Lippen opvullen zonder naald met een Hyaluronpen

De Hyaluronpen is een echte hype in beautyland. Met deze pen kunnen je lippen vergroot worden zonder dat er een naald gebruikt wordt. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar er kunnen grote gevolgen zijn als deze pen verkeerd gebruikt wordt.

Bij Injectablesbooking staan we niet achter deze behandeling, omdat de risico's en mogelijke complicaties groot kunnen zijn. Kies in plaats daarvan voor behandelingen met kwalitatief veilige fillers die door een ervaren cosmetisch arts worden ingespoten.

hyaluron pen

Lippen opvullen zonder naald

Het opvullen van de lippen zonder naald klinkt aantrekkelijk en het is vaak een stuk goedkoper dan een behandeling met kwalitatief veilige fillers ingespoten door een ervaren cosmetisch arts. Toch zijn er meer gevaren en nadelen aan deze behandeling dan dat het lijkt.

De Hyaluronpen kan onnauwkeurig zijn, wat kan leiden tot ongelijkheid en asymmetrie in je lippen. Daarnaast kunnen er complicaties ontstaan zoals infecties, blauwe plekken en zelfs permanente schade aan je lippen. Daarom adviseren wij altijd om te kiezen voor behandelingen door erkende professionals om de beste en veiligste resultaten te garanderen.

 Wat is een Hyaluronpen

Met de Hyaluronpen pen worden je lippen worden opgevuld zonder dat er een naald gebruikt wordt. In plaats daarvan perst de pen de filler met luchtdruk in je lippen, en dat gebeurt met een snelheid van 800 km per uur. Dat klinkt natuurlijk ideaal, vooral voor mensen die bang zijn voor naalden.

Cosmetisch artsen die injecteren met een naald zijn goed opgeleid om behandelingen uit te voeren. Ze weten precies hoe ze dit moeten doen en hebben uitgebreide kennis van de anatomie van het gezicht. Dit stelt hen in staat om nauwkeurig en veilig te werken.

De opleiding om een hyaluronpen te mogen gebruiken is daarentegen veel korter en beperkter. Vaak leren behandelaars alleen hoe ze de pen moeten gebruiken, zonder dat ze lessen krijgen over de anatomie van het gezicht en de verschillende huidlagen. Dit betekent dat ze niet altijd weten waar de filler precies terechtkomt of welke complicaties kunnen optreden. Hierdoor is er een groter risico op ongelijke resultaten, infecties en zelfs permanente schade aan je lippen.

Dus hoewel de Hyaluronpen een aantrekkelijke en goedkope optie lijkt, zijn de mogelijke risico’s het volgens ons en vele anderen niet waard.

Complicaties en gevaren

Een van de grootste nadelen is dat je met de pen niet nauwkeurig kunt spuiten, waardoor je niet precies weet waar de filler terechtkomt. Dit is iets wat met een naald wel mogelijk is.

De Hyaluronpen werkt door de filler met hoge druk door de huid heen te persen, waardoor het middel zich kan verspreiden. Dit kan betekenen dat de filler naar plekken verspreidt waar bloedvaten zitten, wat kan leiden tot grote bloeduitstortingen. Daarnaast is het risico op ongelijkmatige verdeling van de filler groot, wat kan resulteren in asymmetrische lippen en een ongewenst eindresultaat.

Deze complicaties en gevaren maken de hyaluronpen een minder veilige keuze vergeleken met een normale lip filler behandeling, uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts met een naald.

Hyaluronpen is verboden om te gebruiken voor niet-artsten

Het is verboden om als niet-arts de Hyaluronpen te gebruiken voor behandelingen. Je hebt hiervoor een BIG-registratie nodig, wat betekent dat alleen erkende en gekwalificeerde artsen deze behandeling mogen uitvoeren. Dit is om de veiligheid van de behandeling te waarborgen en om ervoor te zorgen dat de behandelaar voldoende kennis heeft van de anatomie van het gezicht en de mogelijke risico's en complicaties van de behandeling.

Het advies van Injectablesbooking 

Ons advies is om de behandeling met de Hyaluronpen niet uit te laten voeren en zeker niet door iemand die niet BIG-geregistreerd is. We raden aan om altijd naar een erkende kliniek te gaan die gespecialiseerd is in botox- en fillerbehandelingen.

Een lip filler behandeling uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts is veilig en veel nauwkeuriger. Hierdoor krijg je het gewenste resultaat zonder de risico's die gepaard gaan met de Hyaluronpen. Kies voor veiligheid en kwaliteit door te kiezen voor een erkende professional.

Via ons platform kun je klinieken vergelijken en een kliniek kiezen met de beste reviews en waar jij je goed bij voelt. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent en de beste zorg krijgt voor je behandeling.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt