Profhilo behandeling voor een stevige huid

1 mei 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Heb je last van een verslapte huid, bijvoorbeeld in je gezicht of hals? Profhilo zorgt voor een stevige, gezonde huid en hydratatie van binnenuit. Het activeert je huid om te stralen en geeft het een prachtige glow. Ontdek wat een profhilo behandeling voor jou kan betekenen.

Profhilo behandeling informatie

Prijs
vanaf €175
Behandeltijd
10 minuten
Hoelang effect?
6 maanden
Pijnscore 1-10
3
Profhilo behandeling voor een stevige huid

Wat is Profhilo?

Profhilo is een populaire anti-aging behandeling voor de huid. Het is effectief tegen (startende) huidverslapping en het hydrateert de huid van binnenuit. Er wordt gebruik gemaakt van een unieke samenstelling van puur hyaluronzuur, zonder toegevoegde chemische stoffen. Het is een relatief nieuwe cosmetische behandeling die behoort tot de categorie skinboosters.  

Het hyaluronzuur activeert het huideigen elastine en collageen in de huid. Collageen zorgt voor stevigheid, elastine zorgt voor rekbaarheid. Het resultaat: een stevigere en gezondere huid in de verschillende huidlagen, minder fijne lijntjes en verfijnde poriën. Profhilo heeft de eigenschap meer dan 1000x haar eigen volume aan water te kunnen binden. De behandeling zorgt daarom ook voor een optimale hydratatie van de huid van binnenuit. 

Profhilo is geen filler (niet te verwarren met hyaluronzuur fillers) en voegt dus géén volume toe aan het gezicht (het natuurlijke volume wordt hersteld). Het zorgt voor een algehele verbetering aan de huid, waardoor een prachtige natuurlijke glow ontstaat. Het is een populaire oplossing voor mensen die iets willen doen aan een verslapte, verouderde huid. 

De behandeling werkt ook preventief, want een goede huidkwaliteit geeft huidveroudering minder kans. Het is dus ook effectief tegen beginnende huidverslapping. 

profhilo-behandeling

Profhilo voor andere delen van het lichaam 

De Profhilo behandeling werd eerst alleen uitgevoerd in het gezicht (de wangen). Sinds 2021 wordt het ook op andere huiddelen van het lichaam toegepast. Denk aan de hals, het decolleté, de bovenarmen, de handen, de nek en de buik. Deze behandeling heet Profhilo Body. Huidverslapping treedt tenslotte niet alleen op in het gezicht. Welke plek op het lichaam ook wordt behandeld, Profhilo zorgt voor een strakkere huid en een verbeterde huidkwaliteit. 

Is Profhilo goed?

Dokter Margaritha Adams legt in onderstaande video uit of Profhilo een goede behandeling is.

Vergelijk klinieken bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe werkt een profhilo behandeling? 

Een Profhilo behandeling duurt tussen de 10 en 30 minuten. De arts injecteert doorgaans 10 prikjes (van 2ml hyaluronzuur) in het gezicht, waarna de gel zich verspreidt. Vervolgens begint de Profhilo te werken: het hydrateert de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Dit resulteert in een mooie glow. 

De behandeling bestaat meestal uit 2 of 3 sessies, afhankelijk van de mate van huidverslapping. Tussen de behandelingen zit ongeveer 4 weken. Na 4 weken zijn ook de eerste tekenen van huidversteviging te zien. Om de 6 maanden wordt een vervolgbehandeling geadviseerd, maar dit is niet verplicht.

In Nederland voeren meer dan honderd artsen Profhilo behandelingen uit. Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste arts via injectablesbooking.nl.

Twijfel je op dit de juiste behandeling voor je is? Lees dan ook eens meer over het versterken van collageen en andere manieren om een slappe huid te verstevigen.

5 feiten over Profhilo

  1. Profhilo is géén filler en géén Botox

  2. Profhilo activeert jouw eigen collageen en elastine

  3. Profhilo hydrateert van binnenuit (daar waar een crème nooit komt)

  4. Profhilo bestaat uit hyaluronzuur, dat is een stof die van nature in het lichaam voorkomt

  5. Profhilo wordt met 5 kleine prikjes in de huid gespoten (BAP techniek)

Hoelang blijft Profhilo zitten?

In onderstaande video geeft dokter Margaritha Adams antwoord op de vraag: Hoelang blijft Profhilo zitten?

Profhilo voor en na

Denk je er over na om een behandeling te ondergaan en ben je benieuwd naar de resultaten? Bekijk hieronder de voor- en na-foto's en oordeel zelf. 

Profhilo behandeling voor en na

Profhilo voor en na foto's van Prof. Aesthetics (voor)
Profhilo voor en na foto's van Prof. Aesthetics (na)
Deze foto's zijn van Prof. Aesthetics
Profhilo voor en na foto's van Prof. Aesthetics (voor)
Profhilo voor en na foto's van Prof. Aesthetics (na)
Deze foto's zijn van Prof. Aesthetics
Profhilo voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Profhilo voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics

Prijzen van een Profhilo behandeling

In Nederland zijn meer dan 100 gekwalificeerde artsen die deze behandeling kunnen uitvoeren. De prijs voor een Profhilo behandeling ligt tussen de €250 en €350 per keer (voor gladde wangen). Een kuur bestaat meestal uit 2 tot 3 behandelingen. Vergelijk eenvoudig en snel online de kosten van alle klinieken in de buurt, en boek de beste arts voor een goede prijs. 

Profhilo prijzen vergelijken

Op Injectablesbooking staan alle Profhilo prijzen in Nederland. Vul je adres in en vergelijk de prijzen van klinieken bij jou in de buurt.

Tarieven in Nederland

 

 

Prijs per behandeling

Eenheid

Prijs

Profhilo (gemiddelde prijs)

2 ML

€ 303

Profhilo (goedkoopste prijs)

2 ML

€ 175

Profhilo Body (gemiddelde prijs)

3 ML

€ 409

Profhilo Body (gemiddelde prijs)

4 ML

€ 485

Profhilo Body (gemiddelde prijs)

6 ML

€ 742

Profhilo aanbiedingen en korting

Klinieken hebben regelmatig Profhilo acties of geven korting op een behandeling. Kijk daarvoor bij Profhilo aanbiedingen.

Vul je adres in, druk op 'Acties' en ontdek kies een kliniek met een gave actie! Bekijk Profhilo aanbiedingen

profhilo-kliniek

Stappenplan Profhilo behandeling

Het traject voor een profhilo behandeling ziet er als volgt uit: 

Stap 1: kies een geschikte kliniek voor een profhilo behandeling

Selecteer één of twee klinieken voor een informatief Profhilo consult. Let daarbij niet enkel op prijs en afstand, maar ook op de ervaring en expertise van de behandelend arts. En lees reviews van klanten die je voor gingen. Hoe is de klanttevredenheid? Hoe verliepen de consults? Hoe was de nazorg en follow-up? Dit geeft een goed beeld over de kwaliteit van de behandeling en de algehele dienstverlening. 

Stap 2: consult met een cosmetisch arts

Ben je enthousiast geworden na het eerste consult met de arts? Dan kun je een afspraak maken voor de behandeling. Heb je nog vragen of twijfel je? Neem contact op met de kliniek, zodat zij je vragen kunnen beantwoorden. Of vraag een consult aan bij een andere kliniek. Neem geen overhaaste beslissingen en denk er goed over na. 

Stap 3: voorbereiding

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Hieronder lees je hoe deze voorbereiding eruit ziet:

  • Draag geen make-up op de behandeldag.Vindt de behandeling plaats in het gezicht? In dat geval is het beter om die dag geen make-up te dragen en je gezicht voorafgaand goed te reinigen. Er wordt gewerkt met kleine naaldjes, waardoor er kleine wondjes in het gezicht ontstaan. Wanneer er bacteriën (bijvoorbeeld vanuit make-up) in die wondjes terechtkomen, kan dit ontstekingen en irritaties veroorzaken.
  • Drink geen alcohol de dag voor de behandeling. De hyaluronzuur wordt toegediend via kleine naaldjes. Soms kan dit blauwe plekjes veroorzaken, maar dit is niet altijd het geval. Om het risico op blauwe plekken te verminderen, is het verstandig om de dag voor de behandeling geen alcohol te drinken. Alcohol verwijdt de bloedvaten en verdunt het bloed, waardoor je een hogere kans hebt op bloeduitstortingen.
  • Bloedverdunners? Raadpleeg je arts. Om dezelfde reden als hierboven is het niet verstandig om bloedverdunners te slikken voor een behandeling met Profhilo. Neem contact op met je arts wanneer je bloedverdunnende medicatie slikt en laat je hierover adviseren. Stop nooit zonder overleg met je medicatie.

 

Stap 4: de behandling

Je kunt het volgende verwachten van de Profhilo behandeling: de arts injecteert ongeveer 10 prikjes (van 2 ml hyaluronzuur) in de huid. De gel verspreidt zich gelijkmatig in de huid en begint te werken. De huid wordt gehydrateerd en de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De behandeling duurt tussen de 10 en 30 minuten. 

De behandeling bestaat doorgaans uit 2 of 3 sessies. Hoeveel sessies nodig zijn, is afhankelijk van de mate van huidverslapping. Tussen de behandelingen zit ongeveer 4 weken. Na 4 weken beginnen de eerste resultaten van een verbeterde conditie van de huid zichtbaar te worden. Om resultaat te behouden wordt meestal geadviseerd om 2 keer per jaar een vervolgbehandeling te plannen, maar dit is niet verplicht. 

Stap 5: nazorg

Gedurende de eerste 24 uur na de behandeling is het het beste om intensieve lichamelijke activiteiten te vermijden (bijv. sporten en zwaar tillen). Ook wordt geadviseerd om het behandelde gebied gedurende 48 uur na de behandeling niet te masseren of te wrijven. Ga dus niet naar de schoonheidsspecialiste of masseur. Het is aanbevolen om 48 uur na de behandeling niet naar de sauna, het stoombad en/of de zonnebank te gaan. Vermijd in die periode ook de zon, of bescherm je huid met SPF50. 

profhilo-prijzen-vergelijken

Nadelen en risico's van een Profhilo behandeling

Profhilo is een veilige en effectieve behandeling tegen een (startende) verslapte huid. De behandeling activeert het eigen lichaam om de huid te verstevigen. Het is sinds jaren op de markt en is uitvoerig wetenschappelijk onderzocht en getest. 

De behandeling is niet gevaarlijk. Profhilo bestaat uit ultra puur hyaluronzuur. Deze stof komt van nature ook in het lichaam voor. Het activeert het collageen en de elastine in de huid. En het hydrateert de huid van binnenuit (het is een vochtbinder).

Laat je vooraf wel goed informeren, zodat je de juiste verwachtingen hebt. Profhilo is bijvoorbeeld minder geschikt voor mensen met overgewicht en niet geschikt voor het verminderen van huidoverschot. Daarnaast is het geen filler en voegt het dus geen extra volume toe aan het gezicht. Het natuurlijke volume van de huid wordt hersteld. 

Bespreek vooraf met de arts wat de mogelijkheden zijn en wat de beste oplossing is voor jou.
 

Profhilo ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd wat een behandeling met Profhilo voor jou kan betekenen? Lees de reviews van mensen die je voor gingen. Zijn ze tevreden over het resultaat en de arts die de behandeling uitvoerde? En over de nazorg en de algehele dienstverlening van de kliniek? Raadpleeg de reviews voordat je een keuze maakt voor een kliniek bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je een goed beeld hebt van de kliniek voordat je het consult in gaat.

Recente reviews

Geweldige kliniek!!!! Heb hier vandaag mijn 2e Profhilo behandeling gehad door de arts Ludy Holst, geen enkele blauwe plek. Het is ook een super lieve vrouw met heel veel ervaring. Ze legt goed uit wat ze gaat doen en geeft fijn advies, ook over het verbeteren van mijn huid, skincare en huidtherapie behandelingen. De kliniek zelf is al geweldig, maar het per... Toon meer »
Geweldige kliniek!!!! Heb hier vandaag mijn 2e Profhilo behandeling gehad door de arts Ludy Holst, geen enkele blauwe plek. Het is ook een super lieve vrouw met heel veel ervaring. Ze legt goed uit wat ze gaat doen en geeft fijn advies, ook over het verbeteren van mijn huid, skincare en huidtherapie behandelingen. De kliniek zelf is al geweldig, maar het personeel maakt hem helemaal af! Ik kom vaker hier voor andere behandelingen en heb nooit ergens last van gehad! Echt heel erg bedankt Ludy! Kan deze kliniek voor iedereen aanraden! Toon minder »
17 juli 2023 15:03
Super tevreden, glowy skin natuurlijk resultaat. Profhilo & PhilArt voor huidkwaliteit en minibotox frons, voorhoofd en kraaien pootjes. Dank Dr. Gamze!
Lara Setiawati
SkinSensible
13 oktober 2023 08:08
Gisteravond voor het eerst een behandeling bij SkinSensible gehad en ben heel erg blij...nu al! Ik had in eerste instantie een profhilo behandeling geboekt, maar na een consult met Dr. Gamze Piskin werd duidelijk dat ik op dit moment met mijn 'klacht' meer geholpen zou zijn met een filler behandeling. Ik vond het echt een beetje eng, maar ze is zo ontzettend... Toon meer »
Gisteravond voor het eerst een behandeling bij SkinSensible gehad en ben heel erg blij...nu al!
Ik had in eerste instantie een profhilo behandeling geboekt, maar na een consult met Dr. Gamze Piskin werd duidelijk dat ik op dit moment met mijn 'klacht' meer geholpen zou zijn met een filler behandeling. Ik vond het echt een beetje eng, maar ze is zo ontzettend vriendelijk en geduldig, dat maakte echt het verschil. Ik kreeg 2 kleine verdovingsprikjes en daarna werd de filler ingebracht. De behandeling was geheel pijnloos.
Ik heb helemaal geen last van blauwe plekjes of zwelling en ik ben nu al heel blij met het resultaat (officieel duurt het een aantal weken voordat het eindresultaat zichtbaar is). Voortaan kom ik voor al mijn behandelingen naar Dr. Gamze! Toon minder »
Emina Dencic
SkinSensible
16 december 2022 10:10

Beste kliniek voor een Profhilo behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een Profhilo behandeling? Voordat je een kliniek kiest is het goed om vooraf informatie op te zoeken over de behandeling. En vergeet ook de reviews van anderen niet te lezen. Zij geven een goed beeld over de ervaringen over de arts en kliniek en over de resultaten van de behandeling.

--------------------

Is Profhilo goed?

Dokter Margaritha Adams geeft antwoord op de vraag: Is Profhilo goed?

Vul je adres hier in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over Profhilo

1. Wat kost een Profhilo behandeling?

Profhilo behandelingen worden in Nederland bij meer dan 100 klinieken uitgevoerd.

Tarieven in Nederland

 

 

Prijs per behandeling

Eenheid

Prijs

Profhilo (gemiddelde prijs)

2 ML

€ 303

Profhilo (goedkoopste prijs)

2 ML

€ 175

Profhilo Body (gemiddelde prijs)

3 ML

€ 409

Profhilo Body (gemiddelde prijs)

4 ML

€ 485

Profhilo Body (gemiddelde prijs)

6 ML

€ 742

Vergelijk eenvoudig de prijzen van klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

2. Hoelang blijft Profhilo zichtbaar?

Profhilo wordt geadviseerd om in een kuur van 2 tot 3 behandelingen te geven, met 4 weken ertussen. Daarna geeft het 4 tot 6 maanden resultaat. De exacte duur is afhankelijk van de mate van huidveroudering en de droogte van jouw huid.

3. Hoelang houd ik last van bultjes?

Na de behandeling ontstaan er wat bultjes op de behandelplek. Als de injecties te oppervlakkig zijn gedaan, dan kunnen deze bultjes iets langer zichtbaar blijven. Maar geen zorgen, doorgaans zijn ze na een paar dagen verdwenen.

4. Doet Profhilo pijn?

De pijn van een Profhilo behandeling verschilt van persoon tot persoon en van arts tot arts. Als er langzaam wordt geïnjecteerd, dan ontstaan er minder pijn. 

5. Werkt Profhilo goed?

Profhilo werkt heel goed om verslapping van de huid tegen te gaan. Bij de eerste tekenen van huidveroudering zal het al zorgen voor minder rimpeltjes, betere hydratatie en een verbeterde teint.

6. Vanaf welke leeftijd mag ik Profhilo gebruiken?

Vanaf de eerste tekenen van huidverslapping wordt Profhilo aangeraden. Vaak is dit rond het 30ste levensjaar. 

7. Hoe vaak Profhilo per jaar?

Als je tevreden bent over de werking van Profhilo, dan kun je voor een vervolgbehandeling kiezen. De meeste mensen kiezen ervoor om 2 keer per jaar een losse Profhilo herhaalbehandeling te laten doen (na de eerste kuur van 2 tot 3 behandelingen). Dan heb je een blijvend resultaat.

8. Wat is het verschil tussen een skinbooster en Profhilo?

Profhilo is een specifieke merknaam voor een behandeling met hyaluronzuur, terwijl een skinbooster een algemene term is voor behandelingen die verschillende soorten skinboosters kunnen bevatten, zoals hyaluronzuur, vitaminen, mineralen of aminozuren.

9. Op welke plekken kan ik Profhilo laten uitvoeren?

Profhilo werd eerst alleen in het gezicht (de wangen) uitgevoerd. Maar sinds 2021 is ook Profhilo Body beschikbaar in Nederland: een behandeling tegen verslapte huid op andere delen van het lichaam. Denk aan de hals, de bovenarmen, de buik, het decolleté en de handen.

10. Waar komt Profhilo vandaan?

Profhilo is een product van IBSA, een Zwitserse farmaceut. IBSA is in 1945 opgericht door een groep Zwitserse biologen. Sindsdien bouwt het haar kennis op door farmaceutisch onderzoek te combineren met technologische verbetering. De bedrijfsfilosofie van IBSA is gericht op de ontwikkeling van niche-georiënteerde producten ontwikkeld met eigen technologieën.

11. Wat zijn de kenmerken van Profhilo?

Profhilo is een vernieuwende behandeling met ultrapuur hyaluronzuur dat de huid optimaal hydrateert van binnenuit. Het wordt strategisch ingespoten op plekken met dunne huid of kleine rimpeltjes, zoals gezicht, hals en decolleté, voor meer volume en een gezondere huid. Een revolutionaire oplossing, vooral voor mensen met dunne of craquelé huid en kleine rimpeltjes.

12. Bronnen

Cassuto, D., Delledonne, M., Zaccaria, G., Illiano, I., Giori, A. M., & Bellia, G. Safety Assessment of High- and Low-Molecular-Weight Hyaluronans (Profhilo®) as Derived from Worldwide Postmarketing Data.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt