Tandvleesglimlach, gummy smile, behandeling

31 december 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin
 1. 1 Tandvleesglimlach verleden tijd
 2. 2 Korte behandeling
 3. 3 4-6 maanden resultaat
 4. 4 Alle cosmetische klinieken

Of bekijk alle behandelingen.

Heb je last van een tandvleesglimlach, ook wel gummy smile genaamd? Je hebt dan een glimlach waarbij je bovenlip zo hoog wordt opgetrokken, dat het tandvlees zichtbaar is. Mensen met zo’n glimlach lachen vaak met hun hand voor hun mond, zodat hun lach niet zichtbaar is. Een tandvleesglimlach kan je met Botox heel eenvoudig oplossen en voorkomen. Vergelijk alle cosmetische klinieken in de buurt!

Prijs
vanaf €65
Behandeltijd
5 minuten
Hoelang effect?
4-6 maanden
Pijnscore 1-10
2

Wat is een gummy smile behandeling?

Een gummy smile, een tandvleesglimlach, ontstaat vaak doordat het spiertje die de bovenlip optrekt, tijdens het lachten, overactief is. Dit spiertje kan je laten ontspannen met een injectie botulinetoxine, Botox. Hierdoor vermindert de spiersterkte, waardoor de lip meer over het tandvlees valt. Het tandvlees valt dan niet meer bloot tijdens het lachen. De persoon in kwestie hoeft dan niet meer met de hand voor de mond te lachen, om de gummy smile te maskeren.

Een behandeling van de tandvleesglimlach met Botox is in een paar minuten gedaan. Na de behandeling is het resultaat niet meteen zichtbaar. Dit duurt ongeveer twee weken totdat het resultaat optimaal is. De Botox blijft gemiddeld vier tot zes maanden actief. De behandeling wordt in de meeste gevallen zonder verdoving uitgevoerd, omdat de arts met zeer dunne naalden werkt.

Voor een blijvend resultaat zijn vervolgbehandelingen nodig. Hoe vaker de behandeling tegen de gummy smile wordt herhaald, hoe langer het effect merkbaar en zichtbaar is.

Gummy smile before and after

Tandvlees glimlach voor en na foto's van Vinci Kliniek Leiden (voor)
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Vinci Kliniek Leiden (na)
Deze foto's zijn van Vinci Kliniek Leiden
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek (voor)
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Skin+Surgery Clinics Bergschenhoek (na)
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Mijn Botoxdokter (voor)
Tandvlees glimlach voor en na foto's van Mijn Botoxdokter (na)
Deze foto's zijn van Mijn Botoxdokter

Waarom een gummy smile behandeling met Botox?

Hou je tijdens het lachen je hand voor je mond omdat je je lach niet mooi vindt door het teveel aan tandvlees? Een behandeling met Botox maakt hier een einde aan. Zodat je weer voluit kunt lachen zonder je lach te hoeven verbergen. Het overactieve spiertje van de bovenlip trekt de lip te ver omhoog, waardoor je niet alleen je tanden maar ook tandvlees ziet. Een injectie met botulinetoxine ontspant dit spiertje, waardoor de bovenlip minder hoog wordt opgetrokken.

Oorzaken tandvleesglimlach

Er zijn verschillende oorzaken die een tandvleesglimlach of gummy smile tot gevolg kunnen hebben. Alle mogelijke oorzaken houden verband met de mond, lippen, kaak en bijbehorende spiertjes. Oorzaken van de tandvleesglimlach zijn:

 • Tanden die te kort zijn
 • Te veel tandvlees
 • Korte bovenlip
 • Overmatig actieve hefspier van de bovenlip. Eigenlijk zijn de levator labii superioris alaeque nasi, levator labii superioris en zygomaticus minor de drie spiertjes die verantwoordelijk zijn voor het te hoog optrekken
gummy-smile-behandeling

Botox gummy smile reviews

Je overweegt een gummy smile behandeling. Je bent benieuwd naar de ervaringen van andere consumenten die al een behandeling met Botox hebben laten doen tegen hun tandvleesglimlach. Lees alle informatie over deze behandeling vooraf goed door, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Heeft de kliniek en arts van jouw keuze goede resultaten geleverd? Lees het in de reviews. 

Gummy smile reviews

Al jaren kom ik bij Anne, ik ken naar nog uit een andere kliniek en alleen haar laat ik me nog behandelen. Ik kom bij Anne voor de behandeling van mijn gummy smile. Na een kort uitstapje bij een ander ivm haar zwangerschap, doe ik dat niet meer! Het heeft even geduurd voor ze de juiste dosis gevonden had, maar ze stond altijd open voor een herbeoordeling/con... Toon meer »
Al jaren kom ik bij Anne, ik ken naar nog uit een andere kliniek en alleen haar laat ik me nog behandelen. Ik kom bij Anne voor de behandeling van mijn gummy smile. Na een kort uitstapje bij een ander ivm haar zwangerschap, doe ik dat niet meer! Het heeft even geduurd voor ze de juiste dosis gevonden had, maar ze stond altijd open voor een herbeoordeling/controle en een nabehandeling indien nodig. Ik ben zó vreselijk blij met haar! Kan sinds dat ik bij Anne kom breed lachen op foto's! Daarbij is het een heel lieve en kundige vrouw! Ik ben erg blij dat ik ooit bij haar terechtgekomen ben. Toon minder »
rosita van ewijk
Clinique A
17 januari 2023 20:08
Ik was vandaag bij meneer Onur Kenc geweest voor een gummy smile behandeling in Nijmegen. Ik raad hem echt aan iedereen aan die een perfecte resultaat wilt. Het is je geld echt waard als je naar Onur gaat want hij is niet uit op winst maar wilt je echt daadwerkelijk de beste resultaat geven. Hij doet zijn werk helemaal toppp!!!
Sila Ozkara
Faceland Nijmegen
24 januari 2024 19:07
Vandaag had ik de eerste afspraak om mij te laten behandelen voor mijn gummy smile met Botox door Paula. Super lieve meid. Ze nam de tijd voor alles en legde mij alles uit wat ik moest weten! Ze stelde mij echt op mijn gemak en ik voelde direct dat ik in goede handen was! Moerman Clinic ziet er super netjes, mooi en schoon uit! Ik blijf hier zeker terugkomen... Toon meer »
Vandaag had ik de eerste afspraak om mij te laten behandelen voor mijn gummy smile met Botox door Paula. Super lieve meid. Ze nam de tijd voor alles en legde mij alles uit wat ik moest weten! Ze stelde mij echt op mijn gemak en ik voelde direct dat ik in goede handen was! Moerman Clinic ziet er super netjes, mooi en schoon uit! Ik blijf hier zeker terugkomen! Toon minder »
Annemarie Stel
Moerman Clinic
22 juni 2022 14:02

Botox gummy smile voor en na

Wat is het resultaat van een Botox gummy smile behandeling? Voor de behandeling was tijdens het lachen veel tandvlees te zien. Na de behandeling ligt de bovenlip lager waardoor je weer voluit kunt lachen zonder zichtbaar tandvlees. De voor en na foto’s laten de mooie resultaten zien.

gummy-smile-voor-en-na

Prijzen van een Botox gummy smile behandeling

Gummy smile behandeling v.a. € 65 bij de goedkoopste kliniek in Nederland.
Wil je van je gummy smile af en weer voluit kunnen lachen? Een behandeling met Botox zorgt ervoor dat de spiertjes in de bovenlip ontspannen, waardoor deze minder hoog wordt opgetrokken. De gemiddelde prijs voor deze behandeling in Nederland is €100. De prijzen bij de verschillende klinieken liggen tussen de €65 en €140. Laat niet alleen de prijs je keuze voor een kliniek bepalen, maar ook de kundigheid en de ervaring van de behandelend arts.

Tandvlees glimlach deals en acties

Bekijk actuele gummy smile aanbiedingen en korting bij alle klinieken: Klik hier.

------------------

Lees verder:
Beste Botox kliniek
Botox aanbieding
Botox voor en na
Beste Botox arts
Goedkope Botox
Afspraak maken Botox behandeling

------------------

Vind een kliniek voor een Botox tandvleesglimlach behandeling bij jou in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

Hoe werkt een Botox tandvleesglimlach behandeling?

Een behandeling met Botox wordt ontzettend vaak gedaan. Het is ook een zeer effectieve methode om een tandvleesglimlach aan te pakken. De meeste cosmetisch artsen voeren ook gummy smile behandelingen uit. Zij beoordelen eerst wat bij jou de oorzaak van de gummy smile is. In veel gevallen kan dit prima worden behandeld met een injectie van botulinetoxine (Botox is de merknaam botulinetoxine*). Botox tegen de tandvleesglimlach is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. De botulinetoxine ontspant het hefspiertje van de bovenlip gedeeltelijk. Uiteraard blijft alles in de lip functioneel. Alleen is de spier niet meer in staat om de bovenlip té hoog op te trekken. Vrouwen hebben vaker last dan mannen van deze tandvleesglimlach. Veertien procent van de vrouwen tegenover 7% van de mannen heeft er last van. Wanneer spreken we van een tandvleesglimlach? Uit onderzoek blijkt dat als er bij een glimlach meer dan 3 mm tandvlees zichtbaar is, het onder de noemer tandvleesglimlach valt.

De meeste mensen kennen Botox van de rimpelbehandelingen, bijvoorbeeld tegen fronsrimpels. Maar ook in de medische wereld wordt botulinetoxine veelvuldig toegepast. Kies altijd voor een arts die de juiste expertise en ervaring heeft met injectiebehandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts via injectablesbooking.nl

*andere bekende merken zijn Azzalure en Bocouture.

Boek je injectables behandeling in Nederland

Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Perfect Lines Utrecht
Perfect Lines Utrecht
Utrecht, Biltstraat 397
12 km
Botox zone v.a.
€ 150,00
Filler per ml v.a.
€ 225,00
Profiel bekijken
Al 20 jaar toonaangevend binnen cosmetische geneeskunde
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logostylage logo
Bekijk agenda
Onlangs 7x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek de Pauw
Kliniek de Pauw
Zeist, Stationslaan 10A
6 km
Botox zone v.a.
€ 175,00
Filler per ml v.a.
€ 400,00
Profiel bekijken
Een mooi uiterlijk en een gezond lijf
profhilo-logostylage logo
Bekijk agenda
Onlangs 3x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Zeist
City Clinics Zeist
Zeist, Bergweg 173
4 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 29x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Utrecht
City Clinics Utrecht
Utrecht, Oudwijk 27
11 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 11x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
City Clinics Hilversum
City Clinics Hilversum
Hilversum, Oude Enghweg 2
13 km
Botox zone v.a.
€ 99,00
Filler per ml v.a.
€ 249,00
Profiel bekijken
Deals: Botox: €99→€89 // Profhilo: €275→€199
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 15x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Medikos Huid- & Laserkliniek Amersfoort
Amersfoort, Lage Boog 126
10 km
Botox zone v.a.
-
Filler per ml v.a.
-
Profiel bekijken
Bekijk agenda
Onlangs 5x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
Kliniek Heihof
Kliniek Heihof
Hilversum, Laapersveld 1
12 km
Botox zone v.a.
€ 79,00
Filler per ml v.a.
€ 165,00
Profiel bekijken
Voor natuurlijke schoonheid & eerlijke prijzen.
Belotero logoprofhilo-logostylage logo
Onlangs 42x geboekt
Gesponsord
Wordt nu
bekeken
OranjeKlinieken Amersfoort
OranjeKlinieken Amersfoort
Amersfoort, Heideweg 244
11 km
Botox zone v.a.
€ 145,00
Filler per ml v.a.
€ 374,99
Profiel bekijken
OranjeKlinieken is inmiddels alweer 14 jaar lang een begrip
Belotero logoprofhilo-logoRadiesse logo
Onlangs 21x geboekt

Beste kliniek voor een Botox tandvleesglimlach behandeling

Wat is de beste kliniek voor een Botox tandvleesglimlach behandeling? Let bij het maken van een keuze niet alleen op de prijs van de behandeling, maar ook op de kwaliteit van de kliniek en de kundigheid van de arts. Reviews van andere consumenten geven je ook een goed en eerlijk beeld. Maak altijd eerst een vrijblijvend eerste gesprek en boek niet direct een behandeling.

Stappenplan Botox gummy smile behandeling

 1. 1 Selecteer één of twee klinieken voor een informatief eerste consult
 2. 2 Heb je een goed gevoel bij de arts tijdens het consult en worden je vragen beantwoord? Denk er goed over na.
 3. 3 Plan een behandeling als je dat graag wilt.
 4. 4 Geniet van het resultaat!

Nadelen en risico’s van een Botox gummy smile behandeling

Laat je een behandeling met Botox uitvoeren tegen een gummy smile, dan zijn daar risico’s aan verbonden. Net als bij elke andere behandeling die je laat doen. Uiteraard zijn de risico’s klein als je kiest voor een gerenommeerde kliniek en ervaren arts. Als er namelijk te veel Botox wordt ingespoten kan de bovenlip gaan hangen. Als de verkeerde spier in de lip wordt geraakt kan de mond tijdelijk asymmetrisch worden.

Een nadeel van deze behandeling is dat het slechts tijdelijk effect biedt.  Na ongeveer vier tot zes maanden moet je de behandeling herhalen als je een blijvend resultaat wilt.

Veelgestelde vragen over een Botox tandvleesglimlach behandeling

1. Doet een gummy smile behandeling pijn?

Een behandeling doet niet echt geen pijn. Op een schaal van 1-10 geven de meeste mensen hooguit een 2 voor pijn. Je voelt het natuurlijk wel, maar over het algemeen wordt het niet als pijnlijk ervaren. 

2. Wat kost een gummy smile behandeling met Botox?

De prijs van een gummy smile Botox behandeling ligt gemiddeld tussen de € 70 en € 140.

3. Wat zijn de gummy smile ervaringen van anderen?

Na de behandeling van een tandvleesglimlach zijn de meeste mensen over het algemeen erg blij. Vergelijk de reviews en ervaringen in de zoekresultaten. Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt. 

4. Hoe lang werkt een gummy smile Botox behandeling?

De gummy smile behandeling is gemiddeld vier tot zes maanden effectief. Na de behandeling zie je niet direct resultaat, dat duurt ongeveer twee weken.

5. Wat kan ik doen tegen een gummy smile?

Als de oorzaak van de gummy smile een overactief spiertje is (die de lip te ver omhoogtrekt), dan kan een behandeling met Botox heel effectief zijn. Tijdens een vrijblijvend consult kun je dit overleggen met de cosmetisch arts.

6. Zijn er gummy smile voor en na foto's?

De kliniek waar jij je laat behandelen heeft voor en na foto’s, zodat het resultaat van de Botox behandeling goed zichtbaar is vooraf.

7. Hoe werkt een Botox behandeling?

De meeste cosmetisch artsen voeren ook gummy smile behandelingen uit. Zij beoordelen eerst wat bij jou de oorzaak van de gummy smile is. In veel gevallen kan dit prima worden behandeld met wat botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine*). Botox tegen de tandvleesglimlach is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. De botulinetoxine ontspant het hefspiertje van de bovenlip gedeeltelijk. Uiteraard blijft alles functioneel, de spier is alleen niet meer in staat om de bovenlip té hoog op te trekken.
De meeste mensen kennen Botox van de rimpelbehandelingen, bijvoorbeeld tegen fronsrimpels. Maar in de medische wereld wordt botulinetoxine veelvuldig toegepast. Bijvoorbeeld als behandelmethode tegen spasmen of neurologische aandoeningen. Lees hier hoe Botox werkt.

*andere bekende merken zijn Azzalure en Bocouture.

8. Wat te doen aan veel tandvlees?

Overtollig tandvlees kan worden verwijderd met een laserbehandeling. Wanneer het tandvlees alleen tijdens het lachen overmatig zichtbaar is dan kan dit met een botulinetoxine behandeling flink verbeterd worden. De behandeling wordt duizenden keren per jaar uitgevoerd in Nederland.

Wat is een gummy smile?

Een gummy smile is overmatig zichtbaar tandvlees tijdens het (glim-)lachen. Dit kan komen door overtollig tandvlees, maar ook door het te hoog optrekken van de bovenlip. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt