Liquid facelift

28-01-2021

Ben je op zoek naar een arts of kliniek voor een liquid facelift? Vind een kliniek bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Liquid Facelift behandeling

Een liquid facelift wordt bij bijna iedere kliniek wel aangeboden. Maar wat is het eigenlijk? Een liquid facelift is een uitgebreide injectables behandeling. Tijdens deze behandeling worden strategische plekken in het gezicht behandeld. Door op de juiste plekken volume toe te voegen wordt de dunnere en gezakte huid 'gelift'. Daardoor ontstaat een jeugdiger aangezicht. Een liquid facelift wordt vooral toegepast bij mensen vanaf 40 jaar. Deze behandeling is een oplossing tegen veroudering van het hele gelaat. Door middel van injectables wordt het gezicht frisser en jonger gemaakt. Wil je weten hoe een liquid facelift precies werkt? En wat je kunt verwachten van een liquid facelift? In dit artikel lees je alle informatie over een whole face behandeling of filler facelift behandeling.

Liquid facelift

Informatie liquid facelift behandeling

 pijn 1-105
 behandeltijd30 - 60 min
 wanneer resultaatDirect, na twee weken is het resultaat voor 99% zichtbaar
 hersteltijdEnkele dagen zwelling, soms ook blauwe plekken
 nazorgPlan voor 48 uur na de behandeling geen zware inspanning of intensief sporten. Plan voor 48 uur geen saunabezoek, zonnebanken of een behandeling bij de schoonheidsspecialist.
 controleDe meeste klinieken bieden na 3-4 weken een controleafspraak.
 hoelang resultaat12 - 18 maanden
 gemiddelde prijs€ 1200 - 2000
 verdovingAfhankelijk van het behandelgebied kan er worden gekozen voor Emla-creme, fillers met lidocaine of een verdovende injectie.
 veiligheidKies voor een behandelaar met ervaring en een adequate opleiding

Wat is een liquid facelift?

Een liquid facelift is een full-face benadering door de cosmetisch arts. De arts analyseert de huidveroudering in jouw gezicht. Waar verliest je huid volume? Waar verliest je huid collageen of elastine? Hoe kunnen we de contour verbeteren zodat de vermoeide en verouderde uitstraling verdwijnt? Een liquid facelift begint altijd met een persoonlijk plan. De veroudering is bij iedereen anders. Van een liquid facelift heb je gemiddeld 12-18 maanden effect. 

Liquid facelift ervaringen

Lees reviews over liquid facelift behandelingen bij alle cosmetische klinieken in Nederland. Vergelijk de kwaliteit, ervaringen, techniek en tarieven per kliniek bij jou in de buurt. Voer je locatie in en lees alle reviews:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Liquid facelift kosten

De prijs van een liquid facelift is bij de meeste klinieken op aanvraag. De gemiddelde prijs ligt tussen de € 1200 en € 2000 per liquid facelift behandeling. De arts maakt altijd een behandelplan op maat. Over het algemeen geldt wel dat hoe jonger je bent, des te minder volume er gecompenseerd hoeft te worden. Een liquid facelift wordt dus ouder naarmate er sprake is van meer huidveroudering. Voor deze behandeling loont het de moeite om naar tenminste 2 klinieken voor een vrijblijvend consult te gaan. Het is raadzaam om te kiezen voor een arts met meerdere jaren ervaring en mooie reviews.

Liquid facelift kliniek

Vele cosmetische klinieken bieden de ‘filler facelift’ aan. Toch is het belangrijk om vooral te kiezen voor een goede cosmetisch arts. Cosmetisch arts KNMG is een beschermde titel voor cosmetisch artsen. Deze titel garantie voor adequate kennis van injectables en veel ervaring met injectables. Op Injectablesbooking.nl kun je de door jouw gewenste medisch specialist selecteren.

Klinieken die goed bekend staan om hun liquid facelift behandelingen zijn:
Elzen Kliniek
Van Lennep Kliniek
Skin+Surgery Clinics
Van Rosmalen Kliniek
ABC Clinic Breda
Joost Kroon Kliniek

-----------------------
Vind een kliniek voor een liquid facelift bij jou in de buurt

Liquid facelift Groningen

Liquid facelift Amsterdam

Liquid facelift Eindhoven

Liquid facelift Utrecht

Liquid facelift Den Haag
Liquid facelift Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Liquid facelift

Wie komt in aanmerking voor een liquid facelift?

Waar tegenwoordig enorm veel mensen tussen de 20 en 30 jaar zich bezighouden met injectables, is een liquid facelift, ook wel ‘filler facelift’ genoemd, bij uitstek een behandeling voor mensen bij wie er daadwerkelijk sprake is van veroudering.

Bij het ouder worden wordt de huid dunner, slapper en minder elastisch. Daarnaast verliest het bot in het gelaat volume. Dit heet botresorptie. Deze elementen van veroudering gaan vroeg of laat opvallen in het gezicht. Een ervaren cosmetisch arts neemt bij een liquid facelift consult uitgebreid de tijd voor een gezichtsanalyse. Daaruit ontstaat een behandelplan waarbij de in kaart gebrachte veroudering volledig wordt behandeld. 

Voor wie is de behandeling geschikt?

Een ervaren cosmetisch arts kijkt bij een liquid facelift consult naar het volledige gezicht, die moet fris en fruitig en in harmonie zijn. Daarnaast kijkt de arts natuurlijk naar elementen waar met name de veroudering zichtbaar is. Bij sommige mensen vallen de wallen onder de ogen als eerste op, bij andere de hangende mondhoeken (marionetlijnen) en bij een derde wordt de huid dun en slap zodat de jukbeender slinkt en de huid naar de kaaklijn toe slap wordt. En zo zijn er nog meer elementen die potentieel storend zijn. Iedereen is uniek, dus iedereen verouderd ook op een unieke manier.

Het is dus bij iedereen anders hoe een liquid facelift consult of behandeling er uit ziet.

Van een cosmetisch arts wordt verwacht dat hij/zij dokter is, maar ook een kunstenaar is. Waar is volume nodig? Hoe bereiken we bij deze cliënt huidverbetering? Wat zijn de gewenste verhoudingen? Het is sculpting op de millimeter.

Liquid facelift behandeling

Een whole face filler behandeling ziet er bij iedere cliënt anders uit. Vaak bestaat de behandeling uit diverse hyaluronzuur fillers. Er zijn diverse merken en varianten hyaluronzuur fillers. Je kunt je vast voorstellen dat een hyaluronzuur filler voor de traangoot (onder het oog, waar de huid dun is) anders is dan een hyaluronzuur filler voor de kaaklijn. Voor de kin en kaaklijn is een stevigere hyaluronzuur nodig, omdat de huid daar vaak een stuk steviger is.

De meeste A-merken hyaluronzuur fillers hebben alle gewenste hyaluronzuur varianten. Zo hebben Juvéderm, Restylane en Aliaxin voor iedere indicatie een ideale filler. Klik hier voor een compleet overzicht van A-merk hyaluronzuur fillers in Nederland.

Prijzen liquid facelift behandeling

De prijzen van liquid facelift behandelingen variëren flink bij de diverse klinieken in Nederland. Omdat iedereen uniek is, en iedereen op een andere fase in de veroudering zit, zijn deze tarieven echt appels met peren vergelijken. Voor deze behandeling geldt bovendien de wijsheid; Een ervaren en vaardige cosmetisch arts kan met 2 ML iets prachtigs bereiken. Terwijl een minder vaardige arts 4 ML volledig kan laten verdwijnen. Het is dus niet zinvol om alléén tarieven te vergelijken. Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek met een goede reputatie waar een ervaren cosmetisch arts werkzaam is. Tijdens een vrijblijvend liquid facelift consult krijg je dan ongetwijfeld een voorstel op maat. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

FAQ's Liquid facelift behandeling

Hoe lang blijft een liquid facelift?

Een liquid facelift geeft gemiddeld 12-18 maanden resultaat. Met Sculptra of Radiesse kan dat nog wat langer zijn. Het is belangrijk om te weten dat de veroudering door blijft gaan, maar dat je op een zeker moment voor een vervolgbehandeling kunt kiezen. Een vervolgbehandeling is vaak minder uitgebreid dan de eerste liquid facelift.

Wat kost een liquid facelift?

Gemiddeld kost een liquid facelift € 1200 - € 1800.

Hoe werkt een liquid facelift?

Tijdens een vrijblijvend consult bespreek je met de arts je wens en de mogelijkheden. Voor een liquid facelift benaderd de arts je volledige gezicht. Waardoor ontstaat het vermoeide of verouderde uiterlijk? Vervolgens wordt er een behandelplan + kostenindicatie met jou besproken. Wanneer je daarmee akkoord bent wordt de liquid facelift behandeling ingepland. Dit is een behandeling gebasseerd op fillers met als doel volumeherstel zodat de verouderde huid of vermoeide uiterlijk verleden tijd is.

Hoeveel ml bij een liquid facelift?

Wanneer je nog niet eerder met fillers bent behandeld en je hebt een leeftijd tussen de 35 en 45 jaar, dan wordt de liquid facelift vaak uitgevoerd met 3-6 ML filler. Wanneer je een leeftijd hebt tussen de 45 en 55 jaar, dan wordt de liquid facelift vaak uitgevoerd met 6-9 ML filler.

Welke filler voor liquid facelift?

De liquid facelift wordt vaak uitgevoerd met Restylane, Juvéderm of Belotero. Sommige artsen prefereren collageen versterkende fillers zoals Sculptra of Radiesse.