Skinbooster behandeling

5 december 2023

Vul je locatie in en vind een kliniek voor een skinboosterbehandeling bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Skinbooster behandeling

Skinboosters zijn aan een ware opmars bezig. Veel mensen overwegen een skinboosters behandeling om de huid van binnenuit te verzorgen. En dat is terecht. Naarmate we ouder worden, verouderd de huid. Onze huid is een fantastisch beschermend orgaan, die vrijwel waterdicht is. Alleen van binnen naar buiten kan transpiratie ontsnappen, het lichaam moet toch zijn warmte kwijt kunnen. De huid beschermt ons ook tegen bacteriën, virussen, kou, hitte en viezigheid. Het is fijn dat de huid zo een krachtige ‘barrière’ is. Anders hadden we bijvoorbeeld niet kunnen zwemmen en was er continu vuil het lichaam binnen gekomen. Keerzijde is dat crémes of cosmetica óók de huid niet in kunnen. Een goede crème zorgt maximaal voor bescherming of hydratatie van de buitenste huidlaag. Het maakt de buitenste huidlaag zo sterk mogelijk. En wat doen Skinboosters? Die verzorgen de huid van binnenuit.

skinbooster-behandeling

Skinbooster

Als de huid verouderd dan wordt hij minder stevig, hij verliest (ongemerkt) sneller vocht. Dat is eigenlijk een ongewenste ontwikkeling, de huid bestaat namelijk voor 80% uit water. De huid verouderd sneller door beschadigingen van buitenaf, door stress, door schadelijke crémes of cosmetica, door droge lucht of koud weer of zonbeschadiging. Maar ook sauna gebruik en te heet douchen hebben invloed op huidveroudering. Toch hebben deze zaken met name invloed op de oppervlakkige huid. De huid gaat met name achteruit wanneer er in diepere huidlagen onvoldoende ‘waterbindende stoffen’ zijn, zoals hyaluronzuur. 

Skinbooster behandeling

Skinboosters bestaan voor een groot deel uit hyaluronzuur en soms enkele andere werkzame stoffen. Zo een skinbooster wordt niet ‘op de huid gesmeerd’ zoals een créme, maar wordt met zeer veel kleine injecties in de huid gebracht. Hyaluronzuur heeft bijvoorbeeld de capaciteit om water te binden. 1 gram hyaluronzuur kan tot wel 6 liter water binden. Een skinbooster versterkt de huid van binnen naar buiten. Het zorgt er voor dat werkzame stoffen komen waar ze nodig zijn. Een créme redt dat dus niet, ook niet de meest dure créme. Het weet gewoon niet via de huid naar binnen te komen. De huid blijft ‘impermeabel’, wat betekent niet doordringbaar voor water.

Microneedling

Met microneedling kun je veilig en effectief een skinbooster behandeling uitvoeren. Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek met goede reviews. 

Skinpen behandeling

Ook met een Skinpen behandeling zijn skinboosters veilig en effectief in te brengen. De werkzame stof wordt precies op de juiste diepte in de huid gebracht. De Skinpen 4 is de nieuwste innovatie. Daarmee is de behandeling op nog hoger niveau uit te voeren. Voer je adres in en vergelijk alle klinieken die Skinbooster behandelingen uitvoeren:

Skinbooster kliniek vergelijken:

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox voor je haar

Veel mensen denken dat Botox goed is voor haargroei. Dat is niet waar. Veel cosmetische klinieken bieden behandelingen aan tegen kaalheid. Dit zijn skinboosters, zoals XL Hair of CYJ. Met een heel klein naaldje wordt er een werkzame stof in de huid gespoten waardoor de huid gevoed wordt. Haaruitval kan daarmee worden gestopt, en bestaande haarfollikels gaan weer functioneren waardoor het haar gezonder en voller wordt. Lees hier verder over haarfiller met XL Hair.

Skinbooster prijs

Een skinbooster behandeling is een intensieve behandeling. Vaak duurt de behandeling 30-45 minuten. In die periode krijg je veel prikjes, waarbij iedere keer een minuscuul druppeltje in de huid wordt gebracht. De prijs van een behandeling varieert tussen de € 179 en € 399 per behandeling. 

Collageen versterken met skinbooster

Naarmate we ouder worden neemt het collageen in de huid af. Skinboosters kunnen het collageen activeren en versterken. Vraag je cosmetisch arts naar de skinboosters die goed zijn voor het collageen. Lees hier onze informatieve blog Wat is collageen?

rrs-eyes

Skinbooster kliniek

Skinboosters worden door cosmetische artsen toegepast. Waar botulinetoxine en fillers effectieve rimpelbehandelingen zijn en Profhilo zorgt voor huidverstrakking, zorgen skinboosters voor effectieve verzorging. De huidkwaliteit wordt echt verbeterd. Eigenlijk waar de schoonheidsspecialiste zorgt voor verzorging en verwenning van de oppervlakkige huid, zorgen Skinboosters voor de huidkwaliteit van binnenuit. 

Skinboosters worden bij de meeste klinieken toegepast. Het is een toegankelijke behandeling waarmee je laagdrempelig kan kennismaken met een kliniek. Een skinbooster is een effectieve behandeling. Ben jij op zoek naar een skinbooster behandeling? Voer je adres in en vind alle klinieken bij jou in de buurt!

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Eindhoven
Haarlem

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Restylane Skinbooster

Restylane Skinbooster is een bekende skinbooster. Veel klinieken werken met dit merk. Vul je locatie in en vind alle Vital klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen Skinbooster behandeling

Wat is een skinbooster behandeling?

Wat kost een skinbooster behandeling?

Hoe vaak een skinbooster?

Is een skinbooster een filler?

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Wat is RRS Eyes?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt