Rimpels onder ogen verwijderen

07-02-2021

Ben je op zoek naar een kliniek om rimpels onder je ogen te verwijderen? Voer je locatie in en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt. Maak direct een afspraak.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels onder ogen

Veel mensen storen zich aan huidveroudering. Zij storen zich aan rimpels, aan een slappe huid en aan ongewenste oneffenheden. Huidveroudering toont zich als eerste rond de ogen. Rimpels onder ogen, fronsrimpels en kraaienpootjes zijn vaak als eerste zichtbaar. Waar kraaienpootjes soms als ‘vrolijk’ worden gezien, zijn de rimpels onder ogen meestal storend. Rimpels onder ogen verwijderen is dan ook één van de populairste behandelingen bij cosmetische klinieken.

Rimpels onder ogen verwijderen

Fillers onder ogen

Rimpels onder ogen worden vaak behandeld met fillers. Dit zijn hyaluronzuur fillers, die door een arts subtiel in de huid verdeeld worden. Daardoor krijgt de huid onder de ogen iets meer volume en wordt het weer wat steviger. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. De filler is ongeveer 9 maanden effectief. Daarna is hij door het lichaam opgenomen. 

Rimpels onder ogen verwijderen

Rimpels onder ogen kunnen worden verwijderd met een laserbehandeling of met een fillerbehandeling. Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek waar huidtherapie (voor de laserbehandeling) en cosmetisch arts (voor de filler) samenwerken. Dan kunnen ze jou het beste advies geven.

Lijntjes onder ogen oorzaak

Rimpels zijn het eerst zichtbaar waar de huid het dunst is. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen en elastine af. Vanaf dat moment wordt de huid minder stevig, dunner en verliest het aan elasticiteit. Omdat de huid onder ogen het dunst is, toont huidveroudering zich daar het snelst. Dit veroorzaakt lijntjes onder ogen. Deze lijntjes zijn vaak goed te behandelen met een traangoot filler.

Behandeling van lijnen onder ogen

Om rimpels onder ogen te verwijderen kunnen verschillende behandelingen worden uitgevoerd. Het doel van deze behandelingen is de huid steviger te maken en/of meer volume te geven. Dit kan worden bereikt met laserbehandelingen of met fillers. Laserbehandelingen richten zich op een bepaalde chromofoor in de huid. Door deze chromofoor (bijvoorbeeld de fibroblasten) te triggeren wordt collageen aanmaak gestimuleerd. Andere laserbehandelingen kunnen ook zorgen voor huidvernieuwing. 

Rimpels onder ogen verwijderen kan ook met fillers. Er bestaan hyaluronzuur fillers en fillers die de collageen aanmaak stimuleren. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook al in de huid voorkomt. Door deze gelijkmatig in de huid te verdelen worden lijntjes onder ogen verwijderd. Fillers die collageen aanmaken kunnen niet in de dunne huid onder ogen worden toegepast. Daar is de huid te dun voor, dit kan voor problemen zorgen.

Rimpels onder ogen verwijderen

Rimpels onder ogen verwijderen kosten

In Nederland zijn er meer dan 600 locaties waar je terecht kunt voor injectables. Injectables is de verzamelnaam voor botulinetoxine en filler behandelingen. Deze rimpelbehandelingen worden vaak toegepast bij cosmetische klinieken. De prijzen van cosmetische behandelingen variëren enorm bij de diverse klinieken. De tarieven zijn vaak gebaseerd op de vaardigheid van de arts, de locatie en reputatie van de kliniek en het merk injectable dat wordt toegepast. Over het algemeen is het raadzaam om voor een vrijblijvend consult naar een adequaat opgeleide arts met de nodige ervaring te gaan. Uitsluitend tarieven vergelijken wordt niet aanbevolen. Een getalenteerde cosmetisch arts kan met 1 a 2 ML filler een fantastisch resultaat behalen, terwijl een minder vaardige arts 4 ML filler zou kunnen laten verdwijnen zonder enig resultaat. Kies daarom voor een vrijblijvend consult bij een ervaren cosmetisch arts. Vervolgens kun je beslissen of je het een prettige arts vindt.

-----------------------
Vind een kliniek bij jou in de buurt

Rimpels onder ogen verwijderen Amsterdam

Rimpels onder ogen verwijderen Den Haag

Rimpels onder ogen verwijderen Eindhoven

Rimpels onder ogen verwijderen Utrecht

Rimpels onder ogen verwijderen Rotterdam
Rimpels onder ogen verwijderen Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Lijntjes onder ogen fillers kliniek

Vergelijk alle artsen en klinieken die rimpels onder ogen verwijderen bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen rimpels onder ogen

Wat te doen tegen rimpels onder ogen?

Een laserbehandeling of een fillerbehandeling zijn de meest toegepaste effectieve behandelingen. Door een laserbehandeling wordt de huid verstrakt. Met een filler behandeling wordt de huid opgevuld. 

Hoe ontstaan rimpels onder ogen?

Rimpels onder ogen ontstaan door huidveroudering. Het proces van huidveroudering wordt versneld door de zonneschade, slechte voeding, te weinig water drinken en slaaptekort.

Kun je Botox onder je ogen doen?

Nee, helaas kun je geen Botox onder je ogen doen. Rimpels onder de ogen worden meestal behandeld met een ablatieve laserbehandeling of een fillerbehandeling

Heoveel kost Botox onder ogen?

Met botox kunnen helaas rimpels onder de ogen niet worden behandeld. Met Botox worden fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels behandeld. Rimpels onder de ogen kunnen worden behandeld met fillers. Een filler behandeling is beschikbaar vanaf ca. € 250. Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl.

Wat te doen aan slappe huid onder de ogen?

Met een filler behandeling kan er volume in de huid worden gebracht. Daardoor is de verslapping minder zichtbaar. Wanneer er sprake is van ernstige verslapping dan kan een onder ooglidcorrectie een uitkomst zijn.