De beste filler behandeling tegen rimpels

24 augustus 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Een behandeling met fillers is een cosmetische behandeling en wordt steeds vaker uitgevoerd. Rimpels en oneffenheden worden opgevuld en contouren worden verbeterd. Met als resultaat: rimpels weg en een gladde huid. Lees op deze pagina alle informatie over fillers en maak direct een afspraak bij jou in de buurt.

Filler behandeling informatie

Prijs
v.a. € 150 (0,5 ML)
Behandeltijd
30 minuten
Resultaat
9-12 maanden
Pijnscore 1-10
2

Vind een kliniek in de buurt

Wat is een filler behandeling?

Een filler, een injectie met een vloeistof, wordt geplaatst om rimpels en oneffenheden van de huid te laten verminderen of zelfs verdwijnen. Een behandeling met fillers wordt al meer dan 20 jaar toegepast als cosmetische behandeling. Zeker vroeger was het een taboe als je fillers liet plaatsen. Tegenwoordig is het steeds meer geaccepteerd en laten steeds meer mensen zich behandelen met fillers. Waarom een filler behandeling? Ze storen zich aan rimpels en willen graag weer een gladde, strakke huid die er fris uitziet.

Er zijn verschillende soorten fillers. Op dit moment worden hyaluronzuur fillers het meest gebruikt. Dit is een lichaamseigen stof die water bindt, waardoor rimpels worden opgevuld en verdwijnen. Hoe steviger de hyaluronzuur, hoe meer liftend vermogen de filler heeft. Een filler behandeling kan voor veel verschillende onderdelen van je lichaam worden ingezet:

wat-is-een-fillerbehandeling

Waarom een filler behandeling?

Erger je je aan de rimpels in je gezicht? Of zie je andere oneffenheden die je liever niet ziet bij jezelf? Een behandeling met fillers biedt in veel gevallen uitkomst. Na het plaatsen van de fillers heb je geen rimpels meer en ziet je huid er glad en strak uit. Als je in de spiegel kijkt zie je er jaren jonger uit. Ook eventuele oneffenheden zijn minder zichtbaar en je hebt weer mooie contouren bij je lippen of jukbeenderen.

Verschillende soorten fillers

Er zijn verschillende soorten fillers die een arts kan gebruiken om jouw rimpels aan te pakken. Hyaluronzuur fillers worden het meest gebruikt tegenwoordig. Hyaluronzuur is een stof die ook in het lichaam zelf voorkomt. Deze stof bindt water, waardoor rimpels worden opgevuld. Hoe steviger de hyaluronzuur, des te meer ‘liftend’ vermogen heeft het. Hyaluronzuur lost in 6-15 maanden volledig op in het lichaam. Er zijn verschillende merken hyaluronzuur

Daarnaast zijn er fillers van polymelkzuur en calcium microsferen. Ook deze fillers lossen volledig op. Deze fillers stimuleren ook de collageen productie. Collageen is een bouwsteen van de huid. Dit soort fillers wordt vaker gebruikt als de ‘groeven’, rimpels en oneffenheden wat dieper zijn. Kies voor een kliniek die betrouwbare merken fillers gebruikt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Filler reviews

Ben je benieuwd naar ervaringen over behandelingen met fillers? Lees vooraf altijd de reviews van andere consumenten. Dat helpt je bij het maken van een keuze voor een bepaalde kliniek en arts. Hoe is bij hen de behandeling bevallen en zijn ze tevreden over het resultaat? Heeft de arts de juiste ervaring en expertise? Lees het in de reviews.

Ervaringen met filler behandeling

Onlangs ben ik voor de tweede keer bij Oran Aesthetics geweest voor een lipfiller behandeling, om specifiek te zijn bij S. Ayubi. Ik ben zeer tevreden met haar als behandelaar. Ze stelt mij goed gerust en vraagt mij wat mijn precieze wensen zijn voor zij aan de slag gaat. Ik ben al twee keer tevreden de zaak uitgelopen en onderhand zie ik mezelf wel als vast... Toon meer »
Onlangs ben ik voor de tweede keer bij Oran Aesthetics geweest voor een lipfiller behandeling, om specifiek te zijn bij S. Ayubi. Ik ben zeer tevreden met haar als behandelaar. Ze stelt mij goed gerust en vraagt mij wat mijn precieze wensen zijn voor zij aan de slag gaat. Ik ben al twee keer tevreden de zaak uitgelopen en onderhand zie ik mezelf wel als vaste klant bij deze kliniek. Ik kan het iedereen aanraden hier langs te komen. Toon minder »
Zhenya Sargsjan
Oran Aesthetics
3 juli 2022 22:10
Ik had een consult bij Drs. Amra ondanks dat ik asymmetrische gezicht hebt wist ik niet zo goed welke behandeling het beste bij mij zou passen. Drs. Amra heeft me hierbij enorm veel geholpen en ingelicht waarna ik voor een filler behandeling ging. Resultaat is prachtig en zoals ik het wou heel natuurlijk. als je ook opzoek bent naar een clinic waarbij je wen... Toon meer »
Ik had een consult bij Drs. Amra ondanks dat ik asymmetrische gezicht hebt wist ik niet zo goed welke behandeling het beste bij mij zou passen. Drs. Amra heeft me hierbij enorm veel geholpen en ingelicht waarna ik voor een filler behandeling ging. Resultaat is prachtig en zoals ik het wou heel natuurlijk. als je ook opzoek bent naar een clinic waarbij je wensen goed geluisterd wordt en veel aandacht heeft op kleine details aarzel dan niet. Toon minder »
17 november 2022 14:02
Dr Andre neemt uitgebreid de tijd om alles zo helder mogelijk uit te leggen. Je merkt dat hij onwijs veel kennis heeft en zijn vak verstaat. Het is een kunst om je gespannen klant op zijn of haar gemak te laten voelen, met een beetje humor en een dosis vriendelijkheid heeft hij dat in een mum van tijd in orde kunnen maken. Ik ben onwijs tevreden met de boto... Toon meer »
Dr Andre neemt uitgebreid de tijd om alles zo helder mogelijk uit te leggen. Je merkt dat hij onwijs veel kennis heeft en zijn vak verstaat. Het is een kunst om je gespannen klant op zijn of haar gemak te laten voelen, met een beetje humor en een dosis vriendelijkheid heeft hij dat in een mum van tijd in orde kunnen maken.

Ik ben onwijs tevreden met de botox en filler behandeling en het advies dat daarmee gepaard ging. Bedankt en tot de volgende keer! Toon minder »
5 augustus 2019 18:06

Fillers voor en na

Veel consumenten zijn op zoek naar voor en na foto’s van behandelingen met fillers. Dat is begrijpelijk, je wilt graag de resultaten zien. Maar het nadeel is dat deze foto's vaak niet van toepassing zijn op jouw situatie. Iemand met hele dunne lippen krijgt een heel ander resultaat na de fillers, dan iemand die al volumineuze lippen van zichzelf heeft. Kies daarom voor een kliniek met een goede reputatie en waar ervaren cosmetisch artsen werken.

fillers voor en na

Credits: Victorian Cosmetic Institute

Prijzen van een behandeling met fillers

Wil je van je rimpels en andere oneffenheden af? Een behandeling met fillers geeft het gewenste resultaat: geen rimpels meer. Je hebt weer een gladde en strakke huid zonder storende oneffenheden. De prijs voor een behandeling met fillers is niet bij iedere kliniek hetzelfde. De meeste klinieken hanteren een prijs per millimeter en dat komt neer op €300-€400. Uiteraard is de prijs afhankelijk van het merk van de filler. Vergelijk zelf online alle prijzen van alle klinieken.

voor-en-na-foto-fillers

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een kliniek voor filler behandelingen bij jou in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Hoe werkt een filler behandeling?

Laat een filler in een rimpel zetten en de rimpel verdwijnt. De meeste filler behandelingen worden in het gezicht gebruikt. Rimpels in de wangen, rond de mond of onder de ogen worden opgevuld. Maar fillers kunnen ook worden gebruikt in de hals, de handen en in de billen. Een filler behandeling is een tegenwoordig een standaardbehandeling. Hoe ouder we worden, hoe meer rimpels we krijgen. Dat komt doordat de huid volume verliest. Dankzij de filler wordt op een natuurlijke en subtiele manier de huid weer opgevuld, met een mooi resultaat. Ook bij ingevallen littekens kunnen fillers worden gebruikt om de huid te verbeteren.

Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een filler behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een filler behandeling? Dat is sowieso afhankelijk van het soort filler behandeling. Elke kliniek en elk arts heeft eigen expertises. Lees je vooraf goed en volledig in zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Reviews van anderen kunnen je ook helpen bij het maken van de beste keuze. Plan altijd een eerste vrijblijvend consult in met de arts.

Filler behandeling complicaties

De meeste mensen zijn super tevreden na een filler behandeling. In 1-2% van de behandelingen ontstaat er een complicatie. Complicaties die voorkomen zijn:
Infectie
Overvulling
Vasculaire occlusie
Inflammatoire reactie
Bacteriële ontsteking

De meeste complicaties zijn goed op te lossen door adequaat handelen van de behandelend arts. Noteer altijd het nummer van de spoedlijn en neem contact op als je het niet vertrouwd. Complicatie voorkomen? Check de pagina over de 'fillertest' en lees of jij wilt weten of je lichaam fillers accepteert.

Stappenplan voor aanvraag behandeling met fillers

  1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
  2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult? Worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
  3. 3 Behandeling
  4. 4 Herstel, nazorg en resultaat
filler-behandeling-resultaat

Nadelen en risico’s van een filler behandeling

Elke filler behandeling blijft een cosmetische behandeling. Complicaties kunnen altijd ontstaan. Kies daarom voor een goede kliniek en voor een arts met ervaring. Hiermee verklein je de kans op eventuele complicaties. Blauwe plekken kunnen ontstaan, maar ook bultjes. Dit is slechts tijdelijk en verdwijnt na een aantal dagen.

Een nadeel van een behandeling met fillers is dat het een tijdelijke oplossing is. Als je dus tevreden bent over het bereikte resultaat, dan kan het zijn dat je de behandeling moet herhalen na een x aantal maanden. De ene filler behandeling biedt langer resultaat dan de andere, afhankelijk van de plek op het lichaam. Fillers in de lip zijn sneller verdwenen dan fillers in de kaaklijn.

-----------------

Populaire behandelingen op Injectablesbooking

  1. Profhilo behandeling
  2. Botox oksels
  3. Wallen onder ogen
  4. Lipflip
  5. Gummy smile
  6. Liquid facelift

-----------------

Wat zijn fillers?

Lees ons artikel 'Wat zijn fillers?'

fillers-voor-en-na

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen filler behandeling

1. Hoelang blijft een filler zitten?

Gemiddeld geeft een filler behandeling negen tot twaalf maanden resultaat. De mate van duurzaamheid ligt aan het gebruikte merk filler, de indicatie (lippen, wangen, voorhoofd) en de arts (juiste huidlaag). Sommige fillers blijven bij diverse indicaties tot wel 12-15 maanden effectief. Andere fillers, bijvoorbeeld lipfillers, geven soms ongeveer zes maanden resultaat. Een eventuele vervolgbehandeling is dan eerder nodig.

2. Wat zijn de nadelen van fillers?

Bij iedere medische handeling is er risico op complicaties. Deze complicaties variëren van mild tot ernstig (zeer zeldzaam). Een ander nadeel is de pijn. Sommige mensen vinden fillerbehandelingen pijnlijk. Een derde nadeel is de duurzaamheid. Na negen tot twaalf maanden is het resultaat niet meer optimaal. Je kunt dan kiezen voor een vervolgbehandeling, als je blijvend resultaat wilt.

3. Wat zijn de kosten van fillers?

Gemiddeld ligt de prijs van 1 ml tussen de € 300 en € 400. Wanneer je kiest voor een 'full face' of 'liquid facelift' behandeling dan kunnen de kosten oplopen tot € 2000. Het is raadzaam om goed te kijken met welk merk filler de arts werkt en hoeveel ervaring de arts met cosmetische behandelingen heeft. Is de prijs erg laag en lijkt het te goedkoop? Dat is vaak geen goede reden om voor een kliniek te kiezen. Vergelijk de tarieven van alle klinieken bij jou in de buurt en maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult.

4. Wat doen fillers in je gezicht?

Met fillers kun je de gezichtscontour verbeteren en verslapte huid en rimpels opvullen. Hoe ouder we worden, hoe dunner en slapper onze huid. Een filler brengt volume terug in de huid. Deze fillers hebben tijdelijk effect, gemiddeld negen tot twaalf maanden. Daarna worden ze volledig door het lichaam opgenomen.

5. Kunnen fillers gevaarlijk zijn?

Fillers zijn in zeldzame gevallen gevaarlijk. Dit kan aan je DNA liggen, daar kun je een test voor doen, klik hier. Een filler behandeling kan ook gevaarlijk zijn als het door een ondeskundige wordt ingespoten. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Vergelijk alle artsen en kies een arts die bij jou past. Boek altijd eerst een vrijblijvend eerste consult. 

6. Hoelang blijf je fillers voelen?

Net na de behandeling voel je wat zwelling op de plek waar de filler is gezet. Nadat dit is verdwenen kan het zijn dat je de filler in de huid voelt zitten. Dit is afhankelijk van de locatie van inspuiting (lippen zijn bijvoorbeeld heel zacht), de hoeveelheid ml (grote hoeveelheden voel je sneller), de deskundigheid van verdeling (goed verdeelde fillers voel je minder snel) en het merk filler. Sommige filler merken staan erom bekend dat ze wat bobbeltjes kunnen geven. Vaak lossen deze bobbeltjes na verloop van tijd (zes tot acht weken) vanzelf op. Als ze na deze periode nog niet zijn opgelost kun je contact opnemen met je arts. 

7. Waarom zijn fillers zo duur?

Fillers zijn zo kostbaar omdat ze gekwalificeerd zijn als medische hulpmiddelen (medical devices). Het zijn implantaten waar veel wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan, waarvan de productiefaciliteiten aan de hoogste standaard moeten voldoen en ze worden ingebracht door medische professionals.

8. Wat mag je niet doen met fillers?

Het met fillers behandelde gebied masseren wordt afgeraden. Doe dit alleen als dit nadrukkelijk wel wordt geadviseerd door de behandelend arts. De eerste 48 uur wordt een bezoek aan sauna of zonnebank afgeraden. Peelings, dermabrasie, laser en bindweefselmassages worden de eerste twee weken na de fillers behandeling ook afgeraden. Heb je pijn na het plaatsen van de fillers? Neem dan een paracetamol. Het is raadzaam om de eerste 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken. 

9. Hoe vaak mag je fillers laten zetten?

Daar zit geen maximum aan, maar het moet esthetisch en ethisch wel verantwoord zijn. Daarnaast kunnen niet alle fillers tegelijk of bij elkaar worden gespoten. Ga voor deskundig advies naar een medische professional.

10. Hoe moet je slapen na een behandeling met fillers?

Je mag slapen zoals je wilt. Sommige mensen proberen de eerste nacht lekker op de rug te slapen. Maar dat is geen noodzaak.

11. Doet het plaatsen van een filler pijn?

Veel filler behandelingen doen geen pijn. Sommige behandelingen, met name rond de mond, kunnen gevoelig zijn. Voor bijvoorbeeld lipfillers is een goede verdoving te adviseren. 

12. Welke filler blijft het langste zitten?

Er is nooit gedegen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van diverse filler merken. Over het algemeen geldt dat hoe dikker en stijver de filler is, des te langer het resultaat blijft. Let op, niet iedere filler is voor iedere behandeling geschikt. De meeste dikke fillers kun je niet in je lippen hebben, dat is niet natuurlijk en ook potentieel gevaarlijk.

13. Wat doen fillers op lange termijn?

De meeste fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Het lichaam neemt deze fillers na verloop van tijd volledig op in het lichaam.

14. Waar moet je op letten bij het laten plaatsen van fillers?

Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren arts, die werkt bij een kliniek met een goede reputatie. Zorg dat je met een A-merk filler wordt behandeld. Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl. Kies een kliniek die bij jou past en maak een afspraak voor een vrijblijvend eerste consult. Veel mensen bezoeken twee klinieken voor een eerste consult. Zo kunnen zij de klinieken en artsen goed vergelijken. Laat je tijdens het eerste consult niet direct behandelen. Kies bij een eerste behandeling niet direct voor een grote behandeling, doe het liever stap voor stap.

15. Is een goedkope filler behandeling aan te raden?

De tarieven voor filler behandelingen liggen behoorlijk uit uiteen. De prijs van één ml hyaluronzuur varieert tussen de €199 en €550. Dat prijsverschil wordt verklaard door het merk hyaluronzuur filler, en de kwaliteit en reputatie van de arts en de kliniek. Een filler behandeling is een delicate behandeling. Een goede cosmetisch arts kan toveren met 1 milliliter hyaluronzuur, en een slechte arts kan 10 milliliter hyaluronzuur laten verdwijnen zonder enig resultaat. Staar je dus niet blind op de filler tarieven en aanbiedingen. Goedkoop moet in het geval van een cosmetische behandeling niet de doorslaggevende factor zijn.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt