Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

16 oktober 2021

Ben je op zoek naar een Cosmetisch Arts KNMG? Vind alle gecertificeerde artsen bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetisch Arts KNMG

Veel verschillende artsen voeren injectables behandelingen uit. Onder andere Huisartsen, Dermatologen, KNO-artsen, Plastisch Chirurgen, Flebologen, Esthetisch artsen, Cosmetisch Chirurgen, Tandartsen, Basis artsen, Cosmetisch artsen KNMG en nog vele andere artsen houden zich bezig met cosmetische injectables behandelingen. Hoe komt dat? Wat betekenen al die titels? En waar moet jij op letten als je een arts kiest voor een injectables behandeling? In deze blog leggen we uit waarom deze verschillend opgeleide artsen zich allemaal bezig houden met injectables en wanneer een arts zich Cosmetisch arts KNMG mag noemen.

In onderstaande video legt Dr. Tom Decates uit waar je op moet letten als je naar een cosmetisch arts gaat.

Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

Een cosmetisch arts KNMG is een arts met een erkend profielspecialisme. Artsen met deze titel hebben de tweejarige opleiding gevolgd bij de SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde). Artsen met deze titel worden gevisiteerd door de beroepsvereniging, voldoen aan de norm van het jaarlijkse aantal te behandelen cliënten en werken volgens gestelde protocollen. 

Waar moet een Cosmetisch Arts KNMG aan voldoen?

Een Cosmetisch Arts KNMG is volgens de beroepsvereniging (NVCG) bekwaam in de uitvoering van cosmetische behandelingen.

Vind een Cosmetisch Arts KNMG bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een erkende cosmetisch arts KNMG? Voer je locatie in en vind alle artsen bij jou in de buurt:

cosmetisch_arts_knmg

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetisch arts KNMG

In de jaren ’70 werd botulinetoxine als medicijn ‘uitgevonden’. Sindsdien wordt dit medicijn veelvuldig toegepast, zowel met een medische als cosmetische doelstelling. Medisch bijvoorbeeld als behandelmethode tegen spasmes, maar ook nog tegen vele andere kwalen. Cosmetisch wordt botulinetoxine met name toegepast als rimpelbehandeling. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen behandelingen uitgevoerd en is er enorm veel wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit gedaan.

Sinds de jaren ’90 zitten de cosmetische behandelingen met injectables in de lift. Injectables is de verzamelnaam van onder andere botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. Sindsdien zijn er dus artsen die injectables behandelingen aanbieden en uitvoeren.

Begin deze eeuw werd de NVCG opgericht, als beroepsvereniging voor Cosmetisch artsen. De NVCG staat voor Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.De vereniging bestond uit artsen met passie voor de cosmetische geneeskunde, zij wilden graag professionaliseren. Sindsdien is de vereniging gegroeid tot ca. 200 leden. 

Momenteel is er een opleiding tot Cosmetisch Arts KNMG en is er een overgangsregeling voor ervaren cosmetisch artsen (die al vele jaren injectables behandelingen uitvoeren). Deze artsen worden gevisiteerd en moeten aan normen voldoen om zich Cosmetisch arts KNMG te noemen. 

De opleiding tot Cosmetisch Arts KNMG duurt enkele jaren en is een combinatie van theorie en praktijk. In deze tijd moeten er honderden dossiers worden opgebouwd en wordt de AIOS (arts in opleiding) gevisiteerd en geëxamineerd. De titel Cosmetisch Arts KNMG staat dus in ieder geval voor voldoende kennis over én veel ervaring in injectables behandelingen.

cosmetisch_arts

Verschillende medische specialismen

In Nederland zijn er meer dan 30 verschillende medisch specialismen. Dat zijn specialisaties (vervolgopleidingen) na de studie geneeskunde. Voorbeelden daarvan zijn bekende specialismes als Orthopedie, Cardiologie, Neurologie en Plastische Chirurgie. Om medisch specialist te worden is er minimaal 12 jaar opleiding vereist (6 jaar geneeskunde en 6 jaar vervolgopleiding). 

Of je arts nu basisarts, huisarts of cardioloog is; waarschijnlijk voert hij/zij niet een groot aantal cosmetische behandelingen uit. Wanneer je kiest voor een erkende Cosmetisch Arts KNMG dan voert de arts wel jaarlijks het gestelde aantal cosmetische behandelingen uit. Daarnaast wordt het volgen van nascholing en is het werken volgens gestelde protocollen verplicht voor een cosmetisch arts KNMG.

Cosmetisch arts KNMG reviews

Ik heb een hele goed ervaring gehad bij Van Lennep Kliniek. Alle medewerkers zijn heel aardig en stellen je op je gemak zodra je binnen komt. Ik werd behandeld door cosmetisch arts Sarah en alles is uitstekend verlopen. Ze neemt goed de tijd om alles uit te leggen en vragen te beantwoorden als je die hebt. Ze is heel nauwkeurig en weet waar ze het over hebt.... Toon meer »
Ik heb een hele goed ervaring gehad bij Van Lennep Kliniek. Alle medewerkers zijn heel aardig en stellen je op je gemak zodra je binnen komt. Ik werd behandeld door cosmetisch arts Sarah en alles is uitstekend verlopen. Ze neemt goed de tijd om alles uit te leggen en vragen te beantwoorden als je die hebt. Ze is heel nauwkeurig en weet waar ze het over hebt. Ik zou Van Lennep Kliniek zeker aanraden voor injectables maar ook zeker voor huidtherapie! Toon minder »
14 november 2022 15:03
Vandaag voor het eerst langs geweest in deze kliniek en ik kan niet anders zeggen dan dat ik een hele fijne ervaring heb gehad! Mooie, schone kliniek met een leuke, vriendelijke baliemedewerkster en een super leuke, vriendelijke cosmetisch arts! Dokter Bruin luisterde naar mijn wensen en gaf eerlijk advies. Ze was erg duidelijk en professioneel en ze heeft h... Toon meer »
Vandaag voor het eerst langs geweest in deze kliniek en ik kan niet anders zeggen dan dat ik een hele fijne ervaring heb gehad! Mooie, schone kliniek met een leuke, vriendelijke baliemedewerkster en een super leuke, vriendelijke cosmetisch arts! Dokter Bruin luisterde naar mijn wensen en gaf eerlijk advies. Ze was erg duidelijk en professioneel en ze heeft het heel erg mooi gedaan. Ik ben nu al super blij met mijn lippen en ik ga hier zeker vaker komen! Toon minder »
Sabrine Sla
JECT Clinics Den Haag
7 december 2022 15:03
Na lang zoeken en ervaringen bij verschillende cosmetisch artsen ben ik bij Gamze terecht gekomen. Naast een uitstekende arts is ze een fijn, warm, rustig persoon die heel goed luistert en nooit een behandeling opdringt. Het gaat haar echt om de mens, ze denkt mee, draagt oplossingen aan, maar raad ook behandelingen af ook al zou ze er mee kunnen verdienen.... Toon meer »
Na lang zoeken en ervaringen bij verschillende cosmetisch artsen ben ik bij Gamze terecht gekomen. Naast een uitstekende arts is ze een fijn, warm, rustig persoon die heel goed luistert en nooit een behandeling opdringt. Het gaat haar echt om de mens, ze denkt mee, draagt oplossingen aan, maar raad ook behandelingen af ook al zou ze er mee kunnen verdienen. De kliniek is prachtig verzorgd, de ontvangst altijd warm en hartelijk en het resultaat van haar behandelingen prachtig. Je voelt je direct mooier als je naar buiten loopt. En, niet onbelangrijk, de prijzen die zij hanteert zijn bijzonder redelijk. Ik kan haar van harte aanbevelen. Toon minder »
Sabrina Post
SkinSensible
2 februari 2023 09:09
injectables_arts

Andere medisch specialisten

Niet iedere arts die zich bezig houdt met injectables is lid van de beroepsvereniging NVCG. Waarom niet? Dat heeft te maken met ‘Specialisaties’. Dermatologen en Plastisch Chirurgen hebben al een ander medisch specialisme waarbij zij lid zijn van de beroepsvereniging, en sluiten zich om die reden niet aan bij de NVCG. Uiteraard kunnen ook zij zeer ervaren én zeer vaardig zijn met injectables, maar hebben dus altijd een andere titel dan Cosmetisch Arts KNMG. 

Andere titels

Vele titels gaan rond op internet. Er zijn echter beschermde titels en onbeschermde titels. Titels als Esthetisch Arts of Cosmetisch Chirurg zijn onbeschermd. Deze titels behoren niet tot een officiële medische specialisme. Dermatoloog en Plastisch Chirurg daarentegen zijn wel beschermd. Net zoals Cosmetisch Arts KNMG. Het is aan te raden om te kiezen voor een arts die zich presenteert met een officiële beschermde titel.

Bevoegd en bekwaam

Iedere arts is bevoegd om cosmetische injectables behandelingen uit te voeren. Maar uiteraard is niet iedere arts bekwaam in cosmetische behandelingen. Zonder enige ervaring mag niet worden geclaimd daar bekwaam in te zijn. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een arts die enige ervaring met injectables heeft. Klik hier voor uitleg om de beste injectables arts te selecteren.

--------------

“De meeste mensen hebben als wens een cosmetisch optimaal resultaat tegen zo weinig mogelijk risico. Een Cosmetisch Arts KNMG beschikt over adequate kennis en ervaring” -Injectablesbooking.nl

--------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Talentvolle cosmetische artsen

Zoals in iedere beroepsgroep zijn er talentvolle mensen en minder talentvolle mensen. Een goede cosmetische arts heeft een uitmuntende kennis van de anatomie, veel verstand van alle verschillende behandelingen (zodat de best passende behandeling kan worden geadviseerd) én een bijzonder gevoel voor esthetiek. Uiteindelijk ben je als cosmetisch arts een kunstenaar. Creëren, vormen, contouren, schaduwen, sculpten en spelen met kleuren en producten; daar is ervaring én bijzonder talent voor nodig. 

Hoe kies je de beste cosmetisch arts?

Wanneer je alle informatie over opleiding, titel, beroepsvereniging, steady CV, ervaring en professionele benadering afweegt, dan kun je een goede keuze maken voor een cosmetisch arts bij jou in de buurt. Wanneer je een vrijblijvend consult boekt bij je 2 favoriete artsen/klinieken, dan kun je vervolgens een keuze maken voor de arts/kliniek waarbij jij het beste gevoel hebt. Waarvan jij denkt; ‘Het is een professionele medische omgeving, er wordt goed naar me geluisterd, ik voel me goed op mijn gemak en heb veel vertrouwen in deze arts voor de door mij gewenste cosmetische behandeling’. 

Zoek, vergelijk en boek Injectables artsen bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

FAQ Cosmetisch arts

Waar moet een cosmetisch arts aan voldoen?

Een cosmetisch arts moet BIG geregistreerd zijn en aantoonbaar bekwaam zijn. Artsen die door de NVCG zijn gecertificeerd bewijzen bevoegd te zijn en voldoende ervaring te hebben. Ook bij erkende dermatologen (NVDV) en plastisch chirurgen (NVPC) die cosmetische behandelingen aanbieden kun je er van uitgaan dat ze bekwaam zijn.

Wat is een cosmetisch arts?

Een cosmetisch arts houdt zich bezig met cosmetische geneeskunde. Hij/zij heeft aangetoond bevoegd te zijn (door BIG-geregistreerd te zijn als arts) en bekwaam te zijn door voldoende ervaring en bij- en nascholing in cosmetische behandelingen te volgen.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt