Kin en kaaklijn fillerbehandeling voor minder hangende huid

16 november 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Als je ouder wordt, gaat de huid steeds meer hangen. Dat is vaak als eerste zichtbaar bij de kaaklijn. De kaaklijn verslapt, net als je zakkende jukbeenderen en wangen. Fillers geven de kaaklijn weer de gewenste vorm en je huid ziet er weer strak en glad uit. Lees alles over deze behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Kin en kaaklijn filler behandeling informatie

Prijs
vanaf €240
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
10-12 maanden
Pijnscore 1-10
2

Wat is een kaak filler behandeling?

Hoe ouder je wordt, hoe slapper de huid wordt. Je huid gaat als het ware hangen. In je gezicht is dat goed zichtbaar bij de jukbeenderen, kaaklijn en wangen. Doordat de huid gaat hangen, zie je de kaaklijn verslappen. Omdat ook het vetweefsel minder wordt, blijft een slappe en rimpelige huid over.

Wat kun je doen tegen deze verslapping van de huid in je gezicht? Fillers, gemaakt van hyaluronzuur, worden geïnjecteerd door de arts, zodat je weer een mooie, strakke kaaklijn krijgt. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt en wordt daardoor ook volledig afgebroken. De filler wordt heel subtiel ingebracht op de plek waar de huid gelift moet worden. Een verdoving is niet nodig. De verslapte huid langs de kaak wordt weer strak en heeft weer een profiel. Ook kan in en onder de huid van de kaaklijn een stevige filler worden gezet. Deze fillers zijn zeer effectief en geven een geweldig resultaat dat gemiddeld acht tot zelfs twaalf maanden aanhoudt.

Vaak wordt een kaaklijn filler gecombineerd met kin fillers.

fillers kaaklijn

Waarom een kaaklijn filler behandeling?

Ben je niet meer blij met je kaaklijn? Is je huid slap en rimpelig geworden en wil je graag weer een strakke en sprekende kaaklijn? Een filler geeft je je kaaklijn terug; hij ziet er weer glad en strak uit. Geen slappe huid meer in je gezicht. De cosmetisch arts spuit subtiele hoeveelheden filler met hyaluronzuur in en je hebt daarna tot bijna een jaar plezier van dit natuurlijke en goed zichtbare effect. Na het plaatsten van de filler zie je direct resultaat.

Slappe huid kaak

Wanneer je last hebt van verslapte huid op je kaak, dan adviseert de arts soms een filler in de jukbeenderen. Daardoor wordt de huid gelift waardoor het gewenste resultaat wordt bereikt. 

Oplossing tegen verslapte kaaklijn

Om de kaaklijn te verstrakken kun je kiezen uit verschillende behandelingen. Behandelingen op basis van een laser, radiofrequentie of ultrasound kunnen verstrakking van de huid bieden. Bijvoorbeeld Ultherapy of EMSculpt zijn hooggewaardeerde behandelingen. Maar een fillerbehandeling is de meest gebruikte en beste oplossing. De filler wordt heel subtiel ingebracht maar het resultaat is groots. De filler wordt of tussen de wang en oorlel gezet. Maar ook in en onder de huid van de kaaklijn zelf kan de filler worden geplaatst.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kaaklijn fillers ervaringen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere consumenten na het verstrakken van de kaaklijn? Zijn ze tevreden over de filler behandeling en het resultaat ervan? En wat schrijven ze over de kliniek en de arts? Lees de reviews zodat je op basis van volledige informatie een keuze maakt voor een kliniek.

 

kaak filler reviews

Na een wat minder goede ervaring, terecht gekomen bij de Tom van Eijk Kliniek in Laren. Zeer prettige en warme ontvangst door Jeannette. Hangt een goede sfeer, wat voor mij ook belangrijk is. Lippen, kaaklijn en traangoot laten behandelen. Tom is een zeer kundig arts die zijn vak goed verstaat. Een arts die weet wat hij doet en oog heeft voor detail. Less is... Toon meer »
Na een wat minder goede ervaring, terecht gekomen bij de Tom van Eijk Kliniek in Laren.
Zeer prettige en warme ontvangst door Jeannette.
Hangt een goede sfeer, wat voor mij ook belangrijk is.
Lippen, kaaklijn en traangoot laten behandelen.
Tom is een zeer kundig arts die zijn vak goed verstaat. Een arts die weet wat hij doet en oog heeft voor detail. Less is More.
Het resultaat is prachtig en de prijs/pretverhouding heel erg goed.
Heel blij met Tom! Toon minder »
Lonneke de Bruyn
18 januari 2018 18:06
Ruim een jaar geleden heb ik bij dr Anita Liem een ooglidcorrectie laten doen Voor de lokale verdovingsinjectie had ik enorme angst Hoe dr Anita mij hier doorheen heeft geholpen, en mij sowieso meer dan uitstekend heeft geïnformeerd over alles wat komt kijken bij deze ingreep,overstijgt ruimschoots al mijn verwachtingen Ook heeft zij onlangs in mijn kaaklijn... Toon meer »
Ruim een jaar geleden heb ik bij dr Anita Liem een ooglidcorrectie laten doen
Voor de lokale verdovingsinjectie had ik enorme angst Hoe dr Anita mij hier doorheen heeft geholpen, en mij sowieso meer dan uitstekend heeft geïnformeerd over alles wat komt kijken bij deze ingreep,overstijgt ruimschoots al mijn verwachtingen
Ook heeft zij onlangs in mijn kaaklijn zo mooi 'ge reshaped' , en geholpen het knarsentanden af te leren door de kauwspieren te laten ontspannen dmv botox
Meer dan zeer tevreden ben ik over dr Anita Liem Er gaat geen dag voorbij dat ik me realiseer hoe dankbaar ik ben voor de resultaten van alle behandelingen, adviezen, fijne gesprekken, de vertrouwde sfeer die ik bij dr Anita Liem heb mogen ervaren Toon minder »
Rita Neven
Dr. Liem Clinic
8 november 2021 18:06
Ik ben al twee keer bij Nina geweest voor mijn lippen. Ze zijn super natuurlijk en ben er nog steeds blij mee! Laatst ging ik voor een consult voor botox in mijn kaakspier omdat ik mijn wangen te bol vind. Nina is super eerlijk en gaf aan dat het niet nodig was en het niet mooier ervan werd. Zo fijn een arts die gewoon eerlijk is en niet alleen maar ja zegt... Toon meer »
Ik ben al twee keer bij Nina geweest voor mijn lippen. Ze zijn super natuurlijk en ben er nog steeds blij mee! Laatst ging ik voor een consult voor botox in mijn kaakspier omdat ik mijn wangen te bol vind. Nina is super eerlijk en gaf aan dat het niet nodig was en het niet mooier ervan werd. Zo fijn een arts die gewoon eerlijk is en niet alleen maar ja zegt om centjes te verdienen! Alleen Nina vertrouw ik 100% met mijn gezicht 😊🙏🏻 Toon minder »
Sanne Sophie
Dr. Penny Den Haag
18 maart 2022 06:06

Kaakfillers voor en na

Wat is het resultaat van een kaaklijn filler behandeling? Voor de behandeling is de kaaklijn niet meer goed zichtbaar door een verslapte en verzakte huid. Na de behandeling met fillers, is je kaaklijn weer strak en gelift, waardoor je gezicht haar vorm weer terugkrijgt. De foto’s en video’s laten het eindresultaat en de verschillen tussen voor en na de behandeling goed zien.

kaak-fillers-voor-en-na

Prijzen van een kaaklijn filler behandeling

Wil je weer een strakke sprekende kaaklijn? Een behandeling met fillers maakt een einde aan een slappe en ‘verzakte’ huid. De prijs van een kaaklijn filler behandeling kost tussen de €350 en €500. Maak niet alleen een keuze op basis van een lage prijs. Kijk ook goed naar de ervaringen van andere consumenten, en kies voor een behandelend arts met ervaring en de juiste expertise. Vergelijk heel eenvoudig online de prijzen van alle klinieken. Lees alles over prijzen van fillerbehandelingen hier.

Populaire filler behandelingen:

Traangoot fillers
Jukbeenderen
Kin fillers
Behandeling van slapen
Neus- lippenplooi
Rimpels bovenlip

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een kliniek voor een kaaklijn filler behandeling bij jou in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Hoe werkt een kaaklijn filler behandeling?

Een kaaklijn filler bestaat uit hyaluronzuur. Dat is een lichaamseigen stof. Nadat de arts de filler (met een dunne naald of canule) in de juiste huidlaag heeft geplaatst in de kaak, is het resultaat direct zichtbaar. En het houdt gemiddeld acht tot twaalf maanden aan. Wil je langer en dus een blijvend resultaat? Dan is een vervolgbehandeling nodig. Dankzij het subtiel geplaatste lijntje filler langs de kaak, wordt de verslapte en verouderde huid gelift en ziet je kaak er weer strak uit.

Kaaklijn fillers zijn net als kin fillers, vaak volume fillers. Dit zijn fillers die een hoge G-prime hebben, zodat de huid optimaal gelift kan worden.

Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een kaaklijn filler behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een kaaklijn filler behandeling? Waar kunnen ze de kaaklijn weer de gewenste vorm geven en verstrakken? Lees je vooraf goed in over de behandeling, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Neem ook de reviews van andere consumenten mee bij het maken van een keuze voor een kliniek. Maak altijd een eerste afspraak waarbij je kennismaakt met de arts en al je vragen kunt stellen. Pas bij een tweede afspraak laat je de behandeling uitvoeren.

-----------------

Meer informatie over fillers:

Zijn fillers veilig?
Nazorg na een filler behandeling
Beste filler kliniek
Filler aanbieding

-----------------

Stappenplan kaaklijn filler behandeling

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Nadelen en risico’s van een filler behandeling

Complicaties tijdens of na een fillerbehandeling van de kin of kaaklijn doen zich gelukkig niet vaak voor. Tegenwoordig hebben de meeste fillers een hoog veiligheidsprofiel. Zeker alle A-merk hyaluronzuren worden bij deskundig gebruik als veilig gezien. Daarnaast kan hyaluronzuur eventueel worden verwijderd met hyaluronidase, een medicijn dat hyaluronzuur fillers oplost.

Na een behandeling met fillers kunnen blauwe plekken ontstaan. Ook door ondeskundig gebruik kunnen complicaties ontstaan. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een ervaren arts met een goede reputatie.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over kaaklijn filler behandeling

1. Wat is een kaaklijn filler?

Een kaaklijn filler is een hyaluronzuur filler die exact de juiste dikte heeft om de kaaklijn weer het gewenste profiel te geven. Het is vaak een stevige filler die op het bot van de kaak wordt gelegd. Sommige artsen gebruiken liever collageen stimulerende filler, zoals Sculptra, Ellansé of Radiesse.

Kin- en kaaklijn fillers zijn vaak volume fillers. Dit zijn fillers die een hoge G-prime hebben, zodat de huid optimaal gelift kan worden. Dit kan bijvoorbeeld zeer fraai met Aliaxin SV (Superior Volume). Ook een Radiesse-achtig product kan daar van waarde zijn. Dat is een collageen stimulator op basis van calcium hydroxy-apatiet (CaHA). 

2. Wanneer zie ik resultaat van de kaakverstrakking?

Direct na de behandeling is het resultaat zichtbaar. Het behandelde gebied kan wel iets gezwollen en gevoelig zijn. Na ruim twee weken is het eindresultaat, een gelifte en strakke kaak, zichtbaar.

3. Hoelang blijft een filler in de kaak zitten?

Kaaklijn fillers blijven gemiddeld acht tot twaalf maanden zitten. Fillers op basis van hyaluronzuur worden volledig door het lichaam afgebroken. Daarna kun je kiezen voor een vervolgbehandeling als je een blijvend resultaat wilt. Vraag een deskundige arts voor persoonlijk advies.

4. Hoeveel kost kaaklijn filler?

Kaaklijn fillers prijzen beginnen bij €240. Dit is bij de goedkoopste kliniek voor 1 ml filler. Gemiddeld is 2 ml per kaak per behandeling nodig. De gemiddelde prijs voor 2 ml is €500 - €700. Vergelijk alle filler prijzen en filler aanbiedingen op Injectablesbooking.nl.

5. Hoeveel ml filler nodig voor het verstrakken en liften van de kaaklijn?

De hoeveelheid ml is afhankelijk van de mate van verslapping (en veroudering). Bij wat jongere mensen wordt gestart met een 1 ml behandeling. Gemiddeld is 2 ml nodig bij een dubbelzijdige kaaklijn behandeling met fillers.

6. Is een kaaklijn filler veilig?

Als je kiest voor een ervaren arts, die werkt met één van de A-merk fillers, dan wordt een kaaklijn filler als veilig beschouwd. Selecteer daarom zorgvuldig je cosmetisch arts. Vergelijk online alle klinieken.

7. Wat zijn de risico's van kaaklijn fillers?

Bij iedere medische behandeling is er een kans op infectie. Daarnaast is het belangrijk dat de filler op de juiste plek wordt geplaatst voor een optimaal resultaat. De filler moet subtiel worden geïnjecteerd, zodat de filler niet kan gaan klonteren tot een bult.

8. Is het laten zetten van een kaaklijn filler pijnlijk?

De meeste mensen ervaren het laten injecteren van kaaklijn fillers niet als pijnlijk. Op een pijnschaal van 1 - 10 krijgt deze behandeling een 2. Er worden een paar kleine gaatjes in de huid geprikt, en via deze gaatjes wordt een canule in de huid gebracht. Op deze manier wordt de filler subtiel over de kaaklijn verdeeld.

9. Kan een kaaklijn filler worden opgelost?

Een hyaluronzuur filler kan met een hyaluronidase behandeling worden opgelost. De filler is daarmee verwijderd.

10. Hoe vaak moet je worden behandeld met een filler voor kaakverstrakking?

Eén behandeling is in de meeste gevallen voldoende. Een kaaklijn behandeling geeft over het algemeen acht tot twaalf maanden resultaat. Daarna kun je ervoor kiezen om een vervolgbehandeling te boeken.

11. Wat moet je doen als nazorg na de plaatsing van een kaaklijn filler?

Koel de huid 3x per dag met een schone theedoek ertussen. De eerste 48 uur na de behandeling met fillers mag je niet sporten en ook niet de huid op de behandelde plek masseren. Complicaties tijdens of na een fillerbehandeling van de kin of kaaklijn komen niet vaak voor. Tegenwoordig hebben de meeste fillers een hoog veiligheidsprofiel. Zeker alle A-merk hyaluronzuren worden bij deskundig gebruik als veilig gezien. Daarnaast kan hyaluronzuur eventueel worden verwijderd met hyaluronidase, een medicijn dat hyaluronzuur fillers oplost. Blauwe plekken kunnen wel ontstaan na een behandeling. Ook door ondeskundig gebruik kunnen complicaties ontstaan. Het is daarom aan te raden om de kiezen voor een ervaren arts met een goede reputatie.

12. Wat is de beste kliniek voor een behandeling met kaaklijn fillers?

Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts met de juiste expertise.

13. Helpt een kaaklijn filler ook voor ‘face slimming’?

Sommige mensen vinden hun gezicht te ‘vol’. Door kaaklijn fillers te laten plaatsen, krijgt de kaak meer volume en valt een ‘vol’ gezicht minder op.

14. Waar kan ik een kaaklijn filler laten plaatsen?

In Nederland zijn meer dan 600 klinieken die injectables behandelingen uitvoeren. Zoek, vergelijk en boek alle klinieken eenvoudig en snel online voor kin fillers en kaaklijn fillers behandelingen bij jou in de buurt. Zoek je een cosmetisch arts KNMG? Zoek, vergelijk en boek alle klinieken voor kinfillers en kaaklijn behandelingen bij jou in de buurt! 

15. Wat doen kin fillers?

Ook kin fillers zijn vaak cruciaal in een cosmetisch behandelplan. Kin fillers kunnen botresorptie van de kaak compenseren. Naarmate we ouder worden krimpt ons bot ook. En dat is als eerste merkbaar in het gezicht. Behandeling van de kin met fillers zorgt ervoor dat de verticale lijnen van de mondhoeken naar beneden (marionetlijnen) en huidverslapping op de kaak worden gecorrigeerd. In heel veel magazines en op heel veel websites wordt gesproken over de V-vorm van een gezicht. Die creëer je op deze manier. De kin speelt daar dus een cruciale rol in.

16. Wat is de oplossing tegen een verslapte kaaklijn?

Om de kaaklijn te verstrakken zijn verschillende behandelingen gangbaar. Dat kan op basis van laser, radiofrequentie of ultrasound, die voor verstrakking kunnen zorgen. Maar de meest gebruikte en beste oplossing is vaak een fillerbehandeling. Deze fillers worden heel subtiel ingebracht waar de huid gelift moet worden. Eén van de mogelijke behandelingen is bijvoorbeeld 1 cm van de tragus (gebied tussen wang en oorlel) te behandelen met fillers. Daardoor kan de kaaklijn effectief worden gelift. Ook in en onder de huid van de kaaklijn zelf kan een stevige filler zeer effectief zijn. Het is bijzonder hoe met een minimaal product al snel een goed resultaat behaald kan worden. Ook het behandelen van de kaakspier (slimming) is soms een geschikte behandeling.

17. Hoe wordt de kaaklijn filler geplaatst?

Als je met de arts een cosmetische behandeling bent overeengekomen, kan de behandeling plaatsvinden. Injectables worden altijd met een dunne naald of canule in de juiste huidlaag en op de juiste plek ingebracht. Hiervoor wordt er over het algemeen niet verdoofd. Dit kan wel, eventueel met EMLA-crème. Ook wordt er soms verdoving aan de filler toegevoegd. Veel mensen beschouwen de behandeling niet als erg pijnlijk. Op andere plekken, zoals bijvoorbeeld bij lipfillers, zijn injectables vaak wel pijnlijk. Daar wordt dan vaak een tandarts verdoving toegepast. Kin- en kaaklijn fillers worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt