuur filler worden opgelost. Daarna is de filler weg.

7. Hoe vaak moet je je traangoot opvullen met fillers voor een blijvend resultaat?

Eén behandeling met een traangoot filler is voldoende. Een traangoot filler is namelijk over het algemeen 9 -12 maanden effectief. In sommige gevallen houdt het resultaat zelfs 18-20 maanden aan. Dit is onder andere afhankelijk van het gebruikte merk filler. Is het resultaat niet meer zichtbaar en heb je weer donkere kringen en wallen onder je ogen? Dan kun je ervoor kiezen om weer behandeld te worden met een traangoot filler.

8. Hoe verzorg ik mijn ogen na een behandeling met traangoot fillers?

Koel drie keer per dag je ogen met een schone theedoek ertussen. In de eerste 48 uur na de behandeling mag je niet sporten en de ogen masseren.

9. Wat kost een traangoot filler behandeling?

De gemiddelde prijs voor een behandeling met traangoot fillers ligt tussen de € 300 en € 500 per behandeling. De gemiddelde prijs per traangoot filler merk is: 

Merk traangootfiller Prijs per ML traangoot filler (gemiddeld)
Saypha€ 250 - € 350
Stylage€ 275 - € 375
Aliaxin€ 300 - € 400
Belotero€ 300 - € 400
Restylane€ 350 - € 450
Teosyal€ 350 - € 450
Juvéderm   € 400 - € 500

10. Wat is de beste kliniek voor traangoot fillers behandelingen?

Kies een kliniek die al wat langer bestaat en over een langere periode goede reviews heeft. Selecteer een arts met de juiste ervaring en expertise.

Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl. Kies een ervaren cosmetisch arts en plan eerste een vrijblijvend consult. Als je een goed gevoel hebt dan kun je je tijdens een tweede afspraak laten behandelen.

11. Wat zijn de nadelen van traangoot fillers?

De traangoot is een delicaat behandelgebied. De huid is heel dun vlak onder de ogen. Mensen houden hier ook gemakkelijker vocht vast. Het vereist ervaring om deze behandeling goed en kundig uit te voeren. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren arts. 

12. Wordt een traangoot filler door de verzekering vergoed?

Nee, een traangoot behandeling met fillers wordt niet door de zorgverzekering vergoed. Als er sprake is van (gedeeltelijke) gezichtsverlamming of van asymmetrie na een ongeluk (trauma) dan kan het zijn dat je bij enkele klinieken voor een vergoeding van de behandeling in aanmerking komt. Informeer bij je zorgverzekering voor meer informatie.

13. Hoelang blijft de traangoot filler zitten?

Ongeveer tien dagen na de behandeling is het resultaat optimaal. De dunne huid is subtiel opgevuld, de donkere schaduw is verdwenen door een vloeiende overgang naar de jukbeenderen. De vermoeide blik is weg en je hebt een fitte uitstraling! Een traangoot filler is gemiddeld 9-12 maanden effectief. In sommige gevallen houdt het resultaat zelfs 18-20 maanden aan. De filler wordt vervolgens door het lichaam opgenomen. Wil je blijvend resultaat? Dan kun je daarna een nieuwe behandeling inplannen bij de arts.

14. Welke filler wordt gebruikt voor een traangoot filler behandeling?

Meestal wordt de huid van de traangoot opgevuld met een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Deze filler wordt met een dunne naald of canule gelijkmatig verdeeld in de traangoot. De cosmetisch arts kiest hiervoor een filler met de juiste cohesiviteit. Er zijn veel verschillende merken hyaluronzuur. Wij raden aan om te kiezen voor een A-merk hyaluronzuur. Deze merken hyaluronzuren hebben verschillende varianten, waaronder geschikte voor een traangoot behandeling.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt