Rimpels verwijderen

30 november 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Laat je rimpels verwijderen bij één van de ruim 1100 klinieken in Nederland. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Vergelijk cosmetische klinieken in de buurt:

Rimpels verwijderen bij een kliniek

Prijs
v.a. € 65
Behandeling
Advies op maat
Tip 1
Vergelijk klinieken
Tip 2
Kies een ervaren arts

Rimpels verwijderen

‘Rimpels verwijderen’, het klinkt zo eenvoudig. Toch is dat het niet. Om rimpels te kunnen verwijderen moet je goed weten hoe ze zijn ontstaan. Rimpels ontstaan in de loop van de jaren. Ze ontstaan doordat de huid verouderd. Door de veroudering neemt het collageen af, daardoor wordt je huid minder stevig. Daarnaast neemt het elastine af. Elastine zorgt ervoor dat bindweefsels in de huid hun oorspronkelijke vorm en grootte terugkrijgen, na uitgerekt, ingedrukt of vervormd te zijn geweest. Toch is het mogelijk om rimpels te verwijderen. Grofweg zijn daar 3 manieren voor. Chirurgisch, injectables en laser/peeling/microneedling behandelingen. Welke behandeling is voor jou geschikt? Lees alles over Rimpels Verwijderen in deze blog!

Rimpels verwijderen

Kliniek om rimpels te verwijderen

Het is raadzaam om één of twee klinieken te selecteren waar ze meerdere behandelmogelijkheden hebben. Bijvoorbeeld Botox, fillers, lasers én peelings. Je krijgt dan behandeladvies op maat. Het kan best zijn dat er meerdere technieken nodig zijn om de rimpels te verwijderen. 

Rimpels verwijderen ervaringen

Voordat je voor een behandeling kiest is het raadzaam om reviews van andere consumenten te lezen. Op Injectablesbooking staan Google reviews van alle klinieken. Druk op 'Profiel bekijken' en lees wat consumenten hebben geschreven over de kliniek.

Rimpels verwijderen reviews

De behandeling heeft heel goed geholpen. Ik irriteerde het meest aan mijn fronsrimpels en ik raad iedereen aan om Botox te laten doen en de arts Nicoline Nijman was ervaren, dus goed. De Botox duurde maar even en het deed niet pijn en was fijn wat mij verbaasde en na de behandeling deed het ook niet pijn en ik kreeg geen hoofdpijn.
18 oktober 2023 18:06
Ik kom 2x per jaar bij Christa. Er wordt rustig bekeken wat er gedaan moet worden. Elke keer weer stelt ze je enorm gerust en verteld ook wanneer je een prikje kunt verwachten. Wat fijn is om dan extra op m'n ademhaling te focussen.
Rimpels weer wat vervaagd dmv botox en bovenlip rimpels geïnjecteerd met filters.
Tot over een half jaar!
Silvana Pleijster Lelijveld
ZuiderC Kliniek
14 juli 2023 10:10
De assistente is extreem aardig en was zo vriendelijk om op mijn zoontje te passen.

Dr. Mirthe luisterde goed naar mijn wensen en kwam met een goed voorstel voor de behandeling. Het resultaat is dat mijn fronsrimpels nauwelijks zichtbaar zijn, maar mijn mimiek nog wel.

De kliniek ziet er overigens ook mooi uit.
Tessa van der Heiden
The Body Clinic Utrecht
24 november 2023 21:09

Bekijk meer reviews van klinieken in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels onder ogen verwijderen

Bij de meeste mensen verschijnen de eerste rimpels rond de ogen. De eerste oogrimpels tonen zich vaak tussen het 26e en 35e levensjaar. De eerste rimpels vallen vaak ook het meeste op. Veel mensen storen zich aan deze rimpels. Oogrimpels zijn te verdelen in 3 categorieën: Fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels onder de ogen. Deze rimpels zijn effectief te behandelen met injectables. Kraaienpootjes en fronsrimpels kunnen worden behandeld met botulinetoxine. Rimpels onder de ogen kunnen worden behandeld met fillers, peeling of lasers. Wanneer je nadenkt over een behandeling dan is het raadzaam om eerste te kiezen voor een vrijblijvend consult met een cosmetisch arts. De cosmetisch arts adviseert vervolgens de beste behandeling voor jouw situatie. 

Rimpels voorhoofd verwijderen zonder Botox

Rimpels kun je helaas niet laten verwijderen door een crème of massage. Toch hoef je niet altijd Botox te gebruiken. Voorhoofdsrimpels zijn ook te verwijderen met fillers of skinboosters. Een skinbooster is een injectable op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature al in je lichaam voor. Een skinbooster wordt in micro druppeltjes in je huid gebracht. Daardoor 'stretched' de rimpel waardoor deze minder zichtbaar wordt. 

Rimpels verwijderen prijs

De prijs van een rimpelbehandeling is v.a. € 65. Dit is de prijs van een mini Botox behandeling. De gemiddelde prijs van één zone botox kost in Nederland € 139,04. Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.

Rimpels laten verwijderen

Rimpels verdwijnen helaas niet vanzelf. Rimpels ontstaan doordat de huid dunner en minder elastisch wordt en stevigheid verliest (afname van collageen). Door de huid volume te geven of door het collageen te verstevigen, kun je rimpels laten verwijderen. In Nederland zijn er meer dan 1100 cosmetische klinieken gespecialiseerd in rimpelbehandelingen. Het is raadzaam om klinieken met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels verwijderen man

Omdat een mannengezicht andere kenmerken heeft dan een vrouwengezicht, zijn daar ook andere cosmetisch artsen in gespecialiseerd. Een mannengezicht heeft vaak hoekerige vormen, zoals bijvoorbeeld de kaaklijn en oogkassen. Lees hier de top 5 behandelingen voor mannen: rimpels verwijderen man.

Verschillende methodes om rimpels te verwijderen

Er zijn verschillende methodes om rimpels te verwijderen. Bij de chirurgische methode, wordt huidoverschot verwijderd. Daardoor wordt de huid weer ‘strak getrokken’. Met laser/peeling/microneedling wordt de bovenste huidlaag beschadigd. Daarna herstelt de huid zich en wordt collageen en elastine gemotiveerd om zich te herstellen. Beschadiging zorgt dus voor herstel. Het één gaat dieper dan het ander en het ene is effectiever dan het andere, maar het principe is kort-door-de-bocht hetzelfde. 

Rimpels verwijderen met injectables

Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinbooster behandeling. De overeenkomst tussen deze behandelingen is dat ze worden geïnjecteerd. Daarna houdt iedere overeenkomst al gauw op. Botulinetoxine verwijdert dynamische rimpels, zoals voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels tijdelijk niet worden geactiveerd. Daardoor zullen deze rimpels minder goed zichtbaar worden. Dit is wel afhankelijk van de diepte van de rimpels in ruste. 

Met fillers kun je rimpels verwijderen door ze op te vullen of door weer volume in de huid te brengen. Wanneer een ervaren cosmetisch arts dat doet wordt de huid op de juiste plekken gelift waardoor rimpels kunnen verdwijnen. 

Profhilo is een werkzame stof op basis van ultrapuur hyaluronzuur. Dit product wordt met 5 kleine prikjes ingespoten en activeert vervolgens de aanmaak van collageen en elastine. Daarnaast heeft hyaluronzuur waterbindende capaciteit, waardoor de huidkwaliteit verbetert (de welbekende tijdelijke glow).

Skinboosters zijn geschikt om huid van binnenuit te onderhouden. Een skinbooster hydrateert van binnenuit. Zowel als preventieve als onderhoudende behandeling in te zetten. Strikt genomen verwijder je hier geen rimpels mee (misschien ienieminie rimpeltjes), maar is deze behandeling van waarde om rimpels te voorkomen.

Rimpels verwijderen

Rimpels verwijderen ervaringen

Vergelijk de reviews voor rimpels verwijderen bij alle klinieken. Lees Google reviews van alle klinieken bij jou in de buurt. Vul je locatie in op Injectablesbooking.nl en lees alle ervaringen.

Rimpels verwijderen voor en na foto

Hierbij een foto van rimpels verwijderen voor en na:

Rimpels verwijderen

Wordt een behandeling tegen rimpels vergoed door de zorgverzekering?

Een behandeling tegen rimpels wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Ook vanuit aanvullende zorgverzekering pakketten worden rimpelbehandelingen niet vergoed. Alleen aangeboren aandoeningen of aandoeningen die ontstaan door een trauma (ongeval of aandoening) komen in specifieke gevallen in aanmerking voor vergoeding.

Stappenplan om rimpels effectief te verwijderen

  1. Ga voor professioneel advies naar een deskundige arts of huidtherapeut.
  2. Kan de arts meerdere behandelopties aanbieden? Heb je een goed gevoel bij zijn deskundigheid? Heb je het gevoel dat je al je vragen hebt gesteld en dat de arts en jij elkaar begrijpen?
  3. (optineel) Bezoek een tweede arts voor een second opinion.
  4. Kies voor een behandeling als jij dat wilt. Plan de behandeling in.
  5. Zorg dat je voor een behandeling niet zongebruind bent, enkele dagen niet rookt en geen alcohol drinkt, gezond eet en goed slaapt.
  6. Houd je aan het nazorg advies van de behandelend arts of huidtherapeut.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Rimpels verwijderen Amsterdam

Rimpels verwijderen Den Haag

Rimpels verwijderen Rotterdam

Rimpels verwijderen Utrecht

Rimpels verwijderen Nijmegen & Arnhem
Rimpels verwijderen Maastricht

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Rimpels verwijderen kliniek

Om een kliniek bij jou in de buurt te vinden kun je je adres invullen op deze website. Er is altijd wel een injectables kliniek bij jou in de buurt. Er zijn er namelijk meer dan 600 in Nederland. Zoek, vergelijk en boek een injectables consult op Injectablesbooking.nl. 

Veelgestelde vragen rimpels verwijderen

Waar rimpels verwijderen?

Om jou rimpels effectief te verwijderen is het aan te raden om te kiezen voor een kliniek waar ervaren cosmetisch artsen werken. Te kiezen voor een kliniek waar ze de beschikking hebben over meerdere behandelmethodes. Dan kun je echt een behandelplan kiezen die het best bij jouw situatie en wens past om je rimpels te verwijderen en de huidkwaliteit te verbeteren.

Kunnen bestaande rimpels verdwijnen?

Bestaande rimpels kunnen alleen verdwijnen door een cosmetische behandeling. Veel mensen kiezen voor een rimpelbehandeling voordat de rimpel permanent zichtbaar is (probeer maar eens voor de spiegel). Lees hier alles over cosmetische behandelingen met botox en fillers. 

Welke behandeling werkt echt tegen rimpels?

Helaas werken cremes en massages niet echt tegen rimpels. 

Een Botox behandeling is het meest effectief tegen dynamische rimpels (fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes). Een filler behandeling is het meest effectief tegen diepe rimpels, groeven, rimpels op de wangen, bovenlip en marionetlijnen. Plastische chirurgie (facelift) is een heftigere behandeling, met meer risico's en downtime. Ook het resultaat kan groter zijn, dit is een ingreep die mensen rond hun 60e levensjaar overwegen.

Hoe krijg ik mijn rimpels weg?

Een Botox behandeling is het meest effectief tegen dynamische rimpels (fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes). Een filler behandeling is het meest effectief tegen diepe rimpels, groeven, rimpels op de wangen, bovenlip en marionetlijnen. Plastische chirurgie (facelift) is een heftigere behandeling, met meer risico's en downtime. Ook het resultaat kan groter zijn, dit is een ingreep die mensen rond hun 60e levensjaar overwegen.

Wat kost rimpels verwijderen?

Een Botox behandeling kost v.a. € 65. Wanneer je veel rimpels hebt dan is dat niet voldoende. Lees hier de uitleg Wat is een zone Botox? Wanneer je je hele gezicht wilt laten behandelen dan kan de factuur oplopen tot € 2000. Laat je professioneel voorlichten. Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt en maak direct een afspraak.

Welke behandeling tegen oogrimpels?

Afhankelijk van de exacte rimpels adviseert de cosmetisch arts een behandeling die bij jou past. Oogrimpels zijn fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels rondom de ogen. Voor iedere indicatie is er een specifieke behandeling.

Wordt rimpels verwijderen vergoed door de zorgverzekering?

Cosmetische behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wanneer er sprake is van letsel na ongeval of ziekte dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekering. Bekijk alle deskundige klinieken bij u in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Wat is de beste manier om rimpels te verwijderen?

De beste manier om rimpels te verwijderen is afhankelijk van het soort rimpels. Dynamische rimpels (rimpels die je activeert met je mimiek zoals voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels) worden effectief verwijderd met botulinetoxine. Craquelee rimpeltjes worden effectief behandeld met laser therapie, fillers of skinboosters. Diepe rimpels kunnen het beste worden opgevuld met fillers of met een facelift (vanaf een bepaalde leeftijd). Ga voor professioneel advies naar een deskundige arts.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt