Injectables behandeling

15-10-2020

Zoek je een arts of kliniek voor een injectables behandeling? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Overweeg je een cosmetische behandeling met injectables? Lees deze 5 onmisbare tips!

Een cosmetische behandeling met injectables is erg populair tegenwoordig. Naar schatting worden er in 2020 in Nederland meer dan 600.000 injectables behandelingen uitgevoerd. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. Dit zijn allemaal injecteerbare medische hulpmiddelen die rimpels of verslapte huid kunnen verminderen, verwijderen of opvullen. 600.000, dat is echt een mega enorm aantal. Toch lopen de meeste mensen er nog niet mee te koop. Je kunt het wat dat betreft vergelijken met haarverf in de jaren ’90. Ook dat was destijds een taboe, maar deed iedereen het stiekem. In Nederland zijn er op dit moment al meer dan 500 klinieken waar je terecht kunt voor injectables. Maar hoe weet je welke behandeling voor jou geschikt is? En welke kliniek in de buurt past bij jou? Wie is eigenlijk de meest ervaren arts bij mij in de buurt?

Injectables behandeling

1. Wat wil je precies bereiken?

Veel mensen hebben voor een cosmetische behandeling een duidelijk doel. Zij storen zich bijvoorbeeld aan wallen onder de ogen. Of aan de fronsrimpel. Maar het kan ook zijn dat je gewoon vindt dat je er iets ouder of minder goed uitziet dan dat jij je voelt. 

Een cosmetische behandeling is wél een medische handeling. In Nederland boffen wij met het niveau van onze cosmetische artsen. Het is echter wel aan te raden om uit te zoeken welke behandeling past bij jouw zorgvraag of cosmetische wens. Een oplossing voor wallen onder de ogen is bijvoorbeeld een dunne hyaluronzuur filler. En een fronsrimpel wordt meestal behandeld met botulinetoxine. Ga dus goed op onderzoek uit.

2. Botulinetoxine, fillers, Profhilo of skinboosters?

Het is belangrijk om het verschil te kennen tussen de diverse injectables. Botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) wordt met name gebruikt om de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels te behandelen. Na een behandeling met botulinetoxine wordt het signaal naar het spiertje tijdelijk verbroken. Je kunt dan dus niet meer fronsen of je kraaienpootjes aanspannen. Een behandeling met botulinetoxine is ca. 3-4 maanden effectief.

Een behandeling met fillers is geschikt om rimpels op te vullen, om meer volume in de huid te brengen of de gezichtscontour te optimaliseren. Bijvoorbeeld in het geval van diepe rimpels of dunne of asymmetrische lippen. Bekijk hier alle A-merken hyaluronzuur fillers.

Profhilo is dé behandeling tegen verslapte huid. Een Profhilo behandeling zorgt ervoor dat de elastine en collageen worden versterkt. De huid wordt weer stevig!

Skinboosters worden ingezet om de huid van binnenuit te hydrateren. Eigenlijk is dit zeer effectieve huidverzorging en wordt vaak preventief tegen huidveroudering al ingezet.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

3. Hoe kies ik een goede cosmetische kliniek?

Je kunt alle klinieken bij jou in de buurt vergelijken op Injectablesbooking.nl. Vergelijk de klinieken op ervaring, op opleiding, met welke merken injectables zij werken en op prijs. Vervolgens is het aan te raden om bij twee of drie klinieken een afspraak te maken voor een vrijblijvend consult. Vervolgens kun jij beoordelen bij welke kliniek je het beste gevoel hebt! 

4. Wie is de beste cosmetische arts?

De beste cosmetische arts is natuurlijk een subjectieve kwalificatie. Als een arts de titel Cosmetische Arts KNMG mag dragen (dit is een beschermde titel), dan heeft diegene onmiskenbaar veel ervaring met injectables. Toch kan het zo zijn dat een vaardige huisarts of dermatoloog, in de basis veel meer talent heeft voor injectables. Het is hetzelfde als met profvoetballers; diegene met de meeste ervaring is niet persé de beste. 

5. Blijf bij je gevoel!

De belangrijkste adviezen zijn dus: Heb een duidelijke behandeling-wens, weet welke merken injectables geschikt zijn voor de door jou gewilde behandeling, vergelijk de klinieken en cosmetische artsen bij jou in de buurt zorgvuldig en… Blijf bij je gevoel!

Er zijn in Nederland meer dan 1000 artsen of klinieken. Wanneer je gevoel niet goed is bij de arts, de kliniek, qua vertrouwen of qua tarieven; kijk dan vooral verder. 

Zoek, vergelijk en boek een injectables behandeling op Injectablesbooking.nl.