Wenkbrauwlift behandeling met Botox

25 november 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Wenkbrauwen die zakken naar mate je ouder wordt. Dit veroorzaakt een vermoeide blik, maar kan ook fysieke klachten geven zoals hoofdpijn of zelfs een verminderd zicht. Dankzij een prikje met botulinetoxine, Botox, worden de wenkbrauwen gelift en komen ze tot rust. Lees alles over deze behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Wenkbrauwlift Botox behandeling informatie

Prijs
vanaf €65
Behandeltijd
5 minuten
Hoelang effect?
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
1-2

Wat is een Botox wenkbrauwlift behandeling?

Een wenkbrauwlift is een behandeling die vaak wordt uitgevoerd. Deze behandeling ligt op de grens van medisch noodzakelijk en cosmetisch. Sommige mensen hebben zoveel klachten van hun gezakte wenkbrauwen, dat zij minder zien en hoofdpijn hebben. Dankzij een wenkbrauwlift met Botox worden de wenkbrauwen subtiel gelift en ontstaat er een frisse en open blik. 

Je kunt ook last hebben van zakkende wenkbrauwen doordat je ouder wordt. De huid wordt slapper en gaat hangen. Dan is een wenkbrauwlift een effectieve ingreep. Het kleine prikje met Botox laat de wenkbrauwen tot rust komen en maakt ze weer effectief waardoor ze worden gelift. Je ziet er daarna jonger en niet meer vermoeid uit. De behandeling met botulinetoxine is binnen een paar minuten klaar.

wenkbrauwlift

Waarom een Botox wenkbrauwlift behandeling?

Als je wenkbrauwen steeds lager komen te hangen kan dat klachten geven. Als de klachten nog niet erg genoeg zijn om via je zorgverzekering een chirurgische wenkbrauwlift vergoed te krijgen. Kun je overwegen om een wenkbrauwlift met botulinetoxine te laten doen. Op die manier kan een operatie aan de wenkbrauwen worden uitgesteld. En ben je tijdelijk van je eventuele beginnende klachten af. De gemiddelde leeftijd voor een chirurgische wenkbrauwlift ligt boven de 55 jaar. Deze ingreep laat littekens achter, een Botox wenkbrauwlift niet.

------------------

Lees verder:
Beste Botox kliniek
Botox aanbieding
Botox voor en na
Beste Botox arts
Goedkope Botox
Afspraak maken Botox behandeling

------------------

Waarom zakken de wenkbrauwen?

Hoe ouder je wordt, hoe ouder en slapper je huid. Hierdoor zakken bij veel mensen de wenkbrauwen omlaag. De hoeveelheid elastine in de huid neemt af en de huid wordt minder stevig. De zwaartekracht gaat het dan winnen. Als je je stoort aan die vermoeide uitdrukking van je gezicht terwijl je niet moe bent. Of je ziet minder goed door de hangende wenkbrauwen, dan biedt een lift van je wenkbrauwen veel voordelen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox wenkbrauwlift reviews

Je overweegt een wenkbrauwlift met Botox, maar wat zijn de resultaten van deze behandeling? Lees in de reviews van andere consumenten hoe zij de behandeling hebben ervaren. En of ze tevreden zijn over de kliniek, de arts en de behandeling zelf. Samen met alle informatie over de behandeling zelf geven reviews je een goed en eerlijk beeld. Lees hier meer over klantervaringen met Botox.

Wenkbrauwlift met Botox reviews

Een last minute afspraak kunnen maken voor een wenkbrauwlift. Super aardig ontvangen en al pratende mij op me gemak gesteld voor de injecties. Heel professioneel geholpen. Ben blij met het resultaat.
Sehel Akgul
Dokter M Amsterdam
23 juni 2023 20:08
Ik ben erg tevreden over mijn behandeling, ik heb een lipflip gedaan met botox en mondhoeken met fillers. Paar dagen erna gelijk gegaan voor een wenkbrauwlift en wauw wat ben ik er blij mee!! Er werd ruim de tijd genomen om 1 en ander uit te leggen en de behandeling is pijnloos 👌 ik ga zeker terug komen en kan deze kliniek iedereen aanraden 👍 lekker laagdr... Toon meer »
Ik ben erg tevreden over mijn behandeling, ik heb een lipflip gedaan met botox en mondhoeken met fillers. Paar dagen erna gelijk gegaan voor een wenkbrauwlift en wauw wat ben ik er blij mee!!
Er werd ruim de tijd genomen om 1 en ander uit te leggen en de behandeling is pijnloos 👌 ik ga zeker terug komen en kan deze kliniek iedereen aanraden 👍 lekker laagdrempelig dat was ook erg fijn!! Toon minder »
Simone Nieuwenburg
Vinci Kliniek Leiden
9 oktober 2022 15:03

Botox wenkbrauwlift voor en na

Wat is het resultaat van een Botox wenkbrauwlift? Voor de behandeling had je last van een vermoeide uitstraling door gezakte wenkbrauwen. Wenkbrauwen die al over je ogen begonnen te hangen. Na de behandeling met Botox zijn je wenkbrauwen gelift en zie je er weer stralend, uitgerust en een stuk jonger uit. De foto’s van voor en na de behandeling spreken voor zich.

Wenkbrauwlift met Botox voor en na

Prijzen van een Botox wenkbrauwlift behandeling

Wil je van je hangende wenkbrauwen af? Een wenkbrauwlift met Botox geeft een geweldig resultaat. Ook nemen hierdoor je eventuele lichamelijke klachten af. De gemiddelde prijs voor deze behandeling in Nederland begint bij €70 en loopt op tot €120 per keer. Laat niet alleen een lage prijs de keuze voor een kliniek bepalen.

De behandeling is na een paar minuten al klaar en de pijn valt enorm mee. Na de behandeling heb je drie tot vier maanden plezier van het resultaat. Vergelijk zelf heel makkelijk en online de prijzen van alle klinieken.

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe werkt een Botox wenkbrauwlift behandeling?

Botox in je wenkbrauw geeft een liftende werking. Je zakkende wenkbrauw wordt gelift waardoor je er weer jonger en minder moe uitziet. De arts injecteert de plekken onder de wenkbrauwen met botulinetoxine. Dit wordt na ongeveer twee tot vier dagen geactiveerd en dan zie je het resultaat. Dit houdt ongeveer 12 weken aan, omdat na die periode nieuwe receptoren worden aangemaakt.

Botox is heel effectief tegen dynamische rimpels. De stof legt de spiertjes plat waardoor rimpels.

Hoe beter de arts de plaats van injectie kiest en de juiste dosering, hoe beter en mooier het resultaat. Kies daarom altijd voor een ervaren en kundige arts in een kliniek met een goede naam.

Hoe duur is een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift met Botox kost gemiddeld € 90. De goedkoopste kliniek kost ca. € 60 en de duurste kliniek € 120. Een wenkbrauwlift wordt ook wel gepromoot als een 'halve zone' of als 'Baby Botox'.  Vul je locatie in en vergelijk de tarieven bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een Botox wenkbrauwlift behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een Botox wenkbrauwlift in het voorhoofd? Kies niet per definitie voor een kliniek met de laagste prijs. Laat bij het maken van een keuze ook de goede naam en de ervarenheid van de arts een grote rol meespelen. Plan altijd een eerste consult met de arts zodat je al je vragen kunt stellen en een weloverwogen keuze kunt maken voor de behandeling.

Stappenplan Botox wenkbrauwlift behandeling

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een Botox behandeling

De behandeling met Botox onder je wenkbrauwen op je voorhoofd is maar een aantal maanden effectief. Voor een blijvend resultaat, een gezicht zonder hangende wenkbrauwen, zijn vervolgbehandelingen nodig.

Als complicatie na een Botox wenkbrauwlift behandeling kan een hangend ooglid ontstaan. Botox is namelijk een spierontspanner. De kans dat dit gebeurt is klein. Als het toch gebeurt, dan is dat na een paar weken weer weggetrokken. Ook kan het zijn dat je de eerste 24 uur na de behandeling moeite hebt met focussen.

Populaire behandelingen met BTX:

brow lift before and after

Wenkbrauw lift voor en na foto's van Vinci Kliniek Groningen (voor)
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Vinci Kliniek Groningen (na)
Deze foto's zijn van Vinci Kliniek Groningen
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Wenkbrauw lift voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen Botox wenkbrauwlift behandeling

1. Wat zijn de eventuele complicaties na een Botox wenkbrauwlift?

Na een behandeling kan een hangend ooglid ontstaan. Botox is namelijk een spierontspanner. De kans hierop is klein, maar als het gebeurt dan duurt het een paar weken. Ook kun je een blauwe plek krijgen van de behandeling en voel je een scherp prikje tijdens de behandeling. Na een eerste behandeling kan het zijn dat je de eerste 24 uur moeite hebt met focussen. Bij vervolgbehandelingen is dit niet gemeld.

2. Wat mag je niet doen voor een Botox wenkbrauwlift behandeling?

De laatste twee tot vier uur voor een wenkbrauwlift behandeling adviseren wij om niet intensief te sporten, naar de sauna of zonnebank te gaan en om alcohol te drinken.

3. Wat zijn de kosten van een Botox wenkbrauwlift behandeling?

De prijs van één zone (één gebied) Botox begint bij €90 bij diverse klinieken. Een wenkbrauwlift met botuline toxine kost bij de diverse klinieken tussen de € 70 en € 120. Deze behandeling wordt ook wel eens ‘mini Botox’ of ‘baby Botox’ genoemd, omdat er zo een lage dosering wordt gebruikt. Het is raadzaam om je te laten behandelen met één van de A-merken botulinetoxines: Azzalure, Bocouture of Botox. Op deze website kun je de prijzen van een wenkbrauwlift vergelijken.

4. Wat is de gemiddelde prijs in Nederland van een Botox behandeling één zone?

De gemiddelde prijs in 2022 was €139,04. Er zijn klinieken die lagere prijzen aanbieden, maar het is raadzaam om de ervaring van de artsen en de locatie en reputatie van de kliniek goed mee te wegen in je kliniekkeuze. Voer je locatie in en vergelijk alle prijzen bij jou in de buurt. 

5. Hoelang blijft Botox in de wenkbrauwen actief?

Een Botox behandeling is gemiddeld drie tot vier maanden effectief. Vervolgbehandelingen zijn langer effectief dan een eerste behandeling.

6. Is Botox schadelijk op lange termijn?

Botox is sinds de jaren '80 honderden miljoenen keren toegepast. Het is één van de meest onderzochte medicijnen/injectables wereldwijd. Er is uit geen enkel onderzoek gebleken dat deskundige toepassing schadelijk is op de lange termijn.

7. Waarom geen gezichtsbehandeling na een behandeling met Botox?

De eerste 24 uur na een behandeling wordt een gezichtsbehandeling of massage in het gezicht afgeraden. Wel kun je de eerste uren je mimiek (fronsen, verbaasd kijken, etc.) wat intensiever toepassen. Daardoor wordt de Botox beter opgenomen.

8. Hoe werkt botulinetoxine?

Botulinetoxine wordt met een ultradun naaldje ingespoten. Na gemiddeld twee tot zes dagen wordt de botulinetoxine actief. Na zeven tot negen dagen moet de botulinetoxine optimaal werken. Botulinetoxine zorgt ervoor dat het spiertje, die de rimpel of de hangende wenkbrauw veroorzaakt, tijdelijk niet wordt geactiveerd. Lees verder: hoe werkt Botox?

9. Wanneer kies je voor een Botox behandeling?

Een behandeling met botulinetoxine kan een goede oplossing zijn wanneer je je stoort aan fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes. Migraineklachten, een overmatige actieve fronsrimpel of een vermoeid gevoel van je wenkbrauwen optrekken zijn ook vaak redenen om voor een botulinetoxine behandeling te kiezen. Preventieve inzet van Botox, om rimpels te voorkomen, wordt ook steeds populairder.

10. Wat is botulinetoxine?

Botulinetoxine wordt gemaakt van botuline, wat wordt uitgescheiden door de bacterie Clostridium botulinum. Na een zorgvuldig productieproces wordt de botulinetoxine als poeder verpakt in een flesje. Artsen mengen de poeder met een zoutoplossing. Lees hier verder: wat is Botox?

11. Hoelang wordt Botox al gebruikt?

Botulinetoxine wordt voor medische behandelingen, zoals scheelzien en spasmes, al bijna 50 jaar gebruikt. Er zijn internationaal inmiddels honderden wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over botulinetoxine.

12. Hoeveel Botox behandelingen worden wereldwijd uitgevoerd?

Allergan, de fabrikant die het merk Botox produceert, bracht in 2019 een persbericht uit dat er inmiddels 100.000.000 vials Botox waren verkocht. Uit één vial worden ongeveer vijf fronsrimpel behandelingen gehaald. Naast het merk Botox worden de merken Bocouture, Azzalure en Dysport ook vaak gebruikt als rimpelbehandeling. Wereldwijd zullen er van alle merken botulinetoxine waarschijnlijk al meer dan 1 miljard zones zijn behandeld.

13. Wat is een zone Botox?

De meeste klinieken hanteren de volgende Botox 'zoneverdeling':


Bij de meeste klinieken hebben deze zones één vast tarief. Daarnaast zijn er ook kleine zones. Deze zones worden ook wel mini-of baby Botox genoemd.

Voorbeelden daarvan zijn:

  • Wenkbrauwlift
  • Bunny lines
  • Putjeskin

Lees hier verder: wat is een zone Botox?

14. Is Botox veilig?

Over het algemeen wordt erkend dat botulinetoxine in de handen van een deskundige arts veilig is. Er zijn meer dan 150 wetenschappelijke klinische onderzoeken uitgevoerd naar botulinetoxine. De dosering van een cosmetische behandeling van drie zones botulinetoxine is maximaal 75 eenheden. Bij een medische behandeling van een spasme worden doseringen toegepast tot 1000 eenheden.

15. Wat zijn bijwerkingen van Botox?

Bij iedere medische behandeling bestaat de kans op een infectie. Een Botox behandeling is wereldwijd inmiddels al meer dan 200 miljoen keer uitgevoerd. De behandeling wordt over het algemeen bij deskundige toepassing door een erkende medische professional als zeer veilig beschouwd. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren arts, vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.nl.

  • Op de injectieplaats kan een bloedinkje ontstaan, meestal niet groter dan een speldenprik
  • Roodheid en/of zwelling van de huid
  • Blauwe plek op de plaats van de injectie(s)

Deze bijwerkingen verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur of, in het geval van een blauwe plek, binnen enkele dagen tot weken.

16. Wat zijn de risico's van Botox?

Het grootste risico is een verkeerd geplaatste injectie. Daardoor zou een ooglid tijdelijk kunnen gaan hangen. Dit herstelt zich vaak binnen enkele weken. 

17. Doet Botox pijn?

Op een schaal van 1 tot 10 doen botulinetoxine injecties niet tot nauwelijks pijn. Veel mensen geven de ervaren pijn een 2. De behandeling is binnen enkele minuten gepiept.

18. Wat moet je doen na een behandeling met Botox?

Het advies als nazorg na een Botox behandeling: de eerste vier uur niet liggen, bukken of make-up aanbrengen. De eerste 24 uur niet sporten, masseren en geen sauna. Het is raadzaam om het behandelde gebied goed te beschermen tegen de zon.

19. Wanneer zie ik resultaat van de geïnjecteerde Botox?

Na twee tot zeven dagen wordt de botulinetoxine geactiveerd. Na 14 dagen is het effect optimaal.

20. Wat zijn de alternatieven voor Botox?

Eigenlijk zijn er over het algemeen geen alternatieven voor botulinetoxine. De botulinetoxine doseert heel nauwkeurig of een spiertje tijdelijk niet actief is. Dit is bij vele aandoeningen (en als rimpelbehandeling) de meest veilige en effectieve oplossing.

21. Wat is de beste Botox kliniek?

Het is raadzaam om de locatie, reviews en artsen goed te vergelijken. Voer je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt.

22. Waarom zakken de wenkbrauwen?

Naarmate de jaren verstrijken zakken de wenkbrauwen veelal omlaag. Dit komt doordat het elastine in de huid afneemt en de huid minder stevig wordt. De zwaartekracht wint het dan vaak. Een wenkbrauwlift kan zowel chirurgisch als met botulinetoxine worden uitgevoerd. Veel mensen starten met botulinetoxine zodat de chirurgie kan worden uitgesteld. Het te verwachten resultaat is uiteraard wel anders bij de verschillende behandelingen. De gemiddelde leeftijd van mensen voor een chirurgische wenkbrauwlift ligt boven de 55 jaar. Er kan dan ook een litteken zichtbaar blijven.

23. Wat is een chirurgische wenkbrauwlift?

Bij een chirurgische wenkbrauwlift wordt door een operatie de wenkbrauw gelift. Dit gebeurd door een reepje huid weg te halen boven de wenkbrauw of in de haarlijn. Ook kan de wenkbrauw worden gelift door de wenkbrauw subtiel te liften met een oplosbare draad. Het is raadzaam om voor deze behandeling op consult te gaan bij een ervaren plastisch chirurg. Een chirurgische wenkbrauwlift zorgt altijd voor littekens. Bij stevige wenkbrauwen kan het zijn dat het litteken goed zichtbaar wordt in de wenkbrauwrand. Wanneer het litteken in de haarrand valt, kan het zijn dat deze opvalt zodra je iets kalend wordt. Daarnaast heeft de huid met deze operatietechniek meer ruimte om weer ptosis te krijgen. Wenkbrauwlift chirurgisch of Botox? Het is raadzaam om eerst Botox te proberen. Dit is gemiddeld 12-16 weken effectief. Indien dit bevalt kun je dit herhalen. De gemiddelde kostprijs van een browlift met Botox is tussen de € 120 - € 150 per jaar. In Nederland werden er in 2021 ongeveer 400.000 behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Je bent dus zeker niet de enige.

24. Wat is een wenkbrauwlift met Botox?

Een wenkbrauwlift met Botox is een behandeling waarbij de wenkbrauwen door middel van Botox enkele millimeters worden gelift. Het resultaat is een meer open en uitgeruste blik.

25. Bronnen

Cohen, S., Artzi, O., & Heller, L. Forehead Lift Using Botulinum Toxin.

Frankel, A. S., & Kamer, F. M. Chemical browlift.

Karimi, N., Kashkouli, M. B., Sianati, H., & Khademi, B. Techniques of Eyebrow Lifting: A Narrative Review.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt