Hangende mondhoeken behandeling

21 september 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Hangende mondhoeken geven vaak een negatieve uitstraling. De mondhoeken staan dan iets naar beneden gebogen. Met een Botox of fiIler behandeling kan dit worden verholpen. Bekijk welke klinieken bij jou in de buurt zijn gevestigd en lees tips en tops over de behandeling van hangende mondhoeken.

Informatie tegen hangende mondhoeken

Behandeling
Botox of fillers
Prijs
v.a. € 65
Behandeltijd
10-15 minuten
Hoelang effect?
12-16 weken

Vergelijk klinieken in de buurt

Hangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken kunnen een ongewenste uitstraling geven. Sommige mensen vinden dat zij er daardoor chagrijnig, treurig of zuinig uitzien. Hangende mondhoeken komen vaak met de jaren. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Behandelingen met fillers, botox of chirurgisch zijn het meest effectief. In dit artikel lees je waar je op moet letten voordat je een behandeling kiest en wat de mogelijkheden zijn. 

hangende-mondhoeken-behandeling

Stappenplan tegen hangende mondhoeken

In Nederland kun je bij meer dan 1000 locaties terecht voor een behandeling om de mondhoeken te liften. Hierbij een 6 stappenplan om een goede kliniek te kiezen bij jou in de buurt:

1. Heb ik last van hangende mondhoeken of van marionetlijnen?

Sommige mensen hebben verticale lijnen vanaf de mondhoeken omlaag. Dat zijn marionetlijnen. Deze zijn te behandelen met fillers. Hangende mondhoeken zijn te behandelen met Botox of fillers. Bezoek een deskundige arts voor professioneel advies.

2. Hoe kies ik een professionele kliniek?

Voer je locatie in op Injectablesbooking. Vergelijk klinieken bij jou in de buurt op reviews, werkzame artsen, merk fillers, hoelang de kliniek al bestaat, etc. Kies pas voor een behandeling als je een goed gevoel hebt na het consult.

3. Werken er ervaren cosmetisch artsen?

Cosmetische geneeskunde is een ervaringsvak. Heeft de arts een relevante titel en veel werkervaring? Dat is bruikbare informatie voor een goede keuze.

4. Wat kost Botox mondhoeken?

Een behandeling tegen hangende mondhoeken kost v.a. € 65. Vergelijk de prijzen van de klinieken bij jou in de buurt. De tarieven liggen bij de diverse klinieken behoorlijk uit elkaar.

5. Is er een kliniek bij mij in de buurt?

Er zijn in Nederland meer dan 1100 locaties waar je terecht kunt voor een behandeling met injectables. Er is altijd een cosmetische kliniek bij jou in de buurt.

6. Heb ik een Botox of filler behandeling nodig?

Dat advies geeft de arts tijdens een vrijblijvend consult. Staan de mondhoeken ook in 'neutrale positie' naar beneden? Of alleen tijdens het praten? Lopen er verticale lijnen naar je kin? Op basis van de antwoorden geeft de arts een behandeladvies.

Vind een kliniek in de buurt:

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox mondhoeken

Vaak ontstaan omlaagstaande mondhoeken doordat de spiertjes de spiertjes die de mondhoeken naar beneden trekken, te gespannen zijn. Een Botox behandeling is dan mogelijk een geschikte oplossing. Botox is namelijk een spierontspanner. Maar de reden kan ook zij dat de huid slapper is geworden doordat de jaren toenemen of door gewichtsverlies. Daardoor kunnen de mondhoeken ook gaan hangen. Dan is een filler behandeling een betere oplossing. Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten door een goede cosmetisch arts. Beide behandelingen zijn tijdelijk effectief. Botox werkt gemiddeld 4 maanden. Fillers gemiddeld 9-12 maanden. Verticale lijnen vanaf de mondhoeken naar beneden worden ook wel marionetlijnen genoemd.

Hangende mondhoeken behandeling ervaring

Ervaringen van andere consumenten zijn waardevol om te lezen. Mensen zijn over het algemeen erg tevreden na een behandeling tegen hangende mondhoeken. Het resultaat is duidelijk zichtbaar. De behandeling levert een positieve uitstraling op. Lees Google reviews van alle klinieken:

Hangende mondhoeken reviews

Heel fijne kliniek ! Hier 2 jaar geleden gekomen voor fillers ivm ingevallen wangen / mondhoeken. Ik ben behandeld door Dr Meulenaar met Juvederm. Heel mooi en natuurlijk resultaat. Dik 1,5 tot 2 jaar plezier van gehad. Nu net weer dezelfde behandeling gehad en wederom meer dan tevreden. Prettige, non nonsense arts. Ik raad deze kliniek zeker aan. Mooie, di... Toon meer »
Heel fijne kliniek ! Hier 2 jaar geleden gekomen voor fillers ivm ingevallen wangen / mondhoeken. Ik ben behandeld door Dr Meulenaar met Juvederm. Heel mooi en natuurlijk resultaat. Dik 1,5 tot 2 jaar plezier van gehad. Nu net weer dezelfde behandeling gehad en wederom meer dan tevreden. Prettige, non nonsense arts. Ik raad deze kliniek zeker aan. Mooie, discrete ligging. Toon minder »
1 maart 2022 12:12
Uitermate vriendelijk geholpen.
Behandeling om te voorkomen dat de mondhoeken nat worden (kwijlen). Ik mocht terugkomen voor nog een behandeling.
Het heeft wel geholpen al is het niet helemaal weg. Misschien gewoon te oud?
Zacha Brouwer
Gaaf Injectables
25 mei 2022 10:10
Ik kwam voor botox en een filler in mijn mondhoeken. De cosmetisch arts nam de tijd om alles te bespreken. Hij zette de botox en filler kundig. Yes, ik zie er weer jonger uit!:)

De locatie in Amersfoort is makkelijk te bereiken en je kunt er gratis parkeren. Al met al was het een fijne ervaring. Ik kom er zeker nog een keer terug.
Neeltje Roosje
Skinfinity Amersfoort
31 oktober 2022 09:09

Fillers mondhoeken voor en na foto

Iedereen is uniek. Vaak zijn voor en na foto's dan ook niet representatief voor een ander. Onderstaand een voor en na foto die dient ter inspiratie. Ga voor professioneel advies op consult bij een cosmetisch arts. 

hangende-mondhoeken-resultaat

Behandeling tegen hangende mondhoeken 

Eigenlijk is een behandeling tegen hangende mondhoeken een zeer dankbare. Veel mensen storen zich enorm aan hun mondhoeken. Zij verliezen zelfvertrouwen of stralen op zijn minst niet uit wat zij graag willen uitstralen; positiviteit. Wanneer de mondhoeken door de spiertjes omlaag getrokken worden, dan is een botulinetoxine injectie een goede oplossing. De spiertjes worden ontspannen, de mond komt weer in een ontspannen en natuurlijke positie te staan. Botox wordt nooit echt in de lippen gespoten, ooguit in een spiertje in de buurt. De cosmetisch arts kan uitleggen waarom dat zo is. Wanneer de hangende mondhoeken worden veroorzaakt door huidverslapping of na gewichtsverlies, dan kan een filler de oplossing zijn. De filler wordt subtiel ingebracht, zodat de hangende mondhoeken verleden tijd zijn. Dat kan zeer precies en ziet er erg natuurlijk uit. Vaak is een correctie van één of enkele millimeters al zeer effectief. 

Hangende mondhoek

Wanneer er sprake is van één hangende mondhoek, dan kan dat een signaal zijn van een beroerte (of tia). Twijfel je over de oorzaak van de hangende mondhoek? Aarzel niet en raadpleeg een arts. Voor meer informatie over symptomen van een beroerte volg de link van de Hartstichting.

Filler hangende mondhoeken 

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Een hyaluronzuur filler werkt ca 6-18 maanden. Hyaluronzuur fillers worden al meer dan 15 jaar in Nederland gebruikt. De A-merk hyaluronzuur fillers hebben bij deskundig gebruik een hoog veiligheidsprofiel.  

Vind een arts om mondhoeken te liften:

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hangende mondhoeken Botox prijs

De behandeling tegen hangende mondhoeken is beschikbaar vanaf € 70 per behandeling. Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Mondhoeken liften

Het liften van mondhoeken kan met Botox of met fillers. Het is raadzaam om een consult te plannen bij een professionele cosmetisch arts. Kies een cosmetisch arts bij jou in de buurt.

Botox hangende mondhoeken

Botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) is een veelvuldig toegepaste behandeling om de spiertjes die de mondhoeken omlaag trekken te ontspannen. Een botulinetoxine behandeling is ca. 12-16 weken effectief.  
Behandeling mondhoeken 
De behandeling van hangende mondhoeken wordt uitgevoerd door een arts. Het is aan te raden daar een ervaren arts voor uit te kiezen. Tijdens een vrijblijvend consult kun je je klachten en verwachtingen bespreken. Het is belangrijk dat je een klik hebt met de arts. Er kunnen na de behandeling kleine blauwe plekjes ontstaan van de prikjes. Na 2 – 12 dagen is de behandeling effectief.  
Indien er een combinatie is van (te) gespannen spiertjes en volume verlies onder de mondhoeken, dan kan er ook worden geadviseerd om ook een filler toe te passen.  

Lees verder: 
Kaakspier behandelen (slimming)

Hangende mondhoeken kosten behandeling 

Bij veel klinieken is de prijs van een hangende mondhoeken behandeling onduidelijk. De meeste klinieken die botulinetoxine en filler behandelingen uitvoeren voeren ook de behandeling van hangende mondhoeken uit. Zorg dat je tijdens het consult goed duidelijk hebt wat de prijs van de behandeling is. Een behandeling van alleen de botulinetoxine moet wel voor ca. € 100 mogelijk zijn. 

Kliniek hangende mondhoeken 

Zoek je de beste kliniek of arts om je afhangende mondhoeken te laten behandelen? Voer je adres in en vind alle artsen en klinieken bij jou in de buurt. Zoek, vergelijk en boek op Injectablesbooking.nl.

Veelgestelde vragen hangende mondhoeken

Wat kost fillers mondhoeken?

De goedkoopste kliniek vraagt € 179 (voor 0,5 ML mondhoeken). De gemiddelde prijs ligt tussen de € 300 en € 400. Het is aan te raden om voor een vrijblijvend consult naar 2 klinieken bij jou in de buurt te gaan. Vervolgens kun je kiezen voor de arts waarvan je professioneel advies krijgt en waarbij jouw gevoel het beste is.

Wat kost Botox mondhoeken?

Een Botox behandeling van de mondhoeken kost bij de goedkoopste kliniek v.a. € 65. De gemiddelde prijs is € 110 per behandeling. Deze behandeling wordt niet door iedere cosmetisch arts uitgevoerd. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Vind een arts bij jou in de buurt op Injectablesbooking.

Hoe krijg je mondhoeken omhoog?

Er zijn diverse behandelingen om mondhoeken omhoog te krijgen. De meest effectieve zijn behandelingen met fillers of botox. Een filler behandeling heeft gemiddeld 9-12 maanden effect. Kies een cosmetisch arts bij jou in de buurt voor professioneel advies.

Wat kun je doen tegen hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken kunnen worden gelift met Botox (gaan de mondhoeken effectief minder van naar beneden staan) en met fillers (wanneer er sprake is van een verticale lijn van de mondhoek naar beneden. 

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken zijn over het algemeen het resultaat van jarenlang mimiek gebruiken. Naarmate we ouder worden wordt valt afwijkende mimiek meer op. Zure mondjes, knijpende ogen, sniffende neuzen, knibbelende lippen, etc. Dit valt meer op omdat de huid dunner wordt. De spieren doen hetzelfde, maar het valt meer op. Dit geldt ook voor hangende mondhoeken. Die slijten er met de jaren steeds meer in totdat ze structureel in het gezicht zitten. 

Kun je hangende mondhoeken voorkomen?

Wanneer de hangende mondhoeken zijn ontstaan door volume verlies, dan is een filler behandeling nog de enige oplossing. Oefeningen om de spiertjes te trainen die hangende mondhoeken kunnen voorkomen zijn:
-Blij kijken. Glimlach bewust, daardoor krullen de mondhoeken minder vaak omlaag.
-Train je mondspieren voor 2x 5 minuten per dag. Trek gekke bekken, blaas je lippen vol en tuit je lippen.

Wat zijn de risico's van botox mondhoeken?

De grootste risico's van een botox behandeling van de mondhoeken is tijdelijke scheefstand van de mond. Dit gebeurd in een klein percentage van de behandelingen. Na een paar weken is dit weer bijgetrokken. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt