Goede nazorg van lip fillers is essentieel om zo mooi en langdurig mogelijk resultaat te bereiken. Door de juiste zorg te volgen, kun je ervoor zorgen dat je lippen sneller herstellen en het resultaat optimaal is. In dit blogartikel bespreken we uitgebreide nazorgtips, beantwoorden we veelgestelde vragen en geven we praktische adviezen om complicaties te voorkomen. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten voor optimale nazorg van je lip fillers.

Lip fillers nazorg

Tips nazorg lip fillers

Een goede nazorg is heel belangrijk, omdat dit niet alleen een spoedig herstel zal opleveren, maar ook kan zorgen voor een optimaal resultaat. Bij een lip filler behandeling worden de lippen opgevuld met hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Hier zijn enkele tips om je te helpen met de nazorg:

 • Koelen: Koel de lippen de eerste paar dagen na de behandeling, bij voorkeur 10 tot 30 minuten na de behandeling, om zwelling na lip fillers te verminderen. Gebruik een koelpack of ijs gewikkeld in een doek, zodar direct contact met de huid vermeden wordt. Als je geen doek gebruikt kunnen de huid of lip fillers bevriezen.

 • Lipverzorging: Vermijd tot 24 uur na de behandeling het gebruik van lippenstift of andere lipproducten. Je mag wel vaseline na lipfillers gebruiken om de lippen gehydrateerd te houden, maar vermijd producten met menthol omdat deze irritatie kunnen veroorzaken. Als je wilt kan je wel medische camouflage op en rond je lippen gebruiken, maar doe dit altijd in overleg met de arts.

 • Gezichtsreiniging: Reinig je gezicht niet met een facewash of andere reinigingsproducten tot 2 uur na de behandeling. Dit helpt om de fillers op hun plaats te houden en voorkomt mogelijke irritatie.

 • UV-straling: Vermijd blootstelling aan UV-straling, zonnebanken en direct zonlicht gedurende 2 weken na de behandeling. UV-straling kan de huid irriteren en de kans op complicaties verhogen.

 • Roken: Vermijd roken gedurende 4 tot 6 uur na de behandeling. Hoewel het niet verplicht is, verloopt de genezing mooier en sneller zonder de schadelijke effecten van rook.

 • Sporten na lip fillers: Vermijd zware lichamelijke inspanning en sporten gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Zoen niet binnen 24 uur en vermijd andere lip intensieve bewegingen.

 • Sauna en massage: Ga niet naar de sauna, stoombad, lipmassage of onderga geen schoonheidsbehandelingen van het gezicht gedurende 2 weken na de behandeling. Masseer de lippen niet om te voorkomen dat de fillers verschuiven.

 • Slaaphouding: Slaap de eerste nacht op je rug met een extra kussen onder je hoofd om zwelling te minimaliseren en te voorkomen dat je op je lippen drukt.

 • Blauwe plekken: Arnica kan helpen om blauwe plekken na lip fillers te verminderen. Het bevordert de genezing van blauwe plekken en zwellingen.

 • Eten na lip fillers: Vermijd overmatig zout voedsel dat kan bijdragen aan zwelling, en eet veel groente en fruit om je lichaam van de nodige voedingsstoffen te voorzien voor een sneller herstel.

 • Alcohol: Drink geen alcohol vanaf 24 uur voor tot 48 uur na de behandeling, aangezien alcohol de kans op zwelling en blauwe plekken kan verhogen. Drink in plaats daarvan veel water om gehydrateerd te blijven.

Nazorg lip fillers

Wanneer moet je contact opnemen met je arts na lip filler behandeling?

Kleine bijwerkingen zoals zwelling en blauwe plekken zijn normaal. Wanneer je heftigere of afwijkende bijwerkingen ervaart of wanneer je ongerust bent is het raadzaam om altijd contact op te nemen met je arts. Neem ook contact op als je het volgende ervaart:

 • Meer dan een week hevige zwelling of blauwe plekken. Het is zeldzaam, maar allergische reacties zijn mogelijk.

 • Hevige pijn en een veranderende huidskleur (lichte vlekken).

 • Koortslip

 • Als er na 2 weken storende bobbeltjes voelbaar zijn

Zoek, vergelijk en boek een lip filler behandling

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen na lip fillers

Mag je zoenen na lip fillers?

Hoe lang blijft een blauwe plek na lip fillers?

Hoe lang mag je niet roken na lip fillers?

Hoe lang mag je geen alcohol drinken na lip fillers?

Wat zijn mogelijke complicaties van een lip filler behandeling?

Hoe lang blijven lip fillers zitten?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt