Tandvleesglimlach behandeling

03-12-2020

Zoek je een arts of kliniek die je tandvleesglimlach kan behandelen met Botox? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Een tandvleesglimlach, ook wel ‘gummy smile’ genoemd is iets wat iedereen wel herkent. Het is een glimlach waarbij je bovenlip zo hoog wordt opgetrokken, dat het tandvlees zichtbaar is. Een tandvlees glimlach is kenmerkend. Ook zien veel mensen het als vrolijk en enthousiast. Mensen die er zelf last van hebben, die hebben er vaak meer moeite mee. Zij storen zich er aan. Of schamen zich er zelfs voor. Die lachen bijvoorbeeld voortdurend met een hand voor hun mond. Een tandvlees glimlach kan met Botox eenvoudig worden voorkomen. In deze blog lees je daar alles over!

Tandvleesglimlach behandeling

Hoe ziet een tandvlees glimlach er uit?

Er is onderzoek gedaan naar wat ‘wij’ zouden beoordelen als een tandvleesglimlach. Indien bij een glimlach het tandvlees 2 mm of minder zichtbaar is, dan stoort het niet. Zodra dit 3 mm of meer wordt, dan wordt het gemiddeld genomen beoordeeld als een gummy smile.

Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. Experts beweren dat ongeveer 7% van de mannen en liefst 14% van de vrouwen overmatig tandvlees toont tijdens het glimlachen.

Oorzaken van gummy smile

Er zijn verschillende oorzaken die een tandvleesglimlach tot gevolg kunnen hebben. Alle mogelijke oorzaken houden verband met mond, lippen, kaak en bijbehorende spiertjes. Oorzaak zou kunnen zijn:

-Tanden die te kort zijn.
-Te veel tandvlees. 
-Een korte bovenlip.
-Een overmatig actieve hefspier van de bovenlip. Eigenlijk is dit een over ambitieus spiertje (eigenlijk 3 spiertjes: levator labii superioris alaeque nasi, levator labii superioris and zygomaticus minor) die de lip te hoog optrekt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Behandeling van tandvlees glimlach met Botox

De meeste cosmetisch artsen voeren ook gummy smile behandelingen uit. Zij beoordelen eerst wat bij jou de oorzaak van de gummy smile is. In veel gevallen kan dit prima worden behandeld met wat botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine*). Botox tegen de tandvleesglimlach is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. De botulinetoxine ontspant het hefspiertje van de bovenlip gedeeltelijk. Uiteraard blijft alles functioneel, de spier is alleen niet meer in staat om de bovenlip té hoog op te trekken. 
*Andere bekende merken zijn Azzalure en Bocouture.

De meeste mensen kennen Botox van de rimpelbehandelingen, bijvoorbeeld tegen fronsrimpels. Maar in de medische wereld wordt botulinetoxine veelvuldig toegepast. Bijvoorbeeld als behandelmethode tegen spasmen of neurologische aandoeningen. Lees hier hoe Botox werkt.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Groningen

Zwolle

Breda

Arnhem

Nijmegen
Tilburg

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Kosten tandvleesglimlach behandeling

Een tandvlees behandeling met Botox kan tot 9 maanden effectief zijn. Een behandeling kost bij de diverse klinieken in Nederland over het algemeen tussen de € 100 en € 200. Het is aan te raden om te kiezen voor een ervaren arts. Op deze website kun je alle cosmetisch artsen én alle klinieken bij jou in de buurt vergelijken.