Rimpels verwijderen

30-11-2020

Ben je op zoek naar rimpels verwijderen? Vergelijk alle behandelingen en klinieken!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels verwijderen

‘Rimpels verwijderen’, het klinkt zo eenvoudig. Toch is dat het niet. Om rimpels te kunnen verwijderen moet je goed weten hoe ze zijn ontstaan. Rimpels ontstaan in de loop van de jaren. Ze ontstaan doordat de huid verouderd. Door de veroudering neemt het collageen af, daardoor wordt je huid minder stevig. Daarnaast neemt het elastine af. Elastine zorgt ervoor dat bindweefsels in de huid hun oorspronkelijke vorm en grootte terugkrijgen, na uitgerekt, ingedrukt of vervormd te zijn geweest. Toch is het mogelijk om rimpels te verwijderen. Grofweg zijn daar 3 manieren voor. Chirurgisch, injectables en laser/peeling/microneedling behandelingen. Welke behandeling is voor jou geschikt? Lees alles over Rimpels Verwijderen in deze blog!

Rimpels verwijderen

Oogrimpels verwijderen

Bij de meeste mensen verschijnen de eerste rimpels rond de ogen. De eerste oogrimpels tonen zich vaak tussen het 26e en 35e levensjaar. De eerste rimpels vallen vaak ook het meeste op. Veel mensen storen zich aan deze rimpels. Oogrimpels zijn te verdelen in 3 categorieën: Fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels onder de ogen. Deze rimpels zijn effectief te behandelen met injectables. Kraaienpootjes en fronsrimpels kunnen worden behandeld met botulinetoxine. Rimpels onder de ogen kunnen worden behandeld met fillers, peeling of lasers. Wanneer je nadenkt over een behandeling dan is het raadzaam om eerste te kiezen voor een vrijblijvend consult met een cosmetisch arts. De cosmetisch arts adviseert vervolgens de beste behandeling voor jouw situatie. 

Rimpels laten verwijderen

Rimpels verdwijnen helaas niet vanzelf. Rimpels ontstaan doordat de huid dunner en minder elastisch wordt en stevigheid verliest (afname van collageen). Door de huid volume te geven of door het collageen te verstevigen, kun je rimpels laten verwijderen. In Nederland zijn er meer dan 1100 cosmetische klinieken gespecialiseerd in rimpelbehandelingen. Het is raadzaam om klinieken met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels verwijderen man

Omdat een mannengezicht andere kenmerken heeft dan een vrouwengezicht, zijn daar ook andere cosmetisch artsen in gespecialiseerd. Een mannengezicht heeft vaak hoekerige vormen, zoals bijvoorbeeld de kaaklijn en oogkassen. Lees hier de top 5 behandelingen voor mannen: rimpels verwijderen man.

Verschillende methodes om rimpels te verwijderen

Er zijn verschillende methodes om rimpels te verwijderen. Bij de chirurgische methode, wordt huidoverschot verwijderd. Daardoor wordt de huid weer ‘strak getrokken’. Met laser/peeling/microneedling wordt de bovenste huidlaag beschadigd. Daarna herstelt de huid zich en wordt collageen en elastine gemotiveerd om zich te herstellen. Beschadiging zorgt dus voor herstel. Het één gaat dieper dan het ander en het ene is effectiever dan het andere, maar het principe is kort-door-de-bocht hetzelfde. 

Rimpels verwijderen met injectables

Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinbooster behandeling. De overeenkomst tussen deze behandelingen is dat ze worden geïnjecteerd. Daarna houdt iedere overeenkomst al gauw op. Botulinetoxine verwijdert dynamische rimpels, zoals voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels tijdelijk niet worden geactiveerd. Daardoor zullen deze rimpels minder goed zichtbaar worden. Dit is wel afhankelijk van de diepte van de rimpels in ruste. 

Met fillers kun je rimpels verwijderen door ze op te vullen of door weer volume in de huid te brengen. Wanneer een ervaren cosmetisch arts dat doet wordt de huid op de juiste plekken gelift waardoor rimpels kunnen verdwijnen. 

Profhilo is een werkzame stof op basis van ultrapuur hyaluronzuur. Dit product wordt met 5 kleine prikjes ingespoten en activeert vervolgens de aanmaak van collageen en elastine. Daarnaast heeft hyaluronzuur waterbindende capaciteit, waardoor de huidkwaliteit verbetert (de welbekende tijdelijke glow).

Skinboosters zijn geschikt om huid van binnenuit te onderhouden. Een skinbooster hydrateert van binnenuit. Zowel als preventieve als onderhoudende behandeling in te zetten. Strikt genomen verwijder je hier geen rimpels mee (misschien ienieminie rimpeltjes), maar is deze behandeling van waarde om rimpels te voorkomen.

Rimpels verwijderen

Rimpels verwijderen FAQ

Waar rimpels verwijderen?

Om jou rimpels effectief te verwijderen is het aan te raden om te kiezen voor een kliniek waar ervaren cosmetisch artsen werken. Te kiezen voor een kliniek waar ze de beschikking hebben over meerdere behandelmethodes. Dan kun je echt een behandelplan kiezen die het best bij jouw situatie en wens past om je rimpels te verwijderen en de huidkwaliteit te verbeteren.

Wat is de prijs om rimpels te verwijderen?

Zoals omschreven zijn er dus meerdere behandelmethodes. Wanneer wij inzoomen om injectables, dan zien wij forse verschillen in de tarieven. Het prijsverschil hangt voor een groot deel samen met de ervaring van de arts. Zo heeft een cosmetisch arts KNMG vaak veel meer ervaring met inejctables. In  de cosmetische geneeskunde geldt ook wel het adagium; Een goede cosmetisch arts kan toveren met 1 a 2 ML. Een minder goede cosmetisch arts kan 5 ML laten verdwijnen zonder enig resultaat. Staar je dus niet blind op de injectables tarieven, maar zoek naar een cosmetisch arts die jij vertrouwd en bij jou past.

Welke behandeling tegen oogrimpels?

Afhankelijk van de exacte rimpels adviseert de cosmetisch arts een behandeling die bij jou past. Oogrimpels zijn fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels rondom de ogen. Voor iedere indicatie is er een specifieke behandeling.

Rimpels verwijderen voor en na foto's.

Is er een voorbeeld voor en na foto van rimpels verwijderen?

Hierbij een foto van rimpels verwijderen voor en na:

Rimpels verwijderen

Wordt een behandeling tegen rimpels vergoed door de zorgverzekering?

Nee, normaal gesproken wordt een behandeling om rimpels te verwijderen niet vergoed door de zorgverzekering.

Rimpels verwijderen ervaringen

Vergelijk de reviews voor rimpels verwijderen bij alle klinieken. Vergelijk de reviews bij alle klinieken:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Rimpels verwijderen Amsterdam

Rimpels verwijderen Den Haag

Rimpels verwijderen Rotterdam

Rimpels verwijderen Utrecht

Rimpels verwijderen Nijmegen & Arnhem
Rimpels verwijderen Maastricht

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Rimpels verwijderen kliniek

Om een kliniek bij jou in de buurt te vinden kun je je adres invullen op deze website. Er is altijd wel een injectables kliniek bij jou in de buurt. Er zijn er namelijk meer dan 600 in Nederland. Zoek, vergelijk en boek een injectables consult op Injectablesbooking.nl. 

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling