Kraaienpootjes Botox

Kraaienpootjes, ook wel bekend als lachrimpels, zijn eigenlijk een teken van blijdschap omdat ze vaak ontstaan door veel te lachen. Deze fijne lijntjes, die zich naast de ogen bevinden en naar buiten 'uitwaaieren', voegen karakter toe aan ons gezicht.

Hoewel kraaienpootjes bij het lachen verschijnen, kunnen ze bij sommige mensen zichtbaar blijven, zelfs in een neutrale gezichtsuitdrukking. Als je je stoort aan deze tekenen en graag een gladdere, jeugdiger uitstraling wilt, is een behandeling tegen kraaienpootjes ideaal om deze tekenen te verwijderen.

Prijs
v.a. € 89
Behandeltijd
10 - 15 minuten
Resultaat
3-4 maanden
Pijnscore 1-10
2

Wat zijn kraaienpoten?

Kraaienpootjes zijn subtiele rimpels die zich vormen rond de buitenste hoeken van de ogen. Ze staan bekend om hun unieke patroon dat lijkt op de afdruk van een kraaienpoot, vandaar de naam. Deze rimpels kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepere groeven en worden vaak gezien als tekenen van veroudering.

Hoewel kraaienpootjes vaak verschijnen wanneer iemand lacht of glimlacht, kunnen ze ook aanwezig zijn in een ontspannen gezichtsuitdrukking.

Deze tekenen van veroudering kunnen een impact hebben op jouw zelfvertrouwen en hoe je jezelf ziet. Diepere kraaienpootjes rond de ogen kunnen jou er vermoeid of bezorgd uit laten zien, zelfs als je je fris en energiek voelt. Dit kan leiden tot de wens om deze rimpels te verminderen en een jeugdiger uiterlijk te herstellen.

Kraaienpootjes Botox

Ontstaan van kraaienpoten

Kraaienpoten vormen zich als gevolg van een complex samenspel tussen spieractiviteit, huidstructuur en veroudering. Wanneer we lachen of onze ogen samenknijpen, ondergaat de huid rondom de ogen herhaalde bewegingen. Deze bewegingen worden veroorzaakt door de oogkringspier, die verbonden is met de dunne huid rondom de ogen. Na verloop van tijd kunnen deze herhaalde spiercontracties leiden tot de vorming van fijne lijntjes en rimpels, die we kennen als kraaienpoten.

Daarnaast speelt veroudering een belangrijke rol bij het ontstaan van kraaienpoten. Naarmate we ouder worden, verliezen we onderhuids vetweefsel en collageen, wat resulteert in een afname van de elasticiteit en veerkracht van de huid. Dit leidt tot een verlies van volume en stevigheid, waardoor kraaienpoten dieper kunnen worden en prominenter aanwezig zijn in het gezicht.

Hoe gaat een botox kraaienpoten behandeling in zijn werk?

Een botox behandeling voor kraaienpoten is een effectieve en niet-chirurgische methode om fijne lijntjes rondom de ogen te verminderen. De behandeling verloopt als volgt:

De arts begint door kleine hoeveelheden Botulinetoxine in te spuiten met een fijne naald. Deze botox wordt direct in de spieren rondom de ogen geïnjecteerd. Door de botox ontspannen deze spieren zich tijdelijk, waardoor de activiteit die de kraaienpootjes veroorzaakt, wordt verminderd. Dit zorgt ervoor dat de huid rondom de ogen tot rust komt en de fijne lijntjes minder zichtbaar worden.

De hele behandeling duurt meestal enkele minuten en is over het algemeen vrijwel pijnloos. Om eventueel ongemak te verminderen, kan de huid tijdens de botox behandeling worden gekoeld. Dit helpt ook om zwelling en roodheid na de behandeling te verminderen.

Stappenplan van een kraaienpootjes behandeling

1. Vergelijk klinieken en selecteer er een aantal

2. Boek een afspraak bij de gewenste kliniek via ons platform

3. Voorbereiding

4. De behandeling

5. Herstel

Vind een kliniek voor een kraaienpootjes behandeling bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kraaienpootjes met botox resultaten 

Na een behandeling voor kraaienpootjes kun je snel resultaten verwachten.

Het optimale resultaat van de behandeling is meestal zichtbaar na ongeveer 2 weken. Gedurende deze tijd begint de botox zijn werk te doen en ontspannen de spieren rondom de ogen, waardoor de fijne lijntjes verminderen.

De resultaten van de behandeling blijven over het algemeen gedurende drie tot vier maanden zichtbaar. Tijdens deze periode kun je genieten van een gladdere huid rondom de ogen en een vermindering van de kraaienpootjes.

Na een aantal maanden, zal de spieractiviteit langzaam herstellen. Dit kan betekenen dat de kraaienpootjes langzaam terugkeren. Om langdurige resultaten te behouden, kan het nodig zijn om de behandeling regelmatig te herhalen.

Botox kraaienpootjes voor en na foto’’s

Kraaienpootjes voor en na foto's van Dream Fillers (voor)
Kraaienpootjes voor en na foto's van Dream Fillers (na)
Deze foto's zijn van Dream Fillers
Kraaienpootjes voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Kraaienpootjes voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Kraaienpootjes voor en na foto's van Mijn Botoxdokter (voor)
Kraaienpootjes voor en na foto's van Mijn Botoxdokter (na)
Deze foto's zijn van Mijn Botoxdokter
Kraaienpootjes voor en na foto's van Fave Medical Aesthetics (voor)
Kraaienpootjes voor en na foto's van Fave Medical Aesthetics (na)
Deze foto's zijn van Fave Medical Aesthetics

Botox kraaienpootjes kosten

Een behandeling van de kraaienpootjes met Botox kost in Nederland in 2024 gemiddeld € 143,34.

Kraaienpootjes Botox prijzen 2024

 

 

 

Eenheid

Laagste prijs

Kraaienpootjes behandeling

1 zone

€ 75

Kraaienpootjes behandeling (prijs variatie)

1 zone

€ 75 - € 220

Baby / mini kraaienpootjes Botox

0,5 zone

€ 69

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt