Baby Botox Behandeling

Baby Botox, een zachte variant van de 'klassieke' botox behandeling, richt zich op het behoud van jouw natuurlijke uitstraling. Het verzacht fijne lijntjes en rimpels op een subtiele manier, waardoor je een verfijnde, jeugdige uitstraling krijgt zonder afbreuk te doen aan je natuurlijke expressie.

Prijs
v.a. € 59
Behandeltijd
15 minuten
Resultaat
12-16 weken
Pijnscore (1-10)
2

Wat is baby botox?

Baby Botox is een term die wordt gebruikt om een subtiele vorm van een Botox-behandeling te beschrijven. Deze behandeling, ook bekend als mini Botox, preventieve Botox of micro Botox, richt zich op het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, terwijl de natuurlijke expressie van het gezicht behouden blijft.

In tegenstelling tot een traditionele Botox-behandeling, waarbij grotere hoeveelheden botuline toxine-type A worden gebruikt, wordt bij Baby Botox een veel kleinere dosis gebruikt. De maximale dosis Botulinetoxine die wordt gebruikt bij Baby Botox is 10 eenheden. Dit zorgt voor een subtielere aanpak, waardoor de resultaten natuurlijker ogen en het risico op een 'bevroren' gezicht wordt geminimaliseerd.

Rimpels Voorkomen met Preventieve Botox

Baby Botox biedt niet alleen een subtiele verjonging, maar wordt ook ingezet als een preventieve behandeling tegen toekomstige rimpelvorming. Er worden kleine hoeveelheden botulinum toxine-type A strategisch geplaatst op specifieke punten in het gezicht. Hierdoor wordt de activiteit van de spieren verminderd, waardoor de spanning op de huid wordt verminderd en de rimpelvorming wordt voorkomen.

Bij een Baby Botox behandeling is dat het doel niet is om de gezichtsuitdrukkingen volledig te bevriezen, maar om een subtiel effect te creëren dat de natuurlijke expressie van het gezicht behoudt. Je kunt nog steeds vrij lachen, fronsen en andere gezichtsuitdrukkingen laten zien, maar met verminderde spieractiviteit worden de tekenen van veroudering op een subtielere manier tegengegaan.

Baby botox voorhoofd / frons

Baby Botox is zeer geschikt om fijne lijntjes en beginnende rimpels op het voorhoofd te voorkomen. Vooral wanneer je een expressief gezicht hebt, regelmatig blootgesteld wordt aan de zon of een vochtarme huid hebt, neemt de kans op de ontwikkeling van voorhoofd- en frons rimpels toe.

Door een lichte dosering Botox te injecteren op het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen, wordt de huid ontspannen. Dit voorkomt niet alleen verdere rimpelvorming, maar helpt ook bij het voorkomen van verzakking van de wenkbrauwen. Zo behoud je een jeugdige uitstraling en een gladde huid, terwijl je nog steeds vrij kunt bewegen en je gezichtsuitdrukkingen kunt tonen.

Baby botox kraaienpootjes

Baby Botox is ook zeer geschikt voor het aanpakken van beginnende kraaienpootjes. Veel mensen ontwikkelen kraaienpootjes omdat de huid rondom de ogen erg dun en droog is, wat bijdraagt aan de vorming van rimpels.

Bij een behandeling van kraaienpootjes met Baby Botox wordt een kleine hoeveelheid Botox in de ronde oogspier geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de huid rondom de ogen ontspant en voorkomt dat er diepe groeven rondom de ogen ontstaan.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De behandeling verloopt over het algemeen vergelijkbaar met een traditionele Botox behandeling. De arts voert de behandeling uit door kleine hoeveelheden Botulinetoxine in te spuiten met een fijne naald, gericht op de specifieke spieren die behandeld moeten worden.

De hele behandeling duurt meestal ongeveer 15 minuten, waardoor het gemakkelijk in te passen is in je dagelijkse schema. De behandeling wordt als bijna niet pijnlijk ervaren, waardoor verdoving niet nodig is. Mocht je toch graag een verdoving willen, kan dit altijd worden besproken met de behandelend arts.

Zoek direct naar een kliniek bij jou in de buurt!

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Baby botox resultaten

Na de behandeling blijven de resultaten ongeveer zichtbaar gedurende een periode van drie tot zes maanden. Tijdens deze tijd zullen fijne lijntjes en rimpels vervagen, waardoor je huid er gladder en jeugdiger uitziet. Na deze periode zal de spieractiviteit weer geleidelijk herstellen. Hierdoor kunnen de rimpels terugkeren, vaak wel vaak minder uitgesproken dan voorheen.

Om de resultaten van Baby Botox te behouden, raden we aan om regelmatig vervolgbehandelingen te plannen. De aangesloten artsen bij Injectablesbooking.nl staan klaar om je hierbij te begeleiden en te adviseren over het beste behandelplan voor jouw behoeften en wensen.

Baby botox voor en na

Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Vinci Kliniek Groningen (voor)
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Vinci Kliniek Groningen (na)
Deze foto's zijn van Vinci Kliniek Groningen
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics

Baby botox kosten

De prijs van een Botox Light behandeling varieert in Nederland tussen de € 59 en € 130 bij de diverse klinieken. In Nederland zijn er meer dan 1200 locaties waar je terecht kunt voor een Botox behandeling. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen van alle klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt