De beste Botox arts!

Ben je op zoek naar de beste Botox arts? Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.nl!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wie is de beste Botox arts?

Er zijn steeds meer Botox artsen in Nederland. Maar wat is een Botox arts eigenlijk? Waar moet een Botox arts aan voldoen? En hoe vind jij de beste Botox arts? 
Botox is een merknaam botulinetoxine, andere bekende merken zijn Azzalure en Bocouture. Botulinetoxine behandelingen worden al meer dan 40 jaar toegepast in de medische wereld. Sinds de jaren ’90 worden de Botox behandelingen ook veelvuldig cosmetisch toegepast, met name tegen dynamische rimpels. In dit artikel leggen wij uit hoe je een goede “Botox arts” voor je cosmetische behandeling kunt uitkiezen.

De beste Botox arts!

Wat is een Botox arts?

Een Botox arts voert behandelingen met botulinetoxine uit. Veel Botox artsen voeren ook filler behandelingen uit. Botox- en fillerbehandelingen worden in de volksmond ook wel injectables behandelingen genoemd. 

Injectables behandelingen worden door diverse artsen uitgevoerd. Bijvoorbeeld door dermatologen, plastisch chirurgen, KNO-artsen, Cosmetische artsen KNMG, huisartsen en oogartsen. Al deze artsen zijn zogenaamd “Botox arts”. Maar welke arts kun je nu het beste kiezen voor een cosmetische behandeling? 
Iedere arts heeft de universitaire studie Geneeskunde (6 jaar) met succes afgerond. Daarna maakt iedere arts zijn eigen keuze. Een arts kan zich daarna in een vervolgopleiding specialiseren als huisarts, orthopeed, cardioloog, tropenarts, verzekeringsarts, dermatoloog of plastisch chirurg. Maar een arts kan er ook voor kiezen om basisarts te blijven. Iedere arts is bevoegd om injectables behandelingen uit te voeren. Maar maakt dat iedere arts ook bekwaam? 

Botoxdokter

Botoxdokter is een synoniem voor Botox arts. Niet alle mensen realiseren zich dat cosmetische behandelingen worden uitgevoerd door dokters. Deze mensen hebben dus allemaal geneeskunde gestudeerd en hebben zich vervolgens gespecialiseerd in cosmetische geneeskunde met injectables. Botox dokter is eigenlijk een soort geuzennaam!

Hoe vind ik de beste botox arts?

Het is raadzaam om te kiezen voor een arts met de nodige ervaring in cosmetische behandelingen. Bekijk de Google reviews van alle klinieken en artsen in de zoekresultaten. Vul je locatie in en vergelijk alle Botox artsen bij jou in de buurt. Kies de beste Botox arts op Injectablesbooking.nl

Injectables behandelingen

Injectables behandelingen zijn niet bepaald risicovol. In 2021 worden er naar schatting 600.000 injectablesbehandelingen uitgevoerd in Nederland. Toch moet iedereen er van doordrongen zijn dat er bij iedere medische behandeling complicaties kunnen ontstaan. De kans op complicaties is het kleinst bij een arts die veel verstand heeft van de anatomie en vaardig is met injectables. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Injectables arts

Een goede injectables arts heeft dus vaak al veel ervaring. Hoe ziet een injectables behandeling er anno 2021 eigenlijk uit? Waar vroeger een rimpel werd opgevuld, wordt er tegenwoordig geboetseerd. Het niveau van behandeling ligt nu zoveel hoger dan pakweg 10-15 jaar geleden, het is een wereld van verschil. 

Een cosmetische behandeling is dus niet meer uitsluitend de rimpelbehandeling, maar veel meer de behandeling van de oorzaak van veroudering met als doel een natuurlijk en optimaal resultaat. Heeft de huid te weinig volume? Of wint de zwaartekracht het soms? Neemt het collageen af? Is er sprake van elastineverlies? Of van botresorptie? Of is de huid te weinig gehydrateerd? Voor al deze oorzaken zijn er specifieke behandelingen. 
Daarnaast krijgt huidverzorging veel meer aandacht. Dat zorgt voor huidverbetering én werkt preventief tegen huidveroudering. Peelings, zonbescherming met SPF en bijvoorbeeld behandelingen met Profhilo en Skinboosters zijn onmisbaar voor een gezonde en sterke huid.

 

“Een getalenteerde cosmetisch arts kan met 2 ML filler een fenomenaal resultaat behalen door te kiezen voor het juiste product en dit op de juiste plek in te spuiten. Een minder talentvolle cosmetisch arts kan 2 ML filler laten verdwijnen zonder enige verbetering te bereiken.” -Injectablesbooking.nl

 

Injectables van hoger niveau

Ook de injectables zelf zijn van steeds hoger niveau. Tegenwoordig zijn softfillers (zoals Aliaxin) en werkzame stoffen (zoals Profhilo) populair. Deze behandelingen integreren nog beter in de huid en zorgen voor een natuurlijk resultaat. Zij verzorgen de huid van binnenuit.

Een natuurlijk en optimaal cosmetisch resultaat kan alleen door een vaardige injectables arts worden behaald. Diegene moet oog hebben voor verhoudingen, sterke punten kunnen benadrukken, gevoel hebben voor schoonheid en de technische vaardigheid hebben om het gewenste resultaat te behalen.

-----------------------
Vind de beste Botox arts bij jou in de buurt

Botox arts Enschede
Botox arts Zwolle
Botox arts Breda
Botox arts Tilburg
Botox arts Nijmegen
Botox arts Almere

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

De beste Botox arts bij jou in de buurt

De beste Botox arts is dus een ervaren en getalenteerde cosmetisch arts. Omdat dit lastig kwantificeerbaar is, kun je het beste kiezen voor een Cosmetisch Arts KNMG. Dit is sinds 2019 een beschermde titel voor cosmetisch artsen. Bij een Cosmetisch Arts KNMG weet je in ieder geval zeker dat diegene veel behandelingen met injectables uitvoert.

Je kunt ook eventueel kiezen voor een andere arts, zolang je maar vertrouwen hebt in de ervaring en vaardigheid met injectables. Injectablesbooking.nl brengt het specialisme én de ervaring van alle artsen die injectables behandelingen in Nederland uitvoeren in kaart.

Vergelijk op Injectablesbooking.nl alle artsen bij jou in de buurt. Voor een veilige en cosmetisch optimale behandeling, precies zoals jij het wilt. Wie wordt jouw Botox arts?

Ander onderwerp:
Lip flip behandeling

Veelgestelde vragen over Botox arts

Hoe word ik Botox arts?

Wie mag er Botox spuiten?

Wat is een Botox arts?

Wat is een Botoxdokter

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt