De beste filler behandeling?

24-08-2020

Zoek je een arts of kliniek voor een filler behandeling? Vul je locatie in en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Filler behandeling

Met een filler behandeling kun je rimpels en oneffenheden opvullen en de contour verbeteren. Fillers worden inmiddels al meer dan 20 jaar toegepast. Naar schatting worden er in Nederland in 2020 ongeveer 200.000 filler behandelingen uitgevoerd. Voor sommige mensen zijn fillers nog een taboe, in andere kringen is het meer dan gebruikelijk om je af en toe te laten behandelen met fillers. Vooral bij zakenmensen, politici en BN’ers zijn fillers zeer gangbaar. Maar ook in de uiterlijke verzorging, bijvoorbeeld kappers en schoonheidsspecialisten en in de mode (medewerkers van modewinkels en merken) maken veelvuldig gebruik van injectables. Ben jij op zoek naar een filler behandeling? In deze blog geven we wat tips and tricks voor jouw eerste injectables consult!

De beste filler behandeling?

Beste fillerbehandeling?

Je hebt er lang over nagedacht maar weet het nu zeker; je wilt een fillerbehandeling. Hoe kies je nu dé arts of kliniek die bij jou past? Start met een vrijblijvend consult. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij de arts. Tijdens het consult kun je vragen stellen; hoe vaak behandel je deze indicatie? Heb je voor en na foto’s van deze behandeling? Van welk merk filler maak je gebruik? Wat zijn de kosten van de fillerbehandeling?

Maar bovenal moet je natuurlijk het goede gevoel hebben. Is het een prettig gesprek? Heeft de arts een luisterend oor? Begrijpen wij elkaar? Heb ik vertrouwen in deze arts?

Fillers prijs

De prijs van fillers is niet bij iedere kliniek hetzelfde. De meeste klinieken rekenen een prijs per ML. Gemiddeld ligt de prijs van 1 ML tussen de € 300 en € 400. Een behandeling is gemiddeld 9-12 maanden effectief, maar dit is wel afhankelijk van het gekozen merk filler en de plek waar je behandeld wilt worden. Fillers in lippen zijn over het algemeen eerder verdwenen dan fillers in de kaaklijn.

Fillers voor en na

Veel consumenten zijn op zoek naar voor en na foto's. Vaak zijn deze foto's niet van toepassing op jouw situatie. Iemand met hele dunne lippen heeft een heel ander resultaat dan iemand die al volumineuze lippen van zichzelf heeft. Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek met een goede reputatie waar ervaren cosmetisch artsen werken. De volgende foto's dienen ter inspiratie, er kunnen aan het resultaat geen rechten worden ontleend. 

De beste filler behandeling?
De beste filler behandeling?
De beste filler behandeling?

Fillers ervaringen

Het is belangrijk om je goed te oriënteren voordat je voor een kliniek kiest. Zeker het resultaat van fillers wordt bepaald door de handen van de arts. Lees daarom filler ervaringen op deze website. Vul je locatie in en vergelijk alle klinieken in de buurt. Lees duizenden filler reviews in de zoekresultaten. Bekijk goed of een kliniek over een langere periode met regelmaat positieve reviews heeft ontvangen. 

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Fillers Amsterdam

Fillers Rotterdam
Fillers Den Haag

Fillers Utrecht

Fillers Eindhoven
Fillers Almere

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Overzicht fillerbehandelingen

Kin fillers
Strakke kaaklijn
Neuscorrectie fillers
Lipfillers
Rokerslijntjes verwijderen
Jukbeenderen opvullen
Fillers in slapen
Rimpels wangen
Marionetlijnen
Traangoot fillers
Neuslippenplooi
Bilvergroting met fillers

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Verschillende soorten fillers

Er zijn verschillende soorten fillers. Hyaluronzuur fillers worden het vaakst gebruikt. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Deze stof bindt water, waardoor rimpels worden opgevuld. Hoe steviger de hyaluronzuur, des te meer ‘liftend’ vermogen heeft het. Hyaluronzuur lost in 6-15 maanden volledig op in het lichaam. Er zijn verschillende merken hyaluronzuur. 

Daarnaast zijn er fillers op de markt van polymelkzuur en calcium microsferen. Ook deze fillers lossen volledig op. Deze fillers stimuleren ook de collageen productie. Collageen is een bouwsteen van de huid. Dit soort fillers worden vaker gebruikt als de ‘groeven’ en ‘defecten’ wat dieper zijn. Wij raden aan om te kiezen voor een merk die gangbaar is in Nederland. Check hier een lijst met betrouwbare filler merken.

Fillers gezicht prijzen

De tarieven van de diverse klinieken liggen vaak ver uit elkaar. Zeker in de randstad zijn er klinieken die hoge prijzen rekenen. Het loont de moeite om deze website regelmatig te checken. Vul je adres in en kies een kliniek bij jou in de buurt.

De beste filler behandeling?

Diverse behandelingen met fillers 

Fillers worden over het algemeen gebruikt in het aangezicht. Bijvoorbeeld om rimpels in de wangen, rond de mond of onder de ogen op te vullen. Maar fillers kunnen ook worden gebruikt in de hals, de handen en zelfs elders op het lichaam. Een fillerbehandeling van de handen is vrij gangbaar. Wanneer je ouder wordt verliest de huid haar volume, waardoor aderen en pezen op de handen erg goed zichtbaar worden. Stevige fillers, zoals bijvoorbeeld Radiesse, zijn uitstekend om handen te behandelen. Je kunt zeer subtiel de ingevallen huid weer opvullen, het resultaat is vaak erg mooi!

Ook fillers in het lichaam komen vrij vaak voor. Indien iemand een ingevallen litteken heeft bijvoorbeeld. Maar fillers worden ook gebruikt om de billen te vergroten. Dit wordt gedaan met een ander type filler, maar het principe is hetzelfde.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Filler behandeling Enschede

Filler behandeling Breda
Filler behandeling Groningen

Filler behandeling Maastricht

Filler behandeling Nijmegen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Goedkope fillerbehandeling

De tarieven voor filler behandelingen liggen behoorlijk uit elkaar. De prijs van één ML hyaluronzuur varieert tussen de € 199 en € 550. Dat prijsverschil wordt verklaard door het merk hyaluronzuur filler, en de kwaliteit en reputatie van de arts en de kliniek. Een filler behandeling is een delicate behandeling. Een goede cosmetisch arts kan toveren met 1 mililiter hyaluronzuur, en een slechte arts kan 10 milliliter hyaluronzuur laten verdwijnen zonder enig resultaat. Staar je dus niet blind op de filler tarieven en aanbiedingen.

Zoek een filler behandeling bij jou in de buurt

Injectablesbooking.nl heeft alle injectables artsen en klinieken in Nederland in haar database. Voer de locatie in waar je in de buurt een kliniek zoekt voor een behandeling met fillers. Vergelijk de artsen en klinieken op prijs, merk fillers en ervaring en boek direct een vrijblijvend filler consult. Zoek, vergelijk en boek op Injectablesbooking.nl.

Lees verder:
Lipofilling gezicht

Veelgestelde vragen filler behandeling

Hoelang blijft een filler zitten?

Gemiddeld geeft een filler behandeling 9-12 maanden resultaat. De mate van duurzaamheid ligt aan het merk filler, de indicatie (lippen, wangen, voorhoofd, etc) en de arts (juiste huidlaag). Sommige fillers blijven bij diverse indicaties wel 12-15 maanden effectief. Andere fillers, bijvoorbeeld lipfillers, geven soms ongeveer 6 maanden resultaat.

Wat zijn de nadelen van fillers?

Bij iedere medische handeling is er risico op complicaties. Deze complicaties variëren van mild tot ernstig (zeer zeldzaam). Een ander nadeel is de pijn. Sommige mensen vinden fillerbehandelingen pijnlijk. Een derde nadeel is de duurzaamheid. Na 9-12 maanden is het resultaat niet meer optimaal. Je kunt dan kiezen voor een vervolgbehandeling, als je dat wilt.

Wat zijn de kosten van fillers?

Gemiddeld ligt de prijs van 1 ML tussen de € 300 en € 400. Wanneer je kiest voor een 'full face' of 'liquid facelift' behandeling dan lopen de kosten op tot € 2000. Het is raadzaam om goed te kijken met welke merk filler de arts werkt en hoeveel ervaring de arts met cosmetische behandelingen heeft. Té goedkoop is vaak geen goede reden om voor een kliniek te kiezen. Vergelijk de tarieven van alle klinieken bij jou in de buurt en maak direct een afspraak voor een gratis consult.

Wat doen fillers in je gezicht?

Met fillers kun je de gezichtscontour verbeteren en verslapte huid en rimpels opvullen. Naarmate we ouder worden krimpt onze schedel en wordt onze huid dunner en slapper. Met een filler wordt er volume teruggebracht in de huid. Deze fillers hebben tijdelijk effect, gemiddeld 9-12 maanden. Daarna worden ze volledig door het lichaam opgenomen.

Kunnen fillers gevaarlijk zijn?

Fillers zijn in zeldzame gevallen gevaarlijk. Dit kan aan je DNA liggen, daar kun je een test voor doen, klik hier.

Een filler behandeling kan ook gevaarlijk zijn door ondeskundige inspuiting. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Vergelijk alle artsen en kies een arts die bij jou past voor een vrijblijvend consult. 

Hoe lang blijf je fillers voelen?

In het begin na de behandeling voel je wat zwelling. Nadat dit is verdwenen kan het zijn dat je de filler in de huid voelt zitten. Dit is afhankelijk van de locatie van inspuiting (lippen zijn heel zacht), de hoeveelheid ML (grote hoeveelheden voel je sneller), de deskundigheid van verdeling (goed verdeelde fillers voel je minder snel) en het merk filler. Sommige filler merken staan er om bekende dat ze wat bobbeltjes kunnen geven.  Vaak lossen deze bobbeltjes na verloop van tijd (6-8 weken) wel op. Wanneer ze na deze periode nog niet zijn opgelost kun je contact opnemen met je arts. 

Waarom is filler zo duur?

Fillers zijn zo kostbaar omdat ze gekwalificeerd zijn als medische hulpmiddelen (medical devices). Het zijn implantaten waar veel wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan, waarvan de productiefaciliteiten aan de hoogste standaard moet voldoen en wordt ingebracht door medische professionals.

Wat mag je niet met fillers?

Het met fillers behandelde gebied masseren wordt afgeraden. Doe dit alleen als dit nadrukkelijk wel wordt geadviseerd door de behandelend arts. De eerste 48 uur wordt bezoek aan sauna en zonnebank afgeraden. Peelings, dermabrasie, laser en bindweefselmassages worden de eerste 2 weken ook afgeraden. Tegen de pijn kun je het beste paracetamol gebruiken. Het is raadzaam om de eerste 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken. 

Hoe vaak mag je fillers?

Daar zit geen maximum aan, maar het moet esthetisch en ethisch wel verantwoord zijn. Daarnaast kunnen niet alle fillers bij elkaar worden gespoten. Ga voor deskundig advies naar een medische professional. 

Hoe slapen na fillers?

Je mag slapen zoals je wilt. Sommige mensen proberen de eerste nacht lekker op de rug te slapen. Maar dat is geen noodzaak.

Doet fillers pijn?

Veel filler behandelingen doen geen pijn. Sommige behandelingen, met name rond de mond, zijn wel gevoelig. Voor bijvoorbeeld lipfillers is adequate verdoving wel raadzaam. 

Welke filler blijft het langste zitten?

Er is nooit gedegen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar duurzaamheid van diverse filler merken. Over het algemeen geldt dat hoe dikker en stijver de filler is, des te langer het resultaat blijft. Let op, niet iedere filler is voor iedere behandeling geschikt. De meeste dikke filler kun je niet in je lippen hebben, dat is niet natuurlijk en potentieel gevaarlijk. 

Wat doen fillers op lange termijn?

De meeste fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Het lichaam neemt deze fillers na verloop van tijd volledig op in het lichaam. 

Waar moet je op letten bij fillers?

Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren arts die werkt bij een kliniek met een goede reputatie. Zorg dat je met een A-merk filler wordt behandeld. Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl. Kies een kliniek die bij jou past voor een vrijblijvend consult. Veel mensen bezoeken twee klinieken voor een eerste consult. Zo kunnen zij de klinieken en artsen goed vergelijken. Laat je tijdens het eerste consult niet direct behandelen. Kies bij een eerste behandeling niet direct voor een mega grote behandeling, doe het stap voor stap. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt