Bilvergroting met fillers

1 februari 2024
Margaritha Adams
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Margaritha Adams

Voor & Na foto's

Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland Kliniek Amsterdam (voor)
Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland Kliniek Amsterdam (na)
Deze foto's zijn van Waterland Kliniek Amsterdam
Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland kliniek Alkmaar (voor)
Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland kliniek Alkmaar (na)
Deze foto's zijn van Waterland kliniek Alkmaar
Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland Kliniek Volendam (voor)
Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland Kliniek Volendam (na)
Deze foto's zijn van Waterland Kliniek Volendam
Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland Kliniek Volendam (voor)
Bilvergroting met fillers voor en na foto's van Waterland Kliniek Volendam (na)
Deze foto's zijn van Waterland Kliniek Volendam

Bilvergroting met fillers

Volle billen zijn een schoonheidsideaal. Veel mensen trainen hun billen zodat ze mooi vol zijn en om de oneffenheden weg te werken. Maar dit lukt niet bij iedereen en hoe ouder je wordt hoe moeilijker het wordt om volume in de billen te behouden. De nieuwste en meest revolutionaire manier om billen te vergroten of reshapen is met een collageenstimulerende filler. Billen kunnen ook worden opgevuld met lichaamseigen vet (lipofilling) en sommige klinieken gebruiken ook wel hyaluronzuurfillers.

Bilvergroting met fillers

Bilvergroting met collageenbooster

Een van de nieuwste en meest revolutionaire methodes voor bilvergroting is het injecteren van een collageenstimulerende filler. Het is een baanbrekend middel dat de lichaamseigen aanmaak van collageen stimuleert. Het resultaat is langdurig en houdt 2 tot 4 jaar aan. De kracht van het middel is dat het uw lichaam aanzet tot de aanmaak van eigen collageen. Dit is een natuurlijk proces, waardoor huidverbetering van binnenuit gestimuleerd wordt. De huid krijgt weer stevigheid en volume. De huid wordt gladder en strakker, het verbetert uw natuurlijke contouren en rondingen en wordt meestal gebruikt voor hip dips, butt lifts en bilvergrotingen.

Vind een kliniek voor bilfillers in de buurt:

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lanluma X: de ultieme collageenbooster voor strakke en volle billen

Lanluma X is het meest bekende en gewaardeerde merk voor de behandeling van billen met een collageenstimulator.Lanluma is een biostimulator, het brengt een regeneratieproces op gang dat de huid aanzet tot aanmaak van eigen collageen. De melkzuur- of PLLA microdeeltjes die in de huid worden aangebracht dienen letterlijk als zaadjes om collageen terug te laten groeien. Het nieuwe collageen en elastine dat zich daar omheen ontwikkelt, zorgt voor volume, een stevigere huid en verbeterde huidtextuur. De microdeeltjes worden vervolgens heel langzaam maar volledig door het lichaam afgebroken, terwijl het collageen zich blijft opbouwen.

Bilvergroting met fillers

Veilig alternatief voor operatie

Lanluma X is een zeer goed alternatief voor cosmetische chirurgische ingrepen. De risico’s zijn minimaal en u kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Het uiteindelijke resultaat is na 6 maanden zichtbaar en u heeft er 2 tot 4 jaar plezier van.

Meest populaire Lanluma-behandelingen voor billen

Butt lift

Door ouder worden of door gewichtsverlies, is het logisch dat de huid slapper wordt en volume verliest. Een butt lift met Lanluma X verstevigt de billen voor een meer gevormd achterwerk.

Bilvergroting met fillers

Bilvergroting

Lanluma X remodelleert platte of slappe billen en vergroot de omvang, waardoor uw billen er voller en steviger uitzien.

Bilvergroting met fillers

Cellulitis                                      

Cellulitis komt vooral voor op de (dij)benen, heupen en billen van vrouwen. Het wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het ziet eruit als bobbeltjes, deukjes en/of putjes in de huid. Lanluma X verfijnt deze oneffenheden in de huid waardoor de cellulitus vermindert en soms zelfs volledig verdwijnt.

Bilvergroting met fillers

Hip dips

Een hip dip komt vooral voor bij vrouwen, vooral als er sprake is van wat minder lichaamsvet in de ruimte tussen de lovehandles en de dijen. Met Lanluma X wordt het volume in de heupen opgebouwd, maar heeft u geen intensieve herstelperiode zoals met het opvullen van de hip dips met lichaamseigen vet.

Bilvergroting met fillers

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand aan een behandeling bespreekt u tijdens een consult met de arts eerst alle behandelopties. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld die het beste aansluit bij uw wensen qua behandeling, resultaat en budget.

Tijdens de Lanluma-behandeling wordt de vloeistof met een canule in de diepere huidlaag van de billen gespoten. De te behandelen gebieden worden altijd verdoofd, zodat de behandeling doorgaans niet als pijnlijk wordt ervaren. De procedure duurt meestal niet langer dan één uur. Nazorg bestaat eruit om het behandelde gebied gedurende een week een aantal keer per dag enkele minuten te masseren.

Het resultaat

Lanluma stimuleert het lichaamseigen proces voor de aanmaak van collageen. Het is een geleidelijk proces dat zo’n 2 tot 3 maanden na de behandeling zichtbaar begint te worden en de resultaten houden gemiddeld 2 jaar lang aan.

Door de collageenrespons van het eigen lichaam ziet het resultaat er natuurlijk uit.  De huid van de billen is egaler, steviger, heeft meer volume en ziet er frisser en jeugdiger uit.

Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van uw leeftijd, leefstijl, kwaliteit van uw huid en uw verwachting van het resultaat.

Kosten behandeling Lanluma X bil fillers

Een behandeling met Lanluma voor uw billen kost ongeveer € 900.

Welke klinieken werken met Lanluma X?

U kunt in heel Nederland terecht voor Lanluma-behandelingen voor bilvergroting. Vergelijk alle klinieken via de Zoekbalk. De best gewaardeerde klinieken die werken met Lanluma zijn:

Waterland Kliniek Alkmaar
Waterland Kliniek Amsterdam
Waterland Kliniek Volendam

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over bilvergroting met fillers

Hoeveel ML fillers in billen?

Een gemiddelde behandeling bestaat uit 100 - 300 ML.

Hoeveel kost bilvergroting met fillers?

Gemiddelde prijzen bij klinieken in Nederland:

Lanluma X € 900 per flacon van 50 ML

Vergelijk de tarieven van alle klinieken en kies een kliniek die bij jou past.

Hoelang duurt een bilvergroting met fillers?

De behandeling duurt 30-90 minuten waarbij je op je buik ligt. 
De arts verdoofd het te behandelen gebied met lokale verdoving.
De bil filler wordt met de juiste injectietechniek verdeeld in het te behandelen gebied

Wat zijn bilfillers?

Dat zijn fillers om billen te vergroten of de contour te verbeteren. Deze fillers zijn specifiek voor billen ontwikkeld.

Hoeveel kost hip fillers?

Voor hipfillers gelden over het algemeen dezelfde tarieven als voor bilfillers:

Lanluma X€ 900 per flacon van 50 ML

Vergelijk de tarieven van alle klinieken en kies een kliniek die bij jou past.

Voor wie is een behandeling met bilfillers geschikt?

Een bilvergroting met fillers kan een goede oplossing zijn wanneer door volumeverlies plattere billen zijn ontstaan of wanneer je vindt dat je billen niet de gewenste vorm hebben. Het kan ook zijn dat je gewoon wat meer volume in je billen wilt hebben. 

Wat zijn de nadelen van bilfillers?

De voordelen van de bekendste merken bilfillers (Lanluma X) is dat het direct enig resultaat geeft (wordt later geleidelijk aan nog meer dankzij lichaamseigen collageen stimulatie) en dat het resultaat vrij voorspelbaar is (in tegenstelling tot lipofilling waarbij lichaamseigen vet wordt verplaatst, daar resorbeert 30-70 procent van het ingebrachte vet). Een nadeel is dat collageenstimulerende fillers kunnen klonteren. Dit kan deels worden voorkomen met de juiste injectietechniek en massage na de behandeling.

Wat zijn de risico's van bilfillers?

Bij iedere filler behandeling door een arts bestaat er een kans op infectie. Deze is laag bij een behandeling met soft tissue fillers van 0.04 tot 0.2%*. Daarnaast bestaat er een kans op klontering, dit is met adequate massage (zie video) tot een minimum te beperken. 

Welk resultaat kan ik verwachten van een behandeling?

Het resultaat is natuurlijk en neemt geleidelijk toe dankzij de collageen stimulatie door de geïnjecteerde filler. Gemiddeld heb je 2 jaar resultaat van een bilvergroting met fillers. 
*bron Pubmed

Wat moet je doen na bilfillers?

Het behandelde gebied kan wat gevoelig zijn. Er zit een verschil in de herstelperiode tussen Lanluma X / Sculptra en hyaluronzuur fillers. Na Lanluma X en Sculptra mag je 24 uur niet douchen en sporten. Daarnaast wordt afgeraden om gedurende 2 weken in de sauna te gaan of te zonnebaden. Er wordt aangeraden om gedurende 5 dagen, 5 keer per dag, 5 minuten te masseren. (zie video).

Na een bilvergroting met hyaluronzuur filler is de herstelperiode anders. Doordat er een groot volume wordt ingespoten, ontstaat er zwelling en roodheid. Het is niet toegestaan om het gebied te masseren of er op te drukken. Daarnaast wordt gedurende 3 weken afgeraden om in de sauna te gaan en te sporten. Wanneer het pijn doet kan er Paracetamol worden gebruikt.

Hoe selecteer je een goede arts?

Het is belangrijk om te kiezen voor een arts met de juiste titel en de nodige ervaring. Ook is het raadzaam om de diverse klinieken te vergelijken. Hoe lang bestaan ze al? Hoe zijn de reviews? Welke artsen werken er? 

Klinieken die momenteel ervaring hebben met bilfillers zijn:

Waterland Kliniek

Bronnen

Cansancao, A. L., Condé-Green, A., Gouvea Rosique, R., Junqueira Rosique, M., & Cervantes, A. “Brazilian Butt Lift” Performed by Board-Certified Brazilian Plastic Surgeons: Reports of an Expert Opinion Survey.

"Cárdenas-Camarena, L., Bayter, J.E., Aguirre-Serrano, H., Cuenca-Pardo, J. Deaths Caused by Gluteal Lipoinjection, what are we doing wrong?

Rios, L., & Gupta, V. Improvement in Brazilian Butt Lift (BBL) Safety With the Current Recommendations from ASERF, ASAPS, and ISAPS.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt