Botox fronsrimpel behandeling

01-05-2022

Ben je op zoek naar een Botox fronsrimpel behandeling? Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Fronsrimpel Botox

De fronsrimpels zijn de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen. Deze rimpel wordt in de medische wereld glabella genoemd. Fronsrimpels zijn met Botox (botulinetoxine) te behandelen. Dit is wereldwijd een van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. De fronsrimpel Botox behandeling wordt naar schatting bijna 100.000 keer per jaar uitgevoerd in Nederland. Na de fronsrimpel behandeling is deze rimpel vaak 12-16 weken verdwenen. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over een fronsrimpel behandeling met Botox.

Botox fronsrimpel behandeling

Botox fronsrimpel behandeling informatie

 pijn 1-102️
 behandeltijdca. 10 - 15 min
 wanneer resultaat3 - 7 dagen, na 14 dagen optimaal
 hersteltijdgeen, mogelijk enkele dagen blauwe plek(jes)
 nazorgniet liggen, bukken of make up aanbrengen voor 4 uur. Niet sporten, masseren en geen sauna voor 24 uur.
 controleniet nodig
 hoelang resultaat12 - 16 weken
 gemiddelde prijs€ 125 - € 175
 verdovingniet nodig
 veiligheidKies voor een behandelaar met ervaring en een adequate opleiding

Botox frons voor en na

Hierbij een voorbeeld van een Botox fronsrimpel voor en na foto:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox voorhoofd

Botulinetoxine (botox is een merknaam) is een van de populairste cosmetische behandelingen. Veel mensen storen zich als eerste aan de rimpels op het voorhoofd en rond de ogen. De behandeling is snel, niet pijnlijk, ca. 12-16 weken effectief en kost gemiddeld € 150 per behandeling. In Nederland kun je voor Botox voorhoofd op meer dan 1100 locaties terecht. 

Botox fronsrimpel kosten

Een behandeling met botulinetoxine van de fronsrimpel kost in Nederland in 2022 gemiddeld € 139,04.
Op de prijslijst van de meeste klinieken wordt het voorhoofd aangeduid als één zone. Wat is één zone botox? De gemiddelde prijs in de overige steden is:

 1. Haarlem € 156,79
 2. Groningen € 151,61
 3. Utrecht € 151,00
 4. Eindhoven € 147,54
 5. Den Haag € 147,20
 6. Amsterdam € 144,91
 7. Breda € 136,00
 8. Rotterdam € 133,65
 9. Maastricht € 130,73
 10. Enschede € 129,86
 11. Arnhem € 128,60
 12. Almere € 110,60
Botox fronsrimpel behandeling

Botox fronsrimpel FAQ

1. Wat is een botox fronsrimpel?

Dat is een behandeling waarbij met enkele kleine prikjes botulinetoxine de fronsrimpel wordt uitgeschakeld. 

2. Hoe ontstaat een fronsrimpel (glabella)?

Verticale fronsrimpels (vouwen) tussen de wenkbrauwen ontstaan door een krachtige spier, Corrugator Supercilii genaamd. Deze spier wordt geactiveerd als je in de zon kijkt, boos kijkt of geconcentreerd bent. Niet iedereen heeft daar last van, anderen ontwikkelen hem al op jonge leeftijd. Hoe krachtiger de spier, des te vaker de fronsrimpels zichtbaar zijn en des te dieper de fronsrimpel groef wordt. 

3. Hoe werkt een Botox behandeling van de fronsrimpel?

Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’70 veelvuldig gebruikt in de medische wereld. Oogartsen ontwikkelden het product omdat mensen met Strabismus (scheelzien) herhaaldelijk moesten worden geopereerd. Bij strabismus is er sprake van een onevenwichtige samenwerking tussen de spieren die de ogen moeten sturen. De ene spier is krachtiger dan de andere. Deze werd dan verslapt door een Botox injectie. Maar wat doet botulinetoxine exact met je rimpels? Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieren verslappen. Mimische rimpels zoals de fronsrimpels verdwijnen na een botoxinjectie. Wil je exact het werkingsmechanisme van botulinetoxine weten? Lees dan hier verder.
Tijdens de behandeling wordt je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’.

4. Welk resultaat kan ik verwachten na een fronsrimpel behandeling?

Binnen 2 tot 4 dagen wordt de botulinetoxine behandeling geactiveerd. Na 7 dagen is de volledige werking zichtbaar. Als het goed is kun je dan je fronsrimpels niet meer activeren. Op deze manier verdwijnen dus deze rimpels.

Botox fronsrimpel behandeling

5. Wat zijn aanbevolen de regels na een Botox behandeling?

Na de Botox behandeling wordt het voor 24 uur afgeraden om het behandelde gebied masseren en wrijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld het verwijderen van make-up en bezoek aan schoonheidsspecialiste. Wel is het goed om de eerste vier uren je frons extra te activeren (bewust boos kijken en weer neutraal kijken. Op deze manier wordt de botulinetoxine effectiever opgenomen. De eerste 3-4 uur na een Botox behandeling van de fronsrimpels wordt het afgeraden om te bukken en te liggen (slapen). Ook wordt het afgeraden om je zwaar in te spannen (tillen of sporten). Dit is om te vermijden dat de ingespoten botulinetoxine zich verspreid en minder effectief is. Ook wordt afgeraden om de eerste 48 uur na een behandeling in de sauna, hottub of onder de zonnebank te gaan. 

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Eindhoven
Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

6. Wat is de gemiddelde prijs van een fronsrimpel behandeling met Botox?

De prijs voor een fronsrimpelbehandeling met Botox verschilt in Nederland tussen de € 80 en € 220. Wij raden aan om via injectablesbooking.nl goed de prijzen te vergelijken. Zo kies je voor een cosmetisch arts die bij jou past.

Botox fronsrimpel behandeling

Voorbeeld van diepe fronsrimpel

7. Welke klinieken voeren fronsrimpelbehandelingen met Botox uit?

In Nederland worden op meer dan 500 locaties fronsrimpel behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Het verschil in ervaring, opleiding, merk botulinetoxine en prijs per Botox zone wordt in kaart gebracht door injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek je volgende injectables behandeling.

Welke merken botulinetoxine zijn gangbaar voor de fronsrimpel (glabella)?

Botox
Azzalure
Bocouture
Alluzience

8. Kun je een fronsrimpel opvullen?

De meeste mensen hebben permanente rimpels en dynamische rimpels. Permanente rimpels zitten er altijd, dynamische rimpels verschijnen en verdwijnen bij het tonen van emoties. Boos kijken, fronsen, verbaasd zijn, lachen; allemaal emoties waarbij er bij sommige mensen rimpels verschijnen. Bij de meeste mensen is de fronsrimpel dynamisch. Die komt en gaat. Dit type fronsrimpel kun je niet opvullen. Een permanente fronsrimpel opvullen kan wel. Vraag een cosmetisch arts om advies. 

9. Wat is een Botox frons?

De frons Botox behandeling is een behandeling waarmee de dynamische fronsrimpel wordt voorkomen. Met een paar kleine prikjes worden de spiertjes die de fronsrimpels activeren voor 3 tot 4 maanden uitgeschakeld. Dit is misschien wel de allerpopulairste cosmetische behandeling. Het is veilig en zo gepiept door een vaardige arts. De Botox frons wordt als één zone gezien.

Botox fronsrimpel ervaringen

Lees hier alle reviews en ervaringen over fronsrimpel behandelingen. Voer je adres in en vind de beste kliniek:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpel tussen wenkbrauwen

Veel mensen noemen de fronsrimpel de 'rimpel tussen wenkbrauwen'. Deze rimpel is altijd verticaal. Sommige mensen hebben horizontale rimpels boven de neus tussen de ogen. Een ervaren cosmetisch arts kan advies geven over de behandeling van horizontale en verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Weer andere mensen overwegen een wenkbrauwlift, klik hier voor meer informatie. Vergelijk alle artsen op injectablesbooking.nl en kies een ervaren arts.

-----------------------

Lees verder:

Botox voor en na
Botox aanbieding
Botox voor mannen
Goedkope Botox
Hoelang werkt Botox?
Complicaties
Beste Botox kliniek
Lipflip
Botox prijs vergelijken
Wat is Botox?

-----------------------

Frons Botox

De fronsrimpel wordt het meest effectief behandeld met Botulinetoxine. De Botox frons is ook de meest populaire cosmetische behandeling. Dit komt doordat iedereen zich wel kan storen aan een hinderlijke frons. De frons komt op bij het knijpen tegen de zon, wanneer iemand boos kijkt en soms zelfs als iemand zich concentreert. 

Het is raadzaam om te kiezen voor een arts met een adequate specialisatie en relevante ervaring met injectables behandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts op Injectablesbooking.nl.

Fronsrimpel opvullen

In 9 van de 10 gevallen wordt een frons behandeld met botulinetoxine. Wanneer de plooi permanent zichtbaar is, dan kan de frons worden opgevuld. Er zijn diverse soorten fillers waarmee je een rimpel kunt opvullen. Het is raadzaam om een bekwame arts te raadplegen voor meer informatie. Op Injectablesbooking.nl staan alle artsen in Nederland die zich bezighouden met injectables behandelingen.
Lees verder:
Neuscorrectie met fillers

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling