Hangende mondhoeken behandeling

22 december 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Vergelijk behandelingen tegen afhangende mondhoeken eenvoudig op Injectablesbooking.nl

Mondhoeken voor en na

Hangende mondhoeken voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Hangende mondhoeken voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Hangende mondhoeken voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Hangende mondhoeken voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Hangende mondhoeken voor en na foto's van Vinci Kliniek Groningen (voor)
Hangende mondhoeken voor en na foto's van Vinci Kliniek Groningen (na)
Deze foto's zijn van Vinci Kliniek Groningen

Informatie tegen hangende mondhoeken

Behandeling
Botox of fillers
Prijs
v.a. € 65
Behandeltijd
10-15 minuten
Hoelang effect?
12-16 weken

Vergelijk klinieken in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken kunnen een ongewenste uitstraling geven. De mondhoeken staan dan iets naar beneden gebogen. Deze klacht kan zowel met Botox als fillers worden behandeld, dat hangt af van de exacte indicatie. De arts beoordeelt dat tijdens een consult.

Sommige mensen vinden dat zij er daardoor chagrijnig, treurig of zuinig uitzien. Hangende mondhoeken komen vaak met de jaren. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Behandelingen met fillers, botox of chirurgisch zijn het meest effectief. In dit artikel lees je waar je op moet letten voordat je een behandeling kiest en wat de mogelijkheden zijn. 

hangende-mondhoeken-behandeling

Stappenplan tegen hangende mondhoeken

In Nederland kun je bij meer dan 1000 locaties terecht voor een behandeling om de mondhoeken te liften. Hierbij een 6 stappenplan om een goede kliniek te kiezen bij jou in de buurt:

1. Heb ik last van hangende mondhoeken of van marionetlijnen?

Sommige mensen hebben verticale lijnen vanaf de mondhoeken omlaag. Dat zijn marionetlijnen. Deze zijn te behandelen met fillers. Hangende mondhoeken zijn te behandelen met Botox of fillers. Bezoek een deskundige arts voor professioneel advies.

2. Hoe kies ik een professionele kliniek?

Voer je locatie in op Injectablesbooking. Vergelijk klinieken bij jou in de buurt op reviews, werkzame artsen, merk fillers, hoelang de kliniek al bestaat, etc. Kies pas voor een behandeling als je een goed gevoel hebt na het consult.

3. Werken er ervaren cosmetisch artsen?

Cosmetische geneeskunde is een ervaringsvak. Heeft de arts een relevante titel en veel werkervaring? Dat is bruikbare informatie voor een goede keuze.

4. Wat kost Botox mondhoeken?

Een behandeling tegen hangende mondhoeken kost v.a. € 65. Vergelijk de prijzen van de klinieken bij jou in de buurt. De tarieven liggen bij de diverse klinieken behoorlijk uit elkaar.

5. Is er een kliniek bij mij in de buurt?

Er zijn in Nederland meer dan 1100 locaties waar je terecht kunt voor een behandeling met injectables. Er is altijd een cosmetische kliniek bij jou in de buurt.

6. Heb ik een Botox of filler behandeling nodig?

Dat advies geeft de arts tijdens een vrijblijvend consult. Staan de mondhoeken ook in 'neutrale positie' naar beneden? Of alleen tijdens het praten? Lopen er verticale lijnen naar je kin? Op basis van de antwoorden geeft de arts een behandeladvies.

Vind een kliniek in de buurt:

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox mondhoeken

Vaak ontstaan omlaagstaande mondhoeken doordat de spiertjes de spiertjes die de mondhoeken naar beneden trekken, te gespannen zijn. Een Botox behandeling is dan mogelijk een geschikte oplossing. Botox is namelijk een spierontspanner. Maar de reden kan ook zij dat de huid slapper is geworden doordat de jaren toenemen of door gewichtsverlies. Daardoor kunnen de mondhoeken ook gaan hangen. Dan is een filler behandeling een betere oplossing. Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten door een goede cosmetisch arts. Beide behandelingen zijn tijdelijk effectief. Botox werkt gemiddeld 4 maanden. Fillers gemiddeld 9-12 maanden. Verticale lijnen vanaf de mondhoeken naar beneden worden ook wel marionetlijnen genoemd.

Hangende mondhoeken behandeling ervaring

Ervaringen van andere consumenten zijn waardevol om te lezen. Mensen zijn over het algemeen erg tevreden na een behandeling tegen hangende mondhoeken. Het resultaat is duidelijk zichtbaar. De behandeling levert een positieve uitstraling op. Lees Google reviews van alle klinieken:

Hangende mondhoeken reviews

Afgelopen vrijdag 25 augustus jl. ben ik bij Faceland geweest voor fillers. Ik had nog nooit fillers gedaan en mijn wangen waren behoorlijk ingevallen de laatste jaren. De ene wang meer dan de andere en veel lijnen in het gezicht gekregen. Ik woon vlakbij Faceland en dacht ga toch eens een afspraak maken en had zelf Radiesse filler in gedachten omdat dit moo... Toon meer »
Afgelopen vrijdag 25 augustus jl. ben ik bij Faceland geweest voor fillers. Ik had nog nooit fillers gedaan en mijn wangen waren behoorlijk ingevallen de laatste jaren. De ene wang meer dan de andere en veel lijnen in het gezicht gekregen. Ik woon vlakbij Faceland en dacht ga toch eens een afspraak maken en had zelf Radiesse filler in gedachten omdat dit mooi opvult had ik gelezen. Ik had een afspraak met cosmetisch arts/behandelaar Dr Taher Achmed. Hij liet mij mijn verhaal vertellen en toen ik zei dat ik graag de Radiesse filler wilde wees hij mij erop dat dit een niet oplosbare filler is, stel dat ik het inspuit en je krijgt bultjes dan kan ik deze niet oplossen. Ik concludeerde toen stel dat dit mij overkomt dan loop ik dus maanden met bultjes in mijn gezicht rond die je ook ziet, ja zei hij. De keuze ligt bij jou. Er wordt je niets opgedrongen. Toen was de beslissing snel genomen, Ik liet het aan hem over welke filler het beste was voor mijn wangen. In overleg en met de spiegel wordt er bepaald waar te spuiten. In totaal 2 ml voor mijn wangen, na 2 weken zie je t uiteindelijke resultaat pas zei Achmed, en kan je nadien altijd nog besluiten om bij te spuiten voor nu achtte hij dit voldoende.Ik zag gelijk al verbetering bij mijn wangen en besloot ook maar de marionetlijnen bij mijn mondhoeken te doen , daarvoor ook 1 ml benodigd. Nu na een aantal dagen zie ik steeds meer verbetering in mijn gezicht en ik ben zo blij dat ik de fillers heb gedaan. Dhr Tahed Achmed is zeer deskundig, eerlijk en krijgt van mij een dikke 10+. Faceland is een zeer mooie kliniek met vriendelijke receptionistes. Toon minder »
30 augustus 2023 10:10
Uitermate vriendelijk geholpen.
Behandeling om te voorkomen dat de mondhoeken nat worden (kwijlen). Ik mocht terugkomen voor nog een behandeling.
Het heeft wel geholpen al is het niet helemaal weg. Misschien gewoon te oud?
Zacha Brouwer
Gaaf Injectables
25 mei 2022 10:10
Ik was naar Five Clinics gegaan omdat ik last had van hangende mondhoeken en lijnen bij de neus-lippenplooi. Dr. Doestzada heeft mij fantastisch geholpen. Ze heeft met de Juvederm fillers mijn mondhoeken subtiel gelift en de lijnen van mijn neus naar mijn mond verzacht. Daarbij heb ik ook een Botox behandeling gedaan tegen de rimpels in mijn voorhoofd en ond... Toon meer »
Ik was naar Five Clinics gegaan omdat ik last had van hangende mondhoeken en lijnen bij de neus-lippenplooi. Dr. Doestzada heeft mij fantastisch geholpen. Ze heeft met de Juvederm fillers mijn mondhoeken subtiel gelift en de lijnen van mijn neus naar mijn mond verzacht. Daarbij heb ik ook een Botox behandeling gedaan tegen de rimpels in mijn voorhoofd en onder mijn ogen. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Five Clinics is een aanrader als je opzoek bent naar een eerlijke mening van een cosmetisch arts die het beste met je voor heeft en een natuurlijk ogend resultaat nastreeft. Toon minder »
22 juli 2022 08:08

Fillers mondhoeken voor en na foto

Iedereen is uniek. Vaak zijn voor en na foto's dan ook niet representatief voor een ander. Onderstaand een voor en na foto die dient ter inspiratie. Ga voor professioneel advies op consult bij een cosmetisch arts. 

hangende-mondhoeken-resultaat

Behandeling tegen hangende mondhoeken 

Eigenlijk is een behandeling tegen hangende mondhoeken een zeer dankbare. Veel mensen storen zich enorm aan hun mondhoeken. Zij verliezen zelfvertrouwen of stralen op zijn minst niet uit wat zij graag willen uitstralen; positiviteit. Wanneer de mondhoeken door de spiertjes omlaag getrokken worden, dan is een botulinetoxine injectie een goede oplossing. De spiertjes worden ontspannen, de mond komt weer in een ontspannen en natuurlijke positie te staan. Botox wordt nooit echt in de lippen gespoten, ooguit in een spiertje in de buurt. De cosmetisch arts kan uitleggen waarom dat zo is. Wanneer de hangende mondhoeken worden veroorzaakt door huidverslapping of na gewichtsverlies, dan kan een filler de oplossing zijn. De filler wordt subtiel ingebracht, zodat de hangende mondhoeken verleden tijd zijn. Dat kan zeer precies en ziet er erg natuurlijk uit. Vaak is een correctie van één of enkele millimeters al zeer effectief. 

Hangende mondhoek

Wanneer er sprake is van één hangende mondhoek, dan kan dat een signaal zijn van een beroerte (of tia). Twijfel je over de oorzaak van de hangende mondhoek? Aarzel niet en raadpleeg een arts. Voor meer informatie over symptomen van een beroerte volg de link van de Hartstichting.

Filler hangende mondhoeken 

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Een hyaluronzuur filler werkt ca 6-18 maanden. Hyaluronzuur fillers worden al meer dan 15 jaar in Nederland gebruikt. De A-merk hyaluronzuur fillers hebben bij deskundig gebruik een hoog veiligheidsprofiel.  

Vind een arts om mondhoeken te liften:

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Prijs van een behandeling

De behandeling tegen hangende mondhoeken is beschikbaar vanaf € 70 voor een behandeling met Botox.

Mondhoeken liften

Het liften van mondhoeken kan met Botox of met fillers. Het is raadzaam om een consult te plannen bij een professionele cosmetisch arts. Kies een cosmetisch arts bij jou in de buurt.

Botox hangende mondhoeken

Botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) is een veelvuldig toegepaste behandeling om de spiertjes die de mondhoeken omlaag trekken te ontspannen. Een botulinetoxine behandeling is ca. 12-16 weken effectief.  
Behandeling mondhoeken 
De behandeling van hangende mondhoeken wordt uitgevoerd door een arts. Het is aan te raden daar een ervaren arts voor uit te kiezen. Tijdens een vrijblijvend consult kun je je klachten en verwachtingen bespreken. Het is belangrijk dat je een klik hebt met de arts. Er kunnen na de behandeling kleine blauwe plekjes ontstaan van de prikjes. Na 2 – 12 dagen is de behandeling effectief.  
Indien er een combinatie is van (te) gespannen spiertjes en volume verlies onder de mondhoeken, dan kan er ook worden geadviseerd om ook een filler toe te passen.  

Lees verder: 
Kaakspier behandelen (slimming)

Hangende mondhoeken kosten behandeling 

Bij veel klinieken is de prijs van een hangende mondhoeken behandeling onduidelijk. De meeste klinieken die botulinetoxine en filler behandelingen uitvoeren voeren ook de behandeling van hangende mondhoeken uit. Zorg dat je tijdens het consult goed duidelijk hebt wat de prijs van de behandeling is. Een behandeling van alleen de botulinetoxine moet wel voor ca. € 100 mogelijk zijn. 

Kliniek hangende mondhoeken 

Zoek je de beste kliniek of arts om je afhangende mondhoeken te laten behandelen? Voer je adres in en vind alle artsen en klinieken bij jou in de buurt. Zoek, vergelijk en boek op Injectablesbooking.nl.

Veelgestelde vragen hangende mondhoeken

Wat kost fillers mondhoeken?

Wat kost Botox mondhoeken?

Hoe krijg je mondhoeken omhoog?

Wat kun je doen tegen hangende mondhoeken?

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Kun je hangende mondhoeken voorkomen?

Wat zijn de risico's van botox mondhoeken?

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)RestylaneStylage
Bekijk agenda
Onlangs 11x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
Profhilo (2 ML)RestylaneSculptra (per flacon 10 ML)Stylage
Bekijk agenda
Onlangs 9x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 2x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 89,00
Filler per ml v.a.
€ 195,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
BeloteroProfhilo (2 ML)Stylage
Onlangs 53x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)Restylane
Onlangs 5x geboekt
Medical Beauty Clinic
Medical Beauty Clinic
Huis ter Heide, Amersfoortseweg 57
3 km
Botox zone v.a.
€ 185,00
Filler per ml v.a.
€ 485,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Huidverbetering: Profhilo behandeling van €275 vóór €199😍🥂
BeloteroProfhilo (2 ML)Radiesse (1,5 ML)
Onlangs 9x geboekt
Kliniek Cosmetiek Zeist
Kliniek Cosmetiek Zeist
Zeist, Jagersingel 1
5 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Bekijk agenda
 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt