Neus- lippenplooi behandeling

9 november 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin
  1. 1 Geen diepe neus-lippenplooi meer
  2. 2 Cosmetische injectable behandeling
  3. 3 Vergelijk alle klinieken
  4. 4 Lees informatie en reviews

De neus- lippenplooi is de plooi die diagonaal loopt vanaf de neusvleugel naar de mondhoek. Deze plooi, ook wel groef, rimpel, vouw of geul genoemd, is een duidelijk kenmerk van veroudering. Zodra deze plooi vlakker is, dan ziet een gezicht er veel frisser uit. Veel mensen storen zich aan de neus- lippenplooi. Het is één van de meest gestelde vragen bij cosmetische artsen. Er zijn meerdere behandelmethodes om deze storende groef te laten verdwijnen. In deze blog lees je alles over de behandeling van de neus- lippenplooi.

Prijs
v.a. € 199
Behandeltijd
30 minuten
Resultaat
9-12 maanden
Pijn (1-10)
3-4
neuslippenplooi-filler

Neuslippenplooi filler

De neuslippenplooi kan storend diep worden bij veroudering. De groef kan heel effectief worden behandeld met een filler. De filler is meestal op basis van hyaluronzuur. Een behandeling is gemiddeld 9-12 maanden effectief. De neus lippenplooi kan op twee manieren worden behandeld. Direct en indirect. Bij een directe behandeling wordt de filler onder de groef gelegd, waardoor de plooi wordt opgevuld. Bij een indirecte behandeling wordt de filler meer naar de zijkant van de jukbeenderen gelegd. Ergens recht onder de buitenste hoek van het oog. Daardoor wordt het volume dat de plooi veroorzaakt weer gelift.

Neus lippenplooi verminderen

Vaak wordt er gekozen om de neus lippenplooi te verminderen en niet volledig op te vullen. Het resultaat moet namelijk wel bij je gezicht blijven passen, helemaal opgevuld ziet er vaak onnatuurlijk uit. 

Neuslippenplooi behandeling ervaringen

De neus-lippenplooi is al vele jaren één van de meest uitgevoerde filler behandelingen. Dat komt doordat veroudering vaak als eerst zichtbaar gaat zijn door de plooi (groef) tussen de neus en lippen. Deze ontstaat langzaam maar zeker doordat de jukbeenderen naar beneden zakken dankzij de zwaartekracht. Het is raadzaam om reviews te lezen van andere consumenten. Zijn zij tevreden? Hebben zij tips and tricks? Lees neus lippenplooi reviews op Injectablesbooking. Selecteer in de zoekresultaten op 'beoordeling' om de lijst te sorteren op Google reviews. 

Neus- lippenplooi reviews

Goed geadviseerd voor alle behandelingen. Ik heb mijn frons en kraaienpootjes laten doen met botox en neuslippenplooi met een filler middele een veilige methode: de canule techniek. Fijn geholpen en blij met het resultaat.
Justina Van Zetten
Dream Clinics Hoofddorp
19 februari 2020 11:11
Ik vind het fijn dat deze kliniek bij mijn in de buurt is geopend.
Ik heb de frons, kraaienpootjes, neuslippenplooi en traangoot behandeling ondergaan bij Dream Clinics Hoofddorp. Ik ben echt blij met het resultaat! Ik zie er nu meer uitgerust en frisser uit. De arts is zorgzaam, deskundig en luistert naar wat je wil.
Henning Weigand
Dream Clinics Hoofddorp
17 december 2019 06:06
Ik was naar Five Clinics gegaan omdat ik last had van hangende mondhoeken en lijnen bij de neus-lippenplooi. Dr. Doestzada heeft mij fantastisch geholpen. Ze heeft met de Juvederm fillers mijn mondhoeken subtiel gelift en de lijnen van mijn neus naar mijn mond verzacht. Daarbij heb ik ook een Botox behandeling gedaan tegen de rimpels in mijn voorhoofd en ond... Toon meer »
Ik was naar Five Clinics gegaan omdat ik last had van hangende mondhoeken en lijnen bij de neus-lippenplooi. Dr. Doestzada heeft mij fantastisch geholpen. Ze heeft met de Juvederm fillers mijn mondhoeken subtiel gelift en de lijnen van mijn neus naar mijn mond verzacht. Daarbij heb ik ook een Botox behandeling gedaan tegen de rimpels in mijn voorhoofd en onder mijn ogen. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Five Clinics is een aanrader als je opzoek bent naar een eerlijke mening van een cosmetisch arts die het beste met je voor heeft en een natuurlijk ogend resultaat nastreeft. Toon minder »
22 juli 2022 08:08

Neus lippenplooi voor en na

Het behandelen van de neusplooi met fillers geeft over het algemeen een goed resultaat. De cliënttevredenheid is hoog, het resultaat is heel zichtbaar. Bekijk de voor en na foto na een neuslippenplooi behandeling: 

neus-lippenplooi-voor-en-na

Fillers in neus- lippenplooi

De meest ervaren artsen behandelen de neus- lippenplooi meestal niet meer door onder de rimpel een filler te plaatsen. In theorie komt de huid daar dan omhoog en dan lijkt de plooi inderdaad minder diep. Toch is dit niet de oplossing waar ervaren cosmetisch artsen tegenwoordig vaak voor kiezen. Zij brengen namelijk een filler terug op de plek waar het volume is verdwenen. Wanneer je volume terug brengt op de jukbeenderen en zelfs nog meer diagonaal naar boven, dan wordt de huid van de neus- lippenplooi weer ‘gelift’. Dit heeft een veel natuurlijker en duurzaam resultaat. 

Deze filler kan zowel diep worden ingebracht, voor het liftende effect, maar kan ook oppervlakkig in de dermis worden gebracht. Deze keuze is afhankelijk van je huidkwaliteit en het merk filler. Vaak worden alle gezichtsrimpels verzacht door een cosmetische fillerbehandeling.

Prijs van een behandeling

De meeste neus-lippenplooi behandelingen gaan per 1 ML filler. Een milliliter filler kost v.a. € 240 per behandeling. Omdat langs de neus belangrijke vaten lopen is het raadzaam om te kiezen voor een arts met veel ervaring en niet voor de goedkoopste kliniek te kiezen. Vergelijk de prijzen van alle klinieken op deze site. Vul je locatie in en bekijk klinieken in de buurt.

Before / after

Neus-lippenplooi voor en na foto's van Marebrug Cosmetische Kliniek (voor)
Neus-lippenplooi voor en na foto's van Marebrug Cosmetische Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Marebrug Cosmetische Kliniek
Neus-lippenplooi voor en na foto's van Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek (voor)
Neus-lippenplooi voor en na foto's van Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek (na)
Neus-lippenplooi voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Neus-lippenplooi voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Neus-lippenplooi voor en na foto's van De Huidkliniek Arnhem (voor)
Neus-lippenplooi voor en na foto's van De Huidkliniek Arnhem (na)
Deze foto's zijn van De Huidkliniek Arnhem

Botox in neuslippenplooi?

De plooi tussen de neus en lippen kan niet worden behandeld met Botox. Botox kan worden toegepast om dynamische rimpels (fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes) te verwijderen. De neusplooi wordt behandeld met fillers

Neus- lippenplooi met injectables

Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. De neus- lippenplooi wordt meestal behandeld met fillers. Een filler zorgt ervoor dat rimpels worden opgevuld, verloren volume wordt hersteld en/of de contour wordt geoptimaliseerd. Met fillers worden bijvoorbeeld ook wallen onder de ogen of lippen opgevuld. 

Één van de mogelijke oorzaken van het ontstaan van de diepe vouw langs de neus is het zakken van het volume van de jukbeenderen. Zoals iedereen weet zakt naarmate we ouder worden bijna alles naar beneden. In een gezicht horen er onderhuidse ‘fatpads’ (vetweefsel) op de plek van de jukbeenderen te zijn. Deze kunnen gaan zakken. Dat komt doordat er zwaartekracht is, maar ook doordat het collageen afneemt. Daardoor wordt de huid minder stevig en houdt het de fatpads niet meer op zijn plaats. En ten slotte neemt ook de elastine in de huid af. Daardoor wordt de huid minder veerkrachtig. Lees hier meer informatie over rokersrimpels.

Prijs neus- lippenplooi behandeling

Omdat in Nederland de tarieven van klinieken vaak niet duidelijk zijn, kun je de injectables prijzen goed vergelijken op deze website. Voor de behandeling van een behoorlijke neus- lippenplooi zou je met 1 a 2 ML in eerste instantie al enorme verbetering moeten kunnen zien. De goedkoopste prijs is € 199 per ML. Vergelijk alle klinieken in de buurt op Injectablesbooking.

Wij raden wel aan om te kiezen voor een absoluut A-merk hyaluronzuur, zoals Juvéderm, Restylane, Stylage, Belotero, Teosyal of Aliaxin. Deze merken hebben diverse varianten, geschikt voor iedere behandelindicatie. 

Daarnaast is het aanbevelenswaard om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. Een cosmetische behandeling is bijna ambachtelijk. Door rekening te houden met de huidkwaliteit, schaduwwerking, anatomie, gewenst resultaat, product capaciteit én de beste behandelmethode kan een ervaren cosmetisch arts zich onderscheiden. Ook houdt deze rekening met het benadrukken van krachtige gezichtskenmerken. Kiezen voor een Cosmetisch Arts KNMG is een garantie voor een ervaren arts. Het is dus aan te raden om niet zomaar voor de goedkoopste filler kliniek te kiezen.

Welk merk filler?

Om de huid voldoende te liften wordt vaak een hyaluronzuur ingebracht met een hoge G-prime. De G-prime geeft de ‘liftende capaciteit’ van de filler weer. Restylane Lyft is daar bijvoorbeeld geschikt voor. Wanneer een hyaluronzuur filler in de dermis wordt gebracht, dan wordt vaak gekozen voor een zachtere en dynamische. Bijvoorbeeld Aliaxin SR is daar uitermate voor geschikt. Deze filler geeft volume, maar stimuleert ook het herstel van collageen en elastine op de plek waar je het nodig hebt.

Injectables kliniek bij jou in de buurt.

Of je nu in de buurt van Amsterdam, Groningen, Tilburg, Rotterdam, Maastricht of Haarlem woont; er is altijd wel een kliniek bij jou in de buurt. In Nederland zijn inmiddels ongeveer 600 klinieken waar je terecht kunt voor een cosmetische behandeling. Zoek, vergelijk en boek jouw injectablesbehandeling op Injectablesbooking.nl.

Veelgestelde vragen neus lippenplooi

Wat is de neuslippenplooi

De neuslippenplooi is de plooi tussen de neus en jukbeenderen. Bij jonge mensen is er nauwelijks een plooi, naarmate we ouder worden wordt deze meer zichtbaar. 

Wat te doen tegen neus lippenplooi?

Tegen de neus lippenplooi is een fillerbehandeling de meest effectieve behandeling. Een filler geeft gemiddeld 9-12 maanden resultaat. Daarna kun je er voor kiezen om de behandeling te herhalen. Het is raadzaam om voor professioneel advies een ervaren arts te bezoeken. 

Hoe ontstaat neus-Lippenplooi?

De neus-Lippenplooi ontstaat naarmate we ouder worden. Het huidvolume van onze jukbeenderen zakt dankzij de zwaartekracht naar beneden. Daardoor wordt de plooi langs de neus dieper en meer zichtbaar.

Wat kosten fillers neus-lippenplooi?

Fillers neus-lippenplooi kosten vanaf € 240 per ML bij de goedkoopste kliniek. De gemiddelde prijs voor de behandeling van neus-lippenplooi is € 350 per ML. Let op. Een geslaagde behandeling begint bij een geschikte arts. Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.

Wat is de beste filler voor neuslippenplooi?

Er zijn diverse A-Merk fillers in Nederland. Zij hebben allen fillers met diverse stevigheid. Voor een neuslippenplooi is een stevige filler raadzaam. A-Merk fillers in Nederland zijn: Belotero, Juvéderm, Restylane, Aliaxin en Stylage.

Doet een neus lippenplooi filler pijn?

Een behandeling van de neus lippenplooi wordt niet als extreem pijnlijk ervaren. Dit hangt wel van de behandeltechniek van de arts af (scherpe naald of canule). De meeste fillers zijn gemengd met lidocaine voor adequate verdoving tijdens het behandelen. Over het algemeen wordt een pijnscore (1-10) van 2-4 gegevens aan de neusplooi behandeling.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt