Rimpels mond verwijderen?

1 februari 2021
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Ben je op zoek naar een kliniek om rimpels rond je mond te verwijderen? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels rond de mond

Veel mensen vinden dat zij er ouder uitzien dan dat zij zich voelen. Huidveroudering toont zich vaak als eerste rond de ogen en vervolgens rond de mond. Tegenwoordig hoef je de rimpels niet meer klakkeloos te accepteren. Sinds meer dan 20 jaar zijn cosmetische behandelingen in opkomst. In Nederland worden er jaarlijks meer dan 600.000 injectables behandelingen uitgevoerd. Met dergelijke behandelingen kunnen rimpels rond de mond worden verwijderd. In dit artikel lees je alle informatie over het ontstaan van rimpels rond de mond en welke behandelmogelijkheden er zijn!

rimpels-mond

Beste kliniek voor rimpels mond verwijderen

In Nederland zijn er meer dan 600 klinieken die zich bezighouden met injectables behandelingen. Het is aan te raden om voor een kliniek te kiezen waar een ervaren cosmetisch arts werkzaam is. Een ervaren cosmetisch arts esthetisch gezien écht het verschil maken. 

-----------------------
Vind een kliniek bij jou in de buurt

Rimpels mond verwijderen Amsterdam

Rimpels mond verwijderen Den Haag

Rimpels mond verwijderen Eindhoven

Rimpels mond verwijderen Utrecht

Rimpels mond verwijderen Rotterdam
Rimpels mond verwijderen Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Prijs rimpels mond verwijderen

De tarieven van zowel filler- als laserbehandelingen liggen in Nederland ver uit elkaar. De meeste klinieken communiceren een prijs per ML filler. Dus de kosten om rimpels rond de mond te verwijderen is niet bij iedereen hetzelfde. Op deze website kun je alle klinieken en artsen bij jou in de buurt vergelijken. Meer informatie over de filler tarieven lees je op deze pagina. Klik hier om een kliniek bij jou in de buurt te zoeken om rimpels rond de mond effectief te verwijderen. 

Rimpels rond de mond verwijderen reviews

Ik ben erg tevreden over mijn behandeling, ik heb een lipflip gedaan met botox en mondhoeken met fillers. Paar dagen erna gelijk gegaan voor een wenkbrauwlift en wauw wat ben ik er blij mee!! Er werd ruim de tijd genomen om 1 en ander uit te leggen en de behandeling is pijnloos 👌 ik ga zeker terug komen en kan deze kliniek iedereen aanraden 👍 lekker laagdr... Toon meer »
Ik ben erg tevreden over mijn behandeling, ik heb een lipflip gedaan met botox en mondhoeken met fillers. Paar dagen erna gelijk gegaan voor een wenkbrauwlift en wauw wat ben ik er blij mee!!
Er werd ruim de tijd genomen om 1 en ander uit te leggen en de behandeling is pijnloos 👌 ik ga zeker terug komen en kan deze kliniek iedereen aanraden 👍 lekker laagdrempelig dat was ook erg fijn!! Toon minder »
Simone Nieuwenburg
Vinci Kliniek Leiden
9 oktober 2022 15:03
Onlangs bij Petra Dikrama van Dikrama Clinics mijn traangootjes laten opvullen. Dit was een lang gekoesterde wens van mij waarmee ik jaren heb gewacht, omdat de behandeling mijzelf vrij pijnlijk leek en ik op zoek was naar een deskundige die ik volledig kan vertrouwen op basis van expertise en ervaring. Vooropgesteld wil ik aangeven dat de behandeling zelf... Toon meer »
Onlangs bij Petra Dikrama van Dikrama Clinics mijn traangootjes laten opvullen. Dit was een lang gekoesterde wens van mij waarmee ik jaren heb gewacht, omdat de behandeling mijzelf vrij pijnlijk leek en ik op zoek was naar een deskundige die ik volledig kan vertrouwen op basis van expertise en ervaring.

Vooropgesteld wil ik aangeven dat de behandeling zelf echt pijnloos is. Petra Dikrama werkt met precisie en licht mondeling tijdens de behandeling elke stap toe, waardoor je precies weet wat er gaat gebeuren en dat is geruststellend.

Overigens, laat ze je niet uit de stoel gaan totdat er een perfect resultaat is bereikt. Het resultaat is boven mijn verwachting geworden en ik ben er superblij mee. De ontvangst in de kliniek, de behandeling en expertise van het personeel zijn uitmuntend. Betrouwbare en veilige kliniek om aan je beauty te werken, zij doen dat echt vanuit hun passie. Toon minder »
Maya Gesser
Dikrama Clinics
29 april 2021 17:05
De Cosmo Peel Forte en TCA (gezicht en hals) was mijn 5 december cadeau en in ik ben nu ongeveer 2mnd verder. Wat een fantastisch resultaat! Voor mij ís en voelt dit als een facelift zonder fillers. En ja, ongeveer anderhalve week “zie je er niet echt florissant uit” maar dat heb ik er voor over. Al jaren kom ik in de kliniek in Rotterdam bij huidtherapeut... Toon meer »
De Cosmo Peel Forte en TCA (gezicht en hals) was mijn 5 december cadeau en in ik ben nu ongeveer 2mnd verder.
Wat een fantastisch resultaat! Voor mij ís en voelt dit als een facelift zonder fillers.
En ja, ongeveer anderhalve week “zie je er niet echt florissant uit” maar dat heb ik er voor over.

Al jaren kom ik in de kliniek in Rotterdam bij huidtherapeut Silvia voor mijn ik 2 maandelijks afspraak. We kijken samen wat op dat moment nodig en haalbaar is. In de zomer Microneedling en/of IPL en Peelings in de winter.
Mijn huid is absoluut steviger geworden, de structuur beter en de lijntjes rond mijn mond en rond mijn ogen zijn aanzienlijk minder diep. En de diepe poriën op de kin zijn ook veel minder geworden.
Een aantal dagen na de behandeling zie ik dat mijn huid er strakker en egaler uitziet en overall meer volume. Het levert mij een frisse uitstraling op waardoor ik ook veel complimenten krijg en vaak jonger word geschat, hoe leuk is dat!

Om de 2maandelijkse behandeling goed te ondersteunen volg ik mijn dagelijks ochtend- en avondritueel met de door Silvia aanbevolen producten (Dermaceutics en SkinCeuticals). Zo bereid ik mijn huid goed voor op de behandelingen voor het allerbeste! resultaat.

Chapeau! voor de fijne experts en zorgzame medewerkers van deze kliniek. Toon minder »
1 februari 2023 09:09

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe ontstaan rimpels rond de mond?

Rimpels rond de mond ontstaan doordat de collageen en elastine vanaf het 25e levensjaar in de huid gaan afnemen. Collageen zorgt voor stevigheid en elastine voor veerkracht. Je kunt je voorstellen dat zodra de stevigheid afneemt, de huid slapper wordt. Ook de zwaartekracht doet mee in deze wedstrijd. De zwaartekracht zorgt ervoor dat de huid naar beneden gaat hangen. Daarnaast wordt de huid beïnvloed door bijvoorbeeld roken. Door deze beweging ontstaan vaak ‘rokerslijntjes’ én de algehele huidconditie wordt slechter van roken. 

Ten slotte speelt botresorptie ook nog een rol. Naarmate we ouder worden, neemt het botvolume af. Dit wordt vaak versneld vanaf het 45e levensjaar. Als de kaak gaat slinken, dan nemend de rimpels rond de mond toe.

Wat zijn rimpels rond de mond?

Rimpels op de bovenlip (ook wel streepjescode of rokerslijntjes genoemd), lachrimpels naast de mond, hangende mondhoeken en marionetlijnen worden vaak beschouwd als 'rond de mond'. Ook als je je stoort aan één van deze indicaties kun je natuurlijk worden behandeld door een cosmetisch arts.

Hoe kun je rimpels rond de mond verwijderen?

Het behandelplan is afhankelijk van de specifieke huidveroudering. Is er sprake van alleen rimpels op de bovenlip? Dan kan dit vaak effectief met fillers worden behandeld. Meestal worden daar hyaluronzuur fillers toegepast. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Een hyaluronzuur filler rond de mond is 6-15 maanden effectief. Zijn er ook rimpels naast en onder de mond, dan kan dit ook met fillers worden behandeld. Een ervaren cosmetisch arts kan heel precies en subtiel het gewenste effect bereiken. Soms wordt dergelijke huidveroudering echter ook met lasers behandeld. De keuze voor fillers of laser is afhankelijk van de huidkwaliteit en de rimpels rond de mond. 

Veelgestelde vragen rimpels rond de mond

Wat te doen aan rimpels rond de mond?

Wat kun je zelf doen tegen rimpels op de bovenlip?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt