Lip fillers masseren na een lip filler behandeling of niet?

We zien vaak de vraag voorbij komen of je je lippen moet masseren na een lip filler behandeling. Veel mensen lezen hierover online of hebben dit advies gekregen van een niet erkende behandelaar. Bij een goede arts en met kwaliteitsfillers is masseren echter niet nodig, en we raden dit ook af.

lip fillers masseren of niet

Lip fillers masseren

Wanneer de fillers precies op de juiste plek geplaatst zijn, is masseren niet nodig. De fillers zijn zorgvuldig en strategisch geïnjecteerd door de cosmetisch arts om het gewenste resultaat te bereiken. Elke injectie is gedaan met precisie om de gewenste vorm en volume te creëren. Als je je lippen gaat masseren na een lip filler behandeling, kun je de creatie van de cosmetisch arts kapot maken. Dit komt doordat je niet weet wat je doet, waar je wel en niet moet masseren, en hoeveel druk je moet uitoefenen. Onjuist masseren kan de fillers verplaatsen en het zorgvuldig geplande resultaat kapot maken, wat kan leiden tot ongelijkheid en asymmetrie in je lippen.

Ongelijkheid door zwelling weg masseren

Soms kan er ongelijkheid ontstaan door de zwelling na een lip filler behandeling. Dit is een normale reactie van het lichaam op de injecties. Tijdens een nacontrole kan de arts deze ongelijkheid gladstrijken.

De gevolgen van lip masseren na fillers

Het resultaat van de fillers kan niet mooi worden doordat je de filler uit model kan knijpen tijdens het masseren. Dit kan leiden tot ongelijkheid en asymmetrie in je lippen. Daarnaast is er meer kans op blauwe plekken doordat de bloedvaatjes opengeknepen kunnen worden. Hierdoor wordt het herstelproces langer en kan je meer pijn krijgen.

Ook kan de zwelling juist erger worden als je de lippen na de behandeling gaat masseren. De filler kan buiten de lip terechtkomen, wat het gewenste resultaat stuk maakt en alleen kan worden opgelost met een speciaal oplosmiddel.

De injectieplaatsen zijn ook kwetsbaar voor infecties. Masseren kan bacteriën verspreiden en het risico op infectie verhogen, wat kan leiden tot verdere complicaties en een langer herstelproces.

Laten masseren door de arts

Als je na de behandeling ongelijkheid of andere problemen ervaart, kun je altijd contact opnemen met je arts. Tijdens een nacontrole afspraak kun je de arts vragen om eventuele ongelijkheid weg te masseren. Het is belangrijk om deze correcties door een professional te laten uitvoeren om het beste resultaat te garanderen en complicaties te voorkomen. Vertrouw op de expertise van je behandelaar voor een veilige en goede oplossing.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt