Rimpelbehandeling

25-08-2020

Zoek je een arts of kliniek voor een rimpelbehandeling? Vergelijk alle klinieken en artsen op Injectablesbooking.nl!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpelbehandelingen zijn erg populair. Sinds de jaren ’90 groeit de interesse in behandelingen tegen rimpels en in huidverbetering. Jaarlijks groeit het aantal rimpelbehandelingen gestaag. De verwachting is dat in Nederland dit jaar ca. 600.000 behandelingen worden uitgevoerd met botulinetoxine of fillers tegen rimpels.

Rimpelbehandeling

Rimpelbehandeling met Botox (botulinetoxine)

Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere gangbare merken zijn Azzalure en Bocouture. Met botulinetoxine kun je effectief rimpels behandelen. Er wordt namelijk mee voorkomen dat je rimpels activeert. Botox wordt voornamelijk gebruikt in de voorhoofdsrimpels, de kraaienpootjes en de fronsrimpels. Dit zijn ‘mimische rimpels’, rimpels die ontstaan door het gebruik van je mimiek (boos kijken, lachen, fronsen, verbaasd kijken, etc. De spiertjes die je daarvoor activeert worden met een paar kleine prikjes effectief uitgeschakeld. 

Een rimpelbehandeling met botulinetoxine werkt ca. 3-5 maanden. Dit is wel afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de kracht van de te behandelen spieren een rol. Die is bij iedereen anders. Zo heeft de ene persoon nauwelijks een frons en heeft de andere persoon een diepe frons en dus een krachtige fronsrimpel spier (Corrugator Supercilii). Het merk botulinetoxine speelt ook een rol. Bocouture, Azzalure en Botox hebben alle drie specifieke kenmerken. Het effect van deze 3 merken is vergelijkbaar, toch werkt het ene merk ietsepietsie beter dan het andere. En ten slotte de vaardigheid van de arts. Je kunt je voorstellen dat wanneer niet exact de juiste plek of de juiste dosering wordt aangehouden, dit effect heeft op de behandeling.

 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpelbehandeling met fillers

Dermale fillers (huidvullers, skinfillers) hebben een volledig andere werking dan botulinetoxine, maar ook fillers zijn effectief als rimpelbehandeling. Fillers vullen de rimpel of de huid op. Daardoor verdwijnt de rimpel, oneffenheid of verbetert de contour. Fillers hebben daarnaast nog andere eigenschappen. Zo binden hyaluronzuur fillers zich aan water, waardoor de rimpel nog beter wordt opgevuld en de huid op natuurlijke wijze weer meer volume krijgt. Andere fillers, zoals bijvoorbeeld Radiesse of Ellansé zijn collageen stimulatoren. Collageen is één van de bouwstenen van de huid. Ook daardoor wordt een rimpel of de huid mede op natuurlijke basis opgevuld. Alle in Nederland toegestane fillers zijn volledig afbreekbaar. Afhankelijk van de soort filler verdwijnt deze tussen de 6 en 18 maanden weer volledig.

Afhankelijk van het soort rimpels of volumeverlies wordt voor een rimpelbehandeling dus gekozen voor een botulinetoxine of filler.

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Eindhoven
Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

De beste rimpelbehandeling

Aangezien er in Nederland in 2021 ca. 600.000 behandelingen met injectables worden uitgevoerd, kunnen we wel stellen dat deze rimpelbehandelingen inmiddels massaal worden omarmd. Waar vroeger het idee was dat je er met botulinetoxine of fillers er als een freak ging uitzien, valt het tegenwoordig bij 99 van de 100 mensen niet meer op. Hoogstens dat diegene er goed uit ziet. En dat is wat je wilt bereiken!

Om te kiezen voor de beste rimpelbehandeling is het raadzaam om te kiezen voor een arts die jij vertrouwd. Waar een klik mee is. Die snapt wat jij wilt. Cosmetische behandelingen luisteren namelijk erg nauw. Lipfillers zijn vaak prachtig, maar te veel lipfillers maakt lelijk. Botulinetoxine is prachtig, maar te veel (of verkeerd gezet) is weer te opvallend en maakt lelijk. 

Ben jij op zoek naar een rimpelbehandeling bij jou in de buurt? Vergelijk alle artsen bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek een Botox of filler behandeling