Baby Botox tegen beginnende rimpels

18 mei 2022

Een baby Botox is een kleine behandeling met botulinetoxine. Veel mensen behandelen hun startende rimpels met een 'Baby Botox behandeling'. In Nederland worden jaarlijks meer dan 400.000 behandelingen met Botox uitgevoerd. Een baby Botox behandeling zorgt ervoor dat je mimiek niet veranderd, maar dat rimpels minder zichtbaar worden.

Baby Botox informatie

Prijs
v.a. € 59
Behandeltijd
15 minuten
Resultaat
12-16 weken
Pijnscore (1-10)
2

Vind een kliniek in de buurt

Baby Botox tegen beginnende rimpels

Een baby Botox is een kleine behandeling met botulinetoxine. Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere bekende merknamen zijn Azzalure en Bocouture. Een baby Botox behandeling wordt ook wel Mini Botox, kleine Botox behandeling of Light Botox genoemd. Eigenlijk is dit een gewone behandeling met een tijdelijke spierontspanner (botulinetoxine), waarbij minder eenheden worden gebruikt. Wat is deze mini behandeling eigenlijk en wat kun je ervan verwachten?

baby-botox

Babybotox prijzen

De prijs van een Botox Light behandeling varieert in Nederland tussen de € 59 en € 130 bij de diverse klinieken. In Nederland zijn er meer dan 1200 locaties waar je terecht kunt voor een Botox behandeling. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen van alle klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.

Mini Botox

Baby Botox, ook wel omschreven als babybotox, is een lichte botox behandeling. Het is de bedoeling dat lijnen en rimpels verminderen of verzachten. Het doel is niet om een mega strak voorhoofd te krijgen. Een babybotox behandeling wordt ook wel ingezet wanneer mensen voor de eerste keer kiezen voor een cosmetische behandeling.

De 5 beste baby botox weetjes

Lees de 5 beste weetjes over deze behandeling:

  1. Baby Botox verzacht rimpels
  2. Met een baby botox behandeling behoud je je eigen mimiek
  3. Ideaal voor startende rimpels of preventief
  4. Geeft rust aan je voorhoofd
  5. Kost v.a. € 59 per mini botox behandeling

Baby Botox voor en na resultaat

Hierbij een voorbeeld van een mini botox behandeling, een subtiel verschil. De wenkbrauw staat iets hoger en er is een open blik ontstaan.

baby-botox-behandeling

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat is een baby Botox behandeling?

Een baby Botox is eigenlijk een normale Botox behandeling die wordt toegepast als er een kleine correctie nodig is. Deze behandeling wordt bijvoorbeeld ingezet als er sprake is van een hele lichte fronsrimpel. Het wordt bij sommige kliniek ook wel halve zone Botox (of halve zone Bocouture genoemd). Andere behandelingen die soms onder een Mini Botox behandeling vallen zijn:

Let wel, deze selectie van Baby Botox behandelingen is niet bij iedere kliniek hetzelfde. Ook voert niet iedere cosmetisch arts al deze behandelingen uit. Vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Is een baby Botox behandeling iets voor jou?

Een baby botox wordt ook wel toegepast om rimpels te voorkomen. Preventief dus. Deze kleine behandeling zorgt ervoor dat bestaande rimpels minder diep worden. Je mimiek is hetzelfde en je rimpels zijn grotendeels ook nog hetzelfde. Met een baby botox wordt er alleen een kleinere dosering geinjecteerd. Het resultaat na een mini btx behandeling wordt ook wel beschouwd als 'natuurlijk'. 

Over het algemeen wordt aangeraden om niet voor je 25e levensjaar met botox te beginnen.

Wat kun je verwachten van een mini Botox?

Een Botox light behandeling of een halve zone Botox behandeling is dus bij iedere kliniek anders. Voor bovengenoemde indicaties geldt dat er minder eenheden botulinetoxine nodig zijn dan voor bijvoorbeeld de fronsrimpels. Je kunt er dus in principe wel van uitgaan dat je ‘klacht’ of ‘wens’ gerelateerd aan één van bovenstaande indicaties volledig wordt verholpen met een ‘Baby Botox’ behandeling.

Om het overzichtelijk te houden maken de meeste klinieken gebruik van de overzichtelijke ‘zone verdeling’. Daarin worden de fronsrimpels als één zone gezien, de kraaienpootjes als één zone en de voorhoofdsrimpels als één zone gezien. Lees hier alle informatie over ‘Wat is een zone Botox?’

Boek je injectables behandeling in Maastricht

Injectabelles
Injectabelles
Maastricht, Sint Servaasklooster 41
<1 km
Botox zone v.a.
€ 120,00
Filler per ml v.a.
€ 250,00
Profiel bekijken
Belotero logo
Bekijk agenda
Onlangs geboekt
Mooier.nu
Mooier.nu
Maastricht, Onze Lieve Vrouwewal 10
<1 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
profhilo-logo
Bekijk agenda
Onlangs geboekt
MOOI Kliniek Maastricht
4.5
MOOI Kliniek Maastricht
Maastricht, Sphinxcour 6C-01
<1 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 385,00
Profiel bekijken
Belotero logoRadiesse logo
Bekijk agenda
Onlangs geboekt
Wordt nu
bekeken
Beauty Centre Maastricht
5
Beauty Centre Maastricht
Maastricht, Sint Annalaan 21
<1 km
Botox zone v.a.
€ 110,00
Filler per ml v.a.
€ 350,00
Profiel bekijken
Boek nu uw afspraak bij ons! (Vrijblijvend consult)
Belotero logoprofhilo-logo
Bekijk agenda
Onlangs 28x geboekt

Kliniek voor Baby Botox?

Zoek jij een geschikte kliniek voor één van bovenstaande behandelingen? Op Injectablesbooking.nl kun je alle artsen en klinieken bij jou in de buurt vergelijken. Voor een botulinetoxine behandeling is het belangrijk dat de arts de injecties op de juiste plek en in de juiste dosering zet. Botulinetoxine werkt heel lokaal. Door op de juiste plek te injecteren heeft de spierontspanner de gewenste werking. Een ervaren arts, bijvoorbeeld een cosmetisch arts KNMG is een garantie voor ervaring. Een kleine of halve zone botulinetoxine is een cosmetische behandeling en wordt vaak toegepast bij cosmetische klinieken.

-----------------------
Vind een Baby Botox behandeling bij jou in de buurt

Baby Botox Groningen

Baby Botox Amsterdam

Baby Botox Eindhoven

Baby Botox Utrecht

Baby Botox Den Haag
Baby Botox Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Credits: Lauren O'Connell YouTube

Bijwerkingen mini Botox

Normale verschijnselen na een baby botox zijn een stijf gevoel, roodheid en mogelijk wat zwelling nabij de prikgaatjes. Blauwe plekjes zijn vaak na 12-24 uur zichtbaar.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wordt babybotox vergoed door de zorgverzekering?

Een behandeling met botulinetoxine komt alleen in aanmerking voor vergoeding  als het op medische indicatie is. Dit kan de arts met jou bespreken tijdens een vrijblijvend consult.

Baby Botox Amsterdam

Het is opvallend dat deze mini botox behandeling met name in de Randstad populair is. Zo zijn babybotox Amsterdam, babybotox Den Haag en baby Botox Rotterdam veel gebruikte zoektermen.

Veelgestelde vragen Baby Botox

Wat is baby botox?

Een baby botox is een kleine botox behandeling. Er wordt minder botox gebruikt, omdat de rimpels nog minder zichtbaar zijn of omdat je niet zo een mega strak voorhoofd wenst. De rimpels worden door een baby botox minder zichtbaar, maar nog wel aanwezig. 

Hoe lang blijft Baby botox?

Het resultaat van baby botox is minder lang dan van een 'normale' botox behandeling. Vaak wordt na 10-12 weken gerapporteerd dat de botulinetoxine minder effectief wordt. 

Wat kost een baby Botox?

Een Baby Botox kost v.a. € 65 per behandeling. 
De gemiddelde prijs van een Baby Botox is € 100 - € 115.

Voer je locatie in en vergelijk alle prijzen bij jou in de buurt. 

Doet baby botox pijn?

Een baby botox behandeling bestaat uit enkele prikjes met een ultradun naaldje. De meeste mensen vinden het achteraf alleszins meevallen. Een pijnscore van 2 (schaal 1-10) is op zijn plaats.

Waarom werkt baby botox niet?

Baby botox werkt alleen als je heel goed afspreekt wat je kunt verwachten. Wanneer je sterke spieren hebt die de rimpels veroorzaken, dan is een mini botox vaak niet effectief genoeg om resultaat te zien. 

Wat is het nazorg advies na mini botox?

Je mag na de behandeling direct je dagelijkse activiteiten hervatten. Het is wel verstandig om de eerste 4 uur niet aan de prikgaatjes te zitten en geen make-up aan te brengen. Daarnaast wordt aangeraden om de eerste 24 uur overmatig zweten voorkomen (geen sauna, intensief sporten, zonnebank). Eventuele blauwe plekjes kunnen worden ingesmeerd met een beetje Arnica creme. Er wordt aangeraden om de met baby Botox behandelde spiertjes intensief te bewegen de eerste uren na de behandeling (verbaasd/blij/boos kijken).

Hoe effectief is baby botox?

Na 7 dagen werkt de baby botulinetoxine optimaal. Het gewenste resultaat is vaak minder diepe rimpels, maar met behoud van mimiek. De duur van het effect van een baby botox behandeling verschilt van persoon tot persoon. 

Wat zijn de risico's van een baby Botox behandeling?

Een baby Botox behandeling wordt veilig beschouwd, mits professioneel toegepast door een gekwalificeerde arts. De grootste risico's zijn een stijf gevoel wat neigt naar hoofdpijn in de eerste 12 uur, maar dit komt zelden voor. Blauwe plekjes (kleine bloeduitstorting) of bultje kan ook ontstaan maar verdwijnt meestal binnen 2-3 dagen.  

Hoe vaak baby botox?

Een baby botox behandeling kun je om de 3-4 maanden herhalen. Deze behandeling heeft als doel om rimpels te verzachten. Wanneer je er tevreden over bent kun je voor een vervolgbehandeling kiezen.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt