Skinbooster behandeling

28-09-2020

Vul je locatie in en vind een kliniek voor een skinboosterbehandeling bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Skinbooster behandeling

Skinboosters zijn aan een ware opmars bezig. Veel mensen overwegen een skinboosters behandeling om de huid van binnenuit te verzorgen. En dat is terecht. Naarmate we ouder worden, verouderd de huid. Onze huid is een fantastisch beschermend orgaan, die vrijwel waterdicht is. Alleen van binnen naar buiten kan transpiratie ontsnappen, het lichaam moet toch zijn warmte kwijt kunnen. De huid beschermt ons ook tegen bacteriën, virussen, kou, hitte en viezigheid. Het is fijn dat de huid zo een krachtige ‘barrière’ is. Anders hadden we bijvoorbeeld niet kunnen zwemmen en was er continu vuil het lichaam binnen gekomen. Keerzijde is dat crémes of cosmetica óók de huid niet in kunnen. Een goede crème zorgt maximaal voor bescherming of hydratatie van de buitenste huidlaag. Het maakt de buitenste huidlaag zo sterk mogelijk. En wat doen Skinboosters? Die verzorgen de huid van binnenuit.

Skinbooster behandeling

Skinbooster

Als de huid verouderd dan wordt hij minder stevig, hij verliest (ongemerkt) sneller vocht. Dat is eigenlijk een ongewenste ontwikkeling, de huid bestaat namelijk voor 80% uit water. De huid verouderd sneller door beschadigingen van buitenaf, door stress, door schadelijke crémes of cosmetica, door droge lucht of koud weer of zonbeschadiging. Maar ook sauna gebruik en te heet douchen hebben invloed op huidveroudering. Toch hebben deze zaken met name invloed op de oppervlakkige huid. De huid gaat met name achteruit wanneer er in diepere huidlagen onvoldoende ‘waterbindende stoffen’ zijn, zoals hyaluronzuur. 

Skinbooster behandeling

Skinboosters bestaan voor een groot deel uit hyaluronzuur en soms enkele andere werkzame stoffen. Zo een skinbooster wordt niet ‘op de huid gesmeerd’ zoals een créme, maar wordt met zeer veel kleine injecties in de huid gebracht. Hyaluronzuur heeft bijvoorbeeld de capaciteit om water te binden. 1 gram hyaluronzuur kan tot wel 6 liter water binden. Een skinbooster versterkt de huid van binnen naar buiten. Het zorgt er voor dat werkzame stoffen komen waar ze nodig zijn. Een créme redt dat dus niet, ook niet de meest dure créme. Het weet gewoon niet via de huid naar binnen te komen. De huid blijft ‘impermeabel’, wat betekent niet doordringbaar voor water.

Skinbooster Vital

Restylane Vital is een bekende skinbooster. Veel klinieken werken met dit merk. Vul je locatie in en vind alle Vital klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Skinbooster prijs

Een skinbooster behandeling is een intensieve behandeling. Vaak duurt de behandeling 30-45 minuten. In die periode krijg je veel prikjes, waarbij iedere keer een minuscuul druppeltje in de huid wordt gebracht. De prijs van een behandeling varieert tussen de € 179 en € 399 per behandeling. 

Skinbooster kliniek

Skinboosters worden door cosmetische artsen toegepast. Waar botulinetoxine en fillers effectieve rimpelbehandelingen zijn en Profhilo zorgt voor huidverstrakking, zorgen skinboosters voor effectieve verzorging. De huidkwaliteit wordt echt verbeterd. Eigenlijk waar de schoonheidsspecialiste zorgt voor verzorging en verwenning van de oppervlakkige huid, zorgen Skinboosters voor de huidkwaliteit van binnenuit. 

Skinboosters worden bij de meeste klinieken toegepast. Het is een toegankelijke behandeling waarmee je laagdrempelig kan kennismaken met een kliniek. Een skinbooster is een effectieve behandeling. Ben jij op zoek naar een skinbooster behandeling? Voer je adres in en vind alle klinieken bij jou in de buurt!

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Eindhoven
Haarlem

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen Skinbooster behandeling

Wat is een skinbooster behandeling?

Een skinbooster behandeling is een cosmetische behandeling waarbij met een naald werkzame stoffen in de huid worden gespoten. Vaak is het hoofd ingrediënt op basis van hyaluronzuur. Werkzame stoffen kunnen hydrateren, collageen en elastine stimuleren, of andere werkzame stoffen in de huid brengen.

Wat kost een skinbooster behandeling?

De prijs van een skinbooster behandeling varieert tussen de € 179 en € 399 per behandeling. Voer je locatie in en vergelijk de tarieven bij jou in de buurt.

Hoe vaak een skinbooster?

De meeste skinboosters dienen om de 6 maanden te worden herhaald.

Is een skinbooster een filler?

Nee, een skinbooster is geen filler. Een skinbooster is een werkzame stof in de huid. Het hoofddoel is niet om 'vulling' te geven.

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Hyaluronzuur trekt water aan. Daardoor wordt de huid gehydrateerd. De huid krijgt daardoor iets meer volume waardoor rimpels afvlakken. Daarnaast versterkt het de huidstructuur (collageen en elastine).