Wat is een zone Botox?

1 mei 2022

De voorhoofdsrimpels óf de fronsrimpels óf de kraaienpootjes worden gezien als één zone Botox. Vergelijk de prijzen van klinieken

Wat is 1 zone botox

1 zone
kraaienpootjes
halve zone botox
wenkbrauwlift
1 zone
voorhoofdsrimpels
1 zone
fronsrimpels

1 zone Botox

Botox wordt door de meeste klinieken aangeprijsd per ‘zone’ of per ‘regio’. Maar wat is dan precies één zone Botox? En hoeveel eenheden botulinetoxine worden er gebruikt bij een rimpelbehandeling? Alleen botulinetoxine behandelingen in de bovenste helft van het aangezicht worden aangeduid met zones of regio’s. Dus alleen de Botox behandelingen van de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels worden aangeduid als zone of regio botulinetoxine. In deze blog leggen we het voor je uit!

 

wat-is-een-zone-botox

Rimpelbehandeling in 3 zones

Botox is een merknaam botulinetoxine. In Nederland zijn er drie bekende A-merken actief: Botox (van Allergan), Azzalure/Dysport en Bocouture. Deze drie merken hebben bij deskundig gebruik alle drie een hoog veiligheidsprofiel, maar daarover later meer. De meeste klinieken gebruiken de bekende 3-zones-verdeling. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen de horizontale voorhoofdsrimpels, de fronsrimpels (incl. wenkbrauwlift) en de kraaienpootjes. Er is dan een vaste prijs voor één zone, een vaste prijs voor twee zones en een vaste prijs voor drie zones. 

---------------

Lees verder:

Drie zones Botox
Botox ervaringen
Nazorg tips
Cosmetic clinic
Wat is een zone Botox?

---------------

Fronsrimpels zijn één zone

Wanneer je overweegt om alleen je fronsrimpels te laten behandelen met botulinetoxine, dan noemen de meeste klinieken dat 1 zone of 1 regio. De prijs daarvan varieert tussen de € 80 en € 220 in Nederland. In dit artikel legt Injectablesbooking.nl uit waarom de Botox prijzen zo verschillen. Wanneer je een Botox behandeling wilt van bijvoorbeeld je horizontale voorhoofdsrimpels én je fronsrimpels óf je kraaienpootjes, dan noemen de meeste klinieken dat 2 zones of 2 regio’s botulinetoxine

Maar nu wordt het lastig. Niet iedere kliniek gaat uit van dezelfde ‘zone’ verdeling. Sommige klinieken zien de ‘wenkbrauwlift als een halve zone, ook wel mini- of baby Botox genoemd. Deze zit dus niet bij iedere kliniek in de prijs van de ‘fronsrimpels’ zone. Sommige artsen en klinieken hebben deze behandeling apart geprijsd, andere gebruiken hiervoor het tarief ‘baby/mini Botox’. De meerderheid van de artsen en klinieken neemt de ‘wenkbrauwlift’ wel mee in de zone ‘fronsrimpels’.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Eenheden botulinetoxine

Andere artsen en klinieken hanteren helemáál een alternatieve prijs methode. Zij berekenen de kostprijs per hoeveelheid gebruikte eenheden botuline toxine. Per persoon is er namelijk een andere hoeveelheid eenheden botuline toxine nodig. Zo heeft een man vaak meer eenheden nodig dan een vrouw. Daarnaast heeft iemand met een krachtige mimiek (sterke spieren) meer botulinetoxine nodig dan iemand met minder sterke spieren/mimiek, waardoor fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes meer zichtbaar kunnen zijn. Deze methode is voor consumenten minder duidelijk. Het is namelijk aan de cosmetisch arts hoeveel eenheden hij/zij op dat moment gebruikt. Dit maakt het lastiger om de kostprijs van een botulinetoxine rimpelbehandeling bij de diverse klinieken te vergelijken.

Wat is de prijs van 1 zone Botox?

De gemiddelde prijs van een behandeling met één zone botulinetoxine is € 139,04. De prijzen liggen ver uit elkaar, het loont dus wel de moeite om de prijzen regelmatig te vergelijken.

Lage prijzen geen garantie

Ook kan het zo zijn dat een kliniek lage prijzen hanteert, maar een te lage dosering botulinetoxine inspuit. Hierdoor ‘werkt’ de botuline toxine behandeling niet helemaal goed, en zo is de behandeling minder goed, onvolledig of sneller uitgewerkt dan de standaard periode van 12-16 weken. Maar als een behandeling minder goed werkt, wil dat niet zeggen dat de arts altijd een te lage dosering heeft gebruikt. De ene persoon heeft gewoon een iets hogere dosering nodig dan de andere persoon. Ook kan het zijn dat de arts niet 100% op de juiste plekjes heeft geïnjecteerd. Dit luistert namelijk nogal nauw. Dit is vaak niet schadelijk, hoogstens iets minder effectief. Maar dit kan wel iets zeggen over de vaardigheid van de arts, zeker als dit vaker voorkomt.

Wanneer de diverse klinieken allemaal de tarieven per zone botulinetoxine zouden communiceren, en met welk merk botulinetoxine zij werken, dan zou dat de transparantie van de markt ten goede komen. Zorg dus dat je goed bent geïnformeerd over de tarieven, zones en het merk botulinetoxine bij de kliniek waar je behandeld wilt worden. Zoek vergelijk en boek je volgende injectables behandeling op injectablesbooking.nl!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botulinetoxine en de FDA 

Drie botulinetoxine fabrikanten hebben hun botulinetoxine voor één of meerdere medische indicaties goedgekeurd door de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration). Dat zijn Botox/Vistabel van Allergan, Bocouture/Xeomin van Merz en Azzalure/Dysport van Galderma. De FDA wordt wereldwijd gezien als strenge doch rechtvaardige overheid keuringsinstantie voor de medische wereld. Goedkeuring van de FDA ontvangen is dan ook niet niks.

Aantal eenheden botulinetoxine per behandeling

Veel mensen vinden het fijn om te weten hoeveel botulinetoxine zij eigenlijk nodig hebben. Hoeveel eenheden botulinetoxine je nodig hebt hangt van een aantal zaken af. Allereerst is de mate van rimpels van belang. Heb je heftige fronsrimpels? Dan is er vaak meer botulinetoxine nodig. Ook mannen hebben vaak meer eenheden botulinetoxine nodig dan vrouwen. 

Daarnaast hangt het natuurlijk af van het gebruikte merk botulinetoxine. Bocouture en Botox hanteren min of meer dezelfde rekenmethode qua eenheden. Azzalure heeft een andere methode om de aanbevolen dosering te berekenen. Azzalure communiceert eenheden in Speywoods. Bocouture en Botox communiceren Units. Het aantal eenheden zegt niks over de kwaliteit, alleen over de aanbevolen hoeveelheid eenheden per merk.

Aanbevolen hoeveelheid eenheden botulinetoxine per indicatie. 
     
 FronsrimpelsVoorhoofdsrimpelsKraaienpootjes* 
Azzalure (speywoods)5040-6020-30 
Bocouture (units)20-3010-2012 
Botox (units)202012 
*per zijde    
     
Bovenstaande informatie is indicatief en afhankelijk van de indicatie en diagnose van de arts.

Bovenstaand aantal eenheden wordt per merk aanbevolen, maar is afhankelijk van veel factoren. Deze informatie kan niet worden gezien als medisch advies, richtlijn of ter vervanging van bijsluiter informatie. Injectablesbooking.nl is niet verantwoordelijk voor welke gevolgen dan ook. 

Wanneer je al enkele jaren wordt behandeld met botulinetoxine, dan kan het zijn dat je ‘ontwend’ bent om je mimische spieren voor je fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes te gebruiken. Het kan zijn dat de behandeling dan langer lijkt te werken of minder vaak herhaald hoeft te worden. Gemiddeld is een botulinetoxine behandeling na 12-16 weken weer uitgewerkt. Lees hier waarom dat zo is.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Botulinetoxine in Apeldoorn

Botulinetoxine in Leeuwarden

Botulinetoxine in Amsterdam

Botulinetoxine in Utrecht

Botulinetoxine in Rijswijk

Botulinetoxine in Hilversum

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Beste arts is de beste garantie

Al met al zijn met name de handen van de arts doorslaggevend voor de werking van jouw botulinetoxine behandeling. Wij raden daarom aan zorgvuldig te zijn in je keuze voor beste arts en of kliniek. Injectablesbooking.nl zorgt voor transparante informatie en helpt jou de beste keuze te maken. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende Botox behandeling via Injectablesbooking.nl.

-----------------------

Lees verder:

Botox voor en na
Botox aanbieding
Beste botox arts
Goedkope Botox
Hoelang werkt Botox?
Complicaties
Beste Botox kliniek
Lipflip
Botox prijs vergelijken
Wat is Botox?

-----------------------

Veelgestelde vragen over een zone botox

Wat is een zone botox?

Botulinetoxine behandelingen in de bovenste helft van het aangezicht worden aangeduid met zones of regio’s. Dus alleen de Botox behandelingen van de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels worden aangeduid als zone of regio botulinetoxine. 

Wat is drie zones botox?

Drie zones botox komt overeen met een behandeling van de voorhoofdsrimpels, de fronsrimpels én de kraaienpootjes. Deze behandeling is meestal inclusief wenkbrauwlift. 

Hoeveel zones is het voorhoofd?

Het voorhoofd kan worden behandeld met één zone botulinetoxine. Met de voorhoofdrimpels worden de horizontale lijnen boven de wenkbrauwen bedoeld. Andere zones zijn de fronsrimpels en de kraaienpootjes.

Wat zijn 2 zones botox?

Dat is behandeling van fronsrimpels en/of kraaienpootjes en/of horizontale voorhoofdsrimpels. Het gaat bij 2 zones dus om 2 van de 3 genoemde indicaties.

Wat is een halve zone Botox?

Vaak wordt een kleine behandeling gezien als een halve zone Botox. Een voorbeeld daarvan is de wenkbrauwlift.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt