Wat is een draadlift?

5 januari 2021

Ben je op zoek naar een kliniek voor een PDO draadlift? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Een draadlift is een niet chirurgische behandeling, waarbij hangende en verslapte huid in het gelaat, hals en decolletté kan worden gelift met oplosbare draden. Veel mensen overwegen een draadlift wanneer ze twijfelen over chirurgie, of dat nog een stap te ver vinden. Een draadlift blijft tot 18-24 maanden effectief. In dit artikel lees je alles wat je moeten weten over de voor- en nadelen van een draadlift.

Wat is een draadlift?

Waar zijn de PDO draden van gemaakt?

PDO draadlift draden zijn gemaakt van van polydioxanon. Polidioxanon is al in 1977 door Ethicon gepatenteerd als materiaal voor hechtdraden. Ethicon gebruikt dit materiaal nog steeds in haar hechtdraden en Ethicon is wereldmarktleider op dat gebied. 

Hoe gaat een PDO Draadlift in zijn werk?

Het te behandelen gebied wordt verdoofd met een verdovende (Emla) créme of met een kleine verdovende injectie, bijvoorbeeld met lidocaïne. De arts maakt vervolgens een klein gaatje in de huid en brengt daardoor de draden langs het te liften gebied in de huid. Het draad hecht zich op de gewenste plek vast aan het onderhuidse weefsel. Vervolgens wordt de huid in de gewenste richting gelift. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe lang is een draadlift effectief? 

De PDO (polydioxanon) lost na 6 tot 8 maanden op. Het resultaat van de lift houdt vaak wel 18-24 maanden aan. Dat komt doordat de collageen productie rondom het draad wordt gestimuleerd. Dit collageen zorgt voor natuurlijke stevigheid en zorgt ervoor dat het effect langer blijft. 

Welke merken draadlift zijn er?

De draadlifts hebben diverse namen in de markt. Ze worden Happy lift genoemd, thread lift, first draadlift, Anker draadlift, Tornado lift, barb draadlift en screw draadlift. De meest gebruikte merken zijn de Croma draadlift en de Venus draadlift. Zij hebben diverse varianten draden. Variërend in lengte, sterkte en capaciteiten. De arts zal adviseren welk merk voor u het meest geschikt is.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Draadlift in Amsterdam

Draadlift in Groningen

Draadlift in Utrecht

Draadlift in Maastricht

Draadlift in Eindhoven

Draadlift in Den Haag
Draadlift in Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Nadelen van een draadlift

Een draadlift is delicaat werk. Het is aanbevelenswaard om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Er moet veel verstand zijn van de anatomie, de arts moet vaardig zijn met de PDO draden én oog hebben voor esthetiek. Dit is dus niet echt een nadeel, maar het is wel raadzaam om de beschikbare artsen en klinieken goed te vergelijken op ervaring en kwaliteit. Wanneer je kiest voor een cosmetisch arts KNMG of voor een plastisch chirurg is in ieder geval een garantie voor voldoende kennis. Beide zijn beschermde titels. 

Afspraak maken voor een PDO draadlift

In Nederland zijn er meer dan 50 klinieken waar je terecht kunt voor een draadlift. Meestal zijn dit cosmetische klinieken waar ook injectables behandelingen worden uitgevoerd. De kosten per draadlift variëren tussen de € 125 en € 200 per draad bij de diverse klinieken. Zoek, vergelijk en boek een PDO draadlift bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

Lees verder:
Vampire Facelift

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt