De beste filler behandeling tegen rimpels

Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin
 1. 1 Fillerbehandeling tegen rimpels of voor een mooie contour
 2. 2 Gemiddeld 9-12 maanden resultaat
 3. 3 Meer dan 250.000 behandelingen per jaar in NL
 4. 4 Vergelijk alle klinieken

Een behandeling met fillers is een cosmetische behandeling en wordt steeds vaker uitgevoerd. Rimpels en oneffenheden worden opgevuld en contouren worden verbeterd. Met als resultaat: rimpels weg en een gladde huid. Lees op deze pagina alle informatie over fillers en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt.

Prijs
v.a. € 145
Behandeltijd
30 minuten
Resultaat
9-12 maanden
Pijnscore 1-10
2

Wat is een filler behandeling?

Als je ouder wordt, neemt het collageen en de elastine in je huid af. Je huid wordt hierdoor dunner en zakt. Om het volume op de juiste plek in je huid te houden, kun je fillers gebruiken. Als je een filler behandeling ondergaat, wordt er een injectie met een vloeistof in de huid geplaatst. Hiermee worden rimpels en oneffenheden van je huid verminderd of zelfs verwijderd. Deze behandelingen worden al meer dan 20 jaar toegepast als cosmetische behandelingen. Fillers is een verzamelnaam voor 'huidvullers'. Welke soort vuller je nodig hebt, is afhankelijk van je wensen. Hieronder lees je daar meer over.

Basisinformatie

Hoe ziet een fillerbehandeling er eigenlijk uit? Waar vroeger een rimpel werd opgevuld, wordt er tegenwoordig geboetseerd. Het niveau van product en behandeling ligt nu zoveel hoger dan pakweg 10-15 jaar geleden, het is een wereld van verschil. 

Tegenwoordig wordt een natuurlijk resultaat behaald door rekening te houden met de oorzaak van de veroudering. Neemt het collageen af? Is de huid te weinig gehydrateerd? Is er sprake van elastineverlies? Of van botresorptie? Heeft de huid te weinig volume? Of wint de zwaartekracht het soms? Een ervaren en vaardige cosmetisch arts houdt daar rekening mee.

Daarnaast wordt rekening gehouden met gezichtskenmerken. Sterke en fraaie kenmerken kunnen vervolgens heel subtiel worden versterkt. Ook juiste verhoudingen spelen een rol. Zo kun je een gezicht vriendelijker/liever/zachter maken door deze minder 'hoekig' te maken. Dit kan vaak al heel subtiel. Om er zeker van te zijn dat je kiest voor een cosmetisch arts die ervaren en vaardig is, kiezen veel mensen voor een Cosmetisch Arts KNMG. Dit is een beschermde titel en alleen bereikbaar voor artsen die dedicated werkt als cosmetisch arts. Natuurlijk zijn er ook plastisch chirurgen en dermatologen die vaardig zijn met injectables, maar dat hangt van hun ervaring af.
Ook de injectables zelf zijn van steeds hoger niveau. Tegenwoordig zijn softfillers (zoals Aliaxin) en werkzame stoffen (zoals Profhilo) populair. Deze behandelingen integreren nog beter in de huid en zorgen voor een natuurlijk resultaat.

Filler voor en na foto's

Marionetlijnen voor en na foto's van Vinci Kliniek Leiden (voor)
Marionetlijnen voor en na foto's van Vinci Kliniek Leiden (na)
Deze foto's zijn van Vinci Kliniek Leiden
Marionetlijnen voor en na foto's van ANC Clinics (voor)
Marionetlijnen voor en na foto's van ANC Clinics (na)
Deze foto's zijn van ANC Clinics

Op welke gebieden kunnen fillers worden gebruikt?

Een filler behandeling kan voor veel verschillende delen van het lichaam worden ingezet, zoals:

 • Kin en kaaklijn: kin en kaaklijnfillers kunnen de onderkin en verslapte kaaklijn verbeteren door de huid te hydrateren en te verstevigen. De huid wordt strakker, met natuurlijke resultaten tot gevolg die ongeveer 10 tot 12 maanden aanhouden.

 • Neus: je kunt er ook een niet-chirurgische neuscorrectie mee uitvoeren. Het verbetert de neuscontouren en het resultaat is 2 weken na de behandeling volledig zichtbaar. De injectables blijven gemiddeld 9 maanden zitten. Deze populaire neusfillers verfraaien de neus, maar vereisen zorgvuldigheid en kennis. Kies altijd voor een gespecialiseerd en deskundig arts.

 • Lippen: lipfillers op basis van hyaluronzuur kunnen dunne lippen voller maken en mondrimpels verminderen, met resultaten van 6 tot 9 maanden. Geschikt voor meer volume in de lippen, asymmetrie-correctie, natuurlijk lipvolume en jeugdigere uitstraling. 

 • Neus- lippenplooi: deze plooi is vaak een van de eerste tekenen van veroudering en wordt vaak als storend ervaren. Deze groef die van de neus naar de mondhoek loopt kan effectief en veilig worden behandeld met huidvullers. Het herstelde volume houdt ongeveer 9 maanden tot een jaar aan. Lees meer over de neus- lippenplooi behandeling.

 • Rokerslijntjes rond de mond: hyaluronzuur fillers kunnen rokerslijntjes opvullen en verwijderen. Bijvoorbeeld op de bovenlip of rond de mondhoeken. Dit zijn kleine rimpeltjes die verschijnen bij het tuiten van de lippen. De injectables zijn ongeveer 9 maanden effectief. 

 • Hangende mondhoeken: worden veroorzaakt door huidverslapping tijdens het ouder worden. Huidvullers kunnen marionetlijnen, de verticale lijnen aan de zijkant van de kind, verminderen. Er wordt gebruikt gemaakt van hyaluronzuur-fillers die natuurlijk volume en ondersteuning bieden aan de huid. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan.

 • Ingevallen slapen: het kan ook worden ook gebruikt om ingevallen slapen te behandelen en de harmonieuze verhoudingen van het gezicht te herstellen. Met hyaluronzuur filler wordt er volume toegevoegd aan het gezicht. De keuze van de filler hangt af van de huid en het gewenst effect.

 • Traangoot (ogen): traangoot fillers verminderen de geultjes onder de ogen, genaamd de 'traangoten'. Dit kan een oplossing zijn voor wallen en donkere kringen. Als basis wordt meestal afbreekbaar hyaluronzuur gebruikt. De effecten duren ongeveer 8 maanden tot een jaar.  

 • Jukbeenderen: naarmate we ouder worden verliezen onze jukbeenderen hun kracht en vorm. Met jukbeenderen fillers wordt volume toegevoegd en de jeugdige uitstraling van je gezicht hersteld. Het effect houdt 9 tot 12 maanden aan. 

 • Wangen: ook rimpels in de wangen kunnen worden aangepakt met huidvullers. Het resultaat van een filler blijft ongeveer 9 tot 18 maanden zichtbaar. Daarna is de filler afgebroken. Bij craquelé of een verslapte huid wordt ook vaak gekozen voor Profhilo (dit is een skinbooster). 

 • Billen: een bilvergroting met fillers is ook mogelijk voor wie vollere billen wil. De behandeling kan worden uitgevoerd met lichaamseigen vet of met fillers als Sculptra, Lanluma en hyaluronzuur. De procedure duurt meestal een uur. Het resultaat is niet direct zichtbaar; de eerste resultaten zijn na een paar weken te zien en neemt met de maanden toe. Het is een niet-permanente filler die ongeveer 2 jaar zichtbaar blijft.

De meeste behandelingen worden in delen van het gezicht gebruikt: rimpels in de wangen, rond de mond of onder de ogen worden ermee opgevuld. Maar fillers kunnen ook worden gebruikt in de hals, de handen en in de billen.

De beste filler behandeling tegen rimpels

Hoe werkt een filler behandeling? 

Het ondergaan van je eerste fillerbehandeling kan vaak een spannende ervaring zijn. Er zijn verschillende verwachtingen en emoties in het spel: nieuwsgierigheid naar de resultaten, zenuwen voor de ingreep en de hoop op een positieve verandering. Gelukkig bieden de meeste klinieken voorbereidende informatie om je te helpen bij deze nieuwe stap.

Voorbereiding op een behandeling

Naast het volgen van de aanwijzingen van je arts, zijn er algemene tips die kunnen helpen om blauwe plekken en zwelling na de behandeling te minimaliseren. Deze tips omvatten:

 • Beperk alcoholgebruik gedurende 24 uur vóór de behandeling.

 • Vermijd het innemen van voedingssupplementen, vitamines en visolie enkele dagen voor de behandeling.

 • Als mogelijk, stop enkele dagen voor de behandeling met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen.*

 • Op de dag van de behandeling kan het nemen van 1 x 10 mg Cetirizine helpen bij het verminderen van zwelling.*

 • Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is, raden veel klinieken het homeopathische middel Arnica aan om blauwe plekken te voorkomen. (Begin hiermee 5 dagen van tevoren en neem 3 keer per dag 10 druppels)

Het opvolgen van deze richtlijnen kan je helpen om je eerste ervaring zo comfortabel en succesvol mogelijk te maken. Onthoud dat elke persoon anders kan reageren, dus het is altijd een goed idee om eventuele specifieke vragen of zorgen te bespreken met je behandelaar voordat je begint.

*De informatie op deze website vervangt nooit doktersadvies. Consulteer voordat je iets doet altijd een arts.

Hoe werkt een fillerbehandeling?

De filler wordt met een ultradunne naald of canule in de juiste huidlaag neergelegd. Sommige artsen verdoven het behandelgebied van tevoren met een tandartsverdoving of met emlacrème. Het is ook mogelijk dat ze fillers gebruiken met lidocaine: een verdovend middel dat vaak wordt gebruikt bij medische procedures. Andere artsen verdoven liever niet, om uiteenlopende redenen. Per indicatie kiest de arts voor de beste behandelmethode.

De meeste mensen zijn gespannen voor de eerste keer, en angstig voor de pijn. Achteraf vindt bijna iedereen het meevallen. De duur van de behandeling is afhankelijk van het behandelgebied. Gemiddeld ligt de duur tussen de 15 en 45 minuten, maar een bilvergroting met huidvullers kan bijvoorbeeld tot wel 90 minuten duren.

Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl.

filler_behandeling_vergelijken

Na de behandeling

Net na de behandeling voel je wat zwelling op de behandelde plek. Nadat dit is verdwenen kan het zijn dat je de filler in de huid voelt zitten. Dit is afhankelijk van de locatie van inspuiting (lippen zijn bijvoorbeeld heel zacht), de hoeveelheid ml (grote hoeveelheden voel je sneller), de deskundigheid van verdeling (goed verdeelde fillers voel je minder snel) en het merk filler. Sommige filler merken staan erom bekend dat ze wat bobbeltjes kunnen geven. Vaak lossen deze bobbeltjes na verloop van tijd (zes tot acht weken) vanzelf op. Als ze na deze periode nog niet zijn opgelost kun je contact opnemen met je arts. 

Nazorg

Na een injectables behandeling voorzien de meeste klinieken je van een informatie document met waardevolle tips en advies. Hier zijn enkele algemene aanbevelingen om blauwe plekken en zwelling te vermijden:

 • Koel het behandelde gebied direct na de fillerbehandeling gedurende 10-30 minuten (zorg ervoor dat je huid niet bevriest).

 • Vermijd het masseren van het behandelde gebied na een fillerbehandeling.

 • Blijf gedurende de eerste 2 dagen na de behandeling weg uit de sauna.

 • Laat gedurende de eerste 2 weken na de ingreep geen andere procedures uitvoeren, zoals peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en bindweefselmassages.

 • Vermijd de eerste 24 uur contact met het geïnjecteerde gebied.

 • Zonbaden wordt de eerste week afgeraden; gebruik indien nodig een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Het wordt over het algemeen afgeraden om het behandelde gebied met fillers te masseren, tenzij dit uitdrukkelijk wordt aanbevolen door de behandelend arts. Binnen de eerste 48 uur is het aan te raden om sauna- of zonnebankbezoeken te vermijden.

Ook wordt het afgeraden om de eerste twee weken na de fillerbehandeling peelings, dermabrasie, laserbehandelingen en bindweefselmassages te ondergaan. Als je ongemak of pijn ervaart na het plaatsen van de huidvullers, kun je een paracetamol nemen. Tot slot is het raadzaam om gedurende de eerste 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken.

Stappenplan voor aanvraag behandeling met fillers

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult? Worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na.
 3. 3 Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 4. 4 Nazorg en resultaat

Vergelijk filler klinieken in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Het resultaat: voor en na foto's van een filler behandeling

Veel consumenten zijn op zoek naar voor en na foto’s van behandelingen met fillers. Dat is begrijpelijk, je wilt graag de resultaten zien. Maar het nadeel is dat deze foto's vaak niet van toepassing zijn op jouw situatie. Iemand met hele dunne lippen krijgt een heel ander resultaat dan iemand die al volumineuze lippen van zichzelf heeft. Kies daarom voor een kliniek met een goede reputatie en waar ervaren cosmetisch artsen werken.

fillerbehandeling voor en na

Nadelen en risico's van filler behandelingen

Elke filler behandeling blijft een cosmetische behandeling, en complicaties kunnen altijd ontstaan. Kies daarom voor een goede kliniek en voor een arts met ervaring. Hiermee verklein je de kans op eventuele complicaties. Blauwe plekken en bultjes kunnen ontstaan, maar dit is slechts tijdelijk en verdwijnt na een aantal dagen vanzelf. 

Mogelijke complicaties

De meeste mensen zijn erg tevreden na een filler behandeling. In 1-2% van de gevallen ontstaat er een complicatie. Complicaties die kunnen voorkomen zijn:

 • Infecties

 • Overvulling

 • Vasculaire occlusie

 • Een inflammatoire reactie

 • Bacteriële ontstekingen

De meeste complicaties zijn goed op te lossen door adequaat handelen van de behandelend arts. Noteer altijd het nummer van de spoedlijn en neem contact op als je het niet vertrouwt. 

Let op: Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor ernstige en complexe complicaties na een filler behandeling. Om te achterhalen of jij deze aanleg hebt, kun je een fillertest doen.

Een fillerbehandeling kan ook gevaarlijk zijn als het door een ondeskundige wordt ingespoten. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Vergelijk alle artsen en kies een arts die bij jou past. Boek altijd eerst een vrijblijvend eerste consult voordat je de behandeling boekt.

Mogelijke nadelen

Een nadeel van een behandeling met fillers is dat het een tijdelijke oplossing is. Als je dus tevreden bent over het bereikte resultaat, dan kan het zijn dat je de behandeling moet herhalen na een x aantal maanden. De ene behandeling biedt langer resultaat dan de andere, afhankelijk van de plek op het lichaam. Fillers in de lip zijn bijvoorbeeld sneller verdwenen dan fillers in de kaaklijn.

Wat is slechter: Botox of fillers?

Veel mensen denken dat deze producten slecht zouden zijn. Daar is geen enkel bewijs van. Botox wordt al meer dan 40 jaar veelvuldig toegepast tegen spierspasme, incontinentie en scheelzien. Een filler, een 'vuller', wordt gebruikt als er rimpels ontstaan vanwege volumeverlies of als er iets van volume gecreëerd moet worden, bijvoorbeeld de lippen. Dokter Margaritha Adams van Waterland Kliniek geeft antwoord op de vraag: Wat is slechter; Botox of fillers?

Prijzen van een behandeling met fillers

De kosten voor een fillerbehandelingen variëren per kliniek. Daarnaast hangt de prijs af van het behandelgebied en het type filler dat wordt gebruikt. Elk merk en soort heeft zijn eigen prijsklasse. Daarnaast kunnen de ervaring en reputatie van de cosmetisch arts invloed hebben op de prijs. 

Gemiddeld ligt de prijs van 1 ml tussen de € 300 en € 400. De meeste klinieken hanteren een prijs per millimeter. De uiteindelijke kosten hangen dus ook af van de hoeveelheid die wordt gebruikt. Wanneer je kiest voor een 'full face' of 'liquid facelift' behandeling dan kunnen de kosten oplopen tot wel € 2000.

Tip: een goede cosmetisch arts kan met minder millimeter betere resultaten bereiken dan een minder goede arts met meer millimeter. Staar je dus niet blind op de filler tarieven en aanbiedingen. Goedkoop moet in het geval van een cosmetische behandeling niet de doorslaggevende factor zijn.

Hieronder lees je de gemiddelde prijzen van de behandelingen, zodat je weet waar je rekening mee kunt houden. Vergelijk zelf online alle prijzen van alle klinieken via ons platform!

Filler prijzen in Nederland (2024)

 

 

Behandeling

Eenheid

Gemiddelde prijs

Filler behandeling

0,5 ML

€ 267

Filler behandeling

1 ML

€ 350

Lipfiller

1 ML

€ 350

Traangoot filler

1 ML

€ 394

Wallen onder ogen

1 ML

€ 394

Jukbeenderen

1 ML

€ 350

Kaaklijn

2 ML

€ 592

Lippen opvullen

1 ML

€ 350

Neuslippenplooi

1 ML

€ 350

Marionetlijnen

1 ML

€ 350

Rimpels onder ogen

1 ML

€ 394

Rimpels bovenlip

1 ML

€ 394

Neus filler

1 ML

€ 394

Vergelijk de fillerprijzen per behandeling bij jou in de buurt

Filler deals en acties

Bekijk actuele filler aanbiedingen en korting bij alle klinieken: Klik hier.

Filler reviews

Als je op zoek bent naar de juiste arts en behandeling, is het verstandig om de reviews van andere consumenten te bekijken en vergelijken. Dit helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze voor een bepaalde kliniek en arts. Hoe is de behandeling hen bevallen en zijn ze tevreden over het resultaat? Heeft de arts de juiste ervaring en expertise? Kijk ook naar de hoeveelheid aan reviews. Hoe meer reviews je leest, hoe beter je een beeld krijgt van de gemiddelde resultaten. 

Door gebruik te maken van de ervaringen van anderen, kun je jezelf beter voorbereiden op wat je kunt verwachten tijdens en na de behandeling met fillers. Wel zo prettig!

Ervaringen met filler behandeling

Super vriendelijk personeel, hygienische kliniek en elke keer onwijs blij met mijn filler behandelingen. Zeker een aanrader!
3 december 2021 16:04
Ik ben fan! Ik ben zeer tevreden over de resultaten van mijn lipfiller behandeling uitgevoerd door Dr. E. Ayubi! Bij Oran hangt er een ontspannen maar professionele sfeer. Er word goed gezorgd dat je je op je gemak voelt en er is altijd ruimte voor een grapje. Wanneer ik het gebouw verlaat is dit altijd met een goed gevoel en mooi resultaat. Ik blijf hier ze... Toon meer »
Ik ben fan! Ik ben zeer tevreden over de resultaten van mijn lipfiller behandeling uitgevoerd door Dr. E. Ayubi! Bij Oran hangt er een ontspannen maar professionele sfeer. Er word goed gezorgd dat je je op je gemak voelt en er is altijd ruimte voor een grapje. Wanneer ik het gebouw verlaat is dit altijd met een goed gevoel en mooi resultaat. Ik blijf hier zeker komen, en ik kan iedereen deze fijne plek aanraden. Toon minder »
Nienke Zeeman
Oran Aesthetics
11 juni 2023 10:10
Dr Andre neemt uitgebreid de tijd om alles zo helder mogelijk uit te leggen. Je merkt dat hij onwijs veel kennis heeft en zijn vak verstaat. Het is een kunst om je gespannen klant op zijn of haar gemak te laten voelen, met een beetje humor en een dosis vriendelijkheid heeft hij dat in een mum van tijd in orde kunnen maken. Ik ben onwijs tevreden met de boto... Toon meer »
Dr Andre neemt uitgebreid de tijd om alles zo helder mogelijk uit te leggen. Je merkt dat hij onwijs veel kennis heeft en zijn vak verstaat. Het is een kunst om je gespannen klant op zijn of haar gemak te laten voelen, met een beetje humor en een dosis vriendelijkheid heeft hij dat in een mum van tijd in orde kunnen maken.

Ik ben onwijs tevreden met de botox en filler behandeling en het advies dat daarmee gepaard ging. Bedankt en tot de volgende keer! Toon minder »
5 augustus 2019 18:06
Nu voor de tweede keer een filler behandeling gehad, en wederom ontzettend blij met het resultaat. Petra is een prettig en begripvol persoon, wat zorgt voor een open en gemoedelijke sfeer.
Marloes Broeze
Dikrama Clinics
30 juli 2022 11:11
Ik heb vandaag een neusfiller behandeling gehad bij dr. Abawi. Ik ben zeer tevreden over de service en het resultaat! Ik was erg bang voor de behandeling maar het viel echt reuze mee. De arts heeft mij erg gerust besteld! Bedankt en tot de volgende keer..
29 oktober 2023 09:09

Beste kliniek en arts voor een filler behandeling

Welke kliniek je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van het soort fillerbehandeling. Elke kliniek en elk arts heeft eigen expertises. Lees je vooraf goed en volledig in zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Plan altijd een eerste vrijblijvend consult in met de arts. Daar kun je al je vragen stellen, overleggen over een behandelplan én duidelijkheid krijgen over de kosten van de cosmetische behandeling.

Veel mensen bezoeken twee klinieken voor een eerste consult. Zo kunnen zij de klinieken en artsen goed vergelijken. Laat je tijdens het eerste consult niet direct behandelen. Kies bij een eerste behandeling niet direct voor een grote behandeling, doe het liever stap voor stap.

Om er zeker van te zijn dat je kiest voor een cosmetisch arts die ervaren en vaardig is, kiezen veel mensen voor een Cosmetisch Arts KNMG. Dit is een beschermde titel en alleen bereikbaar voor artsen die dedicated werkt als cosmetisch arts. Natuurlijk zijn er ook plastisch chirurgen en dermatologen die vaardig zijn met injectables, maar dat hangt van hun ervaring af.

Belangrijk: Check altijd met welk merk filler de arts werkt en hoeveel ervaring de arts met cosmetische behandelingen heeft. Is de prijs erg laag en lijkt het te goedkoop? Dat is vaak geen goede reden om voor een kliniek te kiezen. Vergelijk de tarieven van alle klinieken bij jou in de buurt en maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult.

Vind een kliniek voor filler behandelingen bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen filler behandeling

1. Wat doen fillers in je gezicht?

Met fillers kun je de gezichtscontour verbeteren en verslapte huid en rimpels opvullen. Hoe ouder we worden, hoe dunner en slapper onze huid. Een filler brengt volume terug in de huid. Deze fillers hebben tijdelijk effect, gemiddeld negen tot twaalf maanden. Daarna worden ze volledig door het lichaam opgenomen.

2. Waarom zijn fillers zo duur?

Fillers zijn zo kostbaar omdat ze gekwalificeerd zijn als medische hulpmiddelen (medical devices). Het zijn implantaten waar veel wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan en waarvan de productiefaciliteiten aan de hoogste standaard moeten voldoen. Daarbij moeten ze worden ingebracht door medische professionals.

3. Hoe vaak mag je fillers laten zetten?

Daar zit geen maximum aan, maar het moet esthetisch en ethisch wel verantwoord zijn. Daarnaast kunnen niet alle fillers tegelijk of bij elkaar worden gespoten. Ga voor deskundig advies naar een medische professional.

4. Hoe kun je het beste slapen na een behandeling met fillers?

Je mag slapen zoals je wilt. Sommige mensen proberen de eerste nacht op de rug te slapen, maar dat is geen noodzaak.

5. Doet het plaatsen van een filler pijn?

Veel filler behandelingen doen geen pijn. Sommige behandelingen, met name rond de mond, kunnen gevoelig zijn. Voor bijvoorbeeld lipfillers is een goede verdoving te adviseren. 

6. Welke filler blijft het langste zitten?

Er is nooit gedegen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van diverse filler merken. Over het algemeen geldt: hoe dikker en stijver de filler is, des te langer het resultaat blijft. Let op: niet iedere filler is voor iedere behandeling geschikt. De meeste dikke fillers kun je niet in je lippen aanbrengen, dat is niet natuurlijk en ook potentieel gevaarlijk.

7. Wat doen fillers op lange termijn?

De meeste fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Het lichaam neemt deze fillers na verloop van tijd volledig op in het lichaam. Dit zijn oplosbare fillers.  In de jaren '90 werden ook permanente fillers geinjecteerd. Over het algemeen leverde dit goede resultaten op, maar er ontstonden ook geregeld complicaties (die zelfs jaren later konden ontstaan). 

8. Waar moet je op letten bij het kiezen van een arts en kliniek?

Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren arts, die werkt bij een kliniek met een goede reputatie. Zorg dat je met een A-merk filler wordt behandeld. Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl. Kies een kliniek die bij jou past en maak een afspraak voor een vrijblijvend eerste consult. 

9. Is het mogelijk om mijn gezichtsuitdrukking te veranderen?

Tijdens het consult kun je aangeven wat je graag veranderd zou willen zien. De arts kan rekening houden met jouw gezichtskenmerken. Sterke en fraaie kenmerken kunnen subtiel worden versterkt. Ook de verhoudingen in je gezicht kunnen in balans worden gebracht. Daardoor kan je gezichtsuitdrukking vriendelijker/zachter/liever ogen. Of je gezicht minder 'hoekig' worden. 

10. Geeft een filler een natuurlijk resultaat?

Tegenwoordig wordt een natuurlijk resultaat behaald door rekening te houden met de oorzaak van de veroudering. Neemt het collageen af? Is de huid te weinig gehydrateerd? Is er sprake van elastineverlies? Of van botresorptie? Heeft de huid te weinig volume? Of wint de zwaartekracht het soms? Een ervaren en vaardige cosmetisch arts houdt daar rekening mee.

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logostylage logo
Bekijk agenda
Onlangs 6x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
profhilo-logostylage logo
Bekijk agenda
Onlangs 4x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 30x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Utrecht
City Clinics Utrecht
Utrecht, Oudwijk 27
11 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 11x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Hilversum
City Clinics Hilversum
Hilversum, Oude Enghweg 2
13 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 18x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 4x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 79,00
Filler per ml v.a.
€ 165,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
Belotero logoprofhilo-logostylage logo
Onlangs 46x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 13x geboekt

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt