Botox Behandelingen

Ontdek hoe botox een oplossing biedt voor het verminderen van rimpels en het behandelen van andere medische problemen. Rimpels ontstaan op plekken in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. Door spieren met botox te injecteren, ontspannen de spieren en verminderen ze de samentrekking, waardoor de rimpels vervagen.

Naast het verminderen van rimpels, wordt botox ook gebruikt bij de behandeling van migraine, tandenknarsen en overmatig zweten.

Onze artsen streven altijd naar een natuurlijk resultaat, waarbij je gezicht er zachter en gezonder uitziet. Ontdek hoe botox jou kan helpen om je natuurlijke schoonheid te behouden en te versterken.

Prijs
vanaf €79
Behandeltijd
10-15 min
Effect
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
2

Wat is Botox?

Botox, ook wel bekend als Botulinetoxine, is een uit de natuur verkregen eiwit dat wordt gebruikt om de spieren tijdelijk te ontspannen. Dit eiwit is afkomstig van de bacterie Clostridium botulinum.

Botulinetoxine werkt door direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid te blokkeren. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen, wat resulteert in een gladdere en jonger uitziende huid.

In Nederland worden verschillende merken Botulinetoxine gebruikt, waaronder Azzalure, Bocouture. Onze merken bieden allemaal een effectieve en veilige behandeling voor het verminderen van rimpels en het behandelen van andere aandoeningen.

Welke rimpels worden er behandeld met Botox?

Botox is effectief in het verminderen van verschillende soorten rimpels en lijnen in het gezicht. Hier zijn enkele van de meest behandelde rimpelzones met Botox:

  • Wenkbrauwlift:Bij deze behandeling wordt botox gebruikt om de spieren rond de wenkbrauwen te ontspannen, waardoor de wenkbrauwen een natuurlijke lift krijgen en een meer open en jeugdige uitstraling ontstaat.

  • Lipflip: Door botox in de spieren rond de lippen te injecteren, kan een subtiele lifting van de bovenlip worden bereikt, waardoor deze voller lijkt en minder naar binnen krult bij het lachen.

  • Bunny lines:Botox kan worden gebruikt om de lijnen die ontstaan aan de zijkanten van de neus bij het lachen te verminderen, ook wel bekend als "bunny lines". Dit zorgt voor een gladdere uitstraling van de neus en het gezicht.

  • Fronsrimpels: Botox kan worden geïnjecteerd in de spieren tussen de wenkbrauwen om fronsrimpels te verminderen en een ontspannen uitstraling van het voorhoofd te bevorderen.

  • Kraaienpootjes: Door botox in de spieren rond de ogen te injecteren, kunnen kraaienpootjes worden verminderd, waardoor een gladdere en jeugdigere uitstraling van de ogen ontstaat.

De behandelgebieden 

Medische Toepassingen van Botulinetoxine

Naast cosmetische doeleinden wordt Botulinetoxine ook veelvuldig gebruikt voor de behandeling van verschillende medische aandoeningen.

Botox migraine

Botox heeft zich als een effectieve behandeling voor migraine bewezen. Onderzoek toont aan dat maar liefst 70% van de mensen met migraine baat heeft bij een botox behandeling. Hoewel de precieze oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn onbekend is, zijn er aanwijzingen dat verhoogde spierspanning hierbij een rol speelt. Botox tegen hoofdpijn en migraine zorgt ervoor dat de spieren ontspannen, waardoor hoofdpijnklachten kunnen verminderen.

Botox bij Tandenknarsen

Tandenknarsen kan leiden tot overmatige slijtage van de tanden, gebroken tanden en andere problemen. Een botox behandeling tegen tandenknarsen kan helpen de tanden te beschermen en pijn te verlichten die vaak samengaat met tandenknarsen. Botox ontspant de behandelde spier, waardoor deze minder hard kan samentrekken. Bij de behandeling tegen tandenknarsen wordt Botox geïnjecteerd in de masseter, de grote kauwspieren aan de zijkant van je kaak. Dit vermindert de spieractiviteit, waardoor de druk en het krachtige samentrekken tijdens het knarsen wordt verminderd.

Botox bij Overmatig Zweten

Botulinetoxine blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Met een botox behandeling tegen overmatig zweten wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren, bijvoorbeeld in de oksels. Botox biedt een effectieve oplossing voor mensen die last hebben van overmatig zweten en kan hun kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.

Alles over een botox behandeling

Een botox behandeling biedt een effectieve oplossing voor het verminderen van rimpels en het behandelen van andere medische problemen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van een botox behandeling:

Botox, ook bekend als Botuline toxine, werkt door het 'aanspansignaal' tussen de zenuwtjes in de huid en de spiertjes in de huid te blokkeren. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen, wat resulteert in een gladdere en jeugdigere uitstraling.

Botox behandelingen worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het injecteren van botox is vrijwel pijnloos waardoor een verdoving meestal niet nodig is.

De duur van een botox behandelingen is kort, meestal tussen de 5 en 10 minuten. Het zijn snelle en gemakkelijke procedures die vaak tijdens een 'lunchpauze' kan worden uitgevoerd.

Het optimale effect van een botox behandeling is meestal zichtbaar na ongeveer 1-2 weken. Binnen deze tijd begint de botox zijn werk te doen en worden de spieren geleidelijk aan ontspannen.

Het effect van een botox behandeling houdt gemiddeld 2 tot 6 maanden aan, afhankelijk van de behandeling en individuele factoren. Na deze periode groeien er weer nieuwe zenuwuiteinden om de geblokkeerde zenuwuiteinden te vervangen. Indien gewenst is zijn er herhaal behandelingen mogelijk om de rimpels voorgoed te verwijderen.

Onze ervaren artsen streven altijd naar een natuurlijk resultaat en houden rekening met de wensen en natuurlijke trekken van jouw gezicht. Ze zorgen ervoor dat de behandeling past bij jouw unieke uitstraling en esthetische doelen.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven worden niet behandeld met botox, omdat de veiligheid van de behandeling tijdens deze periodes niet volledig is vastgesteld.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Alcohol drinken vóór een behandeling wordt afgeraden, alcohol werkt bloed verdunnend en zo is de kans op een blauw plekje na de behandeling iets groter. Dit geldt ook voor bloedverdunnende medicijnen. Raadpleeg daarvoor wel altijd de voorschrijvend arts. 

Nazorg

Gelijk na de behandeling kunnen alle dagelijkse activiteiten worden hervat. Er zijn echter wel een paar adviezen die we je aanraden. Voorkom binnen 2 weken na de behandeling UV-straling in de vorm van direct zonlicht maar ook in de vorm van een zonnebank. UV-stralingen kunnen het effect van een botox behandeling namelijk negatief beïnvloeden. Ook raden we je af om binnen 2 weken een sauna of stoombad te bezoeken. Daarnaast raden we je aan om minimaal 6 uur na de behandeling niet te roken. Sport de eerste 24 uur niet te zwaar en draag de eerste 24 uur na de botox behandeling geen make-up rondom het behandelde gebied.

Botox Behandelingen

Botox prijzen

De kosten van een Botox behandeling verschillen tussen de €80 en €250 per zone bij de diverse klinieken. Sommige klinieken kiezen ervoor om zich op een dure locatie te vestigen en sommige klinieken kiezen voor ervaren cosmetisch artsen (deze zijn vaak duurder). Sommige klinieken werken met een goedkoper merk botulinetoxine (de A-merken zijn Vistabel/Botox, Azzalure/Dysport en Bocouture). Sommige klinieken kunnen groter (goedkoper) inkopen. Sommige klinieken hanteren een kortere behandeltijd (kunnen dus meer behandelingen uitvoeren).

Gemiddelde botox prijzen per behandeling:

Behandeling

Gemiddelde prijs in NL

Één zone Botox*

€139

Twee zones Botox

€247

Drie zones Botox

€352

Baby Botox (mini- of light Botox)

€105

Wenkbrauwlift

€105

Gummy Smile (tandvlees zichtbaar bij glimlach)   

€115

Hangende mondhoeken

€115

Tandenknarsen

€350

Overmatig zweten (oksels)

€465

Migraine

Prijs op aanvraag

 

Het is raadzaam om de kwaliteit van de behandeling als leidraad te nemen, niet alleen de prijs.

Is botox veilig?

Over het algemeen erkennen wetenschappers; bij deskundig gebruik door een medische professional wordt een behandeling met botulinetoxine als niet risicovol beschouwd. Ofwel: je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van de behandeling. Botuline toxine wordt sinds de jaren '80 veelvuldig gebruikt als medische behandeling. Onder andere tegen spasmes, urine verlies en andere neurologische aandoeningen worden veel hogere doseringen botulinetoxine gebruikt dan in de cosmetische wereld. Er zijn momenteel geen signalen dat botulinetoxine op lange termijn gevaarlijk is. Botulinetoxine wordt inmiddels al meer dan 35 jaar toegepast en tegenwoordig worden er jaarlijks 450.000 behandelingen uitgevoerd in Nederland. Dat is natuurlijk een enorm aantal! Er zijn zijn natuurlijk wel risico's verboden aan een botoxbehandeling, maar die komen zelden voor.

Veelgestelde vragen over een botox behandeling

Wat is botox?

Hoe lang blijft botox zitten?

Wat is baby botox?

Botox voor en na foto's

Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Amstelveen (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Amstelveen (na)
Deze foto's zijn van Dutchinjectables Amstelveen
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Den Bosch (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Den Bosch
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Happy Fillers (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Happy Fillers (na)
Deze foto's zijn van Happy Fillers
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van HUID Den Haag (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van HUID Den Haag (na)
Deze foto's zijn van HUID Den Haag
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables - Huidzorg Houten (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables - Huidzorg Houten (na)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van HUID Rotterdam (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van HUID Rotterdam (na)
Deze foto's zijn van HUID Rotterdam
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dream Fillers (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dream Fillers (na)
Deze foto's zijn van Dream Fillers
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Westervoort (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Westervoort (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Westervoort
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Amsterdam (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Amsterdam (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Amsterdam
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Stephanie's Salon (voor)
Voorhoofdsrimpels voor en na foto's van Stephanie's Salon (na)
Deze foto's zijn van Stephanie's Salon

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 295,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
BeloteroProfhiloRadiesse (1,5 ML)RestylaneStylage
Bekijk agenda
Onlangs 30x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 450,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
ProfhiloRestylaneSculptra (per flacon 10 ML)Stylage
Bekijk agenda
Onlangs 10x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profhilo per 2 ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 4x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 89,00
Filler per ml v.a.
€ 195,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 275,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
BeloteroProfhiloStylage
Onlangs 55x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 299,00
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
BeloteroProfhiloRadiesse (1,5 ML)Restylane
Onlangs 10x geboekt
Medical Beauty Clinic
Medical Beauty Clinic
Huis ter Heide, Amersfoortseweg 57
3 km
Botox zone v.a.
€ 185,00
Filler per ml v.a.
€ 485,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 350,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profhilo per 2 ml v.a.
€ 275,00
Profiel bekijken
Botox deal: 1 zone Botox + wenkbrauwlift van €134 voor €99!✨
BeloteroProfhiloRadiesse (1,5 ML)
Onlangs 16x geboekt
Kliniek Cosmetiek Zeist
Kliniek Cosmetiek Zeist
Zeist, Jagersingel 1
5 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profhilo per 2 ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt