Kraaienpootjes verwijderen met Botox

1 mei 2022

Lees informatie over een kraaienpootjes behandeling met Botox. Hoe duur is een behandeling? Hoelang kun je genieten van het resultaat? Vergelijk klinieken in de buurt door op de knop te drukken:

Kraaienpootjes verwijderen

Prijs
v.a. € 90
Behandeltijd
15 minuten
Resultaat
3-4 maanden
Pijnscore (1-10)
2

Botox kraaienpootjes

Kraaienpootjes; You hate them or love them. De rimpels naast je ogen worden kraaienpootjes of lachrimpels genoemd. Veel mensen storen zich aan deze rimpels, anderen vinden kraaienpootjes juist schattig. Overweeg jij een Botox kraaienpootjes behandeling? Lees hoe je alle cosmetische klinieken en artsen met elkaar kunt vergelijken en hoe je de beste arts kiest voor jouw behandeling van de kraaienpootjes.

kraaienpootjes-botox

Kraaienpootjes reviews

Lees ervaringen van andere consumenten over hun kraaienpootjes behandeling. Een kraaienpootjes behandeling is een dankbare behandeling. Het resultaat is voorspelbaar, de meeste mensen zijn er erg tevreden over. Lees reviews van klinieken in de buurt.

Botox kraaienpootjes behandeling

Wanneer jij je stoort aan je kraaienpootjes (ook wel lachrimpels genoemd), dan kan een botulinetoxine behandeling een uitkomst zijn. Deze behandeling wordt met name uitgevoerd bij mensen tussen de 30-59 jaar. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief.

Botox kraaienpootjes kosten

Een behandeling van de kraaienpootjes met Botox kost in Nederland in 2023 gemiddeld € 139,93.
Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één zone. Wat is één zone botox? De gemiddelde prijs in de grote steden is:

In Januari 2023 is de ranglijst voor de gemiddelde prijs van één zone botulinetoxine in Nederland als volgt:  

 1. Den Bosch € 150,46
 2. Enschede € 148,04
 3. Groningen € 147,38
 4. Apeldoorn € 145,85
 5. Hilversum € 144,39
 6. Utrecht € 144,27
 7. Tilburg € 143,81
 8. Amsterdam € 143,72
 9. Almere € 139,66
 10. Breda € 139,04
 11. Haarlem € 138,29
 12. Amersfoort € 137,58
 13. Den Haag € 136,62
 14. Arnhem € 135,51
 15. Nijmegen € 134,54
 16. Eindhoven € 134,13
 17. Zwolle € 133,86
 18. Leiden € 131,06
 19. Maastricht € 130,03
 20. Rotterdam € 128,54

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox kraaienpootjes voor en na

Een voor/na foto is zelden representatief voor jou situatie. Iedereen is namelijk uniek. Vraag tijdens een vrijblijvend consult om persoonlijke voor/na foto's van de arts. De volgende kraaienpootjes voor en na foto dient ter inspiratie:

kraaienpootjes-foto

Lachrimpels Botox

Veel mensen laten hun lachrimpels verwijderen met Botox. Wat is Botox? Botox is een merk botulinetoxine en wordt sinds de jaren ’70 veelvuldig gebruikt in de medische wereld. Oogartsen ontwikkelden het product omdat mensen met Strabismus (scheelzien) herhaaldelijk moesten worden geopereerd. Bij strabismus is er sprake van een onevenwichtige samenwerking tussen de spieren die de ogen moeten sturen. De ene spier is krachtiger dan de andere. Deze werd dan verslapt door een Botox injectie. 

Maar wat doet botulinetoxine exact met je rimpels? Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieren verslappen. Mimische rimpels zoals de kraaienpootjes verdwijnen na een botoxinjectie op de juiste plek in de orbicularis spier. In deze blog lees je alles over de behandeling van kraaienpootjes!

Kraaienpootjes Botox ervaringen

Lees de reviews van alle klinieken op Injectablesbooking.nl. Vergelijk de ervaringen van de kraaienpootjes behandelingen bij de diverse artsen bij jou in de buurt. Het is belangrijk om te kiezen voor een kliniek met de nodige ervaring. Vergelijk alle klinieken in de zoekresultaten. Voer je locatie in en lees de ervaringen:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kraaienpootjes verwijderen

Tijdens de behandeling wordt je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied, maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om met je ogen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde kraaienpootjes behandeling bestaat uit 3-5 prikjes aan, maar dit verschilt per persoon en hangt af van de heftigheid van je rimpels. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’. Hoe lang werkt Botox?

Complicaties na kraaienpootjes behandeling?

Botulinetoxine heeft een hoog veiligheidsprofiel. Het middel wordt inmiddels al 50 jaar gebruikt en er wordt nog steeds zeer veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Indien je wordt behandeld met 1 van de 3 in Nederland gangbare merken botulinetoxine, Azzalure, Bocouture en Botox, en je worden je kraaienpootjes behandeld door een ervaren en deskundig arts, dan is de complicatiekans zeer klein. Lees hier alle informatie over botulinetoxine.

kraaienpootjes-verwijderen

Nazorg Botox kraaienpootjes behandeling

Na de kraaienpootjes behandeling wordt het voor 24 uur afgeraden om het behandelde gebied masseren en wrijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld het verwijderen van make-up en bezoek aan schoonheidsspecialiste. Wel is het goed om de eerste vier uren je kraaienpootjes extra te activeren (bewust je ogen af en toe extra dichtknijpen). Op deze manier wordt de botulinetoxine effectiever opgenomen. 

De eerste 3-4 uur na een Botox behandeling van de kraaienpootjes wordt het afgeraden om te bukken en te liggen (slapen). Ook wordt het afgeraden om je zwaar in te spannen (tillen of sporten). Dit is om te vermijden dat de ingespoten botulinetoxine zich verspreid en minder effectief is. Ook wordt afgeraden om de eerste 48 uur na een behandeling in de sauna, hottub of onder de zonnebank te gaan. Wil je het werkingsmechanisme van botulinetoxine weten? Lees dan hier verder.

-----------------------

Lees verder:

Botox voor en na
Botox aanbieding
Botox voor mannen
Goedkope Botox
Complicaties
Beste Botox kliniek
Lipflip
Botox prijs vergelijken
Wat is Botox?

-----------------------

Maak een afspraak voor je kraaienpootjes behandeling

In Nederland kun je op meer dan 1100 locaties je kraaienpootjes laten behandelen. De cliënttevredenheid is erg hoog. Dit komt omdat het resultaat erg voorspelbaar is; de rimpels zijn weg. Toch is het goed om voor een arts te kiezen die bij jou past. Daarnaast is er een fors verschil in prijs tussen de kraaienpootjes behandelingen bij verschillende klinieken. Injectablesbooking.nl heeft alle klinieken en artsen in Nederland in haar database. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende injectables behandeling.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kraaienpootjes verwijderen stappenplan

 1. 1 Vergelijk alle klinieken
 2. 2 Kies een kliniek die over een langere periode mooie reviews heeft ontvangen
 3. 3 Plan een vrijblijvend consult
 4. 4 Bezoek een tweede cosmetische kliniek die gespecialiseerd is in de behandeling van kraaienpootjes
 5. 5 Bij welke kliniek heb je het beste gevoel? Waar werd er naar jou geluisterd? Beslis of je behandeld wilt worden
 6. 6 Pas op met alcohol, roken en zonnebaden in de week rond de behandeling
 7. 7 De behandeling duurt 15 minuten
 8. 8 De behandeling is na 2-5 dagen effectief en werkt na 14 dagen optimaal
 9. 9 Geniet gemiddeld 3-4 maanden van je kraaienpootjes behandeling

Veelgestelde vragen Botox kraaienpootjes

Hoeveel kost botox kraaienpootjes?

De goedkoopste klinieken bieden botox kraaienpootjes aan va. € 90 per behandeling.
De gemiddelde prijs van een behandeling van de kraaienpootjes met Botox is € 139,04 in Nederland (2022).
Omdat de tarieven regelmatig worden aangepast loont het de moeite om regelmatig te vergelijken. 

Hoe vaak Botox kraaienpootjes?

Behandeling van de kraaienpootjes met botulinetoxine is gemiddeld 12-16 weken effectief. Nadien kun je ervoor kiezen je weer te laten behandelen. De meeste mensen laten zich ca. 3x per jaar behandelen.

Wat doet botox kraaienpootjes?

Botox zorgt ervoor dat spiertjes die zich overmatig aanspannen worden ontspannen. De spiertjes die dus voor de lijnen (rimpels) van de kraaienpootjes zorgen, worden tijdelijk (gemiddeld 12-16 weken) uitgeschakeld.

Hoe lang blijft botox kraaienpootjes?

Behandeling van de kraaienpootjes met botox is 12-16 weken effectief. Vervolgens kun je kiezen voor een vervolg behandeling, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hoe krijg je kraaienpootjes weg?

Botox is de meest effectieve methode tegen kraaienpootjes. De spiertjes die de rimpels van de kraaienpootjes activeren worden tijdelijk ontspannen. Een behandeling is 12-16 weken effectief. Daarna kun je kiezen voor een vervolg behandeling als je dat wilt. In Nederland worden jaarlijks meer dan 400.000 botox behandelingen uitgevoerd. 

Waardoor krijg je kraaienpootjes?

Kraaienpootjes ontstaan omdat lachrimpeltjes langzaam in de huid slijten. De huid wordt dunner en minder elastisch. Kraaienpootjes zijn na verloop van tijd voor sommige mensen storend zichtbaar.

Welke creme tegen kraaienpootjes?

Er is nog geen crème die effectiever is tegen kraaienpootjes dan botox. Bij diverse privéklinieken kun je na een huidanalyse professionele huidverzorging aanschaffen. 

Wat te doen tegen fronsrimpel zonder botox?

Het beste advies is om een goede zonnebril te dragen en proberen te voorkomen dat je boos kijkt. Daarnaast zijn er allerlei massage en stretch technieken waardoor de fronsrimpels tijdelijk niet zichtbaar zijn. 

Welke creme voor fronsrimpel?

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs voor crèmes die fronsrimpels kunnen verwijderen of voorkomen. Veel cosmetische klinieken bieden na een huidanalyse ook professionele huidverzorging aan. 

Welke leeftijd kraaienpootjes?

Vanaf het 25e levensjaar nemen collageen en elastine in de huid af. Vanaf dat jaar kunnen kraaienpootjes gaan verschijnen. Bij sommigen is dat eerder dan bij anderen, dat is genetisch bepaald. Soms zijn kraaienpootjes ook pas zichtbaar vanaf het 40e of 50e levensjaar.

Wat betekent kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de rimpeltjes die vanuit de ooghoek naar buiten lopen. Deze rimpels heten kraaienpootjes omdat de rimpels schuin uit elkaar weglopen, alszijnde een pootje van een kraai.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt