Bilvergroting met fillers

01-01-2022

Ben je op zoek naar een arts of kliniek voor een bilvergroting met fillers? Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Volle billen zijn een schoonheidsideaal. Veel jonge mensen trainen hun billen zodat ze mooi vol zijn en om de oneffenheden weg te werken. Maar dit lukt niet bij iedereen. Billen kunnen worden opgevuld met lichaamseigen vet (lipofilling) of met fillers. Fillermerken die hiervoor worden gebruikt zijn o.a. Sculptra en Lanluma. Ook gebruiken diverse klinieken hyaluronzuur fillers voor een bilvergroting. Wat zijn de mogelijkheden van een bilvergroting met fillers? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kies je een geschikte kliniek? Lees in dit artikel alles over billen opvullen met fillers.

Bilvergroting met fillers

Bil fillers

Bil fillers zijn vulmiddelen voor in de billen. Deze bilfillers worden door artsen geinjecteerd. De bekende merken bilfillers zijn:
-Sculptra bilfillers
-Lanluma X bilfillers
-Hyaluronzuur bilfillers

Bilvergroting met Sculptra

Sculptra is in Europa sinds 1999 goedgekeurd om kleine defecten in het gezicht op te vullen. Het bestanddeel van Sculptra, polu-L-melkzuur, wordt sinds de jaren ’60 gebruikt in de medische wereld, onder andere als bestanddeel van oplosbare hechtingen. Een bilvergroting met Sculptra is de laatste jaren erg populair. Steeds meer mensen hebben de wens om een fit body met mooie curves te hebben. Indien dit met sporten niet voor elkaar komt, dan is een bilvergroting met Sculptra een optie. Lanluma is een product met vergelijkbare bestanddelen en capaciteit als Sculptra. Lees hier verder voor meer info over Lanluma fillers.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Meest gestelde vragen over bilvergroting met fillers

Voor wie is een bilvergroting met fillers geschikt?

Een bilvergroting met fillers kan een goede oplossing zijn wanneer door volumeverlies plattere billen zijn ontstaan of wanneer je vindt dat je billen niet de gewenste vorm hebben. Het kan ook zijn dat je gewoon wat meer volume in je billen wilt hebben. 

Wat zijn de voor en nadelen van een bilvergroting met fillers?

De voordelen van de bekendste merken bilfillers (Sculptra en Lanluma X) zijn dat het direct enig resultaat geeft (wordt later geleidelijk aan nog meer dankzij lichaamseigen collageen stimulatie) en dat het resultaat vrij voorspelbaar is (in tegenstelling tot lipofilling waarbij lichaamseigen vet wordt verplaatst, daar resorbeert 30-70 procent van het ingebrachte vet). Een nadeel is dat de Lanluma X / Sculptra kan klonteren. Dit kan deels worden voorkomen met de juiste injectietechniek en massage na de behandeling. Zie in de volgende video de uitleg over de 5-5-5 massage.

Hoe gaat een behandeling met bilfillers in zijn werk?

De behandeling duurt 30-90 minuten waarbij je op je buik ligt. 
De arts verdoofd het te behandelen gebied met lokale verdoving.
De bil filler wordt met de juiste injectietechniek verdeeld in het te behandelen gebied

Wat zijn de risico’s en mogelijke complicaties van een bilvergroting met fillers?

Bij iedere filler behandeling door een arts bestaat er een kans op infectie. Deze is laag bij een behandeling met soft tissue fillers van 0.04 tot 0.2%*. Daarnaast bestaat er een kans op klontering, dit is met adequate massage (zie video) tot een minimum te beperken. 

Welk resultaat kan ik verwachten van een behandeling?

Het resultaat is natuurlijk en neemt geleidelijk toe dankzij de collageen stimulatie door de geïnjecteerde filler. Gemiddeld heb je 2 jaar resultaat van een bilvergroting met fillers. 
*bron Pubmed

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat is de gemiddelde prijs van een bilvergroting met fillers?

De gemiddelde behandelprijs van een bilvergroting met fillers is:

Sculptra € 450 - € 700 per flacon (gemiddeld 6 ML)
Lanluma X € 600 - € 900 per flacon (gemiddeld 15 ML)
Hyaluronzuur filler € 15 - € 20 per ML (gemiddeld 100-300 ML nodig)

Hoe ziet de herstelperiode er uit?

Het behandelde gebied kan wat gevoelig zijn. Er zit een verschil in de herstelperiode tussen Lanluma X / Sculptra en hyaluronzuur fillers. Na Lanluma X en Sculptra mag je 24 uur niet douchen en sporten. Daarnaast wordt afgeraden om gedurende 2 weken in de sauna te gaan of te zonnebaden. Er wordt aangeraden om gedurende 5 dagen, 5 keer per dag, 5 minuten te masseren. (zie video).

Na een bilvergroting met hyaluronzuur filler is de herstelperiode anders. Doordat er een groot volume wordt ingespoten, ontstaat er zwelling en roodheid. Het is niet toegestaan om het gebied te masseren of er op te drukken. Daarnaast wordt gedurende 3 weken afgeraden om in de sauna te gaan en te sporten. Wanneer het pijn doet kan er Paracetamol worden gebruikt.

Hoe selecteer je een goede arts of kliniek?

Het is belangrijk om te kiezen voor een arts met de juiste titel en de nodige ervaring. Ook is het raadzaam om de diverse klinieken te vergelijken. Hoe lang bestaan ze al? Hoe zijn de reviews? Welke artsen werken er? 

Klinieken die momenteel ervaring hebben met bilfillers zijn:

The Body Clinic
Van Lennep Kliniek Den Haag
Center Kliniek Rotterdam
Clinic63

Essential Aesthetics Den Haag
Praktijk voor Injectables Nijmegen

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling