Zwelling na lip fillers

Heb je opgezwollen lippen na een lip filler behandeling? Geen zorgen! Je lippen kunnen er opgezwollen uitzien, wat een veelvoorkomende bijwerking van de behandeling is. Ondanks dat het een normale reactie van je lichaam is, kan het erg vervelend zijn omdat je mogelijk moeite hebt met eten en drinken. In deze blog post behandelen we de oorzaken van de zwelling, hoe lang het meestal duurt en wat je kunt doen om de zwelling te verminderen.

Zwelling na lip fillers

Oorzaken van zwelling na lip fillers  

In onze lippen zitten veel bloedvaatjes, waardoor er vaak gelijk na de behandeling een zwelling optreedt. De zwelling ontstaat door het prikken in de lippen, waardoor de lip zich vult met vocht als reactie op de behandeling. De mate van de zwelling verschilt per persoon; sommige mensen ervaren meer zwelling dan anderen. Door de zwelling komt de huid van de lippen strakker te staan, wat pijn kan veroorzaken. Soms kan er ook een blauwe plek ontstaan doordat tijdens de behandeling een klein bloedvaatje is geraakt. Dit is een normale reactie en zal na een paar dagen verdwijnen.

Een enorme zwelling na lip fillers

Een enorme zwelling na lipfillers kan soms voorkomen en is meestal geen reden tot paniek. Iedereen's lichaam reageert anders op de injecties, en sommige mensen hebben van nature een sterkere zwellingsreactie dan andere mensen. De injectietechniek waarmee de filler wordt geïnjecteerd, kan ook invloed hebben op de mate van zwelling; diepere of meer oppervlakkige injecties kunnen verschillende reacties veroorzaken. Daarnaast kunnen sommige fillers meer zwelling veroorzaken dan andere, afhankelijk van hun samenstelling en hoe ze in het weefsel werken.

Hoe lang een zwelling na fillers?

De zwelling na een lip filler behandeling verdwijnt vanzelf en duurt meestal een paar dagen. Na ongeveer twee weken zijn de lippen meestal volledig hersteld en is de zwelling vaak helemaal verdwenen. Gedurende deze periode kun je verwachten dat de zwelling geleidelijk afneemt, wat zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling van je lippen na het herstel.

Hoe een zwelling bij lip fillers verminderen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om zwelling na een lip filler behandeling te verminderen of te voorkomen. Na de behandeling is het goed om de lippen te koelen met iets kouds uit de vriezer, zoals een icepack. Zorg ervoor dat er altijd een doekje om de icepack heen zit, zodat de huid en de lippen niet kunnen bevriezen. Koelen vermindert de zwelling en kan eventuele pijn verlichten. Daarnaast helpt het om de eerste 24 tot 48 uur zware inspanning te vermijden, zodat de bloedcirculatie niet extra wordt gestimuleerd, wat de zwelling kan verergeren.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt