Wenkbrauwlift Botox

25-11-2020

Botox wenkbrauwlift? Vind alle klinieken bij jou in de buurt en boek direct!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wenkbrauwlift Botox

Een wenkbrauwlift is één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. Het is een behandeling op het snijvlak van functioneel en cosmetisch. Je kunt er namelijk ook fysiek last van hebben als je wenkbrauwen gezakt zijn. Sommige mensen krijgen er letterlijk verminderd zicht van. Ook kan het zijn dat je een vermoeid gevoel/hoofdpijn ontwikkeld wanneer je voortdurend je wenkbrauwen optrekt. Dit heet ‘compenseren’. Met een klein prikje botulinetoxine kunnen de wenkbrauwen effectief worden gelift en tot rust komen. In dit artikel leest u alle informatie over een wenkbrauwlift!

Wenkbrauwlift Botox

Botox wenkbrauwlift

Bij het ouder worden zakken de wenkbrauwen vaak een paar millimeter naar beneden. Daardoor zie je er ouder en vermoeider uit dan dat je bent. Met een botox wenkbrauw behandeling wordt de wenkbrauw weer iets naar boven gezet. De behandeling bestaat uit enkele kleine prikjes, de behandeling is binnen een paar minuten klaar. 

Wenkbrauwlift kosten

Deze behandeling kost gemiddeld tussen de € 70 en € 120 per behandeling en is ca. 12-16 weken effectief.

Wenkbrauwlift ervaringen

Een wenkbrauwlift met Botox is een hele toegankelijke behandeling. Binnen enkele minuten is de behandeling klaar. De meeste mensen vinden het hartstikke meevallen en zijn over het algemeen erg blij met het resultaat. Het is wel cruciaal om een goede kliniek te kiezen. Vergelijk alle reviews bij jou in de buurt en plan direct een vrijblijvend consult: 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom zakken de wenkbrauwen?

Naarmate de jaren verstrijken zakken de wenkbrauwen veelal omlaag. Dit komt doordat het elastine in de huid afneemt en de huid minder stevig wordt. De zwaartekracht wint het dan vaak. Een wenkbrauwlift kan zowel chirurgisch als met botulinetoxine worden uitgevoerd. Veel mensen starten met botulinetoxine zodat de chirurgie kan worden uitgesteld. Het te verwachten resultaat is uiteraard wel anders bij de verschillende behandelingen. De gemiddelde leeftijd van mensen voor een chirurgische wenkbrauwlift ligt boven de 55 jaar. Er kan dan ook een litteken zichtbaar blijven.

Wenbrauwlift chirurgisch

Een chirurgische wenkbrauwlift zorgt altijd voor littekens. Bij stevige wenkbrauwen kan het zijn dat het litteken goed zichtbaar wordt in de wenkbrauwrand. Wanneer het litteken in de haarrand valt, kan het zijn dat deze opvalt zodra je iets kalend wordt. Daarnaast heeft de huid met deze operatietechniek meer ruimte om weer ptosis te krijgen. Wenkbrauwlift chirurgisch of Botox? Het is raadzaam om eerst Botox te proberen. Dit is gemiddeld 12-16 weken effectief. Indien dit bevalt kun je dit herhalen. De gemiddelde kostprijs van een browlift met Botox is tussen de € 120 - € 150 per jaar. In Nederland werden er in 2021 ongeveer 400.000 behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Je bent dus zeker niet de enige.

Wenkbrauwlift met Botox (botulinetoxine) 

Veel mensen trekken hun wenkbrauwen voortdurend omhoog. Sommige mensen krijgen daar een vermoeid gevoel van of zelfs hoofdpijn klachten. Vaak ontstaat dit tegen het eind van de dag. Met een botulinetoxine behandeling worden de wenkbrauwen effectief gelift en tot rust gebracht. De wenkbrauwlift met Botox is 12-16 weken effectief. In deze periode kun je beoordelen of je van je klachten af bent. Wanneer je het prettig vindt, dan kun je deze behandeling dus ca. 3x per jaar herhalen. 

Wenkbrauwlift botox voor en na foto

Bekijk hier een voorbeeld botox wenkbrauwlift voor en na foto:

Wenkbrauwlift Botox

Kosten wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift met botuline toxine kost bij de diverse klinieken tussen de € 70 en € 120. Deze behandeling wordt ook wel eens ‘mini Botox’ of ‘baby Botox’ genoemd, omdat er zo een lage dosering wordt gebruikt. Het is raadzaam om je te laten behandelen met één van de A-merken botulinetoxines: Azzalure, Bocouture of Botox. Op deze website kun je de prijzen van een wenkbrauwlift vergelijken.

Wenkbrauwlift kliniek

Eigenlijk alle artsen en klinieken in Nederland die zich bezig houden met injectables voeren deze behandeling uit. Het is een kleine behandeling, zo gepiept. In Nederland kun je bij verschillende artsen terecht voor een injectables behandeling. Een Cosmetisch Arts KNMG is de beschermde titel van het erkende profiel Cosmetisch Arts. Op Injectablesbooking.nl kun je op zoek naar een arts bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox wenkbrauwlift FAQ

Hoe lang blijft een wenkbrauwlift met Botox?

Een wenkbrauwlift met Botox is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je kiezen voor een volgende behandeling. 

Wat kost een wenkbrauwlift met Botox?

Een wenkbrauwlift met Botox kost gemiddeld € 70 - € 120. Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt voor de exacte prijs.

Wat is een wenkbrauwlift met Botox?

Een wenkbrauwlift met botox is een behandeling waarbij de wenkbrauwen door middel van botox enkele millimeters worden gelift. Het resultaat is een meer open en uitgeruste blik.

Wat is een wenkbrauwlift operatie?

Bij een chirurgische wenkbrauwlift wordt door een operatie de wenkbrauw gelift. Dit gebeurd door een reepje huid weg te halen boven de wenkbrauw of in de haarlijn. Ook kan de wenkbrauw worden gelift door de wenkbrauw subtiel te liften met een oplosbare draad. Het is raadzaam om voor deze behandeling op consult te gaan bij een ervaren plastisch chirurg.

Wat zijn de risico's van een wenkbrauwlift met Botox?

Bij iedere medische behandeling bestaat de kans op een infectie. Een botox behandeling is wereldwijd inmiddels al meer dan 200 miljoen keer uitgevoerd. De behandeling wordt over het algemeen bij deskundige toepassing door een erkende medische professional als zeer veilig beschouwd. Het is raddzaam om te kiezen voor een ervaren arts, vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.nl.

Veelgestelde vragen wenbrauwlift met Botox

Wat is een wenkbrauwlift?

Met een wenkbrauwlift kunnen de wenkbrauwen iets worden gelift. Daardoor ontstaat een vriendelijkere, open blik. Soms werkt een wenkbrauwlift ook prettig tegen een vermoeid voorhoofd. Je hoeft dan niet voortdurend je wenkbrauwen zelf op te trekken. Deze behandeling kan chirurgisch of met botox worden uitgevoerd. 

Hoe lang blijft een wenkbrauwlift met botox?

Een wenkbrauwlift met botox is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je kiezen voor een vervolg behandeling. De meeste mensen kiezen ca. 3x per jaar voor een behandeling.

Wat kost een wenkbrauwlift botox?

Een wenkbrauwlift met botox kost v.a. € 65 per behandeling. 
Vul je locatie in en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt.

Kan je wenkbrauwen liften met Botox?

Ja, met enkele kleine prikjes kun je de spiertjes die de wenkbrauwen omlaag trekken laten ontspannen.

Wat zijn de risico's bij een wenkbrauwlift met botox?

Een van de risico's is een hangend ooglid. Dit betekent dat er niet op de juiste plek is geïnjecteerd. Deze complicatie is zeldzaam. Deze complicatie hersteld weer volledig, maar het herstel duurt meestal wel enkele weken.