Rimpelbehandeling

01-05-2022

Lees alle informatie over rimpelbehandelingen. Vergelijk alle klinieken en artsen op Injectablesbooking.nl!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpelbehandeling

Rimpelbehandelingen zijn erg populair. Sinds de jaren ’90 groeit de interesse in behandelingen tegen rimpels en in huidverbetering. Jaarlijks groeit het aantal rimpelbehandelingen gestaag. De verwachting is dat in Nederland dit jaar ca. 600.000 behandelingen worden uitgevoerd met botulinetoxine of fillers tegen rimpels.

Rimpelbehandeling

Rimpelbehandelingen

Rimpelbehandelingen kunnen worden uitgevoerd met lasers, peeling, operatie, fillers of botox. Iedere rimpel vraagt om een andere aanpak. Het is raadzaam om te kiezen voor een vrijblijvend consult met een cosmetisch arts. Deze cosmetisch arts kan alle behandelingen uitleggen en de beste behandeling voor jou adviseren. Onderstaande informatie gaat over rimpelbehandelingen met botox of fillers. 

Rimpelbehandeling Botox (botulinetoxine)

Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere gangbare merken zijn Azzalure en Bocouture. Met botulinetoxine kun je effectief rimpels behandelen. Er wordt namelijk mee voorkomen dat je rimpels activeert. Botox wordt voornamelijk gebruikt in de voorhoofdsrimpels, de kraaienpootjes en de fronsrimpels. Dit zijn ‘mimische rimpels’, rimpels die ontstaan door het gebruik van je mimiek (boos kijken, lachen, fronsen, verbaasd kijken, etc. De spiertjes die je daarvoor activeert worden met een paar kleine prikjes effectief uitgeschakeld. 

Een rimpelbehandeling met botulinetoxine werkt ca. 3-5 maanden. Dit is wel afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de kracht van de te behandelen spieren een rol. Die is bij iedereen anders. Zo heeft de ene persoon nauwelijks een frons en heeft de andere persoon een diepe frons en dus een krachtige fronsrimpel spier (Corrugator Supercilii). Het merk botulinetoxine speelt ook een rol. Bocouture, Azzalure en Botox hebben alle drie specifieke kenmerken. Het effect van deze 3 merken is vergelijkbaar, toch werkt het ene merk ietsepietsie beter dan het andere. En ten slotte de vaardigheid van de arts. Je kunt je voorstellen dat wanneer niet exact de juiste plek of de juiste dosering wordt aangehouden, dit effect heeft op de behandeling.
Andere veel voorkomende rimpelbehandelingen:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpelbehandeling met fillers

Dermale fillers (huidvullers, skinfillers) hebben een volledig andere werking dan botulinetoxine, maar ook fillers zijn effectief als rimpelbehandeling. Fillers vullen de rimpel of de huid op. Daardoor verdwijnt de rimpel, oneffenheid of verbetert de contour. Fillers hebben daarnaast nog andere eigenschappen. Zo binden hyaluronzuur fillers zich aan water, waardoor de rimpel nog beter wordt opgevuld en de huid op natuurlijke wijze weer meer volume krijgt. Andere fillers, zoals bijvoorbeeld Radiesse of Ellansé zijn collageen stimulatoren. Collageen is één van de bouwstenen van de huid. Ook daardoor wordt een rimpel of de huid mede op natuurlijke basis opgevuld. Alle in Nederland toegestane fillers zijn volledig afbreekbaar. Afhankelijk van de soort filler verdwijnt deze tussen de 6 en 18 maanden weer volledig.

Afhankelijk van het soort rimpels of volumeverlies wordt voor een rimpelbehandeling dus gekozen voor een botulinetoxine of filler.

Behandeling met fractional laser of peeling

Oppervlakkige rimpels kunnen vaak goed worden behandeld met een ablatieve fractional laser of met een peeling. Tijdens deze behandelingen wordt de bovenste huidlaag vernieuwd. Daardoor ontstaat een nieuwe huidlaag. Deze behandeling verschilt bij de diverse klinieken behoorlijk in intensiteit.

Rimpelbehandeling Den Haag

Ben jij op zoek naar de beste rimpelbehandelingen in Den Haag? Vergelijk alle behandelingen, artsen en tarieven op Injectablesbooking.nl. 

Rimpelbehandeling

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Prijs van rimpelbehandelingen

De prijs van een rimpelbehandeling met botulinetoxine is gemiddeld € 150. De prijs van een behandeling met fillers ligt tussen de € 250 - € 500 per milliliter. Vergelijk de tarieven en aanbiedingen bij alle klinieken op Injectablesbooking.nl

Worden de kosten van rimpelbehandelingen vergoed door de zorgverzekering?

Nee, rimpelbehandelingen met botulinetoxine of fillers worden normaal gesproken niet vergoed door de zorgverzekering. Wanneer er sprake is van (gedeeltelijke) gezichtsverlamming of van assymetrie na een ongeluk (trauma) dan kan het zijn dat je bij enkele klinieken voor vergoeding in aanmerking komt. Vraag je zorgverzekering om meer informatie.

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling