Wallen onder ogen filler behandeling

Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin
 1. 1 Cosmetische behandeling met fillers
 2. 2 Vermoeide blik verleden tijd
 3. 3 Ca. 9 maanden effectief
 4. 4 Hallo fitte blik

Heb je wallen onder je ogen en wil je weten wat je eraan kan doen? Veel mensen storen zich aan hun wallen. Je ziet er moe uit, terwijl je dat niet bent. Wallen onder je ogen verdwijnen na een behandeling met fillers, botox of soms met een laserbehandeling. Benieuwd naar wat de beste behandeling is voor het weghalen van wallen? Wij zetten ze alle behandelingen op een rijtje. Daarnaast kan je direct alle klinieken bij jou in de buurt vergelijken.

Prijs
vanaf € 290
Behandeltijd
30 minuten
Hoelang effect?
9-12 maanden
Pijnscore 1-10
2
wallen_verwijderen

Wat zijn wallen en hoe ontstaan ze? 

Wallen onder de ogen zijn een veel voorkomend probleem. De reden hiervoor is natuurlijk duidelijk: je ziet er moe uit. 2 soorten wallen worden vaak door elkaar gehaald. Donkere kringen worden wallen genoemd en vocht/vet verdikking (zwelling) in de onderste oogleden worden ook 'wallen' genoemd. Vochtophopingen zijn voornamelijk 's ochtends te zien. Hoe ontstaan ze eigenlijk? 
 

In de meeste gevallen ontstaan wallen door de volgende redenen: 

 1. Vermoeidheid en/of stress
 2. Alcohol en/of roken
 3. Dehydratie, ofwel: je drinkt te weinig water
 4. Ouderdom
 5. Genetisch bepaald of een allergie

 

Wat kan je doen tegen wallen? 

Je kunt meerdere dingen doen om wallen te voorkomen of behandelen. Ten eerste zijn er cosmetische producten te verkrijgen die helpen bij het verminderen van wallen onder de ogen. Dit soort producten zijn vaak crèmes met cafeïne of vitamine K .Deze ingrediënten stimuleren de bloedcirculatie rondom de ogen en verminderen de vochtophoping. Helaas zijn deze crèmes niet altijd even effectief. 

U kunt ook een van de volgende dingen proberen om uw wallen te verminderen: 

 • De huid onder uw ogen koelen met een vochtig washandje
 • Drink minimaal anderhalve liter water per dag
 • Masseer het ooggebied (lichtjes) met uw wijs- en middelvinger
 • Hydrateer de huid door een schijfje komkommer op uw ogen te leggen
  Soms wordt aambeienzalf genoemd als remedie tegen wallen. Helaas heeft de zalf geen effect. Daarnaast loopt u het risico dat de huid geïrriteerd wordt.
wallen_behandeling

Wallen verwijderen door middel van een behandeling

Je kunt wallen laten weghalen door een cosmetische behandeling. Soms is een onderooglidcorrectie de oplossing, soms een filler- of botoxbehandeling en soms een laserbehandeling. Dit zijn de verschillen: 

Filler behandeling

U kunt kiezen voor een filler behandeling om uw wallen te laten verminderen. Een populaire filler behandeling is de traangoot filler. De filler is gemaakt van het lichaamseigen stof: hyaluronzuur. Het vult de huid onder het oog op waardoor je de wallen minder goed ziet. De filler behandeling duurt meestal een half uur. Het gebied rond de ogen wordt lokaal verdooft om eventuele pijn of ongemak te minimaliseren. Vervolgens wordt een klein beetje hyaluronzuur filler geïnjecteerd totdat het gewenste resultaat bereikt is. Na de behandeling zie je er weer fris en stralend uit, omdat de wallen vrijwel direct verdwenen zijn. Daarnaast zijn traangootfillers ook voor mannen! Het is verstandig om dit te laten uitgevoerd door een erkende cosmetische arts. Net zoals alle andere benoemde behandelingen. Lees meer over de prijzen van een traangoot filler.

Botox behandeling

Botox wordt vaak geassocieerd met het behandelen van rimpels. Maar het kan ook effectief zijn in het verminderen van wallen. Door kleine hoeveelheden botox te injecteren in de spieren rondom de ogen, kunnen deze spieren ontspannen en de huid strakker worden getrokken, waardoor de wallen minder zichtbaar worden. Het resultaat van botox is pas volledig zichtbaar na één tot twee weken. Het resultaat is gelukkig langduring en kan tot zes maanden aanhouden voordat een nieuwe behandeling nodig is. Lees meer over de prijzen van een botoxbehandeling

Laserbehandeling

Laserbehandeling is een methode om de huid onder de ogen te verjongen en wallen te laten verminderen. De behandeling maakt gebruik van speciale lasers die gericht zijn op de vochtophoping onder het oog. Dit zorgt ervoor dat het wordt afgebroken en vervolgens door het lichaam wordt afgevoerd. De behandeling duurt meestal niet langer dan 30 minuten en kan worden uitgevoerd cosmetische kliniek. Na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid en zwelling, maar dit verdwijnt snel.

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie wordt het overtollig vet en huid onder de ogen verwijderd. De ingreep wordt vaak uitgevoerd door plastisch chirurgen of cosmetische artsen. Het resultaat is over het algemeen blijvend, al kan het natuurlijke verouderingsproces wel invloed hebben op het uiterlijk van de ogen. Ze worden in sommige gevallen ook worden vergoed door de zorgverzekering.

Vergelijk direct alle artsen en klinieken en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.  

Wallen verwijderen voor en na

Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Stephanie's Salon (voor)
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Stephanie's Salon (na)
Deze foto's zijn van Stephanie's Salon
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van ANC Clinics (voor)
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van ANC Clinics (na)
Deze foto's zijn van ANC Clinics
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek (voor)
Traangoot / wallen onder ogen voor en na foto's van Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek (na)

Nadelen en risico’s van een wallen onder de ogen verwijderen behandeling

Als je de wallen onder je ogen laat verwijderen door een kundig arts dan is de kans op risico’s klein. Maar een ingreep blijft een ingreep. Zo kunnen er blauwe plekken ontstaan, omdat het gebied onder de ogen relatief gevoelig is voor het ontstaan van blauwe plekken. Gelukkig zijn deze blauwe plekken, als ze al optreden, slechts tijdelijk. Een nadeel van de behandeling van hyaluronzuurfillers is dat de werking tijdelijk is. Wil je een blijvend resultaat? Dan moet je een behandeling blijven herhalen voor een definitief effect.

Voor en na een filler behandeling voor uw wallen

Wat is het resultaat van een behandeling met fillers onder je ogen? Voor de behandeling zijn soms diepe wallen zichtbaar. Of zijn de kringen donker onder de ogen. Na een behandeling met fillers maak je geen vermoeide indruk meer. Het resultaat is goed zichtbaar op de foto’s. De wallen onder de ogen zijn zo goed als verdwenen en dit mooie effect blijft zeker 9-12 maanden. Bekijk de voor en na foto van het behandelen van de wallen:

wallen-onder-ogen-voor-en-na-foto

Hoeveel kost een behandeling om de wallen onder je ogen te verminderen in 2024

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen die je kunt verwachten per behandeling. De kosten per behandeling verschillen per kliniek.

Wallen opvullen prijzen 2024

 

 

 

Merk

Eenheid                          

Gemiddelde prijs

Laagste prijs

Hyaluronzuur filler

Per behandeling

€ 394

€ 349

Belotero filler

Per behandeling

€ 398

€ 349

Aliaxin GP filler

Per behandeling

€ 374

€ 365

Teosyal Redensity 2

Per behandeling

€ 473

€ 425

Restylane

Per behandeling

€ 471

€ 425

Juvéderm

Per behandeling

€ 485

€ 465

Stylage

Per behandeling

€ 3.989

€ 360

Wallen opvullen korting of actie

Bekijk alle actuele deals en aanbiedingen voor traangoot behandelingen: Klik hier.

Ervaringen

Het wordt steeds meer populair om wallen onder de ogen te laten behandelen. Voordat je een kliniek kiest is het fijn om de ervaringen van andere consumenten te lezen. Hoe hebben zij de behandeling ervaren en zijn ze tevreden over het resultaat? Zijn de wallen weg? 
 

Lees hieronder de ervaringen en vind een kliniek bij jou in de buurt! Op zoek naar ervaringen met fillers? Lees dan een recente ervaring met een traangoot filler behandeling.

Wallen onder ogen verwijderen reviews

Ik ben onlangs behandeld door Cleo aan mijn wallen. Het resultaat is perfect. Mijn wallen zijn helemaal weg😃 Deze kliniek is een absolute aanrader!
Marc Evenhuis
Edwards Aesthetics
8 februari 2022 04:04
Ik heb al jaren last van wallen/blauwe kringen onder mijn ogen ongeacht het aantal slaapuren. Ik ben naar Paulien toegegaan voor advies en zij heeft mij ontzettend goed geholpen! Ze geeft advies op maat en is eerlijk over de verwachtingen. Ik ben super blij met het resultaat, na enkele weken is het alleen nog maar beter geworden! Ik kan 's ochtends eindelijk... Toon meer »
Ik heb al jaren last van wallen/blauwe kringen onder mijn ogen ongeacht het aantal slaapuren. Ik ben naar Paulien toegegaan voor advies en zij heeft mij ontzettend goed geholpen! Ze geeft advies op maat en is eerlijk over de verwachtingen. Ik ben super blij met het resultaat, na enkele weken is het alleen nog maar beter geworden! Ik kan 's ochtends eindelijk weer met een goed gevoel naar mezelf in de spiegel kijken! Toon minder »
2 januari 2024 09:09
Zeer tevreden met het resultaat van het verwijderen huidoverschot (wallen) Lieve arts die goede uitleg geeft. Zeker een aanrader.
17 oktober 2023 15:03

 

Beste kliniek en arts voor een filler onder de ogen behandeling 

De beste klinieken en artsen vergelijk je via ons platform. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts voor deskundig advies. Vraag naar alle behandelmogelijkheden (ooglidcorrectie, fillers, botox, laserbehandeling, peeling, lymfedrainage) en ga vervolgens naar huis zonder een keuze te maken. Denk er thuis goed over na en maak vervolgens een weloverwogen beslissing.

Kies niet alleen voor een kliniek bij jou in de buurt, maar kijk ook naar de ervaring en specialisatie van de arts die jouw wallen weg gaat halen. Reviews van anderen geven ook een goed beeld. Boek een eerste consult en bespreek met de arts jouw wensen. .

Stappenplan voor aanvraag behandeling wallen onder de ogen verwijderen

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult? Worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 3. 3 Behandeling
 4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Vergelijk artsen en klinieken

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen wallen fillers

1. Wat kost het om de wallen onder je ogen te verwijderen?

De prijs ligt aan de behandeling, arts en/of kliniek. De gemiddelde prijzen die je kan verwachten zijn:

 • Fillers: €350-€500
 • Botox: €120-€160
 • Laserbehandeling: €300-€500
 • Onderooglidcorrectie: €1300-€1500

2. Hoelang blijven fillers onder ogen zitten?

Het resultaat van de filler behandeling houdt gemiddeld 9-12 maanden aan. In sommige gevallen kan het zelfs 18-20 maanden een mooi resultaat geven. Dit is onder meer afhankelijk van het merk filler wat de arts heeft gebruikt. Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek waar ze werken met A-merk fillers.

3. Hoe krijg ik de wallen onder de ogen weg?

Wallen en donkere kringen worden vaak door elkaar gehaald. Wanneer je last hebt van wallen als in donkere kringen, dan kan een traangoot filler behandeling een oplossing zijn. Vraag een ervaren arts om advies. Kies een kliniek bij jou in de buurt via Injectablesbooking. Wallen door vetophoping of vochtophoping moeten op een andere manier dan met fillers worden aangepakt. Denk dan aan een laserbehandeling of een onderooglidcorrectie. Er is dus niet één manier voor het verwijderen van alle soorten wallen onder de ogen.

4. Hoe voorkom ik wallen onder mijn ogen?

Wallen voorkomen kun je doen door goed en voldoende te slapen, gezond te eten, niet te roken en veel water te drinken. Maar dit is geen garantie voor het voorkomen van wallen. Soms is een filler behandeling nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Na het zetten van de fillers, zijn de donkere kringen onder de ogen verdwenen. En zie je er niet meer vermoeid of getekend uit. Eén à twee keer per jaar een traangoot filler behandeling is een goede optie om blijvend fris en fruitig te blijven!

5. Hoe ontstaan wallen onder de ogen?

Wallen kunnen ontstaan door meerdere redenen. De meestvoorkomende redenen zijn: vermoeidheid en/of stress, alcohol en/of roken, dehydratie, ouderdom, genetische aanleg, of door een allergie.

6. Wat zijn de verschillende behandelingen tegen wallen onder de ogen?

Je kan wallen onder je ogen op meerdere manieren behandelen. Traangoot fillers werken het beste om de donkere kringen te verminderen, die wallen kunnen veroorzaken. Een onderooglidcorrectie haalt het overtollige huid onder je ogen weg, waardoor je wallen verdwijnen. Botox helpt om de rimpels onder je ogen te verminderen. Daarnaast kan je voor een laserbehandeling kiezen om de vochtophopingen onder je oog te laten verdwijnen.

7. Wat werkt het beste tegen wallen?

Wallen kunnen worden verwijderd met een onder ooglidcorrectie, fillerbehandeling of lasertherapie. Wanneer je geen huidoverschot of oedeemvorming (vocht) onder je ogen hebt dan is een filler behandeling een goede optie. Bezoek een erkende arts voor persoonlijk advies. Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.

8. Hoe snel resultaat van wallen onder ogen verwijderen?

De filler behandeling geeft direct resultaat. Omdat er meestal iets van zwelling ontstaat en soms een blauwe plek, adviseren de meeste dokters dat het resultaat na 10-14 dagen optimaal is.

Boek je injectables behandeling in Rotterdam

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Natural Beauty Kliniek
Natural Beauty Kliniek
Rotterdam, Bierstraat 6
<1 km
Botox zone v.a.
€ 180,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek
Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek
Bergschenhoek, Leeuwenhoekweg 4
7 km
Botox zone v.a.
€ 165,00
Filler per ml v.a.
€ 350,00
Profiel bekijken
Innerlijk welzijn en uiterlijke schoonheid gaan hand in hand
profhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 19x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Aēstec Cosmetische Kliniek Rotterdam
Aēstec Cosmetische Kliniek Rotterdam
Rotterdam, Karel Doormanstraat 326
1 km
Botox zone v.a.
€ 195,00
Filler per ml v.a.
€ 495,00
Profiel bekijken
Mooi & natuurlijk ouder worden
Belotero logoprofhilo-logo
Onlangs 6x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Rotterdam-Noord
City Clinics Rotterdam-Noord
Rotterdam, Straatweg 225
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 20x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Rotterdam-Zuid
City Clinics Rotterdam-Zuid
Rotterdam, Maasstadweg 108
5 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 248,97
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 19x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
De Gezichtskliniek - Rotterdam
De Gezichtskliniek - Rotterdam
Rotterdam, Boompjes 543
<1 km
Botox zone v.a.
€ 75,00
Filler per ml v.a.
€ 179,00
Profiel bekijken
5* Rated boutique cosmetische klinieken
profhilo-logostylage logo
Onlangs 53x geboekt
FB Clinic
FB Clinic
Rotterdam, Wijnhaven 44
<1 km
Botox zone v.a.
€ 90,00
Filler per ml v.a.
€ 360,00
Profiel bekijken
Van Rosmalen Kliniek Rotterdam
Van Rosmalen Kliniek Rotterdam
Rotterdam, Wijnhaven 10A
<1 km
Botox zone v.a.
€ 225,00
Filler per ml v.a.
€ 495,00
Profiel bekijken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt