Lipflip Botox

17-02-2021

Ben je op zoek naar een kliniek voor een Lipflip Botox? Vul je locatie in en kies een kliniek bij jou in de buurt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lipflip

Een lipflip is een Botox behandeling van de spiertjes van de bovenlip. Daardoor kantelt deze iets naar buiten waardoor de bovenlip voller lijkt. Met deze behandeling krijg je dus geen fillers in je lippen, hij wordt alleen iets gekanteld. Is deze behandeling voor jou geschikt? Of zijn lipfillers geschikter voor jou? Wat zijn de voor en nadelen? In dit artikel lees je alle informatie over een lipflip botox behandeling.

Lipflip Botox

Lipflip nadelen

Aan iedere behandeling kleven risico's en nadelen. De risico's bij een lipflip zijn:
Bij een overdosering kan de bovenlip tijdelijk niet meer goed/natuurlijk bewegen
Een lipflip is maar 3 maanden effectief
De behandeling kan niet ongedaan worden gemaakt
Er is een minimaal risico op een infectie

Lipflip Botox

Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere bekende merken zijn o.a. Dysport, Azzalure en Bocouture. Lippen opvullen met Botox kan niet. Botox wordt al bijna 40 jaar toegepast om overmatig gespannen spiertjes te ontspannen. In de cosmetische geneeskunde wordt botuline voornamelijk toegepast als rimpelbehandeling bij dynamische rimpels, bijvoorbeeld tegen fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Lippen opvullen kan met fillers. Met Botox lippen bedoeld men dus eigenlijk de Lipflip. Een lipflip is een behandeling die minder vaak voor komt en die niet door alle cosmetisch artsen wordt uitgevoerd. Een lipflip is een behandeling van de spiertjes van de bovenlip met botulinetoxine. Daardoor kantelt de bovenlip iets naar buiten waardoor de bovenlip voller lijkt.

Lipflip kosten

De prijs van een lipflip behandeling is gemiddeld € 100 in Nederland. De prijs varieert tussen de € 65 en € 150. Het loont de moeite om de tarieven bij de diverse klinieken regelmatig te vergelijken.

Lipflip voor en na foto

Een voor en na foto is zelden representatief voor jou. Iedereen is namelijk anders. Vraag tijdens het consult aan je artse of hij/zij lipflip voor en na foto's uit eigen praktijk wilt delen. Hierbij een lipflip voor en na foto ter inspiratie:

Lipflip Botox

Botox bovenlip

Effectief wordt de Botox niet in de bovenlip gespoten, maar in de Orbicularis Oris. Dat is de spier die rond de mond loopt. Door deze spier met botulinetoxine te laten ontspannen, kantelt de bovenlip iets naar buiten waardoor deze voller lijkt. De behandeling is ca. 3 maanden effectief. 

Voordelen van een lipflip

De lip flip is een minder ingrijpende behandeling voor lipverbetering. Het versterkt de natuurlijke vorm van je lippen door deze alleen iets naar buiten te kantelen. Daardoor lijkt de bovenlip voller.

Een lipflip is vaak minder duur dan lipfillers. Een lipflip heeft vaak de prijs van een Baby Botox of Mini Botox behandeling.

Een lipflip heeft geen downtime. Fillers kunnen nog wel eens wat zwelling of blauwe plekken geven, dit is bij een botulinetoxine behandeling veel minder het geval.

Vaak is de tandvlees glimlach na een lipflip behandeling ook verleden tijd.

Lipflip ervaringen

Lees de lipflip reviews van alle klinieken in de zoekresultaten. Goede reviews zijn geen zekerheid, maar wanneer over een langere periode met enige regelmatig positieve ervaringen zijn gedeeld dan krijg je daar vaak wel een gevoel bij. Voer je adres in en vergelijk de ervaringen van consumenten bij alle klinieken bij jou in de buurt. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Nadelen van een lipflip met botulinetoxine

De behandeling is slechts ca. 6-12 weken effectief. Het resultaat van de behandeling is na ca. 6 dagen zichtbaar.

Tijdelijke gevoelloosheid en verminder vermogen om de mond te bewegen zijn voorkomende complicaties. Dit zijn wel echt vervelende complicaties die mogelijk 6-12 weken aanhouden, totdat de botulinetoxine is uitgewerkt.

-----------------------
Vind een lipflip behandeling bij jou in de buurt

Lipflip Groningen

Lipflip Amsterdam

Lipflip Eindhoven

Lipflip Utrecht

Lipflip Den Haag
Lipflip Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Lipflip kliniek

Overweeg je een behandeling aan je lippen? Denk er goed over na en bespreek al je vragen met de cosmetisch arts. Vaar bij het kiezen van een kliniek niet blind op de Botox prijs, maar kies voor een arts met ruime ervaring en een goede reputatie.

Veelgestelde vragen lipflip

Wat doet een lipflip?

Een lipflip is een behandeling waardoor de lip iets naar buiten kantelt waardoor de lippen optisch voller lijken. Een lipflip is dus geen filler, er wordt geen volume in de lip gespoten,

Hoe duur is een lip flip?

Een lipflip kost v.a. € 65. 
De gemiddelde prijs voor een lip flip is € 100 - € 115 per behandeling.

Hoe lang blijft een lipflip?

Een lipflip is gemiddeld 3 maanden effectief. 
Een lipfiller is gemiddeld 6-9 maanden effectief.

Wat zijn de risico's van een lipflip

Een lipflip kan er voor zorgen dat je lippen tijdelijk gevoelloos zijn, of dat je ze tijdelijk niet volledig kunt bewegen. 
Een lipflip wordt niet door alle artsen uitgevoerd. Voer je locatie in en vergelijk alle artsen die een lipflip aanbieden. 

Doet een lipflip pijn?

De meeste mensen vinden het achteraf reuze meevallen. Deze behandeling krijgt pijnscore 3 op een schaal van 1-10.