Botox

19 januari 2024
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin
 1. 1 Vergelijk Botox behandelingen
 2. 2 Alle klinieken in Nederland
 3. 3 Lees reviews en maak direct een afspraak
 4. 4 Dankzij Botox van je rimpels af!

Vergelijk Botox behandelingen in Nederland eenvoudig op Injectablesbooking.

Bekijk en vergelijk welke Botox behandeling en Botox kliniek het beste bij jou past. Wij bieden een vergelijking van alle Botox klinieken in Nederland. Vergelijk klinieken in de buurt en maak direct een afspraak. Op deze pagina vind je alle informatie over de algemene botox behandeling en kun je direct door naar de kliniek naar keuze.

Voor en na foto botoxbehandeling

Fronsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Groningen - Leek (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Groningen - Leek (na)
Deze foto's zijn van Dutchinjectables Groningen - Leek
Fronsrimpels voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek
Fronsrimpels voor en na foto's van Stephanie's Salon (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van Stephanie's Salon (na)
Deze foto's zijn van Stephanie's Salon
Fronsrimpels voor en na foto's van SkinSurgery Clinics Den Haag (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van SkinSurgery Clinics Den Haag (na)
Deze foto's zijn van SkinSurgery Clinics Den Haag
Fronsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Amstelveen (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van Ivy clinics Amstelveen (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Amstelveen

De behandeling

Een behandeling met botox (botuline toxine) is een veilige, effectieve en zeer populaire cosmetische en medische behandeling. Naar schatting zijn er wereldwijd al meer dan 150 miljoen behandelingen uitgevoerd. Ook in Nederland is het populair met meer dan 450.000 behandelingen per jaar. Daarmee is het zeker geen behandeling meer die uitsluitend voor de high society is. Natuurlijk, onder BN’ers, politici, influencers en bijna iedereen op televisie zijn injectables (botox of fillers) gebruikelijk, maar ook mensen in het bedrijfsleven, schoolmeesters en juffen en verplegers kiezen tegenwoordig vaak voor injectables. Waar mensen vroeger vaker voor de verwennerij van een schoonheidssalon kozen, wordt nu vaak gekozen voor een effectieve injectables behandeling.

Botox behandeling informatie

Behandeltijd
10-15 min
Prijs
vanaf €79
Hoelang effect?
12-16 weken
Pijnscore 1-10
2

Wat is een botox behandeling?

Een botox behandeling kan zowel cosmetisch, medisch als functioneel zijn. Cosmetische ingrepen zijn voornamelijk rimpelbehandelingen. Veel mensen krijgen rimpels van het turen, geconcentreerd kijken of compenseren voor bijvoorbeeld de zon. Je kent ze vast wel, mensen die voortdurend hun wenkbrauwen optrekken en daarna weer fronsen. Daardoor kan er spanning ontstaan die na een Botoxbehandeling kan verdwijnen.  Botox wordt het meest gebruikt in het gezicht, voornamelijk voor het behandelen van de fronsrimpels (verticale lijnen tussen de wenkbrauwen), voorhoofdsrimpels (horizontale lijnen) en kraaienpootjes. Dit noemen we ook wel mimische rimpels, omdat het rimpels zijn op en rond het gezicht. Daarnaast zijn het ook de drie cosmetische botoxzone's. Je kunt er voor kiezen om 1 zone, 2 zones of 3 zones te laten behandelen met botox, net wat je nodig vindt.

Andere cosmetische botoxbehandelingen

Verschillende botox merken

Naast het merk 'botox' zijn er ook andere bekende merken te vinden op de markt. Er zijn momenteel drie verschillende botox merken op de markt die door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zijn goedgekeurd en hetzelfde kern ingrediënt van botulinetoxine Type A bevatten. Dit zijn Botox/Vistabel van farmaceut Allergan, Xeomin/Bocouture van farmaceut Merz en Dysport/Azzalure van farmaceut Ipsen (cosmetisch gedistribueerd door Galderma). Deze merken kom je ook allemaal op de Nederlandse markt tegen. Inmiddels is er een vierde merk bijgekomen, namelijk Alluzience.

Botox behandeling

Medische toepassingen botulinetoxine

Botuline toxine dankt haar faam aan de rimpelbehandelingen. Veel minder bekend is dat de botulinetoxine onmisbaar is voor tientallen medische behandelingen. Waar botulinetoxine primair werd uitgevonden als behandelmethode tegen scheelzien (medische term strabismus), wordt het in de medische wereld ook veelvuldig toegepast voor:

 • Migraine: veroorzaakt door gespannen spieren in de nek. Botox kan ook helpen om spanningshoofdpijn te verminderen.

 • Trapezius behandeling: Slimming van bovenrug en reductie van overmatige spierspanningspijn.

 • Overmatig transpireren: bijvoorbeeld van de oksel en hand

 • Afhangende mondhoeken: de hoeken van je mond worden iets gelift met botox

 • Tandvleesglimlach: ook wel gummy smile genoemd, waarbij de bovenlip tijdens het lachen te hoog wordt opgetrokken

 • Onrustige kin: als de kin onwillekeurig wordt aangespannen waardoor er putjes en lijntjes verschijnen

 • Tandenknarsen: sommige mensen doen dit in hun slaap

Daarnaast kan botox ook helpen voor andere medische implicaties, zoals spasmes, chronische spierpijn, maag- en darmstelselaandoeningen, en kwijlproblemen. Lees hier alles over vergoedingen door de zorgverzekering.

Wat kan ik verwachten tijdens een behandeling?

Nadat je een controleafspraak hebt gehad, zal de arts een behandeling voor je inplannen. Een behandeling duurt vaak maar 5-10 minuten. In deze tijd krijg je enkele kleine prikjes in het te behandelen gebied. Tijdens de behandeling word je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Maakt de botuline toxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen niet of nauwelijks pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’. Je kan ook kiezen voor een verdoving.

Hoe werkt een botox behandeling

 1. 1 Kies één of twee klinieken voor een informatief consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult? Zijn al je vragen beantwoordt? Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 3. 3 Beslis of en waar je behandeld wilt worden
 4. 4 Geniet van het resultaat
botox_vergelijken

Hoe snel werkt botuline toxine?

De botulinetoxine wordt gemiddeld na 2-4 dagen geactiveerd. Je hoeft dus niet lang te wachten op je nieuwe, frisse uitstraling en uiterlijk. Dysport heeft de snelste activatie, na gemiddeld 24 uur. Vistabel /Botox werkt na 72 uur en Bocouture/Xeomin gemiddeld na 96 uur. Na 7 dagen zouden alle drie de producten optimaal moeten werken.

Resultaat van een rimpelbehandeling mg met botox

Wanneer je op zoek bent naar foto's van voor en na een Botox behandeling op het internet, is het begrijpelijk dat je wilt weten wat je kunt verwachten als je besluit zo'n behandeling te ondergaan. Hoewel deze foto's een goed idee geven van wat er mogelijk is met Botox, moet je niet vergeten dat elk persoon anders is en dat de uitkomst van een behandeling met Botox niet voor iedereen hetzelfde zal zijn. Voordat je een afspraak maakt bij een cosmetische kliniek, is het daarom altijd verstandig om eerst een vrijblijvend gesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kun je jouw wensen kenbaar maken en al jouw vragen stellen. Op deze manier kun je weloverwogen besluiten of een Botox behandeling geschikt voor jou is.

Hoe lang werkt botuline toxine?

De duur van de werking van botox verschilt per persoon, maar ook per indicatie. Een behandeling werkt gemiddeld 12-16 weken. Dat komt doordat na 12 weken de connectie tussen zenuw en spiertje is hersteld. Deze connectie heten SNARE’s. In deze tijd zijn nieuwe SNARE’s aangemaakt. Niet bij iedereen werkt de Botox behandeling minimaal 12 weken, dit is ook afhankelijk van de kracht van de spier, het merk botulinetoxine én de injectie vaardigheid van de arts. Echter, dit kan het behandeleffect na een behandeling met botulinetoxine variëren per persoon door andere oorzaken. Sommige mensen merken dat hun mimische rimpels sneller terugkomen na de behandeling, terwijl dit ook kan verschillen per behandeling. Lees meer over de factoren die de werking van botox beïnvloeden.

Effect

Een behandeling van dynamische rimpeltjes zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes geeft gemiddeld 4 maanden resultaat. Behandeling tegen overmatig zweten geeft ca. 6 maanden resultaat. Botox tegen migraine geeft gemiddeld 3 maanden resultaat. Dus dan geeft de behandeling nog wel een cosmetisch resultaat, maar steekt de migraine weer de kop op. Bekijk het antwoord van Dokter Margaritha Adams van Waterland Kliniek op de vraag: Hoelang werkt Botox?

Botox

Wat kost een botox behandeling?

De kosten van een Botox behandeling varieren tussen de €80 en €250 per zone bij de diverse klinieken. Dit enorme verschil is te lastig te verklaren. Er liggen een aantal redenen ten grondslag aan het prijsverschil. Sommige klinieken kiezen ervoor om zich op een dure locatie te vestigen. Sommige klinieken kiezen voor ervaren cosmetisch artsen (deze zijn vaak duurder). Sommige klinieken werken met een goedkoper merk botulinetoxine (de A-merken zijn Vistabel/Botox, Azzalure/Dysport en Bocouture). Sommige klinieken kunnen groter (goedkoper) inkopen. Sommige klinieken hanteren een kortere behandeltijd (kunnen dus meer behandelingen uitvoeren). Het is aan te raden om de Botox prijzen regelmatig te vergelijken op Injectablesbooking.nl.

Gemiddelde botox prijzen per behandeling:

Behandeling

Gemiddelde prijs in NL

Één zone Botox*

€139

Twee zones Botox

€247

Drie zones Botox

€352

Baby Botox (mini- of light Botox)

€105

Wenkbrauwlift

€105

Gummy Smile (tandvlees zichtbaar bij glimlach)   

€115

Hangende mondhoeken

€115

Tandenknarsen

€350

Overmatig zweten (oksels)

€465

Migraine

Prijs op aanvraag

 

Botox korting en acties

Bekijk actuele botulinetoxine aanbiedingen en deals bij alle klinieken: Klik hier.

Overweeg jij een botox behandeling? Een elftal weetjes!

 1. Botox is effectief tegen fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels

 2. Deze rimpels worden veroorzaakt door kleine spiertjes

 3. De spiertjes zijn te behandelen met Botox

 4. De rimpeltjes zijn dan niet meer zichtbaar

 5. De behandeling duurt meestal minder dan 10 minuten

 6. Het resultaat is na 3-6 dagen volledig zichtbaar

 7. Botox geeft 3-4 maanden resultaat

 8. Daarna kun je kiezen voor een vervolg behandeling

 9. Botox wordt al bijna 40 jaar toegepast in de medische wereld

 10. De goedkoopste Botox behandeling kost € 55

 11. Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking en maak direct een afspraak

Vergelijk cosmetische klinieken, voer je locatie in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Is botox veilig?

Over het algemeen erkennen wetenschappers; bij deskundig gebruik door een medische professional wordt een behandeling met botulinetoxine als niet risicovol beschouwd. Ofwel: je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van de behandeling. Botuline toxine wordt sinds de jaren '80 veelvuldig gebruikt als medische behandeling. O.a. tegen spasmes, urine verlies en andere neurologische aandoeningen worden veel hogere doseringen botulinetoxine gebruikt dan in de cosmetische wereld. Er zijn momenteel geen signalen dat botulinetoxine op lange termijn gevaarlijk is. Botulinetoxine wordt inmiddels al meer dan 35 jaar toegepast en tegenwoordig worden er jaarlijks 450.000 behandelingen uitgevoerd in Nederland. Dat is natuurlijk een enorm aantal! Er zijn zijn natuurlijk wel risico's verboden aan een botoxbehandeling, maar die komen zelden voor.

Risico's van een botox behandeling

Na een behandeling met botuline toxine kunnen zowel bijwerkingen als complicaties ontstaan. Mogelijke bijwerkingen zijn bijvoorbeeld pijn (van het prikje), zwelling of blauwe plekken op de plaats van botox injectie. Mogelijke complicaties zijn bijvoorbeeld een infectie, een onnatuurlijk hoog opgetrokken wenkbrauw en een hangend ooglid (dropping eyelid). Bij een dropping eyelid is er iets te laag geprikt, of is de botulinetoxine gemigreerd waardoor een ooglid is gaan hangen. In de meeste gevallen zullen de complicaties zich binnen enkele weken spontaan herstellen. Ernstigere complicaties zijn zo zeldzaam en worden niet exclusief veroorzaakt door de botulinetoxine maar door ondeskundig gebruik. Botulinetoxine behandelingen worden gekenmerkt door een zeer hoog veiligheidsprofiel.

Doet de botox behandeling pijn?

Botox is een poeder, dat wordt opgelost in zout water. Wanneer de Botox in wordt gespoten, dan kan het zout water onder huid licht branderig aanvoelen. Dat is vergelijkbaar met zwemmen in de zee met een wondje. Het prikje wordt toegepast met een zeer dun naaldje, daar voel je maar minimaal discomfort van. Bekijk het antwoord van Dokter Margaritha Adams van Waterland Kliniek op de vraag: Doet Botox pijn?

Voorbereiding en nazorg

Zwangerschap en het geven van borstvoeding zijn contra indicaties. Dan kun je niet behandeld worden met botulinetoxine. Daarnaast wordt alcohol drinken vóór een behandeling afgeraden, alcohol werkt bloed verdunnend en zo is de kans op een blauw plekje na de behandeling iets groter. Dit geldt ook voor bloedverdunnende medicijnen. Raadpleeg daarvoor wel altijd de voorschrijvend arts. 

Na de behandeling wordt afgeraden om binnen 2 uur te gaan liggen of slapen. Daarnaast wordt het afgeraden om in de eerste 48 uur na een behandeling in de zon of onder de zonnebank te gaan. Sowieso wordt een SPF bescherming geadviseerd. Daarnaast wordt afgeraden om de eerste 24 uur intensief te gaan sporten of zwaar te tillen (geen druk verhogende activiteiten). Sauna bezoek wordt de eerste week afgeraden. Het wordt afgeraden om het behandelde gebied de eerste dag te masseren, maar extra fronsen (spier activiteit) is dan weer wel goed. Massage/schoonheidsspecialiste of andere (medische) ingrepen in het met botulinetoxine behandelde gebied worden voor 2 weken afgeraden.

Bij een blauw plekje is het toegestaan om camouflage crème te gebruiken. 

Botox behandeling ervaringen:

Het is raadzaam om voordat je voor de eerste keer een behandeling met botox kiest jezelf goed te oriënteren. Lees alle Botox reviews bij alle klinieken bij jou in de buurt. Wat vind jij belangrijk? Een ervaren arts? Een arts met de titel 'Dermatoloog'? Of een kliniek die al 15 jaar bestaan? Lees alle Botox ervaringen bij jou in de buurt.

Reviews

Mooi resultaat, botox light voor meer symmetrie in gezicht!
Blijf zeker terug komen.
Vriendelijk en deskundig.
11 december 2020 18:06
Mooi resultaat, botox light voor meer symmetrie in gezicht!
Blijf zeker terug komen.
Vriendelijk en deskundig.
11 december 2020 18:06
Zeer fijne cosmetische kliniek, dé specialist voor Botox en filler behandeling in Utrecht. Absolute aanrader.
Rob Reintjens
The Body Clinic Utrecht
26 maart 2022 17:05
Dr Imraan Muradin is een zeer vriendelijke arts. Voor fillers en botox kom ik hier en het resultaat is altijd mooi. Niet te veel of te weinig. Werkt schoon. Goede kwaliteit en een goede prijs. Wat ik bij een andere arts niet had. Ik kwam bij Dr Imraan nadat mijn neus met fillers verpest was door een chirurg die neuscorrecties doet. Bekend van tv en influence... Toon meer »
Dr Imraan Muradin is een zeer vriendelijke arts.
Voor fillers en botox kom ik hier en het resultaat is altijd mooi. Niet te veel of te weinig. Werkt schoon. Goede kwaliteit en een goede prijs. Wat ik bij een andere arts niet had. Ik kwam bij Dr Imraan nadat mijn neus met fillers verpest was door een chirurg die neuscorrecties doet. Bekend van tv en influencers. Ik had 2 jaar geleden een neuscorrectie laten doen bij deze chirurg en ik kwam voor wat hij noemt 'nazorg'. Een klein beetje filler want er zaten deukjes in mijn neus. Hij had het verpest want hierdoor was de vorm van mijn neus lelijk (hump was terug). De filler was op de verkeerde plek ingespoten. Het ergste was dat ik een infectie had opgelopen omdat hij geen desinfectie gebruikte. Er kwam een grote pijnlijke zwelling op mijn neustip. Toen ben ik naar Dr Imraan gegaan en heeft hij antibiotica voorgeschreven. De filler die verkeerd zat heeft hij kunnen verwijderen. Dr Imraan heeft hij mij zo goed geholpen. Ik ben hier zo dankbaar voor. Echt een aanrader. Service is top! Toon minder »
31 maart 2023 07:07
Dit was mijn 1e keer dat ik botox heb gedaan. Ik was super nerveus, maar de arts (dr Ruig) was erg vriendelijk en heeft mij gerustgesteld en alles duidelijk uitgelegd wat ging gebeuren. Het is nu een week later en ik ben super tevreden. Ik heb mijn frons laten doen en er is geen frons meer te zien. Dit ga ik zeker bijhouden bij JECT! Super mooie clinic trouw... Toon meer »
Dit was mijn 1e keer dat ik botox heb gedaan. Ik was super nerveus, maar de arts (dr Ruig) was erg vriendelijk en heeft mij gerustgesteld en alles duidelijk uitgelegd wat ging gebeuren. Het is nu een week later en ik ben super tevreden. Ik heb mijn frons laten doen en er is geen frons meer te zien. Dit ga ik zeker bijhouden bij JECT! Super mooie clinic trouwens. Tot snel. Toon minder »
Christy Caruso
JECT Clinics Den Haag
26 september 2022 07:07
Zeer vriendelijk en correct personeel. Zien er allemaal tip top uit. En de clinic ziet er heel hygiënisch uit .Arts is heel rustig en kundig. Zij heeft me niet teleurgesteld. Ben blij met de behandeling botox
Samia Lakuiri
ANC Clinics
12 februari 2024 11:11
Zeer tevreden. Hier al 3x een botoxbehandeling in voorhoofd laten doen. Verschillende artsen gehad, ze zijn zeer bekwaam en luisteren goed naar wat je wilt. Ze geven advies over hetgeen wat je wilt, maar gaan je niet iets anders aanprijzen of extra proberen te verkopen. Heel fijn! Ze zijn snel en zeer behendig. Het doet absoluut geen pijn. Service is goed, z... Toon meer »
Zeer tevreden. Hier al 3x een botoxbehandeling in voorhoofd laten doen. Verschillende artsen gehad, ze zijn zeer bekwaam en luisteren goed naar wat je wilt. Ze geven advies over hetgeen wat je wilt, maar gaan je niet iets anders aanprijzen of extra proberen te verkopen. Heel fijn! Ze zijn snel en zeer behendig. Het doet absoluut geen pijn. Service is goed, ze zijn vriendelijk. Prijs-kwaliteit is absoluut fantastisch Toon minder »
Jeltsje Mulder
City Clinics Groningen
25 oktober 2020 06:06
Ik ben een maand geleden behandeld door dr. Hero Zijlker met botox in mijn kaak tegen tandenknarsen en super blij met het resultaat. De spanning was na een week al veel minder en nu nagenoeg weg. Dr. Hero is heel professioneel en neemt de tijd om alle opties door te lopen en uit te leggen, en aangezien dit mijn eerste keer botox was, was dit heel fijn. De be... Toon meer »
Ik ben een maand geleden behandeld door dr. Hero Zijlker met botox in mijn kaak tegen tandenknarsen en super blij met het resultaat. De spanning was na een week al veel minder en nu nagenoeg weg. Dr. Hero is heel professioneel en neemt de tijd om alle opties door te lopen en uit te leggen, en aangezien dit mijn eerste keer botox was, was dit heel fijn. De behandeling zelf was ook heel snel en pijnloos. Mijn vervolgbehandeling is gepland, en ik zou iedereen aanraden die botox overweegt of wil laten doen, dit bij Dr. Hero te doen. Toon minder »
Beatrice Donoghue
Tom and Bart Esthetics
1 februari 2024 18:06
Deskundig, eerlijk en duidelijk advies gehad wat ik van de botox behandeling kon verwachten. Ik ben zeer tevreden met het resultaat en heb mijn volgende afspraak al gepland staan. Al met al een top kliniek.
1 maart 2023 20:08
Botox

De beste kliniek voor een botox behandeling

Een Botox kliniek is eigenlijk een cosmetische kliniek. Er worden niet alleen botuline toxine behandelingen uitgevoerd. Het is belangrijk om de diverse klinieken te vergelijken op kwaliteit. Hoe lang bestaat de kliniek al? Hoeveel artsen werken bij de kliniek? Wat is de opleiding van deze artsen? Zijn zij huisarts, KNO arts of Cosmetisch Arts KNMG? Wat zijn de tarieven? Je kan dit via injectablesbooking.nl doen. Je krijgt namelijk direct alle informatie die je nodig hebt om de beste kliniek te vinden bij jou in de buurt! 

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Botox behandeling bij jou in de buurt?

Mogelijk helpen onderstaande links jou op weg.

Wat kun je behandelen met Botox?

Botox kun je gebruiken voor zowel medische als cosmetische toepassingen. Dokter Margaritha Adams van Waterland Kliniek geeft in de volgende video antwoord op de vraag: Wat kun je behandelen met Botox?

Vind de beste kliniek bij jou in de buurt!

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen Botox behandeling

Wat is botox en hoe werkt het?

Botox is de merknaam voor de stof botuline toxine, wat bij toeval is ontdekt in 1987 door de arts Alan B. Scott. Botuline toxine is een middel wat ervoor zorgt dat bepaalde spieren zich ontspannen die bijvoorbeeld rimpels, migraine, overmatig zweten en tandenknarsen veroorzaken. De botuline toxine (Botox) wordt met een klein naaldje lokaal geïnjecteerd door een cosmetische arts. De stof wordt geïnjecteerd daar waar de connectie van de zenuw naar het spiertje dat de rimpel (of andere symptomen) veroorzaakt wordt uitgeschakeld. Een botoxbehandeling is een van de meest effectieve en populaire cosmetische behandelingen in Nederland. Lees meer over hoe botox werkt.

Wat zijn de nadelen van Botox?

Na een behandeling kan hangend ooglid ontstaan. Botox is namelijk een spierontspanner. De kans hierop is klein, maar als het gebeurd dan duurt het een paar weken. Ook kun je een blauwe plek krijgen van de behandeling en voel je een scherp prikje tijdens de behandeling. Na een eerste behandeling kan het zijn dat je de eerste 24 uur moeite hebt met focussen. Bij vervolg behandelingen is dit niet gerapporteerd.  

Wat mag je niet doen voor een Botox behandeling?

De laatste 2-4 uur voor een behandeling adviseren wij niet om intensief te sporten, naar de sauna of zonnebank te gaan en om alcohol te drinken.

Wat kost een botoxbehandeling?

De gemiddelde prijs in Nederland voor één zone botox is € 139,93. Er zijn goedkopere klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in je kliniekkeuze. 

Hoe lang blijft Botox?

Een botoxbehandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief. Vervolg behandelingen zijn langer effectief dan een eerste behandeling.

Is botox schadelijk op lange termijn?

Botox is sinds de jaren '80 honderden miljoenen keren toegepast. Het is één van de meest onderzochte medicijnen wereldwijd. Er is uit geen enkel onderzoek gebleken dat deskundige toepassing schadelijk is op de lange termijn.

Waarom geen gezichtsbehandeling na botox?

De eerste 24 uur na een behandeling wordt een gezichtsbehandeling of massage in het gelaat afgeraden. Wel kun je de eerste uren je mimiek (fronsen, verbaasd kijken, etc) wat intensiever toepassen. Daardoor wordt de botox beter opgenomen, zo wordt gezegd. 

Hoe werkt botuline toxine?

Botulinetoxine wordt met een ultradun naaldje (tot slechts 13 gauche) ingespoten. Na gemiddeld 2-6 dagen wordt de botulinetoxine actief. Na 7-9 dagen zou de botulinetoxine optimaal moeten werken. Botulinetoxine zorgt ervoor dat het spiertje die de rimpel veroorzaakt tijdelijk niet wordt geactiveerd. Lees verder: Hoe werkt Botox?

Wanneer botox behandeling?

Een behandeling met botulinetoxine kan een goede oplossing zijn wanneer je je stoort aan fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes. Migraine klachten, een overmatige actieve fronsrimpel of een vermoeid gevoel van je wenkbrauwen optrekken zijn ook vaak redenen om voor een botulinetoxine behandeling te kiezen. Preventieve Botox, om rimpels te voorkomen, wordt ook steeds populairder.

Hoelang wordt botox al gebruikt?

Botulinetoxine wordt voor medische behandelingen zoals scheelzien en spasmes al bijna 50 jaar gebruikt. Er zijn internationaal inmiddels honderden wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over botulinetoxine. 

Hoeveel botox behandelingen wereldwijd?

Allergan, de fabrikant die het merk Botox produceert, bracht in 2019 een persbericht uit dat er inmiddels 100.000.000 vials Botox waren verkocht. Uit één vial worden ca. 5 fronsrimpel behandelingen gehaald. Naast het merk Botox (Vistabel) worden de merken Bocouture, Azzalure en Dysport ook vaak gebruikt als rimpelbehandeling. Wereldwijd zullen er van alle merken botulinetoxine waarschijnlijk al meer dan 1 miljard zones zijn behandeld.

Wat is een zone botox?

Over het algemeen zijn er drie primaire botox zones: voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, fronsrimpels Bij de meeste klinieken hebben deze zones één vast tarief. Daarnaast zijn er ook kleine zones. Deze zones worden ook wel mini-of baby Botox genoemd. Voorbeelden daarvan zijn: wenkbrauwlift, bunny lines, putjeskin

Wat zijn bijwerkingen van botox?

Op de injectieplaats kan een bloedinkje zijn, meestal niet groter dan een speldenprik. Er kan ook roodheid en/of zwelling van de huid ontstaan. Daarnaast kan je last hebben van een blauwe plek op de plaats van de injectie(s). Deze bijwerkingen verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 to 48 uur of, in het geval van een blauwe plek, binnen enkele dagen tot weken.

Wat is baby botox?

Baby botox is een lichte botox behandeling. Het word ook wel 'mini-botox' of 'botox-light' genoemd. Ofwel, er wordt een hele kleine dosis botuline toxine gebruikt. Het is de bedoeling dat lijnen en rimpels verminderen of verzachten. Het doel is niet om een mega strak gezicht te krijgen. Meer om je rimpels zachter te maken en om je eigen mimiek te behouden. Hierdoor krijg je een autentieke, frisse uitstraling. Daarnaast kan je kiezen voor baby botox om rimpelvorming tegen te gaan. Een babybotox behandeling wordt ook wel ingezet wanneer mensen voor de eerste keer kiezen voor een cosmetische behandeling. Lees meer over baby botox.

Wat gebeurd tijdens een botox behandeling?

De arts vraagt om de rimpels te activeren, door bijvoorbeeld te fronsen of verbaasd te kijken. Daardoor ziet de arts waar de injectie gezet moet worden. Vervolgens wordt het prikje aangekondigd. Dit prikje duurt slechts enkele secondes. Na enkele prikjes is de behandeling alweer voorbij. 

Wat moet je doen na botox?

Nazorg advies na een Botox behandeling: Niet liggen, bukken of make up aanbrengen voor 4 uur. Niet sporten, masseren en geen sauna voor 24 uur. Het is raadzaam om het behandelde gebied goed te beschermen tegen de zon. Wel kun je de eerste uren je mimiek (fronsen, verbaasd kijken, etc) wat intensiever toepassen. Daardoor wordt de botox beter opgenomen, zo wordt gezegd. 

Wanneer resultaat van botox?

Na 2-7 dagen wordt de botulinetoxine geactiveerd. Na 14 dagen is het effect optimaal.

Wat zijn de alternatieven van botox?

Eigenlijk zijn er over het algemeen geen alternatieven voor botulinetoxine. De botulinetoxine doseert heel nauwkeurig of een spiertje tijdelijk niet actief is. Dit is bij vele aandoeningen (en als rimpelbehandeling) de meest veilige en effectieve oplossing.

Is Botox gevaarlijk?

Nee, een Botox behandeling is niet gevaarlijk. Een cosmetische behandeling met Botox wordt bij deskundige toepassing door een bevoegde professional gezien als zeer veilig.

Op welke leeftijd beginnen met Botox?

Vanaf 30 jaar kun je Botox overwegen. Op die leeftijd zie je dat fijne rimpeltjes zichtbaar worden. Als je op je 30e begint met Botox dan zullen deze rimpels niet dieper worden. Voor een Botox behandeling moet je 18+ (plus) zijn. 

Hoe vaak moet je botox herhalen?

Over het algemeen moet je Botox om de 4 maanden herhalen. Wanneer je het een paar keer hebt herhaald dan houdt het resultaat bij sommige mensen tot 6-9 maanden aan. Om het resultaat te continueren wordt geadviseerd om bij 70-80% werking de behandeling te herhalen.

Kan Botox in je hersenen terecht komen?

Voor zover bekend kan Botox niet in je hersenen terecht komen. Botox wordt in een spiertje gespoten zodat het spiertje 3-4 maanden geen rimpel kan veroorzaken. Zo kan bijvoorbeeld de fronsrimpel worden behandeld. Het heeft daarmee een lokale werking. 

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Wat is eigenlijk het verschil tussen Botox en fillers? Dokter Margaritha Adams van Waterland Kliniek geeft antwoord op de vraag: Wat is slechter; Botox of fillers?

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)RestylaneStylage
Bekijk agenda
Onlangs 12x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
Profhilo (2 ML)RestylaneSculptra (per flacon 10 ML)Stylage
Bekijk agenda
Onlangs 2x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 4x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 89,00
Filler per ml v.a.
€ 195,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
BeloteroProfhilo (2 ML)Stylage
Onlangs 94x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)Restylane
Onlangs 6x geboekt
Medical Beauty Clinic
Medical Beauty Clinic
Huis ter Heide, Amersfoortseweg 57
3 km
Botox zone v.a.
€ 185,00
Filler per ml v.a.
€ 485,00
Profiel bekijken
CosMed Kliniek
CosMed Kliniek
Bosch en Duin, Biltseweg 14
4 km
Botox zone v.a.
€ 180,00
Filler per ml v.a.
€ 465,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
1 ml Belotero filler: €319 → €249 / €70 korting per ml 🎁
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)
Onlangs 8x geboekt

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt