Lipflip behandeling met Botox

17 februari 2021
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Een Botox lipflip behandeling maakt dankzij spierverslappers de lippen voller en gelijkmatiger. De bovenlip kantelt licht naar buiten waardoor hij voller lijkt. Dit geeft een heel mooi natuurlijk resultaat zonder gebruik van lipfillers. Lees alles over deze behandeling en vind een kliniek bij jou in de buurt.

Lipflip behandeling informatie

Prijs
vanaf €65
Behandeltijd
15 minuten
Hoelang effect?
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
3

Wat is een Botox lipflip behandeling?

Een lipflip behandeling met Botox is een andere behandeling dan met lipfillers. In het geval van lipfillers worden de lippen opgevuld. Een Botox lipflip behandeling kantelt de bovenlip iets naar buiten, waardoor de lip voller lijkt. Je kunt namelijk de lippen niet opvullen met Botox.

De lipflip behandeling is een minder ingrijpende en minder dure optie dan een behandeling met lipfillers. Het versterkt de natuurlijke vorm van je lippen door deze alleen wat naar buiten te kantelen. De lippen worden op een natuurlijke manier verbeterd. Heb je last van een tandvlees glimlach? Dat is verleden tijd na een lipflip behandeling.

Een lipflip behandeling komt minder vaak voor en wordt door niet alle cosmetische artsen uitgevoerd. De arts spuit wat botulinetoxine in de spiertjes van de bovenlip en die kantelt vervolgens naar buiten waardoor hij voller lijkt. Het resultaat is na ongeveer zes dagen zichtbaar en het houdt zes tot twaalf weken aan. Daarna is de Botox uitgewerkt.

lipflip

Waarom een Botox lipflip behandeling?

Wil je vollere lippen, maar wil je geen fillers laten inspuiten? Kies voor een lipflip behandeling. Dat zorgt voor volle lippen, maar die er heel natuurlijk uitzien. Tijdens de behandeling worden spierontspanners, prikjes met Botox, ingespoten. De Botox verdeelt zich heel gelijkmatig door de lip en maakt hem voller. Je lippen zien er mooi, maar subtiel gekruld uit. Je lippen stralen en zijn een echte blikvanger van je gezicht.

Behandeling met lipfillers

Als je volle lippen wilt, kun je kiezen voor een lipflip behandeling. Maar ook voor een behandeling met lipfillers. Beide behandelingen zijn injectables; bij alle twee wordt iets ingespoten in de lip. Het verschil tussen Botox en een lipfiller is dat Botox ervoor zorgt dat de spiertjes in de lip ontspannen en daardoor worden de rimpels minder zichtbaar en lijken de lippen voller. In het geval van fillerd worden de rimpels of lijntjes opgevuld waardoor de lippen strakker en voller worden.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

7 lipflip feiten

Lees 7 feiten die je moet weten voor een lipflip behandeling:

 1. Een lipflip is een behandeling met een kleine dosering Botox
 2. Je lip kantelt iets naar buiten waardoor je lip voller lijkt
 3. De botox ontspant de spier in je lip
 4. Bij een lipflip worden de lippen dus niet 'opgevuld'
 5. Een lipflip is ca. 3 maanden effectief
 6. Daarna kun je kiezen voor een vervolg behandeling
 7. Een lipflip kost v.a. € 65. Vergelijk prijzen en deals!

Botox lipflip reviews

Wil je weten wat de ervaringen zijn van andere consumenten die een lipflip behandeling hebben laten doen? Lees de reviews. Die geven een goed beeld van wat je kunt verwachten van de behandeling zelf. Maar ook over hun ervaring met de kliniek en de arts. Zijn anderen tevreden? Misschien staan er wel nuttige tips in de klant ervaringen.

Lipflip ervaringen:

Helemaal top. Goed advies en focus ligt op kwaliteit, niet kwantiteit. Ik heb zelf een lipflip gehad hier en ben super tevreden over de behandeling. Het resultaat zal nog even op zich laten wachten, maar de begeleiding was top!
Puck Elgersma
Cosmedics by K.
18 september 2023 19:07
Ik was voor het eerst bij Faceland voor een consult voor een lipflip. Werd behandeld door Nicole, we hadden een fijn gesprek waarin ik er al snel achter kwam dat ik de behandeling meteen wel wilde. Nou zogezegd lag ik op de stoel, naalden zijn zeker niet mijn beste vriend, hierin geruste Nicole mij zeker. Nadat het klaar was werd ik een beetje duizelig. Ook... Toon meer »
Ik was voor het eerst bij Faceland voor een consult voor een lipflip. Werd behandeld door Nicole, we hadden een fijn gesprek waarin ik er al snel achter kwam dat ik de behandeling meteen wel wilde. Nou zogezegd lag ik op de stoel, naalden zijn zeker niet mijn beste vriend, hierin geruste Nicole mij zeker. Nadat het klaar was werd ik een beetje duizelig. Ook hier werd ik goed in begeleid. Al met al een top eerste ervaring, nu afwachten tot het resultaat! Toon minder »
Quincy Kersing
Faceland Arnhem
18 augustus 2023 13:01
In eerste instantie had ik een afspraak gepland voor een lipflip. Echter twijfelde ik of dit voldoende effect zou geven voor wat ik wou bereiken. Van te voren had ik contact gehad met het hoofdkantoor en zij verzekerde mij dat ik hier samen met de arts wel uit zou komen. Myrna de Man heeft mij heel goed geholpen, ze luisterde naar mijn wensen en samen hebben... Toon meer »
In eerste instantie had ik een afspraak gepland voor een lipflip. Echter twijfelde ik of dit voldoende effect zou geven voor wat ik wou bereiken. Van te voren had ik contact gehad met het hoofdkantoor en zij verzekerde mij dat ik hier samen met de arts wel uit zou komen. Myrna de Man heeft mij heel goed geholpen, ze luisterde naar mijn wensen en samen hebben we gekeken naar een mooi voller maar natuurlijk effect. Zo heb ik uiteindelijk toch voor een filler behandeling gekozen, 0,55 was voldoende. Ze nam haar tijd en liet mij tussendoor meekijken. Ik was bang voor erg blauwe lippen maar dit is enorm meegevallen, op een heel klein plekje na.

Tnx Myrna :-) Toon minder »
cedella fierloos
Faceland Zwolle
25 maart 2023 06:06

Botox lipflip voor en na

Wat is het resultaat van een lipflip behandeling? Voor de behandeling zijn de lippen dun of erg rimpelig. Na de behandeling met Botox in de lip is de huid weer glad en zien de lippen er vol uit. De foto’s van andere consumenten spreken voor zich. Volle lippen geven je gezicht een stralende en frisse uitstraling.

lipflip-voor-en-na

Prijzen van een Botox lipflip behandeling

Wil je van je smalle dunne lippen af? Een Botox lipflip behandeling geeft op een natuurlijke en subtiele manier je lippen een volle uitstraling. De gemiddelde prijs voor een behandeling met botulinetoxine in de lip kost €100. De prijs varieert tussen de € 65 en € 150. Het loont zeker de moeite om de tarieven voor een lipflip behandeling bij de diverse klinieken regelmatig te vergelijken. Vergelijk online de prijzen van alle Nederlandse aanbieders.

 

Vul hier je adres in

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Vind een Botox lipflip behandeling bij jou in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Hoe werkt een Botox lipflip behandeling?

Een Botox lipflip behandeling is een heel effectieve maar vooral ook natuurlijke behandeling tegen smalle en dunne lippen. De botulinetoxine ontspant de spiertjes in de lippen waardoor de rimpels en lijnen verdwijnen. Deze behandeling wordt vaak uitgevoerd. Zeker omdat hoe ouder je wordt, hoe dunner de lippen. Op deze manier krijg je weer stralende en volle lippen.

Kies voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectables behandelingen. Want je wilt toch alleen de beste arts voor een cosmetische behandeling? Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste kliniek voor een Botox lipflip behandeling

Welke kliniek is de beste kliniek voor een Botox lipflip behandeling? Wil je geen dunne lippen meer en wil je dankzij botulinetoxine weer volle sprekende lippen? Let bij het maken van een keuze voor kliniek op de ervaring en expertise van de arts. Ook geven reviews van andere klanten een eerlijk en goed beeld. Boek altijd eerst een vrijblijvend eerste consult met de arts, voordat je een behandeling laat uitvoeren.

Stappenplan voor aanvraag Botox lipflip behandeling

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na. Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 3. 3 Behandeling
 4. 4 Herstel, nazorg en resultaat

Boek je injectables behandeling in Groningen

Skins Beauty Bar
Skins Beauty Bar
Groningen, Oude Boteringestraat 12
<1 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 450,00
Profiel bekijken
Radiesse logo
Bekijk agenda
 
Betan Clinics Groningen
Betan Clinics Groningen
Groningen, Ubbo Emmiussingel 33
<1 km
Botox zone v.a.
€ 185,00
Filler per ml v.a.
€ 450,00
Profiel bekijken
The Body Clinic Groningen
The Body Clinic Groningen
Groningen, H.A. Kooykerplein 3
<1 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
PiuraLift
PiuraLift
Groningen, Boterdiep 30
<1 km
Botox zone v.a.
€ 120,00
Filler per ml v.a.
€ 320,00
Profiel bekijken
Plastische Chirurgie Groningen
Plastische Chirurgie Groningen
Groningen, Geulstraat 37
1 km
Botox zone v.a.
€ 195,00
Filler per ml v.a.
€ 475,00
Profiel bekijken
Bekijk agenda
 
SKIN Kliniek Groningen
SKIN Kliniek Groningen
Groningen, Westerkade 17
1 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 475,00
Profiel bekijken
Moerman Clinic
Moerman Clinic
Groningen, Lübeckweg 2
1 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 350,00
Profiel bekijken
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Faceland Groningen
Faceland Groningen
Groningen, Lunettenhof
2 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken

Nadelen en risico’s van een Botox lipflip behandeling

De lipflip behandeling is vaak maar zes tot twaalf weken effectief. Het resultaat van de behandeling is na ongeveer zes dagen zichtbaar. Behandelingen met Botox zijn veilig. Welke complicaties komen voor? Tijdelijke gevoelloosheid en verminderd vermogen om de mond te bewegen komen voor. Dit zijn wel echt vervelende complicaties die zelfs zes tot twaalf weken aanhouden, totdat de botulinetoxine is uitgewerkt. Je hebt dan de pech dat je net zo lang last hebt van de nadelen van de lipflip behandeling als van de voordelen. Volle sprekende lippen.

Veelgestelde vragen Botox lipflip behandeling

1. Wat doet een lipflip?

Een lipflip is een behandeling met kleine prikjes Botox, waardoor de lip iets naar buiten kantelt. De lippen lijken optisch voller. Een lipflip is dus geen behandeling waarbij fillers worden geïnjecteerd; er wordt geen volume in de lip gespoten. De botulinetoxine ontspant de spiertjes van de lip, waardoor deze er voller en sprekender uitziet. Een lipflip behandeling geeft een natuurlijk resultaat.

2. Hoe duur is een lipflip behandeling?

Een lipflip behandeling begint bij €65. De gemiddelde prijs voor een lipflip behandeling bij een Nederlandse kliniek is €100 per behandeling.

3. Hoelang blijft een lipflip zichtbaar?

Een lipflip is gemiddeld drie maanden effectief. Een behandeling met lipfillers is gemiddeld zes tot negen maanden effectief. Bij de laatste behandeling wordt geen Botox gebruikt, maar worden fillers in de lip gespoten die de rimpels en lijntjes opvullen.

4. Wat zijn de risico's van een lipflip behandeling?

Een lipflip kan ervoor zorgen dat je lippen tijdelijk gevoelloos zijn, of dat je ze tijdelijk niet volledig kunt bewegen. Een lipflip behandeling wordt niet door alle artsen uitgevoerd. Voer je locatie in en vergelijk alle artsen die een lipflip behandeling aanbieden.
Aan iedere behandeling kleven risico's en nadelen. Bij een overdosering kan de bovenlip tijdelijk niet meer goed/natuurlijk bewegen. Een lipflip is maar drie maanden effectief, dat is relatief kort. En de behandeling kan niet ongedaan worden gemaakt. Er is een minimaal risico op een infectie.

5. Doet een lipflip pijn?

De meeste mensen vinden de lipflip behandeling met Botox achteraf reuze meevallen. Deze behandeling krijgt pijnscore 3 op een schaal van 1-10.

6. Welke behandeling voor volle lippen kies ik?

De lipflip is een minder ingrijpende behandeling voor lipverbetering dan met fillers. Het versterkt de natuurlijke vorm van je lippen door deze alleen iets naar buiten te kantelen. Daardoor lijkt de bovenlip voller. Een lipflip is vaak ook minder duur dan lipfillers. Een lipflip heeft vaak de prijs van een Baby Botox of mini Botox behandeling.

Een lipflip heeft geen downtime. Fillers kunnen nog wel eens wat zwelling of blauwe plekken geven, dit is bij een botulinetoxine behandeling veel minder het geval. Vaak is de tandvlees glimlach na een lipflip behandeling ook verleden tijd.

7. Waarom Botox voor een lipflip?

Botox is een merknaam voor botulinetoxine. Andere bekende merken zijn onder ander Dysport, Azzalure en Bocouture. Lippen opvullen met Botox kan niet. Botox wordt al bijna 40 jaar toegepast om overmatig gespannen spiertjes te ontspannen. In de cosmetische geneeskunde wordt botuline voornamelijk toegepast als rimpelbehandeling bij dynamische rimpels, bijvoorbeeld tegen fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Lippen opvullen kan met fillers. Met Botox lippen bedoelt men dus eigenlijk de lipflip. Een lipflip is een behandeling die minder vaak voorkomt en die niet door alle cosmetisch artsen wordt uitgevoerd. Een lipflip is een behandeling van de spiertjes van de bovenlip met botulinetoxine. Daardoor kantelt de bovenlip iets naar buiten waardoor de bovenlip voller lijkt.

Moet je herstellen van een lipflip behandeling?

Je hoeft niet te herstellen na een lipflip behandeling. Je kunt direct door met je dagelijkse werkzaamheden. De behandeling is na 5 dagen volledige effectief.

Hoe snel werkt lipflip?

De lipflip werkt na 2-5 dagen. Na 5 dagen is hij volledig effectief.

Bronnen

Li, Y., Chong, Y., Yu, N., Dong, R., & Long, X. The use of botulinum toxin A in upper lip augmentation.

Teixeira, J. C., Ostrom, J. Y., Hohman, M. H., & Nuara, M. J. Botulinum Toxin Type-A for Lip Augmentation: “Lip Flip”.

Wollina, U., & Goldman, A. Lip enhancement and mouth corner lift with fillers and botulinum toxin A.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt