Botox vergelijken? 12 tips om de juiste kliniek en arts te kiezen!

13 juni 2024
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Wil jij Botox vergelijken? Vergelijk prijzen, klinieken en reviews op Injectablesbooking.nl.

Botox vergelijken

Er worden in Nederland meer dan 400.000 botox behandelingen per jaar uitgevoerd. Ca. 900 artsen voeren deze behandelingen uit. Sommige klinieken zijn goedkoop, andere zijn duur, sommige artsen hebben veel ervaring, andere klinieken hebben weer heel goede reviews. Lees in dit artikel waarop je klinieken kunt vergelijken, tips hoe jij de beste kliniek kiest en maak direct een afspraak met een kliniek bij jou in de buurt.

Menu

  Botox vergelijken? 12 tips om de juiste kliniek en arts te kiezen!

  Botox vergelijken informatie

  De meeste mensen doen voor een eerste botulinetoxine behandeling eerst goed onderzoek. Botox is een merknaam botulinetoxine. Azzalure, Alluzience en Bocouture zijn de andere bekende merken botulinetoxine. Hieronder staan de 12 meest gestelde vragen over Botox vergelijken:

  1. Waarom zou je Botox vergelijken?

  Botox vergelijken is een goed idee. Je moet goed weten waar je aan begint. Het is toch een medische behandeling. En tijdens die medische behandeling wordt er iets in je lichaam gespoten. En dat moet allemaal goed gaan! Er zijn meerdere merken botulinetoxine. Daarnaast zijn er grote verschillen tussen de cosmetisch artsen en klinieken. Injectablesbooking.nl brengt dat voor je in kaart.

  2. Waarop kun je behandelingen met Botox vergelijken?

  Botox behandelingen kun je vergelijken op:
  -Merk botuline toxine
  -Prijs per zone botulinetoxine
  -Locatie van de kliniek
  -Reputatie van de kliniek (bekijk reviews hier)
  -Ervaring van de arts
  -Beschikbaarheid voor een behandeling
  -Garantie na een behandeling
  Wanneer je de klinieken op bovenstaande punten hebt vergeleken dan kun je een kliniek kiezen die bij jou past. Voer je plaatsnaam in en vergelijk de artsen en klinieken die botulinetoxine behandelingen aanbieden!

  3. Hoe kun je Botox prijzen vergelijken?

  De gemiddelde prijs van een zone Botox kost in 2024 € 143,34 in Nederland. Wat is de prijs bij klinieken bij jou in de omgeving? Op Injectablesbooking.nl staan alle klinieken in Nederland. Het is raadzaam om de klinieken op kwaliteit te vergelijken, maar ook de tarieven kun je vergelijken. Voer je locatie in en vergelijk alle Botox tarieven bij jou in de buurt:

  4. Welke merken botulinetoxine zijn er in Nederland?

  Niet ieder merk botulinetoxine is hetzelfde. Er zijn drie merken botulinetoxine door de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) goedgekeurd. De FDA is een overheidsinstantie die alleen medische hulpmiddelen en medicijnen toe laat die bij deskundig gebruik veilig en effectief zijn, bij deskundig gebruik. Dit zijn Botox, Bocouture, Alluzience, Letybo en Azzalure. Alle 3 de merken botulinetoxine hebben andere kenmerken en een ander veiligheidsprofiel. Bekijk hier de kenmerken per merk botulinetoxine.

  5. Wat is het belangrijkste verschil tussen Botox behandelingen?

  De verschillen tussen de klinieken zijn behoorlijk groot. De tarieven variëren enorm (van € 55 tot € 220 per zone Botox), er wordt gewerkt met verschillende merken botulinetoxine, er is een groot verschil in behandelervaring van de cosmetisch artsen en de garantie na een behandeling verschilt per kliniek.

  6. Waarom is Botox duurder dan Bocouture?

  Botox is niet altijd duurder dan Bocouture. Dit verschilt helemaal per kliniek. Ook over de effectiviteit van beide botulinetoxine merken is er nog geen duidelijk wetenschappelijk verschil te melden. 

  7. Wat zijn de beste Botox klinieken van Nederland?

  De beste Botox kliniek van Nederland is de kliniek die over langere periode met dezelfde artsen werkt, een hoge waardering van haar cliënten krijgt, marktconforme Botox tarieven heeft, zeer toegankelijk is voor benadering en vragen van cliënten en service (waaronder garantie en nazorg) hoog in het vaandel heeft staan. Injectablesbooking.nl helpt jou de juiste keuze te maken. Klinieken die het ZKN keurmerk hebben voldoen aan de richtlijnen van de landelijke organisatie ZKN (Zelfstandig Klinieken Nederland)..

  Botox vergelijken? 12 tips om de juiste kliniek en arts te kiezen!

  8. Wie is de beste Botox arts (cosmetisch arts) van Nederland?

  De beste Botox arts van Nederland is de arts die luistert naar jouw wensen, gevoel heeft voor verhoudingen en technisch zeer vaardig is. Injectables behandelingen zijn technische handelingen. Sommige artsen hebben daar gevoel voor, anderen minder. Uiteindelijk zijn Botox behandelingen net voetbalwedstrijden; je bent zo goed als je laatste wedstrijd (behandeling). “De beste Botox arts van Nederland” is dus een persoonlijke mening. Indien een arts veel ervaring heeft, de juiste tarieven hanteert, met één van de bekende merken botulinetoxine werkt en mooie reviews ontvangt dan kun je daar prima terecht. Injectablesbooking.nl zet ze op een rij, de keuze is aan jou!

  9. Hoe is de gewenste garantie na een Botox behandeling?

  De meeste klinieken hanteren een reactie termijn van ‘binnen 2 weken’. Zij geven dan garantie op het niet volledig werken van de botulinetoxine. Botulinetoxine werkt over het algemeen na 7 dagen volledig. Je hebt dan dus nog een week om contact op te nemen. Let hier dus goed op voordat je boekt. Het niet volledig werken van de botulinetoxine kan te maken hebben met het gebruikte merk, de bereidingswijze of de injectietechniek. Maak de juiste keuze via injectablesbooking.nl.

  10. Welke complicaties kunnen ontstaan bij een Botox behandeling?

  Na een behandeling met botulinetoxine kunnen zowel bijwerkingen als complicaties ontstaan. Mogelijke bijwerkingen zijn bijvoorbeeld pijn (van het prikje), zwelling of blauwe plekken op de plaats van Botox injectie.
  Mogelijke complicaties bij cosmetische behandelingen met botulinetoxine zijn bijvoorbeeld een infectie, een onnatuurlijk hoog opgetrokken wenkbrauw en een hangend ooglid (dropping eyelid). Bij een dropping eyelid is er iets te laag geprikt, of is de botulinetoxine gemigreerd waardoor een ooglid is gaan hangen. In de meeste gevallen zullen de complicaties zich binnen enkele weken spontaan herstellen. Ernstigere complicaties zijn zo zeldzaam en worden niet exclusief veroorzaakt door de botulinetoxine maar door ondeskundig gebruik. Botulinetoxine behandelingen worden gekenmerkt door een zeer hoog veiligheidsprofiel.

  -----------------------
  Vergelijk Botox behandelingen bij jou in de buurt

  Botox vergelijken Eindhoven
  Botox vergelijken Utrecht
  Botox vergelijken Amsterdam
  Botox vergelijken Groningen
  Botox vergelijken Rotterdam
  Botox vergelijken Den Haag

  Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

  -----------------------

  11. Hoe gaat een Botox behandeling in zijn werk?

  Een Botox behandeling duurt vaak maar 5-10 minuten. In deze tijd krijg je enkele kleine prikjes in het te behandelen gebied. Tijdens de behandeling wordt je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’.
  Binnen 2 tot 4 dagen wordt de botulinetoxine behandeling geactiveerd. Na 7 dagen is de volledige werking zichtbaar. Als het goed is kun je dan in de gewenste zone je rimpels niet meer activeren. Op deze manier verdwijnen dus je fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

  12. Hoe kan ik Botox tarieven vergelijken?

  Injectablesbooking.nl presenteert alle artsen en klinieken die Botox behandelingen uitvoeren in Nederland. Alle beschikbare en bekende prijzen Botox staan op deze site. De bedoeling is om volledig transparant te zijn voor de consument. Zodat jij eenvoudig en veilig je volgende injectables behandeling kunt zoeken, vergelijken en boeken!

  Reviews

  Een prachtig opgeknapte salon in huiselijke sfeer, met een warme ontvangst, waar je vriendelijk en professioneel geholpen wordt. Van een lekker ontspanmomentje tot permanente make up en van een creme tot aan botox, alles is mogelijk. Je wordt goed geadviseerd over wat voor jou wel en niet nodig/mogelijk is. Zeker een aanrader!
  Lisanne Visser
  Skin Care at Eight
  18 mei 2024 14:02
  Perfect botox en filler geprikt.
  Ik raad dr. Alex aan!
  10 februari 2023 18:06
  Ik ben heel tevreden over BM clinics
  Aantal behandelingen gehad met botox voor mijn hoofdpijn .
  Altijd goed geïnformeerd , vriendelijk en korte wachttijden . Fijne sfeer en er wordt je niets opgedrongen . De prijzen zijn echt redelijk dus ik raad het iedereen aan om naar deze kliniek te komen.
  Ellen
  Ellen Hudepool
  BM Clinics Amsterdam
  17 maart 2022 10:10
  Ik had eerder botox gedaan ergens anders, dit had weinig effect. De behandeling hier was erg goed. Ook de bejegening en uitleg was erg fijn.
  Dafna Van den Bergh
  City Clinics Den Haag
  31 oktober 2023 12:12
  Voor de deerde keer bij Betan Clinics geweest en heel erg tevreden met het resultat van de botox/filler behandeling. Een arts, die naar je wensen luistert, eerlijk advies geeft en een natuurlijk oogend resultaat bereikt.
  27 augustus 2022 09:09

  Veelgestelde vragen over Botox vergelijken

  Wat is de beste botox?

  Hoe kun je botox vergelijken?

  Waar kun je botox prijzen vergelijken?

  Waar kun je botox klinieken vergelijken?

  Waarom Injectablesbooking.nl?

  Alle klinieken in Nederland
  Lees reviews en vergelijk prijzen
  Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
  Altijd bij jou in de buurt