Botox fronsrimpel behandeling voor een mooi glad voorhoofd

1 mei 2022
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Een fronsrimpel verdwijnt na een Botox fronsrimpel behandeling. De spiertjes die de frons veroorzaken ontspannen door de Botox. Met als resultaat: een voorhoofd zonder frons. Vergelijk ook de Botox frons prijzen bij alle klinieken. Lees alles over deze behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Informatie fronsrimpel Botox behandeling

Prijs
vanaf 89
Behandeltijd
10-15 minuten
Hoelang effect?
12-16 weken
Pijnscore 1-10
2

11 Fronsrimpel behandeling tips

Wanneer jij je stoort aan fronsrimpels dan is daar een effectieve behandeling voor: Botox.

Bekijk de 11 beste fronsrimpel behandeling tips:

 1. De fronsrimpel wordt veroorzaakt door samentrekkende spiertjes
 2. Fronsen kan zorgen voor hoofdpijn klachten
 3. De spiertjes zijn te behandelen met Botox
 4. De fronsrimpels zijn dan niet meer zichtbaar
 5. De behandeling duurt 2 minuten
 6. Het resultaat is na 3-6 dagen volledig zichtbaar
 7. Botox geeft 3-4 maanden resultaat
 8. Daarna kun je kiezen voor een vervolg behandeling
 9. Botox wordt al bijna 40 jaar toegepast in de medische wereld
 10. De goedkoopste fronsrimpel behandeling kost € 89
 11. De fronsrimpel behandeling wordt gezien als één zone Botox

Wat is een Botox fronsrimpel behandeling?

Wat kun je doen aan een fronsrimpel? Een Botox behandeling laat de frons tussen de wenkbrauwen verminderen of zelfs verdwijnen. Fronsrimpels zijn de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen, op de glabella (dit is het gebied tussen wenkbrauwen, het vlakke stuk boven de neus). Na de behandeling met Botox (botulinetoxine) ontspannen de spiertjes, waardoor de rimpels verdwijnen en het voorhoofd een zachte, gladde uitstraling krijgt. Veertien dagen na de behandeling is het resultaat optimaal. Na de glabella-rimpel behandeling blijft de frons 12-16 weken weg.

De Botox fronsrimpel behandeling is wereldwijd één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. In Nederland wordt de behandeling om de frons aan te pakken ongeveer 100.000 keer per jaar uitgevoerd in klinieken. Door het verminderen of verwijderen van de frons zie je er minder streng en boos uit. Had je last van hoofdpijn of migraine? Ook dat kan verminderen na de behandeling van de fronsrimpel. Je hebt geen grote zichtbare rimpels meer op je voorhoofd.

Botox fronsrimpel behandeling voor een mooi glad voorhoofd

Botox fronsrimpel behandeling informatie

Waarom een Botox fronsrimpel behandeling? Vind je dat je boos of streng kijkt terwijl je dat niet bent? Dat kan komen door de frons op je voorhoofd. Deze fronsrimpel geeft je een ongewenst harde uitstraling. Na een fronsrimpel behandeling met Botox worden de spiertjes tussen je wenkbrauwen tot rust gebracht. Je ziet er ontspannen uit en de huid van je voorhoofd is glad. De verticale diepe rimpels naast je wenkbrauwen zijn weg.

Oorzaken mimische rimpels

We kennen verschillende soorten rimpels. Fronsrimpels vallen in de groep mimische rimpels. Dat zijn rimpels die ontstaan door de mimiek van je gezicht. Deze spiertjes in je gezicht zijn of overactief of staan onder spanning. Vanaf een bepaalde leeftijd is de fronsrimpel altijd aanwezig; dit komt door het verouderingsproces. Dankzij de spierontspannende injecties worden de spiertjes rustig en ontspannen. En zie je er niet langer moe of boos uit.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox frons is één zone

Een botulinetoxine behandeling wordt door de meeste klinieken in 3 zones verdeeld. De fronsrimpels (verticale lijntjes tussen de wenkbrauwen), de kraaienpootjes en de voorhoofdsrimpels. 

Fronsrimpel behandeling reviews

Ben je benieuwd wat de ervaringen over een Botox fronsrimpel behandeling zijn bij andere consumenten? Lees, voordat je een keuze maakt voor een kliniek en arts, wat de beleving van anderen is. Hoe is de behandeling bevallen en zijn ze tevreden over het resultaat? Heeft de arts voldoende kennis en ervaring? Lees het in de reviews.

Botox frons reviews

Vorige week voor het eerst bij deze kliniek botox behandeling gehad.
Hiervoor elders geweest maar niet tevreden dus nu voor deze gekozen.
En het resultaat is fantastisch! Mijn fronsrimpel is helemaal weg en mijn blik is weer open ipv vermoeid, jullie hebben er een vaste klant bij!
Erika Willart
Medica Estetica Breda
18 oktober 2022 10:10
Ik ben bij de Van Lennep Kliniek geweest voor de botox tegen mijn frons+ botox tegen voorhoofdrimpels. Er viel me al altijd op dat ik snel de neiging kreeg om mijn wenkbrauwen op te trekken, hierdoor verschenen de beginnende voorhoofdrimpels. Ik vond dokter Sarah heel behulpzaam en vriendelijk. Dokter Sarah heeft naar mijn verbeter wens geluisterd en vervolg... Toon meer »
Ik ben bij de Van Lennep Kliniek geweest voor de botox tegen mijn frons+ botox tegen voorhoofdrimpels. Er viel me al altijd op dat ik snel de neiging kreeg om mijn wenkbrauwen op te trekken, hierdoor verschenen de beginnende voorhoofdrimpels. Ik vond dokter Sarah heel behulpzaam en vriendelijk. Dokter Sarah heeft naar mijn verbeter wens geluisterd en vervolgens haar aanvullend advies gegeven. Ik ben heel tevreden met het resultaat! Niemand ziet dat ik ben behandeld, wel is mijn zelfvertrouwen een stuk gestegen! Toon minder »
11 mei 2022 18:06
Een paar weken geleden voor het eerst Botox in mijn frons-rimpel en kraaienpootjes laten injecteren door Patrice. Goede informatie vooraf en keurige omgeving. Pijnloze behandeling en het resultaat is GEWELDIG!! Geen constante verbaasde uitdrukking, maar een zeer natuurlijke, open uitstraling. Reacties van mensen zijn, dat ik er zo uitgerust en stralend uit z... Toon meer »
Een paar weken geleden voor het eerst Botox in mijn frons-rimpel en kraaienpootjes laten injecteren door Patrice. Goede informatie vooraf en keurige omgeving. Pijnloze behandeling en het resultaat is GEWELDIG!! Geen constante verbaasde uitdrukking, maar een zeer natuurlijke, open uitstraling. Reacties van mensen zijn, dat ik er zo uitgerust en stralend uit zie. Daarbij is de rust van het niet constant een aangespannen voorhoofd hebben een weldaad voor me. Ik ben fan! Toon minder »
Gabriela Jenejova
Patrice Visser Kliniek
24 oktober 2018 11:11

Hoe kom ik van mijn fronsrimpel af?

Een fronsrimpel wordt veroorzaakt door te fronsen tegen de zon, als je nadenkt of wanneer je boos kijkt. Spiertjes trekken de wenkbrauwen naar elkaar toe en tadaa: Daar is de frons! Je kunt alleen van de fronsrimpel afkomen met een Botox behandeling. De spiertjes worden ontspannen en de fronsrimpel zal niet meer verschijnen.

Wat kun je verwachten na een behandeling?

Sommige mensen kunnen na een behandeling nog fronsen. Niet iedereen is daar blij mee. Het is belangrijk om daar vantevoren een goede afspraak over te maken. Wil je een strak voorhoofd? Of mag de fronsrimpel nog zichtbaar zijn? Daarnaast is het bij een eerste behandeling ook altijd afwachten hoe je reageert op de standaard dosering. Misschien heb jij sterkere frons spiertjes, of juist minder sterke. Misschien behandeld je arts wel altijd zodat de frons minder heftig wordt, maar nog wel wat zichtbaar. Maak daarom een goede afspraak met de behandelaar. 

Frons voor en na foto

Wat is het resultaat van een Botox fronsrimpel behandeling? Voor de behandeling zijn vaak diepe rimpels zichtbaar in het gezicht. Na de behandeling is een gladde en frisse huid het succesvolle resultaat. Een gezicht zonder rimpels en frons tussen de wenkbrauwen. De foto’s spreken voor zich.

fronsrimpel-voor-en-na

Fronsrimpel voor en na

Fronsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Amstelveen (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van Dutchinjectables Amstelveen (na)
Deze foto's zijn van Dutchinjectables Amstelveen
Fronsrimpels voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek
Fronsrimpels voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (voor)
Fronsrimpels voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek

Vind klinieken in de buurt

Prijzen van een Botox fronsrimpel behandeling

Bekijk de gemiddelde prijzen in de tabel. Vul bovenstaand je locatie in om de prijzen van klinieken in de buurt te vergelijken:

Fronsrimpel Botox prijzen 2023  
MerkEenheidGemiddelde prijs
Fronsrimpel behandeling1 zone€ 139
Fronsrimpel behandeling (prijs variatie)1 zone€ 89 - € 220
Baby / mini fronsrimpel0,5 zone€ 75
Frons + wenkbrauwlift1,5 zone€ 204

Van je frons af? Een behandeling met Botox vermindert deze rimpels of laat ze zelfs verwijderen. De gemiddelde kosten voor deze behandeling in Nederland is €139,04. Klinieken die de fronsrimpel behandelen met Botox, noemen dit een behandeling van één zone of regio. Wil je meer behandelingen in je gezicht laten doen, zoals bijvoorbeeld voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes? Dan komen er meer zones bij. De prijs voor 1 zone ligt tussen €89 en €220 in Nederland. Vergelijk zelf de prijzen van alle klinieken.

------------------

Lees verder:
Beste Botox kliniek
Botox aanbieding
Botox voor en na
Beste Botox arts
Goedkope Botox
Afspraak maken Botox behandeling

------------------

Vind de beste arts voor een frons behandeling (3 tips)

 1. Kies een arts met een relevante titel: Dermatoloog, plastisch chirurg of cosmetisch arts KNMG.
 2. Kies een arts met de nodige ervaring (hoe lang voert diegene al fronsrimpel behandelingen uit?)
 3. Kies een arts die met regelmaat over een langere periode positieve reviews heeft ontvangen.

Bekijk alle artsen en klinieken in de buurt en ga aan de slag met deze tips!

Boek je injectables behandeling in Den Haag

Tour of Beauty
Tour of Beauty
Den Haag, Hooistraat 7
<1 km
Botox zone v.a.
€ 160,00
Filler per ml v.a.
€ 395,00
Profiel bekijken
Van Rosmalen Kliniek Den Haag
Van Rosmalen Kliniek Den Haag
Den Haag, Benoordenhoutseweg 22
<1 km
Botox zone v.a.
€ 225,00
Filler per ml v.a.
€ 495,00
Profiel bekijken
Mauritskliniek Den Haag
Mauritskliniek Den Haag
Den Haag, Louis Couperusplein 2
<1 km
Botox zone v.a.
€ 195,00
Filler per ml v.a.
€ 345,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Velthuis kliniek Den Haag
Velthuis kliniek Den Haag
Den Haag, Parkstraat 83
<1 km
Botox zone v.a.
€ 210,00
Filler per ml v.a.
€ 325,00
Profiel bekijken
The Body Clinic Den Haag
The Body Clinic Den Haag
Den Haag, Parkstraat 101
<1 km
Botox zone v.a.
€ 210,00
Filler per ml v.a.
€ 450,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Van Lennep Kliniek Den Haag - Frederikstraat
Van Lennep Kliniek Den Haag - Frederikstraat
Den Haag, Frederikstraat 70
<1 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 349,00
Profiel bekijken
Kliniek voor huidverbetering & Injectables
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 22x geboekt
Doctors at Soap Den Haag
Doctors at Soap Den Haag
Den Haag, Noordeinde 136A
<1 km
Botox zone v.a.
€ 130,00
Filler per ml v.a.
€ 350,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
M1 Med Beauty Den Haag
M1 Med Beauty Den Haag
Den Haag, Haagsche Bluf 33
1 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 199,00
Profiel bekijken

Vind een kliniek voor Botox fronsrimpel behandelingen bij jou in de buurt

Hoe werkt een Botox fronsrimpel behandeling? Botox in de frons op je voorhoofd is de meest effectieve behandeling. Botulinetoxine ontspant de aangespannen spiertjes waardoor de hinderlijke frons vermindert of zelfs verdwijnt. De Botox frons is een populaire cosmetische behandeling en wordt vaak uitgevoerd. Veel mensen storen zich aan de diepe rimpels naast hun wenkbrauwen. Ze ontstaan als je met je ogen knijpt tegen de zon. Maar ook als je boos kijkt of tijdens concentratie ontstaat een frons. Hoe ouder, hoe dieper de rimpel. Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Populaire behandelingen met BTX:

Beste kliniek voor een Botox fronsrimpel behandeling

Welke kliniek is de beste voor een Botox frons? Het is goed om bij het maken van een keuze te letten op de ervaring en titel van de arts. Ook geven de reviews van andere klanten je een goed en eerlijk beeld. Heb je een goed gevoel na het eerste consult? Dan hoef je niet verder te zoeken.

Hoelang resultaat van een behandeling?

Van een behandeling heb je gemiddeld 12-16 weken resultaat. Daarna komen de rimpels langzaam weer terug. Wanneer je een paar keer bent behandeld dan houdt het resultaat wat langer aan, soms tot 20 weken. Gemiddeld laat een cliënt zich 3x per jaar behandelen. De kosten voor het behandelen van de fronsrimpel kost daarmee ca. € 419 per jaar (€ 139,96 per keer).

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Stappenplan voor aanvraag Botox fronsrimpel behandeling

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt
 3. 3 Behandeling
 4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een Botox fronsrimpel behandeling

Na een Botox fronsrimpel behandeling kan een hangend ooglid ontstaan. Deze vervelende bijwerking komt voor na een slecht geplaatste Botox injectie. De kans dat dit gebeurt is klein en het is gelukkig alleen een tijdelijke bijwerking; na een aantal weken is je ooglid weer normaal. Een ander nadeel is dat er een blauwe plek kan ontstaan door het prikje. Deze trekt met enkele dagen weg. Een blauwe plek kun je een dag na de behandeling eventueel camoufleren. 

Fronsrimpel

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over een Botox fronsrimpel behandeling

1. Wat is een Botox fronsrimpel behandeling?

Dat is een behandeling waarbij met enkele kleine prikjes botulinetoxine, Botox, de fronsrimpel wordt uitgeschakeld. De spiertjes die de frons veroorzaken ontspannen waardoor de zichtbare rimpel tussen de wenkbrauwen verdwijnt.

2. Hoe ontstaat een fronsrimpel (glabella rimpel)?

Verticale fronsrimpels (vouwen) tussen de wenkbrauwen ontstaan door een krachtige spier, Corrugator Supercilii genaamd. Deze spier wordt geactiveerd als je in de zon kijkt, boos kijkt of geconcentreerd bent. Niet iedereen heeft daar last van, terwijl anderen hem al op jonge leeftijd ontwikkelen. Hoe krachtiger de spier, des te vaker de fronsrimpels zichtbaar zijn en des te dieper de fronsrimpel wordt. 

3. Hoe werkt een Botox behandeling van de fronsrimpel?

Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’70 vaak gebruikt in de medische wereld. Oogartsen ontwikkelden het product omdat mensen met strabismus (scheelzien) herhaaldelijk moesten worden geopereerd. Bij strabismus is er sprake van een onevenwichtige samenwerking tussen de spieren die de ogen moeten sturen. De ene spier is krachtiger dan de andere. Deze werd dan verslapt door een Botox injectie. Maar wat doet botulinetoxine exact met je rimpels? Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieren verslappen. Mimische rimpels in het gezicht, zoals de fronsrimpels verdwijnen na een injectie met Botox. Wil je exact het werkingsmechanisme van botulinetoxine weten? Lees dan hier verder.

Tijdens de behandeling word je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Hij maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Ook vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’.

4. Welk resultaat kan ik verwachten na een fronsrimpel behandeling?

Binnen 2 tot 4 dagen wordt de botulinetoxine behandeling geactiveerd. Na 7-14 dagen is de volledige werking zichtbaar. Als het goed is kun je dan je fronsrimpels niet meer activeren. Op deze manier verdwijnen dus deze rimpels.

5. Wat is het nazorg advies van een Botox fronsrimpel behandeling?

Na de Botox behandeling wordt het voor de eerste 24 uur afgeraden om het behandelde gebied te masseren of te wrijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld het verwijderen van make-up en bezoek aan schoonheidsspecialiste. Wel is het goed om de eerste vier uur je frons extra te activeren (bewust boos kijken en weer neutraal kijken). Op deze manier wordt de botulinetoxine effectiever opgenomen. De eerste 3-4 uur na een Botox behandeling van de fronsrimpels wordt afgeraden om te bukken en te liggen (slapen). Ook wordt het afgeraden om je zwaar in te spannen (tillen of sporten). Dit is om te vermijden dat de ingespoten botulinetoxine zich verspreid en minder effectief is. Ook wordt afgeraden om de eerste 48 uur na een behandeling in de sauna, hottub of onder de zonnebank te gaan. 

6. Wat is de gemiddelde prijs van een fronsrimpel behandeling met Botox?

De prijs voor een fronsrimpelbehandeling met Botox ligt in Nederland tussen de € 80 en € 220. Wij raden aan om via injectablesbooking.nl goed de prijzen te vergelijken. Zo kies je voor een cosmetisch arts die bij jou past.

7. Welke klinieken voeren fronsrimpelbehandelingen met Botox uit?

In Nederland worden op meer dan 1200 locaties fronsrimpel behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Het verschil in ervaring, opleiding, merk botulinetoxine en prijs per Botox zone wordt in kaart gebracht door injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek je volgende injectiebehandeling.

8. Welke merken botulinetoxine zijn gangbaar voor een fronsrimpel behandeling?

 • Botox
 • Azzalure
 • Bocouture
 • Alluzience

9. Welke crème werkt tegen een fronsrimpel?

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs voor crèmes die fronsrimpels kunnen verwijderen of voorkomen. Veel cosmetische klinieken bieden na een huidanalyse ook professionele huidverzorging aan. 

10. Kun je een fronsrimpel opvullen?

De meeste mensen hebben permanente rimpels en dynamische rimpels. Permanente rimpels zitten er altijd. Dynamische rimpels verschijnen en verdwijnen bij het tonen van emoties. Boos kijken, fronsen, verbaasd zijn, lachen; allemaal emoties waarbij er bij sommige mensen rimpels verschijnen. Bij de meeste mensen is de fronsrimpel dynamisch. Die komt en gaat. Dit type fronsrimpel kun je niet opvullen. Een permanente fronsrimpel opvullen kan wel. Vraag een cosmetisch arts om meer informatie en advies. 

11. Wat is een Botox frons?

De frons Botox behandeling is een behandeling waarmee de dynamische fronsrimpel wordt verminderd of zelfs verdwijnt. Met een paar kleine prikjes worden de spiertjes die de fronsrimpels activeren voor 3 tot 4 maanden uitgeschakeld. Dit is misschien wel de meest populaire cosmetische behandeling. Het is veilig en zo gepiept als een kundige arts de behandeling uitvoert. De Botox frons wordt als één zone gezien.

Kun je nog fronsen met Botox?

Het is belangrijk om voor een behandeling je verwachting af te stemmen. Wil je een strak voorhoofd? Of mag er nog enige mimiek zichtbaar zijn? Daarnaast is het bij een eerste behandeling ook altijd afwachten hoe je reageert op de standaard dosering. Misschien heb jij sterkere frons spiertjes, of juist minder sterke. Misschien behandeld je arts wel altijd zodat de frons minder heftig wordt, maar nog wel wat zichtbaar. Maak daarom een goede afspraak met de behandelaar. 

Is een fronsrimpel behandeling veilig?

Ja, over het algemeen wordt een fronsrimpel behandeling met Botox bij deskundige toepassing door een bevoegde professional gezien als zeer veilig.

Is Botox frons gevaarlijk?

Nee een fronsrimpel behandeling is niet gevaarlijk. Een fronsrimpel behandeling met Botox bij deskundige toepassing door een bevoegde professional gezien als zeer veilig.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt