Haarfillers, wat is dat voor een behandeling?

14 januari 2021

Afspraak maken voor haarfillers zoals XL Hair. Vul je locatie in en vergelijk alle klinieken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

XL Hair

Haaruitval is voor zowel vrouwen als mannen een groot probleem. Vaak heeft haaruitval een grote impact op het zelfvertrouwen. Wanneer je te maken krijgt met haarverlies, dunner wordend haar of kale plekken, dan kun je erover nadenken om daar wat aan te laten doen. Jaren geleden waren alleen haartransplantaties effectief. Tegenwoordig zijn haarfillers erg populair. Maar werkt het wel? Hoe werken haarfillers? Welke merken zijn er allemaal? En bij welke kliniek in de buurt kun je terecht? In deze informatieve blog lees je alle informatie over haar fillers.

Haarfillers, wat is dat voor een behandeling?

Wat zijn haarfillers eigenlijk?

Er zijn verschillende merken ‘haarfillers’. Dit zijn ‘injectables’ die middels microneedling net onder de huidoppervlak (op 0,5 – 1,0 mm diepte) bij de haarfollikels worden gespoten, zodat deze weer gaan groeien en sterker worden. Deze behandeling stimuleert de doorbloeding én voedt de haarfollikels. Ook worden PRP behandelingen geadviseerd tegen haaruitval. In dit geval worden er groeifactoren uit je eigen bloed in je hoofdhuid verdeeld.

XL Hair behandeling

XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Deze behandeling moet worden uitgevoerd door een medische BIG-geregistreerde professional. Een behandeling voor mannen bestaat vaak uit 6 sessies. De eerste 4 behandelingen zijn wekelijks, daarna wordt een behandeling om-de-week geadviseerd. Pas na 6 maanden kan er worden bekeken hoeveel nieuwe haargroei er is ontstaan. Het kost tijd voordat nieuwe haren zichtbaar zijn.

Wat kosten haarfillers?

DR CYJ en XL Hair kosten in Nederland tussen de €600 en €1200 voor een kuur van 4 tot 8 behandelingen. Dit is afhankelijk van het gebruikte merk en verschilt per kliniek.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Welke vormen van haaruitval zijn er?

Haar uitval heeft als medische term alopecia. Er zijn verschillende vormen en oorzaken van alopecia. Alopecia androgenetica is de mannelijke type kaalheid en alopecia areata is de pleksgewijze kaalheid. Alopecia areata universalis betekent dat het haar plotseling (in vrij korte tijd) volledig is verdwenen. Daarnaast kan er nog kaalheid ontstaan door (tijdelijk) medicijngebruik, en door het haar (te) strak in staarten of vlechten bijeen te trekken. Haarfillers zijn effectief tegen niet-verlittekende vormen van de mannelijke kaalheid en de pleksgewijze kaalheid, dus zodra het haar dunner wordt.

Hoe ziet een hairfillers behandeling eruit?

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. De behandeling wordt met een mesogun, intradermale injector, dermapen of handmatig in de huid verdeeld. De minuscule injecties in de huid worden meestal niet als pijnlijk ervaren. 

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Haarfillers in Amsterdam

Haarfillers in Zwolle

Haarfillers in Maastricht

Haarfillers in Den Bosch

Haarfillers in Den Haag
Haarfillers in Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Afspraak maken voor XL Hair of DR. CYJ

Via Injectablesbooking.nl vind je een kliniek bij jou in de buurt. Wanneer je een afspraak met een kliniek hebt gemaakt dan is het van belang dat je goed uitvraagt of je handmatig of met de intradermale injector wordt behandeld. Zoek vergelijk en boek je haarfillers op Injectablesbooking.nl

Veelgestelde vragen over haarfillers

Hoeveel behandelingen met haar fillers heb je nodig?

Dr. CYJ adviseert 4 behandelingen en XL Hair adviseert bij mannen 6 behandelingen en bij vrouwen 8 behandelingen met een interval van 1-2 weken.

Werken haarfillers?

In Nederland worden de haarfiller behandelingen met name uitgevoerd door artsen of huidtherapeuten bij cosmetische klinieken. Daar worden verschillende merken haarfillers aangeboden. De bekendste merken zijn Dr CYJ en XL Hair. Enkele jaren geleden heeft de bekende cosmetisch arts Gabriel Siguier van Dameto Clinics onderzoek gedaan naar de werking van XL Hair. Aan een klinisch onderzoek deden 47 patiënten (32 vrouwen, 15 mannen) mee. Na 24 weken was nieuwe haargroei significant toegenomen: bij vrouwen 73% en bij mannen 63%. Zijn conclusie is dat XL Hair zo effectief is omdat de ontstane disbalans in de huid wordt herstelt waardoor de haarfollikels verbeteren en weer omstandigheden hebben om te groeien. 

Wat is de prijs van haarfillers?

DR CYJ en XL Hair kosten in Nederland tussen de €600 en €1200 voor een kuur van 4 tot 8 behandelingen. Dit is afhankelijk van het gebruikte merk en verschilt per kliniek.

Waar is XL Hair korting?

Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl. Veel klinieken hebben regelmatig acties en aanbiedingen. Check alle acties en tarieven bij jou in de buurt: Klik hier.

Wat is haarfillers?

Dit is een injectievloeistof boordevol voedingsstoffen die net onder de huidoppervlak (op 0,5 – 1,0 mm diepte) bij de haarfollikels worden gespoten, zodat deze weer gaan groeien en sterker worden. Deze behandeling stimuleert de doorbloeding én voedt de haarfollikels. 

Wat is mesotherapie haar?

Dit zijn ‘injectables’ die middels microneedling net onder de huidoppervlak (op 0,5 – 1,0 mm diepte) bij de haarfollikels worden gespoten, zodat deze weer gaan groeien en sterker worden.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt