Spierontspanners

2 februari 2021

Op zoek naar een cosmetische behandeling met spierontspanners? Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Spierontspanner

Een spierontspanner is een ander woord voor een botox behandeling. Met een spierontspanner kunnen rimpels worden verwijderd. De populairste spierontspanner behandelingen zijn: Fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Bekende spierontspanners zijn Azzalure, Bocouture en Botox. Een spierontspanner zorgt tijdelijk voor dat het spiertje geen ongewenste activiteit uitvoert.

Spierontspanners

Tijdelijke spierontspanner

Een spierontspanner tegen rimpels is gemiddeld 12-16 weken effectief. Daarna kun je kiezen voor een vervolgbehandeling, als je dat wilt. In Nederland worden momenteel ruim 400.000 spierontspanner behandelingen per jaar uitgevoerd tegen rimpels.

Wat is een spierontspanner?

Een spierontspanner is een botulinetoxine (botox) injectie. Deze behandeling wordt zowel medisch als cosmetisch toegepast om overactieve spiertjes te ontspannen.

Bekende spierontspanners

De bekendste merken spierontspanners zijn Bocouture, Botox, Azzalure en Alluzience

Wat kost een spierontspanner?

Een spierontspanner behandeling kost gemiddeld € 139,04 in Nederland. 

Wanneer wordt een spierontspanner toegepast?

Een spierontspanner wordt met een heel dun naaldje door een arts op de juiste plek ingespoten. Het doel is dat het spiertje die er voor zorgt dat rimpel (denk aan de fronsrimpels of voorhoofdsrimpels) tijdelijk niet wordt geactiveerd. Daardoor is de rimpel niet zichtbaar en wordt de groef niet erger. In de cosmetische geneeskunde wordt een spierontspanner bij vele behandelingen toegepast. Een spierontspanner wordt ook ingezet bij: 

Veel mensen die zich storen aan één van bovenstaande indicaties zijn goed geholpen met een spierontspanner (botulinetoxine)

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe lang werkt een spierontspanner?

Een spierontspanner werkt bij de meeste indicaties tussen de 12 en 20 weken. Een spierontspanner verstoort de connectie tussen zenuw en spiertje (SNARE). Deze SNARE herstelt zich weer na 12-20 weken, afhankelijk van de specifieke behandeling. De arts kan daarover alles vertellen tijdens een vrijblijvend consult. Lees hier hoe spierontspanners werken.

Bekende spierontspanners

In Nederland worden er in 2021 naar schatting meer dan 400.000 spierontspannende behandelingen uitgevoerd. Het is daarmee een vaak uitgevoerde behandeling. Om het begrijpelijk te maken worden spierontspanners meestal in ‘zones’ aangeduid. Daarbij zijn de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels allen één zone. 

Wanneer je interesse hebt in een spierontspannende behandeling dan ga je eerst voor een vrijblijvend consult naar de kliniek. Daar leg je uit wat je wens en verwachting is, waarop de arts de mogelijkheden en tarieven vertelt. Een spierontspannende behandeling duurt vaak korter dan 15 minuten. Het kan zijn dat er rondom het ‘prik plekje’ een klein blauw plekje ontstaat. 

Spierontspanners (botulinetoxine) worden al ca. 40 jaar veelvuldig gebruikt in de medische wereld. Het is één van de meest wetenschappelijke onderzochte behandelingen. Voor medische behandeling is de dosering botulinetoxine ook nog eens vele malen hoger dan bij cosmetische behandelingen. Over het algemeen wordt botulinetoxine gezien als een behandeling met een hoog veiligheidsprofiel, mits er op professionele en deskundige wijze mee om wordt gegaan en door een gekwalificeerde arts wordt toegepast.

-----------------------
Vind een behandeling met spierontspanners bij jou in de buurt

Spierontspanners Enschede

Spierontspanners Zwolle

Spierontspanners Maastricht

Spierontspanners Tilburg

Spierontspanners Nijmegen
Spierontspanners Almere

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Kosten spierontspanner behandeling

De kosten van één zone botulinetoxine (spierontspanner) varieert tussen de € 80 en € 250 bij de diverse klinieken. Het is wel raadzaam om op zoek te gaan naar een ervaren cosmetisch arts. Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl.

Veelgestelde vragen over spierontspanners

Is Botox een spierontspanner?

Wat is een tijdelijke spierontspanner?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt