Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

16 oktober 2021

Ben je op zoek naar een Cosmetisch Arts KNMG? Vind alle gecertificeerde artsen bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetisch Arts KNMG

Veel verschillende artsen voeren injectables behandelingen uit. Onder andere Huisartsen, Dermatologen, KNO-artsen, Plastisch Chirurgen, Flebologen, Esthetisch artsen, Cosmetisch Chirurgen, Tandartsen, Basis artsen, Cosmetisch artsen KNMG en nog vele andere artsen houden zich bezig met cosmetische injectables behandelingen. Hoe komt dat? Wat betekenen al die titels? En waar moet jij op letten als je een arts kiest voor een injectables behandeling? In deze blog leggen we uit waarom deze verschillend opgeleide artsen zich allemaal bezig houden met injectables en wanneer een arts zich Cosmetisch arts KNMG mag noemen.

In onderstaande video legt Dr. Tom Decates uit waar je op moet letten als je naar een cosmetisch arts gaat.

Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

Een cosmetisch arts KNMG is een arts met een erkend profielspecialisme. Artsen met deze titel hebben de tweejarige opleiding gevolgd bij de SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde). Artsen met deze titel worden gevisiteerd door de beroepsvereniging, voldoen aan de norm van het jaarlijkse aantal te behandelen cliënten en werken volgens gestelde protocollen. 

Waar moet een Cosmetisch Arts KNMG aan voldoen?

Een Cosmetisch Arts KNMG is volgens de beroepsvereniging (NVCG) bekwaam in de uitvoering van cosmetische behandelingen.

Vind een Cosmetisch Arts KNMG bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een erkende cosmetisch arts KNMG? Voer je locatie in en vind alle artsen bij jou in de buurt:

cosmetisch_arts_knmg

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetisch arts KNMG

In de jaren ’70 werd botulinetoxine als medicijn ‘uitgevonden’. Sindsdien wordt dit medicijn veelvuldig toegepast, zowel met een medische als cosmetische doelstelling. Medisch bijvoorbeeld als behandelmethode tegen spasmes, maar ook nog tegen vele andere kwalen. Cosmetisch wordt botulinetoxine met name toegepast als rimpelbehandeling. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen behandelingen uitgevoerd en is er enorm veel wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit gedaan.

Sinds de jaren ’90 zitten de cosmetische behandelingen met injectables in de lift. Injectables is de verzamelnaam van onder andere botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. Sindsdien zijn er dus artsen die injectables behandelingen aanbieden en uitvoeren.

Begin deze eeuw werd de NVCG opgericht, als beroepsvereniging voor Cosmetisch artsen. De NVCG staat voor Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.De vereniging bestond uit artsen met passie voor de cosmetische geneeskunde, zij wilden graag professionaliseren. Sindsdien is de vereniging gegroeid tot ca. 200 leden. 

Momenteel is er een opleiding tot Cosmetisch Arts KNMG en is er een overgangsregeling voor ervaren cosmetisch artsen (die al vele jaren injectables behandelingen uitvoeren). Deze artsen worden gevisiteerd en moeten aan normen voldoen om zich Cosmetisch arts KNMG te noemen. 

De opleiding tot Cosmetisch Arts KNMG duurt enkele jaren en is een combinatie van theorie en praktijk. In deze tijd moeten er honderden dossiers worden opgebouwd en wordt de AIOS (arts in opleiding) gevisiteerd en geëxamineerd. De titel Cosmetisch Arts KNMG staat dus in ieder geval voor voldoende kennis over én veel ervaring in injectables behandelingen.

cosmetisch_arts

Verschillende medische specialismen

In Nederland zijn er meer dan 30 verschillende medisch specialismen. Dat zijn specialisaties (vervolgopleidingen) na de studie geneeskunde. Voorbeelden daarvan zijn bekende specialismes als Orthopedie, Cardiologie, Neurologie en Plastische Chirurgie. Om medisch specialist te worden is er minimaal 12 jaar opleiding vereist (6 jaar geneeskunde en 6 jaar vervolgopleiding). 

Of je arts nu basisarts, huisarts of cardioloog is; waarschijnlijk voert hij/zij niet een groot aantal cosmetische behandelingen uit. Wanneer je kiest voor een erkende Cosmetisch Arts KNMG dan voert de arts wel jaarlijks het gestelde aantal cosmetische behandelingen uit. Daarnaast wordt het volgen van nascholing en is het werken volgens gestelde protocollen verplicht voor een cosmetisch arts KNMG.

Cosmetisch arts KNMG reviews

Cleo Edwards is een zeer professionele cosmetisch arts, die zich echt onderscheidt in haar vakgebied. Geeft deskundig en eerlijk advies om tot een mooi en heel natuurlijk resultaat te komen. Ze is een heel fijn persoon, legt alles heel goed uit en stelt je op je gemak. Aanrader ❤️!!! Ook erg blij met de skincare producten van SBT Cosmetics die ik bij haar he... Toon meer »
Cleo Edwards is een zeer professionele cosmetisch arts, die zich echt onderscheidt in haar vakgebied. Geeft deskundig en eerlijk advies om tot een mooi en heel natuurlijk resultaat te komen. Ze is een heel fijn persoon, legt alles heel goed uit en stelt je op je gemak. Aanrader ❤️!!!
Ook erg blij met de skincare producten van SBT Cosmetics die ik bij haar heb gekocht, ze heeft me een goed persoonlijk huidadvies gegeven en mijn huid ziet er hierdoor veel beter uit! Toon minder »
Anouk de Groot
Edwards Aesthetics
12 februari 2022 08:08
Vakkundig en zeer ervaren Cosmetisch arts. Fijne man.
Tim Jaring
Doctor Face
21 juli 2023 06:06
Amazing clinic. Als trans femine persoon wordt ik altijd super lief en respectvol behandeld. De behandelingen zijn professioneel en zorgzaam. De consulten informatief en helder. Iedereen die hier werkt is super vriendelijk. Als er problemen zijn met bijvoorbeeld de zorgverzekering wordt er met me meegedacht en net zo lang naar een oplossing gekeken tot het i... Toon meer »
Amazing clinic. Als trans femine persoon wordt ik altijd super lief en respectvol behandeld. De behandelingen zijn professioneel en zorgzaam. De consulten informatief en helder. Iedereen die hier werkt is super vriendelijk. Als er problemen zijn met bijvoorbeeld de zorgverzekering wordt er met me meegedacht en net zo lang naar een oplossing gekeken tot het is verholpen.
Naast genderbevestigende behandelingen heb ik ook behandelingen van de cosmetisch arts gekregen die zeer naar wens waren. Een hele fijne ervaring en ik kom altijd met veel plezier. Toon minder »
25 maart 2024 18:06
injectables_arts

Andere medisch specialisten

Niet iedere arts die zich bezig houdt met injectables is lid van de beroepsvereniging NVCG. Waarom niet? Dat heeft te maken met ‘Specialisaties’. Dermatologen en Plastisch Chirurgen hebben al een ander medisch specialisme waarbij zij lid zijn van de beroepsvereniging, en sluiten zich om die reden niet aan bij de NVCG. Uiteraard kunnen ook zij zeer ervaren én zeer vaardig zijn met injectables, maar hebben dus altijd een andere titel dan Cosmetisch Arts KNMG. 

Andere titels

Vele titels gaan rond op internet. Er zijn echter beschermde titels en onbeschermde titels. Titels als Esthetisch Arts of Cosmetisch Chirurg zijn onbeschermd. Deze titels behoren niet tot een officiële medische specialisme. Dermatoloog en Plastisch Chirurg daarentegen zijn wel beschermd. Net zoals Cosmetisch Arts KNMG. Het is aan te raden om te kiezen voor een arts die zich presenteert met een officiële beschermde titel.

Bevoegd en bekwaam

Iedere arts is bevoegd om cosmetische injectables behandelingen uit te voeren. Maar uiteraard is niet iedere arts bekwaam in cosmetische behandelingen. Zonder enige ervaring mag niet worden geclaimd daar bekwaam in te zijn. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een arts die enige ervaring met injectables heeft. Klik hier voor uitleg om de beste injectables arts te selecteren.

--------------

“De meeste mensen hebben als wens een cosmetisch optimaal resultaat tegen zo weinig mogelijk risico. Een Cosmetisch Arts KNMG beschikt over adequate kennis en ervaring” -Injectablesbooking.nl

--------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Talentvolle cosmetische artsen

Zoals in iedere beroepsgroep zijn er talentvolle mensen en minder talentvolle mensen. Een goede cosmetische arts heeft een uitmuntende kennis van de anatomie, veel verstand van alle verschillende behandelingen (zodat de best passende behandeling kan worden geadviseerd) én een bijzonder gevoel voor esthetiek. Uiteindelijk ben je als cosmetisch arts een kunstenaar. Creëren, vormen, contouren, schaduwen, sculpten en spelen met kleuren en producten; daar is ervaring én bijzonder talent voor nodig. 

Hoe kies je de beste cosmetisch arts?

Wanneer je alle informatie over opleiding, titel, beroepsvereniging, steady CV, ervaring en professionele benadering afweegt, dan kun je een goede keuze maken voor een cosmetisch arts bij jou in de buurt. Wanneer je een vrijblijvend consult boekt bij je 2 favoriete artsen/klinieken, dan kun je vervolgens een keuze maken voor de arts/kliniek waarbij jij het beste gevoel hebt. Waarvan jij denkt; ‘Het is een professionele medische omgeving, er wordt goed naar me geluisterd, ik voel me goed op mijn gemak en heb veel vertrouwen in deze arts voor de door mij gewenste cosmetische behandeling’. 

Zoek, vergelijk en boek Injectables artsen bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

FAQ Cosmetisch arts

Waar moet een cosmetisch arts aan voldoen?

Wat is een cosmetisch arts?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt