Kaaklijn verstrakken met kaaklijn fillers

1 april 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Vergelijk alle kaaklijn fillers eenvoudig op Injectablesbooking.

Wil je graag van je onderkin af en weer genieten van een strakke kaaklijn? Een van de meest effectieve oplossingen is kaaklijn correctie te ondergaan met kaaklijn fillers. Deze fillers hydrateren en stimuleren de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid strakker wordt en je een natuurlijk resultaat ervaart. Na de behandeling kan je ongeveer een jaar lang genieten van een mooie jeugdige uitstraling!

kaaklijn filler voor en na

Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (voor)
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Ivy clinics Amstelveen (voor)
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Ivy clinics Amstelveen (na)
Deze foto's zijn van Ivy clinics Amstelveen
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dutchinjectables - Huidzorg Houten (voor)
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dutchinjectables - Huidzorg Houten (na)
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dutchinjectables Dronten (voor)
Kin- en kaaklijn voor en na foto's van Dutchinjectables Dronten (na)
Deze foto's zijn van Dutchinjectables Dronten

Kaaklijn filler behandeling informatie

Prijs
vanaf €240
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
10-12 maanden
Pijnscore 1-10
2

Wat is de oplossing tegen een onderkin of verslapte kaaklijn?

Het natuurlijk verouderingsproces zorgt ervoor dat onze huid minder elastisch wordt. De reden hiervoor is dat de productie van collageen en elastine na het 25e levensjaar afneemt. Daarnaast neemt ook het vochtgehalte in de huid af, waardoor de huid dunner wordt en vernieuwing van de bovenste laag trager gaat. In je gezicht is dat goed zichtbaar bij de jukbeenderen, kaaklijn en wangen.

Behandelingen op basis van een laser, radiofrequentie of ultrasound kunnen ook verstrakking van de huid bieden. Bijvoorbeeld Ultherapy of EMSculpt zijn hooggewaardeerde behandelingen. Ook het behandelen van de kaakspier (slimming) is soms een geschikte behandeling. Daarnaast kan je kiezen voor een kaaklijn operatie ondergaan. Maar een fillerbehandeling is de meest gebruikte en beste oplossing. Deze fillers worden heel subtiel en gericht ingebracht waar de huid gelift moet worden. Ook in en onder de huid van de kaaklijn zelf kan een stevige filler zeer effectief zijn. Het is bijzonder hoe met een minimaal product al snel een goed resultaat behaald kan worden.

fillers kaaklijn

Je onderkin verwijderen zonder operatie met kaaklijn fillers

Je kunt je kaaklijn verstrakken door middel van een kaaklijn correctie met fillers. Fillers zijn erg populair tegenwoordig. Naar verwachting worden dit jaar in Nederland meer dan 200.000 filler behandelingen uitgevoerd. De meeste fillers zijn samengesteld uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. 
De filler wordt door een cosmetische artszorgvuldig geïnjecteerd. De verslapte huid wordt direct geactiveerd en verstevigd door de hyaluronzuur. Je onderkin of verslapte huid wordt gelift, waardoor je weer een strakke kaaklijn hebt. Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, wordt het langzaam weer afgebroken. Het zijn dus niet permanente fillers. Vaak wordt deze behandeling gecombineerd met kin fillers.

Andere soorten kaaklijn fillers

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Sommige artsen gebruiken liever collageen stimulerende filler, zoals Sculptra, Ellansé of Radiesse. Deze fillers activeren de natuurlijk kracht van huid om de productie van collageen te revitaliseren voor een jeugdiger uiterlijk. Tijdens een controle afspraak zal uw cosmetisch arts aangeven welke filler het beste voor u werkt.

Een strakkere kaaklijn met Profhilo

Een alternatief voor kaaklijn fillers is een profhilo behandeling. Deze behandeling is vrijwel identiek aan een filler behandeling. Het grootste verschil is dat de injectie bestaat uit pure hyaluronzuur zonder volume. De pure hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid hydrateert en eiwitten gaat aanmaken, zoals collageen en elastine.

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Stappenplan kaaklijn filler behandeling

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Nazorg kaaklijn fillers

Koel de huid 3x per dag met een schone theedoek ertussen. De eerste 48 uur na de behandeling met fillers mag je niet sporten en ook niet de huid op de behandelde plek masseren. Complicaties tijdens of na een fillerbehandeling van de kin of kaaklijn komen niet vaak voor. Tegenwoordig hebben de meeste fillers een hoog veiligheidsprofiel. Zeker alle A-merk hyaluronzuren worden bij deskundig gebruik als veilig gezien. Daarnaast kan hyaluronzuur eventueel worden verwijderd met hyaluronidase, een medicijn dat hyaluronzuur fillers oplost. Blauwe plekken kunnen wel ontstaan na een behandeling. Ook door ondeskundig gebruik kunnen complicaties ontstaan. Het is daarom aan te raden om de kiezen voor een ervaren arts met een goede reputatie. Lees meer op onze filler nazorg pagina.

Kaakfillers voor en na

Wat is het resultaat van een kaaklijn filler behandeling? Voor de behandeling is de kaaklijn niet meer goed zichtbaar door een verslapte en verzakte huid. Na de behandeling met fillers, is je kaaklijn weer strak en gelift, waardoor je gezicht haar vorm weer terugkrijgt. De foto's en video's laten het eindresultaat en de verschillen tussen voor en na de behandeling goed zien.

kaaklijn-filler-foto
kaak-fillers-voor-en-na

Kaaklijn fillers kosten

De prijs van een kaaklijn filler behandeling kost tussen de €350 en €750. De prijs die je betaalt is afhankelijk van de kliniek, arts en filler merk. Zie hieronder de gemiddelde prijzen voor een milliliter filler - per filler merk:

Merk

Prijs per ML traangoot filler (gemiddeld)

Saypha

€ 250 - € 350

Stylage

€ 275 - € 375

Aliaxin

€ 300 - € 400

Belotero

€ 300 - € 400

Restylane

€ 350 - € 450

Teosyal

€ 350 - € 450

Juvéderm   

€ 400 - € 500


De bovenstaande prijzen zijn per milliliter. De hoeveelheid fillers is afhankelijk van de kliniek en of je het in combinatie doet met een andere behandeling. Het is gebruikelijk dat twee milliliter filler wordt gebruikt voor een filler behandeling van de kaaklijn (één milliliter aan ieder kant van het gezicht).

Maak niet alleen een keuze op basis van een lage prijs. Kijk ook goed naar de ervaringen van andere consumenten, en kies voor een behandelend arts met ervaring en de juiste expertise. Vergelijk heel eenvoudig online de prijzen van alle klinieken. Lees alles over prijzen van fillerbehandelingen hier.

Filler aanbiedingen

Filler aanbiedingen bestaan maar zijn eigenlijk niet toegestaan. Sinds 15 oktober 2018 is de reclame Code Cosmetische Behandelingen door Artsen (CCBA) van kracht, waardoor medische bedrijven (inclusief injectables) geen cadeaus of kortingen mogen aanbieden, en mensen niet onder tijdsdruk een beslissing mogen nemen. Ondanks deze regelgeving geven nog steeds veel artsen en klinieken kortingen op injectables. Injectablesbooking.nl probeert alle tarieven, merken, artsen en ervaringen bij te houden om ervoor te zorgen dat je weloverwogen een cosmetisch arts of kliniek kunt kiezen.

Bekijk alle kaaklijn deals en acties hier.

kaak-filler

Risico's van kaaklijn fillers

Complicaties tijdens of na een fillerbehandeling van de kin of kaaklijn doen zich gelukkig niet vaak voor. Tegenwoordig hebben de meeste fillers een hoog veiligheidsprofiel. Zeker alle A-merk hyaluronzuren worden bij deskundig gebruik als veilig gezien. Daarnaast kan hyaluronzuur eventueel voorspoedig worden verwijderd met hyaluronidase, een medicijn dat hyaluronzuur fillers oplost.

Na een behandeling met fillers kan je last hebben van blauwe plekken of een rode huid. Dit trekt vanzelf weer weg. Ook door ondeskundig gebruik kunnen complicaties ontstaan. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een ervaren arts met een goede reputatie.

Beste kliniek voor behandeling van de kaaklijn

Welke kliniek is de beste kliniek voor een kaaklijn filler behandeling? Waar kunnen ze de kaaklijn weer de gewenste vorm geven en verstrakken? Lees je vooraf goed in over de behandeling, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Neem ook de reviews van andere consumenten mee bij het maken van een keuze voor een kliniek. Maak altijd een eerste afspraak waarbij je kennismaakt met de arts en al je vragen kunt stellen. Pas bij een tweede afspraak laat je de behandeling uitvoeren.
Vind een kliniek in de buurt voor uw kaaklijn behandeling: 

Woon je ergens anders? Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Recente ervaringen van een kaaklijn filler behandeling

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere consumenten na het verstrakken van de kaaklijn? Zijn ze tevreden over de filler behandeling en het resultaat ervan? En wat schrijven ze over de kliniek en de arts? Lees de reviews zodat je op basis van volledige informatie een keuze maakt voor een kliniek.

kaak filler reviews

Bij dr.Alekseev geweest voor een kin behandeling. Deze opbouwend op laten vullen met hyaluronzuur. Oogt nu voller en strakkere kaaklijn. Mooi resultaat en een goede, fijne arts, die je alles fijn uitlegt.
3 maart 2023 17:05
Ik sluit mij aan bij alle positieve reviews die hier staan. Ik kom al jaren bij cosmetic clinics om mijn kaakspieren te laten behandelen (tegen nachtelijk tandenknarsen) en zou een ieder die last heeft van knarsen een behandeling met botox aanraden! Dank lieve dames van Cosmetic clinics en tot over een paar maanden weer:-)
23 februari 2024 16:04
Heb drie maanden geleden een lipo onderkin gehad en ben meer dan gelukkig. Ondanks gewichtsverlies bleef ik een onderkin houden, wat nu aanzienlijk is verminderd.

De behandeling was pijnloos en er werd tussendoor goed gecommuniceerd om te kijken of alles goed gaat. Nazorg was ook top. Heb nu een veel strakkere kaaklijn, ik raad de kliniek aan.
5 december 2019 10:10

Andere populaire filler behandelingen:

Traangoot fillers
Jukbeenderen
Kin fillers
Behandeling van slapen
Neus- lippenplooi
Rimpels bovenlip

Wat is een kaaklijn filler?

Dokter Margaritha Adams (Waterland Kliniek) geeft in onderstaande video antwoord op de vraag: Wat is een kaaklijn filler?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over kaaklijn filler behandeling

1. Wat is een kaaklijn filler?

Een kaaklijn filler is een hyaluronzuur filler die exact de juiste dikte heeft om de kaaklijn weer het gewenste profiel te geven. Het is vaak een stevige filler die op het bot van de kaak wordt gelegd. Sommige artsen gebruiken liever collageen stimulerende filler, zoals Sculptra, Ellansé of Radiesse.

2. Wat voor soort fillers zijn het meest effectief voor de kin- en kaaklijn?

Kin- en kaaklijn fillers zijn vaak volume fillers. Dit zijn fillers die een hoge G-prime hebben, zodat de huid optimaal gelift kan worden. Dit kan bijvoorbeeld zeer fraai met Aliaxin SV (Superior Volume). Ook een Radiesse-achtig product kan daar van waarde zijn. Dat is een collageen stimulator op basis van calcium hydroxy-apatiet (CaHA). 

3. Wanneer zie ik resultaat van de kaakverstrakking?

Direct na de behandeling is het resultaat zichtbaar. Het behandelde gebied kan wel iets gezwollen en gevoelig zijn. Na ruim twee weken is het eindresultaat, een gelifte en strakke kaak, zichtbaar.

4. Hoelang blijft een filler in de kaak zitten?

Kaaklijn fillers blijven gemiddeld acht tot twaalf maanden zitten. Fillers op basis van hyaluronzuur worden volledig door het lichaam afgebroken. Daarna kun je kiezen voor een vervolgbehandeling als je een blijvend resultaat wilt. Vraag een deskundige arts voor persoonlijk advies.

5. Hoeveel kost kaaklijn filler?

Kaaklijn fillers prijzen beginnen bij €240. Dit is bij de goedkoopste kliniek voor 1 ml filler. Gemiddeld is 2 ml per kaak per behandeling nodig. De gemiddelde prijs voor 2 ml is €500 - €750. Vergelijk alle filler prijzen en filler aanbiedingen op Injectablesbooking.nl.

6. Hoeveel ml filler nodig voor het verstrakken en liften van de kaaklijn?

De hoeveelheid ml is afhankelijk van de mate van verslapping (en veroudering). Bij wat jongere mensen wordt gestart met een 1 ml behandeling. Gemiddeld is 2 ml nodig bij een dubbelzijdige kaaklijn behandeling met fillers.

7. Is een kaaklijn filler veilig?

Als je kiest voor een ervaren arts, die werkt met één van de A-merk fillers, dan wordt een kaaklijn filler als veilig beschouwd. Selecteer daarom zorgvuldig je cosmetisch arts. Vergelijk online alle klinieken.

8. Wat zijn de risico's van kaaklijn fillers?

Bij iedere medische behandeling is er een kans op infectie. Daarnaast is het belangrijk dat de filler op de juiste plek wordt geplaatst voor een optimaal resultaat. De filler moet subtiel worden geïnjecteerd, zodat de filler niet kan gaan klonteren tot een bult.

9. Is het laten zetten van een kaaklijn filler pijnlijk?

De meeste mensen ervaren het laten injecteren van kaaklijn fillers niet als pijnlijk. Op een pijnschaal van 1 - 10 krijgt deze behandeling een 2. Er worden een paar kleine gaatjes in de huid geprikt, en via deze gaatjes wordt een canule in de huid gebracht. Op deze manier wordt de filler subtiel over de kaaklijn verdeeld.

10. Kan een kaaklijn filler worden opgelost?

Een hyaluronzuur filler kan met een hyaluronidase behandeling worden opgelost. De filler is daarmee verwijderd.

11. Hoe vaak moet je worden behandeld met een filler voor kaakverstrakking?

Eén behandeling is in de meeste gevallen voldoende. Een kaaklijn behandeling geeft over het algemeen acht tot twaalf maanden resultaat. Daarna kun je ervoor kiezen om een vervolgbehandeling te boeken.

11. Wat moet je doen als nazorg na de plaatsing van een kaaklijn filler?

Koel de huid 3x per dag met een schone theedoek ertussen. De eerste 48 uur na de behandeling met fillers mag je niet sporten en ook niet de huid op de behandelde plek masseren.  

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logostylage logo
Bekijk agenda
Onlangs 7x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
profhilo-logostylage logo
Bekijk agenda
Onlangs 3x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 29x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Utrecht
City Clinics Utrecht
Utrecht, Oudwijk 27
11 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 11x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Hilversum
City Clinics Hilversum
Hilversum, Oude Enghweg 2
13 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 15x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 5x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 79,00
Filler per ml v.a.
€ 165,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
Belotero logoprofhilo-logostylage logo
Onlangs 42x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 20x geboekt

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt