Wallen onder ogen verwijderen

01-05-2022

Zoek je een arts of kliniek die wallen onder ogen verwijdert? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Fillers wallen

Een filler behandeling is een optie om wallen onder ogen te behandelen. Veel mensen storen zich aan wallen onder ogen. Wallen geven een vermoeid uiterlijk. Waar komen deze wallen of donkere kringen onder ogen vandaan en wat is er aan te doen? In deze blog krijg je alle informatie over mogelijke behandelingen tegen wallen onder ogen.

Wallen onder ogen verwijderen

Wat zijn wallen onder ogen?

Er zijn verschillende soorten wallen onder ogen. Sommige mensen hebben last van vetophoping, andere van vochtophoping en bij weer anderen is er sprake van schaduwwerking door omliggende oogkas. Nummer één, vetophoping, is erfelijk. Dit zijn wallen die zijn ontstaan door een ophoping van onderhuids vet. Daartegen is een operatieve ingreep zoals een onderooglidcorrectie mogelijk een uitkomst. Een vochtophoping kan ontstaan door vermoeidheid, buikslapen, na een 'avondje doorzakken' of na een trauma (een botsing of een operatie). 

De derde vorm van wallen zijn donkere kringen onder ogen. Roken, stress, weinig slaap, slecht eten en ouder worden zijn allemaal oorzaken van donkere kringen onder ogen. Ook agressief make-up verwijderen en het seizoen (pollen seizoen, winter seizoen) kunnen zorgen voor donkere kringen.

Een vaak onderbelichte oorzaak van wallen onder ogen of donkere kringen is de schaduw werking. Als iemand holle ogen heeft (ogen die wat dieper liggen), dan is er vaak een andere hoek van de jukbeenderen naar de oogkas. Dan ontstaat er al direct een andere schaduwwerking. De oorzaak is dan dus gewoon de anatomie. 

Fillers onder ogen

Met fillers kunnen donkere kringen worden opgevuld. De filler is gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. De filler zorgt ervoor dat de huid wordt opgevuld zodat je de donkere kring niet meer ziet. De donkere kring wordt namelijk veroorzaakt doordat de huid dun is, je ziet dan het bloed door de huid heen. 

Fillers wallen voor en na

Hierbij een voor en na foto van fillers onder de ogen. Deze foto dient ter inspiratie. Het model op de foto lijkt vaak niet op jou. Maak een vrijblijvende afspraak met een professionele cosmetisch arts voor deskundig advies over jouw situatie.

Wallen onder ogen verwijderen

Wat te doen tegen wallen

Wallen kunnen worden verwijderd door een cosmetisch arts. Zij bekijken tijdens een persoonlijk consult wat er te doen is tegen wallen. Soms biedt een laserbehandeling uitkomst, een andere keer een onderooglidcorrectie, weer een andere keer kan het probleem worden opgelost met fillers. 

Wallen fillers

Wanneer er sprake is van donkere kringen of van schaduw werking, dan is een behandeling met fillers mogelijk een uitkomst. Fillers worden toegepast door een cosmetisch arts. Meestal worden hiervoor hyaluronzuur fillers toegepast. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Dit zijn fillers die ongeveer 6-12 maanden effectief zijn. Hyaluronzuur fillers worden ook toegepast om rimpels op te vullen, om volume te herstellen in een dunne huid en om lippen opvullen. Een cosmetisch arts verdeeld de filler subtiel zodat de klacht wallen onder ogen verdwijnen.  Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Fillers onder ogen ervaringen

Fillers onder ogen is een populaire behandeling. Het is waardevol om ervaringen te lezen van andere consumenten. Op deze website staan reviews van alle klinieken in Nederland. Voer je locatie in en lees ervaringen met fillers van klinieken bij jou in de buurt.

Wallen verwijderen

Wallen kun je laten opvullen met fillers. Dit wordt gedaan met traangoot fillers. Wallen zijn vervolgens niet meer zichtbaar. Tijdens een vrijblijvend consult bekijkt een cosmetisch arts of je in aanmerking komt voor een behandeling om je wallen te verwijderen. 

Wanneer je last hebt van vocht wallen (vocht onder je ogen), dan kun je verschillende dingen doen. Je kunt wat ijsklontjes in een doek of washand wikkelen en deze een paar minuten op je ogen leggen. Het vocht in de wallen onder ogen wordt door de kou sneller afgevoerd en trekken bloedvaten samen. Ook het wegmassseren van het vocht is een optie. Dit noemt men oedeemtherapie. Dit is een optie als de vochtwallen structureel zijn. Een huidtherapeute beheerst deze techniek, die kun je online vinden op Huidtherapie.nl. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

-----------------------
Vind een kliniek tegen wallen onder ogen bij jou in de buurt

Wallen onder ogen Groningen

Wallen onder ogen Amsterdam

Wallen onder ogen Eindhoven

Wallen onder ogen Utrecht

Wallen onder ogen Den Haag
Wallen onder ogen Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Behandelingen tegen wallen onder ogen

Als je donkere kringen hebt doordat je huid te dun is en daardoor doorschijnend, dan kun je de traangoot heel subtiel opvullen met fillers. De huidige fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur is een vochtbinder. Daardoor kan de huid heel soft en heel natuurlijk worden opgevuld zodat deze niet meer doorschijnend is. 

Wanneer je donkere wallen hebt doordat er altijd schaduwwerking is in je gezicht, dan kunnen fillers ervoor zorgen dat de gezichtscontour, de hoek van jukbeenderen/traangoot/oogkas, minimaal wordt verbeterd. Dit kan heel subtiel en biedt vrij snel succes.

Wallen onder ogen verwijderen

Wallen onder ogen voorkomen

Wil je na een behandeling wallen onder je ogen voorkomen, dan kun je daar alleen invloed op hebben met je leefstijl. Goed slapen, gezond eten en goed water drinken en niet roken. En als dat niet het gewenste effect heeft of lastig is, dan is één a twee keer per jaar een traangoot filler een goede optie om fris en fruitig te blijven!

Wallen wegwerken met fillers

Hyaluronzuur fillers bieden dus vaak een oplossing voor wallen onder ogen. Toch kan het zijn dat dit voor jou niet de juiste behandeling is. Hiervoor heb je echt een consult nodig met een ervaren cosmetisch arts. Zij/hij kan jou ook informeren over het merk hyaluronzuur en de kosten die aan de behandeling verbonden zijn.

Zoek je een behandeling tegen donkere kringen of donkere wallen onder je ogen? Voer je locatie in op Injectablesbooking.nl en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Veelgestelde vragen wallen fillers

Wat kosten wallen fillers?

De gemiddelde prijs voor een filler tegen wallen is in Nederland tussen de € 350 en € 500. Het is raadzaam om te kiezen voor een BIG geregistreerde arts. Kies een kliniek bij jou in de buurt.

Wat kosten fillers onder de ogen?

De gemiddelde prijs voor fillers onder de ogen is in Nederland tussen de € 350 en € 500. Het is raadzaam om te kiezen voor een BIG geregistreerde arts. Kies een kliniek bij jou in de buurt.

Hoelang blijven fillers onder ogen?

Het resultaat houdt gemiddeld 9-12 maanden aan. In sommige gevallen kan het zelfs 18-20 maanden resultaat geven. Dit is onder meer afhankelijk van het merk filler. Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek waar ze werken met A-merk fillers.