Verschil tussen Botox en fillers

1 juni 2021

Veel mensen hebben gehoord van Botox en fillers. Zij weten alleen niet wat het verschil is tussen Botox en fillers. Botox is een merknaam botulinetoxine. Botulinetoxine is een werkzame stof (een medicijn). En fillers zijn huidvullers. Met deze huidvullers kunnen dunne huid en rimpels worden opgevuld, maar kan ook de gezichtscontour worden verbeterd. Bijvoorbeeld met lipfillers. In deze blog leggen we het verschil uit tussen Botox en fillers. 

Verschil tussen Botox en fillers

Wat is Botox precies?

In Nederland zijn er slechts enkele bekende merken botulinetoxine. Botox, Azzalure, Bocouture en Dysport zijn gerenommeerde merken botulinetoxine. Voor een rimpelbehandeling wordt de botulinetoxine door een arts met een klein prikje geïnjecteerd. Botulinetoxine werkt zeer lokaal. Daardoor wordt het signaal van de zenuw naar het spiertje geblokkeerd. Wanneer de zenuwen nabij je fronsrimpels een signaal krijgen om te fronsen, dan wordt het signaal niet doorgegeven aan je fronsspiertjes. Spiercontractie wordt voorkomen en daardoor wordt bijvoorbeeld de fronsrimpel niet aangespannen. Het signaal wordt door het lichaam in ca 12 weken weer hersteld. Daardoor is een botulinetoxine behandeling ca 3-4 maanden effectief. Lees hier alles over de werking van botulinetoxine.

En wat zijn fillers dan?

Fillers (Huidvullers) zijn tijdelijke vulmiddelen. Fillers zijn er in diverse varianten. Één specifiek voor een dunne huid, één specifiek voor lippen, één specifiek voor de kaak (deze mag bijvoorbeeld best wat steviger zijn), etc. Met deze huidvullers kan de huid worden opgevuld. De cosmetisch arts brengt de filler met een heel dun naaldje in de gewenste huidlaag. Daardoor wordt de huid weer stevig, wordt de rimpel opgevuld, worden de rimpels onder ogen opgevuld, etc. De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in de huid voorkomt. Bekende merken hyaluronzuur zijn Aliaxin, Juvéderm en Restylane. Een hyaluronzuur filler behandeling is tussen de 6 en 18 maanden effectief, afhankelijk van het gekozen merk en stevigheid. Daarna is het hyaluronzuur volledig in het lichaam opgenomen. 

Wat is slechter Botox of filler?

Veel mensen denken dat fillers en Botox slecht zijn. Daar is geen enkel bewijs voor. Botox wordt al meer dan 40 jaar veelvuldig toegepast tegen spierspasme, incontinentie en scheelzien. Een filler, een 'vuller', wordt gebruikt als er rimpels ontstaan vanwege volumeverlies of als er iets van volume gecreëerd moet worden, bijvoorbeeld de lippen. Dokter Margaritha Adams van Waterland Kliniek geeft antwoord op de vraag: Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Verschil fillers en Botox

Het verschil tussen fillers en Botox is net zo groot als het verschil tussen een auto en een boot. Beide zijn vervoersmiddelen, maar niet geschikt om hetzelfde mee te doen. Botox en fillers worden beide toegepast als cosmetische behandeling, als rimpelbehandeling en om rimpels te verwijderen. Maar beiden hebben verder totaal verschillende eigenschappen.

-----------------------
Vind een kliniek bij jou in de buurt

Rimpelbehandeling Groningen

Rimpelbehandeling Amsterdam

Rimpelbehandeling Eindhoven

Rimpelbehandeling Utrecht

Rimpelbehandeling Den Haag
Rimpelbehandeling Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Meer verschillen Botox en fillers?

Er zijn nog meer verschillen tussen Botox en fillers. Zo wordt Botox als rimpelbehandeling meestal ingezet in de bovenste helft van het gezicht. Met botulinetoxine worden veelal ‘mimische rimpels’ behandeld. Mimische rimpels zijn bijvoorbeeld voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Fillers worden overal ingezet waar de huid meer volume nodig heeft.

Andere kenmerken fillers en Botox?

En zo zijn er nog tientallen verschillen tussen Botox en fillers. Ben je geïnteresseerd in een injectables behandeling bij een cosmetische kliniek? Vergelijk op deze website alle artsen en klinieken bij jou in de buurt. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren en kwalitatieve cosmetisch arts. Zij hebben ook de kwaliteit om met een subtiele behandeling een optimaal resultaat te behalen. Klik hier om klinieken bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt