10 tips die je moet weten als je Botox kosten vergelijkt

29 juni 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Wil je Botox prijzen vergelijken? De tarieven liggen ver uit elkaar. Vergelijk de prijs per zone, twee zones en drie zones bij cosmetische klinieken. Vergelijk de klinieken in de buurt:

Botox prijzen

Baby Botox
v.a. € 59
Laagste prijs per zone
€ 89
Hoogste prijs per zone
€ 210
Drie zones Botox
v.a. € 170

Botox kosten

Er zijn grote prijsverschillen tussen de diverse klinieken die Botox behandelingen aanbieden. Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere merken botulinetoxine in Nederland zijn Azzalure/Dysport en Bocouture/Xeomin. In deze blog leggen we uit hoe de Botox tarieven tot stand komen en waar je op moet letten als je een Botox behandeling boekt. Hoe worden Botox kosten bepaald? Welke prijzen zijn gangbaar voor een Botox behandeling? Hierbij 10 tips die je moet weten als je Botox kosten vergelijkt! Vergelijk Botox prijzen bij alle klinieken in Nederland op Injectablesbooking

botox-prijzen

Botox prijzen vergelijken

De Botox prijzen liggen in Nederland ver uit elkaar. Dit heeft enigzins te maken met kwaliteit, ervaring en reputatie. Bekende en goed lopende klinieken kunnen een hoger tarief vragen. Op deze pagina staat de FAQ Botox prijzen vergelijken. Injectablesbooking.nl staat voor transparantie; op deze website kun je alle klinieken met elkaar vergelijken. Lees hier een artikel over Botox reviews.

Hebben Botox prijzen invloed op reviews?

De prijzen van een behandeling liggen enigszins uit elkaar bij de diverse klinieken. Je zou verwachten dat ervaringen van andere mensen ook zijn aangepast op het prijsniveau. Maar is dat wel zo? Lees reviews van botox behandelingen van alle klinieken in Nederland.

Botox prijzen

Hele fijne en goede kliniek! De prijs-kwaliteitverhouding is ook erg goed! Ik ben altijd bij eliza geweest voor lipfillers en wilde door tevredenheid en vertrouwen ook bij eliza traangoot fillers laten doen, maar eliza werd onverwachts ziek en zo kwam ik bij wouter terecht en heeft wouter mijn Traangoot fillers gezet. Ben tot nu erg tevreden en superblij met... Toon meer »
Hele fijne en goede kliniek!
De prijs-kwaliteitverhouding is ook erg goed!
Ik ben altijd bij eliza geweest voor lipfillers en wilde door tevredenheid en vertrouwen ook bij eliza traangoot fillers laten doen, maar eliza werd onverwachts ziek en zo kwam ik bij wouter terecht en heeft wouter mijn Traangoot fillers gezet.
Ben tot nu erg tevreden en superblij met het resultaat! Het is netjes, vakkundig en met eerlijk advies gedaan. Toon minder »
17 maart 2023 15:03
Super fijne benadering en uitleg. de behandeling heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding. Kan het iedereen aanraden
Stephanie Drummen
Beauty Centre Maastricht
4 maart 2023 11:11
Ik heb 3 dagen geleden een touch up laten doen voor mijn voorhoofd, met botox door arts Jade. De ontvangst bij Cosmetique Totale is bijzonder hartelijk en professioneel. De kliniek heeft een schone en luxe uitstraling. De kosten van de behandelingen zijn (vind ik) redelijk geprijsd en dat is ook belangrijk. Daarnaast wordt er geluisterd naar je wensen en w... Toon meer »
Ik heb 3 dagen geleden een touch up laten doen voor mijn voorhoofd, met botox door arts Jade.

De ontvangst bij Cosmetique Totale is bijzonder hartelijk en professioneel. De kliniek heeft een schone en luxe uitstraling. De kosten van de behandelingen zijn (vind ik) redelijk geprijsd en dat is ook belangrijk. Daarnaast wordt er geluisterd naar je wensen en wordt daarbij advies op maat gegeven. Toon minder »
11 oktober 2022 17:05

Botox prijs

De Botox prijs wordt bepaald door de kliniek. De kliniek bepaald de prijs op basis van het gebruikte merk botulinetoxine (Botox is een merknaam, andere merken zijn Azzalure en Bocouture). Ook de locatie van de kliniek, de ervaring van de arts en de propositie van de kliniek zijn belangrijke elementen in het bepalen van de botox prijs. Vergelijk alle klinieken in Nederland op Injectablesbooking.nl.

Wat kost 1 ml Botox?

Botox wordt per zone berekend. De fronsrimpels is één zone, de kraaienpootjes is één zone en de voorhoofdslijnen is één zone. De gemiddelde prijs van één zone is in Nederland € 139,93 (peildatum januari 2023).

Vergelijk Botox prijzen bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veel gestelde vragen over Botox prijzen

Wij hebben een overzicht gemaakt met een elftal veel gestelde vragen + antwoorden over Botox tarieven.

 1. Hoe groot is het prijsverschil tussen Botox behandelingen?
 2. Wat is de gemiddelde prijs van een Botox behandeling?
 3. Hoeveel Botox zones per behandeling?
 4. Hoe kan ik Botox prijzen vergelijken?
 5. Hoe wordt de prijs van een Botox behandeling bepaald?
 6. Hoeveel eenheden botulinetoxine heb ik nodig?
 7. Waarom is er verschil in kosten per Botox behandeling?
 8. Welke merken botulinetoxine zijn er allemaal?
 9. Hoe kan ik Botox klinieken vergelijken?
 10. Zijn er wel eens Botox aanbiedingen?
 11. Waar vind ik de goedkoopste Botox behandeling?

Botox kosten informatie

1. Hoe groot is het prijsverschil tussen Botox behandelingen? 

Botox kosten worden door veel consumenten vergeleken. De verschillen zijn dan ook groot. De prijs van één zone Botox varieert tussen de € 80 en € 220 in Nederland.

2. Wat is de gemiddelde prijs van een Botox behandeling?

De gemiddelde prijs van een Botox behandeling is in Nederland in 2023 € 139,93

3. Hoeveel botox zones per behandeling?

De meeste klinieken hanteren de bekende 3-zones Botox prijslijst. Er is dan een vaste prijs voor één zone Botox (of een ander merk Azzalure of Bocouture), een vaste prijs voor twee zones botulinetoxine en een vaste prijs voor drie zones botulinetoxine. De 3 vaste zones zijn: fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Meer uitleg over de verschillende zones / regio’s kun je hier terug lezen. Of bekijk de volgende graphic:

botox-prijs-per-zone

4. Hoe kan ik Botox prijzen vergelijken?

De 3-zones zijn; de fronsrimpels, de horizontale voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Soms staat er ook een mini of Baby Botox op de prijslijst. Dit wordt vaak gebruikt voor een wenkbrauwlift, een touch up of wanneer iemand nauwelijks Botox nodig heeft (zeer weinig mimische rimpels heeft).

5. Hoe wordt de prijs van een Botox behandeling bepaald?

Botox prijzen vergelijken kan via injectablesbooking.nl. Injectablesbooking.nl heeft alle beschikbare Botox prijzen van Nederland in haar database. Zoek op de door jou gewenste behandellocatie naar de kosten per Botoxbehandeling.

6. Hoeveel eenheden botulinetoxine heb ik nodig?

Aanbevolen hoeveelheid eenheden botulinetoxine per indicatie. 
     
 FronsrimpelsVoorhoofdsrimpelsKraaienpootjes* 
Azzalure (speywoods)5040-6020-30 
Bocouture (units)20-3010-2012 
Botox (units)202012 
*per zijde    

-----------------------

Lees verder:

Botox voor en na
Beste botox arts
Goedkope Botox
Hoelang werkt Botox?
Btx voor man
Beste Botox kliniek
Afspraak maken
Wat is Botox?

-----------------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kosten Botox informatie

7. Waarom is er verschil in kosten per Botox behandeling?

De prijsverschillen zijn grotendeels te verklaren vanuit kwaliteit. Wanneer je kiest voor een goedkope Botox behandeling, dan kun je het volgende afvragen: 
- Van welk merk botulinetoxine maakt deze kliniek gebruik? Eventueel een onbekend of ongeregistreerd merk?
- Gebruiken ze de aanbevolen hoeveelheid eenheden botulinetoxine voor jouw behandeling?
- Hoeveel ervaring heeft mijn arts?
- Hoe bekend is de kliniek? Wat is de reputatie van de kliniek? Op welke locatie is de kliniek gevestigd?

8. Welke merken botulinetoxine zijn er allemaal?

Niet iedere botulinetoxine is hetzelfde. Er zijn drie merken botulinetoxine door de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) goedgekeurd. De FDA is een overheidsinstantie die alleen medische hulpmiddelen en medicijnen toe laat die bij deskundig gebruik veilig en effectief zijn, bij deskundig gebruik. Dit zijn Botox, Bocouture en Azzalure. Bekijk hier de kenmerken per merk botulinetoxine.

-----------------------
Botox kosten vergelijken bij jou in de buurt

Botox kosten vergelijken Eindhoven

Botox kosten vergelijken Utrecht

Botox kosten vergelijken Amsterdam

Botox kosten vergelijken Groningen

Botox kosten vergelijken Rotterdam

Botox kosten vergelijken Den Haag

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

9. Hoe kan ik Botox klinieken vergelijken?

Injectablesbooking.nl brengt de Botox prijs per zone, hoe lang de kliniek bestaat, hoeveel behandelingen ze uitvoeren, welke artsen er werken, de locatie en met welke merken injectables zij werken in kaart. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende injectables behandeling op injectablesbooking.nl.

botox-prijzen-vergelijken

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

10. Zijn er wel eens Botox aanbiedingen?

Botox aanbiedingen zijn niet toegestaan door de beroepsvereniging van cosmetisch artsen. Toch zijn er klinieken die wel met Botox kortingen of acties werken. Injectablesbooking.nl brengt de tarieven van alle Botox klinieken in kaart. Vergelijk de Botox prijzen bij alle klinieken. Druk in de zoekresultaten op 'Acties' en bekijk de beschikbare Botox aanbieding.

11. Waar vind ik de goedkoopste Botox behandeling?

De goedkoopste Botox behandeling bij jou in de buurt vind je op injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek de laagste Botox prijs!

Prijs twee en drie zones Botox

De meeste klinieken communiceren de tarieven van één zone Botox. De prijs van twee zones Botox is bij de goedkoopste kliniek € 140 en ligt gemiddeld rond € 250. De prijs van drie zones Botox is bij de goedkoopste kliniek € 170 gemiddeld rond de € 340 in Nederland. 

Botox prijs Nederland

De gemiddelde prijs voor een zone botox is € 139,93 in Nederland. Over het algemeen is een behandeling in Nederland daarmee iets goedkoper dan in omliggende landen. Lees hier het hele onderzoek over de gemiddelde botox prijs.

De prijs van Botox

De prijs van botox wordt bepaald door de kliniek. De botulinetoxine is verpakt als poeder. In de kliniek maakt de arts de botulinetoxine per behandeling klaar. Van iedere behandeling weet de arts hoeveel eenheden botulinetoxine er nodig zijn. Zo wordt er voor een fronsrimpel gemiddeld 20 units botulinetoxine toegepast. Heb jij echter een sterkere of zwakkere fronsspier, dan kan het zijn dat het aantal units bij jou afwijkt. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen Botox kosten

Wat zijn de kosten van botox?

De gemiddelde prijs in Nederland één zone botox is € 139,93. (2023)

Wat kost botox in je gezicht?

De goedkoopste behandeling kost v.a. € 59.
De gemiddelde prijs voor één zone botox is € 139,93. (2023). Dat is bijvoorbeeld voor behandeling van de fronsrimpels, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels.

Waarom is botox zo duur?

Botox (maar ook Alluzience, Bocouture, Letybo en Azzalure) is een zorgvuldig gemaakt medicijn. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking. De productiefaciliteiten werken zeer nauwkeurig, zijn steriel en worden veelvuldig gecontroleerd op kwaliteitsprocessen. 

Hoelang blijft botox?

Een botoxbehandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief. Vervolg behandelingen zijn langer effectief dan een eerste behandeling.

Hoeveel kost 1 ML Botox?

Botox wordt per zone gerekend. Een voorbeeld van een zone zijn de fronsrimpels. Ook de horizontale voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes zijn één zone. De gemiddelde prijs van één zone is € 139,93.

Hoeveel kost één zone botox?

De gemiddelde prijs in Nederland van één zone botox behandeling is € 139,93. (2023)
Er zijn goedkopere klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in je kliniekkeuze. Voer je locatie in en vergelijk alle prijzen bij jou in de buurt. 

Wat kost botox fronsrimpel?

De gemiddelde prijs van een behandeling van de fronsrimpels met botox is € 139,93. Er zijn goedkopere klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in je kliniekkeuze. Voer je locatie in en vergelijk alle prijzen bij jou in de buurt. 

Wat kost botox in je voorhoofd?

De gemiddelde prijs van een behandeling van voorhoofdsrimpels met botox is € 139,93. De horizontale voorhoofdsrimpels wordt gezien als één zone. 

Er zijn goedkopere klinieken, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in je kliniekkeuze. Voer je locatie in en vergelijk alle prijzen bij jou in de buurt. 

Wat is de beste botox kliniek?

Het is raadzaam om de locatie, reviews en artsen goed te vergelijken. Voer je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt.

Wat kost twee zones Botox?

De prijs van twee zones Botox is bij de goedkoopste kliniek € 140 en ligt gemiddeld rond € 250. Vergelijk de tarieven van alle klinieken op Injectablesbooking.

Wat kost 3 zones Botox?

De prijs van 3 zones Botox is bij de goedkoopste kliniek € 170 gemiddeld rond de € 340 in Nederland. Vergelijk de tarieven van alle klinieken op Injectablesbooking.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt