Cosmetische kliniek

24 september 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Vergelijk alle cosmetische klinieken. Maak direct een afspraak in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Cosmetische klinieken

Een cosmetische kliniek is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen met botulinetoxine, fillers en Profhilo (injectables). Injectablesbooking.nl heeft alle cosmetische klinieken in Nederland in haar database die injecables behandelingen uitvoeren. Injectables is de verzamelnaam van behandelingen met botulinetoxine en fillers.

Een cosmetische kliniek wordt ook wel injectables kliniek genoemd. In Nederland wordt op meer dan 700 locaties injectables behandelingen uitgevoerd. Sommige klinieken bestaan al meer dan 20 jaar. Zo bestaan het Medisch Laser Centrum in Amsterdam, de Velthuis Kliniek en Bergman Clinics (Bey Clinics) al meer dan 25 jaar.

cosmetische kliniek

Betrouwbare cosmetische kliniek

Onderzoek wijst uit dat cliënten het voornamelijk heel belangrijk vinden als een kliniek betrouwbaar is. Injectables behandelingen hebben weliswaar een cosmetische doelstelling, maar het zijn weldegelijk medische behandelingen. Een betrouwbare kliniek stunt niet met prijzen, heeft een goede reputatie en heeft haar protocollen op orde. Maar is dat ook de beste Cosmetische Kliniek?

Een injectables kliniek werkt vaak met verschillende merken injectables. Qua botulinetoxine zijn de gangbare A-merken Azzalure, Botox en Bocouture. Qua hyaluronzuur filler merken zijn Restylane, Juvéderm, Aliaxin, Belotero, Teosyal en Stylage de meest gebruikte A-merken. Radiesse is ook een A-merk filler, maar deze filler heeft calcium microsferen als basis in plaats van hyaluronzuur. Lees hier alles over Radiesse.

De beste cosmetische kliniek

Wat de beste cosmetische kliniek is dat beslist iedereen voor zichzelf. Iedereen hecht namelijk waarde aan andere kenmerken. Sommige mensen houden van chique, andere van een relaxte sfeer en weer iemand anders vind de tarieven het belangrijkst. Omdat cosmetische behandelingen met injectables wel medische handelingen zijn, is er uiteraard wel streng toezicht. Zo controleert de IGJ (Inspectie Gezondheid en Jeugd) de diverse privéklinieken. Wanneer je benieuwd bent naar een rapport over jouw kliniek dan kun je die op de website van de IGJ opzoeken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetische behandelingen

Cosmetische behandelingen variëren bij cosmetische klinieken van huidbehandelingen tot aan plastische chirurgie. Huidbehandelingen zijn bijvoorbeeld peelings of laserbehandelingen. Dit zijn zogeheten niet invasieve behandelingen. Injectables behoren tot de invasieve behandelingen. Injectables behandelingen hebben meerdere doeleinden. Botulinetoxine wordt cosmetisch vaak ingezet als rimpelbehandeling. Bijvoorbeeld de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels kun je laten behandelen met botulinetoxine. 

Filler behandelingen worden toegepast om rimpels op te vullen, om verslapte huid op te vullen en om de gezichtscontour te verbeteren. Gezichtscontour dat kan worden verbeterd is bijvoorbeeld de kaaklijn, jukbeenderen of lippen. Ook symmetrie kan met fillers worden hersteld, bijvoorbeeld na een ongeluk, operatie of aangeboren ongelijkheid. Lees hier alles over een filler behandeling.

Plastische chirurgie ten slotte is vaak ‘de laatste oplossing’. Chirurgie is vaak ingrijpender, met meer hersteltijd en meer risico’s, maar na de juiste indicatie kan het resultaat dan ook verbluffend zijn.

Artsen van een cosmetische kliniek

‘Mensen maken het verschil’ is bij een cosmetische kliniek enorm waar. Het resultaat van een behandeling wordt direct bepaald door de vaardigheid van een cosmetisch arts. Het is aanbevelenswaard om op zoek te gaan naar een cosmetisch arts waar jij blij mee bent. Blij met het cosmetisch resultaat, maar ook waarbij jij je veilig en vertrouwd voelt, die begrijpt wat jij wilt. Uiteindelijk bepalen het merk injectable en de kwaliteit van de cosmetisch arts dus wat de Beste Cosmetische Kliniek is. 

Cosmetisch artsen werken op social media steeds meer aan hun eigen reputatie. Mooie foto’s, fraaie animaties en krachtige quotes zorgen voor veel volgers op Instagram. Daarmee creëren ze een eigen ‘fanbase’. 

Cosmetic clinic

Veel klinieken noemen zich tegenwoordig 'cosmetic clinic'. Niet alle klinieken voeren alle cosmetische behandelingen uit. Alle klinieken op Injectablesbooking bieden cosmetische behandelingen met injectables aan. Dat zijn behandelingen met botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetische kliniek reviews

Mooie, professionele kliniek met persoonlijke aanpak. Gedegen kennis van zowel hormonen/gezondheid als cosmetisch advies. Dat laatste altijd subtiel - het gaat bij Aaya om natuurlijke schoonheid. Ik heb al veel vriendinnen getipt, allemaal zijn ze fan van Aaya en Dr Marguerite. Absolute aanrader.
15 maart 2023 11:11
Consult Lipolaser+Liposuctie Ik ben samen met een vriendin mee geweest op consult voor bovenstaande. Karolien leidde het gesprek en vervolgens kwam Dokter Kevin ook erbij. Wij waren wat vertraagd, na een belletje gaven ze aan dat het geen probleem was en dat ze de tijd voor ons nemen. We werden warm ontvangen en namen ruim te tijd. Ik vind Karolien zeer vr... Toon meer »
Consult Lipolaser+Liposuctie

Ik ben samen met een vriendin mee geweest op consult voor bovenstaande. Karolien leidde het gesprek en vervolgens kwam Dokter Kevin ook erbij.

Wij waren wat vertraagd, na een belletje gaven ze aan dat het geen probleem was en dat ze de tijd voor ons nemen. We werden warm ontvangen en namen ruim te tijd. Ik vind Karolien zeer vriendelijk, heeft veel kennis, is eerlijk, transparant en erg zorgzaam. Ze verteld alles duidelijk en geeft je ruim de tijd voor vragen. Later schoof dokter Kevin aan en nam ook uitgebreid de tijd. Ik denk dat we er zeker een uur hebben gezeten zonder gehaast gevoel. Met een super goed gevoel is een behandelafspraak ingepland.

Na een behandeling zijn ze ook goed bereikbaar voor nazorg incl. noodnummer. Dit is lang niet altijd zo goed geregeld in andere cosmetische klinieken.

Verder even over de kliniek. Super mooi, maar vooral goed schoon en modern.

Nog een laatste toevoeging: ik had hierna voor mijzelf 2 keer een consult ingepland. Echter was ik onverwachts langer in het buitenland en de 2e keer weer in het buitenland. Ik kon gewoon het consult kosteloos annuleren of verplaatsen zonder enige irritatie. Toon minder »
Lisette Louise
Van Dijk Clinic
10 maart 2022 10:10
Zeer tevreden buiten huisarts is Sonay een goeie Cosmetisch arts 👍🏻
Hatice Demirbas
Medical Skin Clinic
24 januari 2021 16:04

-----------------------

Vind een cosmetische kliniek bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Breda
Arnhem

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Zoek, vergelijk en boek de beste cosmetische kliniek

Injectablesbooking.nl streeft na om alle locaties in Nederland waar injectables behandelingen worden uitgevoerd in kaart te hebben. Het doel is om een complete, overzichtelijke en transparante vergelijkings- en boekingswebsite voor Botox en fillerbehandelingen te hebben. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende injectables behandeling bij een cosmetische kliniek naar keuze.

-----------------------

Cosmetische klinieken in Nederland

Injectable Kliniek Amsterdam
Beauty Injectables Clinic Dordrecht
Praktijk voor Injectables Nijmegen
Blush Injectables Best

-----------------------

Veelgestelde vragen over cosmetische klinieken

Wat is de beste cosmetische kliniek?

Lees ervaringen van alle klinieken bij jou in de buurt. Kies een kliniek met positieve reviews, een kliniek die al een paar jaar bestaat en waar (meerdere) BIG-geregistreerde medische professionals werken. Er zijn in Nederland meer dan 1000 cosmetische klinieken. Vind een kliniek bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Wat is een goede kliniek voor fillers?

Lees ervaringen van alle filler klinieken bij jou in de buurt. Kies een filler kliniek met positieve reviews, een kliniek die al een paar jaar bestaat en waar (meerdere) BIG-geregistreerde medische professionals werken. Er zijn in Nederland meer dan 1000 filler  klinieken. Vind een kliniek bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Welke cosmetische kliniek is als beste beoordeeld?

In Nederland zijn er meer dan 1100 klinieken waar je terecht kunt voor een cosmetische behandeling. Je kunt beoordelingen van alle klinieken lezen op Injectablesbooking.nl. Vul je locatie in, lees beoordelingen en maak direct een afspraak.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt