Injectables behandeling

15 oktober 2020

Zoek je een arts of kliniek voor een injectables behandeling? Voer je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Injectables behandelingen

Wanneer je je stoort aan huidveroudering of wanneer storende rimpels verschijnen, dan kan een injectables behandeling een uitkomst zijn. 

Een cosmetische behandeling met injectables is erg populair tegenwoordig. Naar schatting worden er in 2020 in Nederland meer dan 600.000 injectables behandelingen uitgevoerd. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. Dit zijn allemaal injecteerbare medische hulpmiddelen die rimpels of verslapte huid kunnen verminderen, verwijderen of opvullen. 

600.000 behandelingen, dat is echt een mega enorm aantal. Toch lopen de meeste mensen er nog niet mee te koop. Je kunt het wat dat betreft vergelijken met haarverf in de jaren ’90. Ook dat was destijds een taboe, maar deed iedereen het stiekem. In Nederland zijn er op dit moment al meer dan 1000 locaties waar je terecht kunt voor een injectable behandeling. Lees alle informatie in dit artikel.

Injectables behandeling

Wat zijn Injectables?

Injectables zijn injecteerbare cosmetische behandelingen. Fillers, Botox, skinboosters en Profhilo vallen onder 'injectables'. 

Wat is de beste injectables kliniek?

Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek met een goede reputatie, die wat langer bestaat en die ervaren artsen in dienst heeft. Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl. 

Wat is een injectables arts? 

Dat is een dokter (arts) die regelmatig injectables behandelingen uitvoert. Injectables arts is geen beschermde titel. Plastisch chirurg, Cosmetisch Arts KNMG en Dermatoloog zijn dat wel.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Overweeg je een cosmetische behandeling met injectables? Lees onze 5 tips!

1. Wat wil je precies bereiken?

Veel mensen hebben voor een cosmetische behandeling een duidelijk doel. Zij storen zich bijvoorbeeld aan wallen onder de ogen. Of aan de fronsrimpel. Maar het kan ook zijn dat je gewoon vindt dat je er iets ouder of minder goed uitziet dan dat jij je voelt. 

Een cosmetische behandeling is wél een medische handeling. In Nederland boffen wij met het niveau van onze cosmetische artsen. Het is echter wel aan te raden om uit te zoeken welke behandeling past bij jouw zorgvraag of cosmetische wens. Een oplossing voor wallen onder de ogen is bijvoorbeeld een dunne hyaluronzuur filler. En een fronsrimpel wordt meestal behandeld met botulinetoxine. Ga dus goed op onderzoek uit.

2. Botulinetoxine, fillers, Profhilo of skinboosters?

Het is belangrijk om het verschil te kennen tussen de diverse injectables. Botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) wordt met name gebruikt om de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels te behandelen. Na een behandeling met botulinetoxine wordt het signaal naar het spiertje tijdelijk verbroken. Je kunt dan dus niet meer fronsen of je kraaienpootjes aanspannen. Een behandeling met botulinetoxine is ca. 3-4 maanden effectief.

Een behandeling met fillers is geschikt om rimpels op te vullen, om meer volume in de huid te brengen of de gezichtscontour te optimaliseren. Bijvoorbeeld in het geval van diepe rimpels of dunne of asymmetrische lippen. Bekijk hier alle A-merken hyaluronzuur fillers.

Profhilo is dé behandeling tegen verslapte huid. Een Profhilo behandeling zorgt ervoor dat de elastine en collageen worden versterkt. De huid wordt weer stevig!

Skinboosters worden ingezet om de huid van binnenuit te hydrateren. Eigenlijk is dit zeer effectieve huidverzorging en wordt vaak preventief tegen huidveroudering al ingezet.

Injectables behandeling

3. Hoe kies ik een goede cosmetische kliniek?

Je kunt alle klinieken bij jou in de buurt vergelijken op Injectablesbooking.nl. Vergelijk de klinieken op ervaring, op opleiding, met welke merken injectables zij werken en op prijs. Vervolgens is het aan te raden om bij twee of drie klinieken een afspraak te maken voor een vrijblijvend consult. Vervolgens kun jij beoordelen bij welke kliniek je het beste gevoel hebt! 

-----------------------
Op zoek naar een injectables behandeling?

Injectables Rotterdam
Injectables Amsterdam
Injectables Utrecht
Injectables Den Haag

-----------------------

4. Wie is de beste cosmetische arts?

De beste cosmetische arts is natuurlijk een subjectieve kwalificatie. Als een arts de titel Cosmetische Arts KNMG mag dragen (dit is een beschermde titel), dan heeft diegene onmiskenbaar veel ervaring met injectables. Toch kan het zo zijn dat een vaardige huisarts of dermatoloog, in de basis veel meer talent heeft voor injectables. Het is hetzelfde als met profvoetballers; diegene met de meeste ervaring is niet persé de beste. 

5. Blijf bij je gevoel!

De belangrijkste adviezen zijn dus: Heb een duidelijke behandeling-wens, weet welke merken injectables geschikt zijn voor de door jou gewilde behandeling, vergelijk de klinieken en cosmetische artsen bij jou in de buurt zorgvuldig en… Blijf bij je gevoel!

Er zijn in Nederland meer dan 1000 artsen of klinieken. Wanneer je gevoel niet goed is bij de arts, de kliniek, qua vertrouwen of qua tarieven; kijk dan vooral verder. 

Zoek, vergelijk en boek een injectables behandeling op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over Injectables behandelingen

Hoe lang werken injectables?

Injectables werken tijdelijk en kunnen worden herhaald zodra het effect afneemt. Injectables is de verzamelnaam van Botox, fillers en skinboosters. Botox (botulinetoxine) is gemiddeld 12-16 weken effectief. Fillers geven gemiddeld 9 maanden resultaat. Skinboosters hydrateren de huid van binnenuit. 

Wat is injectables?

Injectables zijn injecteerbare cosmetische behandelingen. Fillers, Botox, skinboosters en Profhilo vallen onder 'injectables'. Rimpels en plooien kunnen hiermee worden voorkomen of opgevuld.

Hoe duur zijn injectables?

Injectables zijn beschikbaar v.a. € 65 voor een kleine zone botox, zoals bijvoorbeeld de wenkbrauwlift. Één zone Botox kost in 2023 in Nederland gemiddeld € 140,16. Één ML filler kost gemiddeld € 349,61 (januari 2023). Wanneer je kiest voor een liquid facelift (meerdere ML fillers) dan praat je wel over een prijs van € 1500 - € 2000.

Wat is beter Botox of fillers?

Botox (botulinetoxine) zorgt ervoor dat je actieve rimpels (fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels) niet meer activeert. Met fillers worden rimpels opgevuld of het contour verbetert. Het één is dus niet anders dan het andere, het zijn verschillende producten met totaal verschillende werking. Op Injectablesbooking.nl kun je behandelingen met elkaar vergelijken.

Wat is de beste kliniek voor injectables?

Het is raadzaam om te kiezen voor een injectables kliniek in de buurt (binnen 25 km) met goede reviews en waar een ervaren cosmetisch arts de behandelaar is. Vergelijk alle injectables klinieken op Injectablesbooking en maak direct een afspraak.

Wie mag injectables behandelingen geven?

BIG geregistreerde medische professionals zoals bijvoorbeeld cosmetisch artsen, plastisch chirurgen, dermatologen en verpleegkundig specialisten. Niet iedere behandelaar mag zomaar botox en filler behandelingen uitvoeren, daarvoor is ook een mate van bekwaamheid vereist. Bekijk op Injectablesbooking alle artsen die gespecialiseerd zijn in injectables behandelingen.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt