Botox fronsrimpel behandeling voor een mooi glad voorhoofd

01-05-2022

Een fronsrimpel verdwijnt na een Botox fronsrimpel behandeling. De spiertjes die de frons veroorzaken ontspannen door de Botox. Met als resultaat: een voorhoofd zonder frons. Lees alles over deze behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Informatie fronsrimpel Botox behandeling

Prijs
vanaf 125
Behandeltijd
10-15 minuten
Hoelang effect?
12-16 weken
Pijnscore 1-10
2

Bekijk de klinieken bij jou in de buurt:

Wat is een Botox fronsrimpel behandeling?

Wat kun je doen aan rimpels op je voorhoofd? Een Botox behandeling laat de frons tussen de wenkbrauwen verminderen of zelfs verdwijnen. Fronsrimpels zijn de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen, op de glabella (dit is het gebied tussen wenkbrauwen, het vlakke stuk boven de neus). Na de behandeling met Botox (botulinetoxine) ontspannen de spiertjes, waardoor de rimpels verdwijnen en het voorhoofd een zachte, gladde uitstraling krijgt. Veertien dagen na de behandeling is het resultaat optimaal. Na de glabella-rimpel behandeling blijft de frons 12-16 weken weg.

De Botox fronsrimpel behandeling is wereldwijd één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. In Nederland wordt de behandeling om de frons aan te pakken ongeveer 100.000 keer per jaar uitgevoerd in klinieken. Door het verminderen of verwijderen van de frons zie je er minder streng en boos uit. Had je last van hoofdpijn of migraine? Ook dat kan verminderen na de behandeling van de fronsrimpel. Je hebt geen grote zichtbare rimpels meer op je voorhoofd.

Wat is een Botox fronsrimpel behandeling?

Botox fronsrimpel behandeling informatie

Waarom een Botox fronsrimpel behandeling? Vind je dat je boos of streng kijkt terwijl je dat niet bent? Dat kan komen door de frons op je voorhoofd. Deze fronsrimpel geeft je een ongewenst harde uitstraling. Na een fronsrimpel behandeling met Botox worden de spiertjes tussen je wenkbrauwen tot rust gebracht. Je ziet er ontspannen uit en de huid van je voorhoofd is glad. De verticale diepe rimpels naast je wenkbrauwen zijn weg.

Oorzaken mimische rimpels

We kennen verschillende soorten rimpels. Fronsrimpels vallen in de groep mimische rimpels. Dat zijn rimpels die ontstaan door de mimiek van je gezicht. Deze spiertjes in je gezicht zijn of overactief of staan onder spanning. Vanaf een bepaalde leeftijd is de fronsrimpel altijd aanwezig; dit komt door het verouderingsproces. Dankzij de spierontspannende injecties worden de spiertjes rustig en ontspannen. En zie je er niet langer moe of boos uit.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox reviews

Ben je benieuwd wat de ervaringen over een Botox fronsrimpel behandeling zijn bij andere consumenten? Lees, voordat je een keuze maakt voor een kliniek en arts, wat de beleving van anderen is. Hoe is de behandeling bevallen en zijn ze tevreden over het resultaat? Heeft de arts voldoende kennis en ervaring? Lees het in de reviews.

Botox voor en na

Wat is het resultaat van een Botox fronsrimpel behandeling? Voor de behandeling zijn vaak diepe rimpels zichtbaar in het gezicht. Na de behandeling is een gladde en frisse huid het succesvolle resultaat. Een gezicht zonder rimpels en frons tussen de wenkbrauwen. De foto’s spreken voor zich.

Prijzen van een Botox fronsrimpel behandeling

Van je frons af? Een behandeling met Botox vermindert deze rimpels of laat ze zelfs verwijderen. De gemiddelde kosten voor deze behandeling in Nederland is €139,04. Klinieken die de fronsrimpel behandelen met Botox, noemen dit een behandeling van één zone of regio. Wil je meer behandelingen in je gezicht laten doen, zoals bijvoorbeeld voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes? Dan komen er meer zones bij. De prijs voor 1 zone ligt tussen €90 en €220 in Nederland. Vergelijk zelf de prijzen van alle klinieken.

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een kliniek voor Botox fronsrimpel behandelingen bij jou in de buurt

Hoe werkt een Botox fronsrimpel behandeling? Botox in de frons op je voorhoofd is de meest effectieve behandeling. Botulinetoxine ontspant de aangespannen spiertjes waardoor de hinderlijke frons vermindert of zelfs verdwijnt. De Botox frons is een populaire cosmetische behandeling en wordt vaak uitgevoerd. Veel mensen storen zich aan de diepe rimpels naast hun wenkbrauwen. Ze ontstaan als je met je ogen knijpt tegen de zon. Maar ook als je boos kijkt of tijdens concentratie ontstaat een frons. Hoe ouder, hoe dieper de rimpel. Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een Botox fronsrimpel behandeling

Welke kliniek is de beste voor een Botox frons? Het is goed om bij het maken van een keuze te letten op de ervaring en titel van de arts. Ook geven de reviews van andere klanten je een goed en eerlijk beeld. Heb je een goed gevoel na het eerste consult? Dan hoef je niet verder te zoeken.

Stappenplan voor aanvraag Botox fronsrimpel behandeling

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een Botox fronsrimpel behandeling

Na een Botox fronsrimpel behandeling kan een hangend ooglid ontstaan. Deze vervelende bijwerking komt voor na een slecht geplaatste Botox injectie. De kans dat dit gebeurt is klein en het is gelukkig alleen een tijdelijke bijwerking; na een aantal weken is je ooglid weer normaal.

Fronsrimpel verwijderen met Botox

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over een Botox fronsrimpel behandeling

1. Wat is een Botox fronsrimpel behandeling?

Dat is een behandeling waarbij met enkele kleine prikjes botulinetoxine, Botox, de fronsrimpel wordt uitgeschakeld. De spiertjes die de frons veroorzaken ontspannen waardoor de zichtbare rimpel tussen de wenkbrauwen verdwijnt.

2. Hoe ontstaat een fronsrimpel (glabella rimpel)?

Verticale fronsrimpels (vouwen) tussen de wenkbrauwen ontstaan door een krachtige spier, Corrugator Supercilii genaamd. Deze spier wordt geactiveerd als je in de zon kijkt, boos kijkt of geconcentreerd bent. Niet iedereen heeft daar last van, terwijl anderen hem al op jonge leeftijd ontwikkelen. Hoe krachtiger de spier, des te vaker de fronsrimpels zichtbaar zijn en des te dieper de fronsrimpel wordt. 

3. Hoe werkt een Botox behandeling van de fronsrimpel?

Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’70 vaak gebruikt in de medische wereld. Oogartsen ontwikkelden het product omdat mensen met strabismus (scheelzien) herhaaldelijk moesten worden geopereerd. Bij strabismus is er sprake van een onevenwichtige samenwerking tussen de spieren die de ogen moeten sturen. De ene spier is krachtiger dan de andere. Deze werd dan verslapt door een Botox injectie. Maar wat doet botulinetoxine exact met je rimpels? Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieren verslappen. Mimische rimpels in het gezicht, zoals de fronsrimpels verdwijnen na een injectie met Botox. Wil je exact het werkingsmechanisme van botulinetoxine weten? Lees dan hier verder.

Tijdens de behandeling word je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Hij maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Ook vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’.

4. Welk resultaat kan ik verwachten na een fronsrimpel behandeling?

Binnen 2 tot 4 dagen wordt de botulinetoxine behandeling geactiveerd. Na 7-14 dagen is de volledige werking zichtbaar. Als het goed is kun je dan je fronsrimpels niet meer activeren. Op deze manier verdwijnen dus deze rimpels.

5. Wat is het nazorg advies van een Botox fronsrimpel behandeling?

Na de Botox behandeling wordt het voor de eerste 24 uur afgeraden om het behandelde gebied te masseren of te wrijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld het verwijderen van make-up en bezoek aan schoonheidsspecialiste. Wel is het goed om de eerste vier uur je frons extra te activeren (bewust boos kijken en weer neutraal kijken). Op deze manier wordt de botulinetoxine effectiever opgenomen. De eerste 3-4 uur na een Botox behandeling van de fronsrimpels wordt afgeraden om te bukken en te liggen (slapen). Ook wordt het afgeraden om je zwaar in te spannen (tillen of sporten). Dit is om te vermijden dat de ingespoten botulinetoxine zich verspreid en minder effectief is. Ook wordt afgeraden om de eerste 48 uur na een behandeling in de sauna, hottub of onder de zonnebank te gaan. 

6. Wat is de gemiddelde prijs van een fronsrimpel behandeling met Botox?

De prijs voor een fronsrimpelbehandeling met Botox ligt in Nederland tussen de € 80 en € 220. Wij raden aan om via injectablesbooking.nl goed de prijzen te vergelijken. Zo kies je voor een cosmetisch arts die bij jou past.

7. Welke klinieken voeren fronsrimpelbehandelingen met Botox uit?

In Nederland worden op meer dan 500 locaties fronsrimpel behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Het verschil in ervaring, opleiding, merk botulinetoxine en prijs per Botox zone wordt in kaart gebracht door injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek je volgende injectiebehandeling.

8. Welke merken botulinetoxine zijn gangbaar voor een fronsrimpel behandeling?

  • Botox
  • Azzalure
  • Bocouture
  • Alluzience

9. Welke crème werkt tegen een fronsrimpel?

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs voor crèmes die fronsrimpels kunnen verwijderen of voorkomen. Veel cosmetische klinieken bieden na een huidanalyse ook professionele huidverzorging aan. 

10. Kun je een fronsrimpel opvullen?

De meeste mensen hebben permanente rimpels en dynamische rimpels. Permanente rimpels zitten er altijd. Dynamische rimpels verschijnen en verdwijnen bij het tonen van emoties. Boos kijken, fronsen, verbaasd zijn, lachen; allemaal emoties waarbij er bij sommige mensen rimpels verschijnen. Bij de meeste mensen is de fronsrimpel dynamisch. Die komt en gaat. Dit type fronsrimpel kun je niet opvullen. Een permanente fronsrimpel opvullen kan wel. Vraag een cosmetisch arts om meer informatie en advies. 

11. Wat is een Botox frons?

De frons Botox behandeling is een behandeling waarmee de dynamische fronsrimpel wordt verminderd of zelfs verdwijnt. Met een paar kleine prikjes worden de spiertjes die de fronsrimpels activeren voor 3 tot 4 maanden uitgeschakeld. Dit is misschien wel de meest populaire cosmetische behandeling. Het is veilig en zo gepiept als een kundige arts de behandeling uitvoert. De Botox frons wordt als één zone gezien.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt