Wat is een vitamine infuus?

11 januari 2021

Ben je op zoek naar een kliniek voor een vitamine infuus? Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Een vitamine infuus is een uit Amerika overgewaaide trend. Het is daar al jaren populair om een vitamine infuus te nemen, zelfs celebrities met vele volgers op social media inspireren hun volgers met hun vitamine infuus behandeling. Een vitamine infuus is bedoeld om een boost te geven aan het immuunsysteem. Fabrikanten en klinieken geven aan dat een vitamine infuus ingezet kan worden om het energieniveau te verhogen, somberheid en katers en jetlags te bestrijden. Ook kan een vitamine infuus ervoor zorgen dat tekorten aan vitamines en anti oxidanten weer tot een optimaal niveau worden aangevuld. Bij welke klinieken en artsen kun je terecht voor een vitamine infuus? En waar moet je op letten als je voor een behandeling kiest? Op deze pagina lees je alles over vitamine infusen in Nederland.

vitamine-infuus

Waarom zijn vitamines belangrijk?

Het lichaam kan niet zonder vitamines. Ze zijn noodzakelijk voor een goede gezondheid. Ook zijn vitamines bij kinderen noodzakelijk voor een normale groei en ontwikkeling. Het zijn onmisbare stoffen voor je lichaam. Een tekort aan vitamines kan je gezondheid schaden. Een tekort aan vitamine C kan bijvoorbeeld zorgen voor scheurbuik. Maar een tekort aan vitamine C kan ook broze botten veroorzaken waardoor botresorptie wordt versneld.

Is een vitamine infuus altijd een goed idee?

Het voedingscentrum geeft aan dat voldoende en gevarieerd eten volgens de schijf van 5 je lichaam voorziet van vitamines. Toch kan het in sommige situaties wenselijk zijn om vitamine en antioxidanten tekort aan te vullen. Bijvoorbeeld wanneer je niet in staat bent geweest om gevarieerde voeding tot je te nemen. Of wanneer je in een uitzonderlijke periode van inspanning zit. Of wanneer je lichaam specifieke supplementen nodig heeft. 

Voor een vitamine infuus geldt echter wel dat de arts goed duidelijk moet hebben waar het lichaam behoefte aan heeft. Wanneer het lichaam bijvoorbeeld een te hoge dosering vitamine B6 binnenkrijgt, dan kan dit leiden tot neuropathische klachten. Voorbeelden van neuropathische klachten zijn: tintelingen, doof gevoel of spierzwakte. Bij topsporters die gedurende een periode een overdosering vitamine B6 binnenkregen, werden deze klachten vastgesteld. De klachten verdwenen weer na een periode zonder vitamine B6 supplementen. Ook vermoeidheidsverschijnselen, die kunnen ontstaan door vitamine tekort, kunnen het gevolg zijn van een te hoog gehalte aan vitaminen in het lichaam.

Zoek, vergelijk en boek

Wat is een vitamine infuus?

Vitamine C infuus is het bekendste 'healthy' infuus. Veel mensen hechten waarde aan gezondheid en leven bewust. Zij realiseren zich dat het belangrijk is om voldoende vitamines binnen te krijgen. Deze infuus therapy wordt ook wel 'energy drip' genoemd. 

Infuus tegen kater

Het anti kater infuus is erg in opkomst. Soms wordt dit infuus van tevoren al geboekt. In de grote steden zijn diverse klinieken waar je terecht kunt voor een infuus tegen een kater. Voer je adres in en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt.

Anti jetlag infuus

Een jetlag is een aanslag op je biologische klok. Je voelt je vermoeid en kan soms dagenlang van slag zijn. Dankzij een jetlag infuus krijg je de benodigde vitamines en mineralen binnen zodat je op kracht komt. Daardoor herstel je sneller en ben je weer spoedig back-on-track.

Fitness infuus

Je spieren hebben de juiste voeding nodig om optimaal te presteren. Dankzij een fitness infuus krijgen je spieren voldoende hydratatie en voedingsstoffen om de training optimaal te volbrengen. Daarnaast bevordert een infuus dankzij de juiste ingrediënten de spieropbouw. Voer je adres in en vergelijk alle Vitamine infuus klinieken bij jou in de buurt:

vitamine-c-infuus

Waarom en wanneer is een vitamine C infuus waardevol?

Wanneer er via de voeding vitamines het lichaam binnen komen, is er altijd een flink verlies. Door de vitamines via een infuus direct in de bloedbaan aan te bieden, is de opname veel efficiënter. Veel mensen hebben baad bij een vitamine C infuus. Dit zijn mensen met grote interesse in gezonde voeding en bewust leven. Maar ook bij mensen met specifieke klachten is een intraveneuze vitamine therapie een waardevolle behandeling. Bijvoorbeeld bij mensen die een maagverkleining hebben ondergaan (waarbij ook een groot stuk van de darm wordt verwijderd), mensen die slecht slapen, stress hebben, weinig of juist veel lichaamsbeweging hebben, mensen die lusteloos zijn of problemen hebben om voeding te verteren en om micronutriënten op te nemen. Ook bij mensen met fibromyalgie en migraine worden er goede resultaten behaald. Toch is dit niet altijd wetenschappelijk aangetoond. Het is aanbevelenswaard om je klachten en verwachtingen goed met de arts te bespreken. De arts adviseert vervolgens of jij baad hebt bij een vitaminen infuus.

Welke soorten vitamine infuus zijn er?

De meeste klinieken werken met Myers Cocktail. Dr. John Myers was in de jaren ’60 internist in het Johns Hopkins Hospital in Baltimore (Amerika). Hij ontwikkelde een cocktail met vitaminen en mineralen. Hij heeft verschillende cocktails beschreven. Ook zijn er voor specifieke aandoeningen en voor specifieke omstandigheden vitaminen infusen. Zoals voor na het sporten, tegen een kater en tegen een jetlag. De diverse vitaminen infuus hebben verschillende namen, zoals energy infuus, vitamine c infuus, VIP infuus, vitaminedrip, vitamine infusen, en andere.

Waar kun je terecht voor intraveneuze vitaminen therapie?

In Nederland zijn er inmiddels ca. 50 locaties waar je terecht kunt voor een vitaminen therapie. Voor een Vitamine C infuus kun je vaak terecht bij een cosmetische kliniek. Het is voornamelijk belangrijk dat jij kiest voor een arts waar jij je goed bij voelt. Hoe is de reputatie van de arts? Hoeveel ervaring heeft de arts? Luistert de arts goed naar je klachten en verwachtingen? Wordt je bloed ook van tevoren onderzocht om te kijken waar jij specifiek behoefte aan hebt?

Op Injectablesbooking.nl staan alle injectables artsen en klinieken van Nederland. Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Kosten vitamine infuus

De prijs van een vitamine infuus varieert tussen de € 200 en € 350 bij de diverse klinieken. Een behandeling duurt gemiddeld 45 minuten. De meeste artsen en klinieken adviseren een losse behandeling of een kuur van bijvoorbeeld 3 vitaminedrip behandelingen. Dit heeft te maken met de reden van de vitamine infuus. Een anti kater infuus kan eenmalig, een infuus tegen lusteloosheid moet misschien wel periodiek worden onderhouden. De arts zal je daarover adviseren tijdens een consult.
Lees verder:
Belkyra behandeling
Hyaluronidase
Wat zijn haarfillers?
Profhilo Body behandeling

Veelgestelde vragen over infuus therapie:

Wat doet een vitamine infuus?

Is een vitamine infuus goed?

Hoe lang duurt het voordat vitamines na een infuus worden opgenomen?

Wat kost een vitamine infuus?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt