25% van de vrouwen tussen de 16 en 34 jaar overwegen Botox en fillers

Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, in samenwerking met Spuiten en Slikken, onder zo'n 3.500 jongeren van 16 tot en met 34 jaar oud in 2022. Bij de mannen overweegt 10% een fillerbehandeling. Lees verder onder de foto.

25% van de vrouwen tussen de 16 en 34 jaar overwegen Botox en fillers

Groot verschil tussen chirurgie en Botox/fillers

Uit het artikel van EenVandaag blijkt niet hoeveel procent van de respondenten positief staan ten opzichte van chirurgie in verhouding tot cosmetische behandelingen met Botox/fillers. Ook word niet duidelijk in welke leeftijd respondenten iets vinden. Het is aannemelijk dat iemand van 17 jaar minder bezig is met Botox (rimpelbehandeling), maar zich wel bezig kan houden met chirurgie (borstchirurgie, liposucties en flapoorcorrecties). 25% van de vrouwelijke deelnemers zou volgens het onderzoek een Botox behandeling overwegen tegen 26% die een filler behandeling overweegt.

Het onderzoek

Aan het onderzoek van 3Vraagt is door 3437 deelnemers meegedaan. In het onderzoek zijn vragen gesteld over ‘cosmetische ingrepen’. Cosmetische ingrepen bestaat uit zowel chirurgie (borstchirurgie, liposucties en flapoorcorrecties) als cosmetische behandelingen met fillers en Botox. 

Normalisatie

Uit de cijfers blijkt dat er sprake is van normalisatie. In 2018 vond 32 procent van de jongeren dat ‘snijden in een gezond lichaam’, alleen om er ‘mooier’ uit te zien, gewoon moest kunnen. Inmiddels vindt 51 procent dat, aldus het EenVandaag Opiniepanel. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Impact

De impact van een chirurgische ingreep is veelal groter dan van een injectables (Botox/fillers) behandeling. Een Botox behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief. Een filler behandeling geeft gemiddeld 9 maanden resultaat. Injectables behandelingen geven dus een tijdelijk resultaat. Wanneer het effect van een behandeling is geëindigd, kun je zelf kiezen voor een vervolg behandeling. Dit doe je natuurlijk niet wanneer je ontevreden bent.

In het artikel van EenVandaag staat ook de volgende passage: Van de mensen die iets aan zichzelf hebben laten doen, is het grootste deel (79 procent) tevreden met het resultaat. Twee derde (64 procent) zegt dat ze ook gelukkiger zijn geworden door de ingreep. "Ik was relatief jong, maar het was een ontzettend goede keuze", zegt een deelneemster die haar borsten liet vergroten. "Eerder durfde ik echt niet in bikini omdat ik gewoon geen borsten had. Door de ingreep voel ik me veel vrouwelijker."

Deze passage maakt niet duidelijk hoeveel procent van de mensen tevreden of gelukkiger zijn geworden na een injectables behandeling. Er kan verschil zitten in de ervaren ‘tevredenheid’ en ‘geluk’ tussen de post cosmetische chirurgie en post Botox/filler behandeling respondenten.

Groei in Botox/filler behandelingen zet door

Botox en filler behandelingen worden steeds populairder. Injectablesbooking.nl brengt alle klinieken en behandellocaties waar je terecht kunt voor een injectables behandeling in kaart. In Nederland zijn er ca. 1100 locaties waar je terecht kunt voor een cosmetische behandeling. Het is raadzaam om goed onderzoek te doen voordat je voor een behandeling kiest. Vergelijk artsen op ervaring en titel, lees reviews en ga bijvoorbeeld bij 2 of 3 klinieken op bezoek voor een informatief consult. 

Ander onderwerp
Lip flip behandeling

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt