Botox tegen zweten - Hyperhidrosis behandeling

Overmatig transpireren kan een grote belemmering zijn in je dagelijks leven. Je voelt je bijvoorbeeld gedwongen om alleen zwarte kleding te dragen omdat zweetplekken daarin minder opvallen. Een goede en effectieve oplossing tegen zweten is een natuurlijke spierontspanner zoals Botox. Botox tegen zweten wordt al jarenlang succesvol toegepast. Deze behandeling helpt om de zweetproductie te verminderen, waardoor je weer zorgeloos je dag kunt doorbrengen.

Prijs
Vanaf €390
Behandeltijd
15-20 minuten
Effect
5-6 maanden
Pijnscore 1-10
6-7

Wat is een botox tegen zweten behandeling?

Als je last hebt van hyperhidrose, dan heb je last van overmatig zweten. De zweetproductie is overactief en dat kan heel vervelend zijn. Je irriteert je bijvoorbeeld aan de zweetoksels, die ook nog eens natte vlekken onder je oksels op je kleding veroorzaken. Gelukkig is er wat aan te doen. Een botox tegen zweten behandeling gebruikt spierontspanners om overmatig zweten te verminderen. Tijdens de behandeling worden spierontspanners gebruikt om de prikkel van de zenuwen naar de zweetklieren te blokkeren. Normaal gesproken stuurt het zenuwstelsel een prikkel naar de zweetklieren om te zweten, maar deze prikkel kan geblokkeerd worden door de spier in het behandelde gebied te verslappen met botox. Deze botox injecties zorgen ervoor dat de SNARE-eiwitten, die helpen bij het afgeven van zweet, gedeactiveerd worden, waardoor de zweetproductie stopt. De behandeling met Botox is zeer effectief en is daarom erg populair bij mensen die last hebben van hyperhidrose. Een ander voordeel van de behandeling is dat de behandeling niet alleen het zweten zelf stopt maar, ook de bijbehorende geur.

Botox tegen zweten - Hyperhidrosis behandeling

Hoe gaat een hyperhidrosis behandeling in zijn werk?

Allereerst zal de arts een verdovende crème aanbrengen om de behandeling minder gevoelig te maken. Daarna zal de cosmetisch arts de huid aftekenen om de precieze plekken voor de injecties te bepalen. Tijdens de behandeling worden er ongeveer om de centimeter kleine oppervlakkige injecties geplaatst. De hoeveelheid injecties verschilt afhankelijk van de ernst van het zweten en of je een kleine of grote zone hebt die behandeld moet worden. De hoeveelheid injecties zal tijdens de behandeling door de arts worden bepaald. Deze aanpak zorgt ervoor dat de behandeling zo effectief mogelijk is voor jou en helpt je om het overmatig zweten te verminderen.

Stappenplan van de behandeling

1. Vergelijk klinieken en selecteer er een aantal

2. Afspraak maken

3. Voorbereiding

4. De behandeling

5. Herstel

Vind een hyperhidrosis kliniek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Het resultaat van een hyperhidrosis behandeling 

Het optimale resultaat van een hyperhidrosis behandeling met Botox is na twee weken merkbaar. Je zult merken dat je een stuk minder zweet en geen last meer hebt van vervelende luchtjes of zweetplekken op je kleding. Dit geeft je de vrijheid om weer elke gewenste kleur kleding te dragen zonder zorgen. Het effect van de behandeling houdt ongeveer drie tot vier maanden aan. Daarna is, indien gewenst, een herhaal behandeling nodig om het overmatig zweten opnieuw te stoppen.

Nazorg

Na de behandeling tegen overmatig zweten is het belangrijk om enkele nazorg instructies op te volgen. Koel het behandelde gebied na de behandeling om zwelling en roodheid te verminderen. Gebruik een crème tegen blauwe plekken om verkleuringen te minimaliseren. Vermijd roken gedurende de eerste 4 tot 6 uur en zware fysieke inspanningen in de eerste 24 uur. Plan de eerste 2 weken na de behandeling geen sauna-, zonnebanken en gezichtsbehandelingen afspraken in. Slaap daarnaast de eerste nacht het liefst op je rug met een extra kussen om zwelling te verminderen.

Botox tegen zweten - Hyperhidrosis behandeling

Botox tegen zweten behandeling prijs 

De laagste prijs voor een hyperhidrosis behandeling is € 380, terwijl de gemiddelde prijs rond de € 455 ligt. Het is belangrijk om niet alleen op de prijs te letten, maar ook naar de deskundigheid van de kliniek te kijken. Bij Injectablesbooking kun je klinieken vergelijken op basis van ervaring, prijs, en reviews van andere patiënten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken die het beste bij jou past​.

Botox tegen zweten behandeling aanbieding

Ben je op zoek naar korting en deals voor een Botox behandeling tegen zweten in 2024? Bekijk de actuele hyperhidrosis aanbiedingen en acties bij alle klinieken. Hier vind je de beste deals en kun je eenvoudig klinieken vergelijken om de beste keuze te maken die bij jou past.

Wordt botox tegen zweten vergoed?

Of een Botox-behandeling tegen overmatig zweten wordt vergoed, hangt af van je zorgverzekeraar en de ernst van je klachten. Sommige verzekeraars bieden wel dekking, vooral als de hyperhidrose ernstig is en andere behandelingen niet helpen. Overmatig zweten kan erg hinderlijk zijn en kan verschillende oorzaken hebben, zoals genetische aanleg, ziektes, hormonale of zenuwafwijkingen, of medicijngebruik. Vraag voor de behandeling bij je zorgverzekeraar of jouw situatie in aanmerking komt voor vergoeding en welke voorwaarden daarbij gelden.

Zoek direct naar een kliniek bij jou in de buurt!

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt