Neus- lippenplooi behandeling

29-11-2020

Zoek je een arts of kliniek die jouw neus-lippenplooi kan behandelen met fillers? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

De neus- lippenplooi is de plooi die diagonaal loopt vanaf de neusvleugel naar de mondhoek. Deze plooi, ook wel groef, rimpel, vouw of geul genoemd, is een duidelijk kenmerk van veroudering. Zodra deze plooi vlakker is, dan ziet een gezicht er veel frisser uit. Veel mensen storen zich aan de neus- lippenplooi. Het is één van de meest gestelde vragen bij cosmetische artsen. Er zijn meerdere behandelmethodes om deze storende groef te laten verdwijnen. In deze blog lees je alles over de behandeling van de neus- lippenplooi.

Neus- lippenplooi behandeling

Neus- lippenplooi met injectables

Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. De neus- lippenplooi wordt meestal behandeld met fillers. Een filler zorgt ervoor dat rimpels worden opgevuld, verloren volume wordt hersteld en/of de contour wordt geoptimaliseerd. Met fillers worden bijvoorbeeld ook wallen onder de ogen of lippen opgevuld. 

Één van de mogelijke oorzaken van het ontstaan van de diepe vouw langs de neus is het zakken van het volume van de jukbeenderen. Zoals iedereen weet zakt naarmate we ouder worden bijna alles naar beneden. In een gezicht horen er onderhuidse ‘fatpads’ (vetweefsel) op de plek van de jukbeenderen te zijn. Deze kunnen gaan zakken. Dat komt doordat er zwaartekracht is, maar ook doordat het collageen afneemt. Daardoor wordt de huid minder stevig en houdt het de fatpads niet meer op zijn plaats. En ten slotte neemt ook de elastine in de huid af. Daardoor wordt de huid minder veerkrachtig. Lees hier meer informatie over rokersrimpels.

Fillers in neus- lippenplooi

De meest ervaren artsen behandelen de neus- lippenplooi meestal niet meer door onder de rimpel een filler te plaatsen. In theorie komt de huid daar dan omhoog en dan lijkt de plooi inderdaad minder diep. Toch is dit niet de oplossing waar ervaren cosmetisch artsen tegenwoordig vaak voor kiezen. Zij brengen namelijk een filler terug op de plek waar het volume is verdwenen. Wanneer je volume terug brengt op de jukbeenderen en zelfs nog meer diagonaal naar boven, dan wordt de huid van de neus- lippenplooi weer ‘gelift’. Dit heeft een veel natuurlijker en duurzaam resultaat. 

Deze filler kan zowel diep worden ingebracht, voor het liftende effect, maar kan ook oppervlakkig in de dermis worden gebracht. Deze keuze is afhankelijk van je huidkwaliteit en het merk filler. Vaak worden alle gezichtsrimpels verzacht door een cosmetische fillerbehandeling.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Welk merk filler?

Om de huid voldoende te liften wordt vaak een hyaluronzuur ingebracht met een hoge G-prime. De G-prime geeft de ‘liftende capaciteit’ van de filler weer. Restylane Lyft is daar bijvoorbeeld geschikt voor. Wanneer een hyaluronzuur filler in de dermis wordt gebracht, dan wordt vaak gekozen voor een zachtere en dynamische. Bijvoorbeeld Aliaxin SR is daar uitermate voor geschikt. Deze filler geeft volume, maar stimuleert ook het herstel van collageen en elastine op de plek waar je het nodig hebt.

Prijs neus- lippenplooi behandeling

Omdat in Nederland de tarieven van klinieken vaak niet duidelijk zijn, kun je de injectables prijzen goed vergelijken op deze website. Voor de behandeling van een behoorlijke neus- lippenplooi zou je met 1 a 2 ML in eerste instantie al enorme verbetering moeten kunnen zien. 

Wij raden wel aan om te kiezen voor een absoluut A-merk hyaluronzuur, zoals Juvéderm, Restylane, Stylage, Belotero, Teosyal of Aliaxin. Deze merken hebben diverse varianten, geschikt voor iedere behandelindicatie. 

Daarnaast is het aanbevelenswaard om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Een cosmetische behandeling is bijna ambachtelijk. Door rekening te houden met de huidkwaliteit, schaduwwerking, anatomie, gewenst resultaat, product capaciteit én de beste behandelmethode kan een ervaren cosmetisch arts zich onderscheiden. Ook houdt deze rekening met het benadrukken van krachtige gezichtskenmerken. Kiezen voor een Cosmetisch Arts KNMG is een garantie voor een ervaren arts. Het is dus aan te raden om niet zomaar voor de goedkoopste filler kliniek te kiezen.

Injectables kliniek bij jou in de buurt.

Of je nu in de buurt van Amsterdam, Groningen, Tilburg, Rotterdam, Maastricht of Haarlem woont; er is altijd wel een kliniek bij jou in de buurt. In Nederland zijn inmiddels ongeveer 600 klinieken waar je terecht kunt voor een cosmetische behandeling. Zoek, vergelijk en boek jouw injectablesbehandeling op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling