Alle informatie over fillers

Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Vergelijk een filler behandeling in de buurt eenvoudig op Injectablesbooking.nl

In Nederland worden er in 2024 ongeveer 300.000 fillerbehandelingen uitgevoerd. Huidvullers hebben zich de laatste 120 jaar ontwikkeld. Al 1893 beschreef de Duitse plastisch chirurg Neuber hoe hij een diepe huiddefect herstelde door het op te vullen. Momenteel hebben de meeste fillers een cosmetisch doeleinde. De producten én de behandeltechniek van de artsen zijn aanzienlijk verbeterd. Wat zijn fillers? Wat kun je verwachten van een fillerbehandeling? En waarom zijn huidvullers zo populair? In dit artikel lees je alles over fillers! 

Alle informatie over fillers

Wat zijn fillers eigenlijk?

Fillers zijn huidvullers. Zij vullen dus de huid op. Bij het ouder worden neemt het collageen en elastine van de huid af. De huid wordt dunner. De huid zakt. Om het volume op de juiste plek in de huid te houden, zijn er fillers. 

Fillers is de verzamelnaam van huidvullers. Er zijn diverse fillers met verschillende kenmerken. Zo zijn er fillers die voor volume zorgen en er zijn fillers die de collageen aanmaak stimuleren. Er zijn zachter fillers (voor de lippen) en harder fillers (voor de kaaklijn). Voor ieder huidtype en iedere behandelindicatie is er een geschikte filler. 

Eerste consult voor informatie

Waarschijnlijk neem je contact op met een cosmetisch arts omdat je je stoort aan rimpels. Of omdat je vindt dat je er ouder uitziet dan dat je je voelt, of jezelf stoort aan een vermoeid uiterlijk. Het kan ook zijn dat je er graag nóg beter uit wilt zien.

Anyway, het is aan te raden om bij 2 verschillende cosmetisch artsen een vrijblijvend consult te plannen. Daar kun je aangeven waaraan jij je stoort. Bijvoorbeeld aan je fronsrimpel, aan je traangoten of aan andere rimpels. Of je bent op zoek naar behandelingen om huidveroudering te voorkomen. 

Aan een cosmetisch arts kun je al je vragen stellen, overleggen over een behandelplan én duidelijkheid krijgen over de kosten van de cosmetische behandeling.

Fillerbehandeling prijzen vergelijken

Vergelijk prijzen van alle filler behandelingen.

Filler prijzen in 2024

 

 

 

Behandeling

Eenheid

Gemiddelde prijs in Nederland

Laagste prijs in Nederland

Filler

0,5 ML

€ 267

€ 134

Filler

1 ML

€ 350

€ 175

Filler

2 ML

€ 630

€ 315

Filler

3 ML

€ 875

€ 438

Lipfiller

1 ML

€ 336

€ 168

Traangoot filler

1 ML

€ 371

€ 186

Welke soorten fillers zijn er? 

Er bestaan fillers met verschillende kenmerken. Voor ieder huidtype en iedere behandelindicatie is er een geschikte huidvuller beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld huidvullers die voor volume zorgen, collageen stimuleren, vocht binden en zacht en dynamisch zijn. 

Hieronder lees je meer over de verschillende stoffen en hun werking:

Hyaluronzuur fillers

90% van de fillers die in Nederland gebruikt worden zijn op basis van hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in het menselijk lichaam. Het bindt water, waardoor het rimpel kan opvullen. Hoe steviger de hyaluronzuur is, hoe beter het de huid 'lift'. Na de hyaluronzuur behandeling lost de stof in 6 tot 18 maanden volledig op in het lichaam. Het is dus een tijdelijke filler. 

Hoeveel maanden de filler zichtbaar blijft, is afhankelijk van:

 • Het filler merk

 • De productvariant hyaluronzuur (vergelijkende uitleg: het product is hagelslag, het merk in Venz en de variant is melkchocolade)

 • De vaardigheid van de arts

 • De plek waar de stof geïnjecteerd wordt

In Nederland zijn er verschillende merken hyaluronzuur fillers. Op deze website staat een overzicht van de verschillende merken. Het is raadzaam om met de arts het merk hyaluronzuur te bespreken voor de behandeling, en te kiezen voor een A-Merk hyaluronzuur

Andere fillers

Daarnaast zijn er ook fillers op basis van polymelkzuur en calcium microsferen. Ook deze stoffen lossen volledig in de huid op (ook dit zijn dus tijdelijke fillers). Beide varianten stimuleren de aanmaak van collageen in de huid. Dit soort fillers wordt vaker gebruikt als de 'groeven', rimpels en oneffenheden wat dieper zijn.

 • Voorbeelden van vullers op basis van calcium microsferen zijn Ellansé en Radiesse. Nadeel is dat deze fillers niet overal gebruikt kunnen worden en dat de arts erg vaardig moet zijn. 

 • Voorbeeld van een vuller op basis van polymelkzuur is Sculptra. Dit is al vele jaren een veel gebruikte filler. 

Goed om te weten: Een fillerbehandeling met Radiesse, Sculptra en Ellansé is niet voor iedere indicatie geschikt. Het zijn meer 'volumizers', bijvoorbeeld bij defecten zoals ingevallen wangen of een diepe neus-lippenplooi. 

Kies altijd voor een kliniek die betrouwbare merken fillers gebruikt. Hieronder lees je meer over verschillende soorten veilige merken hyaluronzuur fillers:

Filler behandeling foto's

Liquid facelift voor en na foto's van Beautifier (voor)
Liquid facelift voor en na foto's van Beautifier (na)
Deze foto's zijn van Beautifier
Liquid facelift voor en na foto's van Van Rosmalen Kliniek Den Haag (voor)
Liquid facelift voor en na foto's van Van Rosmalen Kliniek Den Haag (na)
Deze foto's zijn van Van Rosmalen Kliniek Den Haag
Liquid facelift voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Liquid facelift voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Liquid facelift voor en na foto's van Beautifier (voor)
Liquid facelift voor en na foto's van Beautifier (na)
Deze foto's zijn van Beautifier
Liquid facelift voor en na foto's van ANC Clinics (voor)
Liquid facelift voor en na foto's van ANC Clinics (na)
Deze foto's zijn van ANC Clinics
Liquid facelift voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (voor)
Liquid facelift voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek
Alle informatie over fillers

De verschillende filler merken

Kies altijd voor een kliniek die betrouwbare merken fillers gebruikt. Hieronder lees je meer over verschillende soorten veilige merken hyaluronzuur fillers:

 • Juvéderm: een filler op basis van hyaluronzuur die wordt gebruikt om de huid op te vullen en rimpels te verminderen. Het blijft ongeveer 6 tot 18 maanden werken, afhankelijk van de productvariant die je kiest. Een Juvéderm filler behandeling is heel bekend en populair, omdat het merk door dokters als veilig wordt gezien. Het wordt op veel plaatsen over de hele wereld gebruikt, inclusief meer dan 100 plekken in Nederland.

 • Aliaxin: een filler gemaakt van hyaluronzuur om lijntjes op te vullen en de huid gladder te maken. Aliaxin is gemaakt door een bedrijf genaamd IBSA uit Zwitserland en is speciaal omdat het verschillende soorten hyaluronzuur combineert. Dit zorgt ervoor dat rimpels worden opgevuld en daarnaast de huiskwaliteit verbetert. Kies altijd een ervaren arts voor de Aliaxin filler behandeling, anders kan het minder goed werken of problemen geven.

 • Belotero: een hyaluronzuur huidvuller om rimpels en huidproblemen te verminderen. Het komt van Merz Aesthetics, een bekend bedrijf in esthetische geneeskunde. Het is goedgekeurd in veel landen en heeft verschillende varianten voor fijne lijntjes, volumeherstel en lipverbetering. Het geeft een natuurlijk resultaat en blijft veilig in de huid zitten. Belotero filler behandelingen worden veel uitgevoerd bij klinieken en het product is klinisch getest en veilig bevonden.

 • Restylane: een bekend merk van hyaluronzuur fillers dat gebruikt wordt om rimpels te verminderen en de huid te verbeteren. Het bestaat al sinds 1997 en heeft verschillende soorten fillers voor verschillende doeleinden (bijv. fijne lijntjes opvullen of een gladdere huid). Veel artsen en klinieken in Nederland gebruiken Restylane fillers. Het merk is goedgekeurd door de FDA en wordt wereldwijd gebruikt.

 • Teosyal: een bekend merk van hyaluronzuur fillers, ontwikkeld door het Teoxane laboratorium. Het biedt diverse huidvullers voor verschillende huidproblemen, zoals fijne lijntjes en diepe plooien. Teosyal fillers zijn sinds 2017 goedgekeurd door de FDA en worden in Zwitserland gemaakt. Ze zijn veilig en effectief bij deskundig gebruik en zijn ontworpen om de huid te revitaliseren en te hydrateren.

 • Stylage: wederom een bekend merk van hyaluronzuur fillers met verschillende varianten voor rimpelvermindering en gezichtscontouring. Het merk is opgericht in 2007 en inmiddels wereldwijs actief in de esthetische industrie. Lees meer over Stylage fillers in Nederland

Wat zijn de toepassingen van fillers?

 1. 1 Minder rimpels: Ze kunnen helpen bij het verminderen van lijntjes en rimpels op je gezicht, zodat je huid er gladder en jonger uitziet.
 2. 2 Meer volume: Als er sprake is van volumeverlies in bepaalde delen van je gezicht, kunnen huidvullers worden gebruikt om die plekken op te vullen. Zo krijg je weer volume in het gezicht.
 3. 3 Mooiere lippen: Fillers kunnen zorgen voor vollere lippen en ze een betere vorm geven.
 4. 4 Verbetering van contouren: Ze kunnen helpen om de contouren (vormen) van je gezicht te verbeteren, zoals het duidelijker maken van je kaaklijn of het versterken van je kin.
 5. 5 Jongere huid: Het kan je huid vochtiger (gehydrateerder) maken en de algemene textuur en kwaliteit van je huid verbeteren, waardoor je er jonger uitziet.
 6. 6 Littekenbehandeling: Huidvullers kunnen ook worden gebruikt om littekens, zoals acne littekens, te verminderen door het aanvullen van de huid onder het litteken.

Kies de beste cosmetisch arts

De meeste consumenten kiezen zorgvuldig een cosmetisch arts. Zij gaan eerst naar een kliniek voor een vrijblijvend consult en denken er vervolgens over na. Was het een prettige/veilige/schone omgeving? Had ik een klik met de arts? Is de arts lid van een beroepsvereniging als de NVPC of de NVCG? Zijn de injectables behandelprijzen volledig duidelijk?
Injectablesbooking helpt jou je keuze te maken. Een Cosmetisch Arts KNMG heeft gemiddeld genomen meer ervaring met injectables dan een andere arts. Vergelijk alle klinieken en artsen bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

*De informatie op deze website vervangt nooit doktersadvies. Consulteer voordat je iets doet altijd een arts.

Lees verder:
Rimpels opvullen
Bilvergroting met fillers

Reviews van filler behandelingen

Zeer tevreden! Dokter Snel geeft je goed en eerlijk advies. Je wordt op je gemak gesteld en er wordt duidelijk uitgelegd wat hij gaat doen, zowel tijdens als na de behandeling. Buiten dat ziet de salon ziet er netjes en schoon uit.
Mocht je twijfelen over waar je je fillers gaat zetten, kan ik je Dr. Snel aanraden!
Kimberley Stammis
Dokter Snel
18 oktober 2023 18:06
Zijn altijd eerlijk ook over de prijzen! Mailen of bellen altijd snel terug alles is bespreekbaar ook als jezelf niet tevreden bent( ze maken foto,s en dan zie je echt wel verschil alleen zie je dat zelf soms niet meer) kortom heel tevreden en ben al een paar x geweest! Aangezien ik nogal veel stress heb en heel slecht slaap teken ik snel in m,n gezicht en d... Toon meer »
Zijn altijd eerlijk ook over de prijzen! Mailen of bellen altijd snel terug alles is bespreekbaar ook als jezelf niet tevreden bent( ze maken foto,s en dan zie je echt wel verschil alleen zie je dat zelf soms niet meer) kortom heel tevreden en ben al een paar x geweest! Aangezien ik nogal veel stress heb en heel slecht slaap teken ik snel in m,n gezicht en door faceland zie ik er gewoon frisser uit met botox en fillers op een natuurljjke manier vrijdag ga ik weer en blij met de christmas deals! Dat scheelt toch weer in deze dure tijd Toon minder »
angelique Seijsener
Faceland Haarlem
8 november 2023 18:06
Super fijne luxe kliniek waar ze veel tijd en aandacht aan je besteden en je alle vertrouwen geven. Ik ben al jaren een vaste klant voor Botox en fillers bij Essential Aesthetics. Toen ik voor consult kwam waren ze net naar een prachtig pand op de Statenlaan verhuisd. In oktober 2021 ben ik door Dr Luca geholpen ik heb een buikwandcorrectie, 360 graden lipo... Toon meer »
Super fijne luxe kliniek waar ze veel tijd en aandacht aan je besteden en je alle vertrouwen geven. Ik ben al jaren een vaste klant voor Botox en fillers bij Essential Aesthetics. Toen ik voor consult kwam waren ze net naar een prachtig pand op de Statenlaan verhuisd. In oktober 2021 ben ik door Dr Luca geholpen ik heb een buikwandcorrectie, 360 graden lipo en BBL laten doen. De operatie werd uitgevoerd in een zeer nette kliniek. Ik werd na de operatie naar mijn kamer gebracht en ivm buikwandcorrectie heb ik daar moeten overnachten en ben door de dag enorm goed verzorgd door de verpleegsters. Tijdens het herstel heelde mijn wond niet zo goed ivm keloid vorming waar de arts natuurlijk niks aan kon doen. Die had mijn litteken heel netjes en dun gehecht.
Het is een internationale kliniek, maar door Alexandra die zowel Engels als Nederlands spreekt verliep de communicatie erg soepel.
Ik ben regelmatig op na controle geweest en we hebben er alles aan gedaan om de keloid te stoppen. Okt 2021 heb ik door mijn goede ervaringen met Dr Luca en alle personeel bij Essential Aestetic mijn borstprothese laten vervangen en mijn litteken laten herstellen. Nu mag ik elke 4 weken kosteloos op controle om de keloid vorming tegen te gaan, dit wordt gedaan met injecties. Ook als er iets afwijkend gebeurt staan ze 24/7 voor je klaar. Problemen zijn niet altijd te voorkomen daarom is het belangrijk hoe er wordt meegedacht en opgelost. Je wilt als klant gehoord worden. Ik zou deze kliniek aan iedereen aanraden. Toon minder »
sunny Nagelkerke
18 februari 2022 13:01
Ik ben super blij met het advies over de mogelijkheden met Botox en fillers. Er wordt hier gebruik gemaakt van de beste fillers (Juvederm). Super blij met het natuurlijke resultaat en kan deze kliniek iedereen aanbevelen die op zoek is naar kwaliteit. Ik heb ruim 115 kilometer moeten reizen naar deze kliniek maar dat is het allemaal waard geweest, het gaat t... Toon meer »
Ik ben super blij met het advies over de mogelijkheden met Botox en fillers. Er wordt hier gebruik gemaakt van de beste fillers (Juvederm). Super blij met het natuurlijke resultaat en kan deze kliniek iedereen aanbevelen die op zoek is naar kwaliteit. Ik heb ruim 115 kilometer moeten reizen naar deze kliniek maar dat is het allemaal waard geweest, het gaat toch om je gezicht, bedankt! 😊 Toon minder »
30 september 2022 11:11
Wat een fijne ervaring. Al vaker bij Faceland geweest voor fillers of Botox. Dit keer kwam ik voor een ooglidcorrectie bij Murielle van engelen. Tijdens het consult heb ik goed al mijn wensen kunnen bespreken en hebben wij samen een datum ingepland. Toen ik op de dag van de behandeling binnenkwam ging eigenlijk alles heel snel, de behandeling was volledig pi... Toon meer »
Wat een fijne ervaring. Al vaker bij Faceland geweest voor fillers of Botox. Dit keer kwam ik voor een ooglidcorrectie bij Murielle van engelen. Tijdens het consult heb ik goed al mijn wensen kunnen bespreken en hebben wij samen een datum ingepland. Toen ik op de dag van de behandeling binnenkwam ging eigenlijk alles heel snel, de behandeling was volledig pijnloos en verliep erg vlot, er was ook genoeg ruimte om vragen te stellen. Na de behandeling kreeg ik nog wat info over de nazorg en kon ik weer naar huis, alles bij elkaar duurde de behandeling ongeveer 30 min. Ook het herstel valt mij erg mee. Toon minder »
Sabina Van de ruit
Faceland Utrecht
14 april 2022 06:06

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt