Sculptra behandeling

Sculptra®de collageen behandeling voor een stevige, stralende en jonger uitziende huid

Sculptra behandeling

WAT IS SCULPTRA®?

Sculptra® is een collageen-biostimulator die het natuurlijke proces van huideigen collageenproductie stimuleert en activeert zodat de huid haar stevigheid, elasticiteit en structuur terugkrijgt en behoudt, en de huid er stralend en jeugdig uitziet.Het pakt de onderliggende oorzaak van huidveroudering aan.1-4,13-16

Sculptra® is gemaakt van een 100% biologisch afbreekbaar, synthetisch polymeer genaamd polymelkzuur (PLLA-SCA). Polymelkzuur komt van nature in ons lichaam voor. Met Sculptra® kan het lichaam weer nieuw collageen aanmaken en collageen is onmisbaar bij het behouden van een goede huidkwaliteit. 3,4,11,12

Sculptra behandeling

Waarom is collageen belangrijk?

Collageen zorgt ervoor dat onze huid haar structuur en elasticiteit behoudt, waardoor de huid glad en gehydrateerd blijft. Een gezonde aanmaak van collageen zorgt voor een jong uitziende uitstraling.3,6-9 Maar naarmate we ouder worden, verliezen we collageen en wordt er minder collageen aangemaakt. Vanaf ons 20 jaar gaat er 1% collageen per jaar verloren. Op de leeftijd van 45 jaar hebben we al ongeveer 25% van het collageen verloren, waardoor rimpels, lijntjes en plooien verschijnen. 10

HOE WEET JE OF JOUW HUID HAAR ELASTICITEIT EN STEVIGHEID HEEFT VERLOREN?

Er zijn 3 eenvoudige manieren om te zien of jouw huid haar stevigheid en elasticiteit heeft verloren;

Sculptra behandeling

HOELANG HOUDT HET RESULTAAT AAN?

De resultaten na een Sculptra® behandeling worden geleidelijk zichtbaar: dit betekent dat de huidkwaliteit geleidelijk wordt verbeterd. De resultaten zijn niet direct zichtbaar na de eerste behandeling. De eerste resultaten verschijnen na ongeveer 6 weken en houden tot wel 2 jaar aan.2

Om de resultaten te behouden, worden regelmatige vervolgbehandelingen aanbevolen.

Sculptra behandeling
Sculptra behandeling

*Echte patiënt.3 behandelsessies, per sessie 1 flacon; 4 weken en 6 weken tussen de sessies.

WAT IS DE WERKING VAN SCULPTRA®?

Sculptra® werkt van binnenin de huid om de huidstructuur en kwaliteit te herstellen.

Sculptra® wordt geïnjecteerd in de diepe laag van de huid, ook wel de diepe dermis genoemd. De polymelkzuur (PLLA-SCA) zorgt ervoor dat er een keten van reacties plaatsvinden die leiden tot het aanmaken van nieuw collageen.3-4

Sculptra behandeling

De PLLA-SCA microdeeltjes worden in de diepe laag van de huid geïnjecteerd.3

Sculptra behandeling

De PLLA-SCA microdeeltjes rekruteren macrofagen en deze omringen de PLLA-SCA deeltjes. De macrofagen smelten samen tot reuzencellen en trekken fibroblasten aan.3,11

Sculptra behandeling

Fibroblasten zijn de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor collageenproductie. De productie van nieuw collageen wordt gestimuleerd, waardoor de huidstructuur en huidkwaliteit worden vernieuwd en fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. 3-11

HOEVEEL BEHANDELINGEN MET SCULPTRA® ZIJN ER NODIG?

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig, verspreid over een aantal maanden, om een optimaal resultaat te behalen. Het aantal injecties per behandelsessie kan variëren. Dit is afhankelijk van het behandelplan dat samen met jouw behandelend arts is opgesteld.

IS SCULPTRA® EEN FILLER?

Sculptra® is geen filler. Fillers, meestal gemaakt van gemodificeerde hyaluronzuur gel, zijn bedoeld om rimpels, lijntjes en bepaalde gezichtsgebieden op te vullen om zo meer definitie en/of volume te creëren. Fillers worden oppervlakkig in de huid geïnjecteerd en de resultaten zijn direct zichtbaar. Afhankelijk van het fillerproduct, de gebruikte hoeveelheid, en de gezichtsgebieden kunnen de resultaten tussen de 6 en 18 maanden aanhouden.

Sculptra® is gemaakt van polymelkzuur (PLLA-SCA) en wordt dieper in de huid geïnjecteerd. Het doel van Sculptra® is om het aanmaakproces van lichaamseigen collageen te activeren en te stimuleren. Doordat het lichaam zelf weer nieuw collageen aanmaakt wordt de huid van binnenuit hersteld. De resultaten worden geleidelijk zichtbaar en kunnen tot wel 25 maanden aanhouden. 1-4,11-16

Sculptra® is een goed alternatief voor fillers en geschikt voor iedereen die op natuurlijke manier een jeugdigere en stevigere huid wil.

HEB JE NA EEN SCULTPRA® BEHANDELING EEN HERSTELPERIODE NODIG?

Na een Sculptra® behandeling heb je geen herstelperiode nodig, je kunt gewoon doorgaan met jouw dagelijkse bezigheden. 3

Om ervoor te zorgen dat je van een optimaal resultaat kan genieten is het belangrijk om de nazorginstructies van de arts goed op te volgen. Aanbevelingen voor nazorg zijn de volgende3:

·        Masseer de behandelde zone gedurende 5 minuten, 5 keer per dag, voor 5 dagen na de behandeling. Gebruik een vochtinbrengende crème om de wrijving tijdens het masseren te verminderen.

·        Breng in de eerste 24 uur na de behandeling een ijskompres aan, gewikkeld in een handdoek, op de behandelde zone, om eventuele zwelling te verminderen.

·        Je mag enkele uren na de Sculptra behandeling make-up gebruiken, als zich geen complicaties voordoen (bijvoorbeeld: open wonden of bloedingen).

·        Vermijd blootstelling aan de zon en UV-zonnebanklampen tot de zwelling en de roodheid verdwenen zijn.

·        Vermijd sauna/stoombaden gedurende 24 uur.

Sculptra® bestaat al 25 jaar en wereldwijd zijn er al miljoenen behandelingen met Sculptra® uitgevoerd. Sculptra® heeft zowel FDA* goedkeuring als de Europese CE-markering.4,17,18

* FDA (US Food and Drug Administration) is een Amerikaanse overheidsinstantie die alleen medische apparaten en medicijnen goedkeurt die veilig en effectief zijn bij deskundig gebruik.

** CE-markering geeft aan dat een product volgens de fabrikant aan alle EU-eisen voldoet qua veiligheid, gezondheid en milieubescherming.

ALGEMENE INFORMATIE GALDERMA

Galderma is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat zich uitsluitend specialiseert in dermatologie, de huid. Galderma beschikt dan ook over een op wetenschap gebaseerd portfolio van erkende merken die het volledige spectrum van de dermatologie beslaan, op esthetisch, medisch en cosmetisch vlak.

Ieders huid is uniek en we hebben allemaal ons eigen huidverhaal. Al sinds 1981 richt Galderma zich op het ontwikkelen van innovatieve producten en behandelingen om aan individuele behoeften te voldoen. ‘Advancing dermatology for every skin story’ is dan ook de visie van Galderma.  

Op het gebied van Aesthetics beschikt Galderma over een uitgebreid en compleet portfolio. Met Sculptra®, Restylane® hyaluronzuur fillers, Restylane® Skinboosters™ en twee verschillende vormen van Abobotuline toxine type A biedt Galderma innovatieve goedgekeurde esthetische behandelingen, die ervoor zorgen dat artsen hun patiënten kunnen helpen bij het realiseren van individuele wensen en behoeften met optimale resultaten.

REFERENTIES:

1. Zhang S, Duan E. Fighting against Skin Aging: The Way from Bench to Bedside. Cell Transplant. 2018;27(5):729-738.

2. Fabi S, et al. Effectiveness and safety of Sculptra Poly-L-Lactic Acid Injectable Implant in the correction of cheek

wrinkles. Journal of Drugs in Dermatology. 2024;23(1):1297-1305.

3. Galderma. A patient’s guide to treatment with SCULPTRA®. 2021. Available from: https://www.galderma.com/us/sites/default/files/2021-12/Patient_Brochure_Sculptra_US_1.pdf Date accessed: May 2023.

4. Galderma Receives FDA Approval for New SCULPTRA® Label, Offering More Options to Aesthetic Partners. Galderma. 2021. Available from:

https://www.galderma.com/ news/galderma-receives-fdaapprovalnew-sculptra-label-offering-more-optionsaestheticpartners. Date accessed: May 2023.

5. Goldberg D, et al. Dermatol Surg. Single-Arm Study for the Characterization of Human Tissue Response to Injectable Poly-L-Lactic Acid. 2013;39(6):915–922.

6. Noguchi A, Djerassi D. Chapter 15 – Amino Acids and Peptides: Building Blocks for Skin Proteins, Editors: Tabor A, Blair RM, In Personal Care & Cosmetic Technology, Nutritional Cosmetics, William Andrew Publishing, 2009, Pages 287–317.

7. Shoulders MD, Raines RT. Collagen structure and stability Ann Rev Biochem. 2009;78:929–958.

8. Aziz J, et al. Molecular Mechanisms of Stress- Responsive Changes in Collagen and Elastin Networks in Skin. Skin Pharmacol Physiol. 2016;29(4):190–203.

9. Farage MA, et al. Characteristics of the Aging Skin. Adv Wound Care (New Rochelle). 2013;2(1):5–10.

10. Shuster S, et al. The influence of age and sex on skin thickness, skin collagen and density. Br J Dermatol. 1975;93:639–643.

11. Marchado Filho CD, et al. PolyLlactic acid: a biostimulating agent. Surg Cosmet Dermatol. 2013;5(4):345–350.

12. Lacombe V. Sculptra: A Stimulatory Filler. Facial Plast Surg. 2009;25(2):95–99.

13. Brandt FS, et al. Investigator Global Evaluations of Efficacy of Injectable Poly-L-Lactic Acid Versus Human Collagen in the Correction of Nasolabial Fold Wrinkles. Aesthet Surg J. 2011;31(5):521–528.

14 Narins RS et al. A randomized study of the efficacy and safety of injectable poly-L-lactic acid versus human-based collagen implant in the treatment of nasolabial fold wrinkles. J Am Acad Dermatol. 2010;62(3):448–462.

15. Bohnert K, et al. Randomized, Controlled, Multicentered, Double-Blind Investigation of Injectable Poly-L-Lactic Acid for Improving Skin Quality. Plast Reconstr Surg. 2019;45(5):718–724.

16. Brown SA, et al. Subject Global Evaluation and Subject Satisfaction Using Injectable Poly-L-Lactic Acid versus Human Collagen for the Correction of Nasolabial Fold Wrinkles. Plast Reconstr Surg. 2011;127:1684.

17. Galderma. Data on file (MA-54105).

18. Sculptra. IFU EU. 2021


NL-RES-2400003 Opgesteld op 03/2024

Veelgestelde vragen over Sculptra

Hoeveel flacons Sculptra?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt