Wallen onder ogen verwijderen

14-09-2020

Zoek je een arts of kliniek die wallen onder ogen verwijdert? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Wat kun je doen tegen wallen onder ogen? Er zijn verschillende oorzaken van wallen onder ogen. Veel mensen storen zich aan wallen onder ogen. Wallen geven een vermoeid uiterlijk. Waar komen deze wallen of donkere kringen onder ogen vandaan en wat is er aan te doen? In deze blog krijg je alle informatie over mogelijke behandelingen tegen wallen onder ogen.

Wallen onder ogen verwijderen

Wat zijn wallen onder ogen?

Er zijn verschillende soorten wallen onder ogen. Het duidelijkste onderscheidt is de verdeling vetophoping, vochtophoping en donkere kringen. Nummer één, vetophoping, is erfelijk. Dit zijn wallen die zijn ontstaan door onderhuids vet. Daar is een operatieve ingreep, zoals een onderooglidcorrectie mogelijk een uitkomst. Een vochtophoping kan ontstaan door vermoeidheid, buikslapen, na een 'avondje doorzakken' of na een trauma (een botsing of een operatie). 

De derde vorm van wallen zijn donkere kringen onder ogen. Roken, stress, weinig slaap, slecht eten en ouder worden zijn allemaal oorzaken van donkere kringen onder ogen. Ook agressief make-up verwijderen en het seizoen (pollen seizoen, winter seizoen) kunnen zorgen voor donkere kringen.

Een vaak onderbelichte oorzaak van wallen onder ogen of donkere kringen is de schaduw werking. Als iemand holle ogen heeft (ogen die wat dieper liggen), dan is er vaak een andere hoek van de jukbeenderen naar de oogkas. Dan ontstaat er al direct een andere schaduwwerking. De oorzaak is dan dus gewoon de anatomie. 

 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wallen verwijderen

Wanneer je last hebt van vocht wallen (vocht onder je ogen), dan kun je verschillende dingen doen. Je kunt wat ijsklontjes in een doek of washand wikkelen en deze een paar minuten op je ogen leggen. Het vocht in de wallen onder ogen wordt door de kou sneller afgevoerd en trekken bloedvaten samen. Ook het wegmassseren van het vocht is een optie. Dit noemt men oedeemtherapie. Dit is een optie als de vochtwallen structureel zijn. Een huidtherapeute beheerst deze techniek, die kun je online vinden op Huidtherapie.nl. 

Wallen fillers

Wanneer er sprake is van donkere kringen of van schaduw werking, dan is een behandeling met fillers mogelijk een uitkomst. Fillers worden toegepast door een cosmetisch arts. Meestal worden hiervoor hyaluronzuur fillers toegepast. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Dit zijn fillers die ongeveer 6-12 maanden effectief zijn. Hyaluronzuur fillers worden ook toegepast om rimpels op te vullen, om volume te herstellen in een dunne huid en om lippen opvullen. Een cosmetisch arts verdeeld de filler subtiel zodat de klacht wallen onder ogen verdwijnen. Dit wordt soms ook wel vergeleken met traangoot fillers.

-----------------------
Vind een kliniek tegen wallen onder ogen bij jou in de buurt

Wallen onder ogen Groningen

Wallen onder ogen Amsterdam

Wallen onder ogen Eindhoven

Wallen onder ogen Utrecht

Wallen onder ogen Den Haag
Wallen onder ogen Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Behandelingen tegen wallen onder ogen

Als je donkere kringen hebt doordat je huid te dun is en daardoor doorschijnend, dan kun je de traangoot heel subtiel opvullen met fillers. De huidige fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur is een vochtbinder. Daardoor kan de huid heel soft en heel natuurlijk worden opgevuld zodat deze niet meer doorschijnend is. 

Wanneer je donkere wallen hebt doordat er altijd schaduwwerking is in je gezicht, dan kunnen fillers ervoor zorgen dat de gezichtscontour, de hoek van jukbeenderen/traangoot/oogkas, minimaal wordt verbeterd. Dit kan heel subtiel en biedt vrij snel succes.

Wallen onder ogen verwijderen

Wallen onder ogen voorkomen

Wil je na een behandeling wallen onder je ogen voorkomen, dan kun je daar alleen invloed op hebben met je leefstijl. Goed slapen, gezond eten en goed water drinken en niet roken. En als dat niet het gewenste effect heeft of lastig is, dan is één a twee keer per jaar een traangoot filler een goede optie om fris en fruitig te blijven!

Wallen wegwerken met fillers

Hyaluronzuur fillers bieden dus vaak een oplossing voor wallen onder ogen. Toch kan het zijn dat dit voor jou niet de juiste behandeling is. Hiervoor heb je echt een consult nodig met een ervaren cosmetisch arts. Zij/hij kan jou ook informeren over het merk hyaluronzuur en de kosten die aan de behandeling verbonden zijn.

Zoek je een behandeling tegen donkere kringen of donkere wallen onder je ogen? Voer je locatie in op Injectablesbooking.nl en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling