Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

16 oktober 2021

Ben je op zoek naar een Cosmetisch Arts KNMG? Vind alle gecertificeerde artsen bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetisch Arts KNMG

Veel verschillende artsen voeren injectables behandelingen uit. Onder andere Huisartsen, Dermatologen, KNO-artsen, Plastisch Chirurgen, Flebologen, Esthetisch artsen, Cosmetisch Chirurgen, Tandartsen, Basis artsen, Cosmetisch artsen KNMG en nog vele andere artsen houden zich bezig met cosmetische injectables behandelingen. Hoe komt dat? Wat betekenen al die titels? En waar moet jij op letten als je een arts kiest voor een injectables behandeling? In deze blog leggen we uit waarom deze verschillend opgeleide artsen zich allemaal bezig houden met injectables en wanneer een arts zich Cosmetisch arts KNMG mag noemen.

Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

Een cosmetisch arts KNMG is een arts met een erkend profielspecialisme. Artsen met deze titel hebben de tweejarige opleiding gevolgd bij de SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde). Artsen met deze titel worden gevisiteerd door de beroepsvereniging, voldoen aan de norm van het jaarlijkse aantal te behandelen cliënten en werken volgens gestelde protocollen. 

Waar moet een Cosmetisch Arts KNMG aan voldoen?

Een Cosmetisch Arts KNMG is volgens de beroepsvereniging (NVCG) bekwaam in de uitvoering van cosmetische behandelingen.

Vind een Cosmetisch Arts KNMG bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een erkende cosmetisch arts KNMG? Voer je locatie in en vind alle artsen bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetisch arts KNMG

In de jaren ’70 werd botulinetoxine als medicijn ‘uitgevonden’. Sindsdien wordt dit medicijn veelvuldig toegepast, zowel met een medische als cosmetische doelstelling. Medisch bijvoorbeeld als behandelmethode tegen spasmes, maar ook nog tegen vele andere kwalen. Cosmetisch wordt botulinetoxine met name toegepast als rimpelbehandeling. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen behandelingen uitgevoerd en is er enorm veel wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit gedaan.

Sinds de jaren ’90 zitten de cosmetische behandelingen met injectables in de lift. Injectables is de verzamelnaam van onder andere botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. Sindsdien zijn er dus artsen die injectables behandelingen aanbieden en uitvoeren.

Begin deze eeuw werd de NVCG opgericht, als beroepsvereniging voor Cosmetisch artsen. De NVCG staat voor Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.De vereniging bestond uit artsen met passie voor de cosmetische geneeskunde, zij wilden graag professionaliseren. Sindsdien is de vereniging gegroeid tot ca. 200 leden. 

Momenteel is er een opleiding tot Cosmetisch Arts KNMG en is er een overgangsregeling voor ervaren cosmetisch artsen (die al vele jaren injectables behandelingen uitvoeren). Deze artsen worden gevisiteerd en moeten aan normen voldoen om zich Cosmetisch arts KNMG te noemen. 

De opleiding tot Cosmetisch Arts KNMG duurt enkele jaren en is een combinatie van theorie en praktijk. In deze tijd moeten er honderden dossiers worden opgebouwd en wordt de AIOS (arts in opleiding) gevisiteerd en geëxamineerd. De titel Cosmetisch Arts KNMG staat dus in ieder geval voor voldoende kennis over én veel ervaring in injectables behandelingen.

Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

Verschillende medische specialismen

In Nederland zijn er meer dan 30 verschillende medisch specialismen. Dat zijn specialisaties (vervolgopleidingen) na de studie geneeskunde. Voorbeelden daarvan zijn bekende specialismes als Orthopedie, Cardiologie, Neurologie en Plastische Chirurgie. Om medisch specialist te worden is er minimaal 12 jaar opleiding vereist (6 jaar geneeskunde en 6 jaar vervolgopleiding). 

Of je arts nu basisarts, huisarts of cardioloog is; waarschijnlijk voert hij/zij niet een groot aantal cosmetische behandelingen uit. Wanneer je kiest voor een erkende Cosmetisch Arts KNMG dan voert de arts wel jaarlijks het gestelde aantal cosmetische behandelingen uit. Daarnaast wordt het volgen van nascholing en is het werken volgens gestelde protocollen verplicht voor een cosmetisch arts KNMG.

Wat is een Cosmetisch Arts KNMG?

Cosmetisch arts KNMG reviews

5 jaar geleden kwam ik hier voor het eerst voor een botoxbehandeling tegen tandenknarsen. Farah heeft ervoor gezorgd dat deze klacht, waar ik jaren last van heb gehad, volledig is verdwenen! Ze is professioneel, realistisch en heeft de ‘less is more’ aanpak zodat je je natuurlijke uitstraling behoud. Ook durft ze ‘nee’ te zeggen, en dit is iets wat absoluut... Toon meer »
5 jaar geleden kwam ik hier voor het eerst voor een botoxbehandeling tegen tandenknarsen. Farah heeft ervoor gezorgd dat deze klacht, waar ik jaren last van heb gehad, volledig is verdwenen! Ze is professioneel, realistisch en heeft de ‘less is more’ aanpak zodat je je natuurlijke uitstraling behoud. Ook durft ze ‘nee’ te zeggen, en dit is iets wat absoluut noodzakelijk is wanneer je een cosmetisch arts bezoekt. Wanneer je de effecten van de behandelingen ziet is het namelijk erg verleidelijk om steeds meer te willen. Inmiddels heb ik verschillende botox/filler behandelingen bij haar gehad. En ik kan je vertellen dat ik in deze 5 jaar weinig zichtbaar verouderd ben in mijn gezicht. Ik ben supertevreden & vind haar gewoon een leuk mens! Toon minder »
Lianne Pietersma
PiuraLift
14 januari 2023 13:01
Had dokter Charlotte Franke als cosmetisch arts hier in de Jan van Goyen kliniek Amsterdam, waar ik altijd erg tevreden over was. Toen ik een nieuwe afspraak wilde maken begreep ik dat ze een eigen kliniek had en daar nu alle tijd voor nodig had. Jammer, maar gelukkig kon ik haar via google snel vinden, Daarom een review, ook met dank dus aan google, zo hand... Toon meer »
Had dokter Charlotte Franke als cosmetisch arts hier in de Jan van Goyen kliniek Amsterdam, waar ik altijd erg tevreden over was.
Toen ik een nieuwe afspraak wilde maken begreep ik dat ze een eigen kliniek had en daar nu alle tijd voor nodig had.
Jammer, maar gelukkig kon ik haar via google snel vinden, Daarom een review, ook met dank dus aan google, zo handig!

Mooie kliniek op een ook mooie plek. Het is een half uurtje rijden maar ben ik normaal ook kwijt in de stad.. gratis parkeren maakt het helemaal goed.
Ben weer net zoals hiervoor behandeld met fillers en botox op de door haar relaxte en zorgvuldige manier met uitstekend resultaat.
Bijzonder tevreden client weer, groetjes van Madelon. Toon minder »
9 november 2022 13:01
Altijd weer blij met het resultaat als ik bij Dr. Engelen ( cosmetisch arts en huisarts ) ben geweest . Zeer professioneel, nauwkeurig met oog voor detail , vriendelijk en neemt ruim de tijd voor uitleg en behandeling.
Praktijk gelegen in hartje Utrecht maakt het voor mij de ideale combi voor een dagje uit met “beauty” en cultuur.
Een aanrader!
5 december 2019 09:09

Andere medisch specialisten

Niet iedere arts die zich bezig houdt met injectables is lid van de beroepsvereniging NVCG. Waarom niet? Dat heeft te maken met ‘Specialisaties’. Dermatologen en Plastisch Chirurgen hebben al een ander medisch specialisme waarbij zij lid zijn van de beroepsvereniging, en sluiten zich om die reden niet aan bij de NVCG. Uiteraard kunnen ook zij zeer ervaren én zeer vaardig zijn met injectables, maar hebben dus altijd een andere titel dan Cosmetisch Arts KNMG. 

Andere titels

Vele titels gaan rond op internet. Er zijn echter beschermde titels en onbeschermde titels. Titels als Esthetisch Arts of Cosmetisch Chirurg zijn onbeschermd. Deze titels behoren niet tot een officiële medische specialisme. Dermatoloog en Plastisch Chirurg daarentegen zijn wel beschermd. Net zoals Cosmetisch Arts KNMG. Het is aan te raden om te kiezen voor een arts die zich presenteert met een officiële beschermde titel.

Bevoegd en bekwaam

Iedere arts is bevoegd om cosmetische injectables behandelingen uit te voeren. Maar uiteraard is niet iedere arts bekwaam in cosmetische behandelingen. Zonder enige ervaring mag niet worden geclaimd daar bekwaam in te zijn. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een arts die enige ervaring met injectables heeft. Klik hier voor uitleg om de beste injectables arts te selecteren.

--------------

“De meeste mensen hebben als wens een cosmetisch optimaal resultaat tegen zo weinig mogelijk risico. Een Cosmetisch Arts KNMG beschikt over adequate kennis en ervaring” -Injectablesbooking.nl

--------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Talentvolle cosmetische artsen

Zoals in iedere beroepsgroep zijn er talentvolle mensen en minder talentvolle mensen. Een goede cosmetische arts heeft een uitmuntende kennis van de anatomie, veel verstand van alle verschillende behandelingen (zodat de best passende behandeling kan worden geadviseerd) én een bijzonder gevoel voor esthetiek. Uiteindelijk ben je als cosmetisch arts een kunstenaar. Creëren, vormen, contouren, schaduwen, sculpten en spelen met kleuren en producten; daar is ervaring én bijzonder talent voor nodig. 

Hoe kies je de beste cosmetisch arts?

Wanneer je alle informatie over opleiding, titel, beroepsvereniging, steady CV, ervaring en professionele benadering afweegt, dan kun je een goede keuze maken voor een cosmetisch arts bij jou in de buurt. Wanneer je een vrijblijvend consult boekt bij je 2 favoriete artsen/klinieken, dan kun je vervolgens een keuze maken voor de arts/kliniek waarbij jij het beste gevoel hebt. Waarvan jij denkt; ‘Het is een professionele medische omgeving, er wordt goed naar me geluisterd, ik voel me goed op mijn gemak en heb veel vertrouwen in deze arts voor de door mij gewenste cosmetische behandeling’. 

Zoek, vergelijk en boek Injectables artsen bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

FAQ Cosmetisch arts

Waar moet een cosmetisch arts aan voldoen?

Een cosmetisch arts moet BIG geregistreerd zijn en aantoonbaar bekwaam zijn. Artsen die door de NVCG zijn gecertificeerd bewijzen bevoegd te zijn en voldoende ervaring te hebben. Ook bij erkende dermatologen (NVDV) en plastisch chirurgen (NVPC) die cosmetische behandelingen aanbieden kun je er van uitgaan dat ze bekwaam zijn.

Wat is een cosmetisch arts?

Een cosmetisch arts houdt zich bezig met cosmetische geneeskunde. Hij/zij heeft aangetoond bevoegd te zijn (door BIG-geregistreerd te zijn als arts) en bekwaam te zijn door voldoende ervaring en bij- en nascholing in cosmetische behandelingen te volgen.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt