Bocouture informatie

8 september 2020

Bocouture is één van de merken botulinetoxine. Bocouture wordt geproduceerd door fabrikant Merz.

In 1908 richtte chemicus Friedrich Merz het bedrijf op dat tegenwoordig producent is van botulinetoxine Bocouture/Xeomin. In de afgelopen eeuw heeft Merz meerdere focusgebieden gehad. Zo produceerde het producten en medicijnen voor de tandheelkunde en tegen Alzheimer.

Bocouture informatie

Bocouture behandeling

In 2005 introduceerde Merz haar nieuwe botulinetoxine type A product. Vernieuwend is dat er geen toegevoegde receptoren zijn, het is puur en alleen botulinetoxine type A. Eerst werd het voornamelijk gebruikt tegen bewegingsstoornissen zoals dystonie en spasmen. In 2009 werd toestemming ontvangen voor cosmetische toepassing. 

Clostridium botulinum, de bacterie die botulisme veroorzaakt, scheidt de toxine (botuline) uit. In deze botulinetoxine zitten oorspronkelijk verschillende eiwitten. Merz verwijderd in het productieproces deze eiwitten zodat slechts pure botulinetoxine type A overblijft. Merz claimt dat mensen die behandeld worden met Bocouture/Xeomin niet immuun kunnen worden tegen botulinetoxine. In dat geval werkt de rimpelbehandeling niet meer.

Sinds 2010 heeft Bocouture/Xeomin verschillende goedkeuringen ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor het gebruik van haar product tegen o.a. dystonie, spasmen en voor de cosmetische behandeling van de glabella lijnen (fronsrimpels).

In Amerika wordt de botulinetoxine verkocht onder de handelsnaam Xeomin en in de rest van de wereld onder de handelsnaam Bocouture én Xeomin. Xeomin is beschikbaar in vials van 100U en Bocouture in vials van 50U. Xeomin en Bocouture zijn exact hetzelfde product.

Zoek jij een kliniek voor een Bocouture behandeling? Voer je locatie in, vergelijk de artsen en klinieken en maak direct een afspraak!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt